Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

4361 keer bekeken

ZIEKENHUIZEN, BLUNDERS VAN (-) ZORGFRAUDE en in algemeen

 • vrijdag 04 maart 2022 @ 00:20
  #39

  Goedemorgen, KWETSBARE OUDEREN LOPEN GROTER RISICO IN ZIEKENHUIZEN TE OVERLIJDEN door blunders, onvolkomendheden in de zorg.... Dit MAATSCHAPPELIJKE PROBLEEM speelt al vele jaren, de metingen hierover en heeft dus niets met de coronacrisis van afgelopen 2 jaar te maken op zich!! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:43

  'Kwetsbare ouderen lopen groter risico in ziekenhuis te overlijden'

  NOS/JEROEN VAN EIJNDHOVEN

  In de Nederlandse ziekenhuizen zijn in een jaar tijd naar schatting 1018 mensen overleden omdat er een verkeerde inschatting is gemaakt tijdens hun behandeling. Het gaat om sterfgevallen die waarschijnlijk vermeden hadden kunnen worden, blijkt uit de zogenoemde Monitor Zorggerelateerde Schade van het NIVEL en het Amsterdam Public Health onderzoekinstituut.

  Het aantal sterfgevallen is nauwelijks gedaald in vergelijking met vorige Monitor, waarin 1035 sterfgevallen werden genoteerd. Dit onderzoek is omvangrijk en wordt elke vier jaar uitgevoerd om in kaart te brengen hoe het is gesteld met de patiëntveiligheid in de ziekenhuizen.

  Dat het aantal "potentieel vermijdbare sterfgevallen" (zoals dat officieel heet) nauwelijks is gedaald past in een trend die al tien jaar gaande is. Bij de tweede meting van de Monitor in 2008, werden nog 1960 potentieel vermijdbare doden geteld. Ten opzichte van die tweede meting was het aantal sterfgevallen bij de derde meting (over de periode april 2011 tot en met maart 2012) sterk gedaald, naar 968.

  Dit was mede te danken aan de invoering van het zogeheten veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Daardoor worden signalen van complicaties bij patiënten sneller opgepikt.

  Maar in de daaropvolgende meting in 2015-2016 was het aantal juist weer iets gestegen naar 1035. Bij de laatste meting, waarbij het jaar 2019 als ijkpunt is genomen, blijft het aantal potentieel vermijdbare doden opnieuw nagenoeg gelijk. Vier jaar geleden reageerden ziekenhuizen en politiek eensgezind: het aantal potentieel vermijdbare doden moet omlaag.

  Meerdere ziekten

  Maar dat lijkt niet gelukt. Lijkt, want volgens Cordula Wagner, directeur van NIVEL, is er een belangrijke nuance. "Sinds het vorige onderzoek is het type patiënt dat in de ziekenhuizen komt de afgelopen jaren complexer geworden. Zeker door de toenemende groep kwetsbare ouderen."

  Want als iets duidelijk wordt in het rapport is het wel dat veel kwetsbare ouderen een groter risico lopen om bij ziekenhuisbehandelingen complicaties op te lopen. Mede dankzij de medische ontwikkelingen kunnen mensen ouder worden terwijl ze een ziekte hebben.

  Maar als ze ouder worden kunnen ze meerdere ziekten krijgen. Dus bijvoorbeeld hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, chronische longproblemen en suikerziekte tegelijkertijd. Zo'n combinatie maakt een behandeling ingewikkeld. Want een medicijn dat de ene aandoening kan verlichten, kan leiden tot een verslechtering bij een andere aandoening.

  Als verpleegkundigen te veel patiënten tegelijkertijd moeten monitoren blijft de kans bestaan dat signalen worden gemist.

  Esther Cornegé, klinisch geriater

  Door de vergrijzing zullen kwetsbare ouderen met een complex ziektebeeld de meest voorkomende patiënt in ziekenhuizen worden.

  "Je kunt stellen dat mede dankzij het veiligheidsmanagementsysteem het 'laaghangende fruit' is geplukt, waardoor eerder een flinke reductie in vermijdbare sterfgevallen is gelukt" aldus Wagner. "Maar met deze demografische ontwikkeling moeten we extra stappen nemen om de veiligheid van patiënten zo goed mogelijk te bevorderen."

  Een van de aanbevelingen die het NIVEL doet is om de 'signaleringsfunctie' van verpleegkundigen te versterken. Zij zijn tenslotte de ogen en oren van de artsen. Door extra training moeten zij eerder symptomen van infectie, sepsis, bloedingscomplicaties en longontstekingen na verslikking kunnen herkennen.

  Extra opleiding

  Esther Cornegé is als klinisch geriater van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gespecialiseerd in de behandeling van ouderen en voorzitter van beroepsvereniging de NVKG. Zij is het ermee eens dat extra training om ziektebeelden van ouderen beter te kunnen doorgronden noodzakelijk is.

  "Ouderen hebben vaak andere symptomen dan we gewend zijn. Zij hebben vaker een lagere lichaamstemperatuur en zullen bij een infectie, zoals een longontsteking, niet altijd koorts hebben zoals we gewend zijn, maar een ondertemperatuur of verwardheid. Als je dat niet weet kun je te lang de signalen missen dat een infectie gaande is."

  Volgens Cornegé zouden niet alleen verpleegkundigen maar ook artsen extra opleiding moeten krijgen. "Sinds kort zit standaard in de opleiding tot basisarts het onderdeel geriatrie. Maar bij de vervolgopleidingen tot bijvoorbeeld chirurg of longarts is dat nog niet het geval. Dat hebben ze nu wel opgenomen in hun opleidingsplan. Dat is belangrijk, want juist zij hebben veel met ouderen te maken."

  Teamoverleg

  Een andere belangrijke aanbeveling van NIVEL is dat ziekenhuizen het mogelijk maken dat er meer tijd en ruimte komt voor teamoverleg van zorgverleners. Omdat ouderen meerdere aandoeningen hebben, zullen meerdere medisch specialisten betrokken zijn. Omdat de behandeling van aandoening A aandoening B juist kan verergeren en andersom, zou een strakke afstemming tussen specialisten onnodige complicaties kunnen voorkomen.

  Daarnaast wijst Cornegé erop dat het verbeteren van de patiëntveiligheid ook voor een belangrijk deel afhangt van de personele bezetting. Er is al jaren een groot tekort aan verpleegkundigen. "Heel fijn als verpleegkundigen straks nog beter kunnen signaleren. Alleen, als ze te veel patiënten tegelijkertijd moeten monitoren blijft de kans bestaan dat signalen worden gemist."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 december 2019 @ 01:01
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, KINDERAFDELINGEN ZIEKENHUIZEN OVERVOL. Jonge patientjes worden zelfs naar Belgie verplaatst... Ook intern in het land worden over grote afstanden kinderen verplaatst en een maatschappelijk groot probleem voor de (bezoekende)ouders... En maar denken dat we een 'goede samenleving hebben'?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 07:52 • AANGEPAST VANDAAG, 08:45

  Kinderafdelingen overvol; opnamestop en overplaatsing naar België

  ANP

  De kinderafdelingen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen liggen overvol. Op veel plekken is een opnamestop ingesteld en er zijn intussen meerdere kinderen overgebracht naar ziekenhuizen in België.

  Vooral in de Randstad zijn de problemen groot. Daar wordt door ziekenhuizen elke dag geprobeerd om 30 tot 35 zieke kinderen ergens anders onder te brengen.

  Te weinig verpleegkundigen, beddentekort

  Volgens kinderarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) Károly Illy zijn er twee belangrijke oorzaken voor de overvolle afdelingen: er zijn te weinig kinderverpleegkundigen en door verkoudheidsvirussen zijn veel kinderen ziek.

  Vooral het RS-virus veroorzaakt dit jaar problemen. Jonge kinderen krijgen daardoor ademhalingsproblemen en moeten soms worden opgenomen op de intensive care.

  "We kampen al jaren met een landelijk beddentekort op de intensive care en neonatologieafdelingen, maar daar komt nu bovenop dat bijna alle tachtig verpleegafdelingen in het land vol liggen met zieke kinderen. Hierdoor is geen doorstroming tussen deze afdelingen mogelijk", zegt kinderarts Edmond Rings van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam in het AD.

  Rings zegt dat in zijn ziekenhuis onder meer hartoperaties bij kinderen zijn uitgesteld en dat het beddentekort dramatisch is, maar volgens hem is van niemand de gezondheid in gevaar geweest.

  Flinke afstanden

  Ook de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde vindt de situatie zorgelijk. "Gisternacht ben ik als kinderarts in Tiel gebeld door een collega uit Hoofddorp die een plek zocht voor een kind. Ik was de zeventiende arts die door hem gebeld werd. Een kinderarts heeft wel iets beters te doen dan zeventien mensen bellen", zei NVK-voorzitter Illy in het NOS Radio 1 Journaal.

  Volgens Illy is het onplezierig voor kind en ouders als ze ver moeten reizen naar een ziekenhuis, maar ook hij benadrukt dat er altijd goede zorg wordt gegeven.

  Binnenkort komt een digitaal systeem online waarin ziekenhuizen meteen kunnen zien waar nog een bed vrij is. Dat werkt nu al in de regio Den Haag en daar is het volgens de NVK-voorzitter een succes. Ook worden extra kinderverpleegkundigen opgeleid, maar omdat die opleiding vijftien maanden duurt, is dat geen snelle oplossing voor het probleem.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 april 2019 @ 00:46
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, PARKEERKOSTEN BIJ ZIEKENHUIZEN TORENHOOG, honderden euro's soms bij LANGDURIGER VERBLIJF van familieleden die elke dag b.v. bezoek krijgen of moeten hebben. Niet te betalen meer en een schande voor de maatschappij. Maar ook als je ZELF b.v. een dagje in een polikliniek moet verblijven of bij bezoek ziekenhuis, ben je al gauw 2, 3 uur 'kwijt', maar ook veel geld. Een groot maatschappelijk belang immers voor velen soms? Ook hier zien we weer het totale discriminerende systeem van de, ONZE huidige maatschappij zoals ingericht, ditmaal het MONETAIRE systeem.

  Parkeren bij ziekenhuizen moet inderdaad GRATIS worden, wat vindt u? Heeft u zelf voorbeelden ook, laat het ons eens weten?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen: 'Ik word er knettergek van'

   VANDAAG, 19:46

  BINNENLAND

  GESCHREVEN DOOR

  Elvis Delsink redacteur Online

  Mensen die een langere periode vaak in het ziekenhuis moeten zijn, zijn soms honderden euro's kwijt om hun auto weg te zetten. Voor seniorenorganisatie KBO-PCOB is de maat vol. Ze zijn een petitie gestart om een einde te maken aan de oplopende parkeerkosten.

  We spraken met twee patiënten over hun ervaringen.

  "Op zich valt een tientje hier en een tientje daar wel mee, maar als je dat op een gegeven moment bij elkaar optelt, dan schrik je toch wel even", zegt Kirsten van Miltenburg-Jonkers. Ze lag vorige maand ruim twee weken in het ziekenhuis van Nieuwegein. Van Miltenburg-Jonkers is al een tijd ziek.

  De kostenpost voor het parkeren was 100 euro. "Mijn man kwam twee keer per dag langs, soms wel vaker als dat nodig was." Pas nadat ze al een aantal dagen in het ziekenhuis had gelegen, kwam ze erachter dat haar man ook een weekkaart had kunnen kopen. "Maar dat stond nergens aangegeven."

  Kirsten van Miltenburg-Jonkers EIGEN FOTO

  De parkeerkosten bij ziekenhuizen in het hele land lopen nu behoorlijk uiteen, concludeerde directeur Manon Vanderkaa van KBO-PCOB vanochtend. Bij sommige ziekenhuizen kunnen mindervalide patiënten kosteloos parkeren, maar dat is niet overal het geval.

  Van Miltenburg-Jonkers wordt er naar eigen zeggen "knettergek" van. Ze zit in een rolstoel en volgens haar wordt bij ziekenhuizen vaak niet aangegeven of er betaald moet worden voor een invalidenplek. "Bij een ziekenhuis in Amsterdam kwam ik er bijvoorbeeld pas laat achter dat ik gratis kon parkeren." Maar de receptie kon haar niet verder helpen. "Toen moest ik bij de beveiliging informeren hoe het nou zat met die parkeertickets."

  Het openbaar vervoer is voor Van Miltenburg-Jonkers geen optie. "Met een rolstoel in de trein zitten, wil je niet", zegt ze.

  NOS

  Wil Hofman uit Spijkenisse was vorig jaar liefst 240 euro kwijt aan parkeerkosten. Ze bezoekt sinds ze in 2017 werd gediagnosticeerd met kanker het Erasmus MC in Rotterdam. Soms tot wel 2 of 3 keer per week. Ze weet de kostenpost uit haar hoofd omdat ze hoopte dat ze de gemaakte reiskosten kon aftrekken bij de Belastingdienst. "Maar dat bleek niet het geval", vertelt ze.

  Hofman kreeg in het ziekenhuis immunotherapie, een behandeling met medicijnen die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleert. Door die behandeling kreeg ze last van diabetes type 1. Daardoor moest ze vorig jaar vaker dan voorheen naar het ziekenhuis. Hofman zegt er versteld van te staan hoe hoog het prijskaartje voor het parkeren bij een ziekenhuis kan uitvallen.

  "Als je een keer parkeerkosten moet maken omdat je, zeg eens, iets aan je grote teen hebt, dan is dat nog wel betaalbaar", zegt ze. "Maar bij mij zullen de kosten ieder jaar weer hoog uitvallen."

  Parkeren bij alle ziekenhuizen gratis

  Beide vrouwen staan achter de petitie van de seniorenorganisatie. Van Miltenburg-Jonkers zou het liefst willen dat parkeren bij alle ziekenhuizen gratis wordt. Al begrijpt ze dat zoiets in een stad als Amsterdam niet altijd mogelijk is. "Als een ziekenhuis in een drukke buurt lage tarieven hanteert, dan is het verleidelijk voor bijvoorbeeld buurtbewoners om hun auto daar te parkeren."

  KNO-PCOB wil de petitie aanbieden aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en aan de Tweede Kamer. "Zij zijn wat ons betreft aan zet om hier wat aan te doen", liet de organisatie eerder vandaag weten.

  BEKIJK OOK

  Petitie tegen parkeerkosten ziekenhuis: 'Dagje polikliniek voor 36 euro'

  Deel dit artikel: 

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 25 april 2016 @ 00:39
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, Nederlandse ziekenhuizen hebben afgelopen jaar minstens 909 calamiteiten gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het gaat om onbedoelde, ernstige incidenten tijdens het zorgproces, die tot schade aan de patiënt hebben geleid, hadden kunnen leiden of nog kunnen leiden.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4288523/2016/04/24/Nederlandse-ziekenhuizen-melden-909-calamiteiten.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2234/Gezondheidszorg/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 februari 2016 @ 00:47
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, het Tergooi ziekenhuis in Blaricum moet worden vervolgd voor de dood van een patiënte. Dat heeft het Hof in Amsterdam besloten. De vrouw was nog in narcose toen ze van een operatietafel viel. Ze liep een fractuur en een hersenbloeding op en is uiteindelijk aan de gevolgen overleden.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4244279/2016/02/13/Ziekenhuis-vervolgd-na-fatale-val-van-operatietafel.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  (bron)

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 november 2015 @ 01:43
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, de ziekenhuisnota controleren loont. 15 procent van de mensen die denken dat de nota te hoog is, heeft gelijk. Mensen zijn scherper op de factuur van de specialist, omdat het eigen risico steeds hoger wordt

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4176783/2015/11/02/Rekening-ziekenhuis-valt-vaak-te-hoog-uit.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2225/Gezondheid/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 17 oktober 2015 @ 02:51
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam 235,9 miljoen euro schadevergoeding betalen omdat het ministerie steun voor nieuwbouw niet is nagekomen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4164935/2015/10/16/Minister-moet-Erasmus-MC-236-miljoen-betalen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-06-04 12:57:57
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 september 2015 @ 06:45
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, gisteren ook volop in het nieuws: VUmc geheel ontruimt door wateroverlast. Door een gesprongen hoofdleiding vóór het ziekenhuis zijn de KELDERS o.a onderglopen en dáár staat juist de (viatale) hulpapparatuur om een ziekenhuis draaiende te houden bij zo'n calamiteit en dan lopen uiteraard als eerst de kelders of laagste verdieping onder? VERKEERDE plaats dus, zei ook VUmc bestuursvoorzitter Wouter Bos... hoevele ziekenhuizen hebben niet dezelfde situatie? Nooit goed over nagedacht dus in het verleden door degenen die...? Een magaklus die de hele dag duurde om alle patienten naar een veilig ander ziekenhuis te verplaatsen.

  De ontruiming van het VUmc is afgerond.  Het ziekenhuis kwam blank te staan door een gesprongen waterleiding. Inmiddels hebben alle patiënten van het ziekenhuis elders onderdak gekregen.

  In de loop van dinsdagavond en woensdagnacht moeten nog circa honderd patiënten vanuit het VUmc naar andere ziekenhuizen worden overgebracht. Circa 235 mensen zijn inmiddels geëvacueerd. Volgens het ziekenhuis zit de vaart er goed in. Vooral de spierkracht van vijftig mariniers en brandweerlieden heeft ervoor gezorgd dat er vaart kwam in de noodzakelijke ontruiming van de ziekenzalen.

  Zie en lees verder alle art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4138354/2015/09/08/Alle-patienten-VUmc-succesvol-overgeplaatst.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4138145/2015/09/08/Vijftig-mariniers-ingezet-bij-monsterevacuatie-VUmc.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-06-04 12:58:40
  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 juli 2014 @ 07:08
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, toch nog wat ander nieuws ook vandaag, het Diakonessenhuis in Utrecht draait niet zo lekker, een ruzie tussen artsen en directie over de 'veiligheid' van de patient?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3692302/2014/07/19/Ruzie-directie-en-artsen-over-veiligheid-in-Diakonessenhuis.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-06-04 12:58:51
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 juni 2014 @ 07:24
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, patienten lopen honderden euro's mis door een deal tussen de minister en ziekenhuizen die de jaarrekeningen 2012 en 2013 op orde moesten brengen. De premiebetaler moet voor het gebrek aan goede richtlijnen voor o.a. fraude, vor deze extra kosten opdraaien, ook weer u en ik... (net ook geplaatst een artikel bij Belastingdienst...idem..) Zo komt het land nooit uit de problemen?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3676080/2014/06/20/Patient-loopt-honderden-euro-s-mis-door-zorgdeal.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-06-04 12:59:00
  handtekeningafbeelding