Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

6404 keer bekeken

VEEL MIS IN GEZONDHEIDSZORG? Ziekenhuizen sluiten, medicijn tekort...

 • vrijdag 26 oktober 2018 @ 00:30
  #47
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, HOOFDNIEUWS VANDAAG, 5 ZIEKENHUIZEN FAILLIET, SLOTERVAART-ZIEKENHUIS LIJKT VOORGOED, patienten moeten voor 15.00 u morgenmiddag zijn overgeplaatst naar andere ziekenhuizen, dat is al volop bezig. 'Lopende patieneten' onderzoeken poli's etc. die weten niet wat 'nu'. Ook het personeel komt op straat te staan. De Flevolandziekenhuizen lijken nog enigszins gered te kunnen worden, voorlopig nog, zij gedeeltelijk geopend.

  Een grote maatschappelijke schande, en feitelijk FAILLIET VAN DE MAATSCHAPPIJ, 'vrije marktwerking' (??!) etc... nu zie vorige artikelen...

  Zie en lees verder art. van NU.nl - NOS-NIEUWS twitter (bron) 

  Vrijdag 26 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Minister denkt dat deel failliete ziekenhuis Lelystad behouden kan blijven

  Minister denkt dat deel failliete ziekenhuis Lelystad behouden kan blijven

  25 oktober 2018 20:17 Laatste update: 14 minuten geleden

  Een deel van de zorg die het failliete ziekenhuis in Lelystad bood, kan mogelijk behouden blijven. De curatoren van de bankroete IJsselmeerziekenhuizen overleggen daarover met de ziekenhuizen in de omtrek en met de zorgverzekeraars, laat minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) weten.

  Mochten de afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad definitief sluiten, dan heeft dat gevolgen voor het Westfries Gasthuis in Hoorn. Dat ziekenhuis is dan verplicht de eigen afdelingen open te houden, om te voorkomen dat Flevolanders niet binnen drie kwartier kunnen worden geholpen.

  Het ministerie van Volksgezondheid zorgt ervoor dat de ziekenhuizen voor hun laatste behandelingen hun aansprakelijkheidsverzekering niet verliezen. Het departement stelt zich garant om het eigen risico van de verzekering zo nodig op te brengen.

  Donderdagavond riepen huisartsen van de Huisartsengroep Lelystad patiënten en collega's op niet meteen weg te lopen bij de ziekenhuizen die onderdeel zijn van de IJsselmeerziekenhuizen. Donderdag werden de ziekenhuizen door de rechtbank failliet verklaard.

  Berend Jansen, huisarts in Swifterbant en voorzitter van Medrie, zei tegen Omroep Flevoland dat hij vertrouwen heeft in een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. "Die doorstart wordt alleen maar bemoeilijkt als we nu definitief weglopen met z'n allen", aldus Jansen.

  'Afspraken afzeggen helpt echt niet'

  Volgens Ingrid Letsch, zelf ook huisarts en voorzitter van Huisartsengroep Lelystad, moeten patiënten niet "alle afspraken afzeggen en inplannen bij andere ziekenhuizen". Ze denkt dat dit "echt niet helpt". Als het mogelijk is, blijven huisartsen ook doorverwijzen naar de failliete ziekenhuizen.

  Door de hoge kosten voor het inhuren van personeel waren de IJsselmeerziekenhuizen in financiële problemen gekomen. Volgens een woordvoerder bleek de afgelopen dagen dat verzekeraars niet meer geloofden een "gezonde financiële toekomst".

  Sluiting MC Slotervaart: 'De sfeer was dramatisch'

   Sluiting ziekenhuis: 'De sfeer was dramatisch, personeel overstuur'

  Mogelijk kandidaat voor overname IJsselmeerziekenhuizen

  De vier vestigingen van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk vallen onder het moederbedrijf MC Groep. Ook het Amsterdamse ziekenhuis MC Slotervaart valt onder dit concern.

  Woensdagavond liet Cees de Bruin, voorzitter van de cliëntenraad van MC Groep, aan dNOS weten dat er mogelijk een kandidaat is die de IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen. De vier vestigingen zouden dan open kunnen blijven.

  De gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en de gemeenten Almere, Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde noemden het eerder "onacceptabel dat de continuïteit van de zorg stopt en dat het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt".

  Volgens de gemeenten zijn de afstanden in de provincie te groot en worden daardoor de aanrijtijden van ambulances nu al niet gehaald.

  Donderdagavond komen de gemeenteraad van Noordoostpolder en de Provinciale Staten bijeen om over de ontstane situatie rond de IJsselmeerziekenhuizen te praten.

  Ook MC Slotervaart failliet verklaard

  Donderdag werd ook MC Slotervaart in Amsterdam failliet verklaard. Alle patiënten moeten voor vrijdag 15.00 uur worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. 

  Volgens Mariska Tichem, bestuursvoorzitter van MC Slotervaart, kan het ziekenhuis in Amsterdam geen doorstart maken. "Het faillissement is definitief, er is geen redding", aldus Tichem.

  Ziekenhuizen in de omgeving van de IJsselmeerziekenhuizen nemen patiënten over. Het gaat om ziekenhuizen in Harderwijk, Zwolle, Sneek en Almere.

  Door: NU.nl/ANP | Beeld: ANP

  36 reacties  

  Lees meer over: 

  Zorg

  BEKIJK OOK

  Failliete ziekenhuizen: per patiënt kijken wie waarnaartoe moet

  Minister: patiëntenzorg failliete ziekenhuizen veilig afgebouwd

  De curatoren hebben aangegeven dat er voldoende geld is voor een veilige afbouw. De medewerkers krijgen hun loon via het UWV.

  'Alle patiënten Slotervaartziekenhuis morgenmiddag in een ander bed'

  Voor morgen 15.00 uur moeten alle patiënten van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis naar een ander ziekenhuis zijn vervoerd. Volgens curator Marc van Zanten gaat dat... 

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 oktober 2018 @ 00:41
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG 'FAILLISEMENT ZIEKENHUIZEN': KOPER VOOR MC IJSSEL-MEERZIEKENHUIZEN en patiëntenstop MC Slotervaart. Onbegrijpelijk deze gang van zaken, voor zowel patienten (wij allemaal in feite) en het personeel.... Eigenlijk zou het Ministerie (de politiek) nu in het algemeen maatschappelijk belang de touwtjes in handen moeten nemen? .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Koper voor MC IJsselmeerziekenhuizen', patiëntenstop MC Slotervaart

  GISTEREN, 22:14

  AANGEPAST GISTEREN, 22:47

  BINNENLAND

  ANP

  Er is een serieuze overnamekandidaat voor MC IJsselmeerziekenhuizen, zegt voorzitter Cees de Bruin van de cliëntenraad. Gisteren werd bekend dat MC IJsselmeerziekenhuizen samen met het MC Slotervaart in Amsterdam uitstel van betaling hebben aangevraagd, vaak een voorbode van een faillissement.

  De Bruin, die de belangen behartigt van de patiënten, wil niet vertellen wie de kandidaat is. Hij zegt dat er wordt gewerkt aan een serieus plan om het ziekenhuis deels open te houden. Het zou gaan om alle vier de locaties van MC IJsselmeerziekenhuizen: in Lelystad, Emmeloord, Dronten en op Urk.

  De overname geldt niet voor het MC Slotervaart, dat ook in zwaar weer zit. De Bruin: "Slotervaart, zeg ik eerlijk, is voltooid verleden tijd". De cliëntenraadvoorzitter benadrukt dat er genoeg andere zorgverleners in de hoofdstad zitten die in het gat van het Slotervaartziekenhuis kunnen springen.

  Patiëntenstop

  Het Amsterdamse ziekenhuis maakte vanavond bekend geen nieuwe patiënten meer op te nemen. "De operatiekamers en intensive care blijven alleen operationeel voor patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen", laat het MC Slotervaart weten.

  Het ziekenhuis neemt de maatregel vanwege een acuut personeelstekort. "Het is onverantwoord om deze afdelingen voor nieuwe patiënten open te houden." Het tekort is ontstaan doordat veel uitzendkrachten zijn gestopt.

  Voor zover patiënten van het Slotervaartziekenhuis geen bericht hebben ontvangen, blijven bestaande afspraken staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die worden behandeld voor kanker, zegt een woordvoerder. Vanaf dinsdag is ook de afdeling spoedeisende hulp gesloten.

  MC IJsselmeerziekenhuizen bestaat uit het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad en poliklinieken in Dronten, Emmeloord en op Urk. Het heeft in totaal 250 bedden en er werken 821 mensen. Jaarlijks komen er ruim 70.000 patiënten in het ziekenhuis.

  Het MC Slotervaart beschikt over 150 bedden en er werken 1095 medewerkers. Jaarlijks komen er bijna 90.000 patiënten in het ziekenhuis.

  In Lelystad was vanavond een extra raadsvergadering over de situatie van het MC Zuiderzee, de grootste locatie van MC IJsselmeerziekenhuizen. Burgemeester Adema zei daar dat een faillissement begin volgende week niet uit te sluiten is.

  Ze zei ook dat ze "er alles aan wil doen" om ervoor te zorgen dat er een ziekenhuis in Lelystad blijft. "Er is één probleem: daar gaat de gemeente of de provincie niet over. De zorgverzekeraars spelen hierin de hoofdrol."

  Matthijs Holtrop 🎙

  @MHoltrop

  Gemeente #Lelystad kan niks doen, moet afwachten. Voelt nu als geen ander de macht vd zorgverzekeraar, die van ene op andere moment de stekker eruit trekt. Patiënten de dupe, volgens personeel zijn levens in gevaar #r1jn @nos

  3 uur geleden

  De gemeenteraad van Lelystad vreest dat sluiting van het ziekenhuis ertoe leidt dat mensen verder dan 45 minuten van een ziekenhuis komen te wonen. Wettelijk is vastgelegd dat iedere Nederlander binnen drie kwartier op een spoedeisende hulp moet kunnen zijn.

  Minister Bruins voor Medische Zorg schreef gisteren aan de Tweede Kamer dat het sluiten van de locaties in Flevoland voor wat die norm betreft geen gevolgen heeft.

  Eerder vandaag werd bekend dat de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van MC IJsselmeerziekenhuizen per direct zijn gesloten. Ook hebben uitzendbureaus en detacheerders vandaag hun verpleegkundigen teruggetrokken.

  BEKIJK OOK

  IJsselmeerziekenhuizen sluiten afdelingen verloskunde, kindergeneeskunde

  Twee ziekenhuizen in zwaar weer, wat merkt de patiënt?

  Eerste hulp Slotervaart dicht, ook IJsselmeerziekenhuizen in acute geldnood

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 24 oktober 2018 @ 00:26
  #45
  reactie op (#44) herman_dad

  Goedemorgen, ENKELE ZIEKENHUIZEN IN FINANCIEEL ZWAAR WEER, FEITELIJK FAILLIET. 'PRIVATISERING'?? Zie hier één van de maatschappelijke resultaten...Het gaat dus duidelijk niet goed in de gezondheidszorg en veel mis, zeker financieel. De patienten hebben er nog niet veel 'last' van, ze blijven (nog??) open... maar wees op uw hoede, kan ineens anders zijn en dan?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Twee ziekenhuizen in zwaar weer, wat merkt de patiënt?

  GISTEREN, 21:02

  BINNENLAND

  ANP

  Twee ziekenhuizen staan de op de rand van een faillissement: het MC Slotervaart in Amsterdam en MC IJsselmeerziekenhuizen met locaties in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk. Het betekent onzekerheid voor de ruim 2000 medewerkers, maar ook voor de patiënten.

  In Amsterdam zijn er nu al gevolgen voor (potentiële) patiënten; de afdeling spoedeisende hulp (SEH) is daar per direct dicht. Niet per se heel ingrijpend, want er zijn genoeg andere ziekenhuizen met een SEH in de hoofdstad. De SEH van MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad blijft voorlopig open.

  Wettelijk is vastgelegd dat iedere Nederlander binnen 45 minuten op een spoedeisende hulp moet kunnen zijn. Volgens minister Bruins voor Medisch Zorg heeft eventuele sluiting van beide ziekenhuizen wat dat betreft geen gevolgen, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

  "Beide ziekenhuislocaties zijn niet 'gevoelig' voor de bereikbaarheid van spoedeisende hulp en acute verloskunde in de regio's. Dat wil zeggen dat bij een eventueel faillissement van deze instellingen het aantal mensen in Nederland dat niet binnen de norm van 45 minuten een afdeling spoedeisende hulp of acute verloskunde kan bereiken, niet toeneemt."

  Bewindvoerder

  De zorg voor mensen die er al patiënt zijn, is in beide ziekenhuizen gegarandeerd, zegt MC-Slotervaart bestuursvoorzitter Marika Tichem. "Wij gaan er samen voor zorgen dat patiënten kwalitatief goede zorg blijven ontvangen in deze uiterst onzekere periode. Tot nader order blijven alle behandelingen doorgaan en afspraken die al staan gehandhaafd."

  Haar collega-bestuursvoorzitter Sjoerd de Blok van MC IJsselmeerziekenhuizen maakte wel een voorbehoud: "Onze hardwerkende verpleegkundigen en artsen zullen strijden voor hoogwaardige patiëntenzorg, tot de dag waarop de bewindvoerder het toelaat".

  Er zijn voldoende andere ziekenhuizen in de omgeving. Dus dat is niet zo erg voor patiënten.

  Wim Groot, zorgeconoom

  Beide ziekenhuizen hebben uitstel van betaling aangevraagd en krijgen te maken met een bewindvoerder die gaat kijken wat er moet gebeuren: een doorstart, een faillissement of een overname.

  Zorgeconoom Wim Groot denkt dat het MC Slotervaart moeilijk te redden is. "Er is in Amsterdam een overcapaciteit aan bedden en er zijn voldoende andere ziekenhuizen in de omgeving. Dus dat is niet zo erg voor patiënten."

  Patiënten, bedden en medewerkers

  Het Amsterdamse ziekenhuis beschikt over 150 bedden en er werken 1095 medewerkers. Jaarlijks komen er bijna 90.000 patiënten in het ziekenhuis.

  MC IJsselmeerziekenhuizen bestaat uit het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad en poliklinieken in Dronten, Emmeloord en op Urk. Het heeft in totaal 250 bedden en er werken 821 mensen. Jaarlijks bezoeken ruim 70.000 patiënten het ziekenhuis.

  In Flevoland is het een ander verhaal. "Als die locaties dichtgaan, moeten mensen veel verder reizen om zorg te krijgen. De mensen daar gaan erop achteruit. Gezien de afstanden zou het ziekenhuis in Lelystad in een of andere vorm overeind moeten blijven."

  Voor niet-spoedeisende ziekenhuiszorg zijn geen harde eisen wat betreft maximale afstand, legt Groot uit. "Maar er moet wel voldoende zorg zijn binnen een aanvaardbare afstand. Het moet dus in de regio zijn."

  Minister Bruins schrijft in zijn brief dat de zorgverzekeraars daarvoor moeten zorgen. "Het is de verantwoordelijkheid van de betrokken zorgverzekeraars om te voldoen aan hun wettelijke zorgplicht. Dat wil zeggen dat de continuïteit van de zorgverlening in de regio geborgd blijft (...). De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de grootste zorgverzekeraar in beide regio's, Zilveren Kruis, gevraagd om hiervoor een plan op te stellen."

  Een chirurg die honderd keer dezelfde operatie doet, wordt beter dan een chirurg die dat één keer doet.

  Wim Groot, zorgeconoom

  De reden dat beide ziekenhuizen in zwaar weer zitten, zijn stijgende personeelskosten en tegenvallende inkomsten. Volgens zorgeconoom Groot kampen meer streekziekenhuizen daarmee. "Patiënten kiezen steeds vaker voor een gespecialiseerd ziekenhuis. Dus vooral in regio's waar dergelijke ziekenhuizen zijn, kunnen de kleinere streekziekenhuizen in gevaar komen."

  Dat kan leiden tot langere reistijden voor patiënten, maar uiteindelijk ook tot betere zorg, want de ziekenhuizen die over blijven kunnen zich nog verder specialiseren. "En dat is weer goed voor patiënten. Een chirurg die honderd keer dezelfde operatie doet, wordt beter dan een chirurg die dat één keer doet."

  BEKIJK OOK

  Eerste hulp Slotervaart dicht, ook IJsselmeerziekenhuizen in acute geldnood

  Wilhelmina Ziekenhuis Assen krijgt mobiele verloskamer

  Ervaringsdeskundige rukt op in de zorg, 'die kent de weg naar herstel'

  Deel dit artikel: 

  VU-ziekenhuis Amsterdam deels gesloten vanwege ict-storing

   GISTEREN, 12:37 IN BINNENLAND

  De spoedeisende hulp is weer open, maar alle afspraken op de poliklinieken zijn afgezegd.

  Gewijzigd op 2018-10-24 07:00:46
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 24 mei 2018 @ 01:07
  #44
  reactie op (#43) herman_dad

  Goedemorgen: Nu echt eind aan regeljungle zorg: 'Mens moet centraal staan', Wat een prachtige woorden van het Kabinet... maar komt er ook iets van terecht? 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  23 mei 2018 11:30

  Nu echt eind aan regeljungle zorg:

  'Mens moet centraal staan'.

  De regelgeving in de zorg moet nu echt omlaag. 

  © ANP

  De administratieve lasten in de zorg moeten vanaf nu elk jaar omlaag. Het kabinet heeft samen met ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen een lange lijst gemaakt met regels die geschrapt kunnen worden. Streven: 'Mensen moeten centraal staan, en niet de regels.'

   

  Talloze formulieren invullen, taken afvinken en eindeloos papierwerk. Artsen en verpleegkundigen besteden tot hun grote ergernis gemiddeld 40 procent van hun tijd aan administratie. Van ruim de helft daarvan zien ze het nut niet in.

  Nu moet het lukken

  Er werden al meerdere actieplannen geïntroduceerd om die regeldruk aan te pakken, maar in de praktijk blijkt dat lastig. Zo werd onder de vorige staatssecretaris Van Rijn eind 2016 nog een proef gedaan waarbij instellingen regels overboord gooiden. 

  Nu moet een nieuw actieplan, waarbij het kabinet en de gezondheidszorg samenwerken ,elk jaar de regeldruk omlaag brengen. De plannen zijn gemaakt met een groot aantal verschillende partijen die actief zijn in de zorg.

  Doel is dat zorgverleners meer tijd krijgen voor patiënten en meer plezier ervaren in hun werk, wat weer meer mensen kan overtuigen om voor een baan in de zorg te kiezen. 

  40 procent aan administratie

  In het nieuwe actieplan is het gevoel van artsen en verpleegkundigen leidend: zij moeten gaan ervaren dat zij minder tijd kwijt zijn aan onzinnige klusjes. Dit gaat er onder meer veranderen:

  • de druk die artsen en verpleegkundigen ervaren moet omlaag.
  • ziekenhuizen kunnen stoppen met dubbele registratie. 
  • Ook hoeven huisartsen niet meer elk jaar hulpmiddelen voor chronische aandoeningen aan te vragen.
  • Verzekeraars gaan verder dezelfde declaratiesystemen gebruiken.
  • Ook verdwijnt de gehate vijfminutenregistratie in de wijkverpleging, waardoor verpleegkundigen van iedere vijf minuten moesten opgeven waaraan ze die hebben besteed.

  Waarom de werkdruk in de zorg zo hoog is

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Uit onze serie 'Lieve Premier' van vorig jaar: de helft van het zorgpersoneel heeft last van hoge werkdruk.

  Verstikkende regels 

  De verstikkende regels komen niet alleen uit Den Haag, maar ook van de inspectie, van zorgverzekeraars en van zorginstellingen zelf. Verantwoordelijk ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis beloven in ieder geval dat zij zich zullen beheersen en alleen als het echt nodig is nog nieuwe regels opleggen.

  De afgelopen maanden zette de zorg tijdens zogeheten schrapsessies op een rij welke regels wel gemist kunnen worden. Dat leverde tientallen voorbeelden op, waarvan er heel wat in het actieplan zijn terechtgekomen. "Het is tijd om weer te vertrouwen op onze zorgprofessionals. Het registreren moet proportioneel zijn en het moet duidelijk zijn welk doel ermee gediend is. Die balans is in de loop der tijd zoek geraakt", stellen Blokhuis en De Jonge. 

  In Oss werken ze al met minder regels: 

  Volgens de makers van het actieplan werken ze in Oss al op de goede manier: "In de wijk Ruwaard in de gemeente Oss is radicaal gekozen voor een andere aanpak. De héle wijk wordt bekostigd vanuit één budget zodat er zonder budgetschotten geld kan worden ingezet voor de inwoners van Ruwaard, en de regeldruk voor gemeente, zorgaanbieders en inwoners naar beneden gaat. De vraag van de bewoners van de wijk staat hierbij centraal zonder dat er eerst wordt gekeken naar wie er moet betalen of wat dat budget aan activiteiten toestaat. Op die manier worden burgers niet belast met allerlei procedures, formulieren en instanties, maar is er één aanspreekpunt in de wijk voor alle ‘problemen’ en die op basis van het contact met de inwoners direct passende zorg kan inzetten. Hierdoor vermindert de regeldruk voor burgers, omdat zij niet naar verschillende loketten hoeven en verschillende beschikkingen moeten aanvragen. De zorg die nu wordt ingezet, is meestal eerder en lichter dan de huidige zorg. Omdat er anders gekeken wordt naar de zorgvragen, er integrale plannen gemaakt worden en er sneller wordt gehandeld, wordt er in de wijk gewerkt aan preventie en collectieve oplossingen."

  Meer op rtlnieuws.nl
  Snel eind aan bemiddelingsbureaus in zorg

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-10-24 00:44:08
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 maart 2016 @ 06:00
  #43
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, er is een groeiend tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen. Alleen al in de wijkverpleging zullen er eind dit jaar duizend werknemers te weinig zijn. De beroepsgroep en de gezamenlijke zorgondernemers trekken daarover aan de bel.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4264608/2016/03/17/Noodklok-groeiend-tekort-hoogopgeleide-verplegers.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 februari 2016 @ 00:19
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, vindt u dit ook, of heeft u ook opmerkingen hierover? Het eigen risico in de zorg moet naar nul. Dat zei SP-leider Emile Roemer zondag in het tv-programma WNL op Zondag. Het eigen risico is nu veel te hoog, aldus Roemer. Het is een ,,boete op ziek zijn" die niets te maken heeft met solidariteit. Het afbouwen van het eigen risico zou wat hem betreft niet in één keer hoeven, maar stapsgewijs.

  Ook wil hij af van de macht van de zorgverzekeraars. ,,Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt." Roemer pleit daarom voor één publieke zorgvoorziening voor alle Nederlanders. De zorgpremie zou dan inkomensafhankelijk worden. Volgens de SP-leider zou dat betekenen dat ,,70 procent van de mensen erop vooruit gaat, en daar is niets mis mee", aldus Roemer.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4244458/2016/02/14/Roemer-SP-niet-in-een-kabinet-met-dit-zorgstelsel.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 januari 2016 @ 01:18
  #41
  reactie op (#40) herman_dad

  Goedemorgen, door een 'ernstige fout' zijn de gegevens van patiënten van twee Nederlandse ziekenhuizen en een Belgisch ziekenhuis op straat komen te liggen. Daarover heeft het Belgische IT-bedrijf iGuana, verantwoordelijk voor het versturen van de databestanden, de ziekenhuizen maandag geïnformeerd.

  Zie en lees art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4231869/2016/01/25/Persoonsgegevens-op-straat-door-datalek-bij-ziekenhuizen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPE Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  Gewijzigd op 2016-01-26 01:20:23
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 december 2015 @ 01:05
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, websites van bijvoorbeeld ziekenhuizen en het Huisartsen Genootschap spelen ongewild surfgedrag door aan commerciële bedrijven. Dat kan gevoelige informatie bevatten over patiënten, zo blijkt uit onderzoek van Zembla waar de NOS over bericht.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4204131/2015/12/08/Medische-websites-delen-ongewild-data.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 november 2015 @ 01:16
  #39
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, het water staat het zorgpersoneel aan de lippen; hun werkomstandigheden zijn afgelopen jaar drastisch verslechterd. In 2014 meldde 1 op de 3 zorgmedewerkers dat er dagelijks te weinig personeel is om goed voor iedereen te zorgen. Een jaar later meldt 1 op de 2 een onaanvaardbaar personeelstekort.

  Zie en lees verder art. AD bron

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4188388/2015/11/17/Personeel-wanhopig-door-werkomstandigheden-zorg.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2234/Gezondheidszorg/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 november 2015 @ 01:47
  #38
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, de Hilversumse moeder Marian Zurhaar, wier twee kinderen zelfmoord pleegden, sleept de behandelaren van de ggz voor het tuchtcollege. InEenVandaag doet ze haar verhaal. Volgens haar had de dood van haar kinderen voorkomen kunnen worden.

  Wanhopige ouders trekken zelf de portemonnee om de psychische behandeling van hun kind te regelen. Gemeenten stellen de behandelkosten vaak boven de beste zorg. Ouders nemen het heft daarom in eigen handen. 'Zo dreigt een tweedeling. Niet alle ouders kunnen een behandeling betalen.'

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4180948/2015/11/07/Moeder-sleept-ggz-voor-gerecht-om-dood-kinderen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4180696/2015/11/07/Ouders-betalen-vaker-zelf-voor-behandeling-kind.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding