Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3795 keer bekeken

'VN doet onderzoek naar Zwarte Pieten'

 • zondag 18 november 2018 @ 00:33
  #99
  reactie op (#98) herman_dad

  Goedemorgen, landelijke INTOCHT ZAANSTAD RUSTIG VERLOPEN, ELDERS ONGEWENSTE RELLEN met en bij voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Vooral in Eindhoven en Rotterdam liep het uit de hand. Laten we hopen dat nu het kinderfeestje kan beginnen, maar morgen en ook volgend weekend nog zijn er op diverse plaatsen 'intochten'. Laten we hier maar vastellen, allen zijn nog kinderen, waarom begrijpen de aktievoerders dat niet, voor- en/of tegenstanders dat maakt niet uit in deze... In ieder geval snappen ook de toeristen hier helemaal niets meer van: 

  We zijn hier voor de molens': Chinezen verbaasd over intocht Zaandam

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Sinterklaas in veel plaatsen feestelijk verwelkomd

  VANDAAG, 18:36

  BINNENLAND

  Sinterklaas begeeft zich te paard naar de Zaanse Schans ANP

  Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman kwam met Pakjesboot 12 en zijn gevolg aan in Zaandijk, en van daaruit ging hij ook naar veel andere plaatsen in Nederland.

  Op de landelijke intocht op de Zaanse Schans in Zaandijk kwamen 30.000 mensen af. Volgens burgemeester Hamming verliep het feest zonder noemenswaardige incidenten. "Het was prachtig, zonnig weer. En dat leidde tot een fantastische opkomst." In totaal werden zes mensen bij de landelijke intocht aangehouden.

  Bekijk een compilatie van de intocht in Zaandam:

  Video afspelen

  01:09

  Dit was de intocht in Zaandam

  Hamming zegt dat zijn gemeente "erop gebrand was" een veilig kinderfeest te houden. "Gecombineerd met vrijheid van meningsuiting. Ik denk dat we hebben laten zien dat dat heel goed te combineren is." De intocht ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Zo werden alle bezoekers gefouilleerd.

  Die veiligheidsmaatregelen zeggen dat mensen nog meer met elkaar in gesprek moeten, zegt Hamming. "En ook dat we moeten nadenken over hoe we dit kinderfeest zo kunnen laten zijn dat het voor iedereen is. Dat is denk ik een dure verplichting die op iedereen en iedere ouder rust. Om te zorgen dat dit kinderfeest, dat veel te mooi is, niet kapot gemaakt wordt door de discussie."

  Ook elders in het land was de intocht van Sinterklaas meestal feestelijk. In Harderwijk kreeg Sinterklaas een bijzonder welkom in de haven, zo is te zien op onderstaande beelden.

  Jan den Ouden

  @J_den_Ouden

  In #Harderwijk was #Sinterklaas van harte welkom in de nieuwe haven en werd het weer een echt kinderfeest!

  10 uur geleden

  In Dokkum, waar vorig jaar voorafgaand aan de intocht pro-Zwarte-Pietbetogers werden tegengehouden op de A7, was de sfeer goed. Er waren geen demonstranten in de plaats en de intocht is daar rustig verlopen. En ook elders in het land verliep de aankomst van Sinterklaas in het algemeen heel gemoedelijk.

  Regionale omroepen registreerden de intocht:

  Video afspelen

  01:00

  Sint in de regio

  Ook op Curaçao was vandaag de intocht van de goedheiligman. Daar waren geen roetveegpieten bij, zoals in Nederland. Alle pieten van Sinterklaas waren zwart geschminkt. Er was één demonstrant die protesteerde tegen Zwarte Piet.

  NOS / DICK DRAYER

  Niet overal verliep de intocht voor Sinterklaas even vlekkeloos. Volgens RTV Dordrecht kreeg een van de boten van Sinterklaas en zijn gevolg motorpech, waardoor een sleepboot moest worden ingezet om toch de kade te kunnen bereiken.

  Ook in de plaatsen waar het her en der mis ging, zoals Eindhoven en Rotterdam, was het op de meeste plekken wél gezellig.

  Sheila Kamerman

  @Sheilalaka

  Op Twitter lijkt het sinterklaasfeest in #Rotterdam verpest door demonstraties. Dat is niet zo. De meeste kinderen hebben niets door.

  9 uur geleden

  En voor sommige toeristen was de intocht van Sinterklaas een grote verrassing. Een groep Chinezen was op de Zaanse Schans om de molens te bekijken, maar trof daar plots een groep Zwarte Pieten aan. Vol enthousiasme gingen de toeristen met de Pieten op de foto.

  Video afspelen

  00:47

  Chinese toeristen op de foto met Zwarte Piet

  BEKIJK OOK

  Zes aanhoudingen rond Zwarte Piet-betoging Eindhoven, ook elders onrustig

  Sintblog: hier en daar onrust, 'fantastische' intocht Zaandam

  'Gezonde spanning' in Zaanstad voor intocht Sinterklaas

  Deel dit artikel: 

  We zijn hier voor de molens': Chinezen verbaasd over intocht Zaandam

   15:20 IN BINNENLAND

  Normaal zie je meer toeristen op de Zaanse Schans dan Nederlanders, maar door de intocht van Sinterklaas was dat vandaag anders.

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 17 november 2018 @ 00:18
  #98
  reactie op (#97) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE 'ANTI-PIET' ACTIVIST VASTGEZET ivm morgen, maar vooral voor bedreigingen aan het adres van St.Klaas en verschrikkelijke uitlatingen in de media, bedreigend. Een goede zaak in die zin. Een goede intocht voor allen, NPO-3, 12.00 uur. 

  Dit was overigens in 1965, een ZWARTE SINT en een WITTE PIET... en toen hoorde je daar niemand over, en zo kon, KAN het dus ook? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Activist krijgt gebiedsverbod tijdens landelijke Sinterklaasintocht

  DINSDAG, 19:13

  AANGEPAST WOENSDAG, 06:52

  REGIO

  Roetveegpieten ANP

  Activist Michael van Zeijl is vanmiddag door agenten in burger aangehouden op verdenking van bedreiging van Sinterklaas via sociale media. Hij werd na een kort geding in de rechtbank van Haarlem aangehouden, meldNH Nieuws. Van Zeijl is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

  Daarnaast krijgt de activist samen met drie anderen een gebiedsverbod voor de Sinterklaasintocht in Zaanstad. Dat verbod geldt op vrijdag en zaterdag.

  Van Zeijl had in naam van de stichting Majority Perspective een kort geding aangespannen tegen omroep NTR, de Zaanse burgemeester Jan Hamming en de gemeente Zaanstad om de Sinterklaasintocht van zaterdag te laten verbieden. Van Zeijl strijdt met zowel deze stichting als de actiegroep De Grauwe Eeuw tegen onder andere Zwarte Piet, omdat die racistisch zou zijn.

  Van Zeijl raakte eerder in opspraak door een oproep die hij deed om een aanslag te plegen op Sinterklaas. Hij werd eind augustus veroordeeld tot een boete wegens opruiing.

  Correctie van de redactie: In dit artikel staat dat Majority Perspective een kort geding had aangespannen om de Sinterklaasintocht van zaterdag te laten verbieden. Dat klopt niet. Het kort geding gaat over een eventueel verbod van Zwarte Piet en roetveegpieten in de huidige vorm bij de intocht.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 november 2018 @ 00:19
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen, ST.KLAASINTOCHT GAAT ONGEWIJZIGD DOOR, a.s. zaterdag, ZOALS VERWACHT ZEGT DE RECHTER: Niet ontvankelijk in deze. De aktiegroep die dit wilde verbieden via de 'rechter' (??) verklaarde vanavond, dan volgend jaar weer en dan beter...? Ach ja... Overigens was/is de voornaamste reden van niet ontvankelijk dat de eisende partij, de 'stichting' de andere partij niet van te voren heeft ingelicht en overlegt, een eis in het 'private recht'.  

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Donderdag 15 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Rechtbank: Geen aanpassing uiterlijk Zwarte Piet bij landelijke intocht

  Rechtbank: Geen aanpassing uiterlijk Zwarte Piet bij landelijke intocht

  14 november 2018 16:19 Laatste update: 6 uur geleden

  De rechtbank van Haarlem heeft woensdag besloten dat het uiterlijk van de zwarte pieten die aan de landelijke intocht in Zaandam meedoen, niet verder aangepast hoeft te worden. De stichting Majority Perspective had geen recht om een kort geding aan te spannen omdat er vooraf geen overleg is gevoerd met de gedaagde partijen.

  De voorzieningenrechter kwam dan ook niet aan een inhoudelijke beslissing toe omdat de stichting niet aan de voorwaarden heeft voldaan. Ze hebben de gedaagde partijen niet op tijd benaderd en hen volgens de rechter "overvallen" met het kort geding.

  De voorzieningenrechter voegde hieraan toe dat, als hij wel tot een inhoudelijke beslissing was gekomen, de stichting ook niet in het gelijk was gesteld.

  Majority Perspective, een burgerinitiatief, eiste dat alle zwarte pieten zouden worden ontdaan van de in hun ogen racistische en stereotyperende kenmerken en gedragingen.

  De stichting vindt dat de pieten niet geschminkt moeten zijn, geen kroeshaar of rode lippen horen te hebben en geen gouden oorringen horen te dragen. Daarnaast zou de onderdanige rol van Zwarte Piet als knecht niet meer van deze tijd zijn.

  Ze daagden daarom onder meer de Nederlandse Staat, de omroep NTR en de gemeente Zaanstad, waar Zaandam onder valt. In die stad vindt op zaterdag 17 november de landelijke intocht plaats. De NTR verzorgt de live-uitzending van de intocht op televisie.

  De transitie van Zwarte Piet door de jaren heen

   De transitie van Zwarte Piet door de jaren heen

  Kwestie van vrijheid van meningsuiting belangrijke rol

  De voorzieningenrechter lichtte toe dat in deze kwestie de vrijheid van meningsuiting een belangrijke rol heeft gespeeld. "Vanwege het maatschappelijk debat de afgelopen jaren heeft het uiterlijk van Zwarte Piet het karakter gekregen van een stellingname", aldus de rechter. "De uitbeelding valt hiermee binnen het bereik van de vrijheid van meningsuiting."

  De rechter legde uit dat voor een beslissing tot ingrijpen voordat de intocht plaatsvindt, er dan aanleiding moet zijn om aan te nemen dat er een forse inbreuk op grondrechten gaat plaatsvinden. "Dat is niet het geval." 

  Volgens gemeente al veel aanpassingen gedaan

  De advocaten van de gemeente bepleitten dinsdag dat er al veel aanpassingen zijn gedaan aan het uiterlijk van de zwarte pieten en dat de gemeente daarmee de lijn van de NTR volgt. Los van het voorkomen van Zwarte Piet, gaat het om wijzigingen in kleding en haardracht.

  De NTR zei dinsdag al dat er tientallen verschillende pieten meedoen aan de intocht. Verder wilde de omroep er niet al te veel op vooruitlopen, omdat de verrassing een belangrijk onderdeel is van het kinderfeest. 

  De omroep vulde daarop aan dat alle zwarte pieten die namens de NTR meedoen aan de intocht, roetveegpieten zijn. In sommige gevallen zijn deze pieten wel volledig zwart. "Naargelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter", aldus de uitleg van de NTR.

  De rechter stelde eveneens vast dat de NTR het uiterlijk van Zwarte Piet, zoals die de afgelopen jaren te zien is in hetSinterklaasjournaal, al heeft aangepast. Hij noemde hetSinterklaasjournaal "invloedrijker" dan de intocht voor het beeld van kinderen.

  Vrijwilligers leveren eigen pieten

  Er doen ook vrijwilligersorganisaties mee aan de intocht en die leveren hun eigen zwarte pieten. De advocaat van de NTR zei dinsdag dat de omroep slechts de wens heeft uitgesproken dat deze organisaties hun richtlijn volgen, maar dat de vrijwilligersorganisaties in principe zelf het uiterlijk van hun zwarte pieten kunnen kiezen.

  De stichting Majority Perspective verwees dinsdag naar eerdere uitspraken van onder meer de rechtbank van Amsterdam. De voorzieningenrechter stelde in 2014 dat Zwarte Piet als figuur met kroeshaar en dikke rode lippen "bij donkere mensen tot gevoelens van minderwaardigheid leidt en daarmee tot een negatieve stereotypering van de donkere mens".

  Een woordvoerder van de stichting zei in een eerste reactie actie te zullen blijven voeren en mogelijk naar het Europees hof voor de rechten van de mens te stappen.

  Door: NU.nl/Joris Peters | Beeld: ANP

  1 reactie  

  Lees meer over:

  Sinterklaas  Binnenland 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 november 2018 @ 16:50
  #96
  reactie op (#95) herman_dad

  Goedemiddag, VEROORDELINGEN VOOR ACTIEVOERDERS DIE A7 BLOKKEERDEN OM ANTI-PIET DEMONSTRANTEN verleden jaar in Dokkums intocht tgen te houden. Toch uitspraken die een 'signaal' functie ook wwer hebben voor dit jaar, volgende week zaterdag 17 november? Overigens komt er een kort geding om schminkverbod Zwarte Piet. 

  Tegenstanders Zwarte Piet eisen schminkverbod nationale sinterklaasintocht

   12:08 IN BINNENLAND

  Stichting Majority Perspective hoopt Zwarte Piet zo te ontdoen van 'racistische kenmerken' als effen bruine schmink en roetvegen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Taakstraffen voor snelwegblokkeerders sinterklaasintocht

  VANDAAG, 13:58

  BINNENLAND

  Twee bussen van de actiegroep Stop Blackface werden tegengehouden op de A7 bij Joure ANP

  De groep die vorig jaar november de A7 blokkeerde is veroordeeld tot taakstraffen oplopend van 80 tot 200 uur. Ook kreeg een aantal een voorwaardelijke celstraf van de rechtbank in Leeuwardend.

  De 40-jarige Jenny Douwes uit Drachten wordt gezien als het boegbeeld van de protestactie. Zij is schuldig bevonden aan opruiing, omdat ze de anderen heeft aangezet tot de snelwegblokkade. Ze is veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

  Bekijk hier de uitspraak van de rechter:

  Video afspelen

  02:39

  Hoogste straf voor boegbeeld blokkade Douwes

  Het grootste deel van de 'blokkeer-Friezen' kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd. Twee van hen kregen een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf omdat zij niet alleen de A7 hebben geblokkeerd, maar ook op de A6 bussen hebben afgesneden en gestopt. Eén blokkeerder kreeg 80 uur taakstraf. De straf is lager dan de rest vanwege zijn psychische klachten.

  Volgens de rechtbank hadden de blokkeerders kunnen weten dat ze een gevaarlijke verkeerssituatie creëerden. Ze zijn niet toevallig in een blokkade terechtgekomen, maar wisten wat ze deden, aldus de rechter. De blokkade kan ook niet gezien worden als een betoging.

  Geen vertrouwen

  De Friezen blokkeerden op 18 november de snelweg om bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden die naar de landelijke intocht in Dokkum wilden gaan.

  Vrijwel alle 33 deden dat naar eigen zeggen omdat ze er geen vertrouwen in hadden dat de politie de veiligheid tijdens de intocht kon garanderen. Ze baseerden zich op eerdere intochten waarbij veel politie op de been was, maar het toch niet goed ging. De rechtbank is niet meegegaan met dat betoog.

  De rechtbank neemt het de blokkeerders kwalijk dat de anti-Piet-demonstranten niet konden demonstreren door de blokkade. "Het recht om te demonstreren is een grondrecht. Verdachten hebben het recht echter in eigen hand genomen", aldus de rechtbank.

  Een bericht op Facebook vormde de basis van hun actie. Hoe dat bericht uiteindelijk leidde tot de blokkade, zie je in de video hieronder:

  Video afspelen

  01:45

  Waarom we het nog steeds over dit Facebookbericht hebben

  BEKIJK OOK

  Vonnis in zaak Friese snelwegblokkade: wat een Facebookbericht teweegbracht

  Proces Zwarte Piet-blokkade: 'geen gekke dingen gebeurd'

  'Ik wilde alleen die kuttekoppen tegenhouden en dan verder met mijn leven'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 03 november 2018 @ 00:24
  #95
  reactie op (#94) herman_dad

  Goedemorgen, ZAANSTAD DIT JAAR DE NATIONALE INTOCHT, met VEILIGHEIDSMAATREGELEN DIE WE KENNEN VAN HET VLIEGEN o.a., veiligheidspoortjes o.a..... En demonstreren mag maar dan wel in een apart vak, afgescheiden van vakken of plaatsten waar veel kinderen zijn.  

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  Zaanstad maakt strenge regels Sinterklaasintocht bekend

  VANDAAG, 22:48

  BINNENLAND

  Het aanmeren van de pakjesboot vorig jaar in Dokkum ANP

  De gemeente Zaanstad treft maatregelen om de landelijke Sinterklaasintocht op 17 november in goede banen te leiden. Het gebied in Zaandijk waar het evenement plaatsvindt, is alleen via toegangspoorten toegankelijk, jassen en tassen worden gecontroleerd.

  Agressie, discriminatie, "intimiderende groepskenmerkende kleding" en glaswerk zijn verboden, schrijft de gemeente op zijn website. Ook mag er niet met drones worden gevlogen.

  Demonstranten

  Wie wil demonstreren moet dat uiterlijk 72 uur van tevoren aangeven bij de gemeente. Alleen demonstranten met wie afspraken zijn gemaakt, krijgen een vak langs de route waar ze mogen staan. De demonstratievakken zijn duidelijk afgescheiden van de plekken waar kinderen mogen staan.

  In de afspraken is vastgelegd dat demonstrerende groepen een eigen ordedienst hebben en geen versterkt geluid laten klinken. Ook mogen demonstranten geen gezichtsbedekkende kleding dragen. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet worden uit elkaar gehouden.

  Tien groepen

  Vorige maand zei de gemeente met tien groepen demonstranten in gesprek te zijn. Daar zijn voor- en tegenstanders van Zwarte Piet bij.

  Rond de intocht was de afgelopen jaren veel te doen, waarbij de organiserende gemeenten en politie hun handen vol hadden aan demonstraties en de veiligheid.

  Vorig jaar blokkeerden voorstanders van Zwarte Piet de A7 bij Joure om te voorkomen dat tegenstanders naar de landelijke intocht in Dokkum zouden gaan.

  BEKIJK OOK

  Demonstraties toegestaan tijdens landelijke sinterklaasintocht Zaandam

  Zaanstad in gesprek met actiegroepen voor en tegen Zwarte Piet

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 04 oktober 2018 @ 00:49
  #94
  reactie op (#93) herman_dad

  Goedemorgen, DIT JAAR BIJ LANDELIJKE INTOCHT: ALLEEN MAAR 'ROETPIETEN' die meedoen. Hiermede is de trent gezet, naar het einde van 'zuiver Zwarte Piet'. Overigens vertelt de historie dat 'St. Klaas' in den beginne zelfs helemaal geen 'knecht' had. Later is er iemand bijgekomen, een pageknecht en iemand die 'door de schoorsteen kwam' en toen ook al 'roet op zijn gezicht, kleding had' om geloofwaardig te blijven en te zijn. Later weer, in de negentiende eeuw, veranderd beeld langzaam in 'GEHEEL ZWARTE PIET', omdat het beeld van de mens van TOEN zo was, eerste afbeeldingen van 'negroide personen' uit Afrika bijvoorbeeld en het boek 'Oom Tom' etc... In feite dus weer terug naar 'af'? Echter dd weer een andere 'woordspeling': 

  AANVULLING 5-10: toch wel ZWARTE Pieten bij de nationale intocht, zegt de NTR:

  Toch volledig zwarte pieten bij landelijke sinterklaasintocht

   GISTEREN, 22:56 IN BINNENLAND, REGIO

  De verklaring die de NTR gisteren uitgaf, leidt tot misverstanden. "Pieten die heel vaak door de schoorsteen gaan, kunnen helemaal zwart worden."

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Alleen maar roetveegpieten bij landelijke Sinterklaasintocht

  GISTEREN, 15:04

  BINNENLAND

  Roetveegpieten bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam in 2016 ANP

  Bij de landelijke Sinterklaasintocht van dit jaar zullen alleen roetveegpieten te zien zijn. Dit meldt de NTR, die verantwoordelijk is voor de tv-registratie.

  Op zijn website schrijft de NTR: "De Pieten hebben roet op hun gezicht omdat ze door de schoorsteen gaan. Al naar gelang een Piet vaker door de schoorsteen is gegaan, heeft hij of zij meer roet op het gezicht."

  Een woordvoerder stelt dat de keuze "past in de trend van de afgelopen jaren". Traditie en verandering gaan hand in hand, stelt de NTR. De landelijke intocht van de sint is op 17 november in Zaandijk en de Zaanse Schans.

  Ook vorig jaar bij de intocht in Dokkum waren er roetveegpieten. Toen waren er echter ook nog traditionele zwarte pieten.

  Sinterklaasjournaal

  Net als bij de landelijke intocht zullen ook in NTR-programma hetSinterklaasjournaal alleen roetveegpieten te zien zijn. Het haar van de pieten varieert van lang en krullend tot steil en kort. De pieten dragen geen gouden oorringen.

  Vorig jaar besloot de NTR te stoppen met de gekleurde pieten in hetSinterklaasjournaal. Volgens de omroep pasten gekleurde pieten niet in de traditie en zag het er ook niet leuk uit.

  NOS Stories maakte vorig jaar deze video over het uiterlijk van Piet door de jaren heen:

  Zo zag Piet eruit door de jaren heen

  BEKIJK OOK

  Geen gekleurde pieten meer in Sinterklaasjournaal

  Sinterklaasjournaal met Zwarte én Witte Piet

  Hoe Zwarte Piet veranderde, van pageknecht tot roetstrepen

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-10-05 00:46:18
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 maart 2018 @ 01:04
  #93
  reactie op (#92) herman_dad

  Goedemorgen, KOMT DE SINT NOG WEL, na alle ophef over Zwarte Piet de afgelopen jaren? Waarschijnlijk wel, maar dan onder grote politiebewaking en andere veiligheidsmaatregelen, in Dokkum vorig jaar is het budget door de protesten daar, ook meer dan een ton meer geweest dan gepland. Dus behalve de openbare orde ook nog eens een financiele kwestie voor gemeenten. Sinterklaasintocht Dokkum ruim een ton boven budget

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gemeenten hebben minder trek in landelijke Sinterklaas-intocht

  GISTEREN, 17:56

  BINNENLAND

  Vorig jaar was de intocht in Dokkum ANP

  De NTR heeft de Nederlandse burgemeesters dringend verzocht om de organisatie van de landelijke intocht van Sinterklaas op zich te nemen. De tijd dringt, schrijft de omroep in een brief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). Voor het eerst heeft geen enkele gemeente zich uit eigen beweging gemeld.

  In de brief, die op 7 maart werd verstuurd, schrijft NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen dat hij naar de oorzaken van het geringe animo slechts kan raden. "We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is - gezien de lange voorbereidingstijd van zo'n grootschalig project - nogal riskant met het oog op de planning."

  "Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komen aan deze 66-jarige nationale televisietraditie", schrijft Boschhuizen. "Vandaar dat ik aan u zou willen vragen om ons te helpen."

  Gesprekken

  NGB-voorzitter Spies heeft de brief vorige week voorgelezen tijdens de jaarvergadering. Dat heeft ertoe geleid dat een aantal geïnteresseerde gemeenten contact heeft opgenomen met de NTR. Volgens een woordvoerder van de NTR lopen er inmiddels gesprekken.

  De omroep heeft goede hoop dat er snel een akkoord komt met een gemeente over de organisatie van de landelijke intocht. "Voor een goede voorbereiding moet dat eind april toch wel rond zijn", zegt de woordvoerder.

  Rond het evenement was de afgelopen jaren geregeld veel te doen. De intochten gingen gepaard met demonstraties voor en tegen Zwarte Piet, waardoor de gemeenten en de politie, zoals in Dokkum afgelopen jaar, de handen vol hadden aan de veiligheid.

  BEKIJK OOK

  Sinterklaasintocht Dokkum ruim een ton boven budget

  Burgemeester Dokkum verbood protest om vuurwerk

  Sinterklaas toegejuicht bij intocht in Dokkum

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-19 09:28:09
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 december 2015 @ 00:27
  #92
  reactie op (#91) herman_dad

  Goedemorgen, zaterdag a.s. is weer einde Sint en Piet feest en ook weer voorlopig de discussies over de laatste? Zwartepiet.nl heeft een nieuwe eigenaar. De domeinnaam werd woensdag geveild door internetveilinghuis Catawiki en ging voor 2703 euro naar de hoogste bieder. Het was voor het eerst dat deze domeinnaam werd geveild en er was veel belangstelling.

  Jonge kinderen associëren Zwarte Piet eerder met clowns en fantasiefiguren dan met mensen met een donkere huidskleur. Ook zijn ze positief over de knecht van Sinterklaas.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4200287/2015/12/02/Domeinnaam-zwartepiet-nl-geveild-voor-2-700-euro.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/33220/Sinterklaas/article/detail/4200566/2015/12/03/Kind-ziet-Zwarte-Piet-als-clown.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800000279/Discussie-over-Zwarte-Piet/actua/index.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4200002/2015/12/02/Voor--en-tegenstanders-strijden-om-zwartepiet-nl.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  Gewijzigd op 2015-12-03 06:38:36
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 november 2015 @ 02:06
  #91
  reactie op (#90) herman_dad

  Goedemorgen, nu al in buitenland bemoeit men zich met zwarte Piet? Hij komt, hij komt. De nu al omstreden korte documentaire Blackface van de Amerikaanse documentairemaker Roger Ross Williams is vanaf zondag op de website van CNN te zien. De trailer maakt duidelijk dat er niets aan de verbeelding over wordt gelaten. ,,Nederland heeft een kort geheugen als het op hun rol in de slavenhistorie aankomt."

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4195831/2015/11/26/CNN-docu-over-Zwarte-Piet-kan-grote-gevolgen-hebben.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2034/Sinterklaas/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 november 2015 @ 07:18
  #90
  reactie op (#89) herman_dad

   Goedemorgen, vandaag de officiele intocht weer van St.Klaas dit jaar in Meppel en ook de commotie rond 'Zwarte Piet' neemt weer toe...tot 5 december? Een dag voor de grote Sinterklaasintocht in Meppel heeft Sinterklaasjournaalpresentatrice Dieuwertje Blok de woede op haar hals gehaald van de voorstanders van Zwarte Piet. De discussie over het hulpje van de Sint heeft Blok aan het denken gezet waardoor ze meent dat we 'maar eens van die rare blackface af moeten'. Op sociale media spreekt men zich uit tegen Blok.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/33220/Sinterklaas/article/detail/4185837/2015/11/13/Ophef-om-Pietenstatement-Dieuwertje-Weg-met-toverkol.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800000279/Discussie-over-Zwarte-Piet/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  Gewijzigd op 2015-11-15 06:42:08
  handtekeningafbeelding