Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3791 keer bekeken

VERZEKERINGEN duurder....

 • donderdag 24 oktober 2019 @ 01:14
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, MEER 'FRAUDE', OPLICHTING VAN VERZEKERING aan het licht in 2018, 2019. - Verzekeraars betrappen meer fraudeurs: 'Nog even dure tv opgeven bij inbraak' - Door verbeterde opsporingsmetthoden, contacten onderling van maatschappijen e.d. zijn meer zaken aan het licht gekomen dan voorheen. B.v. 'aanrijdingsschade aan een auto gemeld, terwijl deze er volgens de moderne technologie van vandaag nooit op die plaats is geweest'? Zie vele voorbeelden in het onderstaande artikel.... kiss

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 17:55

  De verzekering oplichten doe je (niet) zo.

  Een willekeurige foto van stormschade: verzekeraars trappen er niet in ANP

  Verzekeraars hebben vorig jaar 12.879 keer fraude vastgesteld, zo bleek vanochtend. Dat is een stijging van ruim elf procent ten opzichte van een jaar eerder.

  Dagelijks zijn zo'n 450 onderzoekers bezig met het opsporen van verzekeringsfraude. Wij vroegen de verzekeraars om met een aantal voorbeelden te komen van fraudegevallen die ze doorhadden. Onderstaande fraudepogingen komen allemaal uit de afgelopen paar jaar.

  Geopereerd in niet bestaande ziekenhuizen

  Een verzekeraar krijgt een claim binnen van 6300 euro voor een aantal medische behandelingen in verschillende ziekenhuizen in Egypte. Maar uit onderzoek blijkt dat een ziekenhuis op de factuur al lange tijd gesloten is. En een ander ziekenhuis, waar ook een behandeling zou hebben plaatsgevonden, is juist nog in aanbouw.

  Kickbokser met nekletsel vecht door

  Na een aanrijding claimt een kickbokser letselschade. Hij zou onder meer zijn nek niet meer kunnen draaien en heeft moeite zijn armen tot schouderhoogte te brengen. Hierdoor kan hij zijn sport niet meer beoefenen. Maar een paar maanden later krijgt de verzekeraar een tip: de kickbokser doet weer aan wedstrijden mee en heeft zelfs een wedstrijd gewonnen. De verzekeraar wijst daarom de claim af.

  Schadefoto van internet geplukt

  Na een flinke storm claimt een verzekerde schade. Een boom zou op een schutting zijn gevallen. De verzekerde stuurt ook een foto mee. Maar de verzekeraar ontdekt dat die foto tijdens een eerdere storm is gemaakt en simpelweg van internet is geplukt. De betrokkene wordt vanwege de valse claim opgenomen in het landelijke waarschuwingssysteem voor verzekeringsfraudeurs.

  Afvalcontainer met gouden ketting

  Iemand doet voor 1200 euro een beroep op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Hij zegt dat hij per ongeluk de gouden ketting van een vriend in een afvalcontainer heeft gegooid. De afvalcontainer zou nog diezelfde dag, een zaterdag, geleegd zijn. Maar de verzekeraar constateert dat de betreffende gemeente op zaterdagen helemaal geen containers leegt.

  Allerlei schoenmaten en héél veel kleren

  Een verzekerde claimt schade door diefstal. Zijn auto zou zijn leeggeroofd tijdens een tussenstop op weg naar vakantie. Hij levert een groot aantal aankoopbonnetjes in van allerlei kleren. Maar de verzekeraar vindt het verdacht dat hij schoenen in verschillende maten claimt, van maat 40 tot en met 43. Ook nam hij wel héél veel kleding mee op vakantie.

  De verzekerde heeft hier geen verklaring voor. De verzekeraar zegt dat het voldoende aannemelijk is dat er sprake is van misleiding. De claim van 3000 euro wordt afgewezen en de verzekeraar neemt maatregelen.

  Inbrekers zonder spullen

  Na een woninginbraak dient een verzekerde een forse claim in van 15.000 euro vanwege diefstal van allerlei voorwerpen. Er is ook echt ingebroken en de daders van de inbraak zijn ook gezien door een getuige. Maar die getuige heeft ook verklaard dat de inbrekers gewoon wegrenden, zonder allemaal spullen.

  Anonieme tip

  Iemand claimt 12.000 euro na een woninginbraak. Zijn complete inboedel zou zijn gestolen. Maar het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit krijgt een anonieme tip binnen over de zaak: hij zou al die spullen nooit hebben gehad. Onderzoek naar aanleiding van de tip bevestigt dit. Er was onder meer een computerspel 'gestolen' dat pas na de datum van de inbraak op de markt verscheen.

  Zieke nepwerknemers

  Met gebruik van een valse identiteit heeft iemand meerdere bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Op naam van die bedrijven sluit hij ziekteverzuimpolissen af bij verschillende verzekeraars. Kort na het ingaan van de polissen meldt hij niet bestaande werknemers 'ziek'. Hij loopt tegen de lamp als hij een van de niet bestaande werknemers ziek meldt op de dag dat zijn bedrijf, volgens het KvK Handelsregister, officieel zijn activiteiten heeft gestaakt en dus niet meer bestaat.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 augustus 2019 @ 01:06
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR, VERZEKERAARS WILLEN 'FRAUDEURS' ZONDER INBRENG VAN POLITIEONDERZOEK VOOR DE RECHTER BRENGEN. Ook hier zijn verder gevorderde plannen voor?! En zie ook elders bij SCHULDEN TOPIC en vooral hier over INTERNETBANKIEREN (ABN-AMRO o.a.), ONDERZOEKEN... idem, DE HOOFDRECHTEN van eventuele 'verdachten' worden met voeten getreden! Onrechtmatig verkregen bewijs derhalve.

  U bent niet tot antwoorden verplicht (uw verklaring moet in vrijheid worden afgelegd) en tevens HEBT U RECHT OP ADVOCAAT BIJ EERSTE VERHOOR. Ook VERZEKERINGSAGENTEN b.v. zijn niet bevoegd om 'verdachten' te horen en aan te duiden als 'fraudeurs'. Bij verdenking van...kiss - en volgens verzekeraar én OM is/was in 2 zaken zeker sprake van fraude - dan DIENEN ZIJ TOCH GEWOON EERST AANGIFTE TE DOEN bij bevoegde instantie, in deze dus de politie... die mogen we aannemen wél alle rechten van iemand waarborgd. Verzekeringsmensen ZIJN NIET conform art. 141, 142 Wetboek van Strafvordering aangewezen als 'opsporingsambtenaar'.

  Indien rechtstreeks bij het OM, Officier van Justitie, aangifte wordt gedaan, dan wijst deze immers de zaak altijd toe aan betrokken politie-eenheid van plaats delict in principe? Het lijkt hier of de zaken, rechtswaarborgen, worden omgedraaid zonder tussenkomst van politie EN RECHT OP ADVOCAAT BIJ EERSTE VERHOOR?

  Het lijkt erop dat men steeds verder gaat hierin, elementaire (mensen)rechten aan de kant schuift en 'men vindt het bovendien kennelijk steeds normaler aan het vinden'? Ook toezichthouders als AFM en ACM??? HOPELIJK LEZEN ZIJ HIER OOK... Wat is het volgende, winkeliers die zelf winkeldieven aanbrengen en verhoren bij Justitie? OM DE WERKDRUK BIJ DE POLITIE NIET TE VERHOGEN? Ook 'een dingetje' voor de POLITIEK trouwens.      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitte (bron) 

  Verzekeringsfraudeurs mogelijk voor de rechter zonder politieonderzoek.

   GISTEREN, 07:30 AANGEPAST GISTEREN, 08:31

  BINNENLAND

  Verzekeringsfraudeurs komen binnenkort mogelijk zonder politieonderzoek voor de rechter. Het Openbaar Ministerie voert een reeks proefprocessen uit waarbij de verzekeraar zelf het politiewerk doet.

  Officier van justitie Petra Willemse is deze week met twee proefprocessen gestart in Rotterdam. In een van deze zaken claimden twee Dordtenaren duizenden euro's van de verzekering nadat ze een verkeersongeval in scène hadden gezet. Uit onderzoek van de verzekeraar bleek dat de auto's meerdere keren op elkaar waren gebotst.

  Vermoedelijk komen nog twee zaken in aanmerking voor deze procesvorm.

  Proefprocessen

  Justitie wil zo meer fraudeurs aanpakken zonder dat de werkdruk bij de politie toeneemt. Nu laat de politie volgens het OM veel fraudezaken liggen omdat er te weinig mankracht is.

  "Al jaren wordt er veel verzekeringsfraude gepleegd, met name bij ongevallenverzekeringen, maar slechts een bedroevend aantal komt bij de strafrechter", zegt officier van justitie Petra Willemse in het AD. "Uiteindelijk betalen u en ik de schade in de vorm van een hogere verzekeringspremie."

  Tunnelvisie

  In 2017 werden 11.500 mensen betrapt op fraude. Het leverde een schadepost op van 101 miljoen euro. Volgens het Verbond van Verzekeraars lag het werkelijke fraudebedrag op "enkele honderden miljoenen euro's".

  In het AD plaatst emeritus hoogleraar strafrecht Anton van Kalmthout vraagtekens bij de aanpak. "Ik hoop eerlijk gezegd ook dat het niet lukt. We proberen bij de politieverhoren al tunnelvisie te voorkomen. Maar tunnelvisie kun je nóg eerder verwachten van een verzekeringsmaatschappij, die belang heeft bij de opsporing en het terugkrijgen van zijn geld."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-08-18 05:46:15
  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 april 2016 @ 07:42
  #9
  reactie op (#8) Gotspe

  Goedemorgen, ook VERZEKERINGSmaatschappij stalkt mensen: Verzekeraars gaan steeds verder om fraude op te sporen. Dat ondervond slachtoffer Amber Koppen, die thuis, op straat en op Facebook maanden geschaduwd werd door Nationale Nederlanden. Een onrechtmatige, forse inbreuk op de privacy, oordeelde het hof. De verzekeraar gaat er toch mee door.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4279093/2016/04/09/Verzekeraar-stalkt-patient-Want-u-kunt-werken.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2140/Banken-en-verzekeringen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 september 2013 @ 18:38
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Quote: herman_dad

  maandag 23 september 2013 @ 07:48

  Goedemorgen, MILJOENEN AUTOMOBILISTEN ONVERZEKERD? Schrok even maar het blijkt ook al bént u ALL-RISK verzekerd dan zit dit onder de waarde van de auto, dus in DIE ZIN... maar waarschijnlijk bent u daar ook bij?Zie art. uit AD (bron)http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3514405/2013/09/23/Miljoenen-automobilisten-oververzekerd.dhtmlZie verder vandaag in het nieuws (niet zo veel vandaag, alleen de monsterzege van Merkel in Duitsland)http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4740640_duitse-verkiezingen-2013?p=1#r26467202 - http://europese-unie.clubs.nl/forumhttp://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/forumEXTRA wetenswaardig en nuttige info:http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/

  Goede avond. Ik denk dat vrijwel niemand dat beseft, alleen, is dit niet een GROTE TRUC van de verzekeringsmaatschappijen om iedereen dit te laten geloven en eerstdaags zeggen ze weer we moeten de premies vehogen? Zou me niets verbazen..?!  

 • maandag 23 september 2013 @ 07:48
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MILJOENEN AUTOMOBILISTEN ONVERZEKERD? Schrok even maar het blijkt ook al bént u ALL-RISK verzekerd dan zit dit onder de waarde van de auto, dus in DIE ZIN... maar waarschijnlijk bent u daar ook bij?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3514405/2013/09/23/Miljoenen-automobilisten-oververzekerd.dhtml

  Zie verder vandaag in het nieuws (niet zo veel vandaag, alleen de monsterzege van Merkel in Duitsland)

  http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4740640_duitse-verkiezingen-2013?p=1#r26467202 - http://europese-unie.clubs.nl/forum

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum

  EXTRA wetenswaardig en nuttige info:

  http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/

  Gewijzigd op 2016-04-10 07:34:42
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 oktober 2012 @ 07:51
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen een vervolg op OVERSTAPPEN NAAR ANDERE VERZEKERING c.q. Zorgverzekering, energeimaatschappij etc. Volgens de NMA zou dat 'lonen'? Maar dan zouden we bijna ELK JAAR moeten overstappen op weer een andere... zo blijf je aan de gang en ondoenlijk met de papierenwinkel. Voelt u daarvoor, nu zou slechts 1 op de 4 serieus de mogelijkheden bekijken...?

  Zie art. uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3333827/2012/10/18/NMa-shoppen-voor-financiele-producten-loont.dhtml 

  Gewijzigd op 2016-04-10 07:32:50
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 12 oktober 2012 @ 07:42
  #5
  reactie op (#4) Maltezer

  Quote: Maltezer

  donderdag 11 oktober 2012 @ 11:06

  Ik stap niet graag over, in het verleden was het ook altijd al zo, de ene was nog niet goedkoper dan de ander.Ik zag in het programma Kassa dat mensen hun verzekeringen eens goed moesten bekijken, want daar zou je op jaarbasis wel tot 500 € mee kunnen besparen.
  Maar bij goedkoop is het bij een schade vaak pas te merken dat je toch net niet verzekerd bent zoals je had verwacht.De polisvoorwaarden puilen uit van het leesvoer en sub regeltjes zodat iedere verzekering zijn gram wel ergens weghaalt, conclusie wat mij betreft,.. deels dikke onzin.De enige kern van waarheid wat er in voor kwam is dat mensen zich vaak niet realiseren waarvoor ze allemaal een verzekering af hebben gesloten die ze eigenlijk niet nodig hebben.
  En daar zit dus wel winst,.. { Voorbeeld } ga je niet op reis ? , neem dan geen doorlopende reisverzekering,. heb je een auto die een hele lage dagwaarde heeft ? bekijk dan eens of b.v de all risk nog wel waardevol voor je is.En zo kun je alle lopende verzekeringen eens tegen het licht houden en je afvragen wat je wel of niet verzekerd moet hebben.

  Goedemorgen zeker vaak is men 'oververzekerd' maar ook hier weer komt de 'marktwerking' weer naar boven en dus concurende vezekeringsmaatschappijen die elkaar zo 'kapot' maken en de consument of velen dan, trappen daar vaak (nog) in. Toch zie ook bij b.v. de zorgverzekeringen dat het overstappen naar 'goedkopere' wat afneemt omdat meer en meer mensen het 'door' hebben?

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 11 oktober 2012 @ 11:06
  #4

  Ik stap niet graag over, in het verleden was het ook altijd al zo, de ene was nog niet goedkoper dan de ander.
  Ik zag in het programma Kassa dat mensen hun verzekeringen eens goed moesten bekijken, want daar zou je op jaarbasis wel tot 500 € mee kunnen besparen.


  Maar bij goedkoop is het bij een schade vaak pas te merken dat je toch net niet verzekerd bent zoals je had verwacht.
  De polisvoorwaarden puilen uit van het leesvoer en sub regeltjes zodat iedere verzekering zijn gram wel ergens weghaalt, conclusie wat mij betreft,.. deels dikke onzin.
  De enige kern van waarheid wat er in voor kwam is dat mensen zich vaak niet realiseren waarvoor ze allemaal een verzekering af hebben gesloten die ze eigenlijk niet nodig hebben.


  En daar zit dus wel winst,.. { Voorbeeld } ga je niet op reis ? , neem dan geen doorlopende reisverzekering,. heb je een auto die een hele lage dagwaarde heeft ? bekijk dan eens of b.v de all risk nog wel waardevol voor je is.
  En zo kun je alle lopende verzekeringen eens tegen het licht houden en je afvragen wat je wel of niet verzekerd moet hebben.

 • donderdag 11 oktober 2012 @ 09:20
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Hallo ja ik zou dus ook niet overstappen denk ik ben nu bij Menzes en betalen moet je toch dan kun je geloof ik wel elk jaar nog overstappen ook? Een zooitje is het en blijft het. Nou nog een goede dag weer verder.

 • donderdag 11 oktober 2012 @ 08:45
  #2

  goede morgen


  ik denk niet dat ik over zou stappen, want als je daar binnen bent, gaan ze toch ook omgoog met de premies

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding