Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3190 keer bekeken

HYPOTHEKEN / HUIZENPRIJZEN / nieuws voor woningeigenaren

  • vrijdag 09 december 2022 @ 00:04
    #43
    reactie op (#42) herman_dad

    Goedemorgen, DE HUIZENMARKT VERVOLG: DE BKR WIL NU DE HYPOTHEEKSCHULD ÓÓK REGISTREREN? Daar was eerst geen sprake van, gezonde verstand, ook van de politiek hield dat tegen...

    Maar nu als je een hypotheek (schuld) hebt en gewoon het WOONRECHT dan kun je met allerlei negatieviteit in maatschappelijke gevolgen daarvan extra te maken krijgen? Het zou betekenen dat bijvoorbeeld een telefoonaanbieder of de aanbieder van een consumentenlening ook de hoogte van de hypotheek van een klant krijgt te zien bij het afsluiten van een nieuw abonnement.

    Maar velen zijn het daar gelukkig al niet mee eens, de POLITIEK?? Het zou, indien weer een grote politieke blunder zijn en tot juridische dwalingen leiden...  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE 09-12-22 17.00 uur:

    ANP   NOS Nieuws•Vandaag, 09:16•Aangepast vandaag, 10:59

    BKR wil ook hypotheekschuld registreren, huizenbezitters vrezen voor privacy

    Het schuldenregister Bureau Krediet Registratie (BKR) wil hypotheekschulden gaan bijhouden. Dat zou volgens de stichting achter het register nodig zijn om kwetsbare starters op de woningmarkt beter te beschermen tegen te hoge schulden.

    Het zou betekenen dat bijvoorbeeld een telefoonaanbieder of de aanbieder van een consumentenlening ook de hoogte van de hypotheek van een klant krijgt te zien bij het afsluiten van een nieuw abonnement.

    De Telegraaf schrijft over kritiek van Vereniging Eigen Huis op het plan. "Je wil niet dat vertrouwelijke informatie over je hypotheek zomaar bij Wehkamp of in elke belwinkel terechtkomt", stelt een woordvoerder.

    Banken niet enthousiast

    Zo'n vaart lijkt het niet te lopen. Ook de banken en verzekeraars zijn niet enthousiast over het plan. De hypotheekinformatie is al te vinden zeggen ze. "Dat kan eenvoudig bij het Kadaster waardoor registratie bij BKR niets toevoegt", schreven de banken en verzekeraars in juni al gezamenlijk in een consultatie. Bovendien gaat het alleen om nieuwe hypotheken. "Daarmee is het register bij voorbaat onvolledig."

    Het BKR geeft aan dat kredietverstrekkers zelf kunnen kiezen om de hypotheekgegevens van hun klanten in het register te zetten. Nu de banken en verzekeraars lijken af te haken is het aannemelijk dat de registratie maar voor weinig mensen gaat gelden. Bijvoorbeeld voor starters die een tweede hypotheek hebben via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Dat fonds leent starters op de woningmarkt extra geld zodat ze kans maken op een huis.

    "Het is voor onze klanten belangrijk dat er een goed overzicht van de financiële situatie is", zegt een woordvoerder van het fonds dat gefinancierd wordt met overheidsgeld. Het fonds is daarom wel voorstander van het registeren van hun hypotheken bij het BKR. Ook omdat bij hun hypotheken de aflossing pas na drie jaar begint.

    'Kwetsbare positie'

    Het BKR houdt bij als consumenten achterstanden op leningen hebben en deelt die informatie met bedrijven als de consument een nieuwe lening wil. Dat is bedoeld om grote betalingsproblemen te voorkomen. Voorheen werd de hoogte van de hypotheeniet bijgehouden.

    Het is al jaren een wens van het schuldenregister om dit wel te gaan doen, maar door bezwaren van hypotheekverstrekkers kwam het er niet van.

    BKR zegt dat het plan nu is gemaakt mede op verzoek van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Om te voorkomen dat mensen te diep in de schulden terechtkomen, vroeg het fonds samen met toezichthouder AFM aan het BKR om ook hypotheken te gaan registreren.

    Privacyregels

    Daarop besloot het register om de hypotheekschuld van alle Nederlanders op te nemen, zodat geldverstrekkers aan hun zorgplicht kunnen voldoen. "Het is natuurlijk een heet hangijzer", zei Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van BKR, in het NOS Radio 1 Journaal. "Meer registreren leidt tot controverse."

    Hij zegt dat er goed wordt gekeken of registratie in strijd is met privacyregels. Het BKR wil ook hypotheekverstrekkers gaan informeren als iemand ergens een betalingsachterstand oploopt. Dat wil het register doen na een achterstand van een paar maanden.

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2022-12-09 16:10:23
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 13 oktober 2022 @ 00:15
    #42
    reactie op (#41) herman_dad

    Goedemorgen, DE HUIZENMARKT VERVOLG: SINDS EEN 2 MAANDEN IS DEZE WEER INGESTORT MET DE PRIJZEN, die dalen zeer snel nu, velen hebben de afgelopen 2 jaar ongeveer, er van geprofiteerd, zeer goede prijs voor woning en nu weer grote waarde vermindering. Maar wel weer veel meer kans voor velen die nu wel kunnen kopen? WAAR IS DE CONSUMPTIE, 'VRIJE MARKTECONOMIE' mee bezig? Want nu gaan er weer andere problemen opdoemen voor velen....Zie weer het boek op clubhome aangehaald... De WAANZIN va dit alles....

    Vorige: OVERBIEDINGEN OP EN BIJ WONINGVERKOOP nu 'intermenselijk MISDADIG' BIJNA VINDT OOK DE DNB en vraagt de overheid om maatregelen daartegen zelfs. Een terechte stelling en ook al weer aangehaald hier de boeken meerdere malen genoemd, de drie grote kwaden van deze mensheid HOMO SAPIENS nog, de POLITIEK, INSTITUTIES en Het GELOOF in algemene grote zin, waarde EN.... HET MONETAIRE STELSEL,,, het G E L D de waanzin daarvan. En dat blijkt hier maar weer als geen ander... zie boek op clubhome genoemd o.a. eens!!  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE 13-10-22 17.00 uur:

    ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 17:56

    Staan er straks weer veel huizen 'onder water' nu huizenprijzen dalen?

    Leen Kraniotis redacteur economi

    Nu de huizenprijzen dalen bekruipt huizenbezitters mogelijk de vrees of er straks weer meer woningen 'onder water' komen te staan zoals ook gebeurde in de kredietcrisis, tussen 2008 en 2013.

    Een woning staat onder water als het uitstaande hypotheekbedrag hoger is dan de woningwaarde. Bij verkoop van de woning blijft er een restschuld over.

    Als veel huizen onder water staan, belemmert dat de doorstroming op de huizenmarkt. Eigenaren zijn niet geneigd om een ander huis te kopen, als ze van tevoren weten dat ze met een schuld blijven zitten. Maar soms móeten mensen hun huis wel verkopen, bijvoorbeeld bij een scheiding of werkloosheid.

    Remt uitgaven huishoudens

    Huishoudens met een eigen woning die onderwater staat, bezuinigen ook op hun uitgaven. Want die huiseigenaren zijn meer geneigd om geld te sparen of extra af te lossen op hun hypotheek om hun 'onderwatersituatie' te verbeteren.

    Op het hoogtepunt van de kredietcrisis stonden 1,4 miljoen huizen onder water. Sindsdien is dat aantal flink gedaald:

    NOS

    In de afgelopen jaren zijn er allerlei maatregelen genomen om te voorkomen dat waarde van huizen kan dalen onder het uitstaande hypotheekbedrag.

    Tophypotheken verboden

    Zo mogen zogeheten tophypotheken nu niet meer worden verstrekt. Voor de kredietcrisis kon een aspirant-koper een hypotheek krijgen ter hoogte van wel 120 procent van de waarde van de beoogde woning. Daar zaten dan ook de kosten koper bij en vaak nog wat extra geld voor bijvoorbeeld een verbouwing.

    Sindsdien is dat stap voor stap verlaagd en sinds 2018 kan nog maximaal 100 procent van de woningwaarde worden geleend. Daardoor ontstaat nu veel minder snel een situatie waarbij de hypotheek hoger is dan de woningwaarde.

    Aflossingsvrije hypotheek in de ban

    Daar kwam nog een andere belangrijke maatregel bij. Want voor 2011 was de aflossingsvrije hypotheek heel gangbaar. Dat is een hypotheek waarbij niet wordt afgelost, maar de huizenbezitter alleen rente betaalt. De schuld blijft dus even hoog.

    Sinds 2011 mocht alleen nog tot de helft van de woningwaarde aflossingsvrij worden geleend. En sinds 2013 moeten huizenkopers. als ze tenminste nog hypotheekrenteaftrek willen krijgen, een hypotheek kiezen die in 30 jaar helemaal wordt afgelost.

    Minder snel onder water

    Hypotheken zijn tegenwoordig dus minder hoog ten opzichte van de woningwaarde. En door de automatische aflossing wordt de hypotheek ieder jaar lager. Daardoor komen nu minder huizen onder water te staan bij dalende huizenprijzen.

    Dat blijkt ook uit berekeningen van De Nederlandsche Bank. Want toen in 2013 de huizenprijzen met zo'n 20 procent gedaald waren ten opzichte van de piek, stond maar liefst 33 procent van alle koophuizen in Nederland onder water.

    Maar als de huizenprijzen nu 20 procent dalen, komt maar 7,5 procent onder water te staan:

    NOS

    "Ik denk dat dit probleem van onder water staan echt alleen kan gaan spelen bij mensen die heel recent een huis hebben gekocht en maximaal hebben geleend", zegt Stefan Groot, woningmarkteconoom bij RaboResearch.

    Ook omdat de huizenprijzen een aantal jaar heel hard gestegen zijn, tot wel 20 procent op jaarbasis. "Dus als je langer dan een à twee jaar geleden je huis hebt gekocht, moeten de huizenprijzen echt fors dalen voordat je onder het aankoopbedrag van toen komt", zegt Groot.

    "In de crisis vanaf 2007/2008 was dat anders. De huizenprijzen waren daarvoor met zo'n 3 à 4 procent per jaar gestegen, dus toen de prijzen gingen dalen, stond je al snel onder water", aldus Groot.

    NHG helpt bij restschuld

    Dan is er ook nog de Nationale Hypotheek Garantie, die mensen met een restschuld kan helpen. Want die garantie zorgt ervoor dat, als een huis gedwongen verkocht moet worden door bijvoorbeeld werkloosheid of een scheiding, de verkoper niet met een restschuld blijft zitten.

    NHG betaalt die restschuld dan aan de hypotheekverstrekker. Dat komt in de praktijk de afgelopen jaren nog maar weinig voor, door de grote stijging van de huizenprijzen.

    Er zijn ongeveer een miljoen huizen met een NHG-hypotheek. Dat zijn de wat minder dure huizen, want de NHG kan een koper krijgen bij een hypotheek tot maximaal 355.000 euro. Deze week kwam naar buiten dat die bovengrens volgend jaar naar 405.000 euro gaat.

    Op het hoogtepunt in 2014 moesten nog zo'n 4300 huiseigenaren 'gered' worden door NHG, vorig jaar waren dat er nog maar 32:

    NOS

    In de eerste negen maanden van dit jaar hoefde NHG nog slechts zes keer iemand te helpen met een restschuld. Dat aantal kan natuurlijk weer stijgen als de huidige daling van de huizenprijzen doorzet.

    Maar de NHG wil de komende tijd ook meer inzetten op het voorkomen van restschulden. "Een gedwongen verkoop is het allerlaatste wat we willen", aldus een woordvoerder. "We gaan proberen om samen met hypotheekverstrekkers al eerder in te grijpen als iemand betalingsproblemen heeft. Bijvoorbeeld door het geven van een betaalpauze of het herstructureren van de lening."

    Gewijzigd op 2022-10-13 16:04:01
    handtekeningafbeelding
  • maandag 07 februari 2022 @ 00:22
    #41
    reactie op (#40) herman_dad

    Goedemorgen, OVERBIEDINGEN OP EN BIJ WONINGVERKOOP nu 'intermenselijk MISDADIG' BIJNA VINDT OOK DE DNB en vraagt de overheid om maatregelen daartegen zelfs. Een terechte stelling en ook al weer aangehaald hier de boeken meerdere malen genoemd, de drie grote kwaden van deze mensheid HOMO SAPIENS nog, de POLITIEK, INSTITUTIES en Het GELOOF in algemene grote zin, waarde EN.... HET MONETAIRE STELSEL,,, het G E L D de waanzin daarvan. En dat blijkt hier maar weer als geen ander... zie boek op clubhome genoemd o.a. eens!!  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE 26-04-22 09.00 uur:

    Maatregelen huizenmarkt werken: investeerders kopen minder, starters meer

     GISTEREN, 21:30 IN ECONOMIE 

    Investeerders moeten sinds dit jaar meer overdrachtsbelasting betalen en starters juist minder. En dat is terug te zien in de cijfers van het Kadaster.

    NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 17:23 • AANGEPAST GISTEREN, 17:57

    DNB wil onderzoek naar maatregelen tegen grof overbieden op woningen

    ANP

    De Nederlandsche Bank (DNB) wil onderzoek naar eventuele maatregelen tegen overbiedingen op koopwoningen. Dat bevestigt een woordvoerder van de toezichthouder na berichtgeving van RTL Nieuws. Uit een analyse van de zender blijkt dat inmiddels acht op de tien koopwoningen boven de vraagprijs worden verkocht.

    RTL Nieuws analyseerde de woningmarktcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en kwam tot de conclusie dat de bedragen bij overbiedingen steeds verder oplopen. Gemiddeld wordt in 30 procent van de verkochte woningen overboden met een halve ton, waar dat een jaar eerder nog 5 procent was.

    Afgelopen zomer meldde de NOS al dat bij 42 procent van de huizen met een verkoopprijs tussen de 5 en 7,5 ton een halve ton of meer wordt overboden.

    Meerdere opties

    DNB wil onderzoeken wat voor maatregelen nodig zijn rond deze alsmaar stijgende biedingen boven de vraagprijs. "Ik denk dat iedereen het erover eens is dat het niet zo verder kan gaan", zegt directielid Olaf Sleijpen in reactie op de cijfers tegen RTL Nieuws.

    Volgens het directielid zouden meerdere opties aan de orde kunnen komen in zo'n onderzoek. "De transparantie over biedingen kan misschien beter en je zou misschien zelfs een grens kunnen stellen aan overbiedingen ten opzichte van de vraagprijs."

    Andere maatregelen

    Sleijpen pleit daarnaast voor andere oplossingen voor de problemen op de woningmarkt. Volgens hem moet het kabinet minder "olie op het vuur gooien en het vlammetje onder de woningmarkt uitzetten".

    Zo zegt hij dat de hypotheekrenteaftrek en de zogenoemde 'jubelton', het fiscaal gunstig schenken aan kinderen, factoren zijn bij de stijging van de huizenprijzen. In het coalitieakkoord heeft het nieuwe kabinet afgesproken om de jubelton te laten verdwijnen.

    Ook pleit DNB bij RTL Nieuws ervoor om na te denken over het belasten van het vermogen dat woningbezitters in hun huis hebben zitten. "Daarmee maak je het verschil tussen huren en kopen minder groot", zegt Sleijpen.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2022-04-26 07:21:12
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 26 januari 2021 @ 06:40
    #40
    reactie op (#38) herman_dad

    Goedemorgen, vervolg #38: AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK? Na de aflossing moeten veel mensen het huis uit omdat ze het dan niet meer kunnen betalen?! Met welke krankzinnigheid in financieel opzicht zijn we bezig opdeze aarde? Zie ook de opmerkingen bij #38 daarover nogmaals... 

    Zie en lees verder art. van NOS.nl Twitter (bron)

    UPDATE 22-12-21 09.00 uur: De huizenprijzen RIJZEN DE PAN UIT.... Het aanbod aan te koop staande huizen is de laatste tijd flink geslonken. Dat drukt ook op het aantal verhuizingen. In november vonden er op de woningmarkt meer dan 16.000 transacties plaats - dat is 13 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Zie ook andere topic hier over de WOONCRISIS HUURWONINGEN TEKORT etc.. 

    NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 23:25

    AFM: veel mensen moeten huis uit bij einde aflossingsvrije hypotheek

    Ongeveer 78.000 huishoudens in Nederland lopen het risico dat ze hun aflossingsvrije hypotheek niet opnieuw kunnen financieren op het moment dat deze afloopt. Voor hen dreigt dan een gedwongen verhuizing, waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die deed onderzoek naar de financiële kwetsbaarheid van huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek.

    Op een totaal van bijna 3 miljoen aflossingsvrije hypotheken is het aantal van 78.000 volgens de toezichthouder "te overzien". Maar de huishoudens in kwestie moeten waarschijnlijk hun huis verkopen en een deel blijft mogelijk achter met een restschuld.

    Ongeveer de helft van de Nederlandse hypotheekschuld is aflossingsvrij. Dat is een financieringsvorm waarbij de huiskoper tijdens de looptijd van de hypotheek de schuld niet afbetaalt, maar alleen de rente op die schuld. Daardoor zijn de maandlasten lager dan bij andere hypotheekvormen, maar na afloop van de lening (doorgaans na 30 jaar) is er nog niets van de schuld afgelost. De koper moet op dat moment een nieuwe lening aangaan, of de schuld afbetalen. Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om zo'n hypotheek af te sluiten.

    Veel van deze aflossingsvrije hypotheken lopen rond 2035 af. Huizenbezitters moeten dan hun lening aflossen of opnieuw afsluiten, maar veel van hen zullen op dat moment een lager inkomen hebben, waarschuwt de AFM. Bovendien hebben ze geen recht meer op hypotheekrente-aftrek.

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2021-12-22 07:22:36
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 11 augustus 2020 @ 01:51
    #39
    reactie op (#38) herman_dad

    Goedemorgen, WOONPLICHT BIJ EIGENAREN NIEUWBOUWWONINGEN. Steeds meer gemeenten stellen dit in. Zo wordt de 'onderhuur' bij woningeigenaren tegengegaan? Maar wel worden zo weer veel andere mensengedupeerd die op de één of andere manier geen 'sociale' huurwoning kunnen vinden. Een omgekeerde rollercoste ook weer voor de maatschappij in het  'woonrecht voor allen'... nu ja zie vorige artikel hier, o.a. over het daar genoemde boek...!

    En of dit nu zo'n geod idee is? HET GROENE HART??? Woningnood is hoog: wethouders willen bouwen in het Groene Hart

    Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 09:35

    Steeds meer gemeenten voeren woonplicht in voor eigenaar nieuwbouwwoningen

    ANP

    Steeds meer gemeenten voeren een zogeheten zelfbewoningsplicht in. De koper wordt hiermee verplicht zelf het huis te gaan bewonen. Het is niet langer toegestaan de woning te verhuren. Dat blijkt uit een inventarisatie vanHet Financieele Dagblad.

    De maatregel moet voorkomen dat beleggers nieuwbouwwoningen opkopen en deze doorverhuren aan starters. Deze constructie drijft de prijzen op vanhet toch al schaarse woningaanbod.

    De Vereniging Eigen Huis vindt de zelfbewoningsplicht een goed idee. "Als je de verdeling van dat soort woningen vrij laat, komen ze al gauw terecht bij mensen die helemaal niet de intentie hebben om er te gaan wonen", zegt Hans André de la Porte van de vereniging. "Dan praat je over een probleem dat alleen maar groter wordt, want voor iets dat schaars is wordt een hoge prijs betaald - en die woningen komen dan alleen in handen van mensen die het kunnen betalen."

    Op dit moment hebben achttien gemeenten de woonplicht voor nieuwbouw ingevoerd, variërend van grote steden als AmsterdamUtrecht en Zwolle tot kleinere gemeenten als Bernheze, Nieuwkoop en Bergeijk. In andere gemeenten werken wethouders aan invoering van de maatregel of zijn in gemeenteraden moties aangenomen om de verplichting in te voeren.

    Bestaande woningen

    De invulling van deze woonplicht varieert tussen de gemeentes. Zo geldt de maatregel in bijvoorbeeld Nuenen en Haarlem alleen voor woningen met prijzen tot respectievelijk 200.000 en 383.358 euro. In Zwolle vervalt de woonplicht na vijf jaar.

    Gemeentebestuurders kunnen de maatregelen alleen voor kopers van nieuwbouwwoningen opleggen. Voor bestaande woningen moet eerst landelijke wetgeving aangepast worden. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken onderzoekt of dat juridisch mogelijk is.

    De branchevereniging voor particuliere beleggers noemt de maatregelen inhet FD geen oplossing voor het woningtekort. "Het heeft een hoog symbolisch gehalte", zegt algemeen directeur Laurens van der Noort van Vastgoed Belang.

    André de la Porte van Vereniging Eigen Huis denkt dat ook niet. Maar, zegt hij: "Het is wel een oplossing om de verdeling beter en eerlijker te laten verlopen. Het is een oplossing voor mensen die nu in een stad werken waar ze ook graag willen wonen, maar zich verdrongen voelen van de nieuwbouwmarkt."

    Op dit moment is in Nederland een tekort van 331.000 woningen, 4,2 procent van de woningvoorraad. Het doel is om dit tekort terug te dringen naar 2 procent in 2035. Het afgelopen jaar zijn er 71.500 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dat aantal daalt dit jaar naar verwachting tot 55.000 en in 2021 tot 50.000.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • zondag 30 september 2018 @ 00:42
    #38
    reactie op (#37) herman_dad

    Goedemorgen, AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEKEN, BANKEN WAARSCHUWEN, nu wel gaan aflossen, want anders komt men voor grote verrassingen te staan? Zelfs mogelijk huis kwijt te raken? 'Vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevings-kans voor een zo ingerichte planeet'.... http://kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3282 ook hier weer in.

    Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

    Zondag 30 september 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Banken wijzen met campagne op risico's van niet aflossen hypotheek

    Foto: 123RF

    Gepubliceerd: 29 september 2018 11:01 Laatste update: 29 september 2018 16:21

    Banken gaan klanten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen of geld te sparen voor later. De banken starten een campagne om te waarschuwen voor de financiële risico's van een aflossingsvrije hypotheek. 

    Ook zegt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dat banken hun klanten actief gaan benaderen om te voorkomen dat ze voor vervelende verrassingen komen te staan, meldt de organisatie zaterdag.

    Wie nu een aflossingsvrije hypotheek afsluit, komt niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Wie al jaren zo'n hypotheek heeft wel, maar na dertig jaar in de regel niet meer. Verder kan het inkomen dalen, bijvoorbeeld wanneer iemand met pensioen gaat.

    De NVB wijst er ook op dat aan het einde van de looptijd minimaal de helft van de marktwaarde van de woning moet worden afgelost om een nieuwe hypotheek te kunnen afsluiten. Dat kan leiden tot hogere maandlasten. In het uiterste geval moet iemand zijn huis verkopen.

    De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat banken geen kosten in rekening moeten brengen als klanten hun aflossingsvrije hypotheek willen omzetten. De vereniging heeft een brief met dit pleidooi naar ABN AMRO, Rabobank, ING en SNS gestuurd.

    Door: ANP 240 reacties  

    Lees meer over: 

    Woningmarkt

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 12 augustus 2014 @ 07:11
    #37
    reactie op (#36) niet-meer-in-gebruik

    Goedemorgen, al 50.000 huizen in Nederland verkocht met behulp van een belastingvrije gift van de ouders, een regeling dan toch met een groot succes? Vooral voor de huizenmarkt.

    Zie art. uit AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3717027/2014/08/12/50-000-ouders-helpen-kind-belastingvrij-bij-aankoop-huis.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

    Gewijzigd op 2018-05-30 13:06:50
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 20 mei 2014 @ 11:07
    #36
    reactie op (#35) herman_dad

    Van Armoe is bij de meeste geen sprake .. Huurhuizen te kort ..
    Dus ze hebben veel macht

  • dinsdag 20 mei 2014 @ 07:15
    #35
    reactie op (#34) herman_dad

    Goedemorgen, woningeigenaren laten het (jaarlijkse) ondehoud aan woningen steeds meer uitstellen of verwaarlozen. Een hierdoor daalt de waarde van een woning ook. Een 'stille armoede' ook daar?

    Zie art. uit AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3658137/2014/05/20/Huiseigenaren-laten-onderhoud-verslonzen.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

    Gewijzigd op 2018-05-30 13:07:25
    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 28 februari 2014 @ 07:07
    #34
    reactie op (#33) herman_dad

    Goedemorgen, ook de OZB belasting stijgt bij enkele gemeenten zeer sterk en bijna onrechtvaardig... heeft u een voorbeeld of wat denkt u hiervan?

    Zie art. uit AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3604766/2014/02/27/Huizenbezitters-flink-meer-kwijt-aan-ozb.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek    

    Gewijzigd op 2018-05-31 06:42:48
    handtekeningafbeelding