Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3126 keer bekeken

AFRONDEN 'EUROCENTEN': o.a. wel bij postkantoren exact geld terug?

 • zaterdag 24 november 2018 @ 00:21
  #21
  reactie op (#20) Vomie

  Goedemorgen, OOK BELGIE VOERT AFRONDEN IN, eurocenten nog steeds wettig betaalmiddel. Einde 2019 voert Belgie nu ook als 2e land in de EU bij CONTANT BETALEN in dat de prijzen op 5 cent rond worden afgerond. Net als in Nederland overigens, het blijft wettig betaalmiddel dus de centen worden NIET afgeschaft, bij pin-betaling o.a. wel op de cent. Overigens mogen winkeliers de centen niet weigeren, al staat dat in sommige winkels wel aangegeven.  

  Zie en lees verder artikel van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  België neemt volgend jaar afscheid van eurocenten

  VANDAAG, 16:43

  BUITENLANDECONOMIE

  ANP

  België neemt in december volgend jaar afscheid van de muntjes van 1 en 2 eurocent. Volgens minister Peeters van Economie hebben handelaren en middenstanders meer dan genoeg van de muntjes. "Omdat ze meer worden opgepot dan gebruikt, ontstond er enkele maanden geleden zelfs een schaarste", zegt Peeters in dagblad De Morgen.

  Vanaf 1 december 2019 moeten cashbetalingen verplicht worden afgerond tot op 5 cent. Dat mochten winkeliers al sinds 2014, maar daarvan wordt nog maar weinig gebruikgemaakt. Overigens mogen de 'rosse muntjes' ook na 2019 worden gebruikt.

  Afronden sinds 2004

  In Nederland zijn de muntjes nog altijd een wettig betaalmiddel, maar al sinds 2004 mogen winkeliers cashbetalingen afronden tot op 5 cent. Winkels mogen de muntjes weigeren, maar alleen als dat in de winkel wordt aangegeven.

  Bij elektronisch betalen geldt de afronding niet. In de praktijk zijn de muntjes van 1 en 2 cent in Nederland nauwelijks meer in omloop.

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2018-11-24 00:30:06
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 mei 2014 @ 14:01
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Hallo leden het maakt mij niet uit hoor dat de centen weer terugkomen ik betaal veel met pinnen ook en als ze zelf weer eerlijk met de contante gelden omgaan vind ik dat ook goed, u toch ook dat ze aan de regels houden toch? Nou ik wens u nog een goede weekend met hier een natte boel ook.

 • zaterdag 10 mei 2014 @ 07:45
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, KOMEN DE 1 EN 2 CENT weer terug in de winkels? Er zijn nu berichten uit BRUSSEL dat er in het geldsysteem niet afgerond mag worden op 5 cent, zoals bij ons en soms in Belgie? Brussel wil het geldsysteem gelijk houden, en dat is ook begrijpelijk, alleen als ALLE eurozonelanden gezamelijk beslissen hiertoe, zou dat alles kunnen. ZIE OOK CLUBHOME de berichtgevingen hierover, sterker nog in 2004 is deze club daar feitelijk mee begonnen... het afronden van eurocenten en de schijn wekken dat de eurocenten zijn 'afgeschaft'? Niets is minder waar en nog steeds een wettig betaalmiddel eb feitelijk moet aan de kassa 1 of 2 cent worden teruggegeven, als de klant daarom vraagt... leest u eerst even de andere berichten hier en op CLUBHOME?   

  Zie art. uit De Telegraaf: (bron)

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/22605087/__Winkeliers_vrezen_voor_terugkeer_eurocentjes__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:45:12
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 februari 2014 @ 07:19
  #18
  reactie op (#17) Gotspe

  Goedemorgen, toch lijkt het erop dat de Belgische overheid van de 1 en 2 eurocent stukjes af wil? Ergens anders hier kunnen we ook lezen dat het 'afronden' op 5 cent toch een licht prijsverschil oplevert voor met name de detailhandel. TENZIJ... mensen er zelf meer opletten dat je betaalt tot 2 cent boven de afronding, dus b.v. 1,62, - 10,41 - 5, 82 etc. maar niet  7,83 of 6,84 etc. Dit kun je doen b.v bij het tanken, dan zie je de prijs op de pomp staan en een klein tikje verder en je zit precies op 'winst'nog eens tot 2 cent? Sommigen doen dat ook al langer.... Bent u voor- of tegen het 'afschaffen' (afronden in feite, ze centmuntjes worden NIET AFGESCHAFT maar afgerond op 5 cent)?  

  Overigens hebben nog steeds de NL'ders gemiddeld een 45 euro contanct geld bij zich voor het geval dat. Mensen die PINNEN betalen overigens wel het exacte bedrag en worden niet afgerond, dus m.a.w. verschil in 'behandeling' en in strijd daarmede met de Grondwet... in feite.

  Zie art. uit AD (bron) 

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3592453/2014/02/07/Belgie-stapt-van-de-1-en-2-eurocenten-af.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3593868/2014/02/10/Nederlander-heeft-gemiddeld-45-euro-contant-op-zak.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek   

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:45:45
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 februari 2014 @ 18:05
  #17
  reactie op (#16) Gotspe

  Goede avond. Ik vergat het steeds, maar toch even melden, we waren zaterdag even naar Brasschaat in Belgie en deden even boodschappen daar bij een Colruyt supermarkt en daar kregen we keurig 4 cent retour bij een contante betaling, daar nog wel.  De cassiere zei wel dat een aantal mensen soms er vrijwillig zeggen 'laat maar zitten' maar ze geven wel terug als men er om vraagt. Later ook nog eens op de terugweg iets gehaald in Zundert wat we vergeten waren bij een AH daar en ook daar betaalden we met 5 cent los, o.a. datgene wat we net een uur daarvoor in Belgie hadden ontvangen en ze pakten gewoon aan, moeten ze ook wel. Ook daar even met de cassiere gevraagd en zei dat ze daar in de grenstreek gewoon met centen betaalden als het werd gevraagd of  exaxt centen teruggaven. Het zouden daar weer steeds meer mensen gaan doen? Heeft iemand nog meer ervaringen langs de grens met Belgie of Duitsland, of andere Europese landen?   

 • zondag 31 juli 2011 @ 14:26
  #16
  reactie op (#15) Gotspe

  Goedemiddag allen, ik heb woensdag bij dat postkantoortje weer iets verzonden en ja dat was 2,61 eigenlijk en toen hij weer zei 'laat maar zitten die cent' heb ik toch gegeven en toen pakte hij het wel aan, heb hem ook gezegd dat zij op postkantoren dat niet mochten, dat afronden, en ja dat gaf de man ook wel toe. En 'maar als u daarin toestemt en niets zegt doen we het toch wel'? Ik heb hem ook deze clubsite doorgegeven. gezegd dat hij dan moest Googlen en daar zou hij naar kijken.1.gif


  Vrijdagmiddag daar weer even en gevraagd of hij dit gelezen had hier en ja zei hij van wel? Denk het ook en nu maar afwachten, ik denk dat hij bij mij niet meer afrond omdat hij het nu van mij weet en andere klanten die niets zeggen, wel? Blijft toch vreemde zaak allemaal, gaat wel om 'een paar centen' maar toch, ik dacht dat we 'gelijk recht hadden' ook in de betaling? Goede zondag en werkweek nog voor allen.  

 • vrijdag 22 juli 2011 @ 14:27
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goededag ja dat dacht ik al Herman maar niemand doet daar inderdaad een klacht over denk ik? Maar er werd daar dus gewoon afgerond in dat postkantoortje en je kunt dus gewoon zelfs één cent als je wilt terugvragen? Ja velen zullen dat niet doen en zeker, dan is de volgende stap we schaffen de 5 cent af? Ik hoop dat meer mensen dat inzien en gewoon weer centen terugvragen aan de ambtenar of medewerker van het postkantoor of agentschappen, banken enzo?   

 • maandag 18 juli 2011 @ 18:28
  #14
  reactie op (#13) Gotspe

  Beste leden en lezers, gasten, om kort te sluiten: inderdaad FINANCIELE INSTELLINGEN als banken, postkantoren, post-agentschappen, verzekeringsmaatschappijen etc. mógen niet afronden en zijn wettelijk verplicht om ook exact af te ronden bij afrekenen, dus als je 1 of 2 cent aanbiedt mogen ze dat niet afslaan en tevens moeten ze ook zelf 1 of cent erbij geven.

  INDIEN ZOALS HIER TE LEZEN IS, (balie)medewerkers tóch afronden zou men een klacht kunnen indienen, MEN MAG DAT ABSOLUUT NIET DUS, 27.gif maar uiteraard... 'wie doet dat voor 1 of 2 cent'? En daar participeren ze op... net als veel meer onderwerpen hier worden steeds meer normen en waarden door de OVERHEID ZELF los gelaten? Natuurlijk kun je denken dat het makkelijker is zo met afrekenen, en zelfs kun je denken dat het contante geld kan verdwijnen (niet mogelijk nu, te veel mensen nog daar op aangewezen anders komen ze niet 'rond') maar áls we een geldsysteem hebben, des te eerlijker dan voor iedereen om je daar exact aan te houden.  

  De'afronding' op 5 cent is niet wettelijk en destijds, 2004 al (!) zijn een aantal supermarktketens met name een 'campagne begonnen om het grote publiek ervan gte overtuigen dat 'de centen zouden worden afgeschaft (???)' en dus afgerond betaald diende te worden (???) Velen en ook de media zijn daar helaas ingetrapt, doch velen (mede ook dankzij deze club?) weten inmiddels beter, zie het ARTIKEL op clubhome hierover, dat staat er ook al bijna net zo lang op! 

  Afronden ook in de winkels/supermarkten is en blijft op 'vrijwillige basis'. Velen denken thans dat dar 'normaal' en mogelijk zelfs nog 'verplicht' is, niets is WETTELIJK GEZIEN' minder waar.      

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:45:57
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 juli 2011 @ 14:17
  #13
  reactie op (#12) jeroen007

  Quote: jeroen007

  zaterdag 16 juli 2011 @ 09:59

  goedemorgens, ik heb dat laast ook een keer gehad wel dat in een postkantoor bij mij ik er een centje wilde geven omdat het  ik dacht moest betale 1 euro en 16 cente was maar die mevrouw wilde dus niet die ene cent van mij? maar ik kreeg daar laast wel weer 2 cente terug ook een keer, geloof al langer geleden nu ik daarover denk? gek wel dat ze nu ook wel een keer en niet een keer doen ik geloof dat ze het zelf niet wete meer? pretige dage nog voor u hoor.     

  Goedemiddag Jeroen, ik snap het zelf ook niet meer, de ene keer wel en de andere keer niet dat ze op de cent afrekenen? Ik denk ook dat ze het zelf al niet meer weten? Wat een gezeur, je zou denken over een 'paar centen' maar straks is het de 5 cent die ze willen laten verdwijnen en ook lees ik hier dat artikel dat de middenstand of dan de bedrijfscahppen de 'goedgelovigen' zoals jij en ik willen laten geloven dat het contante geld helemaal aan het verdwijnen is zelfs? We worden weer een keer gigantisch in de maling genomen, in de ze&^%$ gezet en velen laten zich dat ook overkomen geloof ik? 


  Ik hoop dat meer leden en mensen die hier bezoeken er op zullen reageren, dat kán toch niet? En dat onderwerp over de ING en die lijsten ook, we zijn gewoon als land en maatschappij in verval denk ik wat zeden, normen en waarden betreft? Ik wil niet roomser zijn dan de paus maar hebben we nog wel regeringen en leiding nodig zou je denken?Ze nemen ons toch gygantisch in de ze*&^%!!2.gif


  Zo dat moest ik even kwijt op deze sombere zaterdagmiddag hoor! Wie reageert hier op, mensen die dit lezen? 


  Ik wens jou, de andere leden en de bezoekers ook nog een goed weekeinde toe hoor!3.gif

 • zaterdag 16 juli 2011 @ 09:59
  #12
  reactie op (#11) Gotspe

  goedemorgens, ik heb dat laast ook een keer gehad wel dat in een postkantoor bij mij ik er een centje wilde geven omdat het  ik dacht moest betale 1 euro en 16 cente was maar die mevrouw wilde dus niet die ene cent van mij? maar ik kreeg daar laast wel weer 2 cente terug ook een keer, geloof al langer geleden nu ik daarover denk? gek wel dat ze nu ook wel een keer en niet een keer doen ik geloof dat ze het zelf niet wete meer? pretige dage nog voor u hoor.1.gif