'Supermarkten verdienen miljoenen aan medewerkers'

Geplaatst op zaterdag 05 februari 2011 @ 08:11 , 1061 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs hier genoemd? Zoals: http://europese-unie.clubs.nl/ voor alle nieuws en wetenswaardigheden voer de EU en Europa. o.a. NIEUW BEREICHT: 'NEDERLANDERS BETALEN MEE VOOR BELGISCH WEGENNET'.... 32.gif

UPDATE 04-05-12: Langzamerhand worden de supermarkten samengevoegd tot nog slechts 2 of 3 grote 'ketens'?

Franchisenemers C1000 boos over verdwijnen naam

Door: redactie
3-5-12 - 10:12  bron: FD media_xll_1196836.jpgEen vestiging van C1000 in Den Haag. © ANP.

De franchisenemers van C1000 zijn boos omdat de naam van hun winkel gaat veranderen in Jumbo, Albert Heijn of Coop. Ze weigeren zelfs om mee te werken aan de overstap naar een andere supermarktketen.

De ondernemers klagen dat ze veel geld hebben geïnvesteerd om hun zaak om te bouwen naar de laatste C1000-formule en dat ze nu weer fors moeten investeren in een nieuwe verbouwing, zo schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

Het Vakcentrum, de koepelorganisatie voor ondernemers in de detailhandel, vindt dat er een compensatie moet komen voor die ondernemers. Voorzitter Harrie ten Have zegt dat ondernemers niet duidelijk is verteld wat de voordelen zijn van een overstap.

In februari nam Jumbo C1000 over en zei toen dat die winkels onder de eigen merknaam verder zouden gaan. Daar is het bedrijf vorige week op teruggekomen. Jumbo is van plan 82 winkels te verkopen aan Albert Heijn en 54 aan Coop.

Lees ook

 Bron: AD, 04-05-12

'Supermarkten verdienen miljoenen aan medewerkers'

Foto+bij+artikel+Supermarkten+verdienen+

Het niet uitbetalen van overwerk levert supers veel geld op. FOTO ANP

HOOFDDORP - Nederlandse supermarkten verdienen jaarlijks enkele miljoenen euro's door jonge werknemers niet te betalen voor gewerkte uren. Dat blijkt uit een online-onderzoek van CNV Dienstenbond onder ruim vierhonderd jonge medewerkers.

Volgens bestuurder Fedde Monsma van CNV Dienstenbond komt uit het onderzoek naar voren dat het slecht is gesteld met de naleving van afspraken uit de cao. ,,Het blijkt dat supermarkten alleen al door het niet betalen van gewerkte uren miljoenen euro's per jaar in eigen zak steken.''

Een derde van de medewerkers wordt niet uitbetaald als zij een kwartiertje langer werken. ,,Volgens de cao moet dat wel'', zei Monsma. Uit het onderzoek blijkt verder dat leeftijdsdiscriminatie nog op grote schaal voorkomt. Ook is het erg slecht gesteld met de veiligheidsafspraken in de supermarkten. (ANP) 04/02/11 20u19, ad, 05-02-11


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: