Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3915 keer bekeken

'DEMOCRATIE' BESTAAT NIET EN LEIDT TOT POLARISATIE PUR SANG

 • donderdag 09 maart 2023 @ 00:05
  #29
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg DEMOCRATIE LEIDT TOT POLARISATIE? Nu ook KAPITALISME WERKT NIET, PLEIDOOI ZELFS IN 2E KAMER daarvoor? En ondersteuning van politieke wetenschapper daarbij? Hun voorman, hoogleraar Jason Hickel gaat op uitnodiging van CommonsNetwork en GroenLinks niet alleen in gesprek met linkse partijen als Volt, PvdA en Partij voor de Dieren, maar ook met de coalitiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en VVD.

  Bijna ook in grote lijnen dan het boek Van Homo Sapiens naar homo galactiucus, samen op weg.... dat dit ook al aanhaalt?!!! Want  daarin: 'Vrije markteconomie is een woord uit het jungelrtecht en biedt geen enkele overlevingskans'.... Lees verder boek wat daarmede is bedoeld...  Zie ook clubhome! 

  OUDER: Overigens is ook PARTIJPOLITIEK, dat we 'democratie noemen; in feite ÉÉN GROTE TOTALE POLARISATIE VAN DE MAATSCHAPPIJ, WELKE VORM DAN OOK! ... Er is géén ander instituut dat de wereld, mensheid verdeeld, splijt en uiteindelijk vernietigd?! En we zijn daar al de laatste maanden weer een beetje (?) mee bezig..?? Het ultieme voorbeeld daarvan. maar ook de complottheorien leiden daartoe:ook hier weer het genoemde boek heeft het daar al over voor alle Homo sapiens, één van de drie grootste kwaden op Aarde is DE POLITIEK in welke vorm ook! Boek daarover voorspelde dit al maar geeft ook een 'handleiding voor de toekomst', hoe kunnen we dit veranderen? (zie clubhome). IN MEI VAKANTIEGELD, DAN MOGELIJK TOCH HET BOEK EENS LEZEN?? tip!!!  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  En ook: 

    ANP

  NOS Nieuws•Vandaag, 16:18•Aangepast vandaag, 17:10

  Pleidooi in Tweede Kamer voor minder groei: 'Kapitalistische systeem werkt niet'

  Groei is goed, zo is de heersende gedachte. Maar lange rijen bij Schiphol, klaslokalen zonder leraar en de stikstofcrisis wijzen er volgens critici op dat Nederland tegen de grenzen van zijn groei aanloopt. Verschillende politieke partijen laten zich daarom vandaag inspireren door iemand die radicaal anders over groei denkt.

  Post-groei, ontgroei of degrowth, daar staat deze beweging voor. Hun voorman, hoogleraar Jason Hickel gaat op uitnodiging van CommonsNetwork en GroenLinks niet alleen in gesprek met linkse partijen als Volt, PvdA en Partij voor de Dieren, maar ook met de coalitiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en VVD.

  Hickel: "Men denkt dat het huidige kapitalistische systeem werkt, en dat is duidelijk niet het geval. Volgens de groeicijfers gaat het goed met de economie in Nederland, maar tegelijkertijd is er nog niet voor iedereen voedselzekerheid en betaalbare huisvesting. We moeten ons focussen op wat belangrijk is voor het menselijk welzijn, niet op groei en winst."

  Hoe ziet de beweging dat voor zich, waarom heeft de politiek er interesse in? En hoe realistisch is het?

  Bestaan voor de elite

  De voornaamste kritiek van degrowth gaat over groei. De beweging richt haar pijlen dan ook nadrukkelijk op het kapitalisme, waarvan groei de kern is.

  "Groei betekent eenvoudigweg een toename van de productie, maar zegt niks over het werkelijke leven en welzijn van mensen", zegt Hickel. "De economie kan groeien, terwijl de armen armer worden. We moeten af van de focus op gedachteloze continue groei, en nadenken over welke vormen van productie we willen hebben en willen verbeteren, en welke vormen destructief en minder noodzakelijk zijn, en eigenlijk vooral bestaan voor de elite."

  Politiek verslaggever Roel Bolsius:

  "Dat het oude economische model, dat vaak gebaseerd is op fossiele grondstoffen, op lange termijn niet vol te houden is, daarover is het grootste gedeelte van de Tweede Kamer het wel eens. Daarom willen veel partijen de Nederlandse economie verduurzamen. Maar economische groei is wel het uitgangspunt: verdienen aan het klimaat.

  Maar is dat echt genoeg om de klimaatproblemen te tackelen? En laten bijvoorbeeld de stikstofproblemen en het personeelstekort in veel sectoren eigenlijk niet al zien dat de grens aan de groei is bereikt?

  Het betekent overigens zeker niet dat de overheid op korte termijn gaat inzetten op economische stilstand of zelfs krimp. Daarvoor zijn de ideeën vooralsnog te radicaal. Maar het aantal partijen dat zich heeft aangemeld voor de hoorzitting laat zien dat veel partijen toch wel nieuwsgierig zijn."

  Producten als SUV's, privéjets en fast fashion zijn volgens Hickel niet per se nodig, maar veroorzaken wel veel klimaatschade en materiaal- en energieverbruik. Om de klimaatverandering binnen de perken te houden, moet de vraag naar energie minimaal halveren, betoogt hij.

  Het betekent dat alle sectoren die volgens de beweging geen relevante spullen produceren, moeten krimpen of zelfs verdwijnen. Voor consumenten betekent dat een einde aan het bezit van een eigen auto en reizen met deelauto's of het openbaar vervoer. Ook elke twee jaar een nieuwe telefoon zit er dan niet meer in. "Onze telefoons zijn bijvoorbeeld expres met een korte levensduur ontworpen, zodat we nieuwe kopen en er winst gemaakt kan worden. Dat kan anders", zegt Hickel.

  Minder belastinginkomsten

  Groei moet er wel zijn in noodzakelijke sectoren als zorg, huisvesting en onderwijs. De degrowth-beweging ziet een radicaal andere indeling van de economie voor zich, met kortere werkweken, baangaranties en een basisinkomen. Iedereen die daardoor zijn baan verliest, zou daarvoor gecompenseerd moeten worden.

  Als de ideeën van de beweging praktijk worden zal de overheid veel meer kosten maken en minder belastinginkomsten binnen krijgen, omdat grote delen van de huidige economie niet meer bestaan. De centrale bank zou daarom geld voor de staat moeten bijdrukken, een manier om overheidstekorten te financieren die nu verboden is omdat het risico op hyperinflatie volgens economen te groot is.

  De ideeën van de degrowth-beweging hebben ook de belangstelling van de Europese Commissie, daar schuift Hickel in mei aan voor een gesprek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 20 juni 2022 @ 00:30
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, OPKOMST VERKIEZINGEN FRANKRIJK 46% ! Vandaag  verkiezingen parlement en Macron verliest meerderheid daarin. Wel bij de presidentsverkiezingen onlangs behaalde hij de meerderheid omdat velen het toch belangrijk vonden, kennelijk nu met de oorlog in Europa CONTINUITEIT in leiderschap? Maar de belangstelling VOOR DE POLITIEK op zich is sterk dalend. Dit is Frankrijk maar ook in alle andere (EU) landen zal dit spelen of gaan spelen? Democratie bestaat ook niet echt, in feite de dictatuur van weinigen 'gekozenen'.... ? Doordenkertje maar nogmaals: TIP zie en lees eens: 

  Herhaling: Boek daarover voorspelde dit al maar geeft ook een 'handleiding voor de toekomst', hoe kunnen we dit veranderen? (Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...zie clubhome). 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 21:27

  Macron verliest meerderheid in parlement, terwijl Franse democratie kraakt

  Vanwege het districtenstelsel wordt het procentuele aantal stemmen dat bijvoorbeeld de partij van Marine Le Pen krijgt niet weerspiegeld in het aantal zetels REUTERS

  De democratie heeft z'n werk gedaan: de verkiezingen waarbij de coalitie van president Macron de meerderheid verloor, verliepen eerlijk. Maar de Franse democratie heeft óók een flinke knauw gekregen. Steeds minder mensen lopen warm voor de verkiezingen.

  De animo is zelfs zodanig gezakt dat specialisten en politici zich zorgen maken. "De democratie begint breuklijnen te vertonen en dat is zorgwekkend.", schreef politicoloog Bruno Cautrès eerder in een essay.

  Bij de presidentsverkiezingen van twee maanden geleden ging 72 procent van de bevolking stemmen: het laagste cijfer sinds 1969. En dat zijn nog de verkiezingen die de meeste kiezers trekken.

  Bekijk hier de reacties linkse kiezers en Macron-aanhangers:

  1:23 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Links viert feest en Macron-aanhangers zijn teleurgesteld

  Bij de parlementsverkiezingen van vandaag ging volgens de eerste prognose maar 46 procent stemmen. Bij de regionale verkiezingen vorig jaar ging 34 procent van de Fransen naar de stembus. En het jaar daarvoor, bij de gemeenteraadsverkiezingen, stemde slechts 42 procent. "De Fransen zijn democratiemoe", constateerde politiek commentator Solenn de Royer.

  President van de minderheid

  Regelmatig neemt dus minder dan de helft van de Fransen de moeite om naar de stembus te gaan. En slechts een deel van die kiezers stemt op de winnaar.

  Neem Emmanuel Macron. Bij de presidentsverkiezingen op 24 april waren er ruim 48 miljoen stemgerechtigde kiezers. Van hen brachten er maar 35 miljoen (72 procent) een stem uit. Daarvan waren er 32 miljoen (65 procent) geldig.

  Van die 32 miljoen geldige stemmen gingen er ruim 18 miljoen naar Macron. Dat is 58 procent van de geldige stemmen, maar het is slechts 38,5 procent van álle Franse kiezers. Een minderheid dus.

  Alleen de winnaar krijgt een zetel

  Bij de parlementsverkiezingen speelt weer een ander probleem: er wordt gestemd per kiesdistrict. Er zijn er 577 en per district krijgt alleen de winnaar een parlementszetel. Daardoor kan een partij landelijk opgeteld een heel hoge score boeken, maar in niet één kiesdistrict de grootste worden. Die partij krijgt dan niet één zetel.

  Bij de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, een week geleden, kregen de coalitie van Macron en de linkse oppositie allebei ruim 25 procent van de stemmen. Maar in de Assemblée krijgt Macron nu 224 zetels en links 'slechts' 149 zetels.

  De partij van Marine Le Pen kreeg maar iets minder stemmen dan Macron en links: 18 procent. Maar zij krijgt nu slechts 89 zetels. Het stemgedrag van de kiezers wordt dus niet weerspiegeld in het Franse parlement. En de president zelf is dus gekozen door een minderheid van de Franse kiezers. Dat voedt het wantrouwen in de politiek. Er heerst zelfs desinteresse.

  Het goede nieuws: de Fransen zijn misschien democratiemoe, maar ze zijn niet anti-democratie. "De Fransen zijn nog wel gehecht aan het democratisch kiessysteem, maar ze vinden niet meer dat het veel resultaat oplevert", zei politicoloog Cautrès bij de presentatie van een groot onderzoek naar het kiezersvertrouwen.

  De Franse jeugd voelt zich niet meer verplicht om te gaan stemmen, zoals de babyboomers dat nog wel voelden.

  Socioloog Vincent Tiberj

  Politici zouden niet luisteren naar de wensen van de Fransen. Dat kan ertoe leiden dat mensen naar andere manieren gaan zoeken om 'resultaat' te behalen. Een bekend voorbeeld zijn de klimaatmarsen: vrijwel altijd georganiseerd door jongeren. "De Franse jeugd is wel degelijk politiek actief, of het nou gaat on het klimaat, racisme of ongelijkheid. Ze voelen zich alleen niet meer verplicht om te gaan stemmen, zoals de babyboomers dat nog wel voelden", aldus socioloog Vincent Tiberj in Le Monde.

  Een ander voorbeeld zijn de gele hesjes. Ze voelden zich niet gehoord door de politiek en gingen in 2018 en 2019 de straat op. Ze demonstreerden lange tijd, hielden rotondes in het hele land bezet, en regelmatig kwam het tot geweld. Ook politiemensen, burgemeesters en Kamerleden in Frankrijk zijn de laatste jaren vaker doelwit van geweld.

  "Dat geweld komt niet alleen voort uit wantrouwen, maar vooral uit een afnemend respect voor instituties en politici", zei politicoloog Luc Rouban.

  De meeste Franse deskundigen zijn het eens: als het vertrouwen tussen kiezers en gekozenen niet wordt hersteld, zullen steeds meer kiezers de besluiten van de gekozenen niet meer serieus nemen. En misschien ook de politici zelf niet meer.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 mei 2022 @ 10:17
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, DEMOCRATIE LEIDT TOT POLARISATIE? NCTB ONDERZOCHT PARTIJEN en zeker 4 die genoemd worden? Drie daarvan protesteren er tegen, de vierde genoemde, FvD zal het een 'worst wezen' en polariseert rustig verder als alle andere 3 tesamen zelfs...? 

  Overigens is ook PARTIJPOLITIEK, dat we 'democratie noemen; in feite ÉÉN GROTE TOTALE POLARISATIE VAN DE MAATSCHAPPIJ, WELKE VORM DAN OOK! ... Er is géén ander instituut dat de wereld, mensheid verdeeld, splijt en uiteindelijk vernietigd?! En we zijn daar al de laatste maanden weer een beetje (?) mee bezig..?? Het ultieme voorbeeld daarvan. maar ook de complottheorien leiden daartoe:ook hier weer het genoemde boek heeft het daar al over voor alle Homo sapiens, één van de drie grootste kwaden op Aarde is DE POLITIEK in welke vorm ook! Boek daarover voorspelde dit al maar geeft ook een 'handleiding voor de toekomst', hoe kunnen we dit veranderen? (zie clubhome). IN MEI VAKANTIEGELD, DAN MOGELIJK TOCH HET BOEK EENS LEZEN?? tip!! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 07:38

  'NCTV waarschuwde voor polarisatie door politieke partijen'

  Politici in de Tweede Kamer NOVUM REGIOFOTO

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de afgelopen jaren in het geheim gerapporteerd over polarisatie door politieke partijen. Dat concludeerNRC Handelsblad op basis van stukken die zijn vrijgegeven na een beroep van de krant op de Wet openbaarheid van bestuur. De PVV en Denk komen meerdere keren voor in de rapportages van de NCTV, maar ook BIJ1 en Forum voor Democratie worden genoemd.

  Dat over politieke partijen wordt gerapporteerd is anders dan toenmalig minister Grapperhaus van Justitie vorig jaar aan de Tweede Kamer heeft gemeld. Die zei dat politici nooit onderwerp zijn geweest van rapportages van de NCTV. De dienst zelf vindt niet dat de Kamer verkeerd is geïnformeerd. Om trends goed in te schatten is het "onvermijdelijk dat openbare uitingen van relevante spelers in beeld komen", zegt de NCTV.

  Grapperhaus beweerde dat politici alleen op sociale media werden gevolgd met het oog op hun eigen veiligheid, maar uit de vrijgegeven stukken valt op te maken dat de NCTV wel degelijk aandacht had voor hun inhoudelijke standpunten en daar ook opvattingen over had.

  Zo is Denk uitvoerig in beeld gebracht, met stevige conclusies: die partij zou "fungeren als politiek podium voor het politieke salafisme in de Tweede Kamer." Denk zou het idee verspreiden dat moslims in Nederland anders worden behandeld dan niet-moslims: "Dit kan wantrouwen aanwakkeren jegens de overheid en voedt mogelijk antidemocratische tendensen".

  In strijd met de wet

  Ook heeft de NCTV veel aandacht voor de PVV, die in de ogen van terrorismebestrijders steeds minder afstand neemt van extreem-rechts. Zo liet de partij activisten uit die hoek toe op een bijeenkomst in 2018, wat door de extremisten als een bewijs zou worden gezien dat hun ideeën worden geaccepteerd door een gevestigde partij.

  Partijleider Wilders zou de geesten rijp maken voor radicalisering doordat hij "Nederlanders" tegenover "buitenlanders" plaatst. Ook gebruikt hij op sociale media hashtags als #KomInVerzet, die werden overgenomen door extreem-rechtse organisaties.

  De dienst rapporteerde aan overheidsinstanties over ontwikkelingen op het gebied van extremisme, maar is daarmee gestopt omdat in strijd met de wet ook over personen informatie werd verzameld. De NCTV valt direct onder de minister van Justitie en mag niet zomaar informatie verzamelen over politici en politieke partijen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-04 12:12:50
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 mei 2019 @ 00:29
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, 100 JAAR 'DEMOCRATIE' GEVIERD in de Ridderzaal. Met aanwezigheid van vele politici en ook het koninklijke paar. In 1917 mochten ALLE mannen stemmen, in 1919 kwamen daar dan nog ALLE vrouwen bij, bij deze dus toen ALLE Nederlanders boven de - eerst 21 - later 18 jaar oud. 

  Maar zie ook vorige artikelen, we kunnen ook heel anders stellen over 'democratie', zoals daar verwoord en in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg... dat een geheel andere 'directere democratie' voorstaat. Lees daar(in) verder.   

  Zie en lees verdre art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  100 jaar kiesrecht: 'We realiseren ons niet altijd hoe bijzonder dit is'

   VANDAAG, 16:37

  POLITIEK

  In Den Haag is in de Ridderzaal feestelijk gevierd dat in Nederland 100 jaar algemeen kiesrecht bestaat. Dat alle mannen mochten stemmen, werd in 1917 ingevoerd; het kiesrecht voor vrouwen kwam daar in 1919 bij.

  Tweede Kamervoorzitter Arib zei dat we ons niet altijd realiseren hoe bijzonder het is dat iedereen mag stemmen. "Sinds 1919 is het voor alle Nederlanders mogelijk om je stem uit te brengen, of je man of vrouw bent, wel of niet kunt schrijven, wel of niet beschikt over kentekenen van maatschappelijke welstand of geschiktheid."

  Arib, die zelf in Marokko is geboren, voegde eraan toe zich niet te kunnen herinneren dat haar ouders ooit hebben gestemd. "Maar ik sta vandaag hier, in een Nederland waar je trots op kunt zijn, en erop kunt vertrouwen dat je zelf kunt bepalen wie jou vertegenwoordigt in de Tweede Kamer, gemeenteraad, Provinciale Staten en het Europees Parlement."

  Bekijk hier een deel van haar toespraak:

  Video afspelen

  01:39

  'Het is een verworvenheid dat wij het kiesrecht zo vanzelfsprekend vinden'

  In een opgenomen filmpje zei PVV-leider Wilders dat vrijheid ons belangrijkste bezit is en dat je je dat pas realiseert als je die zelf niet meer hebt. Hij wees erop dat hij al jaren wordt bedreigd en dat hij eigenlijk zijn beroep van volksvertegenwoordiger niet in vrijheid kan uitoefenen.

  "Het beste antwoord daarop is dat we onze democratie moeten koesteren en dat we onze stem moeten laten horen door te blijven zeggen wat we vinden door gebruik te maken van het grote goed dat ons algemeen kiesrecht is", zei Wilders.

  Koning en koningin

  De bijeenkomst in de Ridderzaal werd bijgewoond door onder anderen koning Willem-Alexander en koningin Máxima, Tweede en Eerste Kamerleden en leden van het kabinet.

  Ook waren er mensen die een bijzondere betrokkenheid hebben bij kiesrecht, zoals jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen en mensen die op verkiezingsdagen in stemlokalen zitten. Een aantal van hen vertelde wat kiesrecht voor hen betekent.

  Tijdens de viering van 100 jaar kiesrecht waren verder muziekoptredens, persoonlijke verhalen en filmpjes die de betekenis van het kiesrecht in beeld brachten.

  Het algemeen kiesrecht kwam er 100 jaar geleden niet zomaar. Vóór 1919 mocht je alleen naar de stembus als je bijvoorbeeld genoeg geld had, bij de ridderschappen hoorde of een bepaald diploma had. Wil je weten of jij bij de kleine groep hoorde die toen al mocht stemmen? Bekijk dan deze interactieve special van NOS op 3:

  Zie in het oorspronkelijke artikel! 

  Stemmenstrijd: had jij vroeger mogen stemmen?

  BEKIJK OOK

  Sterven in het stembureau: dit waren de eerste verkiezingen voor iedereen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 december 2018 @ 01:03
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, INTERESSANTE DISCUSSIE VANMORGEN IN 'BUITENHOF' over 'DEMOCRATIE'. O.a. de voormalige Ombudsman Brenninkmeijer verwoorde het eigenlijk: Zodra er bv over de SOCIALE ZEKERHEID wordt geklaagd, besproken, SLUITEN DE POLITIEKE 'COALITIE' genoten zich en gebeurd er of niets of niet naar sociale rechtvaardigheid voor allen. En dus: 'democratie bestaat in feite niet'. Het invullen van een vakje elke 4, 5 jaar zegt niets, zodra er een coalitie is gevormd heeft niemand, behalve de politici zelf, er geen enkele invloed meer op.

  'Democratie' is in feite omkoping, de mindere verliest altijd van de meerdere etc. Zie ook Club Europes Unie eens, vandaag artikel over de 'Gele Hesjes'?   

  Alex Brenninkmeijer heeft geretweet

  Donnie Greve‏ @DonnieGreve 10 u10 uur geleden

  Meer

  Donnie Greve heeft geretweet Buitenhof

  #Buitenhof in gesprek met @BrenninkmeijerA. Wat die #ParadoxOfPerception betreft: wel jammer dat hij als vrz RvT Stichting Democratie & Media niet bevraagd werd op z'n pleidooi voor controle op doelmatigheid náást de rechtmatigheid van #VVMU gezien subsidie voor #ReverseRacisme🤔

  Donnie Greve heeft toegevoegd,

  Buitenhof‏ @Buitenhoftv

  Volgen@Buitenhoftv volgen

  Meer

  'Wat je dan merkt, is dat de politieke gelederen gesloten worden,' zegt @BrenninkmeijerA over de tijd dat hij als Nationale Ombudsman aan de bel trok over de ontspoorde sancties in de sociale zekerheid 'in die zin, dat mensen de prut in werden gedrukt.' #buitenhof

  2:05

  5.566 keer bekeken

  Alex Brenninkmeijer in Buitenhof

  Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese Rekenkamer en voormalig ombudsman, over media, politieke verruwing en leiderschap.

  04:06 - 2 dec. 2018

  • 88 retweets
  • 120 vind-ik-leuks
  • Meredith GreerHélène FrankenMarjolijn MoesterLennart QuispelMirjam BerkelderMonica FalckJielis van BaalenHerman Hepshysterische genderkermis ⚧

  20 antwoorden 88 retweets 120 vind-ik-leuks

   

   

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 oktober 2018 @ 00:54
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE D66 LEIDER JETTEN WIL DAT EU-LIDMAATSCHAP IN NL GRONDWET WORDT VASTGELEGD. Vindt u dit een goed idee? Ook weer in dit artikel bewijst de POLITIEK ZELF DE GROTE VERDEELDHEID DIE HET ZAAIT TUSSEN DE MENSHEID, de Homo sapiens van nu. En in de gehele geschiedenis bewezen.... En echte 'democratie' bestaat ook niet, zagen we ook in referendum in GB zelf over de 'brexit'. In feite was en IS dat, waar ook ter wereld in de Politiek, een zaak van DICTATUUR van de (net aan) MEERDERHEID OVER DE MINDERHEID... die net  'verloor'...? Democratie is dit niet de ultieme vorm dan van DICTATUUR? LEES het boek eens daarover....     

  Zie en lees verder art. van AD Twitter (bron)

  Rob Jetten (D66)

  Rob Jetten (D66) © ANP

  Jetten: Nederlands lidmaatschap EU moet in de Grondwet

  D66 wil het lidmaatschap van de Europese Unie vastleggen in de Grondwet. De partij wil daarmee voorkomen dat de ‘nachtmerrie’ die het Verenigd Koninkrijk nu doormaakt met de brexit zich in Nederland kan herhalen, stelt de nieuwe fractieleider Rob Jetten.

  Laurens Kok 18-10-18, 09:09 

  Volgens Jetten heeft het Britse referendum over het EU-lidmaatschap ‘rampzalig’ uitgepakt. Het geloof en vertrouwen in de democratie is geschaad en de Britse samenleving is in twee kampen ‘uiteengespleten’. Een partij als D66, die democratische vernieuwing voorstaat, moet daar ‘serieuze lessen’ uittrekken, vindt Jetten. 

  Zijn partij beschouwt het EU-lidmaatschap als het belangrijkste constitutionele bouwwerk waar Nederland op rust. ,,Daarvoor moeten dezelfde waarborgen gelden als voor onze eigen Grondwet”, stelt hij. Ofwel: een eventuele keuze om uit de EU te stappen kan pas worden genomen als het parlement daar voor een tweede keer, na verkiezingen en met minimaal een twee derde meerderheid, nogmaals mee instemt.

  Eerste grote speech

  View image on Twitter

  View image on Twitter

  Rob Jetten✔@RobJetten

  We don’t want your money.
  We don’t want your jobs.
  We don’t want payback.

  We want you back.

  Zojuist mocht ik spreken ik in de House of Commons over .

  Thank you @vincecable and @Andrew_Adonis! 🇪🇺

  9:46 PM - Oct 17, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  Jetten lanceerde zijn voorstel gisteren tijdens zijn eerste grote speech als nieuwe voorman, in het hol van de leeuw: het Britse parlement. Hij was daar op uitnodiging van Vince Cable, politiek leider van de Liberal Democrats, die oorspronkelijk Alexander Pechtold had uitgenodigd te komen spreken bij de Britse zusterpartij van D66. De pro-Europese LibDems kijken dezer dagen met argusogen naar de Brexit-top in Brussel, waar prime minister Theresa May een deal probeert te sluiten.

  Voor een gezelschap van members of parliament en Lords zei Jetten dat op dit moment misschien wel een ‘wonder’ nodig is om de Brexit te stoppen. Jetten presenteerde zichzelf echter als een optimist en haalde het Bijbelverhaal over de verloren zoon aan. Als de Britten zouden terugkeren op hun schreden, dan zal hij klaarstaan om de afgedwaalde zonder wrok in de armen te sluiten: ,,Wij willen jullie terug”, luidde de boodschap in een vergaderzaal van het Britse Lagerhuis.

  'Bespotting van de democratie'

  Het Brexit-referendum had nooit als zodanig aan de Britse bevolking voorgelegd mogen worden, betoogde Jetten, omdat burgers niet werd uitgelegd welke consequenties daarmee gemoeid zijn. De brexiteers miskenden volgens hem het feit dat het Verenigd Koninkrijk alleen met grote schade ontward kan worden van de Europese Unie, met zijn tienduizenden wetten en regels, die gedurende 45 jaar lidmaatschap allemaal zijn opgenomen in het Britse recht. Er is geen simpele exit of scheiding mogelijk, stelt hij. Het komt neer op ‘knippen, scheuren, vernietiging’.

  Het correctief, bindende referendum waar D66 voor staat, moet zich volgens Jetten daarom toespitsen op concrete wetgeving die mensen kunnen overzien. ,,Abstracte concepten die voor velerlei uitleg vatbaar zijn horen niet thuis op een stembiljet.” Daar ging het mis bij de Britten: ,,Het was niet democratisch. Het was zinloos. Het was een ramp. Niemand, behalve een paar experts, wist waar zij precies voor stemde. Dat is geen democratie, dat is bespotting van de democratie”, aldus Jetten. 

  Tot zover het AD bericht. 

  Van Twitter o.a. deze mening: 'ANTI-DEMOCRAAT'? Komen we gelijk weer aan de aanhef van dit forumtopic 'Democratie bestaat niet' en rukt de mensheid ongenadig uiteen... een kansloze zaak dus da't de mens Homo Sapiens het leven op Aarde overleeft, het vreselijkste bestuursgedrocht genaamd 'politiek' heeft uitgevonden en vandaag de dag dit alleen nog zien vaak als 'het hoogste maatschappelijke goed'? Dan ook de heer Joost Niemoller en overigens alle - groeiend aantal, zie Statistieken - homo sapiens die dit hier lezen: Lees het veel genoemde boek eens en u 'weet' of althans kunt sterk vermoeden... afschaffen, ombouwen het INSTITUUT POLITIEK, en jazeker ook en vooral 'partijpolitiek' (democratie..) naar... ? Hoe lees verder in het boek, aanrader...        

  Joost Niemoller‏Geverifieerd account @JoostNiemoller 20 u20 uur geleden

  Het is niet alleen lachen om Rob Jetten. Achter zijn sullige masker schuilt een kille anti-democraat. Lidmaatschap EU in de Grondwet. Opdat nooit een referendum ons uit de EU kan krijgen.

  93 antwoorden 303 retweets 514 vind-ik-leuks

   

   

  Gewijzigd op 2018-10-19 07:26:51
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 augustus 2018 @ 00:27
  #23
  reactie op (#22) Vomie

  Goedemorgen, D66 WIL 'DEMOCRATIE' HERVORMEN? Het meest opvallend is EEN NIEUWE VORM VAN HET STEMBILJET? Zie het artikel, wát is het verschil bij het oude? Ziet u het? Ja, de keuze om allen (zonder kandidaat te kiezen) op de PARTIJ zelf te stemmen en dan de 'kandidaten'... Maar wezenlijk verschil is dit niet... D66 zoiu zich eens geheel moeten wijten aan LOONNIVELLERING waarvan al een uitgewerkt plan staat in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, zie verder, hoe dan, in het boek. 

  De politieke partij die DIT WIL GAAN DOEN, OF GÁÁT UITVOEREN krijgt de volgende verkiezingen zeer veel stemmen, wie wil dit namelijk niet, een goed basisinkomen en daarmede het begin van loonnivellering?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Bestuur D66 wil meer democratische vernieuwing

  GISTEREN, 17:00

  POLITIEK

  D66-congres maart 2018 ANP

  Het bestuur van D66 wil de lokale, landelijke en Europese democratie veranderen. Het doel is burgers vooraf en achteraf meer te betrekken bij politieke keuzes in gemeenten, de Tweede Kamer en 'Europa'.

  Een van de middelen is een nieuw stembiljet. Kiezers die geen voorkeur hebben voor een kandidaat, kunnen daarop het vakje voor de partijnaam rood maken. Alleen wie echt voor een bepaalde kandidaat wil stemmen, maakt het hokje voor die kandidaat rood. Dit moet burgers meer invloed geven op wie er volksvertegenwoordiger worden en het moet de 'fractiediscipline' doorbreken doordat er meer Kamerleden 'op eigen kracht' zijn gekozen.

  Voorbeeld stembiljetD66

  Ministers, staatssecretarissen en de vicepresident van de Raad van State moeten voordat zij worden benoemd eerst verschijnen bij een openbare hoorzitting met de Tweede Kamer. "Dit versterkt de democratische controle en versterkt het mandaat van de persoon in kwestie", zegt het partijbestuur.

  Ook moeten er burgerfora worden ingesteld die op verzoek van de Tweede Kamer of het kabinet advies uitbrengen over actuele politieke thema's. De burgers die aan een forum meedoen worden via loting aangewezen. En via een in te voeren burgerrecht op amendement moeten groepen burgers zelf voorstellen kunnen indienen in de Tweede Kamer voor nieuwe wetten of verandering van wetten.

  Algoritme-waakhond

  Een opvallend voorstel van D66 is het instellen van een algoritme-waakhond. Bij steeds meer gemeenten en ministeries worden besluiten voorbereid op basis van de analyse van grote hoeveelheden data verkregen via internet. Maar de herkomst van die data is niet duidelijk of te controleren.

  "Algoritmen mogen niet functioneren als een ondemocratische black box waar een oordeel of beslissing uit komt rollen, zonder dat men na kan gaan welke afwegingen zijn gemaakt," zegt het D66-bestuur. De algoritme-waakhond moet toezien "op transparante en eerlijke toepassing van algoritmen".

  Bepaalde oude wensen, die de partij nog wel heeft maar op dit moment niet haalbaar acht, staan niet op het lijstje. "We willen bijvoorbeeld nog steeds de Eerste Kamer afschaffen, constitutionele toetsing invoeren en de minister-president
  direct verkiezen, maar die voorstellen staan niet in deze resolutie", legt het bestuur uit.

  De gekozen burgemeester en het bindend correctief referendum staan er wel in. Met deze "noodrem" zoals het D66-bestuur het referendum noemt, kunnen burgers besluiten van de Tweede Kamer terugdraaien. Er moeten dan wel meer mensen tegen het besluit stemmen dan de helft plus een van het aantal kiezers dat bij de Tweede Kamerverkiezingen kwam stemmen.

  De D66-leden stemmen op 6 oktober op het partijcongres over de plannen van het bestuur.

  BEKIJK OOK

  Gemeente huurt eigen verslaggever in: 'De lokale journalistiek verschraalt'

  Het raadgevend referendum behoort nu echt definitief tot het verleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 juni 2018 @ 14:07
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Hallo leden ik ben het wel met u eens, een goed artikel voor inkijk in de politieke werelden die dus door anderen de grote internationals  worden bestiert! dat wisten we toch wel allemaal al dat de poltiek niet te vertrouwe is en gaat u nog stemmen wel nu? Ik niet denk ik hoor niet meer ! Nou ik wens nog een pretige dage verder en laten we maar hopen dan.   

 • donderdag 14 juni 2018 @ 01:03
  #21
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, 'DEMOCRATIE'? Wat is dit in feite? EEN ARTIKEL VAN 9ForNews TOONT AAN DAT ER HEEL ANDERE KRACHTEN AAN HET WERK ZIJN, dan b.v. 'een parlement'. Het simpele feit dat 'we om de vier, vijf jaar een vakje mogen invullen op een (partij)'kandidaat' die ons wel lijkt (?) wil niet zeggen dát we ook 'democratie' hebben. Overigens en ook hier weer het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... toont zelf ook al aan, lezende dit, het INSTITUUT IS IN BEPAALDE VORM LEVENSGEVAARLIJK zelfs voor de samenleving. 'Ombouwen naar andere bestuursorganen óm een andere en veel meer rechtvaardiger levenswijze voor ALLE HOMO SAPIENS op aarde te bereiken. Hoe dat kan, leest u zelf van a tot z dit boek! Aanrader voor de vakantie!?

  Wat vindt U er overigens van, leden en de vele bezoekers, lezers van de nieuwsclubs hier?!! Laat ook uw stem, mening hierover eens horen, DANK!

  NOOT dd april 2022: DEZE SITE STAAT OOK OP DE LIJST VAN NEPNIEUWS SITE'S kwamen we later achter, daarom: DISCUTABEL achteraf, meer complottheorie...?? OORDEELT U ZELF. 

  Zie van 9ForNews (bron) Twitter:

  9fornews‏ @9fornews 

  Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland https://www.ninefornews.nl/grote-complot-onzichtbare-elite/ …

  0 antwoorden 1 retweet 1 vind-ik-leuk

  Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland

  in Het Complot 13 juni 2018 19:00 3 Reacties 1,887 Bekeken

  Democratisch gekozen leiders hebben het in de meeste landen niet voor het zeggen. Een onzichtbare en invloedrijke elite oftewel de diepe staat heeft de macht, zo stelt Willem Middelkoop in het programma Nieuwsweekend.

  De oorsprong van deze diepe staat ligt volgens hem bij de Britse aristocratie en imperialist Cecil Rhodes.

  Onlangs werd in Nederland duidelijk hoeveel macht de diepe staat heeft. In geen enkel partijprogramma werd gesproken over de afschaffing van de dividendbelasting.

  Rare dingen

  Toch werd het één van de belangrijkste maatregelen van het nieuwe kabinet. Grote multinationals als Shell en Unilever krijgen op deze manier een cadeautje van 1,4 miljard euro per jaar.

  “Dat toont de macht van grote bedrijven op de achtergrond,” aldus Middelkoop.

  Ook in de wereld van olie gebeuren rare dingen, klinkt het. In Nederland stappen we van het gas af omdat de diepe staat niet wil dat we Poetin geld sturen.

  Spelletje

  Poetin wil ons namelijk nog tientallen jaren gas leveren, maar de diepe staat maakt ons steeds bang dat hij de gaskraan gaat dichtdraaien. “Hij heeft nog nooit de gaskraan dichtgedraaid naar West-Europa,” zegt Middelkoop.

  Hetzelfde spelletje wordt in Syrië gespeeld, waar een gasleiding moet worden aangelegd tussen Qatar en Europa.

  Ingekapseld

  “Als je kijkt wat daar voor belangen achter zitten, dan zitten daar gasbelangen,” zegt Middelkoop. “Dan zitten daar diepe staat-achtige belangen waar wij als Nederland vaak aan meewerken.”

  Hij stelt dat Trump geen onderdeel is van de elite, maar erdoor wordt ingekapseld.

  Zoals Oliver Stone al zei: het maakt niet uit of er een Republikein of een Democraat in het Witte Huis zit, de diepe staat zit er altijd als de macht achter de macht.

  Middelkoop schreef hierover samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee het nieuwe boek Patronen van bedrog:

  Na zes bestsellers over de financiële wereld neemt Willem Middelkoop de lezer in Patronen van bedrog mee in de spannende wereld van complotpraktijken, valse-vlag-operaties en The Deep State. In dit opzienbarende boek toont hij samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee aan dat de waarheid achter veel nieuwsverhalen vaak verborgen blijft. De gelijknamige theaterlezing werd op YouTube al bijna 100.000 keer bekeken.

  Vanaf begin jaren veertig werkte een kleine groep insiders aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie. Door de overwinning in de Tweede Wereldoorlog slaagde het plan en sindsdien doet de VS er alles aan om haar macht zo groot mogelijk te houden. Daarbij is bijna alles geoorloofd: van regime changes en financiële steun tot couppogingen en moordaanslagen op afvallige politici en presidenten. Dit heeft er voor gezorgd dat landen in de Amerikaanse pas bleven lopen.

  Maar ook binnen de VS is een continue machtsstrijd gaande. De elite, afkomstig uit het politiek-militair-industrieel complex, heeft de feitelijke macht. Deze staat binnen de staat, The Deep State, ziet politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel. Om de macht te behouden worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt. List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag. De elite weet de media op een geraffineerde wijze te bespelen, omdat deze in handen zijn van slechts zes grote bedrijven. Omdat angst de beste manier is om het volk onder controle te houden, heeft de VS een permanente vijand nodig. Na de War on Communism, de War on Drugs, is het terrorisme nu de ideale vijand.

  Welkom in de wereld vol patronen van bedrog.

   

  Gewijzigd op 2022-05-04 10:11:30
  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 oktober 2013 @ 16:40
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Hallo leden ja zeker wel hoor met hem eens! De politieke partije besluiten al jaren niet meer echt  toch? Zo gaat het land naar de knoppen en bent u dat ook met mij eens? Nou nog een goede avond dan verder nog voor de leden.