Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1519 keer bekeken

BRIEVENBUSFIRMA'S: NEDERLAND als BELASTINGPARADIJS?

 • woensdag 19 mei 2021 @ 07:48
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, BELASTINGONTDUIKING VIA 'BRIEVENBUSFIRMA'S' IN DE EU Europees AANPAKKEN, NL staat daarmede hoog op deze lijst, in negatieve zin dan. Alleen al op de 'Zuid-as' Amsterdam zouden vele kantoren dan echt leeg komen te staan? Dit wil de Europese Commisie (regering) althans.  

  'Nederland nog steeds een van de grootste belastingparadijzen'

  Zie ook http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BUITENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 17:57

  Brussel werkt aan Europese aanpak belastingontwijkende brievenbusfirma's

  Brievenbusfirma's moeten Europees worden aangepakt en sancties opgelegd krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Eind dit jaar wil de Europese Commissie hierover met een wetsvoorstel komen. Het plan is onderdeel van een groot Europees belastingplan waar Brussel aan werkt en dat volgend jaar wordt gepresenteerd.

  Volgens Eurocommissaris Paolo Gentiloni is de Europese aanpak van brievenbusfirma's hard nodig. "Europese landen verliezen tientallen miljarden euro's door belastingontduiking en -ontwijking", zei Gentiloni.

  Nederland is samen met onder meer Luxemburg en Ierland de afgelopen jaren meerdere malen op de vingers getikt, omdat internationale bedrijven maar al te graag gebruik maakten van de gunstige belastingregels. Staatssecretaris van financiën Hans Vijlbrief zegt blij te zijn met de "ambitieuze" agenda van de Europese Commissie.

  profielfoto Hans Vijlbrief @stasVijlbrief

  Bedrijven moeten net als iedereen, netjes belasting betalen. Nederland verwelkomt deze ambitieuze agenda van de @EU_Commission. Belastingontwijking moeten we samen verder aanpakken. https://t.co/DqKM5J2WfB

  15 uur geleden

  Ook Europarlementariër Paul Tang (PvdA) is onder de indruk van de plannen van de Commissie. "Grote bedrijven en rijke oligarchen gebruiken brievenbusfirma's om belastingen te ontwijken of geld wit te wassen", zegt hij.

  "Met heldere eisen en verplichte transparantie over de toepassing daarvan kan de Belastingdienst deze brievenbussen niet langer overslaan. De brievenbusfirma's van grote multinationals krijgen eindelijk post. De blauwe enveloppen zijn in aantocht."

  Plannen voor Europese belastingtarieven

  Brussel wil ook Europese belastingtarieven gaan voorstellen. Volgens Eurocommissaris Dombrovskis zijn de huidige Europese belastingstelsels niet ingespeeld op de digitaliseerde en geglobaliseerde economie. "De economie is aan het veranderen en onze belastingstelsel moet daarop inhaken."

  Toch is het nog de vraag hoe het Europese belastingplan er precies uit komt te zien. De Commissie zal moeten wachten op de afspraken die gemaakt worden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Zo wordt er ook al jaren gesproken over een zogenoemde digitaks voor grote bedrijven als Facebook en Google. Veel landen, waaronder Nederland, willen deze afspraken op internationaal niveau maken en niet alleen binnen de EU.

  GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout vreest dat de plannen van de Commissie uiteindelijk afgezwakt zullen worden, omdat lidstaten er anders niet mee zullen instemmen. "Besluitvorming met unanimiteit staat een effectieve aanpak van belastingontwijking door grote bedrijven al jaren in de weg. Ook deze voorstellen kunnen weer worden afgezwakt of een stille dood sterven als enkele EU-landen dwarsliggen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 februari 2016 @ 00:22
  #3
  reactie op (#2) Patrick

  Goedemorgen, IKEA heeft in de jaren van 2009 tot en met 2014 zeker één miljard euro aan belasting ontweken met een constructie die draait om de Nederlandse dochter Inter IKEA Systems. Dit schrijft de Volkskrant op basis van berekeningen van de Groenen in het Europees Parlement.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4243707/2016/02/12/IKEA-ontweek-miljard-euro-aan-belastingen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2145/Belastingen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 januari 2013 @ 09:07
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Voor bedrijven is Nederland zeker weten een belastingparadijs, dat komt doordat we hier op bepaalde producten een 'nul procent' belastingtarief kennen. Dat staat gelijk aan niks hoeven te betalen, maar toch is het niet het zelfde als belastingvrij.

  Bedrijven met vestigingen in meerdere landen mogen zelf kiezen in welk van die landen ze hun belasting betalen, zo lang de producten maar belast worden. Als producten ergens belastingvrij zijn mag dat land niet gekozen worden, maar omdat we in Nederland spreken over nul procent en niet over belastingvrij mag Nederland wel gekozen worden. Bedrijven maken daar slim gebruik van door een postbusadres hier te openen, daarmee hebben ze hier dus een vestiging en mag Nederland gekozen worden voor de belasting. Zelfs al heeft het bedrijf verder niks met Nederland.

  Deze regeling is krom natuurlijk, want zo ontneem je andere landen hun belasting inkomsten en die postbusbedrijven leveren Nederland geen geld en geen werkgelegenheid op. Met name ontwikkelingslanden zouden die belastinginkomsten goed kunnen gebruiken, de hoeveelheid belasting die ze op deze manier via Nederland mislopen wordt geschat op drie tot wel tien keer het bedrag dat Nederland geeft aan ontwikkelingshulp (varieert per land).

  De SP heeft dit onderwerp meerdere keren aan de kaak gesteld, die willen het wel veranderen. Maar die veranderingen worden telkens tegengehouden door de VVD, die zogenaamd bang is dat bedrijven uit Nederland vertrekken. Ja, die postbusbedrijven zullen inderdaad uit Nederland vertrekken. Maar is dat erg?

  Gewijzigd op 2016-02-13 00:18:10

  smiley_flying.gif

 • woensdag 23 januari 2013 @ 07:55
  #1

  Goedemorgen, NEDERLAND EEN BELASTINGPARADIJS? Althans volgens onderzoek De Volkskrant, zie art. uit AD (bron): Denkt u ook dat wij een BELASTINGPARADIJS zijn? Zie eens 'Iedereen levert behoorlijk in deze maand', andere forumonderwerp hier... tja.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3381584/2013/01/23/Bedrijven-sluizen-geld-weg-via-Nederland.dhtml

  Gewijzigd op 2021-05-19 07:46:19
  handtekeningafbeelding