Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

16593 keer bekeken

HUURPRIJS etc. GAAN DE HUREN 120 EURO OMHOOG?

 • dinsdag 15 september 2020 @ 01:02
  #47
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, HUREN EN HUURPRIJS... DE POLITIEK HEEFT EEN ANDER HOT-ITEM, MINISTER ZOEKT STEUN BIJ LINKSE PARTIJEN NU, voor de woonbegroting om die rond te krijgen.  Zeer veel mensen hebben er nu, heden ten dage en mede door de coronacrisis, grote moeite mee om de huurprijs te betalen of anderszins, huurverhogingen etc..... een groot maatschappelijk probleemm zie ook alle voorgaande artikelenm berichten. En zie ook bij forum: SCHULDEN, hulpverlening etc.... Huisuitzettingen vanwege huurschuld zijn in feite niet meer toegestaan, wel bij  andere zaken uiteraard als er b.v. een wietplantage.... etc. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 20:10

  Ollongren zoekt steun bij linkse partijen voor woonbegroting

  Ollongren op de gang bij de PvdA NOS

  Minister Ollongren van Wonen is bij verschillende oppositiepartijen op zoek naar steun voor haar begroting. Vandaag bracht ze een bezoek aan PvdA-leider Asscher en afgelopen vrijdag was ze al te gast bij GroenLinks. Ze heeft steun van buiten de coalitie nodig om haar woonbegroting door het parlement te krijgen.

  Ollongren heeft vooral een probleem in de Eerste Kamer, waar de coalitie slechts 32 van de 75 zetels heeft. De minister heeft een slechte verhouding met de senaat. In juni werd daar nog een motie van afkeuring tegen haar aangenomen, omdat ze weigerde de huren voor dit jaar te bevriezen.

  De linkse partijen hebben wel hun eisen voor steun. PvdA en GroenLinks willen een forse verlaging, en het liefst afschaffing van de verhuurdersheffing. Die betalen corporaties over hun sociale huurwoningen. Volgens de partijen zit die belasting de verhuurders in de weg. Ze hebben daardoor te weinig geld om te bouwen en zijn gedwongen hogere huren te vragen.

  Prinsjesdag

  Vorige week lekte uit dat het kabinet op Prinsjesdag zal bekendmaken dat de heffing structureel met 200 miljoen euro omlaaggaat, van 1,9 naar 1,7 miljard euro. Een deel van dat geld kan gebruikt worden voor huurverlagingen voor mensen met een laag inkomen, de rest voor nieuwbouw.

  "Wat er nu ligt, is niet genoeg voor de PvdA", zei Asscher na afloop van het gesprek met Ollongren. Het halveren van de verhuurdersheffing zou volgens de PvdA-leider een beter idee zijn. "Het kabinet heeft de pinpas gevonden om de crisis aan te pakken, behalve voor het wonen."

  Verduurzamen

  Eerder dronk de minister dus al een kopje koffie bij GroenLinks. Een woordvoerder van de partij zegt daarover: "We hebben het gehad over ons verzet tegen de huurverhogingen. Juist in deze tijd moet er gebouwd en verduurzaamd worden."

  Leden van het kabinet zijn de laatste tijd vaker te vinden in de gangen van de oppositiepartijen in de Kamer. De ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra waren er al eerder op zoek naar meerderheden voor hun plannen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-09-15 01:03:45
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 september 2020 @ 06:55
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG HUURPRIJZEN maar ook HYPOTHEKEN: GROTE ZORGEN WANT DE HUURPRIJS SLOKT GROOT DEEL INKOMEN AL OP en er blijft dan niet veel meer over voor de andere vaste lasten (die ook seeds meer stijgen!) en vrijwel niets meer voor eten, kleding etc.etc.... laat staan andere zaken. Zie ook andere forum topics hierover o.a. SCHULDEN, schuldhulpverlening etc.... En ook het corona-overzicht elke dag o.a. 'de helft van de mensen verwacht in de financiele problemen te komen'... en ook bedrijven over de kop, en andere financiele economische problemen: 'Vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans' uit het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg....(Bol.com o.a.) of vraag het als cadeau!

  En inmiddels leven we ook allen bijna IN DE JUNGLE: Niet alleen de huurders want ook: Rabobank verwacht in 2021 en 2022 dip in woningmarkt ook vanwege o.a. de hypotheeklasten, velen komern er niet (meer) voor in aanmerking, financiering, desondanks dat de woningmarkt inzakt, de prijzen dalen en de hypotheeklasten minder zouden zijn,. Ook Aantal bedrijven met loonsteun vanwege corona gehalveerd en velen geen werk (inkomen) meer..... hoe dan wel? Zie nogmaals: Boek genoemd!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 18:53

  Zorgen over hoge huren; 'Slokt groot deel inkomen op'

  •  Aida Brands redacteur Economie

  We zijn een steeds groter deel van ons inkomen kwijt aan woonlasten. Vooral huurders lijken dit te merken. Het CBS meldde vandaag dat huren in juli gemiddeld 2,9 procent stegen. Er zijn inmiddels grote zorgen dat mensen te veel huur betalen. Maar hoeveel meer geven we nu uit aan onze woonlasten?

  De woningmarkt is de afgelopen decennia flink veranderd. Matthijs Korevaar doet voor de Erasmus Universiteit al jaren onderzoek naar woonlasten. "In 1911 waren Amsterdammers gemiddeld 16,2 procent van hun inkomen kwijt aan een woning. In 2015 was dat 38,9 procent." Volgens Korevaar liggen de percentages in de rest van het land waarschijnlijk ietsje lager. "Maar duidelijk is wel dat we een veel groter deel van ons inkomen kwijt zijn aan wonen."

  Betere woningen

  We moeten volgens Korevaar alleen niet vergeten dat woningen tegenwoordig ook heel anders zijn. Zo leven we gemiddeld met veel minder familieleden op veel meer vierkante meter dan een eeuw geleden. En zijn woningen tegenwoordig van veel gemakken voorzien, zoals een badkamer. "De kwaliteit van wonen is echt verbeterd en als je dat meerekent valt de stijging mee", zegt Korevaar.

  Toch betekent het volgens hem niet dat zorgen over stijgende huren onterecht zijn. "We zien dat huren sinds de jaren '80 harder stijgen dan inkomens." Gecorrigeerd voor de inflatie zijn de huurprijzen sinds 1996 met 21 procent gestegen. De gemiddelde cao-lonen stegen in diezelfde periode met slechts 8 procent:

  NOS

  De prijzen voor met name sociale huurwoningen zijn gereguleerd. Deze mogen met de inflatie meestijgen, maar er is wel een maximum. Zo is de maximale sociale huurstijging dit jaar 5,1 of 6,6 procent, afhankelijk van je inkomen.

  Woningen in de vrije sector zijn alleen niet gebonden aan dit soort regels, verhuurders hebben meer vrijheid. De afgelopen jaren zijn de woonlasten in de vrije sector volgens het CBS relatief harder gestegen dan in de socialehuursector.

  'Tegen wil en dank'

  Volgens de Woonbond een zorgwekkende ontwikkeling omdat er juist steeds meer mensen in de vrije sector huren. "Mensen wonen er tegen wil en dank omdat ze vaak te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar niet genoeg hypotheek kunnen krijgen voor een koopwoning", zegt Marcel Trip van de Woonbond.

  Woningeigenaren hebben de afgelopen jaren ondanks stijgende huizenprijzen de woonlasten zelfs zien dalen, vooral door lage rentes.

  NOS

  Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) maakt zich ernstige zorgen over de stijgende huren. Op dit moment zouden er al zo'n 800.000 mensen zijn die een te hoge huur hebben in verhouding met hun inkomen. "Nu met de coronacrisis zijn wij bang dat dit aantal alleen maar verder toe zal nemen", zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

  Het is volgens het Nibud door de hoge huren lastiger geworden een buffer op te bouwen. Bovendien moeten starters een eigen spaarpot hebben omdat je voor het kopen van een woning steeds meer eigen geld moet meenemen.

  'Oneerlijk'

  Een groot deel van de woonlasten van woningeigenaren is opbouw van eigen vermogen. Huiseigenaren kunnen hun woning immers weer verkopen.

  De woningmarkt zou eerlijker verdeeld moeten worden tussen woninghuurders en woningkopers, vindt zelfstandige Marijke de Leeuw:

  1:06   Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik heb als zelfstandige minder kans op een hypotheek'

  Toch is de een op een vergelijking tussen de hypotheekkosten en de huurprijzen, volgens het Nibud iets te kort door de bocht. Vaak wordt niet rekening gehouden dat er bij een koopwoning ook kosten zitten zoals verzekeringen, belastingen en onderhoud die vaak wel in de huurprijs zijn inbegrepen. Als die kosten wel worden meegerekend zijn de verschillen tussen de woonlasten voor een zelfde soort huis van huurder en woningeigenaren niet heel groot.

  Toch maakt het voorlichtingsinstituut zich ernstige zorgen over de ontwikkeling van de huurprijzen. Het Nibud denkt dat enkel de huren bevriezen niet voldoende is. "De huren zullen moeten worden verlaagd. Een te grote groep kan nu gewoon zijn woonlasten eigenlijk al niet betalen", zegt Vliegenthart. Daarnaast moeten er volgens het Nibud de huurprijzen in de vrije sector strenger gereguleerd worden.

  Ook in de Tweede en Eerste Kamer zijn er pittige discussies gevoerd met minister OIlongren over de huren. Een aantal partijen, waaronder de SP, willen dat Ollongren de huren bevriest in tijden van de coronacrisis. De minister wil liever specifiek kijken naar huurders die in de problemen komen en wil niet de huren integraal bevriezen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-09-08 07:07:31
  handtekeningafbeelding
 • maandag 07 september 2020 @ 01:18
  #45
  reactie op (#44) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE HUURSTIJGINGEN IN 6 JAAR, VELEN KUNNEN DE HUUR NIET MEER BETALEN, en niet alleen door 'coronaperikelen'. Onbetaalbaar voor velen en de huurschulden nemen alleen maar toe. Zie ook rubnriek SCHULDEN IN FORUM  daarover! Een groot maatschappelijk probleem.

  In veel gevallen toch huurverhoging: 'Praat erover als je in de problemen komt'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • VANDAAG, 00:00

  Hoogste huurstijging in 6 jaar, vooral in Rotterdam en Den Haag

  Per 1 juli van dit jaar betaalden huurders gemiddeld 2,9 procent meer huur dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste stijging sinds 2014. De grootste huurverhoging was dit jaar in Rotterdam en Den Haag, waar de huren met respectievelijk 4,1 en 3,6 procent stegen. In Amsterdam gingen de prijzen gemiddeld met 3,5 procent omhoog.

  De hogere stijging is vooral het gevolg van de hogere inflatie, meldt het CBS. De maximaal toegestane huurstijging is gekoppeld aan de inflatie: als de inflatie omhoog gaat, mogen de huren harder meestijgen. In 2020 was deze maximale huurstijging 5,1 of 6,6 procent, afhankelijk van het inkomen van de huurder.

  Het inflatiecijfer van dit jaar was 2,6 procent. Dat betekent dat de reële huurstijging - de gemiddelde huurverhoging min de inflatie - dit jaar op 0,3 procent lag. Sinds 2009 is de reële huurstijging niet zo laag geweest.

  Een meerderheid van de Eerste Kamer wilde dat de gebruikelijke huurverhoging op 1 juli niet zou doorgaan vanwege de coronacrisis, maar tweemaal legde minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een motie hierover naast zich neer. Volgens haar was een huurbevriezing niet nodig en moesten verhuurders hun huurders helpen als zij financiële problemen hadden. De Eerste Kamer steunde vervolgens een motie van afkeuring tegen de minister, wat zeer zeldzaam is.

  Sociale huurwoningen

  70 procent van alle huurwoningen is van woningcorporaties. Zij hebben vooral huurwoningen in hun bezit, maar ook woningen in de vrije sector. De huren van hun sociale huurwoningen stegen dit jaar gemiddeld met 2,7 procent. Een klein deel van de corporaties heeft de huurverhoging uitgesteld naar later dit jaar. Dat gaat om ongeveer 100.000 woningen van de in totaal 2,3 miljoen.

  Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, zei half augustus dat een half procent van de huurders van 150 ondervraagde corporaties gebruik heeft gemaakt van een betalingsregeling. Volgens de woonkoepel was de financiële situatie van veel huurders na de lockdown snel weer verbeterd, bijvoorbeeld dankzij inkomensondersteuning door de overheid. Daarbij kunnen huurders in de sociale sector als zij minder dan een bepaald bedrag verdienen, aanspraak maken op huurtoeslag.

  Vrije sector

  In de vrije sector steeg de gemiddelde huur dit jaar met 3,0 procent. Dat is lager dan in 2019. Toen stegen de huren in de vrije sector gemiddeld met 3,3 procent. Volgens Laurens van de Noort, directeur van Vastgoed Belang, zagen zijn leden huurachterstanden nauwelijks oplopen. Ongeveer 40 procent van de woningen van de leden van Vastgoed Belang vallen in de vrije sector. Van de Noort denkt dat de steunmaatregelen van de overheid ertoe hebben geleid dat er geen grote huurachterstanden zijn ontstaan.

  De huren stijgen vooral als er een nieuwe bewoner in een huurwoning komt. Bij het aantreden van nieuwe huurders steeg de huurprijs gemiddeld met 9,5 procent ten opzichte van de huurder ervoor. Vorig jaar was dat 8,2 procent. Verhuurders zijn niet gebonden aan een maximale huurverhoging als een nieuwe huurder in een woning trekt.

  "Door de krapte op de woningmarkt zie je dat de huurprijzen van buren in één complex enorm kunnen verschillen", zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS. "Sommige mensen huren al twintig jaar voor een laag tarief. Als zij vertrekken, wordt de huur voor de nieuwe huurders gelijk een stuk hoger."

  Elke twee jaar stevig omhoog

  Sinds 2016 mogen verhuurders tijdelijke contracten afsluiten van maximaal twee jaar. De Woonbond is daar niet blij mee. "Dit moest ervoor zorgen dat het verhuren van woningen makkelijker wordt en er daardoor meer aanbod zou komen", zegt een woordvoerder. "Maar in feite betekent het flexibiliteit voor de verhuurder, die nu elke twee jaar nieuwe huurders voor de woning kan regelen en de huur naar believen kan verhogen. Dit zien we dan ook veel gebeuren."

  Carla Huisman, onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen, waarschuwde eerder voor een stille verschuiving van vaste huurcontracten naar overeenkomsten van maximaal twee jaar. Volgens haar neemt het aantal tijdelijke huurcontracten dus toe, maar blijkt nergens uit dat er ook meer woningen zijn bijgekomen: "Zeker in de huidige krappe markt zit je niet te wachten op dit soort contracten. Je moet consumenten beschermen. Nu gebeurt dit veel in grote steden als manier om huren flink op te rekken."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 21 april 2019 @ 00:40
  #44
  reactie op (#43) herman_dad

  Goedemorgen, HUREN IN DE 'PARTICULIERE' SECTOR? Na 2 jaar vaak uit huis gezet en geen contract omdat zij, de huurders dan, huurechten krijgen volgens de wet. Een politieke dwaling blijkt nu in feite, de 'Huurwet' die toen is aangenomen en de Kamer wil er nu weer vanaf? Maar het 'huurrecht' en zo wie zo HUREN van woningen lijkt steeds meer onder druk komen te staan in de huidige maatschappij?    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verzet tegen tijdelijke huurcontracten in particuliere sector

   VANDAAG, 22:12

  POLITIEK

  Verschillende Kamerleden willen af van de in 2016 aangenomen huurwet, meldt RTL Nieuws. Door die wet is het mogelijk een particuliere woning tijdelijk te verhuren zonder dat de huurder huurbescherming heeft. Maar het gevolg is dat huurbazen huurders vaak na twee jaar hun huis uit zetten omdat die anders huurrechten krijgen. In dat geval kan de verhuurder niet meer van hen af komen.

  De wet werd destijds ingevoerd om het verhuren van een woning makkelijker te maken zodat er meer aanbod zou komen. Eerder kon een huurder er zo lang mogelijk blijven als hij wilde, en dat schrikte sommige potentiële verhuurders af.

  Kosten

  Paul Smeulders van GroenLinks vindt dat huurders nu juist de dupe geworden van de flexibilisering van de huurmarkt. "Deze wet is nu vooral goed voor verhuurders die op korte termijn winst willen maken", zegt hij tegen RTL. Ook PvdA, SP en PVV zijn niet tevreden over de huurwet.

  Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moet het huurcontract voor onbepaalde tijd bij woningcorporaties in de meeste gevallen het uitgangspunt blijven. Het ministerie verwacht dat grote professionele verhuurders in de particuliere sector ook niet zitten te wachten op kortlopende contracten, omdat ze iedere keer kosten moeten maken bij het vinden van een nieuwe huurder en het opstellen van een nieuw contract.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 25 maart 2019 @ 01:04
  #43
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, GROOT TEKORT AAN SOCIALE HUURWONINGEN. Er zou zelfs een 'Deltaplan' voor nodig zijn om dit maatschappelijke probleem op te lossen en geen mensen uiteindelijk 'op straat te laten komen'... Overigens: gelezen in bekende boek... 'Vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans'... HIER zien we dat ook weer pur sang... grote discriminatie tussen de mens Homo sapiens.     

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Tekort sociale huurwoningen is zo groot dat er een deltaplan nodig is'

  VANDAAG, 18:54

  BINNENLAND

  Een oud bejaardenhuis dat in Veenendaal werd omgebouwd tot huurwoningen WELKOM VEENENDAAL

  GESCHREVEN DOOR

  Reinalda Start researchredacteur

  Het tekort aan sociale huurwoningen is opgelopen tot zo'n 80.000. Het probleem is inmiddels zo groot dat alles op alles gezet moet worden om het op te lossen. Daar is een nationaal deltaplan voor nodig, zegt de Federatie Opvang, de organisatie voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen.

  Zo'n plan moet gemeenten, ontwikkelaars en investeerders stimuleren snel extra woonruimte te bouwen. En minstens 15.000 woningen per jaar waar de Tweede Kamer deze week toe opriep. Het is extra nodig omdat nu vooral kwetsbare groepen de dupe zijn, zegt de federatie. Zij hebben dringend behoefte aan betaalbare woonruimte.

  Er is zo'n groot tekort aan betaalbare huizen, dat mensen die heel snel een huis nodig hebben nauwelijks aan een urgentieverklaring kunnen komen. Die verklaring is in de praktijk op veel plekken eigenlijk alleen maar verkrijgbaar voor statushouders en mensen die moeten verhuizen vanwege de sloop of renovatie van hun huurwoning. Ook mensen die uitstromen uit de geestelijke gezondheidszorg krijgen altijd voorrang. Zij hebben geen urgentie nodig.

  Anderen die met spoed een huis zoeken, komen dus achteraan op de wachtlijst. En zijn in nood aangewezen op de daklozenopvang, die overvol is, de particuliere kamerverhuurmarkt of vakantieparken. Op een recent congres over flexwonen in Gelderland, spraken zowel gemeenten als woningcorporaties hier hun zorg over uit.

  Ik kreeg te horen: 'ga maar op kamers, want voor gescheiden mannen hebben we geen geschikte woonruimte'. Ik zat er helemaal doorheen.

  Richard

  Het woningtekort speelt dan ook in het hele land. Neem Richard (50) uit Veenendaal. Hij woonde negen maanden in zijn Suzuki Swift. Een kennis kon dat niet aanzien en regelde tijdelijk een te duur vakantiehuis op een park. De daklozenopvang was Richard eerder ontvlucht omdat hij zich daar te onveilig voelde. Zijn scheiding en de ziekte van Lyme maakten dat Richard in no timedakloos werd. Hij klopte tevergeefs aan bij de woningcorporatie en bij de gemeente voor een sociale huurwoning. Hij kreeg ook geen urgentieverklaring.

  "Ik kreeg te horen: ga maar op kamers, want voor gescheiden mannen hebben we geen geschikte woonruimte. Ik zat er helemaal doorheen", vertelt hij. Richard heeft nu onderdak gevonden in een voormalig bejaardenhuis bij Welkom Veenendaal.

  Bekijk hier een reportage over het project in Welkom Veenendaal.

  Video afspelen

  01:28

  'Ik woonde eerst in een pipo-wagentje dat erg koud was in de winter'

  Hoeveel mensen in dezelfde situatie zitten als Richard en niet urgent genoeg worden gevonden is onbekend. Niemand houdt bij hoeveel mensen in nood aankloppen bij een gemeente of wooncorporatie en tevergeefs om een urgentieverklaring vragen. Vaak proberen mensen het niet eens, omdat ze vantevoren al te horen krijgen dat hun aanvraag kansloos is.

  Verdeling van schaarste

  Maar Richard is zeker geen uitzondering, zegt Karin van Brunschot van de Federatie Opvang. Sinds de economische crisis in 2008 is de druk op de daklozenopvang flink toegenomen. Uitstromen uit de opvang is vrijwel onmogelijk, ziet Van Brunschot. "Er is een enorm tekort aan betaalbare woningen en met name eenpersoonswoningen. Een gemeente kán een huisvestingsverordening opstellen met daarin afspraken over het aantal sociale huurwoningen en de urgentieprocedures. Maar dat heeft lang niet iedere gemeente. En ook dat is geen oplossing voor het gebrek aan woningen: het is verdeling van de schaarste", stelt Van Brunschot.

  De federatie heeft berekend dat ruim 10.000 zwerfjongeren en andere kwetsbare mensen woonruimte nodig hebben. Ook gescheiden mannen als Richard moeten snel een woning kunnen krijgen om dakloosheid te voorkomen. Daarbij zijn vormen van flexwonen, zoals het project in Veenendaal, heel goed snel in te zetten, zegt Van Brunschot. Maar, waarschuwt ze, dat moet gemeenten er niet van weerhouden om een permanente sociale woning te realiseren.

  We huisvesten mensen en helpen ze weer op weg.

  Cora van de Bovenkamp

  De oproep van de Federatie Opvang vindt gehoor bij de Tweede Kamer. Afgelopen dinsdag nam de Kamer een motie aan die het kabinet oproept met een noodplan te komen voor de bouw van zeker 15.000 tijdelijke woningen per jaar. Het is een initiatief van Erik Ronnes (CDA). Hij wil gemeenten, ontwikkelaars en investeerders stimuleren om sneller aan de slag te gaan en op grote schaal nieuwe huizen te bouwen. Om te zorgen dat dat ook echt gebeurt, moet de Kamer ieder half jaar worden geïnformeerd over de voortgang. Onderzoeksbureau ABF heeft becijferd dat het tekort aan woningen in Nederland momenteel op 263.000, waarvan zo'n 80.000 sociale huurwoningen.

  Of iemand voor een urgentieverklaring in aanmerking komt verschilt per gemeente. Er zijn gemeenten die ook mantelzorgers een urgentieverklaring verstrekken. Wie in de gemeenten Utrecht, Zeist, Stichtse Vecht en Bunnik, waar de procedure gezamenlijk wordt geregeld, om urgentie vraagt, krijgt vantevoren een waarschuwing. "Urgentie wordt alleen verleend in zeer uitzonderlijke gevallen." Alleen iemand die buiten eigen schuld dakloos dreigt te raken kan een poging wagen. Een aanvraag indienen kost geld, dat kan ook een drempel zijn voor mensen die juist financieel aan de grond zitten.

  Overlast van buren of burenruzie geven ook geen recht om snel een ander huis te krijgen.

  Huisvestingsverordening Regio Utrecht

  "U krijgt géén urgentie als u door een relatiebeëindiging door de rechter uit de woning wordt gezet; als u als gevolg van financiële problemen, bijvoorbeeld huurschuld, dakloos wordt, als uw woning op last van de rechter is ontruimd als gevolg van overlast. Er is ook geen urgentie bij problemen in verband met kamerbewoning of inwoning bij bijvoorbeeld ouders, familie, vrienden of kennissen. Ook niet bij te kleine woonruimte, bijvoorbeeld na gezinsuitbreiding. Overlast van buren of burenruzie geven ook geen recht om snel een ander huis te krijgen. En ook niet bij gebrekkige woonruimte of als iemand dakloos wordt na onderhuur."

  Vrije sector of kamerhuur

  Niet overal zijn de criteria hetzelfde. In de gemeente Ede komen meer groepen in aanmerking voor een urgentieverklaring. Daar kan deze wel worden gekregen na een scheiding. Hoewel dat voor een moeder kansrijker is dan voor de vader. Ook mensen die mantelzorg ontvangen of verlenen, komen in aanmerking voor een urgentieverklaring. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. In de regio Arnhem-Nijmegen krijgt iemand vier maanden de tijd om met urgentie in de hele regio woonruimte te zoeken. Lukt dat niet, dat vervalt de urgentie. Als een vrijesectorwoning, kamerhuur of tijdelijke inwoning ook een oplossing biedt, wordt een aanvraag afgewezen.

  BEKIJK OOK

  Duizenden nieuwe woningen nodig in Gelderland, tiny house kan oplossing zijn

  'Mensen denken recht te hebben op een rijtjeshuis met tuin, dat moet anders'

  Den Haag gaat woontorens bouwen om woningtekort aan te pakken

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 juli 2018 @ 00:33
  #42
  reactie op (#41) gerrit72

  Goedemorgen, PER 1 JULI VANDAAG, GAAN DE HUREN OMHOOG. Maar ook GAS/LICHT, INTERNETTEN etc... WIE VAN DE POLITIEK ZEI ER OOK AL WEER, 'WE GAAN ER ALLEMAAL OP VOORUIT, BIJ DE LAATSTE VERKIEZINGEN? Inderdaad toch weer de conclusies boek, 'politiek als instrument is één van de allergrootste discriminaties tussen te mensheid'? Wie is het daarmede eens, zie heel veel bezoekers op deze club (statistieken!!) en ook u kunt en mag uw menig geven hier, gratis lid worden van 'clubs'!! 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  30 juni 2018 15:26

  Zet je schrap: per 1 juli betaal je meer voor gas, internet en je huurhuis.

  Internet wordt onder andere duurder. 

  © ANP

  De eerste dag van juli belooft een zonnige dag te worden, maar voor je portemonnee pakken donkere wolken zich samen. De prijzen van een aantal zaken, zoals televisie en bellen, gaan omhoog.

   

  1. Internet, televisie, bellen gaat meer kosten

  Vergelijkingssite Pricewise meldde afgelopen mei al dat de tarieven van bijna elke aanbieder omhoog gaan. Bij Ziggo betaal je gemiddeld 1,65 euro meer per maand. Bij KPN gaat het om een bedrag van 1 tot 4 euro. XS4All vraagt 2,50 euro tot 3,50 euro meer per maand. Bij Telfort stijgt de rekening met maximaal 2,50 euro.   

  2. Energie wordt duurder

  Betaal jij een variabel tarief voor je gas en elektra, dan gaat vanaf vandaag de meter omhoog. Qua euro's dan. Het gaat mogelijk zelfs om 60 euro. Die verhoging ligt aan de schaarste: we gebruiken minder gas uit Groningen en onrust op het geopolitieke toneel drijft de prijs van importgas op.

  Onderzoek door: Pricewise.nl

  3. Huurprijzen gaan omhoog 

  Per 1 juli mogen verhuurders de huurprijzen verhogen. Bij vrije sectorwoningen is dat vastgelegd in je huurcontract. De verhuurder mag zelf weten met welk bedrag of percentage hij de huur verhoogt, maar hij moet zich wel aan het huurcontract houden waarin dat is vastgelegd.

  Voor sociale huurwoningen gelden overigens strengere regels. Dan bedraagt je huurverhoging 3,9 procent (als je minder dan 41.056 euro verdient) tot 5,4 procent (als je meer krijgt).

   4. Kwaadwillenden kunnen een boete krijgen 

  De wet DBA zou op 1 juli ingaan, maar is opgeschort tot 1 januari 2020. Echter niet voor kwaadwillenden. Ondernemers en bedrijven waarbij sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking, evidente of opzettelijke schijnzelfstandigheid kunnen de Belastingdienst op hun dak krijgen. 

  5. Bye, bye vakantiedagen

  Je vakantiedagen die je in 2017 niet hebt opgenomen, vervallen op 1 juli. Na een half jaar kun je namelijk geen aanspraak meer maken op opgespaarde vakantie-uren

  Lichtpuntje: minimumloon omhoog 

  Nee hoor. Er is goed nieuws voor mensen met een uitkering of een laagbetaalde baan. Het minimumloon stijgt met 1,03 procent. Ook de AOW en de uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid stijgen iets.

  RTL Z

  Gewijzigd op 2019-03-25 01:07:57
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 april 2016 @ 22:36
  #41
  reactie op (#40) herman_dad

  Ik ben meer voor een huurverlaging door Portaal, ik ben al 3 jaar bezig met een plafond dat vervangen moet worden. En ik huur daar nu 3 jaar en 1 maand. De woning beschikt daarom nog steeds niet over een geschikte woonkamer

 • woensdag 20 april 2016 @ 07:28
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, goednieuws voor velen? Veel woningcorporaties beperken de huurverhoging op 1 juli voor mensen met een laag inkomen. Bijna geen enkele corporatie komt tot de maximale 2,1 procent. Een aantal corporaties ziet zelfs helemaal af van de verhoging voor lage inkomens.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4285872/2016/04/20/Nauwelijks-hogere-huur-voor-mensen-met-laag-inkomen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707973986/Wonen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 maart 2016 @ 00:47
  #39
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, woonminister Stef Blok kan gewoon doorgaan met de inkomensafhankelijke huurverhoging voor mensen in een sociale woning, ook wel 'gluurverhoging' genoemd. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een zogenoemde reparatiewet. Daarmee wordt duidelijker vermeld in de wet dat de Belastingdienst verplicht is om inkomensgegevens van huurders aan verhuurders te verstrekken.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4271956/2016/03/29/Inkomensafhankelijke-huurverhoging-kan-doorgaan.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/8305/Stef-Blok/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 februari 2016 @ 00:31
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, VERANDERINGEN HUURWET: De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de plannen voor meer doorstroming op de (sociale) huurmarkt. Er werd door de Tweede Kamer veel gemorreld en verbouwd aan de plannen van woonminister Stef Blok, maar uiteindelijk kreeg hij een dikke meerderheid voor zijn plannen.

  De positie van huurders ten opzichte van verhuurders wordt ondermijnd

  Woonbond

  Blok werkte een andere manier uit voor de berekening van de huurprijzen. Ook krijgen meer tijdelijke contracten een wettelijke basis, zodat er duidelijkheid over de beëindiging ontstaat.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4241457/2016/02/09/Kamer-stemt-in-met-huurwet-dit-verandert-er-voor-jou.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  Gewijzigd op 2016-02-10 00:32:14
  handtekeningafbeelding