Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

27 keer bekeken

KABINET RUTTE-III en ontwikkelingen

 • zondag 18 februari 2018 @ 06:12
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, kabinet Rutte-III is door 'Zijlstra' in feite allen beschadigd. MAAR IS DAT DE GEHELE POLITIEK NIET, dat zo in elkaar zit, en ja ook 'democratie', IS dat wel zo'n goed systeem of moeten we déze AARDE, - er zijn er velen meer zoals wordt aangetoond - ook inrichten naar de adviezen van andere zeer hoog geevolueerde rassen en die zeggen: Letterlijk één wereld vormen, sociaal rechtvaardig voor elke ziel, zonder landen, staten, grenzen, nationaliteiten zelfs....!!! En alle grote discriminaties tot op het 'levensbot' dus elimineren... 

  Daarom is de POLITIEK levensgevaarlijk voor ons allen... lees het, inmiddels veel genoemde boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, daarover, zie clubhome en andere berichten. En u gaat het begrijpen?

  De 'openbaring' voor ook alle gelovigen ter wereld maar ook alle niet-gelovigen?l.

  En ook, stemmen op sommige partijen die roepen, NL uit de EU en de 'gulden weer terug' etc.etc (exit's) - we zien aan GB en de BREXIT dat dit niets oplevert alleen maar grote financiele, maatschappelijke en persoonlijke ellende, ook de SCHULD VAN HET INSTITUUT POLITIEK  - dat stemmen op DIE popi-jopi partijen levensgevaarlijk is zelfs voor de voortgang van de wereld zelfs...

  Hoe denkt u daarover? Schroom niet uw mening hier te geven, leden en lezers... bezoekers? 

  Zie en lees verder van NU.nl: (bron)

  Coalitie Rutte III na de leugens van Zijlstra: Iedereen is beschadigd 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 16 februari 2018 16:57Laatste update: 17 februari 2018 00:08

  • Opnieuw een flinke kras voor premier Mark Rutte die met het onvermijdelijke vertrek van Halbe Zijlstra wederom een steunpilaar verliest. Maar niet alleen de VVD loopt averij op, ook de partijleiders van het CDA, D66 en de ChristenUnie hebben wat uit te leggen.

  "Je mag niet liegen, maar het is geen doodzonde", zei Rutte dinsdag nadat zijn VVD-maatje Zijlstra in een emotionele verklaring afscheid nam van zijn ministerschap en de vaderlandse politiek.

  Zijlstra kon niet anders dan aftreden als minister van Buitenlandse Zaken toen de Volkskrant bekend maakte dat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met Shell en de Russische president Vladimir Poetin.

  De premier was zichtbaar aangeslagen door het vertrek van de man die maanden aan zijn zijde stond tijdens de coalitieonderhandelingen. "Een van de belangrijke architecten van dit kabinet, misschien wel dé architect van het kabinet", zei de VVD-leider. "Iemand waarbij ik persoonlijk veel emotie bij voel, waarbij ik heel veel vriendschap voel. Ik heb het er heel moeilijk mee."

  Wat Rutte betreft had Zijlstra niet weg gehoeven. "Als je het onderscheid maakt tussen geen probleem, een gemiddeld probleem en een groot probleem, heb ik dit niet als een groot probleem gezien", zei Rutte in het Kamerdebat. 

  Schandalen

  In de zeven jaar dat Rutte premier is heeft hij de nodige affaires zien langskomen. Door integriteitskwesties verloor hij onderweg onder andere partijvoorzitter Henri Keizer, het justitieduo Ivo Opstelten en Fred Teeven, minister Ard van der Steur, partijgenoot Marc Verheijen en voorzitter van de senaatsfractie Loek Hermans. 

  Vanzelfsprekend ging het in het debat over Ruttes leiderschap en het politieke, maar ook morele inschattingsvermogen van de premier. Esther Ouwehand (PvdD): "De minister-president zou integriteit van zijn eigen bewindspersonen veel sterker moeten bevorderen dan hij nu doet". Lilian Marijnissen (SP): "U zegt dat een leugen geen doodzonde is. De vraag is: wat is dan wel een doodzonde?" Jesse Klaver (GroenLinks): "We praten hier met een groot politiek talent, dat eigenlijk zegt dat hij dit verkeerd heeft ingeschat."

  “Mijn politieke loopbaan is een aaneenschakeling van inschattingsfouten”, zei Rutte enigszins gekscherend. Hij overleefde alle schandalen, maar met de gemeenteraadsverkiezingen om de hoek lopen de premier en zijn partij opnieuw flinke imagoschade op. "De eerste grote kras op dit kabinet",  zag Klaver. 

  Buma, Pechtold en Segers

  De kras beperkt zich niet alleen tot de VVD. Ook Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (CU) hebben zich op de affaire verkeken en gingen pal achter Zijlstra staan. Als onderhandelaars werkten zij intensief samen met VVD'er Zijlstra en hadden enkel lovende woorden.

  "Ik sta hier ook als medeonderhandelaar, die wekenlang met Halbe Zijlstra in één kamer heeft gezeten en veel heeft gedeeld", zei Segers. Buma: "Ik wil niet verhullen dat ik het aftreden van minister Zijlstra ook persoonlijk in hoge mate betreur." Pechtold: "In de afgelopen jaren, maar zeker tijdens de zeven maanden van onderhandelingen die leidden tot de totstandkoming van dit kabinet, heb ik Halbe Zijlstra leren kennen als een gedreven, rechtdoorzee politicus."

  Vragen over de rol van Rutte in de hele kwestie hadden ze niet. Ouwehand probeerde de coalitiepartners nog te verleiden om hun rol als Kamerleden, die het kabinet horen te controleren, serieus te nemen. "Ik wil u echt oproepen om ook de minister-president kritisch te bevragen", vroeg zij aan Segers. Tegen Buma: "Ik roep het CDA echt op om zijn kritische houding tegenover het vorige kabinet te houden - toen hoorden we de heer Buma spreken over hele en halve onwaarheden en over normen en waarden - en nu de feiten te zien zoals ze zijn."

  Tunahan Kuzu (Denk) had geen goed woord over voor de houding van D66. Tijdens de Teevendeal-debatten was Pechtold niet weg te slaan bij de interruptiemicrofoon, en nu ziet hij Pechtold zwijgen. "Geen enkele vraag, geen enkel puntje van kritiek", aldus Kuzu. "Dit is dus wat de macht doet."

  Profilering

  Dat 'de macht' de drie coalitiepartners monddood heeft gemaakt, is nog te vroeg om te concluderen. Het is wel opvallend dat het CDA, D66 en CU zich in het debat zo kritiekloos vereenzelvigden met het kabinet. 

  Buma, Pechtold en Segers hadden er bewust voor gekozen om in de Kamer te blijven en niet het kabinet in te gaan. Volgens Buma kon hij "het CDA-geluid" het beste vanuit de Kamerbankjes laten horen. Pechtold bleef fractievoorzitter "niet om het kabinetsbeleid klakkeloos allemaal te verdedigen, maar om te zien of de uitvoering op een goede manier gebeurt." Ook Segers bleef in de Kamer om de ChristenUnie herkenbaar te houden.

  In de praktijk blijken de drie fractieleiders te moeten balanceren tussen hun partijbelang en het coalitiebelang. Met een minimale meerderheid van 76 zetels moeten zij ervoor zorgen dat alle Kamerleden binnenboord blijven, terwijl ondertussen niemand zit te wachten op een Samsom-scenario. 

  Dertiende minister

  De oud-PvdA-leider verdedigde het kabinetsbeleid zo hartstochtelijk dat hij ook wel “de dertiende minister” werd genoemd. Hij vergat zijn achterban mee te nemen in de plannen en het leverde de partij uiteindelijk een monsterverlies van 29 zetels.

  Vaak wordt verwezen naar VVD-fractievoorzitter Frits Bolkestein die in de jaren ’90 het eerste Paarse kabinet kritisch vanuit de Kamer bleef volgen. Zo kan het ook, wordt vaak gezegd. Maar de geschiedenis wijst ook uit dat dat geen enkele politiek leider hem dat heeft nagedaan. Het blijkt in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan.

  Vooralsnog hebben Buma, Pechtold en Segers ieder geval niet eens een poging gewaagd om in de geest van Bolkestein het kabinet te controleren.

  Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

  Door: NU.nl/Avinash Bhikhie

  Lees meer over: 

  NUweekend Kabinet Rutte III Zijlstra

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 februari 2018 @ 06:33
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, het was onvermijdelijk, minister van Buza Halbe Zijlstra houdt de eer aan zichzelf en stapt op. Na een politieke carriere die veelbelovend was. Maar is de politiek op zich nog wel veel belovend voor ons allen en bestaat 'democratie' wel echt of houden we dat ons al jaren voor.. (de gek) ? Doordenkertje als u het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg leest...

  Zie verder art. van NU/nl (bron)

  Woensdag 14 februari 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Minister Zijlstra (VVD) stapt op na leugen, oppositie valt over rol Rutte 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 13 februari 2018 17:05Laatste update: 13 februari 2018 22:56

  • VVD'er Halbe Zijlstra stapt op als minister van Buitenlandse Zaken. Zijn positie bleek niet langer houdbaar nadat hij maandag moest toegeven te hebben gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006.

  Lees hier het liveblog over het debat over het aftreden van Zijlstra terug.

  "Om het ambt van minister van Buitenlandse Zaken niet te belasten zie ik geen andere optie dan vandaag mijn ontslag aan te bieden aan de koning. Ik doe dat met spijt in mijn hart", zei een geëmotioneerde Zijlstra dinsdag, voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de kwestie. Zijlstra zei dat een minister "boven alle twijfel" verheven moet zijn. 

  De VVD'er zei niet te denken nog terug te keren in de politiek. "Dit was het na elf jaar. Ik ben dankbaar dat ik het land zo lang heb mogen dienen, het is jammer dat het op deze manier eindigt", aldus de VVD'er die eerder fractievoorzitter, Kamerlid en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was.

  Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) neemt zijn taken tijdelijk waar totdat er een opvolger gevonden is.

  Zijlstra stapt op: Zijn leugen over Poetin en reactie na aftreden

   Zijlstra stapt op: Zijn leugen over Poetin en reactie na aftreden

  'Groot-Rusland'

  Zijlstra zei onder andere tijdens een speech op het VVD-congres in 2016 dat hij als medewerker van Shell achterin het zaaltje zat en Poetin zijn plannen voor "Groot-Rusland" hoorde vertellen. Poetin zou hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen.

  Zijlstra verspreidde de leugen sinds 2014. Het verhaal kwam tijdens de kabinetsformatie weer boven water toen gespeculeerd werd over een ministerschap voor Zijlstra op Buitenlandse Zaken.

  Er werden vragen gesteld over de geschiktheid van Zijlstra op Buitenlandse Zaken, omdat de oud-fractievoorzitter geen aantoonbare buitenlandervaring heeft. Het verzonnen verhaal van Zijlstra's ontmoeting werd door de spindoctors van de VVD gebruikt om aan te tonen dat Zijlstra wel degelijk genoeg internationale ervaring zou hebben om minister van Buitenlandse Zaken te worden.

   Zijlstra treedt af

   

  1 / 5

  Inhoud

  Nu blijkt dat Zijlstra helemaal niet aanwezig was bij dat gesprek. Hij zou het verhaal "geleend" hebben van "een bron" die wel aanwezig was bij het gesprek. Aanvankelijk stelde hij nog dat, ondanks de leugen, de inhoud van het verhaal wel echt waar is.

  Premier Mark Rutte en de coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie steunden Zijlstra maandagochtend nog. Zij noemde de leugen "onverstandig", maar stelden dat de inhoud van het gesprek overeind blijft staan.

  Maandagavond werd echter bekend dat de bron waar Zijlstra zich op baseerde de oud-Shell-topman Jeroen van der Veer was. Die stelde in de Volkskrant dat Zijlstra de inhoud van het gesprek verkeerd geïnterpreteerd heeft.

  Zijlstra liegt over ontmoeting met Poetin op VVD-congres

   Zijlstra liegt over ontmoeting met Poetin op VVD-congres

  Mild

  Na het aftreden van Zijlstra bleef Rutte, net als coalitiepartners Sybrand Buma (CDA) Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (CU) achter Zijlstra staan. Rutte zei dat liegen niet mag, maar noemde het "geen doodzonde". Ook Buma, Pechtold en Segers spraken van een fout en toonden verder geen kritiek op de VVD'er.

  Dit tot de grote verbazing van de oppositie. Zij nemen het de premier, die sinds twee weken al op de hoogte is van de leugen, kwalijk dat hij de Kamer niet heeft geïnformeerd over de zaak. Ook is er ongeloof over het feit dat Rutte niet aansloeg op de publicatie van de Volkskrant in oktober vorig jaar waarin vragen werden gesteld over Zijlstra's aanwezigheid bij het gesprek met Poetin.

  Rutte zei de Kamer niet eerder op de hoogte te hebben gesteld, omdat hij daarmee anders de publicatie van de Volkskrant zou dwarsbomen. De publicatie van oktober zegt Rutte verkeerd te hebben getaxeerd. "Ik heb de zwaarte van de kwestie onderschat", aldus de premier.

  Voor de PvdD, 50plus, Denk en FvD waren de antwoorden van Rutte genoeg om een motie van wantrouwen van de PVV te steunen. Ook de SP steunde de motie, die geen meerderheid kreeg. SP-leider Lilian Marijnissen neemt het Rutte kwalijk dat hij de Kamer niet eerder heeft geïnformeerd. Daarnaast vindt zij het onbegrijpelijk dat de premier de leugen niet zwaar genoeg vindt voor het aftreden van Zijlstra. Marijnissen: "De premier zegt dat liegen geen doodzonde is. Dat is het wel. Als liegen in de politiek al geen doodzonde is, wat dan wel?"

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  VVD Halbe Zijlstra

  Gewijzigd op 2018-02-14 06:38:46
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 februari 2018 @ 06:47
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg MINISTER ZIJLSTRA, kan hij nog wel geloofwaardig minister van BUITENLANDSE ZAKEN blijven? Daar gaat de politieke vraag vandaag over in de Kamer. Eerder verklaarde hij al dat 'zijn woorden verkeerd zijn uitgelegd'... maar we hebben allen toch kunnen horen dat..??? De betrokken 'bron' waar het om zou zijn gegaan is de ex-SHELL directeur Jeroen van der Veer. Wat vindt u, kan hij aanblijven?

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Dinsdag 13 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Podcast

  Hoe zit het met de reputatie van Halbe Zijlstra? 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 13 februari 2018 06:20Laatste update: 13 februari 2018 06:19

  • In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er deze dag zal spelen.

  In deze aflevering praten we over de situatie rondom minister van Buitenlandse Zaken: Halbe Zijlstra. Hoe gaat het met zijn reputatie? Ook hoor je Gerard Ekdom over Wereld Radio Dag en we hebben zoals gewoonlijk contact met onze verslaggevers in Zuid-Korea vanwege de Olympische Winterspelen.

  Beluister hier de podcast

  Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben dan kan in een gedownloade podcastapp zoeken op NU.nl en deze vervolgens beluisteren. Of luister hieronder via Soundcloud.

  Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur 's ochtends op NU.nl.​

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Dit wordt het nieuws

  Dinsdag 13 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Minister Zijlstra legde woorden Poetin over 'Groot Rusland' verkeerd uit' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 12 februari 2018 22:51Laatste update: 13 februari 2018 06:09

  • Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD) heeft de uitspraken van de Russische president Vladimir Poetin over een 'Groot Rusland' verkeerd geïnterpreteerd. Dat zegt voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer maandag tegen de Volkskrant.

  Van der Veer bevestigt daarmee dat hij de bron is op wiens verhaal Zijlstra zijn gewraakte uitspraken over Poetin baseerde.

  Zijlstra ligt onder vuur, nadat eerder op de dag bekend werd dat hij heeft gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting tussen Shell-topman Van der Veer en Poetin in 2006. Daar zou Poetin hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen.

  Zijlstra moest erkennen niet zelf bij dat gesprek aanwezig geweest te zijn, maar voerde wel een bron op - die wel bij dat gesprek aanwezig was - van wie hij dat verhaal gehoord zou hebben.

  Die bron blijkt nu Van der Veer te zijn. De Shell-topman die in 2006 wél aanwezig was bij de ontmoeting met Poetin, zegt tegen de Volkskrant dat diens woorden "historisch" bedoeld waren, en niet een blijk waren van militaire ambities. Van der Veer heeft Zijlstra in 2014 verteld over de speech van Poetin. Volgens Van der Veer is Zijlstra's uitleg dat Rusland meer macht wil "logisch".

  Debat

  Maandag liet Zijlstra nog aan NU.nl weten dat de informatie van zijn bron klopte. "Ik heb geen leugens over Rusland verteld, ik heb alleen leugens over mezelf verteld. Wat over Rusland is gezegd, is door die persoon bevestigd." Volgens Zijlstra zou de bron, Van der Veer, tegenover de krant hebben bevestigd dat zijn lezing klopt.

  Volgens de Volkskrant klopt ook dat verhaal niet. "Nu minister Zijlstra zelf heeft onthuld dat de Volkskrant met de bron heeft gesproken, en ons contact met hem ook nog opvoert als bewijs dat hij Poetins woorden correct heeft weergegeven, zijn wij gedwongen alles openbaar te maken", zegt hoofdredacteur Philippe Remarque in de krant.

  Premier Mark Rutte zei eerder op de dag dat de positie van Zijlstra niet ter discussie staat, omdat de inhoud van het gesprek overeind blijft, en coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie sloten zich bij die redenering aan. Het blijkt nu dus anders te liggen.

  Zijlstra liegt over ontmoeting met Poetin op VVD-congres

   Zijlstra liegt over ontmoeting met Poetin op VVD-congres

  Geloofwaardigheid

  Dinsdag debatteert de Tweede Kamer met Zijlstra over de kwestie. De oppositie toonde zich eerder op de dag zeer kritisch op de handelingen van Zijlstra.  

  Bram van Ojik (GroenLinks): "Ik neem dit hoog op. Het trekt een wissel op de geloofwaardigheid van Zijlstra en zijn uitspraken kunnen in de toekomst op elk gewenst moment door Rusland of anderen tegen ons gebruikt worden."

  PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen: "Als je het normaal vindt jarenlang op te scheppen over een ontmoeting die nooit heeft plaatsgevonden, dan is het de vraag hoe nauw Halbe Zijlstra het neemt met de waarheid."

  SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt dat Zijlstra niet langer geloofwaardig is. Zij wijst erop dat Zijlstra meerdere malen de kans heeft gehad de leugen recht te zetten, maar dat niet heeft gedaan. "Waarom doe je zoiets?" vraagt zij zich af.

  Door: NU.nl/ANP

  Lees meer over: 

  Halbe Zijlstra

  handtekeningafbeelding
 • maandag 12 februari 2018 @ 07:29
  #1

  Goedemorgen, minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra loog over een 'ontmoeting' met Poetin in 2006, hij zou toen als 'medewerker van Shell'dit hebben ervaren? Hij had het verhaal van iemand anders en 'trok dat naar hem toe om deze bron te beschermen'. Hij zal zich wel voor de Kamer moeten verantwoorden? Wordt vervolgd...

  Lees verder het art. van NU.nl (bron)

  Maandag 12 februari 2018 |

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  NU.nl

  Minister Halbe Zijlstra loog over ontmoeting met Poetin in 2006 

  Foto: VVD

  Gepubliceerd: 12 februari 2018 02:24 Laatste update: 12 februari 2018 07:16

  • Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. Zijlstra verkondigde sinds 2014 dat hij daar bij was, maar dat is dus niet zo.

  Dat heeft de minister zelf toegegeven in een gesprek met de Volkskrant. Zijlstra zegt dat hij het verhaal heeft "geleend" van iemand die wel echt bij de ontmoeting in een buitenhuis van Poetin aanwezig was.

  "Ik heb het verhaal naar mijzelf toegetrokken", aldus Zijlstra. Dit deed hij naar eigen zeggen om zo de bron te beschermen. "Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden."

  Het verhaal dat de minister vertelde was dat hij als medewerker van Shell achterin het zaaltje zat en Poetin zijn plannen voor "Groot-Rusland" hoorde vertellen. Volgens Zijlstra is dat verhaal dus wel echt waar en heeft het "stevige implicaties", waardoor hij vindt dat hij "geen desinformatie heeft verstrekt". 

  Oorlog

  Poetin zou hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen. Sinds 2014 gebruikt Zijlstra het verhaal en in 2016 waarschuwde hij tijdens een VVD-congres zelfs voor oorlog met Rusland naar aanleiding hiervan.

  Daarnaast hebben spindoctors van de VVD het verhaal gebruikt om aan te tonen dat Zijlstra wel degelijk genoeg internationale ervaring heeft om minister van Buitenlandse Zaken te worden.

  Onhandig moment

  De bekentenis komt na onderzoek van de Volkskrant waarin blijkt dat collega's van Zijlstra "grote twijfels" hebben over het verhaal. Verschillende Ruslandkenners achten het volgens de krant ook onwaarschijnlijk dat Poetin dit tegen niet-Russen zou hebben gezegd. 

  De onthulling komt op een ongelegen moment voor de minister, die deze week afreist naar Moskou voor een ontmoeting met ambtsgenoot Sergei Lavrov. MH17 is een belangrijk thema tijdens dat gesprek. 

  Premier Mark Rutte zou een aantal weken geleden op de hoogte zijn gebracht van de leugen van Zijlstra. Hij heeft nog niet gereageerd, omdat hij in Pyeonchang zit voor de Winterspelen.

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Halbe Zijlstra Rusland

   

   

  handtekeningafbeelding