Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1894 keer bekeken

RAMPEN VOORBEREIDING en Nationaal sms alert?

 • woensdag 30 november 2022 @ 00:06
  #15

  Goedemorgen, NEDERLAND(ERS) NIET GOED VOORBEREIDT OP EEN RAMP, OORLOG of ook CTBERAANVAL, internet 'plat', bijvoorbeeld en dat alles is door de oorlog in Europa des te pijnlijker duidelijk geworden. In de jaren ná de 2e W.O. tot jaren '80, '90, was dat wel zo. Velen hadden extra voedsel voor zeker een week - blik of potjes of anderszins langer houdbaar - in huis alsmede zaklampen, batterijen, kaarsen etc. 

  Maar TIP voor heden ook, bij een cyberaanval of anderszins energie-uitval: Noteer belangrijke telef. nummers apart b.v., die staan meestal in de telefoon, maar... houdt die altijd zo vol mogelijk opgeladen, op gegeven monent als het langer duurt is het 'op'. En het internet valt uit maar ook de hele maatschappij dan, houdt b.v. toch altijd voldoende CONTANT GELD achter de hand, voor het geval de kassa's in de winkel, HET PINNEN niet meer lukt.... (Nu ook incidenteel storing  wel eens,,, maar dan nog geen ramp na een paar uur weer...)     

  En allen die wonen in een laaggelegen landstreek, polder, bewaar alles op zolder indien,...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP   NOS Nieuws•Vandaag, 12:10

  Nederlanders niet goed voorbereid op ramp: 'We zijn een kwetsbaar land'

  Nederlanders moeten zich beter voorbereiden op een potentiële ramp. Dat zegt Pieter-Jaap Aalbersberg, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), in een interview met het AD. Aanstaande donderdag begint een nieuwe campagne.

  "De schokbestendigheid van onze samenleving kan wel omhoog. De voorbereiding op een ramp zijn we al een hele tijd kwijt", zegt Aalbersberg tegen de krant. "Mijn generatie kent het noodpakket van minister Ter Horst nog. Dat besef en die voorbereiding moet weer terugkomen."

  Nieuwe rampencampagne

  Op 1 december begint een campagne waarin Nederlanders wordt verteld hoe ze zich de eerste 72 uur moeten kunnen redden zonder gas, water en stroom na een cyberaanval of ramp. Tips daarvoor zijn te raadplegen op de al bestaande site crisis.nl, die is ontwikkeld door de NCTV.

  In 2009 was er voor het laatst een dergelijke campagne. Toenmalig minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken lanceerde toen de zogeheten Denk Vooruit-campagne. Huishoudens werd geadviseerd om een noodpakket in huis te halen met een opwindbare radio, zakmes en ehbo-doos.

  Aalbersberg en zijn collega's Erik Akerboom (AIVD) en generaal-majoor Jan Swillens (MIVD) waarschuwen in het AD-artikel, een gezamenlijk interview, ook voor naïviteit in het bedrijfsleven.

  Gisteren kwamen de Nederlandse veiligheidsdiensten AIVD en MIVD en de NCTV al met een rapport over de dreiging van onder meer China en Rusland. De drie diensten noemden Nederland "een aantrekkelijk doelwit voor spionageactiviteiten".

  Dat heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van "ondergrondse fysieke energieleidingen", de "hoog ontwikkelde digitale infrastructuur" en de "hoogwaardige kennis van bedrijven en instellingen" in Nederland.

  Russische spionnen

  Volgens Swillens moeten Nederlanders een vertaling naar hun eigen situatie kunnen maken. "Wat betekent deze dreiging nu voor mij? Ik werk nu bij een Chinees bedrijf, kan ik daar blijven werken? Of: ik doe zaken met landen waar ik misschien geen heel goed gevoel bij heb, kan dat wel?"

  De gedachte dat een open economisch systeem en economische afhankelijkheid oorlog en strijd voorkomen is "heftig veranderd", zegt Aalbersberg. "Rusland wil de stabiliteit ondermijnen, China wil het machtigste land ter wereld worden." Swillens: "Als je nu kijkt naar cyber-China: ze zijn buitengewoon capabel, ze willen hier kennis jatten en doen dat ook. Dus staan alle seinen op rood."

  In een reactie op het rapport van de veiligheidsdiensten heeft het kabinet gezegd dat de aanpak van dreigingen van andere landen in een hogere versnelling moet, "in het licht van het onguurdere en instabielere geopolitieke klimaat."

  Bekend is dat Russische militaire inlichtingendiensten bijvoorbeeld dekmantelbedrijven opzetten om de sancties en handelsbeperkingen te omzeilen. Eerder dit jaar werden nog zeventien Russische spionnen het land uit gezet.

  In deze video vertelt Nieuwsuur over de identiteit van de zeventien spionnen die het land werden uitgezet:

  17:39 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Zo achterhaalden we de identiteit van 17 Russische spionnen

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 juni 2014 @ 07:13
  #14
  reactie op (#13) catootje

  Quote: catootje

  woensdag 04 juni 2014 @ 17:12

  goedenavond, men moet zich aanmelden met de mobile tel. en dan komt er zo nu en dan een bericht
  hier kan men alles erover lezen, 
  www.nl-alert.nl 

  Goedemorgen Catootje bedankt voor deze tip! Wist dat ook niet, velen kunnen zich nu desgewenst aanmelden daar.


   www.nl-alert.nl 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 juni 2014 @ 17:12
  #13
  reactie op (#11) Gotspe

  goedenavond, men moet zich aanmelden met de mobile tel. en dan komt er zo nu en dan een bericht


  hier kan men alles erover lezen, 


  www.nl-alert.nl 

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 juni 2014 @ 14:32
  #12
  reactie op (#11) Gotspe

  Hallo leden ik heb ook geen bericht waarschuwing gehad op de telefoon hoor. Ik denk dat je dat moet melden wat meneer gospe al zegt? ik weet niet waar, nou ik wens u nog een goede dag verder.

 • woensdag 04 juni 2014 @ 12:09
  #11
  reactie op (#10) jeroen007

  Goede middag. Ik heb ook niets ontvangen, ik denk dat je ergens jezelf daarvoor moet opgeven of doen ze zo maar iets naar wie dan ook? Weet iemand dat?

 • woensdag 04 juni 2014 @ 08:25
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  goeden morgens ik heb geen berichte gekrege hoor op de mobiel tel foon begrijp ik wel? ik wens u nog een pretige dage ook weer hoor 1.gif  

 • woensdag 04 juni 2014 @ 06:51
  #9
  reactie op (#8) catootje

  Goedemorgen, nee ik heb niets geen bericht ontvangen, ik zou ook niet weten wie er allemaal voor in aanmerking komen óm te ontvangen? Zijn er meer leden die het wel hebben ontvangen? 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 juni 2014 @ 21:11
  #8

  goedenavond, ik heb het wel ontvangen

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • maandag 02 juni 2014 @ 07:14
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, ook vandaag, 2 juni wordt het nationale sms-alertsysteem weer getest. Miljoenen (?) mobiele telefoons ontvangen vandaag dit testberciht rond 12.00 uur. U OOK, DENKT U en laat u even weten OF u dit ook heeft ontvangen? DANK!117.gif

  TESTBERICHT+rampen-alert+mobiele+telef.+

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3665302/2014/06/02/Testbericht-voor-rampen-naar-miljoenen-telefoons.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ -- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-06-16 06:23:28
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 februari 2013 @ 07:15
  #5
  reactie op (#4) Gotspe

  Quote: Gotspe

  dinsdag 05 februari 2013 @ 12:58

  Goede middag. Het sms systeem werkt dus nog helemaal niet goed. Dan maar beter de alarmsirenens. Ja sorry dat bericht stond hier ook al in het forum en sluit daar eigenlijk bij aan had ik niet zo snel aan gedacht?

  Goedemorgen, geeft niet hoor maar inderdaad stond er al een forumitem over in deze topic. Vandaar dat ik laatst ook de kop van het forum iets veranderd heb om eerst even te kijken of er al over gediscussieerd wordt, maar heel goed dat er leden zijn en blijven die onderwerpen hier blijven plaatsen! 117.gifDANK! 36.gif

  Gewijzigd op 2013-02-06 07:16:15
  handtekeningafbeelding