Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

190 keer bekeken

KABINET RUTTE-III en ontwikkelingen

 • zaterdag 21 juli 2018 @ 00:45
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, AMBTENAREN VALLEN OVER EIGEN BELEID MIN. BLOK INZAKE DIVERSITEIT OP het ministerie zélf. Een opmerkelijk bericht nav de eerdere uispraken van Blok. We moeten echter maar aannemen dat deze brief al veel eeder circuleerde op het ministerie en mogelijk al voor zijn tijd als verantwoordelijk minister zelfs al 'speelde', een kwestie van jaren. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ambtenaren vragen minister Blok om meer urgentie voor diversiteit

  GISTEREN, 19:44

  AANGEPAST GISTEREN, 20:10

  POLITIEK

  Minister Blok (Buitenlandse Zaken) ANP

  Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag willen een gesprek met minister Blok over de samenstelling van het ambtenarenapparaat op het ministerie, dat in hun ogen niet divers genoeg is. Op het ministerie gaat een brief rond die door tientallen medewerkers is ondertekend.

  De minister gaat in gesprek met de medewerkers, zo heeft hij laten weten.

  De briefschrijvers stellen dat het ministerie achterloopt met het aannemen van mensen met een biculturele achtergrond. Ze vragen steun van de hoogste leiding in het uitdragen van de ambitie om dat te verbeteren.

  De ambtenaren schrijven dat ze willen dat Buitenlandse Zaken de gedachte achter de diplomatie weerspiegelt. "Ons vak is gebaseerd op het gegeven dat verschillende naties en culturen vreedzaam kunnen samenwerken en samenleven (...) als we maar goed naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek blijven."

  Pikante timing

  De timing van de brief, die sinds vandaag circuleert, is pikant: minister Blok kwam de afgelopen dagen in het nieuws vanwege stiekem gefilmde uitspraken over migratie en integratie. In de brief wordt daar overigens met geen woord over gesproken.

  Blok zei op een bijeenkomst met Nederlanders die in het buitenland werken onder meer dat Suriname een failed state is en dat een vreedzame multiculturele samenleving volgens hem nergens in de wereld bestaat. Ook zei hij dat het genetisch bepaald is dat de mens graag opereert in een groep gelijken en dat we het daarom moeilijk vinden om met vreemden om te gaan.

  Later zei de bewindsman dat hij die woorden niet goed gekozen had en dat hij te ver is gegaan in zijn poging de aanwezigen tot een discussie aan te zetten.

  Memo Blok

  De minister heeft zich in een memo aan zijn ambtenaren vandaag verontschuldigd over zijn uitlatingen op de bijeenkomst in Den Haag. Hij schrijft dat hij toen "de scherpte van de discussie heeft opgezocht, maar illustraties en woorden heeft gebruikt die ongelukkig en te scherp waren, en dat is niet goed".

  Blok betreurt de uitspraken die hij gedaan heeft en is zich ervan bewust dat die de mensen op zijn ministerie persoonlijk geraakt hebben . De minister zegt dat hij de reacties op zijn optreden serieus neemt en daarover na de zomer in gesprek gaat met de medewerkers.

  Albert Bos

  @bosalbert

  Ambtenaren van Buitenlandse Zaken willen in gesprek met Blok. Dit is de brief van ambtenaren aan Blok en gaat rond op Buitenlandse Zaken. Geen directe koppeling met zijn uitspraken, maar lees vooral tussen de regels door

  5 uur geleden

  BEKIJK OOK

  ‘Ik heb mijn woorden niet goed gekozen, dat betreur ik echt’

  Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen

  Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 juli 2018 @ 00:27
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, OPPOSITIE WIL KAMER TERUGROEPEN VAN RECES IVM uitspraken min. Blok? Zeker wat betreft Suriname een zeer opmerkelijke uitspraak, daar al veel langer het een feit is dát op zich de zeer vele bevolkingsgroepen en oorspronkelijke entiteiten van dce bevolking op zich heel goed kunnen samenleven en dus zeker geen 'mislukte staat is'... De Surinaamse regering eist dan ook excuses van Blok.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oppositiepartijen willen Kamer terugroepen van reces om uitspraken Blok

  GISTEREN, 18:02

  AANGEPAST GISTEREN, 21:15

  POLITIEK

  ANP

  De PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces voor een debat met minister Blok over zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, etniciteit en vluchtelingenopvang. De SP en Denk hebben zich daarbij aangesloten.

  PvdA-Kamerlid Ploumen noemt de uitleg die de minister van Buitenlandse Zaken gisteren gaf "volstrekt onvoldoende". Ze vindt dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en de positie van Nederland in het buitenland schaden. "Ik wil daarom volgende week in debat met de minister van Buitenlandse Zaken. Dit kan niet wachten tot na de zomer.'

  Gaza-oorlog

  Een Kamermeerderheid voor het terugroepen van de Kamer is er niet. VVD-Kamerlid Ten Broeke ziet de noodzaak niet na de brief waarin Blok gisteren door het stof ging.

  Ten Broeke zegt dat hij in het afgelopen decennium is teruggekomen van reces "vanwege een Gaza-oorlog, vanwege de Russische inval in Georgië, vanwege een derde tranche voor Griekenland en omdat een passagierstoestel werd neergeschoten met 196 Nederlanders aan boord. Ik zou niet weten in welke categorie de uitspraken van Blok moeten worden geschaard."

  Eerder vandaag bleek al dat ook de andere coalitiepartijen in de Tweede Kamer genoegen nemen met wat Blok er gisteren over meldde. "We moeten nu vooruit kijken", laat het CDA weten.

  D66 wil na het reces nog wel een debat met de minister. Kamerlid Verhoeven: "Het debat is een kans om te laten zien dat de minister begrijpt dat zijn uitlatingen strijdig zijn met de kernwaarden van de Nederlandse samenleving. In de tussentijd is zijn opdracht er alles aan te doen de gedane schade te herstellen en Nederland in Europa en de wereld te vertegenwoordigen als een open samenleving waarin iedereen telt en bijdraagt.

  ChristenUnie-Kamerlid Voordewind vindt het goed dat de minister "de uitspraken over Suriname en de migratie-inzet van het kabinet gecorrigeerd heeft". Hij zegt dat zijn partij het debat over de multiculturele samenleving en integratie met de minister van Sociale Zaken wil voeren, omdat Blok daar niet over gaat.

  Woorden terugnemen

  SP, GroenLinks en Denk zeiden vanmiddag dat ze Blok zo snel mogelijk na het reces, in september, aan de tand willen voelen. Maar de SP en ook Denk hebben zich inmiddels aangesloten bij de PvdA, en willen ook dat de Kamer terugkomt.

  Kamerlid Karabulut wil dat Blok zijn woorden terugneemt. Zij vraagt zich af hoe de minister van Buitenlandse Zaken nog serieus kan worden genomen in het buitenland. Hoe kan hij nog over de mensenrechten beginnen, als hij uitspraken doet die daar haaks op staan, wil zij van hem weten.

  Haar collega Özdil van GroenLinks zei dat Blok weliswaar betreurt dat hij zijn woorden niet goed heeft gekozen. "Maar neemt hij ook afstand van de inhoud van zijn woorden?"

  Denk-Kamerlid Kuzu noemt de uitspraken, die Blok deed op een besloten bijeenkomst van Nederlanders die bij een internationale organisatie werken, "schrikbarend".

  BEKIJK OOK

  De 'wereldvreemde' uitspraken van minister Blok tegen het licht

  Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen

  Minister Blok door het stof: 'Ik ben te ver gegaan, en dat betreur ik'

  Deel dit artikel: 

  Surinaamse regering eist excuses van Blok

  GISTEREN, 19:32

  BUITENLANDPOLITIEK

  Minister Blok ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Harmen Boerboom correspondent Suriname

  De Surinaamse regering heeft donderdag de Nederlandse tijdelijk zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden naar aanleiding van de omstreden uitspraken van minister Blok. Die noemde Suriname op een besloten bijeenkomst een 'failed state'.

  Er is een protestnota aangeboden waarin gevraagd wordt om intrekking van de volgens de regering destabiliserende en denigrerende uitspraken. Ook vraagt de regering om excuses van Blok aan de Surinaamse bevolking.

  De uitlatingen van de bewindsman worden door de Surinaamse regering aangemerkt als een "gebrek aan oriëntatie inzake de samenstelling en leefvormen in Suriname" en als een "uiting van diepe minachting".

  De woorden van Blok zijn volgens de nota bovendien niet in overeenstemming met "het klimaat van saamhorigheid in Suriname, dat bereikt is ondanks de verdeel-en-heers-politiek die Nederland in het verleden als kolonisator heeft toegepast". Ook negeert de Nederlandse bewindsman volgens de nota de weg die is afgelegd voor de vestiging van een democratische rechtsorde.

  'Herkolonisatie'

  "Deze zoveelste grove aantijging tegen de rust en stabiliteit in de Republiek Suriname kan alleen bedoeld zijn om Suriname en haar bevolking internationaal negatief af te schilderen, teneinde de Surinaamse natie te isoleren, met als mogelijke agenda de bewerkstelliging van een herkolonisatie," zegt de Surinaamse regering.

  In dat kader wordt in de protestnota ook het negatieve reisadvies genoemd dat Nederland voor Suriname heeft gegeven na een terreurdreigement dat in mei op Facebook was verschenen. Intussen is gebleken dat de dreiging een flauwe grap was, maar in het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken wordt er nog wel naar verwezen.

  Onacceptabele inmenging

  Suriname vindt dat de door Nederland gewenste normalisatie van betrekkingen "in flagrant contrast" staan met de uitspraken van Blok, en daarnaast "een onacceptabele houding van interventie en inmenging etaleren in de binnenlandse aangelegenheden van de Republiek Suriname."

  Ondanks de verschillende etnische, religieuze en culturele verschillen blijft de regering van Suriname het land presenteren als een vreedzaam en in harmonie levende gemeenschap. "Een 'classroom of tolerance' en een voorbeeld voor de rest van de wereld," aldus de nota.

  Suriname zegt de internationale gemeenschap over de kwestie te zullen informeren via de geëigende diplomatieke kanalen. Frederiks is als tijdelijk zaakgelastigde de hoogste Nederlandse diplomaat in Suriname omdat er op dit moment geen nieuwe ambassadeur in het land wordt toegelaten.

  BEKIJK OOK

  De 'wereldvreemde' uitspraken van minister Blok tegen het licht

  Minister Blok door het stof: 'Ik ben te ver gegaan, en dat betreur ik'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 juli 2018 @ 00:25
  #12
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen,  vervolg topic 4: MINISTER BLOK (BuiZa) na debacle Zijlstra nu ZELF IN OPSPRAAK MET VERKEERDE UITLATINGEN, o.a. over Suriname en migratie in het algemeen. De Kamer valt hier al overheen, hoewel met 'reces', mogelijk toch weer consequenties voor Blok, die overigens al zijn excuses heeft aangeboden. Maar ook hier blijkt weer dat 'je overal kan worden opgenomen' ook op z.g. 'besloten bijeenkomsten', een Politieke Blunder met hoofdletters ook weer voor de minister. 

  Zie en lees verder art. van NU.nl, NOS-Nieuws Twitter (bron)

  Donderdag 19 juli 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Blok betreurt aanstoot na opmerkingen over Suriname, etniciteit en samenlevingen 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 18 juli 2018 19:14 Laatste update: 18 juli 2018 22:11

  Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) betreurt zijn opmerkingen over onder andere de samenhang tussen etniciteit en vreedzame samenlevingen en zijn opmerking dat Suriname een ''failed state'' is.

  Blok schrijft woensdag in een brief aan de Kamer dat hij zich in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten. "Ik betreur dat ik daarmee aanstoot heb gegeven", aldus Blok.

  Een woordvoerder van het ministerie voegt eraan toe dat Blok vindt dat hij zijn uitspraken niet zorgvuldig heeft gekozen. Het is niet duidelijk of Blok nog achter zijn woorden staat.

  De VVD-minister reageert op de publicatie van Zembla. Het tv-programma heeft beelden in handen van Blok die op een besloten bijeenkomst vorige week dinsdag enkele omstreden uitspraken doet.

  Zo stelt Blok onder andere dat het genetisch bepaald is dat verschillende groepen mensen niet met elkaar kunnen opschieten. "We zijn niet goed in staat om een binding aan te gaan met voor ons onbekende mensen", merkt de minister op.

  Ook stelt hij dat er geen voorbeelden zijn van "multi-etnische of multiculturele samenlevingen" die vreedzaam samenleven.

  Blok uit onvrede over multiculturaliteit in gelekte video

   Blok uit onvrede over multiculturaliteit in gelekte video

  Suriname

  Als een van de aanwezigen in de zaal opmerkt dat Suriname een voorbeeld is van een vreedzame multiculturele samenleving, reageert Blok met de opmerking dat Suriname een failed state is, onder meer omdat de politieke partijen in het land zijn opgedeeld langs etnische lijnen.

  Politici in Suriname verwijten Blok onwetendheid. André Misiekaba, fractieleider van NDP, de grootste partij van Suriname, zegt tegenover het Surinaams medium De Ware Tijd: "Ik weet niet of hij hier ooit is geweest, maar ik heb mijn twijfels daarover, want juist op het gebied waar hij meent Suriname te moeten bekritiseren, is dat hét gebied waar wij het sterkst zijn en internationaal lof daarvoor oogsten." Misiekaba heeft het over hoe de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname na de onafhankelijkheid een, naar zijn mening, goed functionerende multiculturele samenleving vormen.

  "Dit ondanks dat de koloniale vaders van de minister ons hier hebben opgedeeld en een verdeel- en heerspolitiek hebben gevoerd", aldus Misiekaba.

  Multiculturele samenleving

  De vraag of Blok Nederland een vreedzame multiculturele samenleving vindt, kon door het ministerie niet worden beantwoord. Ook kon het ministerie niet zeggen of Blok voorbeelden heeft van monoculturele samenlevingen waar geen spanningen zijn.

  Tijdens de bijeenkomst gaf Blok ook zijn visie op het Europees migratiebeleid. Volgens de minister gaat het niet lukken om afspraken te maken met Oost-Europese lidstaten binnen de EU over de opvang en herverdeling van vluchtelingen, omdat "gekleurde mensen" in Oost-Europa geen kans op een normaal leven hebben." Die mensen zijn binnen een week weg. Worden letterlijk waarschijnlijk in elkaar geslagen", zei hij.

  De opmerkingen komen niet overeen met de doelstellingen van het kabinet met betrekking tot herverdeling van vluchtelingen zoals die staan opgetekend in het regeerakkoord. Blok benadrukt in de Kamerbrief dat het kabinetsbeleid onveranderd blijft.

  'Lomp' en 'onprofessioneel'

  De uitspraken zorgden eerder op de dag voor verontwaardigde reacties bij verschillende partijen in de Tweede Kamer. Partijgenoot en Kamerlid Han ten Broeke noemt de uitspraken "lomp". Coalitiepartij D66 vindt de uitspraken "onbegrijpelijk".

  PvdA'er Lilianne Ploumen vindt de uitlatingen "erg onprofessioneel". Sadet Karabulut (SP) noemde de opmerkingen "minister onwaardig".

  Ondanks de kritiek denkt Blok dat hij geloofwaardig genoeg is om verder te gaan als minister van Buitenlandse Zaken.

  Blok volgde in maart van dit jaar partijgenoot Halbe Zijlstra op die moest vertrekken nadat bekend werd dat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.

  Door: NU.nl 248 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek Stef Blok

  Surinaamse politiek wijst uitlatingen Blok scherp af

  VANDAAG, 20:25

  BUITENLANDPOLITIEK

  André Misiekaba van de Surinaamse regeringspartij NDP NOS

  GESCHREVEN DOOR Harmen Boerboom correspondent Suriname

  Oppositie- en coalitiepartijen in Suriname hebben scherp gereageerd op de uitspraken van minister Blok van Buitenlandse Zaken. Hij had Suriname op 10 juli in een besloten bijeenkomst onder meer een mislukte staat genoemd en zei vanavond dat hij er spijt van had. Fractievoorzitter André Misiekaba van de regerende NDP van president Bouterse noemt de gewraakte uitspraken van Blok "dom".

  "Blijkbaar is de minister niet op de hoogte van wat er in Suriname gebeurt. Juist op het punt waar de kolonisator geprobeerd heeft om verdeel-en-heers-politiek te voeren is het onze leiders door de jaren heen gelukt om alle etnische groepen vreedzaam naast elkaar te laten leven."

  Misiekaba vindt dat de uitspraken niet passen bij een Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. "Onze volkeren staan zo dicht bij elkaar en dan past dit soort taal niet", zegt Misiekaba.

  Ook oppositieleider Chan Santokhi van de VHP zegt zich niet in de woorden van Blok te herkennen. "Waarschijnlijk is de minister onvoldoende op de hoogte van de recente gebeurtenissen in Suriname. Suriname is een multiculturele samenleving waar alle bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar leven", aldus Santokhi.

  Diplomatieke banden herstellen

  De diplomatieke relatie tussen Nederland en Suriname is er altijd eentje geweest met veel hobbels en kuilen. Na veel politiek gelobby lukte het Den Haag om in 2014 weer een ambassadeur in Paramaribo te krijgen, maar toen die in 2017 vertrok werd zijn opvolger door Paramaribo geweigerd. "Het gebrek aan inzichten bij Nederlandse politici is een teken dat het tijd wordt dat onze landen de diplomatieke banden op het hoogste niveau herstellen", zegt oppositieleider Santokhi.

  André Misiekaba wil zich niet uitlaten over de invloed die de uitspraken van minister Blok kunnen hebben op een eventuele benoeming van een Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. "We zijn allemaal mensen en maken fouten", zegt de NDP-parlementariër. "Als minister Blok zo groot is dat hij zijn woorden intrekt dan kunnen we weer verder met elkaar."

  BEKIJK OOK

  Minister Blok door het stof: 'Ik ben te ver gegaan, en dat betreur ik'

  Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 juli 2018 @ 00:14
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, WIE IS POPULAIRSTE, WIE NIET, IN RUTTE 3... het is dat u het even weet... En ook heeft u een lijst van de misnters, namen en departementen, overzicht. 

  Zie en lees verder art. van RTL NIEUWS Twitter bron

  08 juli 2018 10:36

  Wiebes minst populaire minister, Schouten favoriet.

  Wiebes minst populaire minister, Schouten favoriet

  Carola Schouten is de favoriet, Wiebes de minst favoriete minister. 

  © ANP / bewerking RTL Nieuws

  Eric Wiebes, de minister van Economische Zaken, valt van alle zestien ministers het minst in de smaak bij de kiezer. Carola Schouten, de minister van Landbouw, wordt van alle zestien ministers het best beoordeeld. Zij scoort zowel bij haar eigen achterban als bij kiezers van de oppositie relatief goed.

  Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Wiebes is verantwoordelijk voor het dossier gaswinning in Groningen, wat mogelijk meespeelt in de lage beoordeling van kiezers. Bij kiezers van vrijwel alle partijen hoort hij bij de drie minst populaire ministers.

  Hugo de Jonge van Volksgezondheid scoort net als Schouten goed en staat op plek twee. Premier Mark Rutte is een middenmoter. Zijn scores zijn sterk gepolariseerd. Bij de VVD-kiezers doet hij het bijvoorbeeld heel goed, bij D66- en CDA-kiezers redelijk goed, maar bij de andere kiezers scoort hij laag.

  Wopke Hoekstra van Financiën staat op plek vier. Over het algemeen scoort een minister van Financiën relatief hoog, meldt het onderzoek. Eerdere ministers van Financiën zoals Zalm, Bos, De Jager en Dijsselbloem stonden ook altijd hoog op het lijstje.

  Het oordeel (in volgorde van populariteit):

  1. Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit)
  2. De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
  3. Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)
  4. Hoekstra (Financiën)
  5. Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media)
  6. Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat)
  7. Blok (Buitenlandse Zaken)
  8. Rutte (Minister-president, Algemene Zaken)
  9. Bijleveld (Defensie)
  10. Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
  11. Bruins (Medische Zorg)
  12. Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)
  13. Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)
  14. Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) 
  15. Dekker (Rechtsbescherming)
  16. Wiebes (Economische Zaken en Klimaat)

  Bron: peil.nl

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 juni 2018 @ 00:33
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, KABINET RUTTE-3 NEEMT ZICHZELF EENS ONDER DE LOEP NA 8 MAANDEN. Laten we hopen dat ze zichzelf ook serieus nemen...

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  18 juni 2018 19:12

  Regeringspartijen evalueren eerste acht maanden kabinet 'met de benen op tafel'.

  Regeringspartijen evalueren eerste acht maanden kabinet 'met de benen op tafel'

  Alexander Pechtold en Kajsa Ollongren.

  De coalitie is bij elkaar in het Johan de Witthuis voor overleg 'met de benen op tafel' over de eerste acht maanden van het kabinet. Volgens premier Rutte was er behoefte om eens door te praten hoe het allemaal gaat. "We zijn niet ongelukkig, maar het is wel nuttig om af en toe met elkaar te spreken."

  De deelnemers aan het beraad druppelen binnen in het Johan de Witthuis. De sfeer is ontspannen. Verslaggever Roel Schreinemachers ving de politici op.

  De locatie is bekend terrein: in het Johan de Witthuis werd vorig jaar de basis gelegd voor het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De sessie duurt tot een uur of tien vanavond. Er is ook eten besteld.

  Grote besluiten worden niet verwacht. Het overleg is vooral 'om de klokken gelijk te zetten', zegt CDA-vicepremier De Jonge. "Met de benen op tafel kijken: hoe gaat het."

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-07-09 00:10:55
  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 juni 2018 @ 00:14
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, INDIEN KABINET IN DE 1e KAMER meerderheid verliest: PvdA en GL staan klaar voor verdere gedoogsteun, indien zij ook het nodige mogen inbrengen. We zien hier dan toch weer een 'samengaan' van zelfs 6 partijen, 4 in de coalitie en 2 'gedoogsteun', een zekere stilzwijgende coalitie tegen de PVV en FvD in de Kamer?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  GroenLinks en PvdA willen zakendoen met het kabinet

  GISTEREN, 12:59

  AANGEPAST GISTEREN, 19:50

  POLITIEK

  Jesse Klaver en Lodewijk Asscher ANP

  GroenLinks en de PvdA willen zakendoen met het kabinet indien de regeringspartijen volgend jaar na de Provinciale Statenverkiezingen hun krappe meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraken.

  Dat was de belangrijkste boodschap van partijleiders Klaver en Asscher, vanmiddag op bijeenkomsten van hun partijen.

  Aan de mogelijke steun zitten wel voorwaarden. PvdA-leider Asscher komt met een concrete wensenlijst. Hij wil dat het eigen risico in de zorg omlaag gaat, dat er niet wordt bezuinigd op de huurtoeslag en dat arbeidsgehandicapten niet onder het minimumloon gaan vallen. "Er valt altijd met ons te praten over voorstellen waar mensen meer vaste grond onder de voeten krijgen".

  GroenLinks-leider Klaver gaat pas steun geven als regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het regeerakkoord openbreken.

  De fundamentele veranderingen die Klaver wil: de btw-verhoging moet van tafel moet en het afschaffen van de dividendbelasting moet worden geschrapt. Klaver herhaalde meerdere keren: "Doe het niet."

  Goede wil

  Klaver en Asscher willen bovendien dat het kabinet nu al zijn goede wil toont. Doet de coalitie dat niet, dan wordt de prijs volgens de partijleiders volgend voorjaar na de verkiezingen alleen maar hoger.

  De regeringspartijen hebben momenteel een krappe meerderheid in de Eerste Kamer van 38 zetels. In de peilingen staan de partijen op verlies. De statenverkiezingen zijn volgend voorjaar. De Provinciale Staten kiezen daarna de leden van de Eerste Kamer.

  "Volgevreten machtspartij"

  Tijdens zijn speech viel Asscher de VVD aan, een club die hij "een volgevreten machtspartij" noemde. Hij reageerde daarmee op de wens van de liberalen om de bijstandsuitkering te verlagen. "Trappen naar mensen die niet veel hebben is asociaal en wij gaan dat nooit laten gebeuren."

  Deel dit artikel: 

  •  
  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 juni 2018 @ 00:19
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, KABINET RUTTE-3 is al enige tijd actueel. DE EERSTE POLITIEKE LICHTE STRUBBELINGEN in het Kabinet. Enigszins begrijpelijk na enige tijd 'samenwerking' toch een analyse voor u n.a.v. enkele mediaberichten voor u. WAT VINDT U ZELF, functioneert dit goed of tja... 'de politiek' he...? 

  Zie verder art. van RTL-NIEUWS, NOS-NIEUWS Twitter etc. (bronnen)

  09 juni 2018 09:21

  CDA-leider Buma wil niet dat kabinet geschiedeniscanon 'diverser' maakt.

  CDA-leider Buma wil niet dat kabinet geschiedeniscanon 'diverser' maakt

  Als het aan CDA-leider Sybrand Buma ligt, wordt er niet zomaar getornd aan de geschiedeniscanon, het spoorboekje voor leraren met daarin onderwerpen die in de klas besproken moeten worden.

  Coalitiegenoot D66 wil in de canon meer aandacht voor vrouwen en diversiteit. Maar dat is tegen het zere been van Buma: "Ik wil geen politieke discussie over de inhoud van onze geschiedenis", zegt hij in De Telegraaf.

  D66-prioriteiten

  Als het om geschiedenis gaat, heeft volgens Buma iedereen de neiging om die eens in de zoveel jaar te gaan herschrijven. "Als een D66-minister zegt dat er meer aandacht voor 'diversiteit' moet zijn, dan komt er een volgende minister en die roept weer iets anders. Ik vind dat een kabinet dat dus niet moet doen."

  Volgens Buma kan de canon in de loop der tijd best veranderen. "Maar niet omdat er een nieuwe minister komt die zegt: ik ben van D66 en er moeten D66-prioriteiten in."

  Zwarte Piet en straatnaambordjes

  De afgelopen jaren laaide een stevige discussie op rond de Nederlandse identiteit, waarbij tradities onder vuur zijn komen te liggen. Zo gingen er stemmen op om Zwarte Piet af te schaffen en om namen van Nederlandse zeehelden te wissen van straatbordjes en tunnels.

  Buma stelt dat de nationale historie kwetsbaar is als de politiek er haar stempel op gaat drukken. Hij vreest 'een slagveld', waar iedereen het zijne gaat vinden en wil aanpassen aan de geschiedenis. 

  Over het eventueel aanpassen van de canon zijn geen afspraken gemaakt in het regeerakkoord. "Maar als er een besluit uit komt waarvan ik denk dat het écht de verkeerde kant op gaat, dan zeg ik tijdig: ik wil dit niet. Ik vind het niet juist", waarschuwt Buma.

  D66-leider Alexander Pechtold heeft via een tweet gereageerd op Buma. Hij vindt dat vrouwen in de canon de plek moeten krijgen die ze verdienen.

  Alexander Pechtold✔@APechtold

  Politiek mag geschiedenis nooit sturen, dus laten we het ook niet voor de eeuwigheid vastpinnen. Vrouwen spelen een sleutelrol in onze geschiedenis, maar de canon noemt er nu slechts drie. Ik zou het toejuichen als vrouwen de plek krijgen die hen toekomt.https://www.rtlnieuws.nl/nederland/cda-leider-buma-wil-niet-dat-kabinet-geschiedeniscanon-diverser-maakt …

  11:27 - 9 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Nederland worstelt met zijn koloniale verleden

  RTL Nieuws / ANP

  ChristenUnie wil extra aandacht voor bestrijding 'sociale kloof'

  VANDAAG, 13:07

  AANGEPAST OM 14:07

  POLITIEK

  Gert-Jan Segers, partijleider van coalitiepartij ChristenUnie op het partijcongres in Lunteren ANP

  De ChristenUnie vraagt andere partijen in het kabinet nadrukkelijk werk te maken van het verkleinen van de sociale tegenstellingen in Nederland.

  "Het kabinet moet waken voor dadendrang zonder samenhang", zei de leider van de partij, Gert-Jan Segers, op het partijcongres. Regeren is meer dan het produceren van een "stortvloed" aan actieprogramma's, plannen en wetten.

  De ChristenUnie zal ook niet instemmen met het plan van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff om de bijstand te verlagen. "Laat ik op dat punt helder zijn. In een coalitie met de ChristenUnie gaat dat niet gebeuren."

  Vijand

  Segers maakt zich zorgen over de groeiende groep mensen die "van baantje naar baantje gaan, die steeds harder moeten werken, maar niet perse rijker worden, die ongezonder leven en dus ook korter leven". Het gaat om een groep Nederlanders die de overheid als vijand zien. "Dat ze hoog en laag springen, kunnen zeggen wat ze willen, maar dat er toch niet geluisterd wordt.

  Doe ik het goede?

  De directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Kim Putters noemt dit "de nieuwe sociale kwestie"en Segers wil dat VVD-, CDA- en D66-bewindslieden bij het maken van hun wetsvoorstellen een "Putters-toets" toepassen. "Doe ik het goede? Doe ik het voor de juiste mensen? Verkleint dit de kloven die ons verdelen?", zijn volgens Segers de vragen die alle ministers en staatssecretarissen van Rutte III zich moeten stellen.

  Ook voor de Groningers moet maximale hulp komen, maakt Segers duidelijk. "We hebben een ereschuld richting Groningen en we hebben de dure plicht om die in te lossen."

  Loondispensatie

  De leden van de ChristenUnie hebben de fractie opgeroepen om te zorgen dat arbeidsgehandicapten kunnen blijven rekenen op een stabiel inkomen en goed pensioen. VVD-staatssecretaris Van Ark wil werkgevers stimuleren om meer mensen met een handicap aan te nemen door het principe van loondispensatie, waarbij werknemers een bijstandsuitkering krijgen, minder dat het huidige minimumloon.

  Er is veel verzet tegen, nu ook van de CU-achterban. Van Ark is bezig meaanpassingen en de ChristenUnie-fractie moet nu zorgen dat dit zo gunstig mogelijk uit zal pakken voor deze groep mensen.

  BEKIJK OOK

  VVD'er Dijkhoff: bijstand en Nederlanderschap moet je verdienen

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-07-09 00:11:18
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 april 2018 @ 01:24
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, UITKOMST ZWAAR DEBAT VOOR RUTTE. Hij overleeft het weer wel, maar hoelang gaan 'we' nog door met dit politieke systeem van politieke spelletjes die met de grootst mogelijke ernst worden gespeeld? Velen zien dit ook wel en 'politiek'? Tja...

  Zie verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Zwaar dividend-debat voor Rutte, kabinet overleeft brede motie van afkeuring

  VANDAAG, 01:01

  AANGEPAST OM 01:02

  POLITIEK

  Rutte heeft met de Tweede Kamer gedebatteerd over de dividendbelasting-memo's.

  • (Bijna) complete oppositie dient motie van wantrouwen in;
  • Rutte blijft erbij dat hij zich geen memo's herinnert, maar erkent fouten;
  • Coalitie en SGP steunen het kabinet, daarmee heeft de motie geen directe gevolgen.

  Liveblog gesloten

  • 40 MINUTEN GELEDEN

   Het debat is afgelopen; 67 voor, 76 tegen

   De motie van afkeuring tegen Rutte haalt geen meerderheid; 67 van de Kamerleden stemden voor, 76 stemden tegen. De premier hoeft daarom niet af te treden. Asscher benadrukt wel dat hij vindt dat Rutte op moet stappen.

   Michiel Breedveld@MBreedveld

   Motie van afkeuring is voor @jesseklaver een gele kaart, @MinPres Rutte hoeft niet af te treden, maar voor @LodewijkA een rode kaart: PvdA heeft geen vertrouwen meer Rutte en zou moeten opstappen.

   00:42 - 26 apr. 2018

   Informatie over Twitter Ads en privacy

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Fresen: motie is een flinke beschadiging

   Maar de motie is wel een "flinke beschadiging" voor Rutte en zijn coalitiegenoten, zegt NOS-verslaggever Fresen. "Het gaat weer om die geloofwaardigheid en Rutte heeft de oppositie - die hem nu niet vertrouwt - in de toekomst misschien nog hard nodig."

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Harde woorden zijn niet terecht, zegt Rutte

   De premier herkent zich niet in de scherpe kwalificaties van de oppositie, maar herhaalt wel dat er fouten zijn gemaakt. Hij vindt het onterecht dat de oppositie woorden heeft gebruikt als "onwaarheid, actieve misleiding en evident leugenachtig".

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   CU: motie van afkeuring of wantrouwen?

   De ChristenUnie ziet nog positieve kanten en citeert de standaard-regel aan het eind van een motie "Laten we overgaan tot de orde van de dag", zei Segers. Hij hoopt met de oppositie samen te blijven werken aan belangrijke plannen. Segers benadrukt dat het niet helemaal duidelijk is of er nu sprake is van een motie van afkeuring of motie van wantrouwen. Een motie van wantrouwen komt zwaarder over, maar verschilt niet essentieel van een motie van afkeuring. Wilders had in eerste termijn wel aangekondigd met een motie van wantrouwen, maar heeft nu zijn handtekening toch onder de gezamenlijke motie gezet.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   CDA: harde verwijten oppositie moet coalitie zich aanrekenen

   CDA-leider Buma vindt dat de coalitie zich wat moet aantrekken van de harde woorden van de oppositie en er niet boos over moet zijn. Hij staat achter het kabinetsbesluit om de dividendbelasting af te schaffen en hoopt op een goed debat over dit onderwerp.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   VVD: twijfel is weggenomen

   VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vindt dat "de mist" voorkomen had kunnen worden en hij hoopt dat dergelijke verwarrende debatten in de toekomst vermeden kunnen worden. De partij is wel tevreden over de antwoorden van Rutte en Wiebes.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   PvdA: u sprak de waarheid niet, PVV: geloofwaardigheid politiek geen dienst bewezen

   De oppositiepartijen zijn zeer kritisch in hun uitleg over de motie van afkeuring. PvdA-leider Asscher zegt dat Rutte niet de waarheid heeft gezegd. Marijnissen van de SP zegt dat het vertrouwen in de premier weg is. Wilders van de PVV: "De geloofwaardigheid van de politiek is geen dienst bewezen. U moet weg."

   De Partij voor de Dieren is het spuugzat dat het kabinet de Kamer iedere keer op het verkeerde been zit. "U kunt of u leven beteren of opstappen", aldus Kamerlid Ouwehand.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Bijna hele oppositie steunt motie van afkeuring

   Een groot deel van de oppositiepartijen steunt een motie van afkeuring. Het gaat om GroenLinks, de PvdA, SP, PVV, Partij voor de Dieren, Krol, Denk en Forum voor Democratie.

   De SGP steunt de motie niet. GroenLinks-leider Klaver diende de motie in en vindt dat het debat een ontluisterend beeld toont. Ook de manier waarop de Tweede Kamer is geïnformeerd is slecht, vindt de oppositie.

   Ron Fresen✔@ronfresen

   Motie van afkeuring dus

   23:50 - 25 apr. 2018

   Informatie over Twitter Ads en privacy

  • 2 UUR GELEDEN

   Drie kwartier schorsing

   Om kwart voor 12 gaan ze verder, omdat de fracties van GroenLinks- en de PvdA uitgebreid willen vergaderen over hun oordeel over het optreden van de premier.

  • 3 UUR GELEDEN

   Minister Wiebes: het optreden aan het touwtje was niet goed

   Wiebes begint meteen over zijn optreden afgelopen vrijdag waar hij zegt dat hij van een dividend-memo niets wist. Hij heeft het filmmateriaal nog eens goed nagekeken. "Ik zie een meneer - dat ben ik dus - en die voert een verwarrend gesprek en het lijkt ook of deze meneer nog nooit van dividendbelasting heeft gehoord", erkent hij. Hij vindt nu dat hij had moeten zeggen dat hij wel op de hoogte was van stukken over dit onderwerp. "Het was niet mijn sterkste optreden."

   Verder belooft hij de weggehaalde namen in het Wob-verzoek gaat "ontlakken".

   Erika de Joode@erikadejoode

   Dit is het filmpje (wel de korte versie) waarvan Wiebes zojuist zijn eigen optreden recenseerde: "Niet mijn scherpste optreden" https://nos.nl/video/2228958-minister-wiebes-bij-ministerraad-vrijdag-geen-memo-op-fiscale-tafel.html …

   22:51 - 25 apr. 2018

   Minister Wiebes bij ministerraad vrijdag: geen memo op fiscale tafel

   Dat zei de minister vorige week bij de ministerraad. Hij is nu minister van Economische Zaken, maar was tijdens de formatie nog (demissionair) staatssecretaris van Financiën.

   nos.nl

   Informatie over Twitter Ads en privacy

   Dominique v.d. Heyde✔@DominiqueHeyde

   Wiebes: ik ga ontlakken. (weggelakte zinnen uit wobstukken zichtbaar maken)

   22:56 - 25 apr. 2018

   Informatie over Twitter Ads en privacy

   Video afspelen

    01:52

   Wiebes: interview afgelopen vrijdag was "niet mijn scherpste optreden"

  • 3 UUR GELEDEN

   GroenLinks wilde informatie over Wob-verzoek, Rutte gaat het "uitvragen"

   De discussie ontspint zich nu over het afgewezen Wob-verzoek van twee wetenschappers naar de dividendbelasting-memo's. Klaver is ontstemd dat de Tweede Kamer vrijdag niet geïnformeerd is over het Wob-verzoek, waaruit bleek dat er ambtelijke stukken waren over het omstreden kabinetsbesluit. Rutte antwoordt dat zijn ambtenaren zeggen dat dit niet hoeft omdat het Wob-verzoek is afgewezen. Gedetailleerde vragen kan Rutte niet beantwoorden en zegt dat hij dit gaat "uitvragen", een veel gebruikt woord in het debat.

  • 3 UUR GELEDEN

   Klaver: het lijkt alsof ik met mijn zoontje van 4 praat

   De leider van GroenLinks vergelijkt Rutte met zijn vierjarige zoon. "Als hij wat gedaan heeft, zegt hij: nee, dat was mijn broertje, nee dat was mijn buurjongen. En ik zeg dan dat je eerlijk moet zijn."

   Video afspelen

    01:23

   Klaver: het lijkt wel of ik debatteer met mijn vierjarige zoon

  • 3 UUR GELEDEN

   Achter de schermen: werken aan motie met "zwaar politiek oordeel"

   Ron Fresen✔@ronfresen

   De oppositie werkt achter de schermen aan gezamenlijke motie met “zwaar politiek oordeel” over Rutte. (ook de SGP?)

   21:49 - 25 apr. 2018

   Informatie over Twitter Ads en privacy

  • 4 UUR GELEDEN

   Wat gaat de oppositie straks doen?

   De oppositie blijft vragen stellen, maar Rutte blijft erbij en zegt dat hij de Tweede Kamer niet verkeerd heeft geïnformeerd. Krol van 50Plus ziet een kleine knieval, omdat Rutte wel zegt dat hij een fout heeft gemaakt. Nog onduidelijk is wat de oppositie straks gaat doen en wie er een motie van wantrouwen gaat steunen.

   wilco boom@WilcoBoom

   He he, het hoge woord is er uit. Op vraag @keesvdstaaij erkent Rutte: het begint bij een fout van mij. . Benieuwd of hij daarmee motie oppositie kan voorkomen.

   21:23 - 25 apr. 2018

   Informatie over Twitter Ads en privacy

  • 4 UUR GELEDEN

   Flitsjournaal om 21.15 uur op NPO1

   Op NPO1 straks een kort journaal met een update over dit debat en de uitspraken van Rutte.

   • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

  Gewijzigd op 2018-06-08 07:52:55
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 april 2018 @ 00:55
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEK PROBLEEM, AFSCHAFFEN DIVIDENDBELASTING, politieke blunders en groot politiek gesteggel weer over 'memo's' hierover en wie heeft er gelogen en wie niet en... GELOOFWAARDIGHEID WEER VER TE ZOEKEN in het hele instituut politiek, politieke spelletjes waar de maatschappij in het geheel genomen niets mee opschiet. Maar ja velen achten dit systeem van de 'wereld besturen'nog hoogwaardig? Ons benieuwen, er is gelogen en wie van de heren politici treedt dan ook terug? Of niemand uiteindelijk? 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  9 minuten geleden

  Opmerkelijke rol Wiebes: hij ontving en schreef zelf memo's

  •  

  Opmerkelijke rol Wiebes: hij ontving en schreef zelf memo's

  Eric Wiebes schreef VVD-memo over dividendbelasting 

  © ANP

  Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) speelt een zeer opmerkelijke rol in de discussie over dividendbelasting. Wiebes zei vrijdag nog niks te weten over memo's, maar nu blijkt dat hij zelf meerdere notities kreeg van zijn ambtenaren en hoogstpersoonlijk een VVD-notitie schreef.

  Premier Rutte gebruikt die notitie in gesprekken met onderhandelaars.

  Informele gesprekken

  "Met het stuk poogde mijn partij een voorstel te doen op het terrein van dividendbelasting en aanverwante dossiers dat als geheel aanvaardbaar kon zijn voor de andere partijen en de basis zou kunnen vormen voor een tekst in het regeerakkoord", schrijft Rutte aan de Tweede Kamer.

  Voor het interne VVD-stuk is gebruik gemaakt van ambtelijke stukken van Financiën en Economische Zaken. Wiebes heeft ook met de Unilever-topman Paul Polman over onder meer de dividendbelasting gesproken. Rutte benadrukt dat het stuk formeel niet bij de formatiestukken hoort, maar dat hij ze 'in deze uitzonderlijke situatie' de Kamer niet wil onthouden.

  Bekijk hier de reactie van Wiebes van afgelopen vrijdag:

  'Munitie voor oppositie'

  De oppositie heeft veel vragen over de kennis die Rutte tijdens de formatie had van memo's van departementen over afschaffing van dividendbelasting. Rutte heeft steeds ontkend dat hij op de hoogte was van documenten hierover. Morgen is er een debat in de Tweede Kamer over de kwestie. Volgens politiek commentator Frits Wester wordt dat een zwaar debat voor Rutte.  "Premier Rutte moet morgen deze omstreden maatregel opnieuw verdedigen tegen een zeer kritische oppositie. Het zal een zwaar debat worden."

  De oppositie zal volgens Wester nu ook 'veel munitie zien in de overwegend negatieve adviezen van ambtenaren'. En de oppositie, zegt Wester, 'wil weten hoe het kon dat premier Rutte de stukken niet kende of er geen herinneringen aan had. Iets wat de oppositie gewoonweg niet gelooft'.

  Frits Westers eerste commentaar over de vrijgegeven memo's:

  RTL Nieuws‏Geverifieerd account @RTLnieuws

  Volg je nuJe volgt @RTLnieuws

  Meer

  De eerste reactie van @Fritswester op de geopenbaarde memo's over de dividendbelasting: "Dit is munitie voor de oppositie."

  2:00

  2.363 keer bekeken

  14:29 - 24 apr. 2018

  • 13 retweets
  • 12 vind-ik-leuks
  • Cees van ReesRustCohleHassania128Bono Vox !!!!!Rechts GeluidWat nu weer?

  6 antwoorden 13 retweets 12 vind-ik-leuks

  RTL Nieuws

  2 uur 14 minuten geleden

  Memo noemt afschaffen dividendtaks 'slecht voor imago Nederland'

  •  

  Memo noemt afschaffen dividendtaks 'slecht voor imago Nederland'

  Rutte zei zich niets van de memo's te kunnen herinneren.

  De afschaffing van de dividendbelasting is niet essentieel voor het investeringsklimaat en zou zelfs slecht zijn voor het imago van Nederland. Dat staat in minstens één van de geheime ambtelijke stukken die door het kabinet zijn vrijgegeven. "Premier Rutte wacht een zwaar debat", stelt Frits Wester. "Deze informatie is munitie voor de oppositie."

  Premier Mark Rutte verdedigde de maatregel om de dividendbelasting af te schaffen altijd heel fel, maar in de stukken die nu zijn vrijgegeven wordt een heel ander beeld geschetst. Ambtenaren zijn juist zeer kritisch over het afschaffen van de dividendbelasting.

  'Doorsluisland'

  De afschaffing vergroot volgens de documenten de kans dat Nederland door grote bedrijven wordt gebruikt als 'doorsluisland’ om de belastingdruk te verlagen. "Dat is niet in lijn met de Nederlandse inzet ten aanzien van de bestrijding van belastingontwijking en slecht voor het imago van Nederland", schrijven ambtenaren van Financiën. Een verlaging van de vennootschapsbelasting zou meer voor de hand liggen.

  Ook het Centraal Planbureau kan niet cijfermatig onderbouwen dat het afschaffen van de dividendbelasting economisch Nederland vooruit helpt. Opmerkelijk is dat ambtenaren van Economische Zaken wél pleiten voor de afschaffing van de dividendbelasting, omdat het juist beter zou zijn voor het vestigingsklimaat in Nederland.

  Pittige argumenten

  Het kabinet heeft twaalf geheime ambtelijke stukken vrijgegeven over de dividendbelasting waar de oppositie al maanden om had gevraagd. In de stukken staan vrij pittige argumenten tegen het afschaffen van de dividendbelasting, terwijl 

  De oppositie reageert fel. PvdA-leider Lodewijk Asscher zegt tegen RTL Nieuws: "De documenten geven een ontluisterend beeld. Het kabinet heeft opnieuw gekozen voor de multinationals en niet voor de mensen. En iedereen hielp toedekken. Mensen moeten altijd zeker kunnen zijn van eerlijke informatie." Premier Rutte was volgens Asscher 'niet pathologisch onwetend, maar had moeite met de waarheid.​ De positie van de premier en van zijn derde kabinet is morgen in het geding.'

  SP-leider Lilian Marijnissen stelt: "Ik snap wel dat Rutte dit geheim wilde houden. Steeds ongeloofwaardiger dat de minister-president hier niks van wist."

  Roel Schreinemachers@RoelSchrein

  'De conclusie dat afschaffing van dividendbelasting essentieel is voor investeringsklimaat kan niet worden getrokken'

  22:13 - 24 apr. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Rutte wacht zwaar debat

  Morgen is er een debat in de Tweede Kamer over de kwestie. Volgens Frits Wester wordt dat een zwaar debat voor Rutte.  "Premier Rutte moet morgen deze omstreden maatregel opnieuw verdedigen tegen een zeer kritische oppositie. Het zal een zwaar debat worden."

  De oppositie zal volgens Wester nu ook 'veel munitie zien in de overwegend negatieve adviezen van ambtenaren'. En de oppositie, zegt Wester, 'wil weten hoe het kon dat premier Rutte de stukken niet kende of er geen herinneringen aan had. Iets wat de oppositie gewoonweg niet gelooft'.

  Rutte over de dividendbelasting

  RTL Nieuws

  Aanbevolen voor jou

  Opmerkelijke rol Wiebes: hij ontving en schreef zelf memo's

  Rutte: verkeerde indruk gewekt over memo's

  Kabinet geeft memo's dividendbelasting vrij

  Rutte over vrijgeven documenten dividendbelasting

  Kabinet maakt documenten over dividendbelasting toch openbaar

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-06-08 07:54:57
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 maart 2018 @ 00:33
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, AANGIFTE TEGEN PECHTOLD (D66) vanwege niet melden 'gift van een appartemen'? OPMERKELIJK weer, desondanks een oproep laatst van een hoofdofficier van Justitie om 'geen flutaangiften of die nergens toe leiden' te doen uit eigen (POLITIEK!!?) belang. Nav FvD ook destijds. Ook is onduidelijk waarvan dan aangifte is gedaan, 'ambtelijke corruptie en/of valsheid in geschrifte'? Pechtold had het beter volgens de KAMERvoorschriften daar kunnen melden dus een ambtelijke malatigheid, aan de Kamer (politiek) zelf. Niet aan het OM en OPVALLEND DIT BERICHT na de verkiezingsdag, de aangiften zouden dus 1 of 2 weken geleden al, NET VOOR DE VERKIEZINGEN...??? Tja we denken maar niet door daarin, deze onwaarachtigheid in de politiek die zij hiermede zelf dan weer aantonen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Bijna 200 aangiften tegen Pechtold over geschonken appartement

  GISTEREN, 18:57

  BINNENLANDPOLITIEK

  ANP

  Bijna 200 mensen hebben aangifte gedaan tegen D66-leider Alexander Pechtold omdat hij een appartement niet heeft gemeld in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.

  Dat bevestigt het OM na berichtgeving van The Post Online. Het OM bestudeert de aangiftes en kijkt of het een strafrechtelijk onderzoek instelt.

  Waar de aangiftes precies voor werden gedaan, is onduidelijk. Vermoedelijk is er een verband met een kant-en-klare aangifte tegen Alexander Pechtold voor ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. Alleen persoonlijke gegevens en een handtekening ontbreken daar nog op. Deze staat sinds eind vorige maand online en onder meer GeenStijl schreef erover.

  Het OM wil inhoudelijk niets over de aangiften zeggen en denkt een paar weken nodig te hebben om ze te bestuderen.

  Privékwestie

  In het geschenkenregister geven Kamerleden geschenken op van meer dan 50 euro. Pechtold kreeg het appartement van een bevriende Canadese oud-diplomaat.

  Hij beschouwt appartement als een privékwestie, zei hij eerder. Niet iedereen is het daarmee eens. Zo noemde hoogleraar staatsrecht Wim Voermans van de Universiteit Leiden het onbegrijpelijk dat de politicus het appartement niet heeft gemeld. Voermans vindt dat de D66-leider in het register had kunnen uitleggen dat het een privézaak is, die zijn politieke functioneren helemaal niet heeft beïnvloed.

  BEKIJK OOK

  'Pechtold had geschonken appartement beter wel kunnen melden'

  Fractievoorzitters over Pechtold: van 'schande' tot 'het is aan hem'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-06-08 07:55:50
  handtekeningafbeelding