Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3834 keer bekeken

POLITIEKE BAROMETER

 • dinsdag 15 september 2020 @ 07:09
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE PEILINGWIJZER, VVD blijft de grootste, PVV komt weer iets terug, overige partijen blijven enigszins gelijk. DENK en 50PLUS verliezen sterk maar blijven nog net in de Kamer? Zie bericht, Vandaag weer een - heel bijzondere sobere, vanwege corona -  en aparte PRINSJESDAG. We komnen daar later, of morgenochtend op terug.

  Wel al deze berichten:Meeste Nederlanders komen rond, maar zijn somber over toekomst Ruim een kwart (!) dan toch heeft inmiddels grote financiele problemen mede ook door coronacrisis. Zie ook hier in forum bij SCHULDEN, schuldhulpverlening etc....!! 

  Maar ook opvallend: Vertrouwen in de politiek sterk gestegen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 06:15

  Peilingwijzer: VVD blijft veruit grootste, PVV weer in de lift

  Wilders, Rutte en De Jonge ANP

  De VVD is nog altijd veruit de grootste partij in de peilingen. De PVV is aan een opmars bezig en is nu weer duidelijk de tweede partij. Het CDA zakt na een opleving in de zomer weer wat weg.

  In de nieuwste Peilingwijzer, een gemiddelde van de peilingen van Ipsos, I&O Research en Kantar, staat de VVD op 38 tot 42 zetels, net zo veel als bij de vorige Peilingwijzer van ruim twee maanden geleden. De partij van premier Rutte profiteert nog steeds sterk van de kiezerswaardering voor het coronabeleid. In de eerste maanden van de coronacrisis won de VVD zo'n 15 zetels. Daarvan gingen er in de zomer drie verloren, maar die terugval zet de laatste maanden niet door.

  De PVV, die in het begin van de coronacrisis aan de VVD verloor, doet het sinds de zomer weer beter. Inmiddels staat de partij van Geert Wilders op 16 tot 20 zetels, vier zetels meer dan in mei. Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, wijst erop dat Wilders de laatste tijd weer nadrukkelijker aanwezig is, zoals met zijn kritiek op het weglopen van de regeringspartijen in het debat over de zorgsalarissen en met het proces in de 'minder-Marokkanen'-zaak.

  Peilingwijzer (zie ook oorspronkelijke artikel)

  VVD - 40+7   PVV - 18-2  CDA 14-5  D66 13- 6  GL 14 - 9  SP 10-4   PvdA 13 + 4   CU 7 + 2  PvdD 5 - 0   50PLUS 2-2   SGP 3 - 0   DENK 1 - 2   FvD 10 + 8

  Het CDA profiteerde begin juli van de lijsttrekkersverkiezing die er toen aankwam, maar nu lijkt deze zich juist tegen het CDA te keren. De partij staat nu op 12 tot 16 zetels, één minder dan in juli. "De verkiezingen en de nasleep ervan lieten een beeld van interne verdeeldheid zien, en dat is niet gunstig", zegt Louwerse.

  Het CDA profiteert ook nauwelijks van de waardering voor het coronabeleid. Die straalt zoals gebruikelijk af op de grootste regeringspartij, in dit geval de VVD.

  Journalisten veronderstellen wel dat dit ook komt doordat premier Rutte de krenten uit de pap haalt en minister De Jonge de lastige dossiers laat opknappen, zoals de corona-app en de testcapaciteit. Louwerse denkt dat hier wel wat in kan zitten, maar ziet het niet duidelijk bevestigd door de beschikbare cijfers. "De waardering onder de kiezers voor De Jonge is best hoog. Hij krijgt wel een minder hoog rapportcijfer dan Rutte en minister Hoekstra, maar met een 6,5 staat hij nog altijd op een goede derde plaats."

  Het is echter de vraag of dat voor kiezers een reden is naar het CDA over te stappen. Louwerse ziet wat dat betreft voor het CDA een beperkt potentieel. Uit onderzoek van I&O blijkt dat het CDA alleen mag hopen van de VVD en de ChristenUnie wat kiezers te winnen, en zelfs daar zit niet veel rek. Cijfers van Ipsos/EenVandaag bevestigen dit beeld.

  Herstel D66 stagneert

  D66 heeft misschien iets meer groeipotentieel, omdat deze partij ook door kiezers van GroenLinks en de PvdA vaak als tweede voorkeur wordt genoemd. In juli leidde de kandidatuur van minister Kaag voor het lijsttrekkerschap nog tot drie zetels winst in de Peilingwijzer, maar die groei zet nu niet door. D66 staat onveranderd op 11 tot 15 zetels.

  De linkse oppositiepartijen GroenLinks (13-15) en PvdA (11-15) zijn even groot, terwijl de SP met 8 tot 11 zetels het matig blijft doen. De SP staat vrijwel gelijk met Forum voor Democratie, dat 8 tot 12 zetels krijgt in de peilingen.

  Na deze partijen volgt de ChristenUnie, die het met 6 tot 8 zetels goed blijft doen en al de hele regeringsperiode op winst staat ten opzichte van de Kamerverkiezingen van 2017.

  Verder blijft de Partij voor de Dieren op 4 tot 6 zetels staan, is de SGP stabiel op 2 tot 4, staat 50Plus op 1 tot 3 en Denk op 0 tot 2. De Partij voor de Toekomst, de nieuwe partij van Henk Krol, slaat nog niet erg aan bij de kiezers met 0 tot 1 zetel.

  De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van De Peiling (EenVandaag en Ipsos), I&O Research en Kantasamengevoegd. Maurice de Hond wil met Peil.nl niet meewerken aan de Peilingwijzer. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 juli 2020 @ 06:36
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, LAATSTE POLITIEKE PEILINGEN: Interessant om even te bekijken: 

   PG Kroeger @PGKroeger 11 u

  D66 stopt met plebiscitair gedoe en stijgt meteen weer eens!

  Tweet citeren

   Gijs Rademaker @gijsrademaker · 12 u

  Nieuwe zetelpeiling van @EenVandaag / @IpsosNL:

  D66 (+4) en CDA (+2) profiteren van lijsttrekkersverkiezingen:

  VVD 41 (-3)

  PVV 16 (+2)

  CDA 16 (+2)

  D66 14 (+4)

  GL 13 (-2)

  SP 10 (+1)

  PvdA 12 (-1)

  CU 7 (+1)

  PvdD 5

  50P 1 (-1)

  SGP 3

  DENK 2

  FVD 9 (-3)

  Andere partijen 1 (PvdT)

   

   Charlotte R #BLM @Charlot2409 28 m

  Als antwoord op

  @VeryMetal_dev Na 3 termijnen VVD zou iedereen beter moeten weten. De enige die er beter van worden zijn de rijken

  1 1 

   Homo sapiens#FBPEGlobal#One World, follow me @Homosap97831912 5 m

  Dat van de #VVD komt door de situatie nu,'corona' vertr. in aanpak, zei deskundige laatst. Ja dan nog, zeker: 2 deling mensheid etc. Vwb #FvD... -3 (weer)misschien 'heeft land mij nodig'? Dacht 't niet, idioot ?https://justittieledwalingen.clubs.nl/forum/topic/7259005_verkiezingen-tweede-kamer-en-nieuwe-partijen?p=1… Daarom vraag ook PARTIJpolitiek het beste?

  Zeker de 'democratie'??? maar is die wel zo goed, of 'gaan we JUIST ALS MENSHEID TEN ONDER' aan de 'kreet verschil moet er zijn', of zij we één wereld, één aarde met maar een mensheid HOMO SAPIENS enHEBBEN WE NIETS TE KIEZEN, geen van allen.... zie weer het boek: https://kirjaboek.nl/Van-homo-sapiens-naar-homo-galacticus even knippen/plakken en zie daar achterzijde - de drie grote kwaden op aarde: POLITIEK, als instituut, net als GELOOF in grote algemeenheid en MONETAIR, geldsysteem... Tja einde 'ons ALLEN' in zicht ('openbaring'...) of gaan we richtlijn volgen in:  GAAT U OOK MEE? 

  Voor u even, link 'pakte niet': 

  Is er nog een kans voor de homo sapiens van de planeet Aarde? Wat moeten we doen om de planeet niet te verliezen? De auteur van het zojuist verschenen boek Van homo sapiens naar homo galacticus geeft zijn kijk op de geschiedenis en de toekomst van de mensheid.
  In dit omvangrijke werk komen onder andere aan bod: historisch perspectief op religie, politiek en rijkdom, het besef dat de mens niet alleen is in dit universum, democratische waarden en normen, en een blik op de toekomst: onder meer infrastructuur, maatschappelijke onderwerpen, werk, school, cultuur en gezondheidszorg.
  Eén Aarde zonder grenzen, nationaliteiten en discriminatie, duurzaam voor iedereen: dat zou de grote taak moeten zijn van de gezamenlijke politiek.
  De auteur vraagt de lezer nadrukkelijk: Samen op weg... Gaat u ook mee? 

  ISBN: 978-94-6008-299-3
  blz.: 489
  Formaat: 17x24 cm

  En ook zelfs DE POLITIEK is al aan het lezen? kisswink want: LAATSTE:

  Kabinet: voortaan kiezen voor lijst of persoon VOOR IEDEREEN DIE WAT HEEFT MET 'POLITIEK' 'GELOOF' OF 'MONETAIR'... wie niet, 2 VAN DE 3 ZÉKER....

  Zie hier ook FORUM/UNIVERSUM/ SCHOKKENDE ONTDEKKINGEN, laatste bericht RTL-nieuws daar http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum  wellicht IS HET WEL zo (ongeveer) en waren gebeurtenissen in boeken Buitenaardse Beschaving, Van Homo sapiens naar homo galacticus omschreven wél eens 'waar gebeurd' en hoe verder nu? 

  Gewijzigd op 2020-07-01 06:42:10
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 januari 2020 @ 01:11
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWSTE PEILINGEN, 'virtueel' uiteraard. Opvallend is dat 50+ meer groeit, FvD na het partijconflict afgelopen jaar en toen zetels verloor, deze nu weer wat terug 'wint', de PvdA weer in opmars lijkt te zijn, de VVD nog steeds de grootste blijft en 5 partijen, GL, PVV, CDA, PvdA en FvD, omstreeks de 15 zetels zitten in deze, zoals gezegd 'virtuele verwachting'. Daaronder zijn enkele kleinere partijen die gelijk blijven of zelfs iets verliezen, PvdD, SP en DENK o.a.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Peilingwijzer: 50Plus in de lift, Forum kruipt weer omhoog

   GISTEREN, 20:48 IN POLITIEK

  De VVD blijft de grootste partij met 26 tot 30 Kamerzetels.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 februari 2019 @ 01:16
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEKE PEILINGWIJZER dd. 21-2-2019. De laatste cijfers (verwachtingen!!! slechts) nav 'peilingen over de Politiek, verkiezingen. Opvallende de vele verschillen tussen de meest bekende 'peilers', bureau's? De coalitiepartijen van nu verliezen ongeveer 20 zetels, behalve de CU. Partijen als PVV en FvD komen beiden gezamenlijk uuit op ongeveer 35-40 zetels totaal, als al eerdre voorspelt en blijven dus buiten regeringsverantwoordelijkheid bij hun vaak TE extreme standpunten.  

  POLITIEKE PEILING dd. 17 juli 2019: Af en toe, niet elke week, hier de jongste peiling van Maurice De Hond. 

  Peilingwijzer: PvdA en VVD omhoog, SP en PVV verder achteruit.

  Door het klimaatakkoord en het pensioenakkoord wordt het kabinet meer gezien als een ploeg die lastige zaken weet op te lossen ANP

  VANDAAG, 06:00

  POLITIEK

  De VVD en de PvdA laten in de nieuwe Peilingwijzer een duidelijke stijging zien. Ze staan alle twee 3 zetels hoger dan de vorige Peilingwijzer, van begin mei. Doordat de groei voor Forum voor Democratie tot stilstand is gekomen, is de VVD ook weer afgetekend de grootste partij. De PVV en de SP zijn nog verder weggezakt.

  De VVD staat nu op 27 tot 31 zetels, tegen 20 tot 26 zetels voor Forum voor Democratie. Volgens politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, profiteert de VVD van het positievere beeld van het kabinet. I&O Research meldde vorige week dat de tevredenheid over het kabinet-Rutte III op het hoogste niveau staat sinds het aantreden van het kabinet, eind 2017. Kiezers zijn relatief positief over het klimaatakkoord en vooral hetpensioenakkoord.

  Licht positieve trend

  "Uit het onderzoek blijkt dat veel kiezers het op prijs stellen dat er op moeilijke dossiers wat tot stand wordt gebracht", zegt Louwerse. "Dat de VVD als grootste regeringspartij daarvan het meest profiteert, ligt in de lijn der verwachting." Louwerse wijst erop dat de partij nog steeds op verlies staat ten opzichte van de verkiezingen van twee jaar geleden. De partij haalde toen 33 zetels.

  Ook voor het CDA is de trend met 12 tot 16 zetels nu licht positief, al valt de groei ten opzichte van begin mei nog binnen de foutmarge. D66 scoort met 8 tot 12 zetels nog steeds slecht.

  Zie oorspronkelijke artikel 

  Peilingwijzer

  Op links is de trend van de PvdA met 12 tot 16 duidelijk positief. De groei in de peilingen die al voor de Europese verkiezingen zichtbaar was, zet zich door. Wel krijgt de PvdA in de Peilingwijzer nog altijd maar iets meer dan de helft van het stempercentage dat bij de Europese verkiezingen werd behaald, toen de partij door het 'Timmermanseffect' en de relatief hoge opkomst van oudere kiezers onverwacht goed scoorde en zelfs de grootste werd. In de Peilingwijzer is de PvdA opgeklommen naar de vierde plek, ook een positie die lang niet gehaald werd.

  De winst van de PvdA blijkt uit cijfers van Ipsos/EenVandaag nauwelijks ten koste te gaan van GroenLinks, dat met 16 tot 20 zetels de grootste linkse partij blijft. Ook de negatieve publiciteit rond het vertrek van Kamerlid Özdil lijkt de partij niet te schaden.

  Kleine partijen

  De PVV en de SP, die vorige keer in de Peilingwijzer al forse tikken kregen, zakken nog verder weg en staan beide op veruit het laagste niveau in lange tijd. De PVV levert nog eens vier zetels in en komt op 7 tot 11, de SP verliest opnieuw 2 zetels en staat op 6 tot 10.

  Daarmee zijn deze partijen bijna teruggezakt tot het niveau van de kleine partijen, zoals de ChristenUnie, die met 6 tot 8 zetels de enige regeringspartij blijft die op winst staat ten opzichte van de verkiezingen van 2017, en de Partij voor de Dieren en 50Plus, die met 5 tot 7 even goed scoren als in mei. De SGP en Denk staan net als de vorige keer op 2 tot 4 zetels.

  De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van De Peiling (EenVandaag en Ipsos), I&O Research en Kantar Public samengevoegd. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

  Deel dit artikel: 

  DD. 21-2-2019:

  De PvdA is onderweg naar boven. Groei FvD vlakt af, SP halveert. PVV, D66 en SP vallen op met 'verlies' en ook SGP verliest 1 zetel? Overige partijen, wint 1 zetel, dit zou de nieuwe Europese partij VOLT kunnen zijn?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Zie en lees verder art. van NIOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peilingwijzer: coalitie blijft op twintigtal zetels verlies

  VANDAAG, 06:00

  POLITIEK

  Het kabinet-Rutte te gast in de Eerste Kamer ANP

  In de Peilingwijzer van deze maand staan de coalitiepartijen onverminderd op fors verlies. De VVD handhaaft zich vier weken voor de Provinciale Statenverkiezingen weliswaar als grootste, maar doet dat wel met omgerekend 7 zetels minder. In de Peilingwijzer, een gewogen gemiddelde van alle beschikbare peilingen voor de Tweede Kamer, staat de partij tussen de 24 en 28 zetels.

  Ook het CDA (van 19 nu naar 11 tot 13) en D66 (van 19 naar 10 tot 12) leveren flink in. De enige regeringspartij die een plus boekt is de ChristenUnie, van 5 naar 6 tot 8. In totaal zou de coalitie daarmee tussen de 18 en 21 zetels verliezen.

  De grootste oppositiepartij is de PVV op 18 tot 22, met kort daarachter GroenLinks (17-19). Maar ook de betrekkelijke nieuwkomer Forum voor Democratie is groter dan haast alle coalitiepartijen, met 12 tot 16. De PvdA (11-13) en de SP (10-13) halen bijna exact dezelfde score.

  Wat betekent dit voor de aanstaande Statenverkiezingen en de doorvertaling daarvan in de samenstelling van de Eerste Kamer? Maakt het kabinet enige kans om daar de volgende maand alsnog een meerderheid te halen?

  Trouw

  Politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, benadrukt dat de Statenverkiezingen niet direct vergelijkbaar zijn met die voor de Tweede Kamer. Met name omdat de opkomst op 20 maart ongetwijfeld weer aanzienlijk lager zal zijn dan die bij de laatste landelijke verkiezingen.

  Traditioneel profiteert het CDA daarvan, omdat die partij een trouwe achterban heeft. Voor GroenLinks gold dat de laatste twee keer ook, zij het in mindere mate, terwijl 25 tot 30 procent van de PVV-aanhangers bij dit soort verkiezingen juist thuisblijft. Ook de SP heeft daar enigszins last van.

  "Maar", voegt Louwerse daaraan toe, "ondanks alle verschillen is de grote trend van een fors verlies voor de coalitie op dit moment in alle peilingen zó stevig, dat het moeilijk voorstelbaar is dat de coalitiepartijen die meerderheid in de Eerste Kamer alsnog weten te halen. Er kunnen in Nederlandse campagnes wel degelijk nog dingen veranderen, maar dat gebeurt meestal niet, en zelden of nooit zo drastisch."

  De Peilingwijzer voegt de peilingen van I&O Research, Ipsos, Kantar Public, Peil.nl en EenVandaag. De steun voor de verschillende partijen wordt uitgedrukt in Kamerzetels.  

  Daarbij wordt ook de onzekerheidsmarge getoond. Deze geeft de onder- en bovengrens aan van de huidige schatting van de Peilingwijzer. Onder de aannames van de Peilingwijzer is er 95% kans dat de onzekerheidsmarge het echte zetelaantal voor een partij omvat. Behalve de peilingzetels wordt ook het aantal zetels getoond die partijen hebben gehaald bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

  Het is ook mogelijk om de trend van de afzonderlijke partijen binnen de Peilingwijzer te bekijken. Dit toont alle schommelingen per partij door de jaren heen.

  Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse (Universiteit Leiden).

  Zie hiervoor oorspronkelijke artikel!

  Peilingwijzer

  De grootste van de kleinere partijen in de Peilingwijzer zijn de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren (5-7). 50Plus komt op 4 tot 6, Denk op 3 tot 5 en de SGP op 2 tot 4.

  Louwerse wijst op grote verschillen tussen peilingbureaus voor sommige partijen. Forum voor Democratie bijvoorbeeld komt op 17 zetels bij Maurice de Hond en op 12 bij Ipsos/EenVandaag. De Hond ziet de PvdA 14 zetels halen, terwijl die partij bij Ipsos/EenVandaag blijft steken op 9. In mindere mate lopen ook de inschattingen voor CDA en D66 uiteen tussen de peilingbureaus.

  De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van Peil.nl (Maurice de Hond),De Peiling (EenVandaag en Ipsos), I&O Research en Kantar Public samengevoegd. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

  Deel dit artikel: 

    

  Gewijzigd op 2019-07-17 07:32:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 november 2018 @ 01:16
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEKE PEILINGWIJZER dd. 15-11-2018 WEER: Laatste stand van zaken, althans PEILINGEN, die zeggen nier alles weten we, maar:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peilingwijzer: VVD verliest, coalitiepartijen ver onder de 75 zetels

  GISTEREN, 06:04

  POLITIEK

  Asscher, Segers, Jetten en Klaver ANP

  In de Peilingwijzer is de VVD de laatste maanden duidelijk aan het dalen, terwijl de PVV en de PvdA winnen. De VVD is in het gewogen gemiddelde van verschillende politieke peilingen nog steeds de grootste partij met 24 tot 28 zetels, maar dat is duidelijk minder dan twee maanden geleden, toen de VVD op 28 tot 32 stond.

  Ook voor de coalitie als geheel ziet het er, vijf maanden voor de Statenverkiezingen, niet goed uit. De vier coalitiepartijen komen in de Peilingwijzer niet verder dan 55 tot 58 Tweede Kamerzetels.

  Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, nuanceert wel door erop te wijzen dat de VVD vooral daalt bij Peil.nl van Maurice de Hond. Bovendien staat de partij maar iets lager dan in het voorjaar. Toen zakte ze ook weg, maar daarna herstelde ze zich weer. Verschillende factoren spelen volgens Louwerse mogelijk een rol, zoals de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting.

  PVV, PvdA op winst

  De PVV, die twee maanden geleden al 2 zetels won, krijgt er opnieuw 2 bij, en staat nu op 19 tot 23, waarmee de partij van Wilders voor het eerst sinds de verkiezingen van maart vorig jaar afgetekend tweede is. De andere oppositiepartij op rechts, Forum voor Democratie, valt iets terug. De partij van Thierry Baudet zakt van 11 tot 15 zetels twee maanden geleden naar 8 tot 12 zetels nu.

  Opvallend is ook dat de PvdA duidelijk op winst staat. De partij van Lodewijk Asscher staat in de Peilingwijzer op 12 tot 14 zetels, Twee maanden geleden was dat nog 8 tot 10, gelijk aan de 9 zetels van de PvdA in de Tweede Kamer. Louwerse: "Uit onderzoek van De Hond blijkt dat kiezers vinden dat Asscher het goed deed bij de Algemene Beschouwingen. Ook kan meespelen dat vroegere PvdA-kiezers op een gegeven moment toch weer overwegen terug te keren."

  Rob Jetten

  De PvdA gaat gelijk op met de SP, die ook op 12 tot 14 staat. De grootste partij op links blijft GroenLinks, dat met 16 tot 18 zetels in de Peilingwijzer de derde partij is.

  Door het verlies van de VVD zakt de coalitie in de Peilingwijzer nog verder onder de 75 zetels. Het CDA en D66 stonden al langer op fors verlies. Daar komt weinig verandering in. Het CDA (19 zetels in de Tweede Kamer) staat in de Peilingwijzer op 12 tot 14, D66 (eveneens 19 zetels) op 10 tot 12. Sinds Alexander Pechtold als fractieleder werd opgevolgd door Rob Jetten is de partij nog wat verder weggezakt, want twee maanden geleden stond D66 op 12 tot 14 zetels.

  Ook de ChristenUnie doet het percentueel minder goed dan in eerdere Peilingwijzers, al is dat nog niet zichtbaar in het zeteltal. De partij van Gert-Jan Segers blijft op 5 tot 7 staan, en is daarmee de enige coalitiepartij die op winst staat.

  De Partij voor de Dieren staat op 6 tot 8, en daarna volgen 50Plus en Denk (beide 4-6) en de SGP (2-4 zetels).

  zie oorspronkelijke artikel!

  Peilingwijzer

  De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van Peil.nl (Maurice de Hond), De Peiling (EenVandaag en Ipsos) I&O Research en Kantar Public samengevoegd. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 september 2018 @ 01:00
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEKE PEILINGWIJZER 13 SEPTEMBER 2018: 

  DE MOGELIJKE STAND VAN VERKIEZINGEN zoals d.d. uiteraard. Opmerkelijk in enkele gevallen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peilingwijzer: PVV krabbelt weer wat op, maar blijft ver achter de VVD

  GISTEREN, 05:54

  POLITIEK

  Geert Wilders in de Tweede Kamer ANP

  Het nieuwe politieke jaar begon rumoerig, met onder meer een motie van wantrouwen tegen minister Blok en aanhoudende discussie over de afschaffing van de dividendbelasting. Maar in de nieuwste Peilingwijzer overheerst toch vooral de stabiliteit. De VVD blijft verreweg de grootste partij met 28 tot 32 Kamerzetels. Ver daarachter komen de PVV (17-20) en GroenLinks (17-19).

  Voor de PVV betekent dat een stijging van 2 zetels ten opzichte van drie maanden geleden. Volgens politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, bereikte de partij van Geert Wilders eind april het diepste punt in de peilingen.

  Dat heeft volgens het beschikbare onderzoek vooral te maken met de opmars van Forum voor Democratie (dat momenteel stabiel staat op 11 tot 15 zetels). De ergste dip lijkt inmiddels overwonnen, al scoort de PVV in de Peilingwijzer nog wel altijd 2 zetels minder dan de partij op dit moment in de Tweede Kamer heeft.

  Bureaus verdeeld

  De VVD verliest als grootste regeringspartij eveneens zetels, maar de zwaarste klappen zijn voor de coalitiegenoten D66 en CDA. De Democraten houden volgens de Peilingwijzer van de 19 zetels nu in de Tweede Kamer er nog maar 12 tot 14 over. Het CDA zou van 19 naar 11 tot 13 duikelen.

  Louwerse tekent daarbij aan dat de twee bureaus die momenteel regelmatig peilen behoorlijk verdeeld zijn over het CDA. Bij Ipsos handhaaft de partij zich op 16 tot 17 zetels, terwijl het CDA bij Maurice de Hond zakt naar 11.

  Peilingwijzer

  De enige coalitiepartij die het wel goed blijft doen is de ChristenUnie, die met 5 tot 7 zetels een zetel winst zou boeken ten opzichte van de huidige stand in de Tweede Kamer. In de cijfers is de kwestie rond de Armeense tieners Lili en Howick nog niet meegenomen.

  Bij de oppositie staat de SP onveranderd op 11 tot 13 zetels en de PvdA op 8 tot 10. De Partij voor de Dieren komt op 5 tot 7 zetels, 50Plus op 4 tot 6, de SGP op 2 tot 4 en Denk blijft duidelijk in de plus met 4 tot 6.

  De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van Peil.nl (Maurice de Hond), De Peiling (EenVandaag en Ipsos) I&O Research en Kantar Public samengevoegd. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 21 juni 2013 @ 13:26
  #28
  reactie op (#27) Vomie

  Quote: Vomie

  vrijdag 21 juni 2013 @ 08:52

  Hallo leden goede morgen ik wil hier toch wel even op reageren ja de stemcomputer mag van mij ook wel weer terug hoor. Wat is het hier rustig allemaal op de meerdere clubs ook waarom reageren de leden niet meer? Ik lees het wel  maar reageer ook maar niet meer als enige denk ijk? Is iedereen al met vakantie? Nou nog een goede dag verder. 

  Goede middag. Ik zei het ook al op de andere club van mij mag de stemcomputer ook weer terug, áls het maar goed werkt dan en daar ging het destijds om dacht ik? Gelijk heeft u meneer Vomie er zijn bijna geen leden meer die reageren de laatste weken? Vakantietijd is het wel maar volgens mij nog niet op grote schaal? Nu wij blijven dan over hoor!