Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

5049 keer bekeken

Pensioen al gekort deze maand! (en 50+ Partij)

 • zaterdag 17 december 2022 @ 00:06
  #67
  reactie op (#64) herman_dad

  GoedemorgenNIEUW 'PENSIOENSTELSEL': OOK DE 2E KAMER LIJKT NU IN MEERDERHEID VOOR HET NIEUWE STELSEL TE ZIJN, PvdA/GL ZIJN NU OOK VOOR de veranderingen. Hopelijk wordt het dan beter voor vele miljoenen en ook de komende generaties nog. Maar je weet het nooit met dit politieke stelsel van partijen..... Elke 4 jaar weer, als 'iets' loopt kan de volgende ploeg het weer veranderen, denken dat dat beter is? Zie nogmaals het boek o.a. daarover op clubhome vermeld!!  

  Een groot maatschappelijk belang voor velen, ZEER velen ook toekomstige generaties.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  anp   NOS Nieuws•Gisteren, 21:33•Aangepast gisteren, 22:32

  PvdA en GroenLinks spreken steun uit voor nieuw pensioenstelsel

  PvdA en GroenLinks hebben in het laatste grote pensioendebat in de Tweede Kamer uitgesproken dat zij het nieuwe pensioenstelsel beter vinden dan het huidige. Daarmee lijkt steun voor de Wet Toekomst Pensioenen van het kabinet verzekerd.

  De twee partijen trekken samen op in het pensioendebat, en stelden in de aanloop verschillende voorwaarden. Zo willen PvdA en GroenLinks dat de komende vijf jaar het aantal werknemers zonder pensioen wordt gehalveerd tot 450.000.

  Ook willen zij dat de minimumleeftijd van pensioenopbouw naar 18 jaar gaat. Verder moet de wachttijd van een half jaar voor uitzendkrachten om pensioen te mogen opbouwen korter worden. Ook voor zzp'ers moet er een collectieve pensioenmogelijkheid komen, vinden de partijen.

  Positief oordeel

  Deze eisen stellen de partijen nog steeds. Maar PvdA-Kamerlid Nijboer liet doorschemeren dat hij ervan uitgaat dat de coalitiepartijen en het kabinet hier gehoor aan gaan geven. Ook GroenLinks-Kamerlid Maatoug wees de tegenstanders in de Kamer op de voordelen voor de toekomstige arbeidsmarkt.

  Nijboer sloot zijn betoog af met een positief oordeel: "Het nieuwe pensioensysteem lost een aantal problemen in het huidige stelsel op. En de verwachte pensioenuitkering is beter zowel voor jong als voor oud." Ook Maatoug zei de nieuwe pensioenwet "het voordeel van de twijfel" te geven.

  De partijen zijn nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Maar ook voor het maatschappelijk draagvlak is de steun van de twee linkse partijen voor het kabinet van belang.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 april 2022 @ 15:59
  #66
  reactie op (#65) herman_dad

  Dit kabinet zal het heus niet beter maken.

  Alleen maar slechter.

 • dinsdag 21 juli 2020 @ 07:25
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, TOCH 'PENSIOENKORTINGEN' VOLGEND JAAR ivm problemen GROTE FONDSEN door o.a. de coronacrisis? Het is al vaker, bijna elk jaar zo die waarschuwingen maar dan toch weer op het einde jaar wel goed. Alleen nu? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-11-22 17.00 uur: DE PENSIOENEN GAAN PER 1-1-2023 OMHOOG, diverse fondsen hebben dat al laten weten en ook de AOW gaat 10% omhoog. Maar dit alles is vanwege de hoge energiekosten zie ook elders in dit forum !!!

  UPDATE 06-07-22 09.00 uur: ALLE GROTE PENSIOENFONDSEN VERHOGEN DEZE MAAND DE PENSIOENEN enigszins. Einde maand dus wat meer voor velen.

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 00:01

  Grote pensioenfondsen houden rekening met kortingen

  ANP

  Miljoenen Nederlanders moeten alsnog rekening houden met een lagere pensioenuitkering. De drie grootste pensioenfondsen hebben te weinig geld in kas om aan de eisen van de overheid te voldoen. Als dat zo blijft tot het einde van het jaar volgen er verplichte kortingen voor de pensioenen van ruim 7 miljoen Nederlanders.

  In juni zei minister Koolmees dat de meeste kortingen van de baan waren. De vakbonden, werkgevers en het kabinet hadden toen net een definitief akkoord bereikt over een nieuw pensioenstelsel, dat per 2026 moet ingaan. Koolmees versoepelde de eisen voor dit jaar vanwege de coronacrisis.

  Pensioenfondsen hoeven daardoor dit jaar minder geld achter de hand te hebben om de uitkeringen te kunnen betalen. Ze moeten eind december een zogeheten dekkingsgraad van 90 procent hebben, in plaats van 100 procent. Maar zelfs die 90 procent zit er niet in, vrezen de grootste fondsen in hun analyses van het eerste halfjaar.

  Gevarenzone

  Ambtenarenfonds ABP zit het diepst in de gevarenzone met een dekkingsgraad van 85,2 procent eind juni. "Dat heeft als gevolg dat, uitgaande van de huidige stand, de kans op pensioenverlaging voor volgend jaar reëel is, ook bij de aangepaste regels die minister Koolmees onlangs heeft aangekondigd", zegt Corien Wortmann-Kool, voorzitter van het grootse pensioenfonds van Nederland.

  Ook het fonds voor zorg- en welzijnsmedewerkers (PFZW) en het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) rapporteerden dekkingsgraden van onder de 90 procent. En ook zij noemen de kans dat ze eind dit jaar moeten korten "aanzienlijk" en "groot".

  Vorig jaar geen korting

  De grote fondsen zitten al langer in de problemen. Vorig jaar haalden ze allemaal de dekkingsgraad van 100 procent niet. Ook toen versoepelde de minister de eisen, waardoor een pensioenverlaging uitbleef.

  Maar door de coronacrisis zijn de dekkingsgraden in de eerste helft van dit jaar nog verder gezakt. Vooral het eerste kwartaal was dramatisch, door verliezen op de beurs en een dalende rente.

  In het tweede kwartaal deed de beurs het weer iets beter, maar bleef de rente laag. De situatie van de pensioenfondsen is daardoor iets verbeterd. "Maar er is nog geen reden om onze zorgen aan de kant te zetten", zegt Benne van Popta van PMT. "De economische ontwikkeling is onvoorspelbaar en dus onzeker."

  Nieuw stelsel

  Een van de veranderingen in het nieuwe stelsel is dat er een einde komt aan het gegoochel met dekkingsgraden en bijbehorende pensioenkortingen als die niet hoog genoeg zijn. Er worden straks geen beloftes meer gedaan over de hoogte van de pensioenuitkering. De uitkering deint dan mee op de golven van de beurs.

  Nieuwsuur legt in drie minuten uit hoe het systeem werkt en waarom er een nieuw stelsel nodig is:

  3:05 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Zo wordt de pensioenpot van 1500 miljard nu verdeeld, en zo gaat het straks 

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-11-23 15:19:44
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 juli 2020 @ 01:53
  #64
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW 'PENSIOENSTELSEL'...MINISTER KAN DOORGAAN DAARMEDE, maar er moeten nog vele wetten en andere zaken geregeld worden. Tja en degenenen die er in ieder geval NIET op vooruitgaan zullen de pensioengerechtigden zijn. 'STEEDS WEER HET KIND VAN DE REKENING'....sad de OUDERE KINDEREN DAN... Een groot maatschappelijk belang voor velen, ZEER velen ook toekomstige generaties.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 22:26 • AANGEPAST GISTEREN, 22:33

  Koolmees kan door met nieuw pensioenstelsel, wel vragen over uitwerking

  Minister Koolmees in de Tweede Kamer bij het debat over het pensioenstelsel ANP

  Een meerderheid in de Tweede Kamer staat in principe achter de invoering van een nieuw pensioenstelsel. Wel zijn er nog allerlei vragen over de exacte uitwerking van het systeem dat vanaf 2022 ingevoerd moet worden. Partijen willen bijvoorbeeld weten of de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel voor een groep werknemers geen veel slechtere oudedagvoorziening oplevert.

  In principe krijgt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid steun van de vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SGP. De SP, PVV, 50Plus en het Kamerlid Krol zijn en blijven tegen het nieuwe pensioenstelsel, zo bleek vandaag tijdens het in de zomervakantie ingelaste debat in de Tweede Kamer.

  Generaties

  Over een nieuw pensioenstelsel is zo'n tien jaar onderhandeld tussen het ministerie, werkgevers en vakbonden. Minister Koolmees vindt dat er een evenwichtig voorstel ligt "met oog voor de belangen van alle generaties". Vooral de jongere generatie vreesde dat bij handhaving van het huidige stelsel de pensioenpot nagenoeg leeg zou zijn als zij er over tientallen jaren aanspraak op willen maken.

  Beurzen

  Het nieuwe systeem moet tot een eerlijker verdeling voor oudere en jongere werknemers leiden. Er worden geen harde beloften meer gedaan over de hoogte van de pensioenuitkering.

  Het pensioen dat alle werknemers verplicht opbouwen, naast hun AOW, zal in het nieuwe stelsel meebewegen met de beurzen; gaat het goed met de aandelen en andere investeringen, dan krijgen de deelnemers van het fonds een hoger pensioen. Als het tegen zit op de beurzen, gaat het toekomstige pensioen sneller omlaag. Ook kunnen werknemers met een zwaar beroep eerder met pensioen en komt er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen.

  Er komt nog heel veel wetgeving. We gaan dit in grote en kleine stappen invoeren.

  Minister Koolmees over het nieuwe pensioenstelsel

  Minister Koolmees benadrukt dat iedere werknemer een veel beter inzicht krijgt in zijn of haar eigen pensioenpot. "Transparantie is heel belangrijk. Je kunt precies zien hoe het er voorstaat", benadrukte hij. Nu is dat heel moeilijk te zien.

  De minister zegt begrip te hebben voor alle vragen van de Kamer over de precieze gevolgen van de hervorming. "Er komt nog heel veel wetgeving. We gaan dit in grote en kleine stappen invoeren."

  1500 miljard

  CDA-Kamerlid Omtzigt wil na de zomer twee hoorzittingen om deskundigen te horen over de effecten van het nieuwe systeem, zoals het zogenoemde "invaren" van pensioenfondsen, wat er met zo'n fonds gebeurt bij de overstap van het oude naar het nieuw systeem. Omtzigt zegt dat met de hervorming zo'n 1500 miljard euro gemoeid is. "Een astronomisch bedrag en dan is een debat van vier minuten zonder hoorzitting niet het grondig behandelen wat ik voorstel", aldus Omtzigt.

  Oppositiepartij PvdA steunt in principe het nieuwe stelsel, omdat de AOW minder snel omhoog gaat, de zware beroepen drie jaar eerder kunnen stoppen er er een regeling komt voor zelfstandigen. Maar het kabinet moet wel zijn beloften nakomen, waarschuwt de partij.

  Gokpensioen

  In het debat lukte het Koolmees niet om de tegenstanders over de streep te trekken. De SP denkt dat werknemers en gepensioneerden, niet de werkgevers, de risico's gaan dragen. "We willen geen gokpensioen, maar een solidair pensioen", aldus de SP. 50Plus denkt dat vooral gepensioneerden die al jaren niet geïndexeerd zijn, opnieuw gedupeerd worden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2020-07-15 19:40:01
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 28 februari 2020 @ 00:57
  #63
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, 'REKENRENTE' IN PENSIOENBEREKENING OP DE SCHOP, dwz VOOR 2 MILJOEN AOW'ers met pensioen eindelijk iets meer 'rust' IN HUN PENSIOEN, niet steeds weer minder... minder...?? Een item dat politiek gezien ook door o.a. de partij 50Plus is aangekaard. Eindelijk met een beetje susces dus, maar 'de verkiezingen komen er weer aan, over een jaar pas, maar toch, 50Plus staat op 10 zetels nu in de virtuele peilingen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS/BEELD WERKT

  NOS NIEUWS • POLITIEK •ECONOMIE • GISTEREN, 10:38

  In pensioenonderhandelingen is rekenrente niet heilig meer

  In de onderhandelingen over de pensioenen wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om de rekenrente in de toekomst los te laten. De rekenrente bepaalt hoeveel geld pensioenfondsen in kas moeten hebben om in de toekomst de pensioenen uit keren.

  Vorig jaar juni sloten werkgevers, werknemers en kabinet een akkoord over de pensioenen. Daarin staat onder meer dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt en dat de pensioenen flexibeler worden. De onderhandelingen om het akkoord uit te werken duren inmiddels al maanden.

  Technische verkenningen

  De Telegraaf meldt dat de onderhandelaars aansturen op een uitruil: minister Koolmees zou bereid zijn de rekenrente af te schaffen en de vakbonden zouden op hun beurt pensioenzekerheden willen opgeven. Het ministerie van Sociale Zaken bevestigt dat daarnaar wordt gekeken.

  Volgens het departement worden bij de uitwerking van het pensioenakkoord "technische verkenningen in diverse denkrichtingen" uitgevoerd. Een van die denkrichtingen is het loslaten van pensioenaanspraken en rekenrente.

  Pensioenakkoord blijft uitgangspunt

  Het ministerie benadrukt dat de uitwerking van het nieuwe pensioencontract binnen de uitgangspunten van het pensioenakkoord moet blijven. Het nieuwe contract moet toekomstbestendig zijn en ook draagvlak hebben bij alle betrokken partijen, voegt Sociale Zaken eraan toe. Als de genoemde 'denkrichting' werkelijkheid wordt, betekent dat in de praktijk dat pensioenen makkelijker kunnen stijgen of dalen.

  De rekenrente is al jaren onderwerp van gesprek. Verschillende partijen in de Tweede Kamer vinden dat die kunstmatig laag wordt gehouden, waardoor pensioenfondsen ten onrechte moeten korten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

    

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 20 november 2019 @ 01:08
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, DE DREIGING OOK DIT JAAR WEER VOOR KORTING PENSIOENEN ook weer van de baan, volgens de minister zijn de meeste pensioenfondsen door extra ingreep gered.

  Laten we hopen, zie ook nog elders in dit forumtopic bij Pensioenfondsen o.a. en zeker het is  'tijdelijk', volgend jaar krijgen we vast weer hetzelfde probleem.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK •ECONOMIE • VANDAAG, 15:03 • AANGEPAST VANDAAG, 16:14

  Koolmees bevestigt: meeste pensioenkortingen van de baan.

  Actievoerders tijdens een mars in Den Haag voor een beter pensioen (29-05-19) ANP

  De meeste pensioenfondsen die in de problemen zijn, hoeven volgend jaar niet te korten op de pensioenen die ze verstrekken. Minister Koolmees van Sociale Zaken geeft ze langer de tijd om aan de vermogenseisen te voldoen. Die plannen waren al eerder uitgelekt, maar Koolmees bevestigt ze nu in een brief aan de Tweede Kamer.

  Hij kan niet garanderen dat er helemaal geen pensioenen verlaagd zullen worden. Ongeveer 600.000 mensen zijn deelnemer in een fonds dat ondanks de soepelere regels toch onder de grens zit. Maar voor de vier grootste fondsen (ABP, PFZW, PME en PMT) biedt de maatregel verlichting.

  "Kortingen zijn daarmee volgend jaar naar verwachting voor een groot deel van de baan", zegt Koolmees. Hij wil daarmee de onrust onder gepensioneerden wegnemen. Maar het is ook belangrijk om de aangekondigde hervorming van het pensioenstelsel, afgesproken in het pensioenakkoord, in alle rust uit te werken.

  Minister Koolmees legt uit voor wie hij deze maatregel heeft genomen:

  0:46 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Koolmees versoepelt pensioenregels tijdelijk

  Dreigement GroenLinks en PvdA

  "Rust en stabiliteit zijn nodig om dat de komende periode goed te doen", meent Koolmees. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA dreigden eerder hun steun aan het pensioenakkoord in te trekken, als er volgend jaar gekort zou worden op de pensioenen. Het kabinet hoopt op steun van GroenLinks en PvdA, voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

  Veel fondsen hebben volgens de minister op dit moment nauwelijks buffers om financiële tegenvallers op te vangen. Toch is de benodigde dekkingsgraad al verlaagd van 104 tot 100 procent. Tot nu toe hadden ze tien jaar de tijd om orde op zaken te stellen, dat wordt verlengd naar twaalf jaar.

  Een dekkingsgraad van 100 betekent dat de waarde van het vermogen van een fonds 100 procent gelijk is aan de waarde van het geld dat het fonds in kas moet hebben om alle toekomstige pensioenuitkeringen te kunnen betalen.

  Meetmoment uitgesteld

  Op 31 december aanstaande zou er weer een meetmoment zijn om te kijken hoe de fondsen ervoor staan. Eigenlijk zouden fondsen die voor het zesde jaar op rij onder de norm zitten, dan moeten gaan korten. Maar Koolmees heeft besloten het meetmoment een jaar uit te stellen.

  Alleen bij pensioenfondsen die minder dan 90 procent van het vereiste vermogen hebben, moet er toch gekort worden. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) denkt dat het om vier fondsen gaat, met dus ongeveer 600.000 deelnemers. Zonder de versoepeling van de regels zouden waarschijnlijk 27 pensioenfondsen, met bijna 8 miljoen deelnemers, kortingen hebben moeten doorvoeren.

  Om werkenden ook wat te laten profiteren van de ingreep, bepleit de minister dat fondsen tegelijkertijd de pensioenpremie tijdelijk niet verhogen en ook niet het bedrag verlagen wat deelnemers opbouwen bij een fonds. Daarmee wordt wel ingeteerd op de reserves van fondsen en daar kunnen de huidige werknemers uiteraard later alsnog last van krijgen.

  Kritiek van de toezichthouder

  DNB is kritisch op het uitstellen van kortingen. Volgens de toezichthouder leidt het uitstel van kortingen tot een ongewenste herverdeling van pensioengeld tussen werknemers. Want als de situatie niet verbetert, moet er volgend jaar harder worden ingegrepen. Ook wordt het nieuwe pensioenstelsel op deze manier belast met verliezen uit het verleden.

  Toch toont DNB ook begrip voor het besluit van Koolmees. De toezichthouder steunt zijn intentie om de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord voortvarend ter hand te nemen.

  Polder tevreden

  Vakbond FNV is te spreken over de stap van Koolmees. Kortingen waren volgens voorzitter Han Busker onbegrijpelijk geweest. "Nu de acute dreiging van de baan lijkt, kunnen we voortvarend en in alle rust verder met de uitwerking van het pensioenakkoord", zegt Busker.

  Ook CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden vindt dat "een belangrijke hobbel" op weg naar een nieuw pensioenstelsel is platgeslagen. Maar CNV waakt voor al te veel optimisme. "Nog steeds is er een klein aantal fondsen dat het risico loopt te moeten korten. Deze ontwikkeling houden we uiteraard nauwlettend in de gaten", zegt Van Wijngaarden.

  Ook de Vakcentrale voor Professionals vindt de "Pas op de plaats" positief, maar wijst erop dat veel afhangt van hoe de rente en de beurzen zich de komende tijd zullen gedragen. "Met de huidige 'koersen' zullen de maatregelen van de minister rust geven in 2020", zegt vice-voorzitter Gerrit van de Kamp. "Maar als de rente op 31 december zakt, kan dat tot grote uitslagen leiden."

  Volgens de werkgevers moet alle aandacht nu uitgaan naar het uitwerken van het pensioenakkoord, "zodat het pensioenstelsel klaar wordt gemaakt voor de toekomst", zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een gezamenlijke reactie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 april 2016 @ 07:24
  #61
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, elk jaar weer de waarschuwing, maar toch? De kans dat er volgend jaar moet worden gekort op de pensioenen wordt 'steeds groter'. Dat is de weinig opwekkende boodschap van de Pensioenfederatie. Reden: de daling van de dekkingsgraden van de grote pensioenfondsen zet ook in 2016 door.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4286379/2016/04/21/Verlaging-pensioenen-in-2017-lijkt-onvermijdelijk.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2155/Pensioen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 oktober 2015 @ 01:04
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, en wéér de ouderen extra 'gepakt' in hun pensioen? Gepensioneerden moeten volgend jaar al vrezen gekort te worden op hun pensioen. Ook moeten werkenden en bedrijven meer betalen voor minder pensioen, zegt Marcel Lever van het Centraal Planbureau zaterdag in De Telegraaf.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4165324/2015/10/17/Korten-pensioen-dichterbij-dan-gedacht.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2155/Pensioen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  Gewijzigd op 2016-04-21 07:16:46
  handtekeningafbeelding
 • maandag 13 oktober 2014 @ 07:20
  #59
  reactie op (#58) Gotspe

  Goedemorgen, de PENSIOENREGELS worden strenger in nieuwe wet en DE PENSIOENEN kunnen weer omhoog zodra de fondsen weer beter gaan, stelt de Kameer en zwakt de wet daarmee weer af....  Feit is er blijft mee gerommeld en politiek geklooid worden met het inkomen van ouderen, deze zijn over het algemeen een beetje de dupe van het stelsel?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3767453/2014/10/13/Tweede-Kamer-pensioenen-sneller-weer-omhoog.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800000259/Het-pensioenvraagstuk/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/      

  Gewijzigd op 2018-06-03 07:06:42
  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 augustus 2014 @ 13:50
  #58
  reactie op (#57) Vomie

  Goede middag. Ik geloof dat u gelijk heeft als ik dit lees dan heeft de politiek idd iets tegen de ouderen en het pensioen? Ook lees ik hier over de zorgtoeslag weer minder, degenen die daar net van rond kunnen komen worden steeds meer in de kou gezet, letterlijk bijna? Ik hoop dat protesteren nog wat succes heeft maar betwijfel.