Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

376 keer bekeken

DEMENTIE: Leefstijl oorzaak dementie bij een derde van patiënten

 • woensdag 14 februari 2018 @ 07:00
  #4
  reactie op (#3) Vomie

  Goedemorgen, de Deense prins-gemaal Henrik overleden. Hij leed al geruime tijd aan alzheimer, maar dat kan ons allen overkomen. Voor verdere informatie: https://www.alzheimer-nederland.nl/

  Zie en lees art. van NU.Nl (bron)

  Deense prins-gemaal Henrik (83) overleden 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 14 februari 2018 05:36Laatste update: 14 februari 2018 06:33

  • De Deense prins Henrik is dinsdagavond overleden in koninklijk paleis Fredensborg. De echtgenoot van koningin Magrethe is 83 geworden. Zijn overlijden kwam niet onverwacht. De prins, die leed aan de ziekte van Alzheimer, werd eind januari opgenomen in het ziekenhuis.

  Dinsdag maakte het Deense hof nog bekend dat prins Henrik naar het koninklijk paleis was overgebracht om daar zijn laatste dagen door te brengen.

  Henrik, toen nog de Franse diplomaat Henri de Monpezat, maakte ongeveer in dezelfde tijd kennis met de Deense kroonprinses als de Duitse diplomaat Claus von Amsberg dat deed met de Nederlandse troonopvolgster Beatrix.

  Oppervlakkig beschouwd waren er ook wel parallellen in hun levensloop. Henri groeide deels op in de Franse kolonie Vietnam, en Claus bracht een deel van zijn jeugd door in Duits Oost-Afrika. Beiden moesten na de bekendmaking van hun verloving een land voor zich zien te winnen en zich een lastige nieuwe taal eigen maken.

  Margrethe en de inmiddels tot Henrik omgedoopte Henri trouwden op 5 juni 1967. Margrethe kreeg twee zoons en werd al in 1972 koningin. De Deense prinsen Frederik en Joachim kregen dan ook niet altijd de liefde en aandacht die ze wilden hebben. Bovendien behielden de Denen een soort haat/liefde verhouding met de eigenzinnige en kunstzinnige Fransman.

  Henrik wilde erkenning en de laatste jaren riep hij er steeds harder om, tot verdriet en gêne van koningin Margrethe. Hij wilde de titel 'koning-gemaal', als erkenning van zijn gelijkwaardige positie naast die van zijn vrouw. Om hem deels tegemoet te komen werd Henrik in 2005 opgeschaald naar 'prins-gemaal', maar tot zijn grote frustratie bleef 'koning' buiten bereik.

  Niet bijgezet

  Vorig jaar kondigde hij om die reden ook aan af te zien van het al jaren geleden gemaakte plan om samen met Margrethe te worden bijgezet in de kathedraal van Roskilde. Als hij bij leven niet gelijk was, dan wilde hij ook niet in de koninklijke grafkerk worden begraven. Die aankondiging zorgde voor enorme ophef en onbegrip in Denemarken. De storm ging pas enigszins liggen toen in september de diagnose bekend werd dat Henrik dementie had.

  Eind januari keerde hij ziek terug uit Egypte. Hij had een goedaardige tumor in zijn linkerlong en een ernstige longinfectie. Van die ziekte is de prins niet meer hersteld.

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Denemarken Prins Henrik

  Gewijzigd op 2018-06-04 12:56:23
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 juli 2015 @ 14:36
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Hallo leden en mevrouw ik heb toch wel in me omgeving enkele mensen die toch wel daar aan voldoen hoor als je bij de tijd blijft hoe moeilijk ook blijf je langer gezond dus tv kijken en andere zaken blijven doen dan wordt je minder vlug dement dan als je maar gaat zitten en in jezelef leeft verder dan krijg je het eerder was al veel langer ook bekend toch? Nou ik wens de leden nog een goede dag verder hoor zijn eer meer ouderen die daar voorbeelde van hebben nog vraag ik wel me af? 

 • dinsdag 21 juli 2015 @ 12:15
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goede middag, ik hoorde het net ook, maar ik heb wel mijn twijfels daarover, 

 • dinsdag 21 juli 2015 @ 07:11
  #1

  Goedemorgen, toch even lezen voor velen belangrijk te weten: Bij dertig procent van de patiënten is dementie te voorkomen door gezond te leven. Een hoge bloeddruk blijkt de grootste boosdoener bij de ongeneeslijke ziekte die steeds meer mensen treft.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4104514/2015/07/21/Leefstijl-oorzaak-dementie-bij-een-derde-van-patienten.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-02-14 06:59:32
  handtekeningafbeelding