Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3847 keer bekeken

De RECHTSTAAT, RAAD VAN STATE, Justitie en artikelen daarover

 • donderdag 21 juli 2022 @ 00:38
  #27

  Goedemorgen, GRATIEVERLENING AAN voormalig tv-presentator FRANK MASMEIJER welke in Belgie is veroordeeld ook in hoger beroep voor 9 jaar gevangenisstraf. Wegens drugshandel en vermoedelijke deelname aan een criminele organisatie hierachter. Hij zat de laatste jaren in Nederland daarvan uit en hij is in juni blijkt nu vrijgekomen per direct doordat een GRATIEVERZOEK door de Koning is ingewilligd.

  Nu daarbij opgemerkt de Koning gaat daar niet over, maar de rechter beslist en in dit geval heeft het HOF positief beslist maar ook de minister moet dan doen en kennelijk JA. En dan ondertekent de Koning officieel omdat zo'n verzoek aan de 'Koning' moet zijn gericht. Gebeurd toch enkele tientallen keren per jaar. Maar in dit geval vreemd want als één der partijen OM, minister of rechter negatief advies uitbrengt wordt het meestal niet verleend??

  Maar in dit geval had vriendin van hem het verzoek ingediend en de advocaat die dat ook niet wist zei nu op grond van 'persoonlijke en familieomstandigheden ten tijde van de detentie ontstaan? Toch wel grote verontwaardiging hierover omdat het niet niks is, 9 jaar en serieus en de strijd tegen de georganiseerde misdaad hiermede een lachertje wordt? Overigens had het OM hierover negatief advies uitgebracht en ook de politie in beide landen is hier niet blij mee, zacht uitgedrukt. En Masmeijer komt nu zelf daar weer volop mee in de publicieit, hij wil mogelijk weer op tv, en had beter in stilte verder kunnen leven? 

  Ook op club http://justittieledwalingen.clubs.nl/  geplaatst en:

  Ook een groot maatschappelijk belang:http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS Nieuws•Gisteren, 20:35•Aangepast gisteren, 22:53

  Masmeijer op vrije voeten na gratie: 'Een doodgewone gratieverlening'

  Vandaag werd bekend dat oud-presentator Frank Masmeijer gratie heeft gekregen. Ruim zeven jaar zat hij in de cel vanwege drugssmokkel, inmiddels is hij weer op vrije voeten. Veel is nog onduidelijk over de gratieverlening. Masmeijer heeft niks losgelaten over de reden van zijn vrijlating. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops wist ook lang van niets, maar het zei later in het tv-programma Renze dat het vanwege gebeurtenissen in zijn familiesfeer is gebeurd.

  Strafrechtadvocaat Willem Jebbink denkt dat het in dit geval gaat om persoonlijke omstandigheden. Het kan zijn dat de veroordeelde voor kinderen of ouders moet gaan zorgen. Daarnaast kan het om werk gaan. "Als de gevangene een baan heeft gevonden en die positie in gevaar komt, als hij nog langer vastzit", zegt Jebbink.

  "Gezondheid is een veelvoorkomende grond", zegt de strafrechtadvocaat. Het kan gaan om de gezondheid van de gevangene, maar ook van iemand in de directe omgeving. Bijvoorbeeld als iemand terminaal ziek is kan hij of zij gratie krijgen.

  Wat voor delict de veroordeelde heeft gepleegd, speelt geen rol. Ook maakt het niet uit hoe lang de gevangenisstraf is. Het kan gaan om een jarenlange celstraf, zoals in het geval van Masmeijer, maar ook om enkele maanden. "Het betekent ook niet altijd een kwijtschelding van de gehele straf", zegt Jebbink. "De straf kan ook worden omgezet naar een geldboete of een werkstraf."

  Negatief advies

  Masmeijer, die in de jaren 80 en 90 bekend werd bij het grote publiek door het presenteren van spelshows, zat een celstraf van negen jaar uit. In 2017 werd hij veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het smokkelen van honderden kilo's cocaïne via de haven van Antwerpen. De eerste jaren zat hij vast in België, sinds vorig jaar in Nieuwegein.

  Na een besluit van minister Weerwind van Rechtsbescherming en een handtekening van de koning, mocht de oud-presentator de gevangenis vorige maand verlaten. De laatste anderhalf jaar hoeft hij niet uit te zitten. Masmeijers advocaat Geert-Jan Knoops, die al een tijdje geen contact meer had met hem, wist vooraf niets van de gratie.

  Het OM zegt dat het de minister negatief heeft geadviseerd over de gratie van Masmeijer. Volgens De Telegraaf en RTL Boulevard gaf het gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden wel een positief advies. Het hof zegt tegen de NOS hier geen uitspraken over te doen.

  Hoe werkt een gratieverzoek?

  Bij gratie is sprake van nieuwe uitzonderlijke omstandigheden waarmee de rechter geen rekening heeft kunnen houden. Vaak gaat het om persoonlijke omstandigheden, soms is de gratie op juridische basis. Als een veroordeelde niet meer in hoger beroep kan gaan, kan hij een gratieverzoek indienen.

  Na het geldig verzoek brengen het Openbaar Ministerie en de rechtbank een advies uit aan de rechter die de straf uitsprak. De rechter stuurt vervolgens zijn advies naar de minister voor Rechtsbescherming. Als een van de twee partijen een negatief advies heeft uitgebracht, wijst de minister het verzoek meestal af. De koning bekrachtigt het besluit van de minister met zijn handtekening.

  Masmeijer zegt in een interview met De Telegraaf dat hij "totaal onverwachts" vrijkwam met dank aan de koning, maar volgens Jebbink is dat onzin. "Hij heeft zelf een gratieverzoek ingediend, of iemand uit zijn omgeving. Hij doet net alsof de koning nachtenlang wakker heeft gelegen over zijn verschrikkelijke veroordeling en toen besloten heeft om de celdeur op eigen gezag open te zetten."

  Koning Willem-Alexander vervult alleen een symbolische rol en zet zijn handtekening onder het besluit van de minister. "De koning is hier helemaal niet aan te pas gekomen. Een afdeling op het ministerie van Justitie en Veiligheid beslist hierover."

  'Doodgewone drugszaak'

  Advocaat Knoops noemt de gratieverlening "zeer uitzonderlijk". Jebbink relativeert dat: "Het komt toch redelijk veel voor. Als je een verzoek indient, en je hebt echt goede redenen om te bepleiten dat je strafkorting moet krijgen, dan wordt het verleend." Van de aanvragen wordt 20 tot 30 procent daadwerkelijk ingewilligd.

  Wel worden steeds minder gratieverzoeken ingediend. "Het is een neergaande trend. Zo rond de eeuwwisseling werden er nog zo'n 5000 ingediend per jaar, nu zijn het er onder de 1000." In 2021 werden 657 verzoeken ingediend, in 2020 waren het er 558.

  Vanuit de politiek werd er verbaasd op het besluit gereageerd, de VVD heeft Kamervragen gesteld aan minister Weerwind. Jebbink ziet geen reden voor publieke verontwaardiging. "Het is een doodgewone gratieverlening die ongeveer honderd keer per jaar voorkomt, in een doodgewone drugszaak."

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 januari 2022 @ 00:26
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, HOOGSTE RECHTER, RAAD VAN STATE: BURGER MOET MEER RECHTEN KRIJGEN.... Maar de RvS heeft zelf talloze beslissingen genomen tégen diezelfde burger, de slager keurt dus hier weer het eigen vlees en huilt nu onterechte  krokodillentranen.... en ook zie vorige artikel OVER de landsadvoaat die:   'De overheid huurt de duurste advocaten om te procederen tegen eigen burgers'  en dat zal heus niet veranderen... 

  Ook op club http://justittieledwalingen.clubs.nl/  geplaatst en:

  Ook een groot maatschappelijk belang:http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NIEUWSUUR • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 22:30

  Hoogste rechter Raad van State: burger moet meer rechten krijgen

   ANP

  De Raad van State (RvS) ziet na de toeslagenaffaire en groeiende kritiek kansen voor verbeteringen. Waar in zaken die burgers tegen de overheid aanspannen nu alleen de overheid het recht heeft om fouten te herstellen, hebben burgers dat niet. "We zouden kunnen kijken hoe we daar de burger de helpende hand kunnen bieden. Bijvoorbeeld een onafhankelijke deskundige inhuren en eventueel een tussenuitspraak, zodat burgers meer stukken kunnen produceren."

  Dat zegt voorzitter Bart Jan van Ettekoven van de Afdeling Bestuursrechtspraak, die vindt dat "de procedure bij de rechter eerlijk moet blijven". Van Ettekoven noemt de ervaringen in de toeslagenaffaire een "donkere bladzijde". "We hebben gezien dat we de overheid niet altijd kunnen vertrouwen. De afdeling Toeslagen van de Belastingdienst, die bijvoorbeeld informatie achterhield voor de rechter, heeft gezorgd voor een deuk in het vertrouwen.".

  De laatste tijd is er steeds meer kritiek op de RvS. De strijd tegen de overheid - in grote kwesties, zoals de stikstofuitstoot, tot kleine, bijvoorbeeld de bouw van een dakkapel - zou oneerlijk zijn. De Raad zou te veel op de hand zijn van de overheid. Van Ettekoven is het met die kritiek niet eens. "Wij doen regelmatig uitspraken, ook in grote zaken, waar de overheid niet blij mee is." Als voorbeelden noemt Van Ettekoven de stiksfofuitspraak, de windmolenuitspraak, de zaak om de Stint en bijvoorbeeld de uitspraak over de Airbnb-regels in Amsterdam.

  Toetsen aan de regels van de wet

  Toch zijn mensen vaak teleurgesteld, zelfs als ze gelijk krijgen van de RvS. Dat bleek in de serie van Nieuwsuur bijvoorbeeld in Delfzijl: daar staan nu 32 molens van 40 meter hoog, maar er komen er tientallen bij met een hoogte van 204 meter. Omwonenden proberen de uitbreiding tegen te houden via de rechter. Ze boekten twee grote overwinningen, ondanks alle deskundigen en juristen die de overheid inschakelde. Twee keer wees de Raad van State het windpark af, maar de gemeente paste de plannen aan, zodat ze nu wél juridische in orde zijn.

  "Burgers zeggen dat ze geen gelijke kans hebben. Maar er is niet zoiets als dé burger. Voor sommige burgers zijn besluiten positief en voor anderen negatief. De overheid houdt alle belangen in ogenschouw. De bestuursrechter kijkt naar de besluitvorming, en niet naar de politieke keuze. We toetsen aan de regels van de wet."

  Kan het toch beter bij de Raad van State? Wat vinden de experts? "De overheid krijgt bij de RvS te vaak het voordeel van de twijfel."

  5:22 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stevige kritiek op RvS: 'Het is geen gelijke strijd'

  Eerder bood de RvS al excuses aan aan ouders die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen. "Wat er fout ging is was dat de eerste zaken vooral fraudezaken waren. Toen hebben we de strenge lijn ingezet. Maar de aard van de zaken veranderde en wij bleven in de strenge groef hangen. We hadden eerder de evenredigheidstoets moeten toepassen."

  Ook in de Tweede Kamer is er kritiek op de RvS. Onlangs stemde bijna de hele oppositie voor een motie van de SP om daar iets aan te doen. De kern van die motie: de bestuursrechtspraak moet weg bij de RvS. De RvS is nu namelijk óók de hoogste adviseur van de regering.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van:

  GA NAAR NIEUWSUUR

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 04 november 2021 @ 00:32
  #25
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg LANDSNOTARIS VERDUISTERD 10 MILJOEN in 10 jaar tijds.... Onderzoek wijst nu uit dat er van het kantoor nog meer notariseen-advocaten voor de Tuchtrechter moeten verschijnen. ONGEKEND inderdaad? 

  Ook op club http://justittieledwalingen.clubs.nl/  geplaatst en:

  Ook een groot maatschappelijk belang:http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 08-12-22 17.00 uur:

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 18:25 • AANGEPAST GISTEREN, 19:11

  'Ongekende fraude' in zaak-Pels Rijcken, notarissen voor tuchtrechter

  HOLLANDSE HOOGTE

  Onderzoek heeft uitgewezen dat er in de grote fraudezaak bij het Haagse advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken slechts één notaris verantwoordelijk was voor de verduistering van circa 11 miljoen euro. Toch moeten meerdere notarissen van het kantoor voor de tuchtrechter verschijnen, heeft het Bureau Financieel Toezicht, die de zaak onderzocht, bepaald.

  De toezichthouder rondde vandaag het onderzoek af naar de fraude die notaris en bestuursvoorzitter van Pels Rijcken Frank Oranje pleegde. De zaak kwam in maart dit jaar naar buiten. Geld van cliënten van het notariskantoor, waaronder de Nederlandse Staat, boekte Oranje over naar eigen bankrekeningen. Hoeveel schade de overheid leed is onbekend. Volgens demissionair minister Grapperhaus gaat het om een 'beperkte schade'.

  Het Bureau Financieel Toezicht spreekt over een 'ongekende fraude in de notariële wereld'. Pels Rijcken maakte vorige week bekend te stoppen met het notariaat en zich alleen nog te richten op de advocatuur als gevolg van de fraude.Frank Oranje pleegde vorig jaar november zelfmoord, nadat Pels Rijcken hem had geschorst vanwege strafrechtelijk onderzoek naar de fraude. Vandaag maakt de toezichthouder bekend dat hij de fraude alleen pleegde en dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat er andere notarissen bij betrokken waren.

  Tekortkomingen

  Toch is het kantoor tekortgeschoten in het voorkomen van fraude, zegt het Bureau Financieel Toezicht. Zo werden de eigen kantoorregels niet toegepast en ontbrak het aan het noodzakelijke collegiale toezicht op de derdenrekening. Daardoor werd niet op tijd gezien dat geld van cliënten werd verduisterd.

  Vanwege die tekortkomingen komt er een proces bij de tuchtrechter tegen medewerkers. Pels Rijcken schrijft dat zij hun notarissen in die procedures zullen bijstaan en ondersteunen. "We hebben ook het Bureau Financieel Toezicht laten weten dat wij het verschrikkelijk vinden wat er is gebeurd, dat het nooit had mogen gebeuren en dat het om reflectie vraagt, nu en voor de langere termijn."

  Het Bureau Financieel Toezicht adviseert Pels Rijcken onder andere om een open kantoorcultuur te creëren, waarin collega's elkaar durven aan te spreken. Ook is er meer controle op de financiële administratie nodig. De toezichthouder zal het kantoor de komende tijd in de gaten blijven houden en ingrijpen als de aanbevelingen niet worden opgevolgd, zolang het notariaat onderdeel blijft van Pels Rijcken.

  De toezichthouder gaat vanwege deze zaak met name grote kantoren vaker en gerichter onderzoeken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-12-08 16:38:36
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 maart 2021 @ 08:14
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER WIL 4 tot 9 JAAR GEVANGENISSTRAF VOOR VERKRACHTING en verwante zaken (?!) VOOROPGESTELD DAT: verkrachting INDIEN BEWEZEN een zeer ernstig en vaak traumatiserend misdrijf is dan toch hierbij EEN 'MAAR' (!) 

  Indien een rechtszaak: alsdan WORDT HET FEIT BEWEZEN VOLGT DE RECHTER uiteindelijk met een straf en deze MOET DAN indien gevangenisstraf, minimaal 4 jaar opleggen! kissTerwijl die RECHTER alles afwegende en concluderende b.v. 3 jaar ook relevant in deze acht? Maar dat kan dan niet (meer) en m.a.w.: U snapt het al, de RECHTER legt de straf niet op maar DE POLITIEK, de trias-politica hiermede SCHENDEND PUR SANG, de POLITIEK legt dan immers de straf op....

  Bovendien is het in veel zedenzaken moeilijk 'bewijs' te verkrijgen en ook vaak een 1 op 1 verklaring.... De rechter zal dan altijd moeten vrijspreken wink? Kan dat dan nog, JA, en dat zal met dit wetsvoorstel dan ook veelvuldiger (gaan) gebeuren? 

  En zeker ook nogmaals, de MINISTER (POLITIEK) KAN gezien de ernst van het feit, voorstellen en opnemen in de WET, 'gevangenisstraf MAXIMAAL tot 9 jaar, 15 jaar, 20 jaar, levenslang zelfs en dat staat de politiek vrij om te doen...? Dan is dat toch AAN DE RECHTER uiteindelijk..... 

  Nu, de KAMER moet nog beslissen maar wat kunnen we daar (nog) van verwachten en zeker nu in de VERKIEZINGSTIJD,,,, 'PUNTEN SCOREN'? yes

  Een grote juridische dwaling en politieke blunder ligt in het verschiet bij ook en zeker een groot maatschappelijk probleem en belang(en) ook voor velen.  

  En ook deze minister was VOORDAT HIJ IN DE POLITIEK GING EEN GERENOMMEERD ADVOCAAT IN EEN GERENOMMEERD ADVOCATENKANTOOR... onbegrijpelijk dus dat DIT WETSVOORSTEL gedaan wordt zelfs, IN DEZE VORM dan. Of,,, POLITIEK SCOREN DUS..? 

  Of dan toch geheel onbekwaam in deze functie? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Demissionair minister Grapperhaus ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 20:23

  4 tot 9 jaar cel voor verkrachting in aangescherpt wetsvoorstel Grapperhaus

  In het aangescherpte wetsvoorstel over onvrijwillige seks en verkrachting is nu ook de strafmaat bepaald. Overtreders kunnen 4 tot 9 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

  Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bereidt een wetsvoorstel voor dat morgen in consultatie gaat. Deskundigen kunnen er dan hun licht op laten schijnen. Naast de hoogte van de straffen voor verkrachting is nu ook de strafmaat voor seksuele intimidatie op straat of online aan het wetsvoorstel toegevoegd. Een politierechter kan straks een celstraf van maximaal drie maanden opleggen.

  Ernstig misdrijf

  In mei 2019 kondigde Grapperhaus aan dat hij met een wetsvoorstel zou komen waarin alle seksuele handelingen tegen de wil van een ander strafbaar wordt. In een aanpassing op het voorstel werd vorig jaar bepaald dat alle onvrijwillige seks als verkrachting wordt gezien. Het is daarmee strafbaar als een ernstig misdrijf. In het voorstel ontbrak alleen nog de hoogte van de straffen.

  "Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt te veel voor", schreef de minister in november aan de Tweede Kamer. "En de gevolgen voor slachtoffers zijn vaak verwoestend en langdurig. Seks hoort altijd vrijwillig en gelijkwaardig te zijn. Dat is de norm. Als hiervan geen sprake is en onvoldoende rekening wordt gehouden met de positie van de ander, dan wordt dit in de nieuwe wetgeving aangemerkt als verkrachting."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 maart 2021 @ 08:27
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, LANDSNOTARIS VERDUISTERD 10 MILJOEN in 10 jaar tijds.... Hij was verbonden aan het Haagse landsadvocatenkantoor en heeft diverse MINISTERS geadviseerd... o.a....angry Wat moeten we hier nog over zeggen, het 'WITTE BOORDEN CRIMINALIITEIT' schiet zelfs vele malen te kort.....En ook het heeft geen zin meer, betrokkene heeft verleden jaar bij de ontdekking van dit alles zelf een einde aan het leven gemaakt. 

  Ook op club  http://justittieledwalingen.clubs.nl/  geplaatst en:

  Ook een groot maatschappelijk belang:http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:50

  'Notaris van kantoor landsadvocaat verduisterde 10 miljoen euro'

  HOLLANDSE HOOGTE

  De bestuursvoorzitter van het Haagse advocatenkantoor Pels Rijcken, dat de Rijksoverheid als cliënt heeft, heeft zo'n tien miljoen euro achterover gedrukt. Volgens het Financieele Dagblad en NRC gebeurde dat in tien jaar tijd, via een stichting die door de notaris zelf was opgericht.

  Frank Oranje was notaris bij Pels Rijcken en adviseerde onder anderen ministers bij hun aantreden over het ontvlechten van zakelijke belangen. Vorig jaar november pleegde hij zelfmoord, nadat zijn kantoor hem had geschorst vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar de fraude.

  Oranje richtte in 2010 samen met twee collega's een stichting op waarvan hijzelf de enige bestuurder was. Op de rekening van die stichting kwam meer dan honderd miljoen euro binnen voor de afwikkeling van grote zaken: een schadeclaim rond verzekeraar Converium, een claim van gedupeerde beleggers in het internetbedrijf World Online en een zaak rond de verkoop door een aantal provincies van afvalverwerker Attero.

  Gevonden geld

  Vooral de afwikkeling van de claim rond de Zwitserse verzekeraar Converium leverde de notaris veel geld op. In die zaak bleef er volgens betrokkenen negen miljoen euro op de rekening van zijn stichting staan.

  Het zou gaan om beleggingen waar financiële instellingen tussen zitten: de beleggers zouden mogelijk niet eens weten dat ze recht op compensatie hebben. "Het is verbijsterend, maar kennelijk zag Oranje dat als gevonden geld, omdat niemand het miste", zegt een ingewijde in het Financieele Dagblad.

  In het geval van de claim van World Online-beleggers haalde de notaris een andere truc uit. Hij parkeerde het schikkingsbedrag van 110 miljoen euro op een bankrekening met een hoger rentetarief dan eerder was afgesproken. Dat leverde hem een paar ton op.

  Onbestaanbaar

  "Ook dat is geld dat niemand miste", zegt Paul Koster, directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), in het Financieele Dagblad. Hij zegt dat Pels Rijcken hem nooit heeft gebeld over de zwendel.

  Volgens de VEB heeft haar achterban wel gekregen waar ze recht op had. "Sterker nog, in één van die zaken is vanwege een rentevergoeding zelfs meer uitgekeerd dan destijds overeengekomen", zegt Koster in de krant.

  Hubert-Jan van Boxel, oud-notaris bij de prominente kantoren AKD en Loyens & Loeff en nu docent bij Nyenrode, heeft in NRC felle kritiek op de gang van zaken bij Pels Rijcken en zegt dat er grove fouten zijn gemaakt. Hij vindt het "onbestaanbaar" dat voor drie verschillende doelen dezelfde stichting is gebruikt.

  Collega's niet verdacht

  Frank Oranje stelde de statuten in 2010 zelf op, hij hield de doelomschrijving vaag en hij had als enige de totale controle, ook richting de bank. Volgens Van Boxel hadden de problemen voorkomen kunnen worden als er een medebestuurder was benoemd en in de statuten was bepaald dat er twee handtekeningen gezet moesten worden.

  Pels Rijcken betreurt dat dit is gebeurd, staat in een verklaring op de website van het kantoor. "De onttrokken gelden zijn direct na de eerste onderzoeksbevindingen aangezuiverd en er wordt voor gezorgd dat de gelden snel alsnog de rechthebbenden bereiken. Pels Rijcken is geschokt door het gedrag van Oranje en begrijpt niet wat hem heeft bewogen. Hij heeft het vertrouwen dat in hem als notaris is gesteld, ernstig beschaamd."

  De twee collega's die samen met Oranje de betrokken stichting hebben opgericht, worden niet verdacht van fraude.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-03-06 08:35:35
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 maart 2020 @ 00:29
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, ALS AL VERWACHT: RECHTBANKEN EN HOVEN PER VANDAAG GESLOTEN, alle RECHTSZAKEN OPGESCHORT TOT TENMINSTE 4 april. Dit kan uiteraard, de ontwikkelingen afwachtend nog verlengd worden. Alleen zeer RELEVANTE STRAFRECHTZAKEN vinden nog doorgang indien juridisch van urgent belang, 'termijnstellingen' of in civielrecht vooral zaken als faillissementen, zorgstelling e.d. Al het overige kan waar mogelijk in latere fase schriftelijk worden behandeld.

  Alle andere, administratieve zaken en overige overtredingen, burgerlijk recht etc. worden opgeschort. Het laat zich aanzien dat daarin een grote achterstand dan zich opbouwd. Er zullen dan in ieder geval nieuwe zittingsdata moeten worden gepland. Komen verdachten op vrije voeten is een vraag? En worden na 4 april of nog latere verlengingsdatum termijn sluiting Rechtbanken, in Burgerlijke, civliele zaken dezen opgeschort of zelfs afgelast om de druk te verminderen op de Rechtbanken als zaken onderling zelfs zijn rechtgezet inmiddels etc.?

  Ook kunnen achteraf in met name civiele zaken door de rechter zonder 'hoor'zitting dan 'per email, schriftelijk' een uitspraak worden (af)gedaan, bij niet grote relevante maatschappelijke zaken alsdan, in weerwil van de eiser/gedaagde? Om de werkdruk te verminderen, echter ook ná de datum van 4 april of, danwel nog later datum uitstel, zal het gevaar van besmetting Corona nog steeds groot blijven bij en op plaatsen waar veel mensen bijeen kunnen en zullen zijn. De overheid zélf in deze de rechtspraak, rechterlijke macht kan een uitbraak zich dan nog steeds niet permiteren in algemeen maatschappelijk belang. Een schriftelijke afhandeling, indien mogelijk zal dan ook de voorkeur zijn en hebben, zonder woord en weerwoord in persoon tegenover de rechter..  .  

  Zie verder CORONANIEUWS op o.a. club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  • Maandag 16 maart 2020 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Rechtbanken gaan vanaf 17 maart dicht, alleen urgente zaken gaan door

  Rechtbanken gaan vanaf 17 maart dicht, alleen urgente zaken gaan door

  15 maart 2020 21:00 Laatste update: 1 dag, 2 uur geleden

  3

  Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email

  Alle rechtbanken en gerechtshoven gaan vanaf dinsdag tot en met 4 april dicht in verband met het coronavirus, meldt de Rechtspraak zondagavond. Alleen urgente zaken gaan nog door, maar zonder publiek.

  Urgente zaken zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven, omdat het bijvoorbeeld de rechten van verdachten of rechtzoekenden raakt. Voorbeelden hiervan zijn faillissementen, zittingen rond verplichte zorg, uithuisplaatsingen en voorgeleidingen.

  Voor deze zaken geldt dat er geen publiek meer aanwezig mag zijn. Wel zullen het Openbaar Ministerie (OM), advocaten en slachtoffers aanwezig zijn. Journalisten kunnen in overleg met de rechtbank worden toegelaten.

  Daarnaast onderzoekt de Rechtspraak of schriftelijke procedures zo veel mogelijk door kunnen gaan. Ook uitspraken kunnen nog gewoon gedaan worden "waar dat kan en moet". Wel worden deze gedaan zonder publiek en in beperkte aanwezigheid van journalisten. De optie om uitspraken te livestreamen wordt ook bekeken.

  De Rechtspraak maakt maandag meer details bekend over de sluiting van de rechtbanken en wat de gevolgen zijn.

  Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

  Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.

  Door: NU.nlBeeld: Pro Shots

  3  reacties  

  Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via LinkedinDelen via email

  Lees meer over:

  Misdaad in Nederland  Binnenland 

  Gewijzigd op 2020-03-17 06:48:38
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 maart 2020 @ 00:47
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, IN FEITE RECHTSPRAAK FAILLIET? 20.000 (!) STRAFZAKEN UITGESTELD, blijven op de plank liggen, de politie heeft al grote verwerkingsproblemen en nu Justitie ook nog eens. Een groot maatschappelijk probleem ook en inderdaad:

  'Dramatisch voor de slachtoffers'

  Slachtofferhulp noemt de vertraging "dramatisch voor de slachtoffers". Voorzitter Rosa Jansen zegt dat een strafproces belangrijk is voor het herstel. Slachtoffers en nabestaanden van zedendelicten of dodelijke verkeersongelukken moeten volgens haar soms wel drie tot vier jaar wachten tot een zaak voorkomt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 08:54

  Rechtspraak loopt vast: meer dan 20.000 strafzaken uitgesteld

   ANP

  De rechtspraak in Nederland kampt met een ernstig capaciteitsprobleem. Dit jaar moeten 22.700 strafzaken worden uitgesteld, omdat er te weinig plek is bij de rechtbanken, zegt Gerrit van der Burg, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie.

  Van de uitgestelde strafzaken gaat het in 2200 gevallen om zwaardere delicten, waarvoor het OM minimaal een jaar cel eist. Die moeten worden beoordeeld door een meervoudige kamer van drie rechters.

  Het Openbaar Ministerie heeft vorig jaar 200.000 strafzaken afgehandeld. Slachtoffers en verdachten moesten gemiddeld veertien maanden wachten voordat een zaak voor de rechter kwam.

  'Dramatisch voor de slachtoffers'

  Slachtofferhulp noemt de vertraging "dramatisch voor de slachtoffers". Voorzitter Rosa Jansen zegt dat een strafproces belangrijk is voor het herstel. Slachtoffers en nabestaanden van zedendelicten of dodelijke verkeersongelukken moeten volgens haar soms wel drie tot vier jaar wachten tot een zaak voorkomt.

  "Als er zulke lange wachttijden zijn dan moet je in ieder geval updates geven", zei Jansen in het NOS Radio 1 Journaal. "Mensen krijgen soms niet eens antwoord op een briefje met een verzoek om informatie. Wij zien het OM echt wel zijn best doen, maar de problematiek is groter dan elke goedwillende officier zou willen."

  Rechtszittingen complexer

  Dat de rechtspraak vastloopt, heeft een aantal oorzaken. Er is een tekort aan rechters en officieren, maar er zijn ook andere verklaringen, zegt Van der Burg. "Rechtszittingen worden complexer, met de inzet van meer deskundigen, getuigen en tolken, waardoor het afhandelen van een zaak meer tijd kost dan vijf jaar geleden."

  Ook is er steeds meer aandacht voor de achterliggende problematiek van verdachten, zoals psychische problemen, schulden, verslaving of een combinatie daarvan.

  Al extra geld naar rechtspraak

  Dat slachtoffers beter op de hoogte gehouden moeten worden, noemt Van der Burg "een waarheid als een koe". Volgens de OM-baas zijn er extra medewerkers aangenomen die dit gaan oppakken.

  Volgens minister Dekker is het een bekend probleem dat rechtszaken vertraging oplopen en heeft het kabinet daarom al veel extra geld in de rechtspraak gestopt: "Er zijn extra rechters in opleiding om de achterstanden weg te werken. Dat rechtszaken vertraging oplopen is voor betrokkenen uitermate vervelend. Daarom moet dit ook worden opgelost." Dekker voegt eraan toe dat de huidige capaciteit ook beter moet worden benut. Volgens hem moeten OM en rechtspraak daarin samen optrekken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-03-07 00:48:17
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 november 2019 @ 00:26
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, ZWAARDERE STRAFFEN VOOR AANTAL MISDRIJVEN, HELPT DAT EIGENLIJK? Wat denkt u hierover, zie artikel de lijst daarvan? ZIE OOK DE POLL, op clubhome http://justittieledwalingen.clubs.nl/ eens en als u nog niet gestemd heeft? Voor leden en de vele bezoekers hier, lezers, u kunt GRATIS lid worden, aanmelden en dan stemmen en ook reageren op forumberichten, artikelen!  

  Ook een groot maatschappelijk belang:http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 19:06

  Zwaarder bestraffen, zoals bij dronken bestuurders, werkt dat eigenlijk?

  NOS

  GESCHREVEN DOOR:

  1. Guus Dietvorst en Erika de Joode redacteuren Online

  Stap jij regelmatig met een slok op in de auto? Dan loop je straks meer risico om je rijbewijs kwijt te raken. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil notoire 'drankrijders' namelijk strenger bestraffen.

  En het is niet voor het eerst dat dit kabinet met voorstellen voor zwaardere straffen komt. Dinsdag nog nam de Eerste Kamer een wetsvoorstel aan dat regelt dat bestuurders die bijvoorbeeld doorrijden na een ongeluk langer de cel in gaan. Maar ook zaken als wraakporno, kindermishandeling en bedreiging wil het kabinet harder aanpakken.

  Het roept de vraag op of zware maximumstraffen beter werken dan lichtere straffen. En leiden strengere wetten eigenlijk wel tot hogere straffen in de rechtszaal? We spraken erover met twee experts op het gebied van misdaad en straf: Peter van der Laan, directeur van Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en hoogleraar Sanctierecht Henny Sackers van de Radboud Universiteit.

  Voor wát het kabinet eigenlijk strenger wil gaan bestraffen: zie de lijst onderaan het artikel. Het gaat om best een lijst van het kabinet Rutte-III.

  Best een lijst dus, toch is strengere wetgeving niet iets van de laatste paar jaar, stelt Henny Sackers. "Dit werd al ingezet onder het laatste kabinet Balkenende (2007-2010, red.), door minister van Justitie Hirsch Ballin. Maar onder premier Rutte is er wel heel fanatiek mee doorgegaan."

  Strengere wetten maken in Den Haag is één ding, maar of dat één-op-één leidt tot hogere straffen in de rechtszaal weten de experts niet met zekerheid te zeggen. Van der Laan en Sackers noemen allebei de "mitigerende werking van de rechtspraak". Van der Laan: "Zo'n maximumstraf gaat dan omhoog, maar in de praktijk is het altijd nog even afwachten. Rechters maken hun eigen afweging en werken vaak dempend."

  De NSCR-directeur noemt een recent voorbeeld: "Tegenwoordig mag niet alleen meer een taakstraf worden opgelegd bij sommige ernstige gewelds- en zedendelicten. Je ziet dat rechters dan vaak een celstraf erbij opleggen van slechts één dag of van de duur van het voorarrest."

  Meest extreme vorm

  Daarbij hebben rechters hun eigen richtlijnen, legt Sackers uit. "En die veranderen niet met elke wetswijziging. Bovendien leveren ze maatwerk; rechters hebben rekening te houden met bijvoorbeeld de persoonlijke omstandigheden van verdachten. Dus in de regel wordt de maximumstraf niet vaak uitgedeeld."

  In politiek Den Haag gaat het juist vaak over die maximumstraf, en over het verhogen ervan. Over de reden daarvan zijn de experts ook eensgezind: de roep uit de samenleving. "De discussie gaat vaak over de meest extreme vorm van straffen. In absolute zin worden die niet vaak uitgedeeld, maar die bepalen wel het beeld. Daar houdt een politicus natuurlijk rekening mee", stelt Van der Laan.

  Een drugsdealer stapt misschien wel over op de wapenhandel als drugs opeens veel strenger worden bestraft.

  Henny Sackers

  Maar werkt het nou, strenger straffen? Zijn mensen minder snel geneigd om iets uit te halen als de straf die erop staat hoger wordt?

  Hoogleraar Sanctierecht Sackers maakt onderscheid tussen twee groepen: impulsdelicten en geplande delicten. Om met die laatste categorie te beginnen: daar hebben strafverzwaringen effect, denkt hij. "Neem een professionele inbreker, die berekent van tevoren hoelang hij uit de roulatie is als hij wordt gepakt", zegt Sackers. "Of een drugsdealer, die stapt misschien wel over op de wapenhandel als drugs opeens veel strenger worden bestraft."

  Maar bij impulsdelicten ligt dat anders. "Als je iemand neerslaat in de kroeg bedenk je niet eerst 'wat zei Grapperhaus hier nou ook alweer over afgelopen week?'. Je slaat gewoon en denkt eventueel daarna pas aan de gevolgen." En het zijn juist deze zaken, veel zedendelicten en andere geweldsdelicten, die een grote impact hebben op slachtoffers en op de maatschappij.

  Van der Laan benadert het anders. Volgens hem is oorzaak-gevolg nauwelijks vast te stellen bij strafverhoging en criminaliteit. Je kan niet bij criminelen in hun hoofd kijken, benadrukt hij. "Het gaat om individuen die allemaal hun eigen afweging maken om een misdaad te plegen."

  "Ik hoor bewindslieden weleens zeggen: kijk, het werkt als we strenger zijn, want de criminaliteitscijfers dalen", gaat hij verder. "Maar er zijn zo veel factoren die meespelen. Misschien heeft de reclassering tegelijkertijd wel een tandje bijgezet en is daardoor de recidive omlaag gegaan. Misschien is er wel betere voorlichting gekomen."

  Politieke wind

  Het is aannemelijk dat zoiets kan meespelen, want vaak gaan strengere straffen voor een bepaald vergrijp hand in hand met preventieve maatregelen, zoals betere voorlichting. "Er is vaak een groot samenhangend pakket, waarvan de strafmaat maar één onderdeel is. Die strafmaat laat zien hoe erg het kabinet iets vindt", zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

  Dat herkent Sackers. Straffen worden volgens hem niet wetenschappelijk vastgesteld op basis van effectiviteit. "Bij het vaststellen van de strafmaat voor nieuwe delicten zoals computervredebreuk, wordt gekeken naar vergrijpen die erop lijken en naar landen om ons heen, maar uiteindelijk worden de straffen toch tamelijk willekeurig vastgesteld in ons parlement. En dan ligt het eraan welke politieke wind er waait op dat moment."

  • Ernstige verkeersmisdrijven, zoals doorrijden na een ongeluk. De maximale celstraf voor gevaarlijk rijden gaat bijvoorbeeld van twee naar zes maanden en op doorrijden na een ongeluk staat straks een jaar gevangenisstraf (nu is dat nog drie maanden). De nieuwe maximale straffen gaan op 1 januari 2020 in.
  • Delicten als wraakpornokindermishandeling en deelname aan een criminele organisatie. Die vallen allemaal onder één wetsvoorstel waarmee minister Grapperhaus 'veelvoorkomende criminaliteit' tegen wil gaan. De strengere regels gaan op 1 januari 2020 in.
  • Bedreiging (namelijk van maximaal twee naar drie jaar cel), ook van bestuurders alsburgemeesters en wethouders (van maximaal twee naar vier jaar cel). Het wetsvoorstel waar dit in staat, wordt naar verwachting nog voor het kerstreces naar de Raad van State gestuurd voor advies.
  • Geweld tegen hulpverleners. Dit plan, van minister Dekker voor Rechtsbescherming, hoort bij een wetsvoorstel waarmee het kabinet het taakstrafverbod wil uitbreiden. Het idee is dat mensen die geweld plegen tegen bijvoorbeeld politieagenten en ambulancebroeders daar straks niet meer met een taakstraf vanaf komen. Het wetsvoorstel is nog in de beginfase.
  • Verstoren van de openbare orde met radicaal motief. Dit is geen plan van het kabinet, maar van CDA-Kamerlid Van Toorenburg, naar aanleiding van de bezetting door dierenactivisten van een varkensboerderij in Boxtel. Minister Grapperhaus onderzoekt nu of motieven een rol kunnen gaan spelen bij het bepalen van de strafmaat.
  • En nu dus rijden onder invloed.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-11-08 00:26:37
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 september 2019 @ 12:43
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemiddag, ADVOCAAT IN ZAAK KROONGETUIGE NABIL B. DOODGESCHOTEN. Volgende week zou de zaak worden voortgezet o,a in de meest bekende liquidatiezaak rond Ridouan Taggi. We moeten aannemen dat...? En zeker DE RECHTSSTAAT ZEER GESCHOKT. Een advocaat is dus ook al niet meer veilig in grote misdaadzaken dan.   

  De berichten volgen elkaar vrij snel op, later of morgen, bij meer bekend, daarover verder.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd, politie zoekt verdachte.

   VANDAAG, 12:24 AANGEPAST OM 12:24

  BINNENLAND

  • In Amsterdam is advocaat Derk Wiersum op straat doodgeschoten. Leeshier het nieuwsartikel.
  • Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de grote liquidatiezaak rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.
  • De schutter, die tussen de 16 en 20 jaar oud zou zijn, is te voet gevlucht, zegt de politie.

  5 MINUTEN GELEDEN

  Korpschef Akerboom: niet rusten tot dader is gepakt

  Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie zegt tegen ANP dat hij niet zal rusten voordat de dader van de liquidatie is gepakt. "Met deze brute moord is een nieuwe grens overschreden."

  8 MINUTEN GELEDEN

  Halsema spreekt van onvoorstelbare schok

  De burgemeester is in de Amsterdamse Buitenveldert waar Wiersum vanochtend werd doodgeschoten. Ze spreekt van een aanval op de rechtsstaat.

  Video afspelen

  01:16

  Burgemeester Halsema: dit is een schok voor de samenleving

  • 4 MINUTEN GELEDEN

   Bloemen bij kantoor Wiersum

   Martijn van der Zande @vanderzande

   Voor de deur van het kantoor van advocaat Derk Wiersum liggen wat bloemen, ook staat er politie

   2 minuten geleden

  • 7 MINUTEN GELEDEN

   Kamerleden geschokt

   Video afspelen

   01:45

   Kamerleden geschokt door liquidatie advocaat

  • 12 MINUTEN GELEDEN

   'Wiersum sprak over beveiliging'

   Rechtbankjournalist Chris Klomp meldt dat Derk Wiersum al langer werd bedreigd en geen vertrouwen had in politie en justitie. Hij zou met collega's hebben gesproken over beveiliging

    Chris Klomp @chrisklomp

   De doodgeschoten advocaat Derk Wiersum werd al langer bedreigd. Hij had geen vertrouwen in politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. https://t.co/jzZUkp02JZ

   1 uur geleden

  • 16 MINUTEN GELEDEN

   'Aanslag op de rechtsstaat'

   De president van de Rechtbank van Amsterdam, Christa Wiertz-Wezenbeek, kan het nieuws over de moord maar moeilijk bevatten. "Het is ongelooflijk. Het is een aanslag op de rechtsstaat."

   Wat kunnen de gevolgen zijn? "Daar valt nu nog niets over te zeggen. We moeten handelen naar bevind van zaken."

  • 43 MINUTEN GELEDEN

   Halsema in Buitenveldert

   De Amsterdamse burgemeester is zojuist gearriveerd op de plaats delict. Dat is te zien op een livestream van AT5.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Verslaggever Edwin van den Berg over de schutter

   Verslaggever Edwin van den Berg is in Buitenveldert, in de buurt van de plek waar Wiersum werd vermoord.

   Video afspelen

   02:28

   Verslaggever Edwin van de Berg over de schutter

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Wilders spreekt zijn medeleven uit

   Video afspelen

   01:05

   Wilders spreekt zijn medeleven uit

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Halsema naar Buitenveldert

   Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gaat straks naar de plaats delict in de Amsterdamse wijk Buitenveldert waar Derk Wiersum vanochtend werd geliquideerd.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   'Ik dacht dat een hond was overreden'

   Ooggetuigen hoorden vanochtend om 07.33 uur een alarm en daarna "gegil, en drie of vier keer 'bambambam'", zegt een vrouw. "Daarna hoorde ik gejammer, gehuil", zegt een andere buurtbewoner. "Ik dacht dat er misschien een hond was overreden, maar toen ging ik kijken en zag het levenloze lichaam liggen."

   Hoor audio opname in oorspronkelijke artikel 00:00 00:27

   Ooggetuigen hoorden "gejammer"

   In het Radio 1 Journaal vertelden buurtbewoners wat ze vanochtend meemaakten.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   'We leven in een narcostaat'

   "Dit is een bevestiging dat we in een narcostaat leven", zegt Jan Struijs van de politievakbond NPB. "Het is een keiharde aanval op de rechtsstaat. Het is belangrijk dat we met de politie schouder aan schouder staan met de advocatuur waar dit nieuws keihard is binnengekomen. Mijn appèl is om hier een publiek debat over te voeren."

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Halsema: een afschuwelijke moord

   De reactie van Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: "Dit is een afschuwelijke moord, op een vader, een advocaat, een Amsterdammer. Het is niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur die het wezen van de rechtsstaat aantast. Dit leidt tot angst en onrust die onder advocaten. Voor politie en het Openbaar Ministerie heeft de zaak de hoogste prioriteit."

   "De Amsterdamse driehoek komt vandaag bijeen om de laatste stand van zaken te bespreken. Politie en hulpverleners zijn in Buitenveldert en doen wat ze kunnen. Ik leef mee met iedereen die op welke manier dan ook door deze vreselijke daad is geraakt. Ik wens de familie sterkte met de verwerking van dit onbeschrijflijk verdriet."

  • 2 UUR GELEDEN

   'Een spontane herdenking'

   Verslaggever Mattijs van de Wiel is bij de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. "Het heeft een enorme impact op iedereen die hier werkt. Advocaten die elkaar in de armen nemen. Veel tranen. De zittingen zijn onderbroken en uitgesteld. Dit moet eerst verwerkt worden. En er was een spontane herdenking in één van de grootste zittingszalen. Die was open voor iedereen die hier werkt. Die was stampvol. De meeste mensen moesten staan. Rechters, advocaten, bodes. Iedereen die er behoefte aan had, kon daar naartoe komen. Je hoorde daar gevoelens van angst, het idee van dit raakt ons allemaal. En advocaten die zich afvroegen, kunnen we nog wel ons werk doen? En hoe gaan we ervoor zorgen dat advocaten die dit werk doen beschermd worden?"

  • 2 UUR GELEDEN

   Geen andere slachtoffers

   Buurtbewoners zeggen tegen het Parool dat de vrouw van Derk Wiersum in de buurt van het slachtoffer stond. Volgens een politiewoordvoerder is ze niet gewond geraakt. "Er zijn verder geen slachtoffers."

  • 2 UUR GELEDEN

   'Ongekend in Nederland'

   Derk Wiersum in de rechtszaal NOS

   Een overzicht van de nieuwsverhalen over de moord op Derk Wiersum:

   Geschokte reacties op liquidatie advocaat: 'Dit is ongekend in Nederland'

   Wie was de geliquideerde advocaat Derk Wiersum?

   Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdamse wijk Buitenveldert

  • 2 UUR GELEDEN

   Premier Rutte: zeer verontrustende berichten

   Video afspelen

   00:25

   Premier Rutte: zeer verontustende berichten

  • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 oktober 2018 @ 01:13
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, DE RECHTSSTAAT? WAAROM POLITICI IN VEEL ANDERE LANDEN WÉL IN DE GEVANGENIS WORDEN GEZET nadat bewezen is dat ook zij strafrechterlijk fout waren? En hier in Nederland o.a., in Europa overwegend ook, NIET???

  NOOT: overigens moeten we bij de artikelen van deze website de nodige terughoudendfheid ook betrachten, nav latere bekend gewonden berichten o.a. zie forum / WAARSCHUWINGEN TEGEN / NEPNIEUWS o.a..... deze site is mogelijk overgenomen doch de algehele strekking van dit bericht laten we hier wel overeind. 

  Een goed artikel voor u van NineForNieuws Website om eens te lezen. Overigens laten we velen en feitelijk niemand van de politieke partijen een 'politieke veer onder de... etc. steken', de meesten zijn 'politiek schijnheilig',.inherrent aan 'partij'poliek. Ook hier zijn politieke partijen die een lijn van ultra-rechts niet alleen uitstralen maar in de marge ook daadwerkelijk actualiseren - zie elders hier in forumtopics ook - als ze vinden dat een politicus van een 'andere club' zich aan (strafbare) twijflachtige feiten schuldig maken en om hun áftreden tenminste roepen? Zoals Baudet o.a. die minister Ollongren de 'politieke maat nam', zie artikel. Daar trappen ook weer veel kiezers in, nu zoals ook al veel vaker aangehaald hier op deze nieuwsclubs, items, POLITIEK, het INSTITUUT dat de mensheid verdeeld en onderling discrimineert als geen ander instituut op Aarde, buiten 'het geloof in meest breedste zin gesteld' ook. (zie en lees boek hierover eens...) 

  Zie en lees verder art. van NineForNews Twitter (bron)

   

  Maandag, 08 oktober 2018 13:14

     

  De voormalige Zuid Koreaanse president Lee Myung-bak is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens verduistering, omkoping en machtsmisbruik. 

  Ook zijn opvolger Park Geun-hye werd eerder al veroordeeld tot 33 jaar gevangenis voor vergelijkbare zaken, maar gelukkig gebeurt dat soort dingen niet bij ons en lopen politici hier met een halo boven hun hoofd. 


  Hij verdwijnvoor 15 jaar achter de tralies wegen corruptie, de voormalige Zuid Koreaanse president Lee Myung-bak. 

  De 76-jarige Lee werd afgelopen vrijdag veroordeeld door een rechtbank voor verduistering, omkoping en machtsmisbruik, begaan voor en tijdens zijn presidentschap tussen 2008 en 2013. Daarnaast kreeg Lee een boete van 11,2 miljoen dollar.


  xxx

  Hiermee wordt Lee de vierde voormalig Zuid Koreaans leider die achter de tralies verdwijnt. Zes maanden eerder was zijn opvolger Park Geun-hye al veroordeeld tot 33 jaar voor hetzelfde soort misdaden.


  xxx

  Volgens de rechter heeft Lee alles en iedereen in het land hevig teleurgesteld en misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de burgers hem hadden geschonken. 

  Tijdens de rechtszitting werd bekend dat Lee in feite eigenaar was van het auto-onderdelenbedrijf DAS waarvan hij had gezegd dat het van zijn broer was. Dit bedrijf heeft zo'n 20 miljoen dollar aan subsidies ontvangen. 

  Daarnaast heeft Lee ongeveer 5 miljoen dollar aan smeergelden ontvangen van Samsung in ruil voor presidentiële gratie voor haar topman Lee Kun-hee die een gevangenisstraf had gekregen voor belastingontduiking. 

  Zijn die Zuid Koreaanse president nu zulke uitzonderlijke misdadigers of zijn ze misschien dommer dan hun westerse collega’s waardoor ze tegen de lamp lopen? 

  Het antwoord op beiden is waarschijnlijk ontkennend, maar wat die presidenten daar niet hebben en onze leiders en belangrijke politici wel, is “het netwerk”. De corruptie is hier waarschijnlijk nog vele malen groter, maar het wordt beter gecamoufleerd en men dekt elkaars rug. 

  Een simpel voorbeeld is de jaarlijkse Bilderberg Conferentie. Een organisatie die ferm in handen is van de machthebbers en die bekendstaat als de plek waar politici en toekomstige leiders hun instructies krijgen. 

  Wanneer politici oprecht zouden zijn en werkelijk het volk vertegenwoordigen dat hen heeft gekozen, dan zouden ze nooit of te nimmer naar een Bilderberg Conferentie gaan, omdat dit de marktplaats is waar politici worden gekocht. Een goed voorbeeld is de Bilderberg Conferentie van 2016 waar ineens een dame opduikt van wie nog nooit iemand heeft gehoord, Kajsa Ollongren. Twee jaar later kent iedereen haar als degene die de censuur stevig moet aanpakken en liegt ze net zo hard als haar baas Rutte.

  Ook daarbuiten worden politici op alle mogelijke manieren gekocht; het gebeurt bij nationale en ook bij Europese politici. Voor de laatste categorie is het volgende een heel goed voorbeeld: 

  Oud-EU-commissaris Neelie Kroes heeft volgens de Europese Commissie in strijd met de gedragscode gehandeld. Ze had haar inkomen over 2015 niet opgegeven, terwijl ze wel een toelage kreeg waar oud-commissarissen recht op hebben. Dat geld is direct teruggevorderd door de commissie. 

  Er volgt geen boete en ze wordt ook niet voor het Europees Hof van Justitie gesleept. Daarvoor zijn ,,onvoldoende wettelijke gronden’’. Het blijft bij een reprimande. Kroes had in 2004 ook niet opgegeven dat ze directeur was van een bedrijf op de Bahama’s. Dat was ook een overtreding van de gedragscode. 

  Volgens de commissie kon ze echter ,,in redelijkheid’’ niet weten dat ze van 2000 tot 2009 als directeur stond ingeschreven. Kroes had eerder al erkend dat er iets verkeerd was gegaan en heeft in september in twee brieven excuses aangeboden. Ze heeft de functie overigens niet daadwerkelijk uitgeoefend en kreeg er ook niet voor betaald. 

  Deze dame pleegt niet eenmaal fraude, maar meerdere keren. En dat zijn alleen nog maar de keren dat ze formeel is gesnapt, die andere keren waar ze wel net binnen de mazen van de wet bleef en toch de boel tilde, zijn hier niet eens meegenomen. 


   

  En wat te denken van Wim Kok, de vakbondsman en “grote vechter” van de arbeiders? 

  Voor hen die nog steeds twijfelen, denk nog eens aan Wim Kok, over wie wij op deze site eerder schreven: 

  Hoe het beloningssysteem werkt voor dit soort bestuurders wordt nergens duidelijker dan wanneer we kijken naar voormalig premier Wim Kok. De man die als premier verantwoordelijk was voor de Marianne Vaatstra doofpot en die als vertegenwoordiger van het volk, de Partij van de Arbeid notabene, rijkelijk werd beloond voor bewezen diensten. 

  Na de beëdiging van het kabinet-Balkenende I trad Kok, zoals hij een jaar eerder al had aangekondigd, terug uit de Nederlandse politiek. Na enkele maanden in de anonimiteit geleefd te hebben, aanvaardde Kok in 2003 enkele commissariaten, bij de ING Groep, TPG Post, Shell en de KLM (redactie: 2003, ook het jaar waar KLM werd verkwanseld en Kok daar een commissariaat kreeg, toeval?!). 

  Deze commissariaten leidden tot enige discussie en kritiek, doordat Kok tijdens zijn bewind kritiek geleverd had op bestuurders van grote bedrijven en daarbij van "ordinaire zakkenvullers" en van "exhibitionistische zelfverrijking" had gesproken. Als commissaris genoot hij niet alleen zelf royale inkomsten, maar nam hij ook medeverantwoordelijkheid voor enkele verdere inkomensstijgingen. 

  Wim Kok, die ook zelf bovendien in 2003 de Bilderberg Conferentie bijwoonde wat ons ook geen toeval lijkt.


  xxx

  En binnen datzelfde kader is natuurlijk ook de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting te zien door Mark Rutte.

  Hoe “het netwerk” bij ons opereert, wordt nergens meer duidelijk dan in de doofpotzaak tegen voormalig Secretaris Generaal van Justitie, Joris Demmink, de man tegen wie er een overweldigende hoeveelheid bewijsmateriaal ligt wegens kindermisbruik en verkrachting. 

  De man die hem als Minister van Justitie en Veiligheid moe(s)t vervolgen, Ivo Opstelten, doet dit niet en weet voordat het onderzoek wordt gestart al zeker dat er nooit iets gevonden gaat worden. 

   

  Hier is het antwoord op de vraag waarom hij zo zeker weet dat er niets aangetoond zal worden.

  Joris en Ivo? Die nemen gezamenlijk nog een borrel in Minerva en lachen zich rot om de domme bevolking van dit land die zich op een onvoorstelbare manier in de maling laat nemen.

  minerva

  Gelukkig worden ze met iedere dag die voorbij gaat verder ontmaskerd. Niet dankzij de laffe en gekochte mainstream media, maar dankzij de niet aflatende zoektocht van sommige mensen naar de waarheid. Steun de alternatieve media dan ook en geef geen stuiver meer uit aan de pers die de misdadigers in bescherming neemt. 

  En wie weet zullen we ook hier ooit Zuid Koreaanse toestanden zien, maar dan moet wel “het netwerk” worden gesloopt, stukje bij beetje.

  En zoals bij alles zijn er ook onder politici uitzonderingen. En die uitzondering is CDA kamerlid Pieter Omtzigt die zich weinig schijnt aan te trekken van "wat hoort" in Den Haag en nu bezig is met een soort kruistocht is tegen de corruptie binnen de Raad van Europa. Deze man verdient veel meer steun en zal ongetwijfeld binnenkort weer door de partij tot de orde worden geroepen, maar dit is wel de manier om ze aan te pakken.

  Thierry Baudet gaf er een goede uitleg over hoe verrot ons (politieke) systeem is, in dit geval gaat het over censuur en hoe ministers Ollogren een schoolvoorbeeld is van ons ondemocratische (criminele) systeem.

  Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl
   

  Delen17

  Gewijzigd op 2021-03-06 08:18:12
  handtekeningafbeelding