Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

9082 keer bekeken

TREINEN EN ANDER SPOOR NIEUWS....HYPERLOOP o.a.

  • dinsdag 01 november 2022 @ 00:04
    #80
    reactie op (#79) herman_dad

    Goedemorgen, vervolg TREINENUITVAL 01-11: OOK HIERIN GEEN VERBETERING MAAR VERSLECHTERING, ook hele dag al in het nieuws, nóg meer treinenuitval voornamelijk door personeelsgebrek. Dit had niet helemaal voorzien kunnen worden en ook 'de politiek' die hier een grote vinger in de pap had en heeft kon dat niet direct voorzien? O.a. door de lockdowns maar ook eerder al en niet alleen in het OV, op veel meer plekken in de maatschappij personeelstekorten en andere sectoren varen daar ook weer wel bij.  

    Maar door alle NS problemen kiezen ook velen voor de auto hoewel dat 'in ons bloed zit', ook de fiets is daar waar mogelijk populair. 

    OUD: OOK NÁ 1 OKTOBER DUS, personeelstekorten... Maar groter wordend maatschappelijk probleem ook dit weer, de laatste week al regelmatig op 'een traject' uitgevallen. EN WE KUNNEN NOG MEER KEREN VERWACHTEN. Stelt Prorail....sad

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    ANP NOS Nieuws•Vandaag, 09:53•Aangepast vandaag, 15:37

    NS snijdt vanwege personeelstekort weer fors in dienstregeling

    De NS snijdt opnieuw fors in de dienstregeling in verband met de aanhoudende personeelstekorten. Vanaf 7 november rijden er op een aantal trajecten minder treinen. Het bedrijf adviseert reizigers om kort voor vertrek de reis te plannen.

    "Het laatste wat wij willen, is minder treinen rijden", schrijft NS op zijn website. "Toch is het nodig: reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen. Vanaf 7 november zetten wij de volgende stap op weg naar de nieuwe dienstregeling die 11 december start. Zo zorgen we er voor dat treinen minder vaak op het laatste moment uitvallen. En krijgen onze collega's meer ademruimte."

    Het spoorbedrijf schrijft dat gepoogd wordt om de informatie over de dienstregeling actueel te houden, "maar er kunnen altijd last-minute wijzigingen zijn. Plan daarom altijd je reis kort voor vertrek in de Reisplanner". De NS waarschuwt verder dat de treinen drukker zijn dan normaal de afgelopen tijd en dat reizigers mogelijk vaker moeten overstappen, vooral in de weekenden en avonden.

    Staatssecretaris Heijnen baalt enorm

    Verantwoordelijk staatssecretaris Heijnen noemt het "ontzettend vervelend, in de eerste plaats voor de reizigers" dat NS minder treinen laat rijden. "We willen juist meer mensen in het openbaar vervoer en dan baal ik natuurlijk enorm als er afgeschaald wordt."

    Ze roept NS en de nieuwe topman Wouter Koolmees, die morgen begint, op om met "creatieve oplossingen" te komen. Waar ze dan aan denkt, licht ze niet toe: "Ik ga niet over de bedrijfsvoering van NS."

    Heijnen gaat wel over de concessie die NS heeft voor het treinvervoer in Nederland. Die concessie wordt aan het eind van het jaar geëvalueerd. "Dat wordt best een pittig gesprek", verwacht ze. Morgen debatteert de Tweede Kamer met Heijnen over de verlenging van de concessie aan NS.

    De aanpassingen aan de dienstregeling treffen een groot deel van het land. Zo zijn er in de daluren en op vrijdagen minder intercity's op de traject Den Haag Centraal-Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal-Utrecht Centraal en op de routes Schagen-Alkmaar en Alkmaar-Haarlem.

    Ook het aantal sprinters wordt teruggebracht. Dat gebeurt onder meer op de trajecten Dordrecht-Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal-Leiden Centraal, Oss-'s-Hertogenbosch en Den Haag Centraal-Gouda Goverwelle. Ook tussen Veenendaal Centrum en Driebergen-Zeist en Harderwijk en Amersfoort Centraal rijden minder sprinters.

    'De rek is eruit'

    "Het personeelstekort is groot en daar hebben we rekening mee te houden. We willen niet iedere keer ad hoc allerlei treinen moeten schrappen, dat mensen op het perron staan en de trein dan niet komt", zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. "We doen van alles aan werving, maar het duurt even voordat we mensen hebben aangenomen en hebben opgeleid."

    NS-directeur Groenewegen waarschuwde begin deze maand al in een interne videoboodschap dat de dienstregeling mogelijk verder moet worden ingeperkt vanwege het personeelstekort. "De rek is eruit", stelde hij toen. De NS zoekt voor ongeveer 2200 functies mensen, op een totaal van 20.000 banen. Dat gat valt volgens Groenewegen niet op te vullen door het huidige personeel harder te laten werken.

    Rover: ondanks herfstvakantie fors meer klachten

    Hoewel het deze maand herfstvakantie was, heeft reizigersorganisatie Rover fors meer klachten ontvangen van reizigers dan in september. In totaal ontving Rover 2650 klachten in oktober, waar dat er in september - normaal gesproken de drukste maand op het spoor - 1749 waren. Dat waren er volgens Rover al "extreem veel", maar oktober gaat daar dus nog eens flink overheen.

    "Wij zagen in september 60 procent meer klachten ten opzichte van de maand september in 2019", aldus directeur Freek Bos van Rover tegen persbureau ANP. Hij merkt op dat 10 procent van de klachten in het weekend binnenkwam. Dat noemt hij opvallend, omdat de NS vaak wijst naar de piekmomenten als grootste oorzaak van klachten.

    Rover zag overigens ook veel klachten over werkzaamheden aan het spoor. Die waren volgens de reizigersorganisatie niet goed gecommuniceerd met reizigers.

    handtekeningafbeelding
  • donderdag 08 september 2022 @ 00:19
    #79
    reactie op (#77) herman_dad

    Goedemorgen, vervolg TREINENUITVAL: MORGEN, VRIJDAG GROTE STAKING REGIONALE OV EN OOK ALLE TREINEN RIJDEN NIET naar verwachting dus nagenoeg het gehele OV morgen  'plat' en een groot maatschappelijk probleem, het volgende weer...

    Ook bij de NS en OV busmaatschappijen veel personele, financiele problemen en druk in allelei vormen op het personeel en de laatste dagen, week al regionale stakingen zoals we we weten maar nu LANDELIJKE staking dus en ook komende week nog aantal dagen of anderszins?? Overigens ook in andere landen zelfde problemen en ook de economie, etc... zie andere forumberichten ook over alle crisis in onze maatschappij... 

    OUD: OOK NÁ 1 OKTOBER DUS, personeelstekorten... Maar groter wordend maatschappelijk probleem ook dit weer, de laatste week al regelmatig op 'een traject' uitgevallen. EN WE KUNNEN NOG MEER KEREN VERWACHTEN. Stelt Prorail....sad

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    UPDATE 11-09-22 09.00 uur: LAATSTE NIEUWS: VAKBONDEN EN NS BEREIKEN AKKOORD en verdere stakingen (volgende week zou..) van de baan?

    UPDATE 09-09-22 17.00 uur:

    UPDATE 09-09-22 09.00 uur: 

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ANP    NOS Nieuws•Vandaag, 21:13

    Waarom staan alle treinen stil als er regionaal wordt gestaakt bij NS?

    Nog geen twee weken nadat het treinverkeer in het hele land platlag vanwege een staking van NS-personeel in Midden-Nederland, dreigen er opnieuw landelijke stremmingen op het spoor. Morgen gaan de NS en vakbonden opnieuw met elkaar om tafel in de slepende onderhandelingen over een nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de stakingen daarna van de baan zijn.

    Op tafel ligt het nieuwe loonbod van de NS-directie. Voor de bonden gaat het bod nog niet ver genoeg. "We willen praten, maar de staking gaat door", zegt Wim Eilert van spoorvakbond VVMC. "De druk moet erop blijven, omdat het bod nog verre is van wat wij voor ogen hebben."

    Of de bonden de stakingen afblazen als de NS morgen met een beter bod komt, willen ze niet zeggen.

    In het hele land geen treinen

    Hoewel de geplande werkonderbrekingen regionaal van aard zijn, heeft de NS al aangekondigd in het hele land geen treinen te laten rijden op de stakingsdagen. Als reden geeft de spoorvervoerder dat de regio's waarin het werk wordt neergelegd groter zijn dan de vorige keer.

    "Toen werd er bijvoorbeeld op verschillende dagen gestaakt in West- en Noordwest-Nederland, nu gebeurt dat op één dag", zegt een NS-woordvoerder die eraan toevoegt dat het treinnetwerk sterk met elkaar verweven is. "Als er in het noorden geen treinen rijden, heb je daar in het zuiden ook last van."

    Volgens hem komt dat ook doordat treinen in verschillende regio's worden schoongemaakt of onderhouden. "Het heeft dus niet alleen met reizigers te maken."

    Waar en wanneer wordt (vooralsnog) gestaakt?

    • Vrijdag 9 september: West- en Noordwest-Nederland, onder meer personeel met de standplaatsen Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Schiphol.
    • Dinsdag 13 september: Oost- en Zuid-Nederland, onder meer Breda, Eindhoven, Ede-Wageningen, Groningen, Maastricht, Vlissingen en Zwolle.
    • Donderdag 15 september: Midden-Nederland, onder meer Amersfoort, Utrecht en Gouda.

    De vakbonden zeggen er raar van op te kijken dat de NS van plan is om in het hele land de treinen stil te laten staan.

    Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, kan er wel wat redenen voor bedenken. Zo moeten veel NS-medewerkers reizen om van en naar hun werk te komen, vaak met de trein. "Als ze dan moeten opstappen in een regio waar wordt gestaakt, kunnen ze niet op hun werk komen", legt hij uit. "Daarom kan staken in de ene regio ook overlast veroorzaken in de andere."

    'Rommeltje'

    Toch denkt Van Wee dat er best een paar treinen zouden kunnen rijden, zolang er niet in Midden-Nederland wordt gestaakt. "Veel treinen gaan nu eenmaal via Utrecht. Maar als je in het noorden staakt, kun je in het westen prima rijden, zou je verwachten."

    Van Wee vermoedt dat de NS voor de veilige optie kiest. "Wat mogelijk meespeelt bij dit besluit is onzekerheid over of ze de dienstregeling in de overige gebieden kunnen waarmaken. Straks vallen sommige treinen daar uit en andere niet, dat kan een rommeltje worden."

    Betrouwbaarheid

    In de zogeheten prestatieafspraken die de NS heeft gemaakt met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onder meer vastgelegd dat de spoorvervoerder betrouwbaar moet zijn. Om die betrouwbaarheid te meten, wordt gekeken naar bijvoorbeeld vertragingen en uitgevallen treinen.

    Van Wee zegt desgevraagd dat de prestatieafspraken een reden kunnen zijn om van tevoren te besluiten alle treinen op een dag te schrappen, "als ze bang zijn dat ze anders minder betrouwbaar kunnen rijden". Maar volgens de NS hebben de afspraken met het ministerie daar niets mee te maken.

    "Het gaat erom: kunnen we een reëel alternatief bieden?", zegt de NS-woordvoerder. "En het antwoord is: nee. Je kan wel met heel weinig treinen gaan rijden, maar dat is zo onvoorspelbaar, daar hebben reizigers niets aan. Die weten niet of ze mee kunnen, hoe lang de trein is, enzovoort. En er is een kans dat ze alsnog stranden."

    Volgens de zegsman wil de NS ook voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. "Je krijgt drukke perrons, mensen willen met z'n allen in één trein." Hij verwijst naar de recente staking in Zuid- en Oost-Nederland, waar ook de regio rond Utrecht hinder van ondervond. "Heeft de reiziger daar dan wat aan?"

    Gewijzigd op 2022-09-11 09:07:14
    handtekeningafbeelding
  • zondag 04 september 2022 @ 00:23
    #78
    reactie op (#77) herman_dad

    Goedemorgen, STEEDS MEER LANDEN IN DE EU (BIJNA) GRATIS OV, TREINEN? GAAT OOK NL DIT DOEN OF DEZE KANT OP? Het gaat daarbij wel meest om lokaal verkeer over niet al te grote afstanden. Internationaal verkeer niet. Het zou een groot maatschappelijk en politieke goede zaak zijn! Van Amsterdam naar Utrecht b.v. waae u dan aan moet denken?

    Overigens zit de NS en Prorail ook genoeg in de problemen en personeel dat staakt voor betere arbeidsvoorwaarden en inkomen.... 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    En dan nog het tijdelijke probleem in Flevoland...

    ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 16:34

    Gaat ook Nederland experimenteren met goedkope treinen?

    • Erika de Joode  redacteur Online

    Nu de brandstofprijzen stijgen, de inflatie hoog is en er steeds meer aandacht is voor duurzame mobiliteit, experimenteren meerdere Europese landen met goedkoop of zelfs gratis openbaar vervoer. Ze volgen het voorbeeld van Luxemburg, waar de trein al sinds het voorjaar van 2020 gratis is.

    In Duitsland konden mensen deze zomer voor 9 euro per maand onbeperkt reizen met de meeste treinen, bussen en trams. Spanjaarden kunnen sinds donderdag gebruikmaken van gratis maandkaarten voor korte en middellange treinreizen, in een proef die nog tot het einde van het jaar duurt. En daar blijft het niet bij: op Malta is het openbaar vervoer vanaf 1 oktober volledig gratis.

    In Duitsland, waar het 9-euro-ticket een wisselend succes was, leidde de actie soms tot grote drukte:

    DPA

    De Nederlandse overheid vindt de Europese initiatieven voor gratis of goedkoper openbaar vervoer interessant, zegt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Maar de vraag is of zulke proeven het gewenste effect hebben, voegt ze eraan toe. "Gaan er echt meer mensen met het ov, of zijn het vooral de mensen die al met het ov reisden die meer kilometers gaan afleggen?"

    Het Kennisinstituut voor Mobiliteit doet op dit moment onderzoek naar deze vraag. Daarbij gaat het onder meer om de vraag in hoeverre een 'prijsprikkel' mensen de auto uit kan krijgen. De resultaten worden in oktober verwacht. Aan de hand daarvan maakt het ministerie keuzes over eventuele "tariefacties" in het openbaar vervoer.

    Miljarden euro's

    De vraag is echter ook of gratis of veel goedkoper openbaar vervoer haalbaar is in Nederland. Want hoeveel gaat dat kosten, nu de NS na corona nog altijd flinke verliezen lijdt en nu al niet genoeg personeel heeft om alle treinen te laten rijden?

    Naar schatting kost het volledig gratis maken van al het openbaar vervoer in Nederland ongeveer 4 miljard euro per jaar, exclusief de kosten van eventuele extra treinen, bussen, trams en personeel. Als alleen treinkaartjes gratis zouden worden, is dat volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een kostenpost van meer dan 2 miljard euro.

    En stel dat ov-kaartjes voor de helft van de huidige prijs worden verkocht? Volgens de woordvoerder van het departement ligt dat "ingewikkelder" en is het moeilijk te zeggen hoeveel geld daarmee gemoeid zou zijn.

    Wie bepaalt de kosten van een treinkaartje?

    De NS gaat grotendeels zelf over de hoogte van de ticketprijzen. De spoorvervoerder mag die prijzen ieder jaar eenmaal verhogen, maar heeft daarover wel afspraken gemaakt met de rijksoverheid. Zo mogen de kaartjes voor de tweede klas niet onbeperkt in prijs worden verhoogd. Voor kaartjes in de eerste klas geldt zo'n maximale tariefstijging niet. Op regionaal niveau maken treinvervoerders als Arriva en Keolis afspraken met de provinciale overheid over de tarieven. Eventuele tariefacties moeten vervoerders en de overheid onderling met elkaar afstemmen.

    De NS zegt alle initiatieven om het openbaar vervoer goedkoper te maken toe te juichen, maar wil ook niet terug naar de periode voor corona, "waar de trein op sommige momenten echt overvol zat".

    Een woordvoerder zegt dat er nu al veel kortingskaartjes beschikbaar zijn, bijvoorbeeld voor jongeren en in de daluren. Ook loopt er op het traject Den Haag-Eindhoven een proef met goedkope treintickets buiten de spits.

    (Geen) btw op treinkaartjes

    Eerder pleitte NS voor het afschaffen van de btw op treinkaartjes, die nu 9 procent is. Dat zou volgens het ministerie van Financiën zo'n 300 tot 400 miljoen euro kosten, afhankelijk van het aantal ov-reizigers.

    Vooralsnog kiest het kabinet daar niet voor, maar de Europese Commissie is wel met het onderwerp bezig. Later dit jaar komt de commissie met voorstellen over de btw op (internationale) treinkaartjes. Het kabinet wil die Europese voorstellen afwachten.

    Doelgroepen

    De landen die experimenteren met gratis of bijna gratis openbaar vervoer zeggen dat niet alleen te doen om duurzaam transport te stimuleren, maar vooral ook om de lasten van inwoners te verlichten in tijden van hoge inflatie. In Nederland zijn daar geen plannen voor. Als die er al komen, is dat op zijn vroegst in oktober, als het onderzoek naar prijsprikkels van het Kennisinstituut voor Mobiliteit klaar is.

    "De uitkomsten van het onderzoek zijn input voor beleidskeuzes", zegt het ministerie. Aan goedkopere treinkaartjes voor bepaalde doelgroepen, zoals mensen met een laag inkomen, wordt op dit moment niet gewerkt, zegt de woordvoerder. Dat laatste is volgens de NS ook moeilijk uitvoerbaar, omdat de spoorvervoerder dan moet weten hoe iemands financiële situatie eruitziet. "Het zal zeer lastig zijn om dat voor het hele land op een eerlijke manier te doen."

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 03 november 2021 @ 00:15
    #77
    reactie op (#76) herman_dad

    Goedemorgen, vervolg TREINENUITVAL OOK NÁ 1 OKTOBER DUS, VANDAAG NET NIET, 1 VERKEERSLEIDER MELDT ZICH ALSNOG... Maar groter wordend maatschappelijk probleem ook dit weer, de laatste week al regelmatig op 'een traject' uitgevallen. EN WE KUNNEN NOG MEER KEREN VERWACHTEN. Stelt Prorail....sad

    EN ZIE VORIGE NOGMAALS EN HOE VOORSPELLEND....

    TOT 1 OKTOBER KUNNEN TREINEN UITVALLEN WEGENS PERSONEELSTEKORT PRORAIL, met name de VERKEERSLEIDINGPOST en ook de vakantietijd speelt parten. Ook hier zien we weer een groter wordend maatschappelijk probleem ontstaan.... 1 oktober zal het (hopelijk dan) wat beter gaan, maar toch: wat brengt de toekomst ons nog? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    UPDATE 12-11-21: 

    UPDATE 06-10-21: 

    UPDATE 04-10-21: 

    =================================================================

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 22:10

    ProRail: treinen rijden toch, verkeersleider meldt zich

    ANP

    Het treinverkeer dat morgen tussen 06.30 uur en 15.00 uur niet zou rijden op verschillende trajecten in het midden van het land, rijdt toch. ProRail zegt dat na het besluit om niet te rijden zich alsnog een verkeersleider heeft gemeld.

    "Een verkeersleider die we eerder nog niet te pakken hebben gekregen heeft halverwege de avond aangegeven toch te kunnen werken. Dankzij de flexibiliteit van deze collega en die van Connexxion en NS, kunnen reizigers toch met de trein reizen", schrijft de spoorbeheerder.

    Er is alsnog de hele dag treinverkeer tussen Arnhem en Utrecht, tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum en tussen Maarn en Rhenen.

    profielfoto ProRail @ProRail

    Let op: er rijden morgen toch treinen op de trajecten Ede Wageningen-Barneveld Centrum, Maarn - Rhenen en Arnhem - Utrecht. https://t.co/PmWOJE4BUe

    2 uur geleden

    Een woordvoerder van ProRail zegt dat de bewuste verkeersleider zijn voicemail pas later had beluisterd. "Hij liet weten dat hij wel kan werken. Dus toen hebben we gekeken: is het toch haalbaar om de treinen weer te laten rijden voor vervoerders, machinisten, etcetera. Connexxion en de NS gaan hun uiterste beste doen. "

    Ook de NS laat weten zijn "uiterste best te doen om de treinen morgen te laten rijden". "Je moet je voorstellen dat je aanpassingen doet als we niet rijden: materieel en personeel. En die aanpassingen moeten we weer terugdraaien, omdat ProRail toch besluit te gaan rijden. Dus we gaan onze uiterste best doen", aldus de woordvoerder.

    Eerder vandaag meldde de spoorbeheerder dat treinen tussen Arnhem en Utrecht niet zouden rijden, omdat er onvoldoende verkeersleiders zijn. Ook vandaag reden er in de ochtendspits om diezelfde reden geen treinen op dezelfde trajecten.

    De NOS ging vandaag langs bij ProRail in Utrecht, waar treinverkeersleiders worden opgeleid:

    1:42 Zie video in oorspronkelijke artikel

    Treinverkeersleiders in opleiding: 'Een rode regel betekent vertraging'

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2021-11-12 08:21:59
    handtekeningafbeelding
  • zondag 01 augustus 2021 @ 09:11
    #76

    Goedemorgen, TOT 1 OKTOBER KUNNEN TREINEN UITVALLEN WEGENS PERSONEELSTEKORT PRORAIL, met name de VERKEERSLEIDINGPOST en ook de vakantietijd speelt parten. Ook hier zien we weer een groter wordend maatschappelijk probleem ontstaan.... 1 oktober zal het (hopelijk dan) wat beter gaan, maar toch: wat brengt de toekomst ons nog? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 01:38 • AANGEPAST GISTEREN, 07:19

    ProRail: krapte op het spoor tot 1 oktober, personeel moet op vakantie kunnen

    Een reiziger kijkt naar de reisinformatie ANP

    De problemen met de dienstregeling door krapte in het rooster duurt nog twee maanden, tot 1 oktober. Dat bevestigt spoorbeheerder ProRail nadat reizigersorganisatie Rover daarvan melding had gemaakt.

    De afgelopen dagen vielen er meerdere treinverbindingen urenlang uit door personeelstekorten. Zo reed woensdag de sprinter tussen Utrecht en Baarn niet en vielen tussen Amersfoort en Amsterdam en tussen Utrecht en Almere intercity's uit.

    De oorzaak is dat er op de verkeersleidingspost in Utrecht te weinig medewerkers beschikbaar zijn. Door de hoge roosterdruk kunnen door een enkele afmelding al treinen uitvallen. Volgens ProRail zijn er na 1 oktober minder mensen met verlof en worden er dan minder problemen verwacht.

    "De onderbezetting duurt al langer en we doen altijd het maximale om het uitvallen van treinen te voorkomen. De verkeersleiders tonen maximale flexibiliteit en komen ook werken op hun vrije dagen, maar mensen moeten wel op vakantie kunnen voor hun rust", laat de spoorbeheerder weten.

    ProRail heeft zestig vacatures op een personeelsbestand van 750 mensen. Dat levert in de zomer sowieso krapte op door vakantie. Het tekort wordt nog eens verergerd door ziekte of vermoedens van corona, omdat er niet kan worden thuisgewerkt.

    Ruimhartige compensatie

    Rover wil dat ProRail de overlast voor reizigers zoveel mogelijk beperkt, bijvoorbeeld door minder treinen te laten rijden in plaats van hele trajecten stil te leggen en door betere reizigersinformatie te verschaffen.

    Ook moet er een ruimhartige compensatie komen voor passagiers die extra kosten maken voor eigen vervoer. Daarover is ProRail in gesprek met zowel de reizigersorganisatie als de vervoerders op het spoor.

    Daarnaast pleit Rover voor een minder kwetsbare inrichting van het systeem. "Het is aan de reiziger niet uit te leggen dat als er iemand uitvalt, het treinverkeer stilligt", zegt directeur Freek Bos. "Dat vraagt om een fundamenteel andere inrichting van de systemen, waarin het vervoeren van reizigers voorop moet staan."

    Ieen persbericht spreekt Rover zijn waardering uit voor het ProRail-personeel dat inspringt om verdere uitval te voorkomen. "Rover heeft begrepen dat de medewerkers op de verkeersleiding momenteel maximaal flexibel bijspringen waar nodig en heeft daar veel waardering voor."

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 24 december 2019 @ 00:45
    #75
    reactie op (#74) herman_dad

    Goedemorgen, GRONINGERS SCHRIKKEN VAN 'PROEFBAAN' HYPERLOOP. Een witte buis in je uitzicht is zeker niet aantrekkelijk en de (koop) woning kan daardoor ook nog eens in waarde dalen? NOG AFGEZIEN VAN ALLE  VERDERE BEZWAREN van 'vervoer in buizenpost', ZIE VORIGE ARTIKEL!!! Er is een beter systeem van 'zweeftreinen' die net zo snel gaan, DE TECHNIEK VAN DE HYPERLOOP is uiteraard daarvoor heel goed? Zie en lees boek Van Homo sapiens naar homo galacticus o.a. daarover.   

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 14:58

    Groningers schrikken van komst hyperloop: witte buis in je uitzicht.

    Zo komt het testcentrum eruit te zien. HARDT HYPERLOOP

      Met gejuich ontvingen politici en bestuurders in de provincie Groningen vrijdag het nieuws over de komst van het Europese testcentrum voor de hyperloop, een snel transportsysteem waarbij capsules door vacuüm buizen worden geschoten. Maar omwonenden zijn minder blij.

      "Wij wisten hier niets van. Het uitzicht wordt toch wel verkracht door een dikke witte buis in het landschap", zegt een bewoner van het landelijke gebied waar het testcentrum moet komen, ten oosten van de stad Groningen.

      Kunstenaar Klaas Lageweg kocht drie maanden geleden een huis in het gebied. "Het vrije uitzicht voor en achter was een van de redenen om hier te komen wonen." Hij wist niets van de plannen voor het futuristische buizensysteem. "Pas vorige week kwam er iemand van de gemeente met een lullig briefje", zegt hij tegen RTV Noord.

      In de hyperloop, bedacht door het bedrijf Hardt Hyperloop uit Delft, kunnen personen of goederen met een snelheid tot 1000 kilometer per uur worden vervoerd. Groningen was samen met Zeeland in de race voor de locatie van het testcentrum, dat onder meer bestaat uit een drie kilometer lange testbaan en een onderzoekscentrum.

      De werking van de hyperloop doet denken aan buizenpost, maar behalve van luchtdruk wordt er ook gebruik gemaakt van magnetisme. Onderzoek moeten uitwijzen of de hyperloop een realistisch alternatief wordt voor korteafstandsvluchten. Het testcentrum moet in 2022 in gebruik worden genomen.

      Lageweg verwacht veel overlast. "Alleen al vanwege de aanleg. Al het bouwverkeer dat langskomt, het heien en de herrie. De vorige bewoners hebben net aardbevingsschade hersteld. Maar misschien moeten we maar een nulmeting doen."

      Ook zijn buurman is ontstemd. "Natuurlijk weet je dat er ontwikkelingen kunnen zijn en dat de stad uitbreidt. Maar het verandert hier binnen een jaar tijd, terwijl wij daar niet van op de hoogte waren gesteld."

      De locatie van het testcentrum voor de hyperloop RTV NOORD

      De gemeente laat weten "de opmerkingen en zorgen graag aan te horen tijdens de bewonersavond begin januari".

      Lageweg voorspelt dat de buurt zich gaat roeren. "We gaan er zeker over nadenken om een eisenpakket neer te leggen." Ook zijn buurman is strijdbaar. "De overheid heeft verzaakt in de informatieplicht. Als het moet ga ik procederen tot aan de Hoge Raad."

      BEKIJK OOK

      Deel dit artikel:

      handtekeningafbeelding
    • dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:14
      #74
      reactie op (#69) herman_dad

      Goedemorgen, vervolg #69: HYPERLOOP PROJECT ONTVANGT MILJOENENINVESTERING. Tóch doorgang van dit project dat technisch natuurllijk een zeer goed en inovatief geheel is. MAAR: Er zullen zeker mensen zijn die zich in een 'dichte postbuis' willen laten vervoeren? Maar of dit voor MASSAVERVOER een goed systeem is? Wilt u zich zo, al bent u in een half uur in Parijs, zo laten vervoeren. Of toch met nagenoeg dezelfde techniek en snelheid in een ZWEEFTREINSYSTEEM zoals uitgelegd in boek Van Homo sapiens naar homo glacticus, samen op weg... In deze letterlijk, toch ook nog een 'beetje uitzicht' en van de wereld zijn, al flitst deze aan je voorbij. Maar toch beter, wat vindt u?

      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Reklame voor een goed doel: 

      https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

      ====================================================================

      Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

      NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 19:39

      Miljoeneninvestering voor hyperloop-ontwikkelaar uit Delft.

      HARDT HYPERLOOP

      In vijftig minuten van Amsterdam naar Frankfurt reizen of in een half uurtje van Amsterdam naar Parijs. Dit toekomstbeeld is opnieuw een stap dichterbij gekomen nu het Delftse Hardt Hyperloop een miljoeneninjectie heeft gekregen van investeerders. Het bedrijf verwacht binnen tien jaar mensen op deze manier te kunnen vervoeren.

      De hyperloop doet een beetje denken aan buizenpost. Een capsule vliegt door een buis die vrijwel vacuüm gezogen is. Het idee is dat de zweeftrein door de lage luchtweerstand snelheden kan bereiken tot wel 1000 kilometer per uur.

      Hardt werd een paar jaar geleden opgericht door een groep studenten van de TU Delft nadat ze een wedstrijd hadden gewonnen die was georganiseerd door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk. Ze gingen daarna verder met de ontwikkeling van hun idee en afgelopen juni werd de eerste serieuze test doorstaan. Dat gebeurde op een testbaan in Delft.

      Die baan is alleen slechts dertig meter lang en dat is niet voldoende, legt Jelte Altena van Hardt Hyperloop uit aan Omroep West. "Op de baan die we in Delft hebben, kunnen we veel belangrijk onderzoek doen, maar alles moet op lage snelheid. Op een baan van 30 meter kunnen we nooit een snelheid van 700 kilometer per uur bereiken. Daar hebben we andere faciliteiten voor nodig."

      Tot 1000 km/u

      Met het geld van de investeerders wil het bedrijf nu een testbaan van drie kilometer aanleggen. "We kunnen dan veel meer tests gaan uitvoeren. Ook op topsnelheid. We denken dat de topsnelheid 1000 kilometer per uur kan zijn, maar uit onderzoek is gebleken dat in Europa door alle afslagen die genomen moeten worden de ideale cruisesnelheid 700 kilometer per uur zou zijn. Die snelheid moeten we op de testlocatie kunnen halen. Bovendien zou dat ook een recordsnelheid zijn, dus het is ook wel leuk om dat record in handen te hebben", vertelt Altena.

      Waar de nieuwe langere testbaan neergezet wordt, is nog niet duidelijk. "Het wordt geen Delft, dat is wel zeker. We hebben hier niet de mogelijkheid om zo'n lange buis neer te zetten. We zijn nu nog in gesprek met meerdere locaties in verschillende provincies in Nederland. In principe proberen we wel om een locatie in Nederland te kunnen regelen."

      Volgens Altena gaat dankzij de investering nu een nieuwe fase in. "We kunnen nu beginnen met nieuwe testen zodat we in 2028 het eerste traject kunnen gebruiken." Het bedrijf wil op termijn een compleet Europees netwerk aanleggen dat de grootste steden met elkaar zal verbinden.

      Deel dit artikel:

      Dit is een artikel van

            

      handtekeningafbeelding
    • donderdag 04 juli 2019 @ 01:09
      #73
      reactie op (#72) herman_dad

      Goedemorgen, 'ANONIEME' OV-CHIPKAART AFGESCHAFT IN 2023? Dat ánonieme dat wordt 'gegarandeerd' door de minister, daar kunnen we echter vraagtekens bij zetten weer? Bovendien nog, het zou dan b.v. met de OV-APP kunnen? Maar velen (ouderen b.v) HEBBEN NOG GEEN SMARTPHONE, mét app mogelijkheid. Zij kunnen dan niet meer met het OV reizen? Zo zijn er vele vragen nog bij een op zich wel werkend systeem...

      Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

      Ov-chipkaart verdwijnt mogelijk in 2023.

      HOLLANDSE HOOGTE | TOM VAN LIMPT

      VANDAAG, 13:53 AANGEPAST VANDAAG, 19:48

      POLITIEKTECH

      De huidige ov-chipkaart verdwijnt mogelijk in 2023. Volgens staatssecretaris Van Veldhoven is de techniek toe aan vervanging. In een brief aan vervoerders en andere overheden schrijft ze dat het gebruiksgemak van de kaart door de reizigers wordt gewaardeerd, maar dat toch een meer eigentijds systeem de voorkeur verdient. Bovendien is de ov-chipkaart relatief duur, benadrukt de staatssecretaris.

      Van Veldhoven wil toe naar een systeem waarbij het reissaldo niet meer op een ov-chipkaart wordt bijgehouden, maar waarbij de reiziger zelf kiest of hij bijvoorbeeld via een bankpas of mobiel wil betalen. Het saldo wordt dan op een centraal punt bijgehouden.

      Diverse proeven

      De staatssecretaris onderstreept dat ook in de toekomst anoniem reizen, dus zonder account, mogelijk blijft. Er zijn al diverse proeven gedaan met nieuwe methoden en ook nu lopen nog experimenten.

      Van Veldhoven hoopt dat de nieuwe manieren van betalen uiterlijk over twee jaar kunnen worden ingevoerd. Als het nieuwe systeem voldoet, zou de ov-chipkaart dan weer twee jaar later, dus in 2023, kunnen worden afgeschaft.

      Nieuw soort ov-chipkaart

      Een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur zegt dat dat laatste alleen gebeurt als aan allerlei voorwaarden is voldaan. "Dan moet echt zijn aangetoond dat de reiziger er beter van wordt." Hij sluit niet uit dat er alsnog een nieuw soort ov-kaart komt, maar dat wordt dan niet meer het enige, verplichte, betaalmiddel.

      De NS acht de kans dat de chipkaart-betaalmethode helemaal verdwijnt klein. "Mensen die gewoon met de ov-chipkaart willen reizen, kunnen dat blijven doen", belooft een woordvoerder. Er wordt volgens hem alleen gewerkt aan uitbreiding van de betaalmogelijkheden. Omdat de techniek vervangen wordt, moeten mensen waarschijnlijk wel een nieuw pasje hebben.

      Voldoende volwassen?

      "Ik ben heel benieuwd of ze over vier jaar een systeem hebben dat al zo volwassen is dat iedereen die het gebruikt er tevreden over is", reageert Jasper van Kuijk. Hij deed bij de TU Delft onderzoek naar de ov-chipkaart. "Dan moet de voorwaarde dat iedereen er tevreden over is wel heel hard zijn. En dan is ook nog de vraag hoe je dat meet."

      Ook noemt hij de behoefte aan een meer eigentijds systeem een kul-argument: "Innovatie moet geen doel zijn, de reiziger of vervoerders moeten er beter van worden."

      BEKIJK OOK

      Deel dit artikel: 

      handtekeningafbeelding
    • dinsdag 28 mei 2019 @ 00:50
      #72
      reactie op (#71) herman_dad

      Goedemorgen, GROTE OV-STAKING VANDAAG. Het wordt een chaos op de weg. RECHTER VERBIEDT STAKING ECHTER ROND SCHIPHOL, daar gaan wel treinen rijden. Burgemeester Onno Hoes, Haarlemmermeer, roept reizigers op OM THUIS TE BLIJVEN. In ieder geval wordt het straks een vrij grote ontwrichting van de maatschappij, werk, onderwijs, sociale plichten etc... alles loopt in het honderd? Dit vanwege de pensioenrechten van het OV personeel en overigens in vele takken van de samenleving.  

      Een heel opmerkelijke Tweet weer van Baudet maar ook om 'in acht te nemen' volgende gang naar stembureau, u heeft zelf de keuze, ook als STAKER?

      Kies op Baudet en je bent in no-time je stakingsrecht kwijt, afgeschaft... werken, werken liefst voor een boreaal hongerloontje...Forum voor 'DEMOCRATIE'? 1 van de #nexitdrammers is al 'weg' van 4>0 EP o.a. -240.000 kiezers in 2 mnd..😄 lees meer oa op

      Thiery Baudet @thierybaudet · 15 u

      Ik ben een (voor Nederlandse begrippen) uitzonderlijk harde werker. Wanneer ik iets wil bereiken kies ik voor extra inzet. Dan gaat de vaart er in en de kop in de wind. Stakers daarentegen steken hun handen in de lucht en zoeken oplossingen altijd buiten zichzelf. #ovstaking

      Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

      Onno Hoes roept reizigers op thuis te blijven: 'wees geen onderdeel van chaos'.

       GISTEREN, 23:00

      BINNENLAND

      NIEUWSUUR

      Onno Hoes is burgemeester van Haarlemmermeer, de gemeente waar Schiphol onder valt. Hij doet een nadrukkelijke oproep om morgen niet de weg op te gaan en niet naar Schiphol af te reizen vanwege de grote staking van het openbaar vervoer.

      Dit ondanks de uitspraak van de rechter die heeft besloten dat er vier keer per uur een trein moet rijden tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Lelylaan, Schiphol en Hoofddorp.

      Die vier treinen per uur zijn zeker niet toereikend volgens Hoes: "Het zijn er vier in plaats van de 25 die er normaal rijden. En ze zijn vooral bedoeld om mensen van Schiphol weg te halen die met het vliegtuig aankomen."

      Hoes is er duidelijk over: "Kom gewoon niet. Probeer je werk als het telefonisch kan telefonisch te doen", zegt Hoes. Ook legt hij verantwoordelijkheid bij de reiziger zelf: "Als je dan toch de weg op gaat dan doe je het mooi zelf. Eigen risico, maar de veiligheid van jezelf en van je omgeving die stel je dan in de waagschaal."

      Hoes vermoedt dat een deel van de mensen denkt dat het morgen niet zo'n vaart zal lopen."Dat betekent dat iedereen die morgen toch naar Schiphol gaat of de weg op gaat verantwoordelijk is voor de chaos die morgen gaat komen. Dus ik zou zeggen tegen het publiek: probeer er geen onderdeel van te zijn."

      Risico's

      De problemen kunnen groot zijn volgens Hoes als mensen toch de weg op gaan. "Ze moeten heel goed luisteren naar de radio en de verkeersinformatie. Ze moeten goed letten op de verschillende maatregelborden die boven de weg en naast de weg hangen en echt doen wat er geadviseerd wordt."

      Hoes waarschuwt dat er verkeersinfarcten kunnen gaan ontstaan. "Dan kunnen de hulpdiensten niet meer ter plaatse komen als er ongelukken gebeuren." Ook zou op Schiphol een overcrowded situatie kunnen ontstaan. "Dan zou ik misschien de luchthaven moeten gaan sluiten. Dat zijn maatregelen die ik niet wil nemen, maar overal waar te veel mensen bij elkaar zijn is daar het risico op crisis."

      Volgens de burgemeester zijn zijn uitspraken geen paniekzaaierij. "Omdat we kunnen uitrekenen om hoeveel mensen het gaat die normaliter op Schiphol komen. Zowel de mensen die weg willen gaan, als die mensen die naar Schiphol toekomen vanuit het buitenland. Als die allemaal komen en er is geen openbaar vervoer, terwijl normaal zestig of zeventig procent met het ov gaat, dan kun je zo uitrekenen dat je enorme chaos hebt."

      Video afspelen

      02:50

      'Kom gewoon niet'

      BEKIJK OOK

      Morgen ov-staking: dit zijn de gevolgen en de alternatieven

      Het ov gaat plat, wat willen de stakers?

      Deel dit artikel: 

      Nieuwsuur

       

      Gewijzigd op 2019-05-28 08:56:59
      handtekeningafbeelding
    • zaterdag 06 april 2019 @ 00:49
      #71
      reactie op (#70) herman_dad

      Goedemorgen, PRORAIL houdt campagne IVM ZELFMOORD OF ANDERE ONGEVALLEN OP HET SPOOR BIJ OVERGANGEN. Dit met ´kleding´ van slachtoffers en velen zijn daardoor ook wer geschokt. Met name machinisten die het is overkomen. Het is een groot maatschappelijk belang, maar of dit inderdaad ´zo zou moeten´, deze campagne...

       

      Campagne ProRail te veel voor John: 'Weer die knoop in mijn maag'Victim fashion Campagne ProRail te veel voor John: 'Weer die knoop in mijn maag' RTL NIEUWS.

      Zie en lees verder art. van NOS/NIEUWS Twitter bron   

      Machinist boos over ProRail-campagne: 'Emoties rond aanrijdingen komen nu boven'

       VANDAAG, 19:30

      BINNENLAND

      Gescheurde spijkerjasjes en kapotte broeken moeten jongeren wijzen op de gevaren rondom het spoor. ProRail lanceerde gisteren een campagne, een 'kledinglijn', om spoorongelukken te voorkomen, maar de NS en vakbond FNV Spoor zijn er niet over te spreken. Ook machinist Ron Christiaanse vindt dat ProRail volledig de plank misslaat. "Ik heb vijf keer een aanrijding meegemaakt. Vanzelfsprekend zitten daar emoties aan vast, die komen nu vanzelf weer naar boven toe."

      Christiaanse is boos, sinds hij gisteren de eerste beelden van de campagne heeft bekeken. "Je moet je voorstellen dat als ik bij een overweg langs rijd en iemand steekt nog snel over en redt dat niet, of struikelt bijvoorbeeld, dan duurt het vele honderden meters voordat ik stilsta. Dan krijg je een klap. Je krijgt dat geluid. Je krijgt een knoop in je maag."

      Die knoop in zijn maag heeft Christiaanse nog steeds, vertelt hij in deze video:

      Video afspelen

      00:47

      'Wij hebben een heel ander beeld bij de gescheurde kleding'

      En daarna wordt het nog erger. "Dan word je geconfronteerd met kledingstukken en misschien stoffelijke resten aan je trein", zegt Christiaanse. Gelukkig is het nazorgtraject van de NS wel goed geregeld, gaat hij verder. "Maar deze campagne heeft een belangrijke doelgroep vergeten: de machinisten, de conducteurs, de hulpverleners en het belangrijkst: de nabestaanden. Die hebben een heel ander beeld bij deze kleding."

      Daarnaast is het de vraag of de jongeren deze kleding met ongelukken associëren, zegt hij. "Je kan gescheurde kleding kopen in elke kledingwinkel."

      Confronterend

      Christiaanse vraagt zich ook af of de bewustwording alleen op "deze confronterende" manier kan. Hij denkt van niet. "Er zijn voldoende alternatieven om mensen te bereiken. Denk aan campagnes, slogans, gesprekken. Betrek de mensen erbij, maak jongeren overwegwijs of treinwijs."

      Zijn telefoon heeft sinds de lancering van de campagne niet meer stilgestaan. "Mensen zijn woest. Medewerkers op het spoor zijn woest. Er komen gevoelens terug, die hadden allemaal een veilig plekje."

      BEKIJK OOK

      NS en vakbond onthutst door ProRail-campagne met gescheurde kleding

      Deel dit artikel: 

       

       

      handtekeningafbeelding