Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

405 keer bekeken

KABINET RUTTE-III en ontwikkelingen

 • zaterdag 12 januari 2019 @ 00:41
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, PREMIER RUTTE ´ZOU HET LIEFST ZELF BEDREIGERS HULPVERLENERS IN ELKAAR SLAAN´. Toch, we begrijpen wel wat hij bedoelt, echter in zijn functie en hij doet het niet voor de eerste dag, een politieke blunder van hem. Nu ja fouten maken we allemaal. 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  Rutte zou bedreigers van hulpverleners 'liefst in elkaar slaan'

  GISTEREN, 16:58

  AANGEPAST GISTEREN, 19:39

  POLITIEK

  Premier Rutte zou mensen die rond de jaarwisseling hulpverleners bedreigen het liefst persoonlijk in elkaar slaan. "Maar dat kan niet", voegde hij eraan toe op zijn wekelijkse persconferentie.

  Video afspelen

  00:46

  Rutte zou geweldplegers jaarwisseling 'liefst persoonlijk in elkaar slaan'

  Hij noemde de gang van zaken volstrekt onacceptabel. Het aantal gewelddadigheden tegen de politie rond de jaarwisseling is toegenomen. Volgens Rutte is het frustrerend "dat we er als samenleving blijkbaar niet in slagen om kinderen en vrienden te zeggen dat dit niet kan."

  De premier erkende dat de maatregelen voor een veilige jaarwisseling onvoldoende hebben gewerkt.

  Vuurwerk

  Politievakbond ACP vindt dat de uitspraken van Rutte niet helpen voorkomen dat hulpverleners worden belaagd. "Wat wél zou helpen, is als hij besluit tot een landelijk verbod van vuurwerk. Dat is de wens van de politie en ook van ons als bond, maar dat doet Rutte niet. Dus het zijn slechts woorden, die bovendien over twee dagen alweer vergeten zijn, geen daden", zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.

  De komende tijd zullen de gebeurtenissen rond de jaarwisseling worden geëvalueerd en daarbij komen ook de incidenten met vuurwerk aan de orde. Het kabinet hoopt over twee maanden conclusies te trekken. Bij de evaluatie worden ook de politie, het Openbaar Ministerie, burgemeesters en anderen betrokken.

  Ook staatssecretaris Van Veldhoven is daarbij, want "die gaat over de vraag of vuurwerk wel of niet wordt verboden", zei minister Grapperhaus van Justitie.

  Video afspelen

  01:16

  Grapperhaus: 'Geweld tegen hulpverleners is niet te verteren'

  Wat korpschef Akerboom betreft komt dat landelijk verbod er voor knalvuurwerk en vuurpijlen. Hij zegt dat het aantal vuurwerkincidenten met 16 procent is gestegen en ziet daardoor alle aanleiding voor een verbod. Ook pleit hij voor effectievere straffen voor agressieplegers, bijvoorbeeld in de vorm van sancties waardoor ze er bij een volgende jaarwisseling niet meer bij mogen zijn.

  Akerboom herhaalt dat hij de jaarwisseling zoals die nu gevierd wordt "een mislukte traditie" vindt. "400 gewonden, twee doden, 25 procent meer autobranden en naar schatting 20 miljoen euro schade aan particulier eigendom. En dan heb ik het nog niet eens over de forse stijging van fysiek geweld tegen politiemensen."

  Meldplicht

  Grapperhaus wees erop dat hij al met een wetsvoorstel is gekomen om de straffen voor geweld tegen hulpverleners te verhogen. Hij denkt verder onder meer aan een meldplicht rond de jaarwisseling voor mensen die zich eerder hebben misdragen.

  De minister benadrukte dat de Kamer vorig jaar heeft uitgesproken dat gemeenten zelf vuurwerk helemaal mogen verbieden. "Maar dat kon helaas de afgelopen jaarwisseling nog niet, dat komt volgend jaar." Er waren wel veel gemeentes met vuurwerkvrije zones en de evaluatie moet ook uitwijzen hoe die hebben gefunctioneerd. De hoeveelheid illegaal vuurwerk die de afgelopen weken in beslag is genomen, vindt Grapperhaus "verbijsterend".

  Kritiek CDA

  Coalitiepartij CDA heeft kritiek op de woorden van Rutte. CDA-leider Buma vindt dat de premier niet de suggestie moet wekken dat je er zelf op los kunt slaan.

  Sybrand Buma

  @sybrandbuma

  Als premier van Nederland moet Rutte ervoor zorgen dat politie en hulpverleners worden beschermd en niet de suggestie wekken dat je er zelf op los kunt slaan.

  6 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Korpschef Akerboom: Oud en Nieuw wordt slechte traditie van geweld

  Geweld tegen politie ruim verdubbeld tijdens Oud en Nieuw

  Minder incidenten met jaarwisseling, maar niet in Rotterdam

  Kabinet laat gemeenten zelf beslissen over vuurwerkverbod

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 december 2018 @ 00:44
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJKE 'OPEN BRIEF' VAN PREMIER AAN ALLE NEDERLANDERS. 'Broze bezit' van ons allen beschermen. Zeker daar hééft hij gelijk in, echter NIET ALLEEN VAN DE IN DIT LEVEN TOEVALLIGE NEDERLANDERS... VAN ONS ALLEN, 7 MILJARD INWONERS VAN DEZE PLANEET die 'geacht worden' na te (kunnen) denken. Heeft de premier dan ook al het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg.. zie clubhome plaatje... gelezen bij deze bijna Kerstboodschap? We weten het niet maar ook een aanrader voor hem dan, net als voor allen die dit lezen? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Rutte vraagt in advertentie Nederlanders om 'broze bezit' te beschermen

  GISTEREN, 09:50

  POLITIEK

  ANP

  VVD-leider en premier Rutte heeft in een paginagrote advertentie in het AD de bevolking opgeroepen om Nederland te beschermen. Hij zegt dat Nederland een "teer bezit" is van alle Nederlanders.

  "Dat bezit is broos, is breekbaar. Heus, het kan ook kapot gaan", zo schrijft Rutte in de advertentie. Hij vergelijkt Nederland met een vaasje dat kan sneuvelen en wijst naar Groot-Brittannië. "Nu zitten ze daar in de chaos."

  In de twaalf alinea's tellende brief wil Rutte duidelijk maken dat Nederland een "geweldig land" is, waar compromissen gesloten zijn om moeilijke problemen op te lossen. "Meestal sluit ik compromissen, doe ik water bij de wijn. Want altijd voel ik de verantwoordelijkheid om het vaasje vast te houden."

  Video afspelen

  01:28

  Rutte: tere vaasje met zijn allen overeind houden

  Start campagne

  De advertentie is alleen ondertekend met Mark Rutte en het blijft in het midden of hij zijn brief heeft geschreven in zijn functie als VVD-leider of als premier, al is de open brief overigens wel op de website van de VVD gezet en niet op de site van het ministerie van Algemene Zaken.

  Rutte rept niet over verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europarlement, in het voorjaar van 2019. NOS-verslaggever Xander van der Wulp ziet de oproep wel als een start van de verkiezingscampagne van Rutte. "En misschien wil hij ook wel een beetje draagvlak creëren voor de klimaatmaatregelen waarvan ook mensen van zijn partij zich afvragen of het wel allemaal moet."

  Broze bezit

  Van der Wulp zegt dat de advertentie een voorbeeld is van de "dit is een gaaf-land-doctrine" van Rutte. "Hij wil zijn tegenstanders verslaan met positiviteit en optimisme."

  Rutte noemt het gemakkelijk om verschillen uit te vergroten tot harde tegenstellingen, zoals volgens hem bij de sinterklaasoptochten en de zwartepietendiscussie is gebeurd. "Daarom wil ik met deze brief de onuitgesproken afspraak die we met elkaar hebben, om samen dat broze bezit te beschermen - eens uitspreken.

  Het is niet de eerste keer dat Rutte een open brief gebruikt om een boodschap over te brengen. Begin 2017 zei Rutte dat iedereen die de fundamentele waarden van Nederland afwijst, beter kon vertrekken. Die oproep kwam eind januari, ruim twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen.

  BEKIJK OOK

  Rutte: ga weg als je Nederlandse waarden afwijst

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 oktober 2018 @ 00:17
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, NA ÉÉN JAAR RUTTE-III, een analyse van Nu.nl. 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Maandag 29 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Een jaar Rutte III: Uitgestoken hand of opgestoken middelvinger?

  Een jaar Rutte III: Uitgestoken hand of opgestoken middelvinger?

  26 oktober 2018 17:14 Laatste update: 13 uur geleden

  Een jaar geleden begon premier Mark Rutte aan zijn derde kabinet. De smalle basis van slechts één zetel meerderheid vraagt om een breed draagvlak in de Tweede Kamer, en dat is ook de wens van dit kabinet. Is er sprake van een uitgestoken hand?

  Er ontstond hilariteit in de Tweede Kamer toen Rutte vorig jaar in zijn regeringsverklaring zei dat de deur van de Trêveszaal "op een ruime kier" staat. De tegenstelling was misschien even grappig als serieus bedoeld.

  Wat is er een jaar later van dat gebaar terechtgekomen? De toon bij enkele oppositiepartijen lijkt alleen maar te verharden. NU.nl peilde de stemming bij vijf lijsttrekkers uit de oppositie en coalitie.

  "Een uitgestoken hand? Er is eerder sprake van een opgestoken middelvinger", zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher. "Dit kabinet zou rekening houden met de wensen van álle Nederlanders. Dit zou een coalitie worden die links en rechts met elkaar verbindt. Daar is allemaal niets van gebleken. Dit kabinet volhardt in zijn eigen gelijk."

  Met de kleinst mogelijke meerderheid in het parlement zag de premier zich genoodzaakt een gebaar richting de oppositie te maken.

  “Dit kabinet volhardt in zijn eigen gelijk”

  PvdA-leider Lodewijk Asscher

  Natuurlijk is er een regeerakkoord. Op zeventig bladzijdes staan de ambities en de plannen voor de komende kabinetsperiode beschreven, maar er is wat Rutte betreft ruimte voor overleg over de concrete uitwerking. "Sterker nog: we hebben die inbreng van buiten nodig", aldus de premier vorig jaar.

  Die oproep komt niet uit de lucht vallen. In de Eerste Kamer rust de meerderheid van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie óók op slechts één zetel, en de senaatsverkiezingen zijn al komend voorjaar.

  Wil dit kabinet ook de rest van de regeerperiode nog plannen kunnen doorvoeren, dan is de hulp van de oppositiepartijen hard nodig. Zie daar de uitgestoken hand van de premier.

  'Dacht dat deze coalitie steun zou zoeken'

  SP-voorvrouw Lilian Marijnissen schiet in de lach bij de vraag wat zij gemerkt heeft van de toenadering van het kabinet. "Bar weinig", zegt ze uiteindelijk.

  "Iedereen dacht dat deze coalitie actief naar steun zou zoeken omdat ze die beperkte meerderheid van één zeteltje in de Tweede Kamer hebben. Voor de stabiliteit en democratische legitimatie lijkt me dat ook nodig, maar de oppositie staat bij grote besluiten buitenspel."

  De SP probeerde onlangs met een voorstel nieuw leven in de sociale werkplaatsen te blazen. De partij kreeg steun van bijna de gehele oppositie, maar de coalitiepartijen stemden tegen.

  “We zien geen millimeter beweging”

  PvdA-leider Lodewijk Asscher

  Toch kreeg Asscher een aantal dingen voor elkaar. Zo werd vorig jaar al toegezegd dat de voorgenomen bezuiniging op de wijkverpleging wordt teruggedraaid en recent kreeg de PvdA'er steun om de korting van 20 miljoen euro op leerplekken voor mbo-leerlingen te schrappen.

  Ook het kabinetsplan om arbeidsgehandicapten op een andere manier te compenseren, waardoor het loon onder het wettelijk minimum kon uitkomen, ging van tafel nadat er veel kritiek kwam vanuit de sector zelf.

  Maar de PvdA-leider blijft sceptisch over de samenwerking. "Het terugkomen op de arbeidsgehandicapten is mooi, maar dat kwam door opstand van de mensen zelf. Die kun je niet negeren. Extra geld voor de leerbanen en de wijkverpleging zijn verbeteringen."

  Het wensenlijstje van Asscher is een stuk langer. "Wij vragen om een lager eigen risico, eerder kunnen stoppen met werken en terugdraaien van de bezuiniging op de huurtoeslag. Maar we zien geen millimeter beweging." Ook de SP wil vooral meer geld voor de publieke sector uittrekken.

  PvdA en SP steunen motie van wantrouwen

  De onvrede bij de partijen is vooral een gevolg van de debatten over de dividendbelasting. Een jaar lang drong de oppositie er tevergeefs op aan de voorgenomen afschaffing terug te draaien. Dat gebeurde pas nadat Unilever besloot het hoofdkantoor toch niet van Londen naar Rotterdam te verhuizen.

  "Een dieptepunt", noemt Marijnissen de gang van zaken. Vooral omdat de wens van veel oppositiepartijen om de beschikbare middelen aan de publieke sector in plaats van aan het bedrijfsleven uit te geven geen gehoor kreeg.

  “Rutte had uitgelezen kans om het vertrouwen te herstellen”

  SP-leider Lilian Marijnissen

  Marijnissen: "Dat was een uitgelezen kans voor Rutte om iets van het vertrouwen te herstellen en die uitgestoken hand te laten zien. In plaats daarvan kaarten ze het binnen de coalitie met 76 zetels af."

  Voor Asscher was het de druppel. De PvdA steunde een PVV-motie van wantrouwen tegen Rutte. Het was de eerste keer dat de sociaaldemocraten met zo'n zwaar middel instemden. "Het was een zwaar besluit, maar ik kon niet anders", zegt Asscher.

  Ook de SP steunde de motie, maar de socialisten sommeerden al eerder dat dit kabinet beter kan opstappen.

  Sinds Rutte de deur op een kier zette, zijn de verhoudingen tussen de coalitie en oppositie alleen maar verslechterd, vinden de fractievoorzitter van de SP en PvdA. Marijnissen: "Rutte heeft de Nederlanders bedonderd." Asscher: "Ze maken er een bende van."

  'Kabinet en de coalitie zijn ontvankelijk'

  Deze harde woorden zijn niet overal in de oppositiebankjes te horen. De SGP is bijvoorbeeld veel gematigder. De partij is van oudsher gezagsgetrouw, al noemen ze dat zelf liever onafhankelijk.

  Partijleider Kees van der Staaij ziet welwillendheid bij de bewindspersonen. De toon en houding vanuit het kabinet en de coalitie noemt hij "ontvankelijk". Zo wordt onderzocht hoe de kloof tussen een- en tweeverdieners kan worden verkleind, een belangrijk punt voor de SGP.

  “Wie denkt dat je met een uitgestoken hand stenen uit het regeerakkoord kan trekken is naïef”

  SGP-leider Kees van der Staaij

  "Het is een subtiel spel van hoe hard we nodig zijn en wat we binnen kunnen halen. Sommige punten kun je verzilveren. Dat noemen we investeren in welwillendheid", legt Van der Staaij uit.

  De SGP'er kent met drie zetels in de Tweede Kamer ook zijn plek, hij wil niet te hoog van de toren blazen.

  "Wie denkt dat je met een uitgestoken hand even wat stenen uit het regeerakkoord kan trekken, vind ik tamelijk naïef. Dat is een fragiel bouwwerk tussen vier partijen. Door er zomaar wat oppositiewensen in te voegen, haal je daar ook weer het evenwicht uit."

  'Tel je zegeningen'

  Vanuit coalitiezijde wordt er logischerwijs weer een tikkeltje anders naar de uitgestoken hand gekeken. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers antwoordt met een volmondig "ja!" als hij gevraagd wordt of het gebaar er het afgelopen jaar is geweest.

  Segers maakt het lijstje van binnengehaalde punten voor de PvdA zelfs nog langer. Tijdens de formatie ging er op voorspraak van Asscher namelijk 270 miljoen euro extra naar de lerarensalarissen. "Tel je zegeningen", aldus de ChristenUnie-leider.

  “Probeer iets welwillender te zijn, dan is de kritiek geloofwaardiger”

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers

  Hij wordt er een beetje moedeloos van dat zelfs het punt rond de beloning voor arbeidsbeperkten door Asscher niet wordt gezien als een stap naar samenwerking.

  "Of het deugt niet, of het klopt niet. Ik vind dat een merkwaardige houding. Als we dat beleid toch hadden doorgezet, zijn we doof voor de kritiek. En nu we het plan van tafel halen, komt dat alleen maar door de druk vanuit de samenleving. Staatssecretaris Tamara van Ark heeft echt geluisterd naar de bezwaren. Probeer iets welwillender te zijn, dan is de kritiek geloofwaardiger."

  CDA heeft hoop gevestigd op PvdA

  CDA-leider Sybrand Buma trekt de discussie breder. "De échte uitgestoken hand vond plaats net na de verkiezingen. Dat was het moment om mee te onderhandelen over het regeerakkoord."

  Destijds liet de SP weten nooit met de VVD in een coalitie te willen. De verschillen tussen de partijen zijn daarvoor te groot, zeiden de socialisten. Buma: "Ik vind het heel raar dat je zoiets zegt en daarna boos wordt dat je geen uitgestoken hand krijgt. Je wilde zelf niet eens onderhandelen!"

  “De échte uitgestoken hand vond plaats net na de verkiezingen”

  CDA-leider Sybrand Buma

  Voor GroenLinks ligt dat anders. Die partij sprak in eerste instantie wel met VVD, CDA en D66, maar haakte uiteindelijk af. Buma is daar nog steeds boos over. "De partij liep niet weg vanwege de maatregelen voor het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en al die andere zaken waar ze nu kritiek op hebben, maar over iets piepkleins in de immigratieregeling."

  Wat dat betreft heeft Buma zijn hoop gevestigd op Asscher. "De PvdA zoekt naar oplossingen, daar heb ik respect voor. Natuurlijk zijn er verschillen en zijn we het niet altijd eens met elkaar, maar de partij zoekt naar mogelijkheden."

  Aan GroenLinks-leider Jesse Klaver is ook gevraagd om mee te werken aan dit verhaal, maar een woordvoerder van de partij liet weten dat Klaver het erg druk heeft en daarbij terughoudend is wat betreft mediaverzoeken.

  'Er komt altijd een nieuwe eis bij'

  De kritiek dat het kabinet en de coalitie te weinig oog hebben voor de oppositie zal er altijd zijn, realiseert Buma zich. Dat illustreert hij met de discussie rond de dividendbelasting. "Eerst wilde de oppositie de dividendmaatregel van tafel. Nu dat is gebeurd, willen ze dat wij hun alternatieven overnemen. Er komt altijd een nieuwe eis bij."

  Buma legt het in algemene zin als volgt uit: "De uitgestoken hand is altijd datgene waarvan de oppositie zegt dat het er niet is."

  “Uitgestoken hand is altijd datgene waarvan de oppositie zegt dat het er niet is”

  Sybrand Buma

  De verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten, die vervolgens voor de Eerste Kamer kiezen, moet nog losbarsten. Dan zal blijken welke uitgestoken handen worden aangenomen en welke niet. Tussen al het verbale geweld door houdt in ieder geval Asscher ook de deur op een kier. "Wij steunen voorstellen die we goed vinden en de slechte niet."

  Bij de coalitie wacht men tot die tijd geduldig af. Segers: "Vroeg of laat komen we elkaar tegen. Dan hoop ik dat we om de tafel gaan zitten en samen kunnen werken."

  Door: NU.nl/Edo van der Goot | Beeld: ANP

  236 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek NUweekend

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 oktober 2018 @ 00:54
  #20
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, DIVIDENDBELASTING BLIJFT GEHANDHAAFT, overgebleven geld daarvoor komt tengoede aan MKB en overige bedrijfsleven hier. Er zijn ook vele andere maatschappelijke doelen waarvoor dit gebruikt kan worden maar daar zal de oppositie zeker op terugkomen. Maar voor de premier Rutte en de regeringscoalitie, partijen is dit hoofdpijndossier  van tafel. 

  Afschaffing dividendbelasting definitief van tafel, geld naar bedrijfsleven

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron). 

  MKB-Nederland: 'Het kabinet heeft gedaan wat wij hadden gehoopt'

  GISTEREN, 21:20

  ECONOMIE

  Jacco Vonhof, MKB-Nederland MKB-NEDERLAND

  Het in stand houden van de dividendbelasting wordt door ondernemersorganisatie MKB-Nederland positief ontvangen. De 1,9 miljard euro die hiermee vrijkomt zal volledig naar het bedrijfsleven gaan. Zo daalt onder meer de vennootschapsbelasting en gaan de personeelslasten voor werkgevers omlaag.

  Jacco Vonhof van MKB-Nederland is er blij mee. "Het kabinet heeft gedaan wat wij hadden gehoopt." Voor het midden- en kleinbedrijf gaat het vennootschapsbelastingtarief, ook wel winstbelasting, verder omlaag, van 16 naar 15 procent in 2021. "Er komt nu meer geld op de rekening van MKB-bedrijven", zegt Vonhof. "Het geld dat zij nu overhouden kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor investeringen om de klimaatdoelstellingen te halen."

  Ook de grotere bedrijven krijgen een lastenvermindering bij de vennootschapsbelasting. Voor die bedrijven gaat het tarief in 2021 van 22,25 naar 20,5 procent. VNO-NCW-voorman Hans de Boer: "We zijn er blij mee dat het volle bedrag naar het bedrijfsleven gaat, dat is ook gerechtvaardigd. De verlaging van de vennootschapsbelasting is iets goeds.''

  Ook fiscalist Arno van Eijsden denkt dat dit een goed pakket aan maatregelen is. "Ik moet zeggen dat ik het een mooi pakket vind. Er zal natuurlijk veel gediscussieerd worden in de Tweede kamer of het allemaal naar het bedrijfsleven moet. Ik denk dat dit een goed pakket aan maatregelen is, zeker om het MKB te ondersteunen."

  'Geen extra geld, wel verschuiving'

  Wel stipt de fiscalist aan dat er nu niet opeens 1,9 miljard euro extra te besteden is. "Het regeerakkoord was een verzwaring voor het bedrijfsleven. Die 1,9 miljard wordt nu aan andere dingen uitgegeven, maar we zijn niet opeens 1,9 miljard euro rijker. Er verandert dus niet veel, alleen levert het een verschuiving op. Bij de afschaffing van de dividendbelasting profiteerde maar een beperkt aantal bedrijven rechtstreeks, met de nieuw aangekondigde maatregelen profiteren veel meer bedrijven."

  Ook expats krijgen een meevaller van het kabinet. Op dit moment mogen zij acht jaar gebruikmaken van de zogenoemde 30 procent-regeling. Door die regeling betaal je als expat over de eerste 30 procent van het loon geen belasting, waarmee de extra kosten worden gedekt die een expat zou hebben. Aanvankelijk zou de duur van die regeling volgend jaar worden teruggebracht van acht jaar naar vijf jaar. Expats die hier nu al mee te maken zouden krijgen, mogen dankzij een nu aangekondigde overgangsregeling iets langer van de regeling gebruikmaken.

  Vestigingsklimaat

  Hans de Boer van VNO-NCW blijft het oneens met de beslissing om de dividendbelasting in stand te houden. "Wij willen een vestigingsklimaat waarmee we de strijd om hoofdkantoren kunnen aangaan. Daarin moeten we net zo sterk staan als het Verenigd Koninkrijk. Dit is nu niet het geval want de dividendbelasting blijft bestaan."

  Olieconcern Shell laat in een verklaring weten dat het teleurgesteld is dat de dividendbelasting blijft bestaan. "In de afgelopen dertien jaar hebben we beleidsmakers er herhaaldelijk op gewezen dat Shell afschaffing van de dividendbelasting zou verwelkomen. We hebben consequent benadrukt dat dit belangrijk is voor de concurrentiepositie van Nederland en Shell."

  BEKIJK OOK

  Dividendtaks blijft: 'Zuur voor Rutte, maar hij is flexibel'

  Alternatief voor dividendmaatregel: lagere belasting voor bedrijven

  Afschaffing dividendbelasting definitief van tafel, geld naar bedrijfsleven

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 07 oktober 2018 @ 00:26
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, PECHTOLD D66 LEIDER, stapt uit de politiek, TOCH ÉÉN van de BOEGBEELDEN voor Rutte-III. Volgens hemzelf had hij dit besluit in maart j.l. al genomen in samenspraak met zijn familie. O.a. politiek verslaggever Frits Wester gelooft hem daarin. Het was ook al een beetje een verwachting, maar toch niet op dit partijcongres. Ach, zoals iemand al zei: 'iedereen is vervangbaar'....    

  Zie en lees verder art. van NU.NL Twitter (bron)

  Zondag 07 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Alexander Pechtold stapt op als partijleider D66Foto: ANP

  Alexander Pechtold stapt op als partijleider D66

  06 oktober 2018 17:15 Laatste update: een uur geleden

  D66-voorman Alexander Pechtold vertrekt als voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer. Dat heeft de politicus zaterdag bekendgemaakt op het partijcongres in Den Bosch.

  De fractie zal dinsdag een opvolger kiezen. In zijn afscheidstoespraak zei Pechtold dat het "tijd was voor een nieuwe generatie". 

  Pechtold is sinds 2006 de politiek leider van de partij en boekte grote successen. Maar zijn imago liep schade op door perikelen in de privésfeer. Ook doet zijn partij, sinds vorig jaar één van de vier coalitiepartners, het inmiddels slecht in de peilingen.

  Volgens hem heeft het besluit niets te maken met "recente publicaties". Onduidelijk is of Pechtold hiermee verwijst naar het nieuws dat hij een affaire had met het voormalige raadslid Anne Lok uit Meppel. Naar eigen zeggen nam hij het besluit om te stoppen in maart van dit jaar: "Het was tijdens het eten. Mijn dochter en zoon, beide puberende tieners, keken me opgelucht aan. “Goed zo pap, dan ben je mooi wat vaker thuis.""

  In zijn toespraak maakt Pechtold de balans op. Zijn doel was om D66 in het kabinet te brengen. "We zijn een jaar verder. Onze bewindspersonen drukken hun stempel. Onze ideeën vinden hun weg naar de samenleving. Onze fractie van negentien is goed uit de startblokken gekomen."

  Na 12,5 jaar waarin Pechtold "alles heeft gegeven en alles eruit is gehaald", is het volgens hem nu tijd voor nieuw leiderschap. Hij erkent zijn voorkeuren te hebben, maar wil er niets over loslaten. "Dat is helemaal aan de fractie. Ze hebben de komende dagen om daar onderling over te praten." De bedoeling is dat zij dinsdag de nieuwe fractieleider naar voren schuiven. Volgens hem zitten er voldoende "ervaren mensen" maar ook "jong talent" in de fractie.

  Pechtold maakt aftreden bekend op najaarscongres D66

   Pechtold maakt aftreden bekend op najaarscongres D66

  Pechtold waarschuwt voor "nieuwe verzuiling"

  Pechtold waarschuwde tijdens zijn afscheid voor "het ontstaan van een nieuwe verzuiling" en de rol van sociale media daarin. "Op Twitter, Facebook en andere social media wordt alles afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Op jouw wensen. Op jouw profiel." Blijf nieuwsgierig, gaf Pechtold aan zijn leden mee.

  Ook vindt hij dat de nuance in de samenleving is zoekgeraakt. "Toen ik in 2006 als lijsttrekker begon, trof ik het extreme, het onbeschaafd geschreeuw en gediscrimineer, meteen tegenover me aan in de debatten. In 2010 werd het zelfs even onderdeel van de macht. Dat zien we ook in andere landen."

  "Blijf waakzaam als anderen zich in slaap laten sussen. Blijf de openheid verdedigen waar anderen de geslotenheid omarmen. Blijf opstaan tegen het venijnig populisme, tegen onverdraagzaamheid."

  Pechtold zei dat hij niet van plan is helemaal van het toneel te verdwijnen na zijn aftreden. "Want ik realiseer me heel goed: partijleider zijn is een grote verantwoordelijkheid. Maar oud-partijleider zijn vraagt misschien nog wel meer van je."

  Opvolger van Thom de Graaf

  Pechtold werd in 2006 tot D66-leider gekozen als opvolger van de opgestapte Thom de Graaf. Bij de Tweede Kamerverkiezingen later dat jaar verloor D66 de helft van de zes zetels. Ondanks dit verlies wist Pechtold zich op te werpen als een van de oppositieleiders.

  Dit leverde bij de volgende verkiezingen in 2010 een winst van zeven zetels op. De onderhandelingen over een coalitie met VVD, PvdA en GroenLinks liepen op niets uit, waardoor Pechtold met tien zetels opnieuw moest plaatsnemen in de oppositiebanken tegenover het kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV.

  Pechtold bleef ook lijsttrekker nadat dit kabinet was gevallen. In 2012 kwamen er twee zetels bij voor D66. Ook dit keer kwam het niet tot meeregeren. Dat kwam er wel van in 2017, toen D66 de vierde partij van het land werd en een coalitie vormde met VVD, CDA en ChristenUnie.

  Sinds die tijd is de populariteit van Pechtold gedaald. Omstreden maatregelen zoals het afschaffen van het raadgevend referendum en de beoogde dividendmaatregel leidden tot onvrede bij de achterban.

   De jaren van Pechtold als D66-leider in beeld

  1 / 6

  Door: NU.nl/ANP 527 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek D66

   

  Gewijzigd op 2018-10-07 00:31:52
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 oktober 2018 @ 00:27
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, DE DIVIDENDBELASTING: HEET POLITIEK HANGIJZER VOOR RUTTE-III. Nu blijkt dat één van de grote bedrijven, UNILEVER, toch niet uit GB wil vertrekken naar NL (hoofdkantoor) staat deze 'belasting die de burger 2 miljard zou kosten of nu opleveren indien niet doorgaande, is de coalitie en de premier bereidt te 'heroverwegen'. In de praktijd mogelijk dus, de 'verkiezings' plannen gaan niet door en feitelijk de zin van de oppostie wel. Het blijven weer alles politieke 'spelletjes' met miljarden... een POLITIEKE BLUNDER 1e orde zou het zijn van het Kabinet, dus laten we afwachten...

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)  

  Zaterdag 06 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Kabinet en coalitie gaan afschaffing dividendbelasting heroverwegenFoto: ANP

  Kabinet en coalitie gaan afschaffing dividendbelasting heroverwegen

  05 oktober 2018 15:08 Laatste update: 2 uur geleden

  Het kabinet en de coalitiepartijen gaan de omstreden afschaffing van de dividendbelasting heroverwegen. Dat maakte premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad bekend. Het besluit volgt op de bekendmaking van Unilever om het hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verhuizen.

  Unilever maakte het besluit om de verhuizing af te blazen eerder op de dag bekend. Volgens Unilever-topman Paul Polman is de politieke discussie in Nederland over de afschaffing van de dividendbelasting voor een deel van de aandeelhouders reden geweest om niet te verhuizen.

  "Het besluit voor Unilever is wel relevant om het opnieuw te wegen", aldus Rutte. Hij noemde de gang van zaken "teleurstellend".

  Rutte zei dat het besluit van Unilever ervoor heeft gezorgd dat het kabinet samen met de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU zal kijken hoe de plannen om het investeringsklimaat in Nederland te verbeteren eruit moet komen te zien. Of de dividendbelasting zal worden gehandhaafd, zal opnieuw worden overwogen.

  "We hebben een heel pakket aan maatregelen voor het bedrijfsleven. We gaan dat pakket zo snel mogelijk opnieuw wegen", zei de premier. De maatregel is volgens hem nog wel effectief om bedrijven hier naartoe te halen of om hier te houden.

  In de coalitie wordt het VVD-plan alleen door het CDA openlijk gesteund. De andere twee coalitiepartijen D66 en CU zijn geen voorstander, maar houden zich vooralsnog aan het regeerakkoord.

  D66 houdt zaterdag haar congres. Daar zullen de leden de partijtop duidelijk maken of zij nog steeds achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Partijleider Alexander Pechtold noemt het besluit "een overval". VVD'er Klaas Dijkhoff vindt de stap van Unilever "ronduit een teleurstelling".

  CU-leider Gert-Jan Segers begrijpt het kabinetsbesluit om de afschaffing tegen het licht te houden. De andere partijleiders sluiten zich daarbij aan.

  Rutte gooide al zijn politiek kapitaal in de strijd

  Voor zowel Polman als Rutte is het een hard gelag dat de verhuisplannen niet doorgaan. Polman heeft de afgelopen jaren stevig gelobbyd om de dividendbelasting van tafel te vegen.

  Rutte bleef de afgelopen maanden achter de afschaffing staan en gooide al zijn politieke kapitaal in de strijd om de maatregel, die door de VVD in het regeerakkoord is beland, te verdedigen. Zo zei hij dat hij "tot in zijn diepste vezels" voelde dat de afschaffing nodig is. De maatregel is volgens hem nodig om om de hoofdkantoren van grote bedrijven als Unilever in Nederland te houden.

  Rutte zei zich niet gepiepeld te voelen door de multinational. "Ik voel me niet bekocht door Unilever."

  De dividendmaatregel, die in geen enkel verkiezingsprogramma stond, kost de schatkist vanaf 2020 elk jaar ongeveer 2 miljard euro aan misgelopen belastinginkomsten. Tegelijkertijd ontbreekt een solide onderbouwing waarom afschaffing van de belasting voor aandeelhouders noodzakelijk zou zijn.

  De oppositie vindt dat Rutte zijn "allerlaatste argument" voor de afschaffing verloren heeft met het besluit van Unilever om het hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verhuizen.

  PVV-leider Geert Wilders spreekt van "een mega-afgang" voor de premier. "Gênant", aldus PvdA-leider Lodewijk Asscher. "O, wat pijnlijk dit voor de premier", vindt Jesse Klaver van GroenLinks.

  Door: NU.nl 173 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek Dividendbelasting

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 september 2018 @ 00:27
  #17
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER BLOK MAG VAN KAMER DOOR, maar is door zijn uitspraken 'beschadigd'..Ach hoevele malen hebben we dit in de POLITIEK al niet gezien, dergelijke politieke handelingen...?? Een minister die in feite foute of tenminste ondoordachte uitspraken doet, wordt door 'de Kamer ('democratie?') ter verantwoording geroepen' en betrokkene belooft beterschap. Tsja, de POLITIEK.... we zouden als mensheid wel iets beters kunnen verzinnen om deze wereld te besturen en niemand buiten de sociale boot te laten vallen. Hoe dan, zie en lees weer boek etc....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) LEES HET ONDERSTAANDE 'BLOG' van de NOS en neen het is geen sprookjesverhaal, helaas dát zou nog spannend kunnen zijn...  

  Motie van wantrouwen tegen Blok verworpen

  GISTEREN, 17:50

  AANGEPAST GISTEREN, 17:51

  POLITIEK

  Een meerderheid van de Tweede Kamer houdt vertrouwen in VVD-minister Blok van Buitenlandse Zaken. Maar een deel van de oppositie vindt dat hij moet opstappen. Blok moest zich vandaag verantwoorden voor zijn uitspraken over de multiculturele samenleving. Blok herhaalde in het debat dat zijn uitlatingen onzorgvuldig en ongelukkig waren en dat hij er zijn excuses voor aanbiedt. Naar eigen zeggen kan hij doorgaan als minister.

  De regeringspartijen, die ook kritisch waren, nemen genoegen met zijn excuses. 50Plus en SGP doen dat ook. PVV en FvD waren het juist eens met de uitspraken van de minister en vinden het onbegrijpelijk dat hij excuses heeft gemaakt.

  Liveblog gesloten

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 augustus 2018 @ 00:42
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, DIVIDENDBELASTING, heet hangijzer, BEGROTING 2019 en VVD Kamerlid Ten Broeke treedt per direct af ivm 'persoonlijke affaire grenspverschrijden gedrag' met jonge fractiemedewerkster, 6 jaar geleden. Vooral dat laatste is in zekere zin opmerkelijk, ook op social media, Twitter o.a., er was afgesproken destijds om te zwijgen tussen partijen en NU INEENS KOMT DIT NAAR BOVEN? 'Afleidingsproblematiek weer' van met name de VVD inzake de 'dividendbelasting' waar velen tegen zijn en vandaag is dit dan weer doorgedrukt met de regeringspartijen? Wie zal het zeggen, 'PARTIJPOLITIEK' is synoniem aan 'vriendjespolitiek'...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS Twitter (bronnen)    

  Akkoord kabinet over begroting en afschaffing dividendbelasting

  VANDAAG, 22:18

  AANGEPAST OM 22:31

  POLITIEK

  ANP

  De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over de begroting van 2019. De coalitiepartijen maakten dat bekend na afloop van een laatste overleg, vanavond op het ministerie van Financiën.

  Er zijn in ieder geval afspraken gemaakt over hoe de dividendbelasting kan worden afgeschaft. De partijen willen nog geen details bekendmaken over de plannen voor volgend jaar. Die worden op Prinsjesdag gepresenteerd, de derde dinsdag van september.

  VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vertelde in Nieuwsuur dat de begroting rond is:

  Video afspelen

  00:42

  Dijkhoff (VVD): de begroting is rond

  "Wij zijn tevreden, het is zeer goed voor het CDA", zei CDA-leider Buma na afloop.

  De partijen moeten nog verder praten over de koopkrachtplaatjes, maar het is al wel duidelijk dat de mensen er volgend jaar op vooruitgaan. "Dat plaatje ziet er denk ik goed uit", zei D66-leider Pechtold.

  Het kabinet gaat nu de puntjes op de i zetten, zei minister Hoekstra van Financiën na afloop. Hij is tevreden met het resultaat en de constructieve gesprekken die de coalitiepartijen hebben gevoerd. "Ik ben tevreden. Het is een heel mooi verhaal aan het worden."

  Gat in de begroting

  De afgelopen twee weken hebben de coalitiepartijen intensief vergaderd over de begroting. Het grootste probleem was het gat van zo'n 600 miljoen extra vanwege de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. Dit bedrag komt boven op de 1,4 miljard euro die de afschaffing al kost. Het kabinet wil deze maatregel om te zorgen dat Nederland aantrekkelijk is voor grote internationale bedrijven.

  De coalitie moest extra geld zoeken op de begroting, en gedacht wordt aan het minder verlagen van het hoogste tarief van de vennootschapsbelasting. In het regeerakkoord is afgesproken om het tarief van 25 naar 21 procent te verlagen. Dat wordt waarschijnlijk 22 procent.

  BEKIJK OOK

  Gat dividendtaks opgevangen door vennootschapsbelasting

  Top kabinet twijfelt niet aan afschaffing dividendbelasting

  Gat van 600 miljoen euro door afschaffing dividendtaks

  Deel dit artikel: 

  HEEFT HET ÉÉN MET HET ANDER TE MAKEN, POLITIEK GEZIEN DAN? Zegt u het maar... maar is en blijft opmerkelijk, juist nu komt onderstaande naar buiten, en de DIVIDENDBELASTING, AFSCHAFFING DAARVAN dat ons vele miljarden kost, wordt er doorgedrukt. 

  30 augustus 2018 16:35

  Ex-VVD-medewerkster: 'Verhaal Han ten Broeke staat haaks op mijn lezing'.

  Han ten Broeke was buitenlandwoordvoerder van de VVD.

   

  De ex-VVD-medewerkster waarmee de opgestapte VVD'er Han ten Broeke een 'ongelijkwaardige relatie' had, heeft een andere versie over de gebeurtenissen dan het Kamerlid. Ze erkent wel dat er een voorval heeft plaatsgevonden. Dat zegt de vrouw in een verklaring tegen De Telegraaf.

  "Hoewel ik door berichtgeving in de media geconfronteerd word met een lezing door Han ten Broeke die haaks staat op mijn lezing van de gebeurtenissen destijds, kies ik ervoor om hier niet inhoudelijk op te reageren. Er heeft inderdaad een voorval plaatsgevonden in 2013, waarvan ik melding heb gemaakt bij mijn leidinggevende", schrijft de voormalige VVD-medewerkster in haar verklaring die ze heeft uitgegeven aan de krant.

  Intieme relatie

  Het Tweede Kamerlid van de VVD stapte op omdat hij een kortstondige en intieme relatie heeft gehad met de jongere medewerkster van de fractie. "Het was niet oké, had niet mogen gebeuren en zal nooit meer gebeuren", zegt Ten Broeke in een verklaring. In de verklaring op de VVD-site schrijft Ten Broeke dat de medewerkster in kwestie hem in 2013 al intern heeft beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De zaak is uiteindelijk achter gesloten deuren afgehandeld en de partijen hebben afgesproken de kwestie te laten rusten en erover te zwijgen. 

  De afspraak hield vijf jaar lang stand, maar lekte vandaag uit via HP/DeTijd. 

  Dijkhoff: 'Fnuikend voor beeld van VVD'

  Zie oorspronkelijke video in artikel, 'Fractievoorzitter VVD is zeer zeker van zijn zaak'....het kán niet dat... etc... maar ook hij was er 6 jaar gelden al bij en moet er toen ook hasst van hebben geweten en ook het 'zwijgen'?? (van uw redacteur op clubs)   

  De fractievoorzitter van de VVD is niet bepaald blij met het incident.

  'Verdrietig'

  De medewerkster laat via haar verklaring weten dat ze het kwetsend en verdrietig vindt dat de kwestie op deze manier in de publiciteit is gekomen. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidend conclusie met betrekking tot de feiten. 

  De medewerkster schrijft verder: "Na een intens proces van gesprekken tussen beide partijen, onze advocaten, gesprekken binnen de fractie en een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD, heb ik besloten om geen aangifte te doen. Over de reden daarvan kan en wens ik geen uitspraken te doen."

  Ze besluit: "Vijf jaar geleden gold al: 'we agree to disagree'. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan."

  Meer op rtlnieuws.nl
  VVD-Kamerlid Han ten Broeke: 'ongelijkwaardige' relatie met medewerkster

  RTL Nieuws

   

   

  Gewijzigd op 2018-10-06 00:33:15
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 augustus 2018 @ 00:33
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, KLAVER (GL) VRAAGT DE PREMIER AFSTAND TE NEMEN VAN UITSPRAKEN MINISTER BLOK van BuZa. De laatste heeft nogmaals zijn excuses aangeboden. Er volgt nog een Kamerdebat hierover na het reces dat over enkele weken weer is beeindigd.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Klaver: Rutte moet afstand nemen van uitspraken Blok

  GISTEREN, 14:00

  AANGEPAST GISTEREN, 17:07

  POLITIEK

  ANP

  GroenLinks-leider Klaver roept premier Rutte op afstand te nemen van de uitspraken van minister Blok over migratie. In een open brief aan Rutte noemt Klaver het niet goed te begrijpen dat de premier dat nog niet heeft gedaan.

  Een maand geleden ontstond ophef over uitlatingen van Blok op een besloten bijeenkomst in Den Haag. De minister van Buitenlandse Zaken zei daar onder meer dat hij geen voorbeelden kent van een multi-etnische of multiculturele samenleving waar de oorspronkelijke bevolking nog woont en waar een vreedzaam samenlevingsverband bestaat. Ook noemde hij Suriname een "failed state".

  Blok zei kort nadat zijn uitspraken naar buiten waren gekomen dat hij zijn woorden niet goed heeft gekozen en dat hij dat betreurt. Ook bood hij Suriname zijn excuses aan.

  Premier van alle Nederlanders

  Morgen is de eerste vergadering van het kabinet na de vakantie en als ook de Kamer weer vergadert, komt er nog een debat over de uitlatingen van de minister. Klaver schrijft in zijn open brief dat deze kwestie niet alleen over Blok gaat. Hij wil dat ook de premier afstand neemt van "deze onzinnige, schadelijke en kwetsende uitspraken". Volgens Klaver gaat van de woorden van Blok de impliciete boodschap uit dat de aanwezigheid van Nederlanders met een migratieachtergrond bedreigend is voor de samenleving.

  De GroenLinks-leider benadrukt dat Rutte "de premier van alle Nederlanders" is. "Als een journalist vraagt: bestaat er een voorbeeld van een vreedzame multi-etnische of multiculturele samenleving? Dan zou het mooi zijn als het antwoord is: Zeker. Het is een ontzettend gaaf land. Ons Nederland."

  Blok overlegt met collega's

  Blok heeft vandaag nog eens zijn spijt betuigd. In antwoord op Kamervragen van de PvdA schrijft hij dat hij woorden heeft gebruikt die ongelukkig en onzorgvuldig zijn.

  De minister erkent ook dat hij de uitspraak dat we niet goed in staat zijn binding aan te gaan met ons onbekende mensen niet had moeten doen. Blok heeft inmiddels met diverse collega's in het buitenland contact gehad over zijn uitlatingen. Hij noemt daarbij bewindslieden in Suriname, Polen en Tsjechië. Ook sprak hij met de premiers van de Caribische delen van het Koninkrijk. Verder heeft hij contact gezocht met "andere landen die zich gekwetst hadden kunnen voelen".

  Langer dan twee jaar Trump

  Om "een compleet beeld te geven" van zijn uitspraken heeft Blok het hele transcript van de besloten bijeenkomst in Den Haag naar de Kamer gestuurd.

  Daaruit blijkt onder meer ook dat de minister verwacht "dat we echt nog wel langer dan twee jaar met president Trump te maken zullen krijgen".

  BEKIJK OOK

  Blok biedt regering Suriname excuses aan

  Surinaamse regering wijst 'povere excuses' Blok af

  Minister Blok door het stof: 'Ik ben te ver gegaan, en dat betreur ik'

  Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'

  Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 juli 2018 @ 00:45
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, AMBTENAREN VALLEN OVER EIGEN BELEID MIN. BLOK INZAKE DIVERSITEIT OP het ministerie zélf. Een opmerkelijk bericht nav de eerdere uispraken van Blok. We moeten echter maar aannemen dat deze brief al veel eeder circuleerde op het ministerie en mogelijk al voor zijn tijd als verantwoordelijk minister zelfs al 'speelde', een kwestie van jaren. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ambtenaren vragen minister Blok om meer urgentie voor diversiteit

  GISTEREN, 19:44

  AANGEPAST GISTEREN, 20:10

  POLITIEK

  Minister Blok (Buitenlandse Zaken) ANP

  Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag willen een gesprek met minister Blok over de samenstelling van het ambtenarenapparaat op het ministerie, dat in hun ogen niet divers genoeg is. Op het ministerie gaat een brief rond die door tientallen medewerkers is ondertekend.

  De minister gaat in gesprek met de medewerkers, zo heeft hij laten weten.

  De briefschrijvers stellen dat het ministerie achterloopt met het aannemen van mensen met een biculturele achtergrond. Ze vragen steun van de hoogste leiding in het uitdragen van de ambitie om dat te verbeteren.

  De ambtenaren schrijven dat ze willen dat Buitenlandse Zaken de gedachte achter de diplomatie weerspiegelt. "Ons vak is gebaseerd op het gegeven dat verschillende naties en culturen vreedzaam kunnen samenwerken en samenleven (...) als we maar goed naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek blijven."

  Pikante timing

  De timing van de brief, die sinds vandaag circuleert, is pikant: minister Blok kwam de afgelopen dagen in het nieuws vanwege stiekem gefilmde uitspraken over migratie en integratie. In de brief wordt daar overigens met geen woord over gesproken.

  Blok zei op een bijeenkomst met Nederlanders die in het buitenland werken onder meer dat Suriname een failed state is en dat een vreedzame multiculturele samenleving volgens hem nergens in de wereld bestaat. Ook zei hij dat het genetisch bepaald is dat de mens graag opereert in een groep gelijken en dat we het daarom moeilijk vinden om met vreemden om te gaan.

  Later zei de bewindsman dat hij die woorden niet goed gekozen had en dat hij te ver is gegaan in zijn poging de aanwezigen tot een discussie aan te zetten.

  Memo Blok

  De minister heeft zich in een memo aan zijn ambtenaren vandaag verontschuldigd over zijn uitlatingen op de bijeenkomst in Den Haag. Hij schrijft dat hij toen "de scherpte van de discussie heeft opgezocht, maar illustraties en woorden heeft gebruikt die ongelukkig en te scherp waren, en dat is niet goed".

  Blok betreurt de uitspraken die hij gedaan heeft en is zich ervan bewust dat die de mensen op zijn ministerie persoonlijk geraakt hebben . De minister zegt dat hij de reacties op zijn optreden serieus neemt en daarover na de zomer in gesprek gaat met de medewerkers.

  Albert Bos

  @bosalbert

  Ambtenaren van Buitenlandse Zaken willen in gesprek met Blok. Dit is de brief van ambtenaren aan Blok en gaat rond op Buitenlandse Zaken. Geen directe koppeling met zijn uitspraken, maar lees vooral tussen de regels door

  5 uur geleden

  BEKIJK OOK

  ‘Ik heb mijn woorden niet goed gekozen, dat betreur ik echt’

  Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen

  Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding