Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

16442 keer bekeken

AUTO: DURE benzines en brandstoffen en AUTONIEUWS

 • zaterdag 29 oktober 2022 @ 00:34
  #198
  reactie op (#197) herman_dad

  Goedemorgen, HET KLIMAAT vervolg: VANDAAG OFFICIEEL BESLOTEN DAT VANAF 2035 IN DE EU GÉÉN AUTO'S MEER MET CO-2 UITSTOOT, DUS benzine, diesel etc. mogen worden verkocht. M.a.w. vanaf dan alleen nog electrische auto's. Deze zijn nu nog vrij duur maar verwacht wordt tegen die tijs in prijs sterk verlaagd? Bovendien dan de tankstations dan ook vrijwel geheel omgebouwd met laadpalen. En nog een enkele pomp want oude benzine-auto's mogen nog wel 'ópgereden' worden.   

  Met name voor de clubshttp://europese-unie.clubs.nl/ of http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder het artikel van NOS-NIEUWS (Twitter) (bron)

  UPDATE 13-12-22 09.00 uur: Inmiddels zijn de brandstofprijzen weer sterk aan het dalen...

  NOS Bart Kamphuis   NOS Nieuws•Gisteren, 02:17

  Vanaf 2035 mogen nieuwe auto's in de EU geen CO2 meer uitstoten

  Vanaf 2035 zijn alle nieuwe auto's die in de Europese Unie verkocht worden verplicht CO2-uitstootvrij. Daarover is in Brussel een akkoord bereikt tussen onderhandelaars van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten.

  Het akkoord geldt voor personenauto's en kleine bedrijfswagens. De bedoeling is dat richting 2035 de uitstootdoelen voor auto's steeds verder naar beneden bijgesteld worden tot nul in 2035. Dat leidt ertoe dat auto's die op fossiele brandstoffen rijden vanaf dat moment niet meer verkocht mogen worden.

  Duidelijkheid

  Volgens onderhandelaar en Europarlementariër Jan Huitema (VVD) betekent het akkoord dat er duidelijkheid komt voor zowel de autoindustrie als de automobilist. "De industrie wordt gestimuleerd om in fossielvrije auto's te investeren en voor automobilisten die schoner willen rijden worden de mogelijkheden groter en dus goedkoper."

  Eurocommissaris Frans Timmermans noemt het akkoord een sterk signaal. Hij wijst erop dat Europese autofabrikanten de afgelopen jaren al hebben laten zien dat ze op de goede weg zijn en dat ze de ambitie in dit akkoord waar kunnen maken.

  Gewijzigd op 2022-12-13 08:38:29
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 februari 2022 @ 00:16
  #197
  reactie op (#196) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg BRANDSTOFPRIJS (BENZINE) DUURDER DAN OOIT! ONDER DE 2 EURO/LTR niet meer te verkrijgen en onbetaalbaar bijna voor velen, overigens net als de gasprijzen, inderdaad nu het meest grote gevolg, economisch dan van de oorlog in Oost-Europa nu. Straks weer de update daarover van afgelopen avond, zie daar  verder....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 26-05-22 09.00 uur:

  UPDATE 16-03-22 09.00 uur: Benzineprijs daalt weer iets door de maatregelen Kabinet.

  UPDATE 08-03-22 11.00 uur: De prijzen blijven stijgen door de oorlog uiteraard, hopelijk komt daar een einde aan... MAAR OOK ACTIES GOEDKOPE BENZINE en dus rijen.... wachtenden.

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 18:55 • AANGEPAST GISTEREN, 20:03

  Tanken voor minder dan 2 euro per liter bijna overal verleden tijd

  ANP

  Benzine tanken voor minder dan 2 euro per liter is in Nederland steeds meer een uitzondering. Door de opgelopen prijs van ruwe olie stijgen de laatste dagen de prijzen aan de benzinepomp.

  De gemiddelde landelijke adviesprijs voor benzine zit inmiddels op recordhoogte: een liter E10-benzine kost vanaf morgen volgens United Consumers 2,213 euro, Ook de prijs van diesel loopt op: een liter kost nu 1,89 euro.

  Sommige automobilisten proberen verdere prijsverhogingen voor te zijn. Dat zorgt bij tankstations soms voor lange rijen:

  0:58 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik maak mij best wel zorgen'

  Afgelopen zomer ging de adviesprijs voor benzine al door de 2 euro, maar in de praktijk kon je bij de meeste tankstations nog goedkoper tanken. De afgelopen weken hebben tankstations hun prijzen zozeer verhoogd dat verreweg de meeste nu meer dan 2 euro rekenen. Uit cijfers van Directlease Tankservice blijkt dat bij 85 procent van de stations de prijs inmiddels boven de 2 euro zit.

  Bij tankstations aan de snelweg is dat vrijwel overal het geval. Daar is de gemiddelde prijs voor een liter nu 2,19 euro. Bij tankstations die niet langs de snelweg liggen is de prijs gemiddeld 2,04 euro.

  Tankstationondernemer Stephan Mangnus van Sakko heeft tientallen tankstations in Nederland. Ook hij rekent op steeds meer plekken meer dan 2 euro, maar dat is volgens hem logisch. "Omdat de prijs van ruwe olie oploopt, wordt onze inkoopprijs ook hoger."

  "Op een gegeven moment gaat de olieprijs ook wel weer dalen", zegt Mangnus. "Er zal ooit een overschot aan olie zijn als het gebruik daalt. Maar de komende weken blijft de prijs waarschijnlijk verder oplopen."

  Uit een lijst van Directlease Tankservice blijkt dat Groningen en Zeeland de goedkoopste pompen hebben om te tanken. Een liter benzine kost daar iets boven de 1,90 euro.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-26 07:29:26
  handtekeningafbeelding
 • zondag 30 januari 2022 @ 00:23
  #196
  reactie op (#192) herman_dad

  Goedemorgen, BRANDSTOFPRIJS (BENZINE) DUURDER DAN OOIT! Zie eerdere berichten we volgden dat tot 4 jaar geleden meer, maar nu is het (VOORLOPIGE?) record weer bereikt, meer dan 2,14 euro/liter op dit moment. Komt dan ook wel door de spanningen in Oost-Europa en elders op de wereld, maar dan nog, voor velen een groot maatschappelijk, financieel probleem, steeds minder rijden met de auto want het is te duur. onbetaalbaar geworden. Tenzij een electrische auto maar dat kunnen velen ook niet even zo maar aanschaffen?

  Daarbij nog de plannen voor 'rekeningrijden', hoe meer je rijdt meer belasting....  kort gezegd. Lossen we zo het fileprobleem op, doormiddel van MAATSCHAPPELIJKE DISCRIMINATIE PUR SANG??? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 16:23

  Nooit eerder betaalde je zoveel voor een liter brandstof

  ANP

  De literprijs voor benzine is zaterdag naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Aan de pomp is de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter euro 95 nu 2,146 euro. Daarmee is het record uit november (2,145 euro) gesneuveld.

  De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas op een lager pitje komt te staan bij escalatie van het conflict, bijvoorbeeld omdat er dan sprake is van economische sancties door het westen.

  "Als de export vanuit Rusland wegvalt, moet dat worden opgevangen door producenten in de rest van de wereld. Dat is een lastig verhaal", zegt marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. Het collectief houdt de adviesprijzen bij van vijf grote oliemaatschappijen die in Nederland benzine verkopen.

  Dollar duurder

  Van Selms wijst naast de geopolitieke spanningen ook op andere oorzaken van de gestegen brandstofprijzen. Zo is de dollar duurder geworden ten opzichte van de euro. Olie wordt vrijwel altijd in dollars afgerekend, "dus voor Europa is olie nu kostbaarder dan voorheen". De olieprijzen zaten bovendien al in de lift door het sterke economisch herstel na periodes van lockdowns, waardoor bijvoorbeeld de industrie meer olie nodig heeft.

  De adviesprijs voor een liter diesel tikte zaterdag met 1,84 euro ook een nieuw record aan. Tankstations zijn niet verplicht om de adviesprijs te hanteren, ze kunnen naar eigen inzicht lagere prijzen aanbieden. Veel pompstations doen dat ook.

  OPEC

  Het kartel van olieproducerende landen OPEC verhoogt de eigen productie vooralsnog geleidelijk en komt volgende week weer bij elkaar om te praten over een productiequotum voor maart. "Het is niet met zekerheid te zeggen wat OPEC gaat doen, maar waarschijnlijk gaat het door met het produceren van meer olie om de prijs omlaag te krijgen."

  Het effect daarvan is echter beperkt, zegt Van Selms. "Bij OPEC zijn niet meer zoveel landen aangesloten. En als die meer gaan produceren, duurt het even voordat het zichtbaar is in de prijzen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 april 2021 @ 01:09
  #195
  reactie op (#194) herman_dad

  Goedemorgen, GEHELE RIJ(BEWIJS) OPLEIDING OP DE SCHOP, VERNIEUWINGEN en of dat beter is, is nog maar de vraag. En wordt het niet duurder, het behalen van het rijbewijs? Mogelijk ligt de rijopleiding wel achter op nieuwe ontwikkelingen maar dan nog? We wachten af en heeft u ervaringen laat ons eens weten hier? 

  'Rijbewijs wordt duurder en je moet meerdere toetsen doen'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK •ECONOMIE • GISTEREN, 16:02

  Minister: nieuw rijonderwijs hoeft niet duurder te zijn voor klant

  Als er hogere eisen worden gesteld aan rijscholen en de lessen op de schop gaan, hoeft dat niet te betekenen dat het halen van een rijbewijs duurder wordt. Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gezegd bij de presentatie van een rapport over verbetering van het rijonderwijs.

  De rijlessen worden per stuk wel duurder ( van circa 42 naar 60 euro), maar daar staat tegenover dat cursisten hoogstwaarschijnlijk veel sneller slagen.

  In het rapport, dat is opgesteld onder leiding van de voormalige SP-leider Emile Roemer, staat dat de kwaliteit van rijscholen en instructeurs beter moet worden gecontroleerd door een nieuw op te richten inspectieorganisatie.

  Meer toetsen

  De rijlessen moeten meer gericht worden op het veilig besturen van een auto, in plaats van 'het halen van het roze papiertje'. Daarom moeten er meer theorie- en praktijktoetsen ingebouwd worden in de opleiding. Het rapport heet dan ook 'Van autorijles naar autorijonderwijs'.

  Critici zijn bang dat al die extra eisen ertoe leiden dat de klant meer geld kwijt is, maar dat is volgens de minister lang niet zeker. "Nu moeten mensen vaak veel te vaak examen doen omdat ze slecht voorbereid worden. Het kan allemaal veel effectiever. Liever een paar lessen meer, als je dan sneller je rijbewijs haalt."

  Demissionair

  Van Nieuwenhuizen wees erop dat een rijinstructeur voor de leerling veruit de belangrijkste persoon is voor het overdragen van kennis over het verkeer. Daar is veel winst te boeken, want uit onderzoek blijkt dat mensen onder de 24 een vijf keer grotere kans op een verkeersongeval maken.

  De minister stemt in grote lijnen in met het rapport van Roemer, waar ze zelf opdracht voor gaf. De uitvoering van de aanbevelingen laat ze over aan het volgende kabinet. Omdat ze demissionair is, gaat ze alleen kijken "naar wat er snel op te pakken is".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 10 januari 2020 @ 00:47
  #194
  reactie op (#193) herman_dad

  Goedemorgen, BRANDSTOFPRIJZEN WEER DUURDER DOOR o.a. M.O. 'dreiging'. VERGELIJK DE BRANDSTOFPRIJZEN AAN DE POMP. Een nieuw initiatief, om te zien hoe u het goedkoopst kan tanken. De proef moet uitwijzen wat de beste manier is om de vergelijking te presenteren. Behalve in Nederland wordt ook bij tankstations in Duitsland, Frankrijk en Griekenland geëxperimenteerd.

  Benzineprijs blijft maar stijgen: hier tank je goedkoop Benzineprijs blijft maar stijgen: hier tank je goedkoop RTL-NIEUWS 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  laden van elektrische auto ANP

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 14:34

  Tijdens het tanken brandstofprijzen vergelijken

  Bij acht tankstations in Nederland is een proef begonnen om de kosten van verschillende soorten brandstof beter te kunnen vergelijken. Gebruikers kunnen op een scherm of poster zien hoeveel 100 kilometer rijden kost voor zes typen brandstof: benzine, diesel, lpg, elektriciteit, waterstof en groen gas. De prijs wordt berekend voor vijf typen auto's, variërend van klein tot luxe.

  Dat de kosten op een rij worden gezet, is een verplichting van de Europese Unie en het is de bedoeling dat later dit jaar de vergelijking in alle landen van de EU wordt ingevoerd.

  De EU wil met de vergelijking van de brandstofprijzen dat mensen beter beslagen ten ijs komen geven als ze een nieuwe auto willen kopen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu benadrukt dat er met de opkomst van auto's die tijdens het rijden geen uitlaatgassen uitstoten steeds meer keuze is. "Omdat het relatief nieuwe brandstoffen zijn, is het vaak onbekend wat de kosten zijn", zegt het ministerie.

  De proef moet uitwijzen wat de beste manier is om de vergelijking te presenteren. Behalve in Nederland wordt ook bij tankstations in Duitsland, Frankrijk en Griekenland geëxperimenteerd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 december 2019 @ 00:58
  #193
  reactie op (#192) herman_dad

  Goedemorgen, 'RUN' OP ELEKTRISCHE AUTO'S? Maar nog niet overal voldoende 'laadpalen'. Ook zijn er berichten dat er door de wereldwijde autobranche, techniek, gewerkt wordt aan 'waterstofauto's' die dan later weer een veel grotere opgang gaan maken? Nog veel 'schoner' dan...? Zou u er één willen kopen of heeft u al een electrische auto?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 19:54

  Bovag ziet run op elektrische auto's, vooral Tesla populair

  NOS/BART KAMPHUIS

  Er is sprake van een run op elektrische auto's, zegt autobranchevereniging Bovag. In de eerste drie weken van december was bijna de helft van alle verkochte nieuwe auto's volledig elektrisch aangedreven.

  Volgens de Bovag komt de run door de nieuwe belastingregels. Vanaf 1 januari is de fiscale bijtelling voor een elektrische auto 8 procent, nu is dat nog 4 procent. Boven een waarde van 45.000 euro is de bijtelling 22 procent, net zoveel als bij leaseauto's die rijden op fossiele brandstoffen. Nu is de bijtelling nog 4 procent over de eerste 50.000 euro.

  De Bovag verwacht dat dit jaar meer dan 50.000 nieuwe elektrische auto's worden geregistreerd. Het aantal elektrische auto's in Nederland is daarmee in een jaar tijd verdubbeld, naar zo'n 100.000.

  Tesla populair

  Met name Tesla's zijn populair, weet de branchevereniging. Daarvan worden er dit jaar naar verwachting 30.000 verkocht. In veruit de meeste gevallen gaat het om Model 3, het goedkoopste model van de Amerikaanse autobouwer. Tesla verkocht alleen al deze maand ruim 8000 auto's.

  Door het succes van Model 3 kan Tesla weleens op plek drie van de meest verkochte automerken van Nederland komen, achter Volkswagen en Opel. In het segment duurdere elektrische auto's stevent de Audi e-tron af op de koppositie, met tussen de 2000 en 2500 verkochte exemplaren.

  De Bovag verwacht dat in heel 2019 tussen de 430.000 en 440.000 nieuwe auto's worden verkocht in Nederland.

  Wat maakt elektrische auto's zo populair?

  1:17 Volume 0%

  Zie oorspronkelijke video in artikel

  Verkooprecord voor elektrische auto. Andere fabrikanten willen snel volgen

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 november 2018 @ 00:46
  #192
  reactie op (#191) herman_dad

  Goedemorgen, BENZINE WEER GOEKOPER? De prijs voor ruwe olie daalt vrij snel op de wereldmarkt. Eer wordt veel meer olie opgepomt dan noodzakelijk is. Dit is wel in het voordeel van de benzineprijs aan de pomp.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Beren op de weg voor olieprijs en aandelenbeurzen

  GISTEREN, 17:00

  ECONOMIE

  ANP XTRA

  De olieprijs daalt in rap tempo. Een vat ruwe Brent-olie kost voor het eerst in zeven maanden minder dan 70 dollar, 20 procent minder dan de prijspiek begin oktober. Oorzaak van de prijsdaling is dat er meer olie geproduceerd wordt en tegelijk de vraag terugloopt. Ook aan de benzinepomp worden benzine en diesel goedkoper.

  Al met al is het een heel ander plaatje dan een maand geleden, toen rekening gehouden werd met een olieprijs van 100 dollar en benzine die oprukt naar de twee euro.

  Wereldwijd wordt er meer olie opgepompt en zitten opslagtanks overvol. De drie grootste olieproducenten, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië en Rusland, pompen inmiddels meer dan 33 miljoen vaten per dag op, goed voor een derde van de hele wereldolieproductie.

  Opec-leider Saudi-Arabië en niet Opec-lid maar wel bondgenoot Rusland voerden de productie op om de wegvallende Iraanse olieproductie op te vangen. Iran valt onder zware Amerikaanse sancties waardoor de olieproductie is gehalveerd van 3 miljoen vaten naar zo'n 1,5 miljoen vaten. Maar omdat de VS aan de grootste afnemers van Iraanse olie nog minstens zes maanden vrijstelling geeft om Iraanse olie te kopen stroomt er per saldo dus meer olie de markt op.

  Pomp

  De overvloed aan olie zorgt leidt tot grotere olievoorraden. Daarnaast is het verbruik door de handelsoorlogen en de teruglopende economische groei lager dan geraamd. "Zolang Opec de olie-export blijft verhogen, blijven de voorraden groeien en worden de prijzen gedrukt," zegt energieonderzoeksbedrijf Bernstein Energy.

  Geruchten gaan dat de Opec nu toch weer overweegt om de productie te beperken. Begin december vergadert de Opec in Wenen.

  De daling met 20 procent ten opzichte van de recente piek brengt olie net als aandelen in het vaarwater van een zogeheten 'bear-market', een neergaande markt. Prijzen en koersen staan continu onder druk waarbij scherpe dalingen vaak ook tot een versnelling leiden.

  Aan de pomp is de daling ook voelbaar. Benzine en diesel zullen de komende tijd alleen maar goedkoper worden. Rond de piek van de olieprijs begin oktober kostte een liter euro-95 aan de pomp gemiddeld 1,69 euro en diesel 1,43 euro, nu is dat respectievelijk 1,61 en 1,40 euro, blijkt uit cijfers van het CBS en tankpasjesbedrijf Travelcard. De officiële landelijke adviesprijs, zeg maar de prijs aan de snelweg, ligt zoals gebruikelijk hoger, op 1,70 euro en 1,48 euro.

  Bumpy ride

  Op de aandelenbeurzen zijn koersen aan het zwabberen geslagen. Ook daar lopen nogal wat beren op de weg. De conflicten van de VS met Iran en China leiden tot een boel onzekerheid. De Fed is duidelijk van plan in december de rente te verhogen. En de Amerikaanse midterms-verkiezingen hebben de politiek in de VS een stuk ingewikkelder gemaakt en daarmee ongewisser voor economie, bedrijven en financiële markten. De Amerikaanse economie boert weliswaar goed, maar de vrees is dat het eerder minder wordt dan meer.

  De aandelenkoersen schommelen wild tussen winst en verlies. De Dow Jones zwiept van een record begin oktober van bijna 27.000 punten in drie weken naar 24.000 punten, een val van bijna 10 procent, om vervolgens in amper twee weken weer 7 procent omhoog te schieten naar 26.000 punten.

  De AEX volgt een soortgelijk 'bumpy ride'. Van 552 punten begin oktober naar nipt boven de 500 punten drie weken later, en dan weer opgeklauterd naar 528 punten.

  In Azië wordt er heftiger gereageerd. De beurs van Hong Kong verloor vandaag 2,4 procent. Vooral de opkomende markten hebben te lijden onder de onzekerheid. De beurs van Moskou verliest meer dan 3 procent.

  Zie staatje in originele artikel!

  Olieprijs

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 april 2018 @ 00:22
  #191
  reactie op (#190) herman_dad

  Goedemorgen, na AANVANKELIJK AFGELOPEN JAAR redelijk gedaald, STIJGEN DE BRANDSTOFPRIJZEN weer vrij sterk. Door voornamenlijk de olieprijs. We moeten dus vrij snel ook overschakelen op 'schone' brandstoffen als electriciteit?

  Zie en lees verder art. NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 27 april 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Benzineprijs stijgt naar hoogste niveau sinds 2015' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 26 april 2018 14:49 Laatste update: 26 april 2018 15:56

  • De olieprijzen zijn deze maand flink gestegen en automobilisten beginnen dat te voelen. De benzineprijzen stegen mee, waardoor een liter Euro95 aan een pomp aan de snelweg nu gemiddeld 1,73 euro kost.

  Dat berekende consumentencollectief United Consumers. Dat niveau werd sinds medio 2015 niet meer gehaald.

  "De belangrijkste factor is de gestegen olieprijs", zegt Paul van Selms van United Consumers. Die stijging is volgens hem voornamelijk toe te schrijven aan afspraken van een jaar geleden tussen olielanden om de productie te beperken, onder leiding van Saudi-Arabië. Daardoor schommelt de prijs per vat dit moment rond de 70 dollar.

  Betere tijden aan de pomp breken voorlopig nog niet aan. Een daling van de olieprijzen is volgens United Consumers geenszins in zicht, doordat de vraag naar ruwe olie naar verwachting hoog blijft.

  De prijs voor benzine in Nederland bestaat voor meer dan de helft uit belastingen. Volgens Selms speelden heffingen de afgelopen periode slechts een bescheiden rol. De accijns werd begin dit jaar weliswaar verhoogd met een inflatiecorrectie, maar dat scheelde minder dan een cent per liter.

  Benzine deze eeuw het duurst in oktober 2012. Een liter Euro95 kostte toen 1,89 euro aan de pomp. Dezelfde brandstof bereikte in december 2001 zijn laagste punt, toen een liter 1,05 euro kostte.

  Door: ANP 23 reacties  

  Lees meer over: 

  Benzineprijs

  Gewijzigd op 2018-06-01 12:43:05
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 maart 2016 @ 07:09
  #190
  reactie op (#189) herman_dad

  Goedemorgen, honderden APK-keurmeesters zijn vorig jaar op non-actief gezet. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft 242 licenties ingetrokken, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2014. Ook 255 garages raakten hun APK-vergunning tijdelijk kwijt. Automobilisten zouden druk uitoefenen om een slechte auto goedgekeurd te krijgen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4263165/2016/03/15/Hier-200-euro-als-je-mijn-auto-goedkeurt.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2171/Autonieuws/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 januari 2016 @ 01:01
  #189
  reactie op (#188) herman_dad

  Goedemorgen, inderdaad BENZINEPRIJS heel laag momenteel, hoe lang nog? Automobilisten varen wel bij de alsmaar dalende olieprijzen. De benzineprijs aan de Nederlandse pomp zit nu al op het laagste niveau in jaren. En er kan zomaar nog 20 cent van de literprijs af gaan, heeft consumentencollectief UnitedConsumers uitgerekend.

  Zie en lees art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/4566/Geld/article/detail/4229039/2016/01/20/Tanken-steeds-goedkoper-maar-prijs-kan-nog-lager.dhtml

  HANDIGE LINKS NAAR:

  http://www.nu.nl/brandstof/ - http://directlease.nl/tankservice/benzineprijs/Amsterdam.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding