Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

11016 keer bekeken

Schuldhulpverlening, ARMOEDE en perikelen daarover...

 • zaterdag 04 februari 2023 @ 00:22
  #105
  reactie op (#104) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG ARMOEDEVAL: KABINET WIL DE SCHULDHULPVERLENING NAAR 1,5 JAAR TERUGBRENGEN i.p.v. de nu wettelijke drie jaar. Een goed gegeven voor veel mensen, steeds meer mensen komen in de financiele problemen en in de schuldhulpverlening. Ook voor hen, zij hebben het razend druk de laatste jaren, mede door alle ons overkomen ellende in de wereld. 

  Ouder: DE GEMEENTEN MOETEN ALLE SCHULDEN OP ZICH NEMEN EN BINNEN 3 JAAR IEDEREEN SCHULDENVRIJ?? Een nobel streven maar toch en dan, daarna?? iedereen een basisinkomen, zie ook andere artikel daarover in dit forumtopic!!! Bovendien, de schuldhulpverleningen hebben dat systeem al, hanteren dit al dus moet geen probleem zijn. Of de politiek gaat daar wéér in dwalen en blunderen door weer terug te draaien of anderszins. Je weet het nooit met DE POLITIEK, eigen (partij)belang...

  Zie ook http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-03-23 09.00 uur: 

  ANP/Hollandse Hoogte

  NOS Nieuws•Gisteren, 20:31•Aangepast gisteren, 21:44

  Kabinet wil schuldhulpverlening voortaan beperken tot 1,5 jaar

  Mensen mogen niet langer dan anderhalf jaar in de gemeentelijke schuldhulpverlening zitten. Nu is dat drie jaar. De Tweede Kamer heeft gevraagd om mensen sneller van hun schulden af te helpen en het kabinet wil dat regelen.

  Als iemand bij de gemeente in de schuldhulpverlening zit, moet diegene zien rond te komen van het absolute minimum. "Dat trekt een zware wissel op mensen, waardoor velen het traject niet volhouden en de financiële problemen juist groter worden", zegt minister Schouten voor Armoedebeleid. "Ik wil dat mensen zo snel mogelijk door kunnen met hun leven."

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zegt dat er in 2020 ruim 600.000 mensen problematische schulden hadden. Door de huidige energiecrisis en de stijgende prijzen zullen er nog meer in moeilijkheden komen, denkt Schouten. Ze wil kijken of mensen met hoge schulden actief benaderd moeten gaan worden voor hulp.

  Schuldhulpverlening

  Wie in grote financiële problemen zit krijgt hulp van de gemeente. Een hulpverlener stelt een plan op voor het aflossen van schulden en maakt afspraken met schuldeisers daarover. Ook betaalt de hulpverlener de vaste kosten en zet hij of zij weekgeld apart voor dagelijkse uitgaven. Als schuldeisers niet willen meewerken aan een betalingsregeling, kan de rechter ze daartoe dwingen.

  De bedoeling is om in drie jaar zoveel mogelijk schulden af te betalen. Schulden die daarna nog openstaan hoeven meestal niet meer ingelost te worden. Die periode moet dus worden teruggebracht tot anderhalf jaar.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-03-23 07:42:17
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 april 2022 @ 00:22
  #104
  reactie op (#103) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG ARMOEDEVAL: DE GEMEENTEN MOETEN ALLE SCHULDEN OP ZICH NEMEN EN BINNEN 3 JAAR IEDEREEN SCHULDENVRIJ?? Een nobel streven maar toch en dan, daarna?? iedereen een basisinkomen, zie ook andere artikel daarover in dit forumtopic!!! Bovendien, de schuldhulpverleningen hebben dat systeem al, hanteren dit al dus moet geen probleem zijn. Of de politiek gaat daar wéér in dwalen en blunderen door weer terug te draaien of anderszins. Je weet het nooit met DE POLITIEK, eigen (partij)belang...

  Zie ook http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 26-10-22 17.00 uur: Schuldhulpveleningsbureau's kunnen het werk nu al niet meer aan en vermoedelijk melden zich nog meer mensen aan, gezien alle financiele problematiek, prijzen, energie etc... zie ook elders in forum.

  UPDATE 13-07-22 17.00 uur: Wat plannen van de minister om de armoedeval iets tegen te gaan?

  UPDATE 06-07-22 09.00 uur: Eerder al 800 euro maar toch nu naar 1300 euro energiecompensatie?

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 16:54

  Als de gemeente alle schulden overneemt: 'Je creëert schuldenrust'

  ANP

  Een nationaal fonds voor mensen met problematische schulden, zodat ze daar sneller van af zijn en opnieuw kunnen beginnen. Dat bepleit de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in een nieuw rapport. Schuldhulpverleners reageren enthousiast op de voorstellen, maar wijzen er ook op dat veel van de plannen al in gang zijn gezet.

  "Het is een goede analyse van wat er aangeboden wordt en wat er beter kan, we zien het daarom als een steun in de rug", zegt Auke Schouwstra van de branchevereniging voor financiële hulpverlening NVVK.

  Een van de belangrijke voorstellen uit het rapport is dat de overheid de gesaneerde schulden van iemand kan overnemen. De gemeente koopt in dat geval alle gesaneerde schulden (waar met alle schuldeisers een regeling voor is getroffen) op en wordt de enige schuldeiser, zodat een hulpvrager nog maar één schuldeiser krijgt. Dit moet 'schuldrust' creëren. "Wat dat betreft kan de Raad blij zijn, want we zijn op 1 april gestart met het Landelijk Waarborgfonds, dat precies dit als doel heeft", zegt Frank Dijkstra, directeur van het fonds.

  Veertien schuldeisers

  Schuldhulp voorkomt over het algemeen grotere problemen en hogere kosten, bijvoorbeeld dat mensen dakloos raken of dat ze gezondheidsproblemen krijgen door de schulden.

  Er zijn twee manieren van gemeentelijke schuldhulp: via schuldbemiddeling of het saneringskrediet. Bij bemiddeling spaart een schuldenaar drie jaar lang een maximaal bedrag dat hij of zij kan opbrengen. Dat bedrag wordt elk jaar over de schuldeisers verdeeld. De rest van de schuld wordt na drie jaar kwijtgescholden.

  Bij sanering neemt één partij, een kredietbank, alle schulden over waardoor er nog maar één schuldeiser is. De schuldenaar krijgt een lening bij de kredietbank die hij in drie jaar terug moet betalen. Daarna is de schuldenaar schuldenvrij.

  Dat laatste heeft volgens de Raad en ook de NVVK de voorkeur. Naast de schuldrust, scheelt één schuldeiser veel administratief gedoe. Volgens de NVVK heeft een schuldenaar gemiddeld veertien verschillende schuldeisers. Uit onderzoek blijkt dat bij sanering 93 procent van de mensen na die drie jaar schuldenvrij is, bij schuldbemiddeling is dat 75 procent.

  Elke maand één bank

  Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloot daarom tot het Landelijk Waarborgfonds, waar de overheid 30 miljoen euro in heeft gestort. Kan een schuldenaar zijn lening bij de kredietbank niet aflossen, dan kan de kredietbank een beroep doen op dat fonds.

  Frank Dijkstra: "De overheid draagt door dit fonds het risico, als ondersteuning voor gemeenten. Deze subsidie is verstrekt voor een periode van vijf jaar, in die tijd hopen we alle kredietbanken bij ons aan te laten sluiten." De eerste bank die is aangesloten is de kredietbank Zwolle. Het doel is om elke maand één van de 23 kredietbanken aan te sluiten.

  Sommige gemeenten streven al langer naar saneringstrajecten naast het gebruikelijke bemiddelingstraject. Een daarvan is de gemeente Amsterdam. Bij sanering wordt dan 90 procent van iemands schuld door de schuldeisers kwijtgescholden, 10 procent wordt overgenomen door de Amsterdamse kredietbank.

  Wethouder armoede Marjolein Moorman (PvdA): "We laten in Amsterdam zien dat het werkt om schuldenrust te creëren. Door het overnemen van schulden ontstaat er een helder perspectief, met één schuldeiser en verlossen we mensen van aanmaning op aanmaning."

  Buiten de boot

  De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving erkent dat veel van de voorstellen al praktijk zijn. En dat is maar gelukkig, omdat door de stijgende energieprijzen, inflatie en flexibilisering van de arbeidsmarkt waarschijnlijk meer mensen binnenkort hulp nodig hebben. "Dan moet de drempel zo laag mogelijk liggen."

  Ook Auke Schouwstra van de NVVK vindt de schulphulp nog veel toegankelijker moet. Er zijn volgens hem nog steeds mensen die om wettelijke redenen buiten te boot vallen. "Als je een niet-saneerbare schuld hebt bijvoorbeeld omdat je boetes hebt, daardoor blijven sommige mensen met schulden zitten. Dat moet anders."

  Ook vindt hij dat er eerder begonnen moet worden met een schuldregeling. "Mensen wachten in het algemeen te lang met hulp vragen, waardoor de problemen zich opstapelen. We zijn veel aan het experimenteren met regelingen om eerder te kunnen ingrijpen, bijvoorbeeld door al een schuldregeling te starten als nog niet alle schuldeisers bekend zijn. De Raad stelt voor om van die experimenten beleid te maken, dat juichen wij toe."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-10-26 15:04:20
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 april 2022 @ 00:30
  #103
  reactie op (#101) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG ARMOEDEVAL: Enigszins op de achtergrond door de andere problemen, MAAR DE ARMOEDE (VAL), RONDKOMEN VOOR STEEDS MEER MENSEN gaat onverminderd door. Een enkele kleine 'opsteker' b.v. is dat de olieprijs weer wat daalt dus ook de brandstofkosten, maar andere LEVENSZAKEN...? En de POLITIEK, zeker ze doen hun best 'voor de buhne'? Maar politiek en ook in juridische bijkomende zin vaak daarbij nog een bijna onoverkomelijke zaak voor maatschappelijk velen, steeds meer mensen en inkomensgroepen.... 

  Deze armoedeval is nog om te draaien wellicht maar lees daarvoor boek Van Homo sapiens naar homo galacticus... Maar halen we dat nog, duurt even voordat zover is maar de oorlog in Europa doet wellicht alles veranderen, laten we maar niet TE negatief doen en zijn dan???

  Maar wat nog meer verontrustender is, dat de schuld bij dit alles een beetje wordt neergelegd al, bij de degenen, de Homo sapiens die op dit moment de grootste problemen hebben? De vluchtelingen...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • VANDAAG, 06:08 • AANGEPAST VANDAAG, 09:00

  Meeste Nederlanders (nog) niet geraakt door inflatie, minima al wel veel last

  NOS

  De meeste Nederlanders zeggen nog niet veel last van de inflatie te hebben, die sinds de jaren 70 niet zo hoog is geweest. Drie op de tien mensen geven aan dat ze er wel last van hebben. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van I&O Research onder 1996 Nederlanders, in opdracht van de NOS.

  Een kwart van de Nederlanders heeft "enige last" van de prijsstijgingen en moet "hierdoor goed op de kleintjes letten", nog eens 5 procent heeft er "veel last van" en "komt hierdoor financieel in de problemen". Niet verrassend worden mensen met een minimuminkomen het meest geraakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor alleenstaanden met kinderen, Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond en mensen met een uitkering.

  Het verschil in inkomenspositie heeft, zo laat het onderzoek zien, ook invloed op de blik van mensen op de oorlog in Oekraïne. En met name op de vraag of de sancties tegen Rusland moeten worden opgevoerd, ook als dat de economie schaadt. Van de lagere inkomensgroepen staat 47 procent achter scherpere sancties. Bij mensen die meer dan twee keer modaal verdienen, zijn zeven op de tien daarvoor.

  Russisch gas

  De meeste Nederlanders willen compleet van het Russische gas af. Twee op de drie (65 procent) zeggen dat er desnoods meer gas in Groningen moet worden gewonnen als alternatief. Dat is 10 procentpunt meer dan vorige maand.

  Van de Groningers onderschrijft 61 procent deze stelling, nauwelijks minder dan gemiddeld dus en meer dan vorige maand. Onderzoeker Peter Kanne van I&O Research wijst er daarbij wel op dat het aandeel Groningers in dit deel van de steekproef klein is.

  Verwarming lager

  Zeven op de tien Nederlanders (71 procent) hebben vanwege de gestegen prijzen en/of de crisis met Rusland de afgelopen maand maatregelen genomen. Ruim de helft (55 procent) zette de verwarming lager, drie op de tien gingen minder autorijden of korter douchen.

  Mensen met een minimuminkomen pasten hun gedrag iets minder aan dan mensen met middeninkomens. Een verklaring kan zijn, denkt onderzoeker Kanne, dat mensen op het minimum al langer zuiniger gedrag vertoonden en relatief vaak geen auto hebben.

  Oekraïense vluchtelingen

  Nederlanders zijn iets kritischer geworden over het kabinetsoptreden ten aanzien van de oorlog in Oekraïne. Een meerderheid (56 procent) steunt het optreden in ieder geval grotendeels, maar in maart was dat nog 68 procent.

  In diezelfde maand zei 78 procent van de Nederlanders voor een ruimhartige opvang van Oekraïense vluchtelingen te zijn. Inmiddels is dat 69 procent.

  Verantwoording

  Voor dit onderzoek van I&O Research werden 1996 Nederlanders ondervraagd tussen vrijdag 8 tot en maandagochtend 11 april. De resultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, regio, opleidingsniveau en stemgedrag bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar. De steekproef is representatief voor de Nederlanders vanaf 18 jaar.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-04-14 00:32:31
  handtekeningafbeelding
 • zondag 12 december 2021 @ 09:00
  #102
  reactie op (#99) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE CORONACRISIS dd 12-12-2021: OOK INGEVOLGE CRISIS, SCHULDHULPVERLENING VOOR ZEER VEEL ONDERNEMERS... VEEL BEDRIJVEN. HORECA REDT HET UITEINDELIJK TOCH NIET EN KOMEN IN DE SCHULDHULP... Twee gespecialiseerde schuldhulpverleners, bewindvoerders Zuidweg & Partners en Menzing & Partners,  trekken aan de bel.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 17:05

  Schuldhulpverleners: 'Steeds meer ondernemers kloppen aan'

  Een verlaten Grote Markt in Den Haag, na de verplichte sluitingstijd van de horeca ANP

  •  Gidi Pols redacteur Economie

  Schuldhulpverleners zien het aantal ondernemers dat aanklopt voor schuldhulp oplopen. Veel van hen kunnen niet meer terugvallen op overheidssteun, terwijl schuldeisers wel steeds actiever zijn geworden. Hulpverleners verwachten komend jaar een nog grotere toestroom, als ondernemers hun belastingschuld moeten gaan aflossen.

  Op het Hilversumse kantoor van Zuidweg & Partners stapelen de coronagerelateerde schulddossiers zich op. Het bureau verzorgt de schuldhulp voor ondernemers uit ruim 150 gemeenten. Van januari tot augustus kwamen er gemiddeld twaalf dossiers per week binnen van ondernemers met coronaschulden; inmiddels zijn dat er 35 per week.

  Ook Menzing & Partners, dat voor enkele tientallen gemeenten de schuldhulp voor ondernemers uitvoert, zag het de laatste weken drukker worden. "Mensen worden wakker nu de ondersteuning stopt en de crediteuren weer wat beginnen te bewegen", zegt eigenaar Martin Menzing.

  'In slaap gesust'

  Vooral het wegvallen van de steun aan zelfstandigen (Tozo) zien Zuidweg en Menzing als het kantelmoment. Die steun stopte op 1 oktober en kwam niet meer terug in het nieuwe steunpakket dat vorige maand werd aangekondigd. Menzing: "Doordat ondernemers nog steun kregen was een deel in slaap gesust. Zij voelden geen noodzaak om in actie te komen en hun schulden aan te pakken."

  Deze ondernemerssteun is er nu:

  • NOW: voor de zevende keer is er een loonsteunregeling. Net als tijdens de vorige regeling, die op 1 oktober stopte, wordt maximaal 85 procent van het salaris van personeel vergoed. Ondernemers kunnen aanspraak maken op de regeling als ze minimaal 20 procent omzetverlies lijden door de huidige maatregelen.
  • TVL: de tegemoetkoming vaste lasten is ook weer terug. Eerder vergoedde het kabinet hiermee 85 procent van de vaste lasten van gedupeerde ondernemers, dat is nu 100 procent. Er zitten wel maximumbedragen aan. Ondernemers kunnen aanspraak maken als ze minimaal 30 procent van hun omzet kwijt zijn.
  • Cultuur en sport: er zijn speciale regelingen voor de cultuursector en sportverengingen.
  • Belastinguitstel: ook de regeling waardoor ondernemers hun belastingbetalingen mogen uitstellen is weer verlengd, ook voor ondernemers die geen belastingschuld hebben door eerder uitstel.

  In de coronacrisis was het tot nog toe rustiger dan voorheen bij de schuldhulpverleners, ook doordat veel schuldeisers uitstel van betaling gaven. Nu die weer actiever achter ondernemers aan gaan, merkt de schuldhulpverlening dus een toeloop.

  148.000 ondernemers met belastingschuld

  En de echt grote toestroom moet volgens hen nog beginnen. Ondernemers hoeven hun opgebouwde belastingschuld nog niet terug te betalen. Sterker nog, sinds eind november is het opnieuw mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen.

  Die belastingschulden hangen als een donkere schaduw boven de hulpverlening. Ruim 148.000 kleine ondernemers hebben hun belasting uitgesteld en daarmee samen een schuld van 3,4 miljard euro opgebouwd. Die schulden moeten ze in uiterlijk vijf jaar terugbetalen, vanaf 1 oktober 2022.

  "Het moment dat de Belastingdienst gaat invorderen is meestal het omslagpunt", zegt Jacqueline Zuidweg, van het gelijknamige schuldhulpbureau. "Ik voorzie dat wij als schuldhulpverleners dan voor tienduizenden ondernemers schuldregelingen met de Belastingdienst moeten treffen."

  Horecaondernemer Frank Loois heeft een belastingschuld. NOS

  Horeca-ondernemer Frank Loois heeft inmiddels een belastingschuld van ruim 160.000 euro. Die loopt door de huidige coronamaatregelen verder op. "De vraag is of we op de basis van de cijfers in het verleden dit bedrag nog wel kunnen dragen", zegt Loois.

  Voor hem hangt alles af van hoe de Belastingdienst met zijn schuld zal omgaan. "Nu mag je het vanaf oktober volgend jaar in vijf jaar terugbetalen. Maar daarvoor moet onze winst verdubbelen en dat is niet haalbaar. Het zou ons enorm helpen als de afbetaling wordt uitgesteld en op de lange termijn deels wordt kwijtgescholden."

  Stoppen is voor Loois ook geen optie. "Verkopen zou voor mij een persoonlijk faillissement betekenen. Ik kan me niet voorstellen dat we zoveel staatssteun hebben uitgegeven, en dan nu ondernemers één voor één gaan omtrekken. Het is hopen dat andere bedrijven eerder omvallen dan ik en de overheid met een generieke regeling komt om belastingschulden aan te pakken."

  Jacqueline Zuidweg verzorgt schuldhulp voor ondernemers. NOS

  Zuidweg betwijfelt of de Belastingdienst wel de capaciteit heeft om al die dossiers af te handelen. "Ik vrees dat we stil komen te staan doordat we moeten wachten op de Belastingdienst. Dan krijg je een nieuwe affaire die mensen dieper in de schulden stort. Dat vind ik echt zorgelijk."

  De Belastingdienst laat weten dat het extra mensen werft en opleidt om de capaciteit te verhogen. Daarnaast gaat de dienst schuldoverzichten naar ondernemers sturen, zodat ze inzicht hebben in hun Belastingschuld en zich zo vroeg mogelijk melden als zij schuldproblemen hebben.

  'Klapband van het systeem'

  Ook Menzing vreest voor een "klapband van het systeem" als alle ondernemers tegelijk hulp zoeken. "Je kan beter het ventiel rustig laten leeglopen", zegt hij. Hij is daarom blij dat er geen nieuwe Tozo-regeling is gekomen. "Dat zou een hele groep weer in slaap sussen. Die komen nu rustig aan binnen, zo blijft het beheersbaar. Ik roep daarom ondernemers met financiële problemen op om niet hun kop in het zand te steken."

  Om de kans op schuldsanering te vergroten gaat de Belastingdienst zich tot september 2023 soepeler opstellen als schuldeiser. "Soms zijn bedrijven in de kern gezond, maar hebben ze toch een problematische schuldenlast. Schuldsanering kan dan in uiterste nood een oplossing zijn om te voorkomen dat de ondernemer failliet gaat", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 november 2021 @ 00:17
  #101
  reactie op (#99) herman_dad

  Goedemorgen, HELFT VAN NEDERLANDSE HUISHOUDENS FINANCIEEL KWETSBAAR, maw LEVEN OP RANDJE VAN FINANCIEEL FAILLIET in feite.... De HELFT dus van ons allen, 'vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans', stelling uit de boeken, zie forum/Algemeen/BOEKENTIP VOOR DE KERST, of nog St.Klaas!!? Die woorden zijn dus voor de HELFT van alle huishoudens meer dan profetisch?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 01-12-21:

  TOCH OOK, laatste: 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 12:29

  Helft van Nederlandse huishoudens financieel kwetsbaar: 'Uitgaven worden onderschat'

  De helft van alle Nederlandse huishoudens is financieel kwetsbaar. Zij lopen kans op termijn niet al hun rekeningen te kunnen betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte, ING, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en de Universiteit Leiden.

  Zo'n vijfduizend huishoudens werden ondervraagd over hun houding, gedrag en gevoelens over geld sparen, lenen, hun inkomsten, uitgaven en financiële planning.

  Een opvallende uitkomst van het onderzoek is dat er vrij weinig gepland wordt voor de lange termijn. "Mensen vinden het moeilijk om voor de lange termijn te plannen: ze onderschatten hun uitgaven of overschatten hun inkomsten", zegt Peter van Loon van Deloitte.

  Dit probleem speelt bij alle groepen. "Het betreft ook mensen met midden- en hoge inkomens, die zijn met name op de lange termijn kwetsbaar."

  Moeilijk rondkomen

  Ruim één op de tien huishoudens kan niet rondkomen: deze huishoudens vinden het moeilijk om de noodzakelijk kosten voor hun levensonderhoud te betalen. Ze maken schulden of gebruiken spaargeld om rond te komen. Ruim een derde van alle huishoudens in Nederland heeft moeite om alle rekeningen te betalen.

  In de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de randgemeenten wonen relatief veel financieel ongezonde mensen. Dat komt doordat er relatief veel jongeren en zzp-ers wonen, groepen die een hoger risico lopen om in financieel kwetsbare situaties te komen.

  Op de Facebookpagina van de NOS is herkenning te zien in de reacties. Een aantal voorbeelden:

  FACEBOOK

  FACEBOOK

  FACEBOOK

  Volgens de onderzoekers ben je financieel gezond wanneer je op een comfortabele manier aan huidige en toekomstige financiële verplichtingen en behoeften kunt voldoen, en financiële zekerheid hebt om levensdoelen na te streven. Ongeveer een derde van de huishoudens valt in deze categorie.

  Maar ook voor deze groep is er ruimte voor verbetering, zeggen de onderzoekers. "Het is verrassend hoe weinig inzicht mensen hebben in hun lange termijn financiële huishouding. Mensen die nu financieel gezond zijn, kunnen later alsnog kwetsbaar worden", zegt Van Loon. "Zowel jong als oud moet goed nadenken over hun financiën nu, maar ook naar later kijken."

  Emancipatie

  Het onderzoek toont ook verschillen tussen mannen en vrouwen aan: vrouwen scoren op vrijwel alle gebieden slechter dan mannen. Van Loon vindt dat niet zo gek: "Mannen hebben vaker een hoger inkomen, en daardoor ook grotere buffers."

  Alleen op het gebied van lenen scoren vrouwen beter. Ze nemen minder risico, de onderzoekers vermoeden omdat vrouwen voorzichtiger zijn. "Mannen overschatten zichzelf vaker".

  Toekomst

  Een derde van de Nederlandse bevolking maakt geen financiële plannen. Het Nibud ziet dat mensen die wel planmatig met hun geld omgaan, minder snel in financiële problemen komen. Planmatig met geld omgaan betekent bijvoorbeeld minstens eens per jaar een begroting maken waarbij je al je uitgaven en inkomsten op een rij zet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-12-01 09:35:26
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 augustus 2021 @ 09:04
  #100
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen,  vervolg #96: EEN ZAAK UIT 2018 (!) WE ZIJN AL IN 2021, BEWINDVOERDER DIE TONNEN STAL VAN CLIENTEN NU PAS VOOR DE RECHTER? Te langdurig dit... zie ook clubs  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  of  http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Door gebrek aan capaciteit bleef de zaak sindsdien liggen, tot vandaag. De zaak dient in Den Bosch om belangenverstrengeling te voorkomen.

  Zie en lees verder art.NOS-NIEUWS of TWITTER (bron)   

  AANVULLING dd 8-9-21: Conform de eis: De rechtbank in Den Bosch heeft een voormalig bewindvoerder uit Bunde in de provincie Limburg veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:54 • AANGEPAST GISTEREN, 13:40

  18 maanden cel geëist tegen bewindvoerder voor stelen tonnen van cliënten

  De rechtbank in Den Bosch ANP

  Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen een voormalig bewindvoerder uit Bunde in Limburg. Hij wordt ervan verdacht zo'n 300.000 euro te hebben gestolen van zijn cliënten om zijn gokverslaving te bekostigen. Ook eist het OM een beroepsverbod tegen de man.

  De zaak kwam in 2018 aan het licht, toen de verdachte zelf naar de rechtbank in Limburg stapte, die hem had benoemd als bewindvoerder in verschillende zaken. Hij werd meteen uit zijn functie gezet en de rechtbank deed aangifte. De gedupeerde cliënten kregen een andere bewindvoerder en justitie begon een onderzoek.

  Door gebrek aan capaciteit bleef de zaak sindsdien liggen, tot vandaag. De zaak dient in Den Bosch om belangenverstrengeling te voorkomen.

  Jarenlange processen

  De man uit Bunde wordt ervan verdacht geld van 178 cliënten naar zijn eigen rekening te hebben overgeboekt. De slachtoffers zaten allemaal in de schuldsanering vanwege hoge schulden. Het gaat vaak om jarenlange processen, waarbij de bewindvoerder toegang heeft tot de rekening van degene met schulden.

  Het is niet de eerste Limburgse bewindvoerder die wordt verdacht van fraude, meldt 1Limburg. In 2016 deed zich een vergelijkbare situatie voor met een man uit Geleen. Die zou zichzelf met zeker 90.000 euro hebben verrijkt en ook die zaak lag lange tijd op de plank.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg

  Gewijzigd op 2021-09-08 08:36:12
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 februari 2021 @ 00:50
  #99
  reactie op (#97) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE CORONACRISIS dd 26-02-2021: SCHULDENAREN WORDEN ONTZIEN TIJDENS DE CORONACRISIS, MAAR DEMONSTRATIE TEGEN HUISUITZETTINGEN vandaag.... kiss

  JAAR GELEDEN: zie vorige bericht hierover: Eerder was al bekend dat Kabimet had verboden b.v. huisuitzettingen TE DOEN OF wat nu ook meer in beeld komt, eigenaren van winkelpanden die gesloten zijn, geen inkomsten e.d. idem?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:39

  Demonstreren tegen huisuitzetting, 'Alles in deze tijd is al zo onzeker'

   

  Protest tegen huisuitzetting NOS

  Je huis uit moeten maar geen nieuwe plek kunnen vinden. En dat tijdens een pandemie waarin de overheid mensen oproept zo veel mogelijk thuis te blijven. Een lastige situatie waar tientallen mensen vandaag tegen demonstreerden in Rotterdam.

  Het protest is georganiseerd door de Bond Precaire Woonvormen, opgericht om woonrechten van mensen die tijdelijk, onzeker of te duur wonen op te eisen. Veel demonstranten huren nu via een flexibel huurcontract. In veel gevallen wil de eigenaar van het pand leegstand voorkomen en laat mensen daarom tijdelijk huren tot het pand en nieuwe bestemming krijgt.

  Een van de demonstranten is Nienke Wind. Ze woont in de Rotterdamse Tweebosbuurt, die de woningcoöperatie wil slopen. Een deel van de oorspronkelijke bewoners van die wijk is al vertrokken. Om leegstand van die woningen te voorkomen zitten er tijdelijke huurders in. Maar ook die moeten nu vertrekken want hun contract loopt af. "Ik heb nu gelukkig op het nippertje een andere woning kunnen vinden, maar het is erg lastig. Er is een tekort aan woningen en als je niet veel te besteden hebt dan is het aanbod gewoon echt heel klein. Dat je dan in deze tijd met corona op straat kan komen te staan is echt waanzin."

  Slopen

  "Rotterdam sloopt heel veel sociale huur en bouwt daar minder voor terug en dan komen mensen in de verdrukking," zegt Marcel Trip van de Woonbond. "Dat levert problemen op en mensen accepteren daardoor makkelijker een tijdelijke woning omdat niks anders te vinden is. En dan kan je niet zeggen dat ze daarvoor gekozen hebben want er is niet voor iedereen evenveel te kiezen."

  Ook Nienke Wind heeft opnieuw een tijdelijk contract: "Ik weet ook niet helemaal zeker hoe lang ik precies in mijn nieuwe woning kan blijven. Maar dit is echt de enige manier hoe ik een betaalbare woning kan vinden." Veel liever zou ze een vast contract hebben: "Alles in deze tijd is al zo onzeker, het zou fijn zijn als tenminste je huis zeker was. Zeker nu er wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en thuis te blijven. Maar wat als je je huis uitgezet wordt en je geen huis meer hebt."

  Verschuiving

  Hoeveel mensen er in Nederland precies een tijdelijk huurcontract hebben, is niet duidelijk. "Er is de laatste jaren een stapeling geweest van mogelijkheden voor tijdelijke verhuur met allerlei soorten contracten", zegt Trip. "We zien wel dat er op de woningmarkt steeds meer een verschuiving is van vaste naar tijdelijke huurcontracten.

  Protest tegen huisuitzetting NOS

  Vorig jaar concludeerde onderzoeksplatform Investico dat bijna de helft van de vrijgekomen particuliere huurwoningen wordt aangeboden met een tijdelijk contract op basis van een representatieve steekproef op verhuurwebsite Pararius. Op Pararius wordt ongeveer 65 procent van alle huurwoningen in Nederland aangeboden.

  Geen goede ontwikkeling wat de Woonbond betreft: "Over het algemeen is dat niet een verbetering geweest voor rechtspositie van huurder", zegt de Woonbond. "Het flexibeler maken van de huurmarkt is alleen maar flexibeler maken voor de verhuurder. Niet voor de huurder want die kon altijd al de huur opzeggen."

  De Rotterdamse actievoerders wilden wethouder Bas Kurvers (VVD) een petitie aanbieden, maar deze week is de gemeente met reces. Een woordvoeder laat weten dat de wethouder na het reces tijd maakt om de petitie in ontvangst te nemen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 augustus 2020 @ 01:33
  #98
  reactie op (#97) herman_dad

  Goedemorgen, GROOT MAATSCHAPPELIJK PROBLEEM: SCHULDENGOLF NIEUWE ONBEHEERSBARE CRISIS? O.a ZZP'ers maar ook vele anderen, ONTSLAGENEN en personen in de financiele problemen ingevolge de coroancrisis en lockdowns. Vele bedrijven zijn al of staan op punt van omvallen immers?!

  ZIE OOK DE VORIGE BERICHTEN hier daarover en ook de dagelijkse corona-update! Maar GEMEENTEN, Schuldhulpverlening, andere instanties kunnen het nu al niet meer aan. En doordat BEDRIJVEN en overheden ook geen INKOMSTEN zélf meer ontvangen door gedwongen uitblijven op grotere schaal nu van betalingen als huur, gas-licht, zorgverzekering etc. (vaste lasten), heeft dat óók weer een gevolg vóór die bedrijven. Energiebedrijven zouden al 1/3 van de inkomsten missen en velen eigenlijk moeten 'afsluiten', ook dat echter is niet toegestaan nu en ook een nog veel groter maatschappelijker probleem weer gaan vormen.   

  De Staat is nog niet failliet, maar velen van de 'gewone mens' wel. Zie ook artikel hiervoor o.a.: Schuldenaren worden tijdens de coronacrisis ontzien... Ook daarbij dus o.a. geen beslagleggingen, huisuitzettingen etc. zegt de regering en ook branche-organisaties zelf. En ook rechtbanken kunnen niet meer aan: Twintig procent ondernemers in de problemen, meer rechters nodig voor faillissementen en  Twintig weken coronacrisis: schulden, werkloosheid en miljarden steun

  EEN GROOT MAATSCHAPPELIJK PROBLEEM heeft zich aangedient en is vermoedelijk, zeker op korte termijn, niet meer op te lossen: Ombudsman: schuldenvrije toekomst steeds moeilijker Terwijl er bijvoorbeeld een vrij eenvoudig uit te voeren METHODE IS om iedereen in het land op te nemen in een 'vast inkomen' elke maand!! De POLITIEK zou dit direct kunnen uitvoeren binnen een half jaar, trek daar de vaste lasten af, automatisch en de politiek houd er zelf ook nog wat (belasting) aan over en de 'schuldhulpverlening' kan zelfs op termijn worden opgeheven?! Geen 'zwervers' meer op straat... etc. Hoe dan? Beschreven in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... (TIP voor alle politici en schuldhulpverleners o.a..!! Maar ook vele anderen, uzelf die dit leest)       

  LAATSTE UPDATE 5-8-'20: Zie corona-updatebericht, veel ontslagen bij GROTE bedrijven maar ook salarisbevriezingen in het vooruitzicht o.a.:   

  Personeel moet inleveren: NS wil salarissen bevriezen Personeel moet inleveren: NS wil salarissen bevriezen RTL-Nieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 14:10

  'Schuldengolf zzp'ers op komst, en gemeenten niet klaar om hen te helpen'

  De eigenaren van deze kledingzaak hebben al schuldhulp aangevraagd NOS

  De groep zzp'ers die de komende tijd in financiële problemen komt door de coronacrisis zal naar verwachting flink toenemen. Zij houden het hoofd niet meer boven water als de financiële noodmaatregelen vanuit de overheid stopgezet worden. Experts waarschuwen dat gemeenten de schuldhulpverlening niet op orde hebben. Zij voorzien grote problemen voor ondernemers die de komende tijd schulden opbouwen.

  Eerder deze maand becijferden SchuldenlabNL en Deloitte al dat er dit jaar naar verwachting 307.000 tot 566.000 zzp'ers voor langere tijd hun inkomen zullen zien terugvallen. Volgend jaar komen daar nog eens tienduizenden bij. Dat inkomensverlies gaat leiden tot meer problematische schulden, waarschuwen de onderzoekers.

  De staat van de schuldhulp aan ondernemers is al sinds 2012 krakkemikkig, door een onduidelijkheid in de wet. Veel gemeenten zagen het de laatste jaren daarom niet als hun taak om zelfstandigen te helpen. In plaats daarvan kregen zij te horen dat ze eerst hun bedrijf moesten uitschrijven bij de Kamer van Koophandel en daarna terug moesten komen als particulier.

  Verwarring

  "Maar dat kan en mag niet. Gemeenten zijn al sinds 2012 verplicht om ondernemers schuldhulp aan te bieden", zegt een woordvoerder van schuldhulpkoepel NVVK. Dat stond ook in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, maar de memorie van toelichting van die wet zaaide verwarring. Daarom heeft voormalig staatssecretaris Van Ark het voor haar vertrek bij Sociale Zaken nog eens bekrachtigd: op 1 januari 2021 wordt de wet aangepast, waarbij ook aandacht is voor de toegang tot schuldhulpverlening voor zzp'ers. Alle onduidelijkheid daarover moet dan zijn verdwenen.

  De verwarring van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat er nog steeds gemeenten zijn zonder een schuldhulploket voor ondernemers. In sommige gemeenten zijn ze daar nu net mee begonnen, zoals in Arnhem. Daar begon op 1 juli een pilot. "We verwachten echt een toename van ondernemers met geldproblemen", zegt Martien Louwers, wethouder Schulddienstverlening. "Wij hadden al voor corona het plan om meer ondernemers met schulden te gaan helpen. We kunnen dit jaar zo'n honderd ondernemers helpen."

  Als er meer ondernemers met schulden bij komen, dan hoopt de gemeente Arnhem dat het Rijk met extra geld over de brug komt. "Wij hebben het geld hiervoor niet", zegt Louwers. "Zonder extra geld zullen wij keuzes moeten maken om iets anders niet meer te doen."

  Jacqueline de Kort-Bijleveld werkt al jaren in een kledingzaak in Baarn. Haar winkel houdt het niet heel lang meer vol, zegt ze. Niet alleen financieel is het een zware tijd: ook voor haar persoonlijk is het lood- en loodzwaar:

  1:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Veel zzp'ers staan op omvallen: 'Ik ben helemaal kapot, eigenlijk'

  Door de bestaande problemen en de slechte vooruitzichten kijken schuldhulporganisaties gespannen naar de toekomst. Vrijwel iedereen in de schuldensector waarschuwt voor een golf van zzp'ers die op dit moment schulden opbouwen. NVVK schreef daar vorige week een brandbrief over aan alle Nederlandse gemeenten.

  Struikelen

  "Er gaat echt nog een grote golf komen", zegt directeur Jacqueline Zuidweg van Zuidweg en Partners. Dat bureau verzorgt de schuldhulp aan ondernemers voor ruim 140 gemeenten in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n vijftig coronadossiers.

  "De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers zorgt nu nog voor zuurstof, maar dat houdt een keer op", zegt Zuidweg. "En als het uitstel van belastingbetalingen ook nog afloopt, dan gaan er heel veel zzp'ers struikelen." Wanneer dat stuikelmoment precies komt is onduidelijk.

  Inhaalwerk

  Gemeenten hebben flink wat in te halen, denkt Zuidweg. "Die hebben de normale bezetting van de schuldhulp voor ondernemers op nihil gezet. Wij hebben minder aanmeldingen gehad vanuit de gemeenten. Ook omdat ze niet bereikbaar waren voor mensen die behoefte hadden aan schuldhulp. Alles is ingezet voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Er zijn gemeenten die letterlijk het online loket voor ondernemershulp hebben uitgezet. Wij hebben verzoeken uit maart voor een saneringskrediet waar nog geen reactie op is gekomen."

  Het gebrek aan kennis en mankracht bij veel gemeenten is volgens sommigen zo groot, dat het niet zomaar op te lossen is. "Zelfs als er duizenden mensen worden aangenomen is het onmogelijk dat de gemeenten de huidige aanwas aankunnen", zegt Sadik Harchaoui van SchuldenlabNL.

  Samen met andere schuldhulpverenigingen onderzoekt SchuldenlabNL daarom of een opkoopfonds een optie is. Dat fonds moet schulden gaan opkopen van kleine ondernemers en burgers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. "Want er is een ander plan nodig. Bedenk iets wat sneller, goedkoper en rechtvaardiger is."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-08-05 07:00:31
  handtekeningafbeelding
 • maandag 06 april 2020 @ 06:04
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE CORONACRISIS dd 06-04-2020: SCHULDENAREN WORDEN ONTZIEN TIJDENS DE CORONACRISIS, meldt NOS-NIEUWS. Nu in zijn algemeenheid blijkt hieruit. Eerder was al bekend dat Kabimet had verboden b.v. huisuitzettingen TE DOEN OF wat nu ook meer in beeld komt, eigenaren van winkelpanden die gesloten zijn, geen inkomsten e.d. idem?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 04:43

  'Mensen met schulden worden tijdens coronacrisis ontzien'

  De overheid pakt mensen met schulden minder hard aan tijdens deze coronacrisis, meldt het AD. Wie financieel is getroffen, kan uitstel van betaling krijgen. Dat blijkt uit een brief van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) aan deurwaarderskantoren.

  Het CJIB heeft deurwaarders opgedragen tijdens de coronacrisis te zoeken naar oplossingen. Zo moeten ze beslagleggingen op banktegoeden, salaris, eigendommen en woningen zo veel mogelijk vermijden.

  Wie zijn studieschuld niet meer kan betalen, hoeft tijdelijk niet te vrezen dat er een deurwaarder voor de deur staat. Onderwijsorganisatie DUO levert tijdens de coronacrisis geen vorderingen meer aan bij het CJIB, blijkt ook uit de brief.

  Wie als gevolg van de coronacrisis een boete niet kan betalen, kan uitstel van betaling krijgen. Bestaande betalingsregelingen kunnen worden aangepast of tijdelijk gestopt.

  Deel dit artikel:

  STER RECLAME

  Kortheidshalve ziet u het volledige overzicht even zelf verder op club/ forum http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ HIEROVER....!!

  Het zou hetzelfde artikel zijn.

  Dank en voor alle vele bezoekers hier op de nieuwsclubs, ook hier kunt u uw mening of inzicht geven in het forum!! Gratis aanmelden als 'gewoon' lid is al voldoende, of stemmen op de polls bijvoorbeeld?

  Zie nog meer op:

  ZIE VERDER OOK de andere nieuwsclubs: Leden endagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ - Dank!

  handtekeningafbeelding
 • zondag 16 februari 2020 @ 00:39
  #96
  reactie op (#95) herman_dad

  Goedemorgen, BEWINDVOERDERS IN LIMBURG STALEN ZELF VAN 'AAN HEN TOEVERTROUWDE SCHULDENAREN'.... Opmerkelijk is dat deze zaken al langer lopen vanaf 2016 en nog steeds niet voor de rechter zijn gekomen. Beide zaken hadden ook niet met elkaar te maken, stonden los van elkaar.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 12:52 • AANGEPAST VANDAAG, 12:54

  Bewindvoerders in Limburg stalen geld van mensen met hoge schulden

  De rechtbank Limburg in Maastricht L1

  In Limburg hebben twee bewindvoerders hebben, los van elkaar, zo'n vier ton gestolen van ruim tweehonderd cliënten. Hun slachtoffers waren kwetsbare mensen die juist bezig waren om hoge schulden weg te werken.

  Justitie werkt in beide gevallen aan een strafzaak, zegt een woordvoerder bij 1Limburg.

  De rechtbank kan mensen met hoge schulden een speciale bewindvoerder toewijzen. Die zet samen met schuldenaar en schuldeisers een soms jarenlang traject uit om de schulden af te betalen. Het is gebruikelijk dat hij daarbij toegang krijgt tot de rekening van degene met schulden.

  Roel D. (37), inmiddels ex-bewindvoerder uit Bunde, wordt ervan verdacht bij 178 cliënten misbruik te hebben gemaakt van zijn positie. Hij bekostigde zijn gokverslaving door geld van rekeningen af te halen. In totaal boekte hij drie ton over naar zijn eigen rekening. D. heeft in 2018 bekend. Hij werd geschorst, er is aangifte gedaan. Maar de zaak moet nog voor de rechter komen.

  Slachtoffers zijn woedend

  Eerder deed zich een vergelijkbare situatie voor met Rick E. (33), een voormalig bewindvoerder uit Geleen. E. boekte geld van meer dan zeventig cliënten over naar zijn privérekening. Hij zou zichzelf met 90.000 euro hebben verrijkt. E. is geschorst sinds 2016. Ook bij hem is het nog niet tot een strafzaak gekomen.

  "Beide zaken zijn vergelijkbaar", aldus de woordvoerder van justitie. "Het onderzoek loopt nog. De langere doorlooptijd heeft te maken met de geringe capaciteit die het Openbaar Ministerie in Limburg heeft om dit soort fraudezaken te onderzoeken."

  De slachtoffers van beide ex-bewindvoerders zijn woedend over de vertraging. "Ze ergeren zich kapot. Hun zaak heeft bij justitie geen enkele prioriteit, want het kost veel mankracht en veel uitzoekwerk", zegt advocaat Steve Zuidema, die in beide gevallen verschillende cliënten bijstaat. "De een betaalt gewoon vakanties en eigen rekeningen van het geld van deze mensen. De ander brengt het rechtstreeks naar het casino. Hier moet iets mee gebeuren."

  Waar nodig hebben de gedupeerden nu een nieuwe bewindvoerder.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg

  handtekeningafbeelding