Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

31602 keer bekeken

NASA HOUDT SPECIALE PERSCONFERENTIE?

 • vrijdag 03 december 2010 @ 07:55
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Wat dat 'buitengewone object was' is mij ontgaan, ik heb die uitzending niet gezien, maar kennelijk geen 'wereldnieuws', dat was een aangekondigde persconferentie van NASA gisteren wél, inderdaad wereldnieuws (geschiedenis) want er blijkt ook meer levensvormen mogelijkt e zijn, zelfs gewoon hier op Aarde, laat staan dan in het immens grote heelal? En de door velen gehoopte aankondiging dat NASA eindelijk eens zou toegeven dát ze wel méér weten over buitenaardsleven dan de officiele bronnen en regeringen wereldwijd toegeven, dát bleef of blijft nog steeds achterwege?

  Roswell_162919a.jpg

  Een 'echte' (?) foto van 'Rosswell incident' 1947? NOOT; iN 2016 WERD BEKEND DAT DEZE FOTO VAN EEN RECONSTRUCTIEFILMPJE WAS DOOR RAY SANTILLY gemaakt en dus na een jaar of 20 NIET ECHT TE ZIJN,

  NASA ontdekt nieuwe arseen-bacterie

  WASHINGTON - De ontdekking van een bacterie die arseen als voedingsstof gebruikt, zorgt ervoor dat de zoektocht naar nieuwe levensvormen op aarde en daarbuiten wordt vergroot. Onderzoekers beschreven de ontdekking in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Science dat donderdag op internet verscheen.

  De bacterie werd op aarde gevonden, in een giftig meer in Californië, maar toont aan dat leven mogelijk is buiten de elementen die tot dusverre als essentieel werden beschouwd.
  "Dit organisme heeft meerdere mogelijkheden. Het kan groeien met behulp van fosfor of met arseen. Dat maakt het erg bijzonder, hoewel het niet zoiets is als een waarlijke 'vreemde' levensvorm", aldus Paul Davies van de Universiteit van Arizona en mede-auteur van het artikel.
   
  Lang werd aangenomen dat de zes elementen koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, fosfor en zwavel essentieel waren voor leven. Maar de onderzoekers ontdekten dat de bacterie ook bleef groeien nadat fosfor was vervangen door arseen.
   
  De vondst is van belang voor de zoektocht naar buitenaards leven, omdat onderzoekers leven moeten kunnen herkennen om te weten hoe leven eruitziet.
   
  De aankondiging van de vondst, waarbij geen details werden vermeld, deed op internet een wilde discussie ontstaan dat de vondst van buitenaards leven zou worden bekendgemaakt.
   
  Dat is niet het geval, hoewel het onderzoek 'aantoont dat organismen in andere planetaire omstandigheden andere elementen kunnen gebruiken voor hun biochemie en dat de 'standaard' reeks elementen (...) niet zo standaard zijn', zei Charles Cockell, hoogleraar van het Planetair en Ruimteonderzoeksinstituut van de Britse Open Universiteit van Milton Keynes.
   
  Arseen en fosfor lijken chemisch op elkaar. Het was voor onderzoeksleidster Felisa Wolfe-Simon van het Astrobiologisch Insituut van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA reden om in het Mono Lake in Californië te zoeken naar organismen die het ene met het andere element konden vervangen.
   
  "Arseen is vooral zo giftig omdat het chemisch sterk lijkt op fosfor", zei ze. "Organismen kunnen beide stoffen daarom moeilijk uit elkaar houden. Maar arseen verschilt zodanig dat het niet zo goed werkt als fosfor, waardoor het het binnenwerk van ons biochemisch systeem min of meer vastplakt." Daar hebben de ontdekte bacteriën geen last van. (Novum/AP)  02/12/10 23u51

  AD, 02-12-10  

  Gewijzigd op 2018-05-15 08:49:48
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 november 2010 @ 21:25
  #1

  NASA houdt speciale personferentie hierover, toch héél interessant! dat de NASA kennelijk ook toegeeft dat er onverklaarbare zaken zijn? Voor alle belangstellenden, net gelezen op forum van club Ufo's en graancirkels:

  Hallo Redjevis

  Nasa geeft maandag 15 november een live persconverentie over de ontdekking van een ONGEWOON OBJECT in onze nabije kosmische omgeving door het Chandra xray observatory. 

  zie link http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-157_Chandra_Update.html

  met vriendelijke groet Ad 

  Trent Perrotto
  Headquarters, Washington     
  202-358-0321
  trent.j.perrotto@nasa.gov  

  Nov. 10, 2010
   
  MEDIA ADVISORY : M10-157
   
  NASA Announces Televised Chandra News Conference
   
  WASHINGTON -- NASA will hold a news conference at 12:30 p.m. EST on Monday, Nov. 15, to discuss the Chandra X-ray Observatory's discovery of an exceptional object in our cosmic neighborhood.

  The news conference will originate from NASA Headquarters' television studio, 300 E St. SW in Washington and carried live on NASA TV.

  Media representatives may attend the conference, join by phone or ask questions from participating NASA locations. To RSVP or obtain dial-in information, journalists must send their name, affiliation and telephone number to Trent Perrotto at: trent.j.perrotto@nasa.gov by 10 a.m. EST on Nov. 15. Reporters wishing to attend the conference in-person must have a valid press credential for access. Non-U.S. media also must bring passports.

  Scientists involved in the research will be available to answer questions. Panelists providing analysis of the research include:
  - Jon Morse, director, Astrophysics Division, NASA Headquarters in Washington
  - Kimberly Weaver, astrophysicist, NASA's Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md.
  - Alex Filippenko, astrophysicist, University of California, Berkeley

  For NASA TV streaming video, downlink and further information, visit:

  http://www.nasa.gov/nt


  For more information about NASA's Chandra X-ray Observatory, visit:

  http://www.nasa.gov/chandra

  http://chandra.harvard.edu    

  - end -

  text-only version of this release

  NASA press releases and other information are available automatically by sending a blank e-mail message to hqnews-subscribe@mediaservices.nasa.gov. To unsubscribe from this mailing list, send a blank e-mail message to hqnews-unsubscribe@mediaservices.nasa.gov.

  Back to NASA Newsroom | Back to NASA Homepage

  Gewijzigd op 2018-05-15 08:52:40
  handtekeningafbeelding