Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

59700 keer bekeken

Deurwaarders en o.a. INCASSOBUREAUS ONRECHTMATIG?

 • donderdag 12 augustus 2021 @ 08:39
  #140
  reactie op (#139) herman_dad

  Goedemorgen, VOORMALIGE, inmiddels, GERECHTSDEURWAARDER KRIJGT 5 JAAR CEL VOOR VERKRACHTING VROUWEN IN DE SCHULDEN.... en die bedreigd werden met ontruiming woning b.v. ... maar dáár wist de deurwaarder wel iets op, om dit te voorkomen?! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:39

  Gerechtsdeurwaarder vijf jaar cel in voor verkrachtingen en aanranding

  Gerechtsdeurwaarder vijf jaar cel in voor verkrachtingen en aanranding ANP

  Een voormalig gerechtsdeurwaarder uit Mechelen in Limburg moet vijf jaar de cel in. De rechtbank heeft hem veroordeeld voor verkrachtingen en een aanranding.

  De 69-jarige man kwam tussen 2002 en 2016 als deurwaarder bij meerdere vrouwen met schulden over de vloer. Hij stelde meermaals voor dat ze hun schulden konden aflossen in ruil voor seks. De rechter acht bewezen dat de man drie vrouwen meerdere keren heeft verkracht. Ook is hij veroordeeld voor het betasten van een andere vrouw.

  De rechter rekent het de man zwaar aan dat hij dreigde met het in beslag nemen van spullen en het ontruimen van huizen. De vrouwen zagen volgens de rechter geen andere uitweg dan tegemoet te komen aan de seksuele eisen van de man, schrijft 1Limburg.

  De deurwaarder werd betrapt met een verborgen camera door Alberto Stegeman van het televisieprogramma Undercover in Nederland. Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel tegen hem geëist.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 november 2019 @ 01:10
  #139
  reactie op (#138) herman_dad

  Goedemorgen, STEL KRIJGT 4 JAAR CEL VOOR POGING DOODSLAG OP DEURWAARDER. 

  Deurwaarder gegijzeld en zwaar mishandeld tijdens werk

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:28

  Stel veroordeeld tot 4 jaar cel voor poging doodslag op deurwaarder

  ANP

  Een 36-jarige man en vrouw uit Nieuwleusen zijn veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag op een deurwaarder. Het stel hield de deurwaarder afgelopen zomer anderhalf uur lang gegijzeld en sloeg hem met een metalen buis. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond.

  Het OM had vijf jaar cel tegen het tweetal geëist. De rechtbank heeft er rekening mee gehouden dat het echtpaar vier kinderen heeft. "De straf zal een zware wissel trekken op hun leven", aldus de rechtbank.

  Wel vindt de rechtbank de feiten zo ernstig dat is besloten "een onvoorwaardelijke celstraf van substantiële duur op te leggen." Het stel moet bovendien een schadevergoeding van ruim 22.500 euro betalen.

  'Hoofdstuk eindelijk afsluiten'

  De 51-jarige deurwaarder is opgelucht over het vonnis. "Ik kan dit hoofdstuk eindelijk afsluiten", zegt hij tegen RTV Oost. "Ze hebben nu alle tijd om erover na te denken wat er allemaal is gebeurd. Ik hoop vooral dat ze hier wat van leren."

  Hij bezocht het stel in juli van dit jaar om juridische papieren af te leveren die te maken hadden met de beëindiging van hun transportbedrijf. Ze waren verwikkeld in rechtszaken met de vakbonden en hun werknemers. Door de rechter waren ze in het ongelijk gesteld. Ze moesten onder meer 280.000 euro betalen aan een pensioenfonds.

  Toen de deurwaarder uit zijn auto stapte ging het volgens justitie mis. Hij werd tientallen keren met een metalen buis geslagen en liep daarbij botbreuken op in zijn rechtervoet en rechterarm. Volgens de officier van justitie zou de deurwaarder dood zijn geslagen als hij niet kans had gezien de klappen met zijn arm af te weren.

  Ook bedreigde het stel de deurwaarder en dwong hem om zijn autosleutels en telefoon te geven, waardoor hij geen kant op kon. "Hierdoor heeft het slachtoffer geruime tijd voor zijn leven moeten vrezen", stelt de rechtbank.

  Noodweer

  Tijdens de rechtszaak beweerde het echtpaar dat niet de deurwaarder maar zij het slachtoffer waren. Volgens hen moesten ze zich verweren omdat de deurwaarder hen dreigde aan te vallen. Ze beriepen zich op noodweer.

  De rechtbank veegde die theorie vanmiddag van tafel omdat hier geen enkel bewijs voor is. Bovendien vinden de rechters dat de verklaringen van het stel niet eenduidig zijn.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 oktober 2019 @ 01:17
  #138
  reactie op (#137) Paulushelpt

  Goedemorgen, DEURWAARDER VOELT ZICH VEILIGER MET ALARMKNOP OP ZAK. Daarmede kan hij in geval van nood iemand laten meeluisteren, die dan hulp kan inroepen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:58

  Deurwaarder voelt zich veiliger met alarmknop op zak

  NOS

  In Zwolle stond vandaag een tweetal voor de rechter dat verdacht wordt van het gijzelen en een poging tot doodslag van een gerechtsdeurwaarder. De man werd in juli tijdens zijn werk in de Overijsselse plaats Nieuwleusen anderhalf uur lang vastgebonden en met een stalen pijp geslagen. Hij liep meerdere botbreuken op.

  Om de veiligheid van deurwaarders groter te maken is er in de eerste helft van dit jaar een proef geweest met een noodknop voor deurwaarders. Als deze knop wordt ingedrukt kan een beveiligingsbedrijf meeluisteren met de situatie en zo nodig de politie inschakelen.

  De politie gaat maar heel zelden mee met een gerechtsdeurwaarder, alleen in gevallen waarvan vooraf de inschatting is dat het gevaarlijk kan zijn.

  1:34 Volume 10%

  Zie oorspronkelijke artikel

  Alarmknop voor deurwaarders: 'Je zal maar net die ene tegenkomen'

  Hoewel het nog wel even duurt voordat er hulp komt, zijn deurwaarders toch blij met dit alarmsysteem. Daarom worden er nu steeds meer van deze alarmknoppen uitgedeeld.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

     

  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 september 2019 @ 15:40
  #137
  reactie op (#136) herman_dad

  Goede middag bij jullie weer en las volgende: DEURWAARDERS VERANTWOORDELIJK voor ruim 500 zelfmoorden van de 1850 landelijk per jaar gezien vonnissen en executies?! Daarom heb ik destijds ook mijn kandidaatstelling opgeheven en ben nu al langer anders werkzaam, nu overzee al meer dan een jaar. Ik las dat bericht, zag al enige tijd dit staan op www.sdnl.nl en het verbaasd mij niets. Ik merkte toen al dat vonnissen voordat dit naar de rechter gaan op een zekere manier door deurwaarders zodanig worden gemanipuleerd dat rechters hen geloven of degenen waarvoor deurwaarders ‘werken’?! Stuitend en schokkend was dat voor mij en dit verbaasd mij in het geheel niets al is uiteraard niet te duiden dat zij verantwoordelijk zijn in persoon dat is degene zelf die een einde aan het leven maakt, maar toch? Maatschappelijk gezien dan? Ik heb dit van die site die hier ook staat op de clubshome , heel veel daar ook leest u het zelf even? 

  Want voor de tv-uitzending van de Raadkamer mocht ik Peter R. de Vries 'n vraag stellen. Er waren ongeveer vijftig mensen op de tribune, waaronder ikzelf ( links rood overhemd ) 
  Ik overhandigde na deze uitzending Peter R. de Vries een USB-stick en relevante inhoud. 
  Ook sprak ik rechter Nienke de Waele, met de vraag : “Waarom weet u hier niets van?” 
  Alle ambtenaren van de Algemene Bestuursdienst & Kamerleden hebben de petitie gehad

  Op 17 mei mocht ik voor de uitzending van Peter R. De Vries: “De Raadkamer” zelf een vraag stellen.
  Na de tv-uitzendiung sprak ik even met Peter en ook met rechter Nienke de Waele. Beiden wisten niet dat per jaar circa 500 van 1850 zelfdodingen gevolg zijn van vonnissen en executies door deurwaarders. 
  Peter R. de Vries gaf ik na de uitzending ‘n USB-stick met gegevens. Ik ben benieuwd wie er reageert

  Het is al weer 7 jaar geleden ruim nu, maar heb toch nog wat opgezocht en jurisprudenties o.a. en uw rechten die u zeker heeft ook daarbij weer in korte weergave, hoop dat u er iets aan heeft. Ga in principe altijd naar de rechtszaak maar als u niet kunt laat u vertegenwoordigen. En wellicht bent u in het geheel niet op de hoogte van de zittingsdatum zelfs? U HEEFT TE ALLEN TIJDE RECHT OP WEERWOORD en eigen verdediging ook als u zelf niet aanwezig bent, indien u de datum niet weet. De rechtbank is in feite gehouden u dan per post persoonlijk nog een dagvaarding te zenden maar dat gebeurd niet altijd of vaak niet, te veel werk? En de rechter moet dat ook respecteren, als dit niet gebeurd dan spreken we veelal van een ‘rechtelijke dwaling’ ook al liggen verplichtingen b.v. vast in het ‘huurrecht’ als voorbeeld. Lees daarvoor later.     

  Bij echtscheidingszaken:

  Als uw ex zich laat vertegenwoordigen door een advocaat, hoeft hij zelf niet persee aanwezig te zijn. Als dit de rechtspraak zou beïnvloeden is er iets goed mis met onze rechtspraak, dan zou een rechter ook op uiterlijk kunnen gaan beoordelen.

  En hieruit ook destijds maakte ik op dat deurwaarders dit zo manipuleren dat de rechter vaak eisende partij in gelijksteld’? En de rechter is verplicht in feite om zich van de persoonlijke omstandigheden een kort inzicht te krijgen en dat kan hij niet als u zelf niet, bewust of onbewust bij de zitting aanwezig bent.  

  De rechter moet dus ook beide partijen horen…. 

  Uit een uitspraak en verder nog van het internet sites kort inzicht:

  Om een oordeel te geven in een conflict moet de rechter eerst weten wat er aan de hand is. .... nog worden voorgelegd aan de Hoge Raad in Den Haag. ... Beide partijen krijgen opnieuw de gelegenheid hun kant van de zaak toe te .... horen.

  Verschijn op de zitting!

  Maar weinig mensen genieten ervan om bij de rechter te verschijnen. En dat is logisch: bijna altijd is de oorzaak van een procedure een geschil. Bovendien kost het bijwonen van een zitting tijd. Om die reden kiezen procederende partijen er soms voor uitsluitend hun advocaat naar de zitting te sturen, en daarbij zelf niet aanwezig te zijn. In artikel 88 lid 4 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering is echter opgenomen dat een rechter uit het niet-verschijnen van een partij ter zitting “de gevolgtrekking mag maken die hij geraden acht”. Bv of uw ex er wel of niet bij is.

  De rechter dient bij een vordering strekkende tot ontbinding van de overeenkomst en ontruiming van het gehuurde dus na te gaan, of de tekortkoming van de huurder (betalingsachterstand) de ontbinding met haar gevolgen – te weten ontruiming van het gehuurde – rechtvaardigt.

  Hier nog wat voorbeelden van internet in het ‘huurrecht’ meest herkenbare voor veel lezers hier denk ik?

  Team kanton Zaken die over maximaal € 25.000,- gaan, worden behandeld door de kantonrechter van de rechtbank. De kantonrechter is ook bevoegd te oordelen in alle arbeids-, huur- en huurkoopgeschillen, in conflicten over consumentenkrediet (dat zijn leningen tot € 40.000,-) en consumentenkoop. Burgers kunnen bij de kantonrechter op een relatief eenvoudige manier hun recht halen. Zij mogen zelf hun zaken behartigen en hoeven geen advocaat in te schakelen.

  Van het niet-verschijnen van een partij mag de rechter de gevolgen verbinden die hij geraden acht. Dat houdt bijvoorbeeld in, dat als de ene partij tijdens de zitting een bepaalde stelling inneemt die de advocaat van de afwezige wederpartij niet weerspreekt, de rechter daar veelal de conclusie aan zal verbinden "dan zal het wel zo zijn als partij één zegt".

  Rechter moet eerst (laten) vaststellen of de persoon er wel woont als hij deze niet in persoon kan horen. (Mensenrechten, schending recht op weerwoord, anders rechtsongelijkheid) Pas dan als blijkt dat deze er niet zelf woont mag hij zonder ‘huurder’ te horen de woning zonder meer laten ontruimen desondanks vaststellen van b.v. niet nakomen huurpenningen op tijd volgens algemene huurvoorwaarden elke maand. En zelfs bij  aantreffen drugs of andere strafbare feiten woning sluiten voor onbepaalde of bepaalde tijd op grond van Gemeenteverordering (burgemeester) mag rechter, moet rechter de contractverbindende huurder horen voor hij een uitspraak uiteindelijk verbindend stelt. 

  Persoonlijke omstandigheden huurder

  Het wetboek schrijft voor dat iedere tekortkoming van een partij in de nakoming van een van haar verbintenissen, aan de wederpartij de bevoegdheid geeft om de overeenkomst te ontbinden, tenzij de tekortkoming gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis die ontbinding met haar gevolgen niet rechtvaardigt. Zoals aangegeven geldt wat huurovereenkomsten betreft, dat een huurachterstand van drie maanden in beginsel ontruiming van het gehuurde en ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt.

  De rechter dient bij een vordering strekkende tot ontbinding van de overeenkomst en ontruiming van het gehuurde dus na te gaan, of de tekortkoming van de huurder (betalingsachterstand) de ontbinding met haar gevolgen – te weten ontruiming van het gehuurde – rechtvaardigt. Het hangt dus af van de omstandigheden van het specifieke geval. Een verhuurder dient dus rekening te houden met de belangen van de huurder en diens persoonlijke omstandigheden.

  Uit een vonnis: 

  Gelet hierop zal de kantonrechter een voorwaardelijke ontruiming toewijzen, met dien verstande dat [eiser] aan de veroordeling tot ontruiming geen rechten kan ontlenen als [gedaagde 1] c.s. gedurende een jaar aan de op hem rustende betalingsverplichtingen voldoet. 
  Dat wil zeggen dat hij iedere maand voor de eerste dag van die maand de huurprijs van 
  € 895,00 per maand, althans de laatstelijk geldende huurprijs, aan [eiser] voldoet. Indien [gedaagde 1] c.s. dus voor 5 oktober 2017 eenmaal in enige maand de huur niet, niet tijdig, of niet volledig voldoet, dient [gedaagde 1] c.s. de woning te ontruimen.

  Nog eens ook gelet op bovengestelde: Ik heb aantal malen meegemaakt, het is altijd een voorwaardelijke ontruiming met een 'rechtelijke dwang tot betaling', dat er zelfs kort voor een ontruiming de achterstallige huur volledig werd betaald en dan vervalt de rechtsgrond door de rechter zelfs in de laatste minuten gingen we weer weg en bij een particuliere lening ook zie oudere berichten hier, stel al is het een dag later nog, juridisch gezien zeer kort daarna in ieder geval, een onderlinge LEENOVEREENKOMST OP! Anders heeft u geen juridische rechten in ieder geval daarna. Zie de antwoorden in juni al die ik over de vraag van mevr. Margriet heb beantwoord. 

  Ik hoop dat u hier wat aan heeft en nog een goede zondag verder!

   

  Gewijzigd op 2019-09-22 15:48:15
 • woensdag 07 augustus 2019 @ 01:18
  #136
  reactie op (#135) herman_dad

  Goedemorgen, DEURWAARDERS EISEN 10 MILJOEN VAN MINISTERIE wegens fout van hen, waardoor zij inkomsten misliepen? Heeft de deurwaarder nu zelf binnenkort een deurwaarder nodig? kiss

  Zie en lees verder art. van NU.NL Twitter (bron)

  Dinsdag 06 augustus 2019 |

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Deurwaarders eisen 10 miljoen euro van ministerie van Justitie

  Deurwaarders eisen 10 miljoen euro van ministerie van Justitie

  Dinsdag 06 augustus 2019 08:01 Laatste update: 14 uur geleden

  101   

  Ruim driehonderd gerechtsdeurwaarders zijn rond de 10 miljoen euro aan inkomsten misgelopen door een fout van het ministerie van Justitie, zegt hun beroepsorganisatie KBvG. De deurwaarders eisen daarom alsnog het geld via de rechter, schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag.

  Het bedrag dat de gerechtsdeurwaarders in rekening mogen brengen bij schuldenaren zou niet kloppen. Het ministerie moet dit bedrag berekenen, maar gebruikt hiervoor cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die al sinds 2012 niet meer zijn vernieuwd.

  De KBvG liet daarom onafhankelijke adviseurs van drie grote deurwaarderskantoren berekenen om hoeveel misgelopen geld het gaat. Bij GGN ging het om 2,5 miljoen euro, bij Flanderijn om 950.000 euro en bij Janssen & Janssen om 580.000 euro. Op basis van deze bedragen schat de beroepsorganisatie een totaalbedrag van 10 miljoen euro voor de hele sector.

  De deurwaarderssector heeft het moeilijk sinds de invoering van de marktwerking, schrijft het FD. De omzet loopt sindsdien terug en de kosten stijgen.

  Door: NU.nlBeeld: DUIC

  101  reacties    

  Lees meer over:

  deurwaarders  Economie Ministerie van Veiligheid en Justitie 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 juli 2019 @ 00:44
  #135
  reactie op (#134) Gotspe

  Goedemorgen, WEER 2 BERICHTEN OVER INCASSOBUREAU'S EN DEURWAARDER ernstig mishandeld. Dat laatste is ook schandalig, klaag dan eventueel een deurwaarder aan via geeigende kanalen als ACM of AFM etc... zie overige berichten ook hierover. 

  Zie en lees verder art. van NU.nl, NOS-NIEUWS Twitter (bronnen) 

  Vrijdag 12 juli 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Follow the Money: 'Incassobureau knijpt klanten uit'

  Follow the Money: 'Incassobureau knijpt klanten uit'

  12 juli 2019 11:45 Laatste update: 3 uur geleden

  100  

  Incassobureau het Invorderingsbedrijf zou schuldeisers hebben aangespoord juridische stappen te zetten zonder hen duidelijk te informeren over de financiële gevolgen. Hierdoor vielen de kosten voor hen vele male hoger uit dan het te innen bedrag. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the Money (FTM) op basis van onderzoek.

  Het gaat om ten minste zeventig schuldeisers met kleine, onbetaalde facturen. Ze startten zonder het te weten een kostbaar incassotraject, waarbij zowel stoppen als doorgaan een hoge rekening zou opleveren. De klanten werden hierover niet helder of zelfs onjuist geïnformeerd. Zo liep een incasso voor een huurachterstand van 300 euro voor een huisbaas op tot een rekening van 1.083 euro.

  Klanten die openlijk klaagden, werden geïntimideerd met juridische middelen. Zo voert het Invorderingsbedrijf een rechtszaak tegen een ex-klant die negatieve recensies plaatste, waarin het een schadevergoeding eist. De vrouw had een onbetaalde factuur van 600 euro, betaalde al 1.200 euro aan het incassobureau en moet nog eens 4.300 betalen als ze de incasso-opdracht intrekt.

  Het Invorderingsbedrijf, dat ook opereert als het Incassocenter, verzaakte in meerdere gevallen de veertiendagenbrief naar de schuldenaar te sturen. Het ging in plaats daarvan direct over tot een juridische procedure. Pas na het versturen van zo'n wettelijk verplichte brief mag een incassobureau kosten in rekening brengen bij de schuldenaar.

  'Ongehoord, kwalijk en ongeoorloofd'

  Directeur van de Nederlandse Vereniging van Incassobureaus, Connie Maathuis, zegt in reactie tegen FTM: "De geschetste gang van zaken is ongehoord, kwalijk en uiterst ongeoorloofd en we distantiëren ons uitdrukkelijk van dergelijke handelswijzen. De werkwijze verdraagt zich in het geheel niet met het Incasso Keurmerk."

  Joost Konings, directeur van het Invorderingsbedrijf, zegt tegen FTM niet op alle aantijgingen te kunnen reageren omdat hij niet weet om welke dossiers het gaat. Hij erkent dat één medewerker waar het medium undercover mee heeft gesproken toekomstige kosten heeft verzwegen.

  Verder gaat Konings niet in op de aantijging dat nog meer medewerkers allerlei toekomstige kosten telefonisch verzwijgen. "Wij zenden altijd een schriftelijke opdrachtbevestiging waarin mogelijke scenario’s zijn uitgewerkt en risico's zijn beschreven."

  Door: NU.nl  Beeld: 123RF

  100  reacties     

  Lees meer over:

  Economie 

  Deurwaarder gegijzeld en zwaar mishandeld tijdens werk

   VANDAAG, 16:49

  REGIO

  Een deurwaarder is deze week in Nieuwleusen in Overijssel gegijzeld, bedreigd en mishandeld. Er is aangifte gedaan. Inmiddels zijn er twee mensen aangehouden: een man en een vrouw uit dezelfde plaats. Ze zitten nog vast.

  Volgens RTV Oost was de deurwaarder naar een ondernemer gestuurd die op last van de rechter een flink bedrag moest betalen aan pensioenpremies die hij van zijn medewerkers had achtergehouden. Daarnaast moest hij duizenden euro's aan ontslagvergoeding betalen aan chauffeurs die door hem op straat waren gezet.

  Stalen pijp

  Waar het misging is onduidelijk, maar de regionale omroep schrijft dat het volledig escaleerde toen deurwaarder langskwam. De man werd enige tijd vastgebonden en zou met een stalen pijp geslagen zijn, met meerdere botbreuken tot gevolg.

  De politie bevestigt dat er een 51-jarige man uit Amersfoort woensdag is mishandeld in Nieuwleusen. Ook zegt de woordvoerder dat de man tegen zijn wil werd vastgehouden, bedreigd en mishandeld. De politie wil niet zeggen of de man inderdaad een deurwaarder is.

  De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bevestigt het verhaal wel en is geschrokken van wat er is gebeurd.

  "We hebben met verbijstering kennisgenomen van het geweld tegen een van onze collega's. We spreken tegelijk ook onze zorg uit over de bescherming van de veiligheid van gerechtsdeurwaarders."

  In de kou

  De KBvG zegt dat deurwaarders vaker te maken krijgen met geweld, maar dat er met aangiftes daarvan nauwelijks iets wordt gedaan.

  "Politie en Openbaar Ministerie laten gerechtsdeurwaarders ernstig in de kou staan. Het wordt echt tijd dat hier snellere opvolging aan gegeven gaat worden", zegt de organisatie.

  De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 juli 2019 @ 14:53
  #134
  reactie op (#133) Margriet2000

  Goede middag bij u allen in Holland weer, geen dank mevrouw Margriet, dacht ik al, ik denk dat deze advocaat een sommatie heeft gestuurd en daar gaan ze meestal wel op in. Maar ik ga weer  verder en wens u nog een goede avond daar.   

 • zondag 30 juni 2019 @ 08:40
  #133
  reactie op (#132) Gotspe

  Goede zondag morgen meneer Paul, ik kijk hier zondags altijd even voor nieuws over de buitenaardse wereld en het geloof met de nieuwe berichten voordat ik direct naar de dienst ga en bespreken we het vaak.

  Ik heb verleden week van mijn kleinzoon pas gehoord dat het incassobureau zich, eerstens na een kwade brief van een advocaat heeft teruggetrokken. Dus het is opgelost. Bedankt voor uw tips! Ik wens u nog een goede zondag verder ook, ik denk in de Antillen begrijp ik?  

 • zondag 02 juni 2019 @ 16:05
  #132
  reactie op (#131) Margriet2000

  Goede middag weer bij u, nogmaals maakt u, of uw kleinzoon zich niet druk!

  Vreemd dat die vriend nu aankomt met advocaat? Volgens mij is deze discussie pas 2 dagen en gisteren was het zaterdag dan zijn alle advocaten niet bereikbaar?! Hij 'dreigt' met iets en al zou het een advocaat zijn die hij heeft gesproken, dan nog als er geen duidelijke schriftelijke afspraken vooraf de leningverstrekking zijn gemaakt (bewijs)  zoals aangegeven hier dan is het iets van 'mondelinge afspraken, ik ga je terugbetalen zodra en als ik kan'? En uw vriend had ook al wat terugbetaalt begreep ik, dus zijn goede wil getoond.

  HIJ moet maar bewijzen dat er een lening door hem is verstrekt en geen 'schenking'. Dat zal een advocaat hem toch ook wel duidelijk hebben gemaakt als het dus tenminste echt is, die gesproken? En nogmaals het 'bewijs' dat er wel via bank bijvoorbeeld geld is overgemaakt zoals het Incassobureau als 'bewijs' te berde brengt, geeft ook geen duidelijkheid over AFSPRAKEN VOORAF... ja er is geld overgemaak maar voor hoelang, voorwaarden terugbetaling etc.. etc... zie mijn eerdere bericht en verwijzing naar Geld.nl   

  En het is dus niet zo dat er dan direct sprake is van strafbare oplichting! Als er niet aan de afspraken schriftelijk vastgelegd voordat lening... wordt gehouden wordt het anders wellicht. Maar ook niet zo maar te bepalen. En een deurwaarder of zelfs een rechter kunnen zonder schriftelijke afspraak vooraf (bewijs) ook niet een schuldenaar 'dwingen tot betaling(s)regeling'. anders zouden zij zichzelf schuldig maken aan afpersing zelfs!

  Geldt overigens ook als er geen schriftelijke afspraken vastliggen tussen eiser en schuldenaar en dan op slinkse wijze dan proberen via de rechter of een andere 'financiele' (bank-) instelling, deurwaarder, incassobureau etc. proberen geld te verkrijgen. Zij helpen dan de schuldeiser weer om een schuld te voldoen op een andere wijze, niet linksom, dan maar rechtsom mijn geld terug? TEKEN dus in die omstandigheden als schuldenaar nooit zo'n regeling, het zou ook onrechtmatig verkregen 'bewijs' ?? van schulden (achteraf) zijn! Ter verantwoording van die instelling die dit tot stand brengt (INCASSOBUREAU!) DUS ZELF schuldig aan of medeplegen van ... OPLICHTING IS DAT, nagenoeg ZEKER!

  Ik wens u en allen nog een goede zondagavond verder bij u daar!

  Gewijzigd op 2019-06-02 16:31:54
 • zondag 02 juni 2019 @ 08:36
  #131
  reactie op (#129) Gotspe

  Goede morgen meneer Paul. Nog een vraag, de vriend van mijn kleinzoon heeft een advocaat gevraagd en deze zegt als er geld geleend is en dat is niet terug gekomen, is er zeker sprake van oplichting! Hij zou dus stappen ondernemen, maar wat dan? Er is toch geen bewijs zegt u zekerheid? Ik hoor dat graag van u, hoe denkt u daarover? Ik wens u nog een goede zondag en ga straks naar de kerk dan misschien later vandaag nog als u tijd heeft?