Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3317 keer bekeken

GELUKKIG? RIJKEN LEVEN LANGER?! VERSCHILLEN IN INKOMENS...

 • zaterdag 07 september 2019 @ 01:12
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, GEEN BELASTING OVER (SPAARGELD) VERMOGEN TOT NU RUIM 4 TON? Geen belasting meer op spaargeld tot 440.000 euro vanaf 2022 VERSCHILLEN in inkomen daarmede niet verkleinend maar juist weer versterkend? Gelukkig met 30 euro op de spaarrekening? wink Dan kunt u dus vanaf nu gerust doorsparen tot 4 ton in plaats van ruim 30. 000 euro.... Maar deze tweet zegt in feite al genoeg? Inderdaad, de meeste 'gewone spaarders' hébben geen 4 ton op de spaarrekening... 

   Maarten Wiedemeijer @M_Wiedemeijer 10 u

  Dit staat in 1 bericht: "Nu is spaargeld tot 30.360 euro onbelast. Die grens gaat fors omhoog, naar zo'n 440.000 euro." "De maatregel is bedoeld om 'gewone' spaarders te ontzien" De "gewone spaarder" met 4 ton op zn bankrekening? Feest voor de happy few.

   

  Goed nieuws voor spaarders: tot ruim 400.000 euro geen belasting

  Een meevaller voor mensen met een spaarpotje: het kabinet gaat dat vermogen pas vanaf 400.000 euro belasten. Op dit moment betalen Nederlanders geen belasting over de eerste 30.360 euro aan spaarge...

  rtlnieuws.nl 38 53 123

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Wat merk je van de nieuwe belasting voor sparen en beleggen?

   VANDAAG, 20:36

  ECONOMIE

  ANP

  Staatssecretaris Snel van Financiën heeft bekendgemaakt hoe het kabinet de veel bekritiseerde vermogensrendementsheffing vanaf 2022 wil aanpassen. Het systeem gaat behoorlijk veranderen, en spaarders gaan erop vooruit.

  Het bedrag waar geen belasting over betaald wordt blijft gelijk: 30.846 euro. Daarboven gaat de Belastingdienst op een nieuwe manier bepalen hoeveel rendement je maakt.

  Dit zijn alle veranderingen op een rij, in de tekst hieronder leggen we uit wat het voor je portemonnee betekent:

  NOS

  Bij vermogen boven de 30.846 euro wordt straks bekeken welk deel daarvan spaargeld is, en welk deel beleggingen zoals aandelen, obligaties of een tweede huis. Voor die twee categorieën, sparen en beleggen, gaat de Belastingdienst uit van een verschillend rendement: lager voor spaargeld, hoger voor beleggingen.

  "Wat ze doen is verschillende categorieën verschillend behandelen, met een verschillend rendement per soort," legt belastingdeskundige Arjo van Eijsden van accountants- en adviesbureau EY uit. Dat pakt dus goed uit voor spaarders. Beleggers gaan al snel meer betalen, helemaal als ze ook geld lenen."

  Kleine beleggers ontzien

  Nieuw is een bedrag van 400 euro. Zolang je minder rendement dan dat maakt, hoef je geen belasting te betalen. Iemand met aandelen, obligaties of vastgoed zal dat rendement van 400 euro veel eerder halen dan iemand met spaargeld, en daarmee dus eerder en meer belasting over zijn vermogen betalen.

  Een pure spaarder kan in dit systeem, met een verondersteld rendement van 0,09 procent, tot ongeveer 440.000 euro spaargeld belastingvrij aanhouden. Iemand die belegt, betaalt belasting over 5,33 procent rendement, zodra die beleggingen boven de grens van 30.846 euro komen.

  Op die manier wil staatssecretaris Snel kleine beleggers ontzien. "Maar als je daar 1 euro boven zit betaal je als belegger wel belasting over het hele bedrag", zegt Van Eijsden, dat wil zeggen 5,33 procent over 30.847 euro. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën bevestigt dit.

  Wie betaalt de rekening?

  Vooral beleggen met geleend geld wordt minder aantrekkelijk gemaakt. "Dat gaat om huisjesmelkers, maar ook een particulier die een pand koopt voor studerende kinderen gaat dit merken. Helemaal als dat met geleend geld gebeurt", zegt Arjo van Eijsden erover. "Dit gaat om duizenden euro's extra per jaar."

  Hoe hoog het bedrag is hangt af van de waarde van het vastgoed en de hoogte van de schuld.

  Wie 500.000 euro leent om een tweede of daaropvolgende huis van 500.000 euro te kopen, kan die schuld straks niet meer van het vermogen aftrekken. In plaats daarvan wordt er 3,03 procent van de 5,33 procent afgehaald. 2,3 procent van 500.000 euro is 11.500 euro rendement. Daar weer 33 procent belasting over betekent 3795 euro extra kosten in box 3.

  "Over een nihil vermogen moet je toch over het bedrag van je bezittingen 2,3 procent rendement aangegeven, doordat tegenover de bezittingen evenveel schuld staat," zegt Van Eijsden. "Dat zou beleggers af kunnen schrikken. Die zullen zich wel twee keer bedenken om met geleend geld vastgoed te kopen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 maart 2019 @ 06:15
  #17
  reactie op (#16) zuinigebelle

  Goedemorgen, MEESTE NEDERLANDERS GELUKKIG? DAN NIET MET 'DE POLITIEK' KENNELIJK? Want zie OVERIGE RUBRIEKEN HIER IN FORUM OVER... Waarom stemden dan zoveel mensen op een politieke partij die... LEES DAAR? Velen kennelijk hebben gestemd, UIT PROTEST  weer tegen(--??) Een grote tegenstrijdigheid dus. WAT VINDT U ZELF? We zien graag ook uw mening hier eens?1 Dank!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Nederland vol met gelukkige mensen

   VANDAAG, 05:55

  BINNENLAND

  Speeddaten in een tram om eenzaamheid tegen te gaan, vorige maand ANP

  Het grootste deel van de Nederlanders is tevreden met zijn leven, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Mannen en vrouwen ontlopen elkaar niet in hun levensgeluk.

  Twee procent van de ondervraagden is ronduit negatief, twaalf procent staat er neutraal tegenover en de rest is dus in meer of mindere mate gelukkig.

  Het onderzoeksbureau heeft voor het eerst gevraagd hoe mensen kijken tegen de rest van de samenleving. Bijna zes op de tien is optimistisch over hoe het in Nederland gaat. De rest is pessimistisch of zeer pessimistisch. Die laatste groep telt relatief veel ouderen en laagopgeleiden. Jongeren zijn het minst somber over Nederland.

  Nederland scoort in een jaarlijks rapport van de VN over geluk al tijden goed. Dit jaar stond Nederland op de vijfde plek in de wereldranglijst. Alleen Finnen, Noren, Denemarken en IJslanders geven hun leven een hoger cijfer.

  BEKIJK OOK

  Als negen op de tien mensen gelukkig zijn, waarom klaagt iedereen dan?

  Jeugd is gelukkig, houdt van een drankje en gebruikt minder vaak condoom

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-03-28 06:16:18
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 augustus 2015 @ 13:53
  #16

  Anbo konstateerde al dat er oude mensen niet naar de dokter gaan omdat ze geen geld hebben om hun eigen risico te betalen.


  Belle

 • woensdag 24 december 2014 @ 01:53
  #15
  Ik ben bang dat zolang de overheid niet anders gaat denken en werken dat nederland zover afgebroken word dat er steeds meer mensen komen die in armoede moeten leven. En als je in armoede leeft maak je je meer zorgen, dat ondervind ik al een geruime tijd.
  Dus ik denk inderdaad dat de toekomst niet rooskleurig is.
 • zaterdag 01 november 2014 @ 13:21
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goede middag. Nee ik maak me niet direct zorgen voor later, leef nu dan maar. Er zijn wel zorgelijke ontwikkelingen soms in de maatschappij dus begrijp wel waar de zorg van de meeste mensen vandaan komt?

 • zaterdag 01 november 2014 @ 07:44
  #13
  reactie op (#12) Gotspe

  Goedemorgen, Nederlanders maken zich zorgen over het geluk van toekomstige generaties? Dat wijst een onderzoeksbureau uit. En u, maakt u zich zorgen?

  Zie art. uit De Telegraaf: (bron)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23274668/___In_toekomst_minder_gelukkig___.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-24 06:15:23
  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 december 2012 @ 19:24
  #12
  reactie op (#6) daaristieweer2

  Quote: daaristieweer2

  zaterdag 01 december 2012 @ 20:16

  Nee het heeft te maken met beter opgeleid te zijn.

  Goede avond. Daar zit wel wat in en als je beter bent opgeleid dan ook een betere baan maar dat lees ik hier ook al en dat bedoelt u denk ik ook te zeggen in dei zin snap ik de anderen ook wel het draait ook om geld als je dat hebt héb je meer mogelijkheden zo simpel is het wel denk ik.

 • zondag 02 december 2012 @ 09:22
  #11
  reactie op (#6) daaristieweer2

  Hallo ja maar als je beter bent opgeleidt dan heb je toch een beter baan en meer geld te besteden? Dus kun je best ook gezonder leven dat kost altijd wel wat en heb je het niet houdt het op, volgens mij zegt u dat ook zo zelf? Nu nog een goed dag dan ook verder. 

 • zondag 02 december 2012 @ 09:19
  #10
  reactie op (#7) Patrick

  Hallo ja dat ben ik wel met u eens,dat bedoel ik nou net ook dus al je maar geld hebt kun je je zaken ver oorloven die een gezonde levenswijzen er op na houden niet in de weg staat. Als je geen geld hebt houdt dat dus al snel op en heb je zorgen van financiele zaken en dus leef je korter volgens dat onderzoek? Nou nog een goede dag dan verder hoor en hoop dat u wel een goede levenswijze en gezonde zaken kunt doen?


   

 • zondag 02 december 2012 @ 08:11
  #9
  reactie op (#8) Patrick

  Goedemorgen en nog een voorbeeld weer gisteren bekend geworden van 'abnormale verrijking? De schoolcorporatie Amarantis. Zie art. uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3356924/2012/12/01/Minister-rapport-Amarantis-schokkend-en-onthutsend.dhtml

  En ja toch lees ik hier ook berichten van de leden en daar zit ook wel wat in, als je geld hebt dan kún je gewoon meer doen in het leven dat is zeker waar, dus ook gezonder leven? Degenen die het niet hebben, ook andere redenen zoals Patricjk, 'daaristieweer etc. aanvoeren zijn er de oorzaak voor wellicht maar het hele leven daraait vaak om 'geld'...geld..geld...?  

   

  Gewijzigd op 2018-05-24 06:15:49
  handtekeningafbeelding