Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1264 keer bekeken

WAARSCHUWING!!!! ENGELSTALIGE NEPTELEFOONTJES en ook andere!!

 • dinsdag 26 juli 2022 @ 00:32
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, EXTRA WAARSCHUWING NOG MAAR EENS 'GA NOOIT IN OP ENGELSTALIGE TELEFOONTJES'. OPLICHTING (!!) en dat kost al 1,7 miljoen! Ook niet als het van de 'overheid' of andere officiele instanties LIJKT! en iemand beweert dat. Of EEN BANK!, Banken bellen nooit zo maar, overheidsinstellingen ook nooit en alleen als u iemand ECHT PERSOONLIJK KENT van een bezoek Gemeentehuis of Bank bijvoorbeeld en afspraak heeft dan..? 

  OP DRIE NIEUWSCLUBS HIER GEPLAATST en u mag ook delen op andere social media!! Ook een groot maatschappelijk belang er zjn toch nog steeds mensen die er in trappen dus delen!!!

  B.v.: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  freestocks/Unsplash

  NOS Nieuws•Gisteren, 11:38

  Zeker 1,7 miljoen euro aan schade door Engelstalige neptelefoontjes

  • Nando Kasteleijn redacteur Tech

  In minder dan een jaar tijd hebben Engelstalige neptelefoontjes geleid tot minimaal 1,7 miljoen euro aan schade. Dat blijkt uit cijfers die de Fraudehelpdesk heeft gedeeld met de NOS. Criminelen bellen op uit naam van bijvoorbeeld het ministry of justice, met de boodschap dat iemands bsn-nummer voorkomt in een drugszaak.

  Om te 'bewijzen' dat ze er niks mee te maken hebben, krijgen slachtoffers de boodschap dat ze hun geld moeten 'veiligstellen'. In werkelijkheid zijn mensen het geld kwijt.

  Het daadwerkelijke schadebedrag ligt vrijwel zeker hoger. Het bedrag is gebaseerd op het aantal meldingen dat slachtoffers doen bij de Fraudehelpdesk. De totale omvang van de fraude is daarmee onduidelijk. Uit onderzoek van de instantie blijkt dat in het algemeen zo'n 10 procent van de slachtoffers zich meldt.

  Twintig meldingen per dag

  De eerste meldingen van deze specifieke werkwijze kwamen in september vorig jaar binnen bij de instantie. Toen is er op diverse momenten ook voor gewaarschuwd. De vorige 'piek' was dit voorjaar. "Er is in april en mei een dipje geweest, nu krijgen we de hele dag door dit soort meldingen", zegt woordvoerder Tanya Wijngaarde. Het ging vorige week om gemiddeld twintig meldingen per dag.

  De cijfers van de Fraudehelpdesk:

  NOS De cijfers van Engelstalige neptelefoontjes

  Wijngaarde zegt dat vaak, met kleine variaties, dezelfde werkwijze wordt gehanteerd. Slachtoffers worden enerzijds geïntimideerd met het bericht dat ze voorkomen in een crimineel onderzoek en aan de andere kant wordt geprobeerd vertrouwen te winnen. "Het begin allemaal met een bandje, daarna krijg je echt iemand aan de telefoon", zegt Wijngaarde. "Wel hebben ze een aantal variaties in het gesprek." In sommige gevallen willen ze ook speciale software installeren zodat ze kunnen meekijken via de laptop of telefoon.

  Er lijkt sprake van een geraffineerde werkwijze. Mogelijk dat ze zelfs gegevens uit datalekken gebruiken zodat de suggestie wordt gewekt dat het echt klopt, zegt Wijngaarde. "Daardoor wordt het voor mensen heel lastig om te herkennen dat dit nep is." Ook zijn er enkele meldingen dat ze na het bandje iemand aan de lijn krijgen die Nederlands spreekt.

  Het is nog onduidelijk wie erachter zit. Ook de Fraudehelpdesk tast in het duister, zegt Wijngaarde. "Het valt natuurlijk wel op dat er Engels wordt gesproken met een bepaald accent. En op nationale feestdagen in India krijgen we geen meldingen. Dat doet wel vermoeden dat het daar vandaan komt."

  Tips van de Fraudehelpdesk:

  • Wees alert op vreemde telefoontjes of sms'jes. Bel vreemde nummers niet terug.
  • Maak nooit geld over op basis van een sms of telefoongesprek, hang altijd op.
  • Geef geen informatie en download geen software op verzoek van een onbekend persoon.

  De criminelen maken gebruik van een techniek die spoofing heet. Daarbij kunnen ze doen alsof ze vanaf een bepaald nummer bellen, vaak een 06-nummer. Wie probeert terug te bellen, krijgt een heel ander persoon aan de lijn dan van wie het nummer daadwerkelijk is.

  Dit maakt het óók mogelijk om te doen alsof ze bellen vanaf een nummer van bijvoorbeeld een kantoor van justitie, politie of de Hoge Raad. Banken zijn hier al beter tegen beschermd.

  Op basis van vertrouwen

  Dat dit kan, heeft alles te maken met hoe bellen via internet (VoIP) in de telecomindustrie is opgezet, legt Florian Overkamp uit. Hij is oprichter van telecombedrijf Speakup. "Providers wisselen heel weinig info uit over welk nummer door welke telecomproviders mag worden uitgestuurd. Partijen hebben heel veel vrijheid en veel wordt gedaan op basis van vertrouwen."

  Technisch is het daardoor mogelijk om te doen alsof je vanaf een willekeurig nummer belt. Het is alsof je het gezicht van iemand namaakt en dat als masker opzet.

  Reacties

  KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile laten weten niet zoveel te kunnen tegen deze vorm van fraude. Wel is er een wetsvoorstel in consultatie dat meer mogelijkheden moet bieden voor het tegengaan van deze vorm van fraude.

  De NOS heeft de politie afgelopen donderdag en vrijdag benaderd met vragen over hoeveel aangiften er liggen en of er zicht is op daders. Een woordvoerder laat weten niet binnen de gestelde tijd antwoord te kunnen geven omdat dit veel uitzoekwerk vraagt en er door vakanties minder capaciteit is. Het OM kon voor publicatie geen antwoorden geven.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 juli 2012 @ 08:12
  #10
  reactie op (#9) mona2

  Quote: mona2

  zondag 15 juli 2012 @ 17:52

  is inderrdaad een vreemd telefoontje
  ook al die emails van banken waar ik niet eens bij ben ingeschreven ik gooi alles direct weg,
   

  Goedemorgen, nu er zijn mer mensen mee op de hoogte weer, hoop dat het meer wordt doorgegeven. De e-mails moet je inderdaad ook in de gaten houden, kreeg er zelf enige tijd geleden ook 2, één van de ING en een ander van ABN-AMRO ZOGENAAMD, en van beide baken geen klant... (lees ook de ING perikelen o.a) dus inderdaad dirct gedeleted.120.gif Een goede werkweek nog.  

  handtekeningafbeelding
 • zondag 15 juli 2012 @ 17:52
  #9
  reactie op (#8) Gotspe

  is inderrdaad een vreemd telefoontje


  ook al die emails van banken waar ik niet eens bij ben ingeschreven ik gooi alles direct weg,


   

   
  groetjes ♥Mona2♥
   https://hsjoke.clubs.nl/ mona,s clubhuis
 • zondag 15 juli 2012 @ 09:52
  #8
  reactie op (#4) bara4be3

  Quote: bara4be3

  zaterdag 14 juli 2012 @ 20:50

  Hopelijk heb je geen conflict  met de (pizza-) maffia.    -:)

  Goede morgen. Wel een gek telefoontje ik neem aan dat het zo is gebeurd en dan is het uitkijken. Ik zal ook weer doorgeven aan anderen. Nu ik denk dat de échte mafia er misschien wel achter zit? Ik begrijp de kwinkslag van u hoor maar toch? 3.gif   

 • zaterdag 14 juli 2012 @ 22:26
  #7
  reactie op (#4) bara4be3

  Goede avond en tja... wie weet, ik geloof toch dat hij nog een naam brabbelde.... iets van 'berlosconi' of zoiets??? 102.gif 107.gif

  Nu ja als het kan geef toch ook door aan anderen dit verhaal, ter preventie? 117.gifen een goede zondag ook voor u verder en blijf lezen hier...!  

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:38:22
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 juli 2012 @ 22:22
  #6
  reactie op (#3) Vomie

  Goed avond, zeker nat was het vandaag! Bedankt voor het doorgeven aan anderen, hoe meer mensen er van weten des te beter? 117.gifEen goede zondag ook verder nog. 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 juli 2012 @ 22:21
  #5
  reactie op (#2) jeroen007

  Quote: jeroen007

  zaterdag 14 juli 2012 @ 09:11

  goedemorgens wat een raar vrage aan u? goed dat u hier waarschuwinge geeft hoor. wens nog een pretige weekeinden

  Goede avond zeker een heel raar telefoontje maar een gewaarschuwd mens telt voor 2123.gifEen goed weekeinde ook nog.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 juli 2012 @ 20:50
  #4
  reactie op (#1) herman_dad

  Hopelijk heb je geen conflict  met de (pizza-) maffia.    -:)

 • zaterdag 14 juli 2012 @ 09:30
  #3
  reactie op (#2) jeroen007

  Quote: jeroen007

  zaterdag 14 juli 2012 @ 09:11

  goedemorgens wat een raar vrage aan u? goed dat u hier waarschuwinge geeft hoor. wens nog een pretige weekeinden

  Hallo allemaal ja dat is heel vreemd? Ze hebben zeker weer iets nieuws ontdekt zo op die manier? Ik zal het ook aan anderen doorgeven per e-mail en op andere clubs zetten hoor. Ook nog een leuk maar nat weekeinde!  

 • zaterdag 14 juli 2012 @ 09:11
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goedemorgens wat een raar vrage aan u? goed dat u hier waarschuwinge geeft hoor. wens nog een pretige weekeinden 3.gif