Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

59695 keer bekeken

Deurwaarders en o.a. INCASSOBUREAUS ONRECHTMATIG?

 • donderdag 19 november 2015 @ 06:23
  #100
  reactie op (#99) gerrit72

  Goedemorgen, zeker incassobureaus mogen feitelijk helemaal niets en zullen zeker iemand eerst privaatrechtelijk gezien met een 'toestemming' instemming, overeenkomst moeten benaderen of iemand akkoord is dat (en de verachting is uiteraard NIEMAND wil dat, vandaar dat ze het niet doen  )... en dat gebeurd dus nooit, net als bedrijven zonder uw uitdrukkelijke toestemming geen privacygegevens mogen delen, ook niet met deurwaarsders/incasso, ze weten het al vele, vele jaren maar vrijwel iedereen laat zich inderdaad ook al vele, vele jaren intimideren. En hetzelfde geldt ook voor deurwaarders in feite, privaatrechtelijk gezien en ook zij weten dat al vele, vele jaren en nu komt dan toch dit juridisch aan het licht en mogelijk gaan velen de ogen open en gaan reageren zoals hier, lees verder hier en even naar eerdere forumberichten scrollen, met brieven en emails met reacties waarom, terugsturen. (zie bericht nr. 84)

  TUSSEN UW BUREAU EN AANGESCHREVENE BESTAAT GEEN DOOR BEIDE PARTIJEN PRIVAATRECHTELIJKE OVEREENKOMST (volgens privaatrecht) DAT U GERECHTIGD BENT enige gelden of goederen te vorderen dan wel aangeschrevene nog verder te benaderen op welke (cyber- of telefonische) wijze dan ook, indien uw schrijven of telefonische benaderen doorgang vindt, zal overwogen worden aangifte te doen bij de politie wegens 'stalking'.

  Maar velen (blijven nog ??... ) denken o jé de deurwaarder... nu lees verder alles hieronder dan wordt het duidelijk. Als je op facebook hebt geplaatst ook, zet even de link hier neer? Dank!!!

  VOOR ALLEN NOG EVEN ZIE OOK DE POLL op clubhome en heeft u al gestemd? Dank! (bezoekers kunnen GRATIS lid worden van clubs.nl en hier ook reageren, op de POLL stemmen etc...)

  Gewijzigd op 2015-11-19 07:09:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 november 2015 @ 20:36
  #99

  Ik weet dat deurwaarders en incassobureau's vaak dreigen met beslagname enz, maar zolang er geen gerechtelijk bevel ligt over de betaling dan mogen ze helemaal niks. Het is jammer dat veel mensen zich gemakkelijk laten intimideren.  Maar goed dat er steeds meer bekend word van wat wel of niet mag. En als ik het zo lees mogen ze nog minder dan ik al wist.

 • zaterdag 14 november 2015 @ 16:24
  #98
  reactie op (#97) Vomie

  Goede middag. Ik heb al veel vragen beantwoord Vomie, maar misschien kunt u ook via clubpost, een beetje anoniem vragen stellen? Toch even nog een kort antwoord voor u want ook voor ieder toch weer belangrijk, deurwaarders kunnen en doen dat ook wel eens en op zich niet wettelijk verboden (nog?!)  als ze er achter komen dat er meer schulden zijn, en sommigen hebben natuurlijk contacten met elkaar, de zaken proberen te koppelen, maar dan ook weer voor ALLE deurwaarders er bij betrokken dan blijft het gehandhaaft, privaatrechtelijk heeft u het recht om een overeenkomst te sluiten vooraf met uw uidrukkelijke toestemming en of dat nu voor 1, 2, 3 en 10 deurwaarders tegelijk is? Ieder afzonderlijk uiteraard!

  En komen ze met 2 of 3 gelijk aan de deur, ook al vaker gezegd hier, zie alle berichten, het geheel lijkt dus (druk me maar voorzichtig uit nog) onrechtmatig te zijn en dán kan ook zelfs het strafrecht om de hoek komen kijke als e.e.a niet wettelijk dus is geregeld. We verwachten overigens dat het nooit wettelijk zal worden dat 'iedereen verplicht wordt met b.v. een deurwaarder mee te werken'... dat zou in flagrante strijd zijn met o.a. Europees recht, Universeel recht zelfs.... En als ze dan toch met 2 of 3 tegelijk aan de deur komen, dan mogelijk, maar nu denk ik wel even hypothetisch door, 'bijna zou je zeggen, criminele organisatie'... Zover zal het waarschijnlijk ook nooit komen, diverse instanties en politiek is er nu mee bezig, nu zie verder alle andere hierover...         

  Een goed weekend nog voor allen en IK ZAL OOK EVEN STEMMEN OP DE POLL HOOR! Uiteraard en ik hoop ook dat velen dat gaan doen?  

   

 • vrijdag 13 november 2015 @ 12:05
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Hall meneer Gospe ik heb nog een vragen hoor aan u weet dat misschien wel, dat er bij de vriend van mij  3 mensen, alle deur waarders kwamen hij had bij twee bedrijven zelfs schulden?  Mag dat zomaar ik lees ook dat dat een bedriging is in u veerhaal erover en wil dat weten want ze kwamen met 3 man tegelijk binnen en vertelden hem ook dat alles over was, ik weet dat niet precies weer u wel? Nou ik wens u nog een goede vrijdag en week eind vast.   

  Gewijzigd op 2015-11-13 12:07:26
 • woensdag 11 november 2015 @ 01:26
  #96
  reactie op (#95) Gotspe

  Goedemorgen, ZIE POLL OP CLUBHOME OVER DIT ONDERWERP VOOR ZÉÉR VELEN BELANGRIJK en mogen we ook op uw stem rekenen?

  Zeker, dank Paulus weer voor de info nu in beknopte versie en ja, de vele, vele info wordt anders te veel dubbel, e.e.e moge zeer duidelijk zijn, inderdaad dit is AL VELE JAREN BEKEND ... - zie o.a. ons eerste bericht hierover ook van 2011 (!!!) en er is nooit iets aan of meegedaan, nu zullen advocaten en juristen hier zeker iets mee gáán doen, u heeft MEER RECHTEN dan plichten t.o. incassobureaus en zefs deurwaarders, die momenteel, of 'pas op de plaats maken in afwachting van, of allerlei trucs uithalen b.v. de zaak overdragen weer aan andere collega, - dan JUIST zoals hier, GEEN PRIVAATRECHTELIJKE OVEREENKOMST VOORAF ETC, - of anderszins of... toch plotselingen huisbezoeken, of AMBTELIJKE STUKKEN laten (be)tekenen door b.v. ander persoon dan betrokkene = MISLEIDING? -  (ook dat dus onrechtmatig pur sang) of... etc. Hiermede geven deurwaarders dus impliciet zelf toe dat e.e.a. juridisch zo is in essentie als hier gesteld. EEN PROBLEEM VAN EN VOOR HEN EN NIET VAN U.

  MOGEN WE OP UW STEM (LEDEN) rekeken? En voor de vele, vele bezoekers, (w.o. vermoedelijk ook incassobureaus, deurwaarders, advocaten, juristen en vele andere belanghebbenden) u kunt GRATIS lid worden van clubs.nl  en heeft daarmede ook toegang tot de POLL, uw stem telt ook!  Dank!!! 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 november 2015 @ 15:29
  #95
  reactie op (#94) herman_dad

  Goede middag. Inmiddels toch nog even hier meer bekend en omdat heel belangrijk is voor zeer velen en u veel meer rechten heeft dan ieder bekend was tot nu toe, één van onze juristen heeft voorlopig uitgezocht en kortheidshalve en in algemeenheid voor u nog:

  1. Er bestaat vooralsnog geen wettelijke verplichting voor wie dan ook om brieven etc. van wie dan ook en dus ook niet van incassobureaus en zelfs deurwaarders (kunnen hiertoe ook geen ambtsdwang toepassen) te aanvaarden of aan te nemen en TE WEIGEREN dus gewoon toegestaan, momenteel.

  2. Dus ook geen emails (schriftelijk gelijk aan brieven) of telefoontjes aan te nemen of anderszins. Bij een voortdurend vervolg kan inderdaad incassobureau of zelfs deurwaarder zich schuldig (gaan) maken aan strafbaar handelen, raadpleeg dan jurist, advocaat...!!! TIP: bewaar brieven, emails, telefoontjes, sms'jes etc. voor eventuele 'dossiervorming'?

  3. Alle PRIVACY gegevens zijn - indien niet uitdrukkelijk door u toestemming is verleend daartoe en meestal niet, ook niet in de 'kleine lettertjes' soms, - derhalve dan onrechtmatige aan een incasso/deurwaarder verstrekt en deze heeft dit onrechtmatig verkregen, maakt daar gebruik van. Een overkoepelende organistatie is hiermede bekend en raadt aan om even pas op de plaats te maken tot veel meer duidelijkheid aan de beroepsgroepen en bedrijven en uiteraard u, als klant, 'schuldenaar'... of belanghebbende en deel het mede aan meer mensen die u kent, maar raadpleeg ook altijd, indien groter problemen een advocaat, rechtsbureau etc.,etc.... Vele jaren dus zo gedaan maar heden... privacy-wetgeving is veel meer gegarandeerd voor ieder dan vroeger en men heeft daar toen nooit aan gedacht of over gedacht zelfs maar..(voortschrijdend wettelijk inzicht).

  4. U kunt dus handelen zoals hier in forum - zie de vele berichten hieronder - is aangegeven en het IS EEN WETTELIJK PROBLEEM VAN BEDRIJVEN EN INCASSO'S/DEURWAARDERS onderling, ook al eerder genoemd en NIET VAN U. De wet zal aangepast moeten worden op enkele punten maar zoals ook gezegd bij aangaan van (nieuw) contract 2 handtekeningen??. Oude contracten, miljoenen ?? dus probleem voor incassobedrijven, deurwaarder. Zie en lees verder alles onder ook ivm rechtszaken etc anders weer herhalingen.

  Sommige incassobureus en/of deurwaarders hebben al een zekere pas op de plaats in veel gevallen gemaakt maar sommigen blijven doorgaan. Deel hen eventueel (LET OP: ÉÉNMALIG SLECHTS!!!) mede met verwijzing naar hier eventueel, hoewel velen daarmede nu bekend zijn of moeten zijn, maar ook een bedrijf of instelling waarmede u een contract heeft en betaling(en) niet (geheel) kunt nakomen dat u GEEN PRIVAATRECHTELIJKE toestemming geeft om privacygegevens, naam, woon- of ander (postbus!) adres, telef. nummers; email-adressen en tegenwoordig andere communicatiemiddelen etc.etc. aan anderen WIE DAN OOK te verstrekken, en alleen degene waarmede u een specifiek contract heeft. Zie bij internet gebeuren aanmelding vaak met 'tel.nummers of emailadressen verplicht''..? Echter daarop is meestal geen wettelijke verplichting van toepassing, alleen degene, bedrijf die dat vraagt, maar u mag weigeren maar dan weigert dat bedrijf u weer...? (zeer krom in maatschappelijk verkeer heden ten dage)  Blijven zij u bestoken 'met', dan raadpleeg een jurist/advocaat.

  Een goede avond nog voor allen en nu weer aan het werk en voorlopig niet meer hier, tenzij echt belangrijk.

  Gewijzigd op 2015-11-09 16:21:56
 • maandag 09 november 2015 @ 01:08
  #94
  reactie op (#93) Gotspe

  Goedemorgen, een incident, toch ook dit jaar al 3 deurwaarders uit ambt gezet.

  Deurwaarder heeft nu zelf geldzorgen Bart Mos

  Normaal gesproken zitten deurwaarders achter mensen met schulden aan. Maar dit keer zit gerechtsdeurwaarder Paul van Roon zelf met de gebakken peren. Van Roon is door de Amsterdamse rechtbank uit zijn ambt gezet omdat hij 1,2 miljoen euro van de klantenrekening heeft gebruikt om zijn deurwaarderskantoor overeind te houden.

  De schorsingszaak, alweer de derde in een half jaar tijd, toont aan dat de ruim tweehonderd deurwaarderskantoren in ons land het momenteel financieel zwaar hebben. Maar liefst de helft van de kantoren zou niet aan de solvabiliteitseisen voldoen. „Vele tientallen daarvan zijn in feite technisch failliet”, weet een ingewijde. Toezichthouder BFT zou niet hard durven optreden, waardoor het toch al wankele aanzien van de beroepsgroep nog verder wordt aangetast.

  Zie en lees verder art. De Telegraaf (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24710006/__Deurwaarder_heeft_nu_zelf_geldzorgen__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 november 2015 @ 16:29
  #93
  reactie op (#92) herman_dad

  Goede middag. Ik zag je clubberichtje nu net via hotmail ook en zal nog even antwoorden, overdag zal ik er niet zo veel meer zijn hier.

  Als er steeds niet wordt gereageerd of brieven teruggezonden zal een deurwaarder wel een rechtszaak kunnen gaan aanspannen maar zoals gezegd al, de rechterj zal tegenwoordig meer en meer de persoon zelf ook willen horen ter zitting om een goede rechtsgang te handhaven. Bovendien moet iemand op de hoogte zijn en wéten waarover het gaat en het staat iedereen die niet onder curatele is gesteld vrij om welke post dan ook niet te aanvaarden. Een juridische actie van een deurwaarder, incassobureaus mogen helemaal niets in feite, zal dan buiten tegenwoordigheid van de schuldenaar plaatsvinden en waar vroeger en misschien nu nog wel eens 'iets, toestemming aan een deurwaarder voor een actie'(??) door een rechter bepaald kon worden' is men daar nu steeds meer en meer terughoudender in ook gelet op de vele negatieve berichten hierover zoals van de ACM en ook de media zijn er meer en meer mee bezig. Bovendien zal een rechtshandeling waarbij een persoon, een schuldenaar niet weet waarover het gaat bij een plotselinge actie van een deurwaarder zoals een inbeslagname van goederen of een ontruiming, de laatste hierbij een onrechtmatige daad pur sang kunnen verrichten al dan niet zelfs met de 'sterke arm'. , er IS geen goede rechtsgang gevolgd dus dat zal men niet meer doen zo. Maar ik haalde al eerder aan dat er over 2 weken een rechtszaak komt ik dacht in noorden van het land maar kan me vergissen over de schending privacy hierin althans in die strekking zoals hier ook een beetje, of dit is recent door een deurwaarder, plan ook vanwege de mediaberichtgevingen extra aangehaald, en velen wachten daarop nu, zal meer duidelijkheid geven als de rechter waarschijnlijk 1 of 2 weken later een uitspraak doet, eind deze maand of begin december? Velen willen toch vooraf hun handen niet meer branden al is het dus vele decennia zo gegaan, wil niet zeggen dat dat ook juist was. En als een deurwaarder aan de deur komt om een gerechtelijk stuk uit te reiken staat het ieder vrij, zolang dus niet onder curatele, om dit stuk te weigeren in ontvangst te nemen en slechts mededelen dat er geen overeenkomst tussen u en hem is en u hoeft ook niet naar hem te luisteren als hij begint te vertellen waarover het gaat en deur sluiten, en de deurwaarder mag hiertoe géén (ambts)dwang bij opleggen. Er zijn enkele gevallen bekend bij ons dat een deurwaarder heel kwaad werd en bijna zelf strafbaar handelde. Hij zal vloeken in zichzelf maar meer mag hij niet zonder rechtelijke uitspraak.

  Maar ook de wet zal aangepast dienen te worden met in achtneming privacy van mensen. Denkelijk is dat bedrijven bij het aangaan van een contract zoals eerder ook al aangehaald, 2 handtekeingen laat zetten, een voor het bedrijf zelf, levering en betaling EN PRIVACYVERKLARING, etc...en 'bij niet nakoming daavan b.v' dat er dan RECHTSMAATREGELEN, b.v. via deurwaarder, kunnen volgen. Dan pas is iemand volledig duidelijk dat... en verder. Soms staat in 'kleine lettertjes van een contract' ook wel eens iets daarover, maar niet voldoende duidelijk in ieder geval dan en ook een deurwaarderskantoor is privaatrechtelijk een ánder bedrijf (ander KvK nummer) dus zullen door beide partijen eerst een overeenkomst met toestemming moeten worden verleend indien niet onder curatele gesteld. Zie hieronder ook nog eerder maar vele berichten hier, te lezen.

  Wel nog ook eerder al, als u regelmatig toch betalingen verricht ook al is of blijft er nog achterstand bij een bedrijf, dan is men verplicht om de hele zaak weer te 'herzien' en opnieuw aan te kaarten want de bedragen zijn immers veranderd. Rechters houden daar ook heden ten dage al rekening mee oveigens. Nog een goede zondag avond en als ik meer weet zal ik weer hier zijn maar via werkomgeving dus minimaal. 

  Gewijzigd op 2015-11-08 17:24:13
 • zondag 08 november 2015 @ 07:43
  #92
  reactie op (#91) Gotspe

  Goedemorgen, dank Paul weer voor de antwoorden,  toch ook vraag van mij, er wordt nu aanhoudend niet geregageerd op brieven, aanmaningen en mogelijk ook een keer een huisbezoek, zal een deuerwaarder uiteindelijk een rechtszaak aanspannen. Kan dan tot enige juridische actie worden overgegaan na de uitspraak? Doordenkend even... Ook een goede zondag verder als je nog in weekend hier op club bent dan en voor allen, bezoekers en leden idem.  

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 november 2015 @ 18:22
  #91
  reactie op (#90) Vomie

  Goede avond. Voor de vraag van Vomie dan begint een deurwaarder - want dat bedoelt u denk ik? - meestal na overleg met het bedrijf waarvoor hij probeert de financiele zaken, vordering over te nemen, met een officiele vordering die dan vaak inhoudt en tegenwoordig wordt meestal ook al voorzichtiger een tijd van ongeveer 5 dagen aangehouden om 'tot betaling over te gaan'.

  Echter als u al eerder een brief of meerdere hebt ontvangen van hen en deze heeft teruggestuurd met de mededelingen daarop zoals hier, dan kunt u deze ook terugsturen. Komt ook voor dat men direct al een eerste keer deze brief stuurt nav deze site ook o.a om niet te 'stalken' en de steeds meer problemen met incassos, media, officiele autoriteiten etc., echter als u niet opent dan wéét u ook niet waar dit over gaat, meestal. De deurwaarder zal dan voorzichtiger tegenwoordig over het algemeen in latere fase vaak nog eens een brief zo sturen, 1 tot meestal 2 weken later. Daarna is hij gehouden een persoonlijk onderzoek in te stellen omdat als er later een rechtszaak komt, de rechter tegenwoordig meer en meer ook de 'schuldenaar' persoonlijk wil horen over het hoe, waarom de schulden en dergelijke redenen. Bovendien moet de tegenpartij in het procesrecht ook de gelegenheid krijgen tot verdediging, anders kun je niet spreken van een eerlijke rechtsgang, ook naar Europees recht vaak. Komt ook voor nog steeds een enkele maal dat een deurwaarder de brief meestal 'ambtelijk stuk' om indruk te maken en af 'te dwingen tot lezen', bij b.v. een bekende of buurman van betrokkene afgeeft maar dat mag dus niet, is vorm van smaad. Of dat men de stukken zendt in een brief van andere deurwaarder echter ook dat is niet toegelaten, is ook op het randje van b.v misleiding. Klachten daarover komen bij ons ook vaak binnen daarover. Dus ja, ook deze brieven ongeopend retour zenden dat kan en mag wel, u bent dan niet op de hoogte van waarover het gaat, of u moet in eerder stadium al een vermoeden hebben, maar dan zal de deurwaarder dus eerst tegenwoordig vaak nog eens zo'n 2e brief zenden, is voorzichtiger geworden nu ook instellingen als ACM en media er bovemop zitten, vaak en later weer een onderzoek persoonlijk moeten instellen na enkele weken meestal maar ook drukte speelt daarin mee. Een deurwaardser zal misschien proberen u dan persoonlijk het schrijven in handen te drukken, maar u mag dat weigeren uiteraard. Geweld daarbij, zowel van u als van de deurwaarder (bv met kracht in hand drukken...) mag niet...uiteraard, u zegt hem gewoon dan dat u geen overeenkomst met hem hebt (zie onder eerder in forum hier) en sluit de deur bv. en een deurwaarder mag pas terugkomen met bv. de politie ná een uitspraak van een rechter, zoals gezegd deze laatste wil tegenwoordig vaak eerst de persoon zelf horen waarom etc... voor eerlijke rechtsgang dus dan ben je weer weken of zelfs maanden verder.

  Waar ook een klacht over binnen is gekomen dat er meerdere deurwaarders of personen tergelijk aan de deur komen, ook dat is, maar hangt af van de omstandigheden uiteraard 'zeer intimiderend' en ook bedreigend soms.

  Hoop zo een beetje beantwoord, nu de zaterdagavond en pc uit en ook voor u nog een goede zondag.         

  Gewijzigd op 2015-11-07 19:16:26