Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2888 keer bekeken

HUISDIEREN HOND... special o.a. HONDENBELASTING?

 • vrijdag 11 juni 2021 @ 08:19
  #19

  Goedemorgen, de HONDENBELASTING? EEN HOT ITEM EN MAATSCHAPPELIJKE GRUWEL AL SINDS HET BESTAAT.... nu AFSCHAFFEN vindt ook meerderheid Kamer. Aantal gemeenten hébben de belasting (gemeentebelastingen!) al LANGERE TIJD AFGESCHAFT, maar andere gemeenten nog steeds niet, bovendien overal veschillende tarieven....kiss ook de HOND wordt hierin dus  gediscrimineerd... ??? Maar de mens zeker.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 18:58

  Blaftaks is er nog wel even, minister gaat in gesprek met gemeenten

  Hond in het Amsterdamse Bos ANP

  Ongeveer de hele Tweede Kamer vindt de hondenbelasting niet meer van deze tijd, maar gaat die niet per direct vanuit Den Haag afschaffen. Dat zou een te groot gat slaan in de financiële huishouding van gemeenten, zeggen verschillende partijen en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

  Vandaag stond in de Kamer een burgerinitiatief op de agenda om de belasting, die door ongeveer de helft van de gemeenten geheven, te schrappen. Zo'n 60.000 mensen zetten er hun handtekening voor, zodat de Kamerleden zich over het onderwerp moesten buigen.

  De meeste Kamerleden zijn het met de initiatiefnemers eens dat de hondenbelasting een vreemde belasting is. De opbrengsten worden meestal niet gebruikt om bijvoorbeeld hondenpoep op te ruimen, maar worden gebruikt om de lokale schatkist te vullen. Eigenaren van andere huisdieren hoeven geen belasting te betalen en de tarieven verschillen heel erg per gemeente.

  Gemeentewet wijzigen

  Om de hondenbelasting af te schaffen moet de Gemeentewet worden gewijzigd. Daarin is geregeld dat gemeenten deze vorm van belasting mogen heffen. De Groep Van Haga heeft daar een voorstel voor ingediend, maar daar lijkt geen meerderheid voor.

  Partijen als D66, CDA en PvdA beklemtoonden dat de hondenbelasting een belangrijke inkomstenbron is voor gemeenten. Jaarlijks wordt er zo'n 50 miljoen euro mee opgehaald. "Dat kun je er niet zomaar tussenuit trekken", zei D66-Kamerlid Sneller. Hij wees erop dat veel gemeenten juist geld tekortkomen, omdat ze er de laatste jaren veel taken bij hebben gekregen.

  Ook CDA'er Peters wil hondenbezitters geen valse hoop bieden en PvdA-Kamerlid Kathmann vindt dat de gemeenten zelf moeten beslissen of ze belasting heffen of afschaffen. "Dit onderwerp levert al jaren dynamische debatten op, waar burgers juist zeer bij betrokken zijn."

  Overgangstermijn

  Ook de VVD wil het liefst van de hondenbelasting af, maar wel met een overgangstermijn van bijvoorbeeld vijf jaar. Kamerlid De Kort wil dat de minister in gesprek gaat met gemeenten om te onderzoeken hoe de omstreden taks kan verdwijnen.

  Minister Ollongren is daartoe bereid, maar vindt dat de gemeenten niet in financiële problemen mogen komen door het afschaffen van de hondenbelasting. Daarom pleit ze voor een bredere discussie over de belastingen die gemeenten mogen heffen, maar dat is volgens haar aan het nieuwe kabinet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 juni 2021 @ 00:28
  #18

  Goedemorgen, NIEUWE HUISDIERENWET? ROEPT NU AL GROTE VRAGEN OP bij politici en deskundigen. LEEST U ZELF het artkel en groot maatschappelijk belang voor velen die een huisdier hebben maar MOET DAT DAN ZOALS IN NIEUWE WET.... en ook voor de VEETEELTSECTOR, immers een koe o,a. is ook een huisdier. En ja de politiek veranderd het weer en anders over 4 jaar.... 8 jaar, 12 jaar.... PARTIJ- en verkiezingspolitiek, wetten....  nieuwe wetten?? Blijkt weer eens en in vele maatschappelijke sectore gaat de maatschappij 'kapot' .... Bij RTL 'Beau' oa ook (poitieke) discussie hierover. Bovendien nog HOE HANDHAAF JE DIE REGELS als honden GEEN RIEM mer mogen hebben (voorbeeld!)   Vogels niet meer in een kooi o.a.? Deze wet al AANGENOMEN IN DE KAMER is ook weer een politieke blunder eerste categorie? yes

  Geplaatst dan ook op de clubs http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

  FLICKR/THIS YEAR'S LOVE (CC BY-NC-ND 2.0)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 11:44

  Commotie over dierenwet: 'Denk niet dat huisdiereigenaren zich zorgen hoeven te maken'

  Honden niet meer aan de lijn, vogels niet meer in kooien, katten naar buiten wanneer ze willen en konijnen die naar hartenlust holen kunnen graven. Op sociale media regent het voorbeelden van de mogelijke gevolgen die een nieuwe verandering aan de dierenwet kan hebben. Maar hoogleraar dierenwelzijn Bas Rodenburg (Universiteit Utrecht) verwacht niet dat het zo'n vaart loopt.

  Dat veel vogelhouders met vragen zitten merken ze bij vogelliefhebbersbond NBVV: "We krijgen vragen in de mail. Er is nog veel onduidelijk. Mogen we straks nog vogels in de volière houden, vragen sommigen?"

  Ook op Twitter hebben veel mensen vragen:

  profielfoto Sophie Griffioen@SPHGRFFN

  Leuke nieuwe wet hoor. Alle honden los nu? Een lijn is vrij onnatuurlijk lijkt me… 🤦🏼‍♀️ Wat is dit nou weer voor vage discussie? #dierenwet

  14 uur geleden

  profielfoto Dolf@Dolf24467141

  @WNLVandaag Het ergste hiervan is dat straks dus weer massaal de huisdieren gedumpt worden bij de dierenasiels!! Deze wet kan echt niet!

  13 uur geleden

  Ook dierenkenner Martin Gaus is bezorgd, zegt hij in Spraakmakers op Radio 1. "Als de honden van de lijn moeten en de katten naar buiten toe moeten en de konijnen op een bepaalde manier moeten leven, dan moet er wel even gekeken worden of het praktisch mogelijk is. Een hond kan loslopen als het inderdaad kan. Maar een hond is geen wild dier, het is een huisdier. Die kiest voor mensen, en niet voor een roedel honden waar hij mee wil lopen. Op het moment dat zijn baas een andere kant oploopt, loopt hij er achteraan."

  Het amendement op de Wet Dieren is ingediend door de Partij voor de Dieren, die betoogde dat bijvoorbeeld eenden recht moeten hebben op een omgeving waar ze het water in kunnen. De wetswijziging, al door beide Kamers goedgekeurd, bepaalt nu dat dieren zich vanaf 1 januari 2023 niet hoeven aan te passen aan hun huisvesting, en dat die huisvesting ruimte moet bieden voor hun natuurlijke gedrag. Minister Schouten laat onderzoeken hoe ze de wetswijziging gaat uitvoeren en ze zei gisteren in het vragenuur van de Tweede Kamer dat ze voor het zomerreces met een update komt.

  Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren, die het amendement heeft ingediend, zegt op Twitter dat paniek onnodig is. "Kan ik mijn hond nog wel aangelijnd uitlaten?" Natuurlijk kan dat! Maar je mag 'm niet levenslang vastbinden. Dat is wat de wetswijziging regelt: een einde aan dieronvriendelijke stallen/kooien en ingrepen."

  De wetswijziging is vooral gericht op de veehouderij. Maar natuurlijk krijg je ook vragen van huisdiereigenaren, zegt Rodenburg. "Er zijn allerlei situaties waar je over na moet denken. De wet is heel open geformuleerd. Dus het gaat over alle dieren en alle omgevingen. Het is op dit moment lastig te overzien hoe dit nou precies gaat uitwerken, zowel voor huisdieren als voor gehouden dieren."

  Snavels afknippen

  Volgens Rodenburg hoeven huisdiereigenaren zich niet al te veel zorgen te maken, al is het maar omdat het de vraag is in hoeverre strengere regels bij mensen thuis te handhaven zijn. Het is wel goed om na te denken over het welzijn van dieren, ook huisdieren, vindt hij. "Dat ze zich afvragen : kan ik misschien wat verbeteringen aanbrengen in de huisvesting. Maar daarbij denk je toch eerder aan goede voorlichting, en vraag je je af of je dat via de wet nou zo veel gaat verbeteren. Er zijn miljoenen huisdierhouders. Hoe ga je dat controleren?"

  Veehouders krijgen meer met de wet te maken, verwacht de hoogleraar. "Het wordt een hele puzzel voor de veehouderij. De nieuwe wet gaat in 2023 in maar twee jaar is niks als het gaat om systeemveranderingen. Sinds 2019 is het verboden om kippensnavels af te knippen. Kippenboeren moesten ervoor zorgen dat de kippen voldoende mogelijkheden om hun pikgedrag te kunnen vertonen zonder andere dieren de verwonden. Maar daar ging wel twintig jaar aan vooraf zodat de pluimveehouderij zich daarop kon voorbereiden."

  Tegelijk zijn er ook veel voorstanders van de wet, en ook Rodenburg is er niet op tegen. "Je ziet binnen Europa steeds meer aandacht voor dierenwelzijn. Die beweging is gaande. De vraag is wel, hoe snel kun je daarmee gaan? Deze wet is redelijk uniek en in die zin loopt Nederland nu voorop, maar je hebt denk ik toch een langere termijn nodig is om die verbeteringen te kunnen realiseren."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 18 september 2014 @ 12:47
  #17
  Ik ben van mening dat het niet aan het dier ligt of deze geschikt is als huisdier, maar dat het aan diegene ligt die het dier als huisdier wil houden. Zo zou ik ook een voorstander zijn van mensen licenties te laten halen voor ze een huisdier mogen houden. Want sommige mensen zijn totaal ongeschikt voor huisdieren, terwijl anderen dit wel zijn
 • dinsdag 02 september 2014 @ 07:09
  #16
  reactie op (#15) yumoja_faith

  Goedemorgen, 8 labradors die als PROEFDIER zouden dienen ivm hartkwalen, zijn toch gered en gaan naar eigen baasjes. Een prima idee, kunnen de proeven en zeker belangrijk ook voor de mens, niet op een andere manier plaatsvinden?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3733242/2014/09/01/Acht-proeflabradors-naar-adoptiegezinnen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-25 13:29:40
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 juli 2014 @ 13:07
  #15

  Wie heeft dit onderzoek gefinancierd?    


  weinig feiten en veel emotie s .   Andere wetenschappelijk onderzoeken zullen dit tegen spreken , ligt maar net aan de belang hebber achter de onderzoeken.


  Ik volg al jaren de wolven , gedrag van wolven en honden en heb daar ook wat opleidingen in gedaan , daarnaast ga ik regelmatig naar wetenschappelijk lezingen over deze onderwerpen . Ik verdiep me en ga naar lezingen over inteelt, genetica , erfelijke ziektes  ,fokken en ben ik fokker  . En naast mij en mijn twee kinderen leven in ons midden twee saarlooswolfhonden .


  Ik kan je zeggen dat 99  procent van  wat de media zo uit vergroot halve waarheden tot leugens zijn om de massa in een emotie te krijgen . Ze zullen zelden tot nooit mensen de feiten geven om zo zelf na te denken en je eigen mening te vormen.


  Maak de leugen groot , herhaal de leugen dan vaak en mensen zullen het als een waarheid aannemen. 


  Feit is dat honden gefokt worden door mensen . Veel mensen fokken honden zonder kennis maar vaak op uiterlijk of uit een emotie . 98 procent van alle stamboom fokkers en bijna 99  procent van alle stamboomlozen honden fokkers hebben géén kennis over honden gedragen , vererving , inteelt enz  .  Alle zijn emotioneel  betrokken bij hun honden ,maar weinige hebben enig idee over hun fokmateriaal waar ze mee fokken.


   Oja en bloedzuiverheid een term die men veel hoort bij rasvereniging fokkers maar  bestaat niet. Dat is een term onstaan in de tijd van de Nazi s . Enige waarheid   is dat er een hele grote groep honden genen bestaan en rashonden fokkers willen alleen fokken met een bepaalde genen groep. Onder de microscoop zie je echt niet geen tekkel genen of duitse herder genen . Enige wat je ziet is een kluster genen , waar men genen mist of bij elkaar ziet waardoor de kans groot is dat het om een bruin ,klein hondje gaat .    Maar door het dat de Raadvanbeheer ( nazi groep voor honden) promoot om op uiterlijk te fokken ( keuringen en keurmeesters worden opgleid door de Raadvanbeheer) selecteerd men nog meer genen uit waardoor ziektes meer kans hebben om zich te  uiten . Ziektes die er al waren maar nu de kans krijgen zich vaker voor te doen omdat veel genen weg gefokt worden.  Een rashond is niet zieker dan de gemiddelde hond zonder stamboom . deze zieke genen behoren tot de groep honden en een hond zonder stamboom heeft de zelfde kans op de zelfde ziekte s , alleen door het uitfilteren en genetisch verdunnen van een rashondengroep komen ziektes sneller en vaker voor dan bij een rashond.  Als men bij een rashond nieuwe toevoer van genen krijgt zal deze net zo gezond zijn als de bastaard.  één keer raden wie de stamboomboeken heeft gesloten . 


  Daarbij is de puppen koper ook verantwoordelijk ,want men wil geen hond die er niet mooi uit ziet .Voor  mij bestaan er namelijk geen slachteroffers als het om een aanschaf gaat van een hond. Dat zoeen puppen koper zich niet goed h eeft voorbereid of uit emotie s handeld  of toch weer gaat voor een broodfokker zo de broodfok in stant houdt is voor mij geen excuus. Er zijn genoeg site s d ie mensen voorbereiden om geen pup te kopen bij een broodfokker .puppenkoper is net zo verantwoordelijk voor een ras of populatie hond als mensen die ze fokken.


  Feit is ook dat honden geboren worden met een genen pakket , bewust gefokt door de mens.  Daarom hebben we jacht honden , herders enz .  wolven zijn arounders maar wij mensen hebben specialisten gefokt namelijk de hond .  Een hond zal altijd op dat genen pakket terug vallen als hij in een millieu terecht komt wat niet voldoet aan zijn groei  om een stabiele hond te worden.


  Denk bv eens aan mechelaar , vaak gefokt voor politie werk. je weet dus dat dit ras een lage bijtdrempel hebben . Dat betekend dat deze honden snel bijten inplaats van te vluchten bij angst of  onraad. Als zoeen pup in  de eerste 12 weken van zijn leven  de honden taal niet leerd en verder kan ontwikkelen en niet gesocialiseerd wordt op onze maatschappij dan heb je al een probleem. Probleem begint al bij de fokker als de pup achter in een schuur gehouden wordt . NOOIT  een pup achter in een schuur kopen .  zoeen pup dan ook nog bij een eigenaar komt die totaal geen kaas gegeten heeft over honden gedrag ,niet verder socialiseert en de hond de eeste 12 weken ver houdt  van andere honden en omgeving . En als de eigenaar ook nog bang is voor andere honden , nou dan heb je een hele grote kans op een bijtmachine. 


  Daarnaast laten wij pups in leven die bv in een wolven roedel afgemaakt zouden worden.  Denkende bv aan de jackrussel . Dit ras staat bekend om zijn lage bijtdrempel , hoge energie gehalte  en geen ridderlijksheid instinct .  Als een wolvenpups uit het nest komt wordt deze opgewacht door de reu. Deze gaat dan checken of de pup het ridderlijksheid instinkt bezit . Geeft zoeen pup zich niet over dan wordt die afgemaakt.  Je wil  geen pup of roedellid in de roedel die alle energie opslurpt  waardoor de kans op overleven van de roedel  verkleind.  Daarnaast reuken die bepaalde aandoeningen /ziektes waardoor zo een pup in het nest al afgemaakt wordt of niet gevoed wordt.  


  En dan hebben we nog rassen met een onnatuurlijke lichaams houding waardoor er een  mis communicatie bestaat tussen honden.  Honden die nog nooit een sharpei  hebben gezien met een te hoge staart aanzet en al die rimpels waardoor je de indruk krijgt dat de hond naar je gromt, kunnen zoeen hond aanvallen . Daar moet een eigenaar rekening mee houden . Heeft het ras een natuurlijke lichaamshouding en is mijn hond erop gesocialiseerd.


  feit is ook dat veel honden bij de fokker en eigenaar slecht gesocialiseerd zijn in de eerste 12  weken van hun leven. Veel honden hebben de honden taal ook niet mogen en kunnen . Honden taal  is niet iets aan geboren maar m oet geleerd worden . 


  En dan heb je nog onze samenleving.  zo veel is  veranderd want vroeger liepen de honden allemaal los en waren ze daarom vaak   veel stabieler . Nu mag dat bijna niet meer en wordt er onder mensen veel angst gecreëerd en onkunde.(  geen kennis) waardoor en ongelukken onstaan. Wij mensen gaan steeds meer onnatuurlijk gedrag vertonen in onze maatschappij  wat gevolgen kan hebben voor onze honden ( katten en andere dieren) . Doel er op dat we steeds meer van de natuur vervreemde waardoor men niet meer met natuurlijk gedrag van dieren om kan gaan , waardoor er angst onstaat .   pff is nog zoveel over te vertellen .


  Jammere is dat mensen dit nooit te horen krijgen en vaak door de media in een emotie gebracht worden . 


  Vraag me af waar ze nu naar  toe willen.  steden zonder honden ?   Honden alleen voor elite omdat alles zo duur gemaakt wordt ( express) .  Of wordt het  het cloonen van honden ?   


  Tenslotte is men ook begonnen met het chippen van honden om de mensheid alvast te wennen aan het idee.  Plan om ons te chippen ken ik al sind 1980  en komt steeds dichter bij. raadt je aan  om je nooit te laten chippen ,want met die chip kunnen ze meer dan je gegeven aflezen ( bankrekening ,uitgiften , ziektes enz)  ze kunnen je helemaal beheersen, emotioneel , psychisch . testen zijn al gedaan bij soldaten .  maar dat is weer een ander verhaal.   gr diana rijkers  

 • woensdag 28 mei 2014 @ 23:52
  #14
  reactie op (#13) albus_severus

  Of het zo moet zijn dat je juist vandaag reageerde ..En ik het weer las
  Had een gesprek met mijn over buurman die heeft zo een beruchte foxje (jack russel) ! En aan heel de hond is te zien dat de baas precies wist wat hij kocht . Het is  het speel kamaraatje van zijn dochter en dat kan heel goed ! Mist je op past wat je doet met zo een hond . Eerste vereiste . Kind mag niet te klein zijn en gemiddeld  die 45 min per dag bij een jaar oude Fox ? Vergeet het !!   En dat is aan het hondje te zien het is een speelse hond maar niet zo een beruchte keffende stuiter bal . Het krijgt ruim voldoende zijn beweging . En de baas weet dat als je niet regelmatig een marathon loopt met die hond dan kan die never nooit zijn energie verbranden . En moet die leren luisteren ? Bezig zijn met die hond band op bouwen . 

  Ik zie hen regelmatig met zijn mouten bike het bos in schieten .. En  de jack Russel  Blaffend voor hem uit zo van waar blijf je baas . Als ik zelf stukje loop dan zie ik hem vaak op het grootte veld spelen met zijn hondje . Weer of geen weer …. Er uit met die hond . Resultaat ? En gehoorzame ideale maatje voor zijn dochter . Speels maar geen hyperactieve stuiter bal .
  En terwijl ik hem completeer  met zijn  zeer goed uit ziende hond waar je aan kan aflezen hoe zie behandelt word en zeker geen beweging te kort komt .. komt er zo een nitwit lang die buurman maar een beul vind .. Zo een klein hondje en laat hem uit op de fiets ………..  Dat waren schoothondjes … U hat zulke honden ? Ja .. en dat waren schoothondjes ? Ja …. Oke dan vast te dik ? Nou ja ze waren wat stevig ja … Prima  dan is u hier DE dierenbeul !  Hoe vaak beet die mensen ? .. Tja  hij was  altijd even aardig maar daar stond ras bekend om TOCH ? En dat klopt … blaffende valse keffertjes  maar dan wel met een baas der achter die dacht dat het een schoot hondjes was .  

  Loop hier een dame van dik 70 rond zo niet tegen de 80 … met zo een Jack Russel .
  Heel lief heel erg gehoorzaam .. Kan je ook niet vertellen hoe vaak ik die oude dame wel niet zie lopen met haar Hondje . En een lap van een tuin …  altijd bezig met haar hondje die nog van haar man was  . O ja .. die licht graag bij vrouwtje op schoot . Omdat die dan moe is !  En stapel gek met zijn vrouwtje is en elk die langs komt . DAT zijn honden liefhebbers .. dat is iets anders als honden bezitters  .  We hebben 3 honden gehad .. Waren nooit honden bezitters . Mijn auto das een bezit !


  Gewijzigd op 2014-05-28 23:53:57
 • woensdag 28 mei 2014 @ 19:25
  #13
  reactie op (#6) mona2

  Ik ben het geheel met u eens 95.gif

 • zaterdag 24 mei 2014 @ 12:50
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goed bekeken is niet een dier 100% geschikt als huisdier maar sommige dieren kunnen wel heel goed als Huisdier gehouden worden .  Daar zijn helle discussies over want een "Homo sapiens" heeft over het algemeen de vervelende eigenschap  nog al snel een oordeel te vormen .  Als er een slang of spin uit breekt dan is dat wereld nieuws in ons kikker landjes .  Want die horen niet als huisdieren gehouden te worden . Terwijl die niet zo als elke hond gemiddeld een keer per dag 45 minuten aan een gesloten uit gelaten moet worden  + natuurlijk nog  2 tot 3 keer per dag de kans moet hebben zijn behoefte te doen . . Je hoeft ze niet op te voeden zo als een hond .  En het kwam nog nooit voor dat een van deze dieren mensen levens koste als ze ontsnapten .  

  Het is eigenlijk niet de hond zelf die zo ongeschikt is om als huisdier te worden gehouden .
  Het is meer de mens die niet geschikt is om een huis dier te houden en ik zie het elke dag .
  Wonen in een nieuw bouw maar heeft dood leuk een x aantal honden . En zeuren dat ze geen tijd hebben voor die 45 minuten per dag.  Kopen een schoothondje .. die eigenlijk heel maal niet bestaan ...en zijn van mening dat die der niet uit hoeven . Met als gevolg dat de  juist de kleine hondjes de bijt graagste hondjes te wereld zijn . Een fox gehouden als schoothond BV  !! Het is gewoon mishandeling …   Mensen hebben vaak een verkeerd idee bij een hond als huisdier . Want een hond moet  ook veel buiten zijn .. juist niet te veel IN huis .   Het is een gezelschap dier en heeft ook gezelschap nodig . Kan rustig eens alleen zijn maar niet alle dagen ! Mensen die alle dagen werken zouden geen honden mogen houden .

  Een hond kan zich minder aan passen aan zijn baasje dan een baasje aan zijn hond !
  Vandaar dat de honden trainer ook altijd het baasje moeten leren hoe ze moeten gaan met hun hond !

 • zaterdag 24 mei 2014 @ 07:28
  #11
  reactie op (#10) Patrick

  Goedemorgen, 5 hondehandelaren in het land 'in de fout' met verzorging, te kleine hoken en te vuil. Heeft u voorbeelden?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3660592/2014/05/23/Hondenhandelaren-in-de-fout-hokken-vervuild-en-te-klein.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

   

  Gewijzigd op 2018-05-25 13:31:13
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 09 oktober 2012 @ 21:53
  #10

  Ik geloof best dat de wilde hond, waar onze huishonden uiteindelijk van afgeleid zijn, niet geschikt is als huisdier. Maar zoals iemand al eerder aanhaalde, de kwalijke eigenschappen zijn zo goed als weggekweekt en met een goede opvoeding van puppy af aan is de hond heel geschikt als huisdier. Ik heb zelf nooit honden gehad, maar ken wel diverse mensen die honden hebben en het zijn echt heel leuke dieren.


  Andere dieren zullen misschien wat minder doorgefokt hoeven worden dan de hond voordat ze geschikt zijn als huisdier en hebben een minder intensieve training nodig, maar een huisdier mag ook wel wat karakter hebben. Het is geen meubelstuk om alleen maar naar te kijken.

  smiley_flying.gif