Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2544 keer bekeken

ZORGVERLENERS/AANBIEDERS ouderen en gehandicapten o.a.

  • donderdag 27 juni 2019 @ 00:48
    #15
    reactie op (#14) herman_dad

    Goedemorgen, (TE) HOGE WINSTEN BIJ 97 ZORGAANBIEDERS...? Terwijl de 'winst' maar miniem is, normaal gesproken, dus sprake van 'fraude'? Opvallend zeker ook dat er wordt gezegd 'je wordt er niet rijk van'? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    'Hoge winsten bij 97 zorgaanbieders mogelijk door fraude'.

    NOS

    VANDAAG, 20:26

    BINNENLANDCULTUUR & MEDIA

    Bijna honderd zorgbedrijven boeken grote winsten, terwijl in de sector hooguit drie procent winst gangbaar is. Dat melden de programma's PointerReporter Radio en nieuwssite Follow the Money. Zij deden onderzoek naar de winsten van bedrijven in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg.

    De 97 bedrijven die de hoogste winsten boeken, hebben in 2017 bij elkaar opgeteld ruim vijftig miljoen euro verdiend. Het gaat om gemiddeld twintig procent van de omzet. Een zorgorganisatie uit Almelo schiet er met een winstpercentage van bijna 67 procent ver bovenuit.

    Mogelijk fraude

    Volgens Follow the Money, Pointer en Reporter Radio zijn de hoge winsten mogelijk gerealiseerd doordat de gedeclareerde zorg niet volledig is geleverd. Dat kan duiden op fraude.

    Zorgbedrijven mogen winst maken, maar het ministerie van Volksgezondheid noemt extreme winsten maatschappelijk ongewenst.

    'Je wordt er niet rijk van'

    Zorgverzekeraar DSW vindt de hoge winsten opvallend en pleit voor verder onderzoek. "Een normale zorgaanbieder kan deze diensten leveren met ongeveer twee tot drie procent winst. Is dat hoger, dan is er iets niet in orde", zegt Aad de Groot, voorzitter van de raad van bestuur van DSW tegen Pointer.

    De directeur van Thuiszorg West-Brabant zegt: "Als je rechtmatig declareert, dan word je er niet rijk van. De tarieven staan onder druk. Het kan allemaal net, en dan houd je een à twee procent over. Maar meer niet."

    Uit navraag van de journalisten blijkt dat de bedrijven nauwelijks worden gecontroleerd. De Nederlandse Zorgautoriteit zegt dat onderzoeken ingewikkeld en tijdrovend zijn en dat er door de beperkte capaciteit keuzes moeten worden gemaakt.

    Behoorlijk feitenonderzoek

    De Rotterdamse organisatie Thuiszorg Naborgh stapte naar de rechter om de publicaties op het laatste moment te voorkomen. Maar de rechtbank ging daar niet in mee.

    Die vindt dat een publicatie slechts bij hoge uitzondering kan worden tegengehouden. Dat er mogelijk iets negatiefs over het bedrijf wordt gezegd, is niet genoeg.

    Bovendien vindt de rechtbank dat de journalisten behoorlijk feitenonderzoek hebben gedaan en Thuiszorg Naborgh genoeg gelegenheid hebben gegeven om een reactie te geven op het onderzoek.

    Over Thuiszorg Naborgh schrijft Follow the Money: "De 29-jarige verpleegkundige Shanna Naborgh (...) richtte het bedrijf in 2015 op, na eerder als zelfstandig verpleegkundige te hebben gewerkt. Twee jaar later had ze zichzelf een miljoen euro winst uitgekeerd (...). Dat laat de winstmarge van het bedrijf, die steevast ver boven de 35 procent uitkomt, makkelijk toe."

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • maandag 12 november 2018 @ 00:24
    #14
    reactie op (#3) herman_dad

    Goedemorgen, NOG MEER BLUNDERS IN GEZONDHEIDSZORG? 'MARKTWERKING' maakt nu voor velen, organisaties en ook ons, patienten, ZORGVERLENERS, vele slachtoffers meer vooral op financieel gebied. Het meest verkeerde systeem dat wij de mens hebben ontwikkeld, 'marktwerking' etc. 'Vrije marktwerking is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans voor een maatschappij, zo ingericht als de onze'. (boek Van Homo sapiens...weer) En we maken het en gáán dat nog meer meemaken, elke dag weer.

    Tevens een groot maatschappelijk belang ook, vandaar ook op 2 clubs geplaatst. Meer en meer groeiend aantal bezoekers, lezers hier, zie de 'Statistieken', elke dag. vermoedelijk ook wel veel dezelfde personen, te veel info op de nieuwsclubs, uiteraard. Dank daarvoor, al die bezoekers en het doorgeven van de links hier....  

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Minister dreigt met lagere vergoeding voor zorgverleners zonder contract.

    GISTEREN, 07:33

    AANGEPAST GISTEREN, 10:32

    BINNENLANDPOLITIEK

    Een wijkverpleegkundige aan het werk ANP

    Zorg verlenen zonder prijsafspraken moet minder lonend worden, zodat zorgaanbieders en verzekeraars meer contracten gaan afsluiten. Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid is zorg zonder contract duurder. Dat kan leiden tot hogere premies en ondoelmatige zorg. Vooral in de wijkverpleging en de geestelijke gezondheidszorg (ggz) worden steeds minder contracten afgesloten.

    De minister heeft met zorgverzekeraars en zorgaanbieders afspraken gemaakt om contracten in de zorg te stimuleren. Zo kunnen zorgverzekeraars het zorgaanbieders bijvoorbeeld moeilijker maken om niet-gecontracteerde zorg te leveren.

    Contracten in de zorg: hoe zit het?

    Iedereen in Nederland is verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen voor een naturapolis of een restitutiepolis. Als je zorg nodig hebt en je hebt een naturapolis, dan moet je naar een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft. Doe je dat niet, dan hoeft je zorgverzekeraar niet alle kosten te vergoeden. Gemiddeld krijg je bij een naturapolis zo'n 75 tot 80 procent van een niet-gecontracteerde behandeling vergoed. De rest moet je zelf betalen. Als je een restitutiepolis hebt, dan kun je naar iedere zorgverlener die je wilt. Zo'n polis is wel duurder.

    Als dat niet lukt en de hoeveelheid niet-gecontracteerde zorg blijft stijgen, wil De Jonge de wet aanpassen. De vergoeding voor artsen, verpleegkundigen en instellingen zonder contract moet dan omlaag, vindt hij. Zij krijgen nu nog minimaal driekwart van de rekening vergoed.

    16.000 extra cliënten

    "Het is niet eerlijk dat de een twee keer zoveel zorg krijgt via ongecontracteerde zorg dan de ander via gecontracteerde zorg", zegt De Jonge hierover. Vooral in de wijkverpleging en de psychische gezondheidszorg hoopt de minister geld te besparen.

    In de niet-gecontracteerde wijkverpleging zijn de kosten per cliënt ongeveer twee keer zo hoog als in de gecontracteerde wijkverpleging, zegt hij. "In totaal gaat het om ongeveer 100 miljoen aan extra zorgkosten. Van dat geld kunnen wijkverpleegkundigen zo'n 16.000 extra cliënten helpen."

    Vrije artsenkeuze

    In 2014 wilde toenmalig minister Schippers van Volksgezondheid de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg helemaal afschaffen. Dat voorstel sneuvelde in de Eerste Kamer, omdat het in zou gaan tegen de vrije artsenkeuze.

    Politiek verslaggever Lars Geerts: "Nu probeert de nieuwe minister van Volksgezondheid opnieuw iets te regelen. Dit is de vriendelijke variant van wat volgens het vorige kabinet een wettelijke verplichting had moeten zijn."

    Administratieve rompslomp

    De Jonge komt met het voorstel omdat steeds meer zorgverleners zonder contracten met zorgverzekeraars werken. Ze doen dan vanwege de administratieve rompslomp van zulke contracten en de eisen die zorgverzekeraars stellen.

    Marktwerking in de zorg, is dat een goed idee of niet? Wat houdt marktwerking eigenlijk in? En waarom is het ingevoerd? Bekijk het in deze special van NPO Focus.

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • maandag 01 oktober 2018 @ 00:38
    #13
    reactie op (#12) catootje

    Goedemorgen, goed politiek initiatief? Proef: 450 gezinnen met gehandicapt kind krijgen hulpverlener. Soms moeten we constateren ontstaat er door het instituut politiek nog wel een goed idee of zelfs handelen? Nu echter wie gaat dit uitvoeren, waarschijnlijk de Gemeenten waar men is ingeschreven, woonachtig is. Hoewel mogelijk het ministerie zelf hiervoor clientondersteuners in het leven roept? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Proef: 450 gezinnen met gehandicapt kind krijgen hulpverlener

    GISTEREN, 18:00

    BINNENLANDPOLITIEK

    ANP

    Gezinnen met een kind met een ernstige beperking moeten beter worden ondersteund, vindt minister De Jonge van Volksgezondheid. Om te testen welke ondersteuning het beste werkt, begint de minister bij 450 gezinnen een proef. Zij worden de komende twee jaar gekoppeld aan een hulpverlener die de gezinnen helpt met bijvoorbeeld het regelen van zorg en met ingewikkeld papierwerk.

    Ouders krijgen daardoor meer tijd voor eventuele andere kinderen en voor zichzelf. De proef komt voort uit gesprekken met ouders, die aangeven dat ze zich vaak alleen voelen staan en een dagtaak hebben aan alle administratie - naast de 24-uurszorg die hun kind nodig heeft.

    De tweelingzus van Nowelle Barnhoorn (32) is meervoudig gehandicapt. Pas op latere leeftijd ontdekte Nowelle dat haar jeugd anders was dan die van anderen in haar omgeving. In de video vertelt ze dat ze niets heeft gemist, maar dat ze achteraf wel besefte dat ze soms haar eigen problemen niet besprak omdat ze haar moeder niet extra wilde belasten.

    Video afspelen

    01:41

    De tweelingzus van Nowelle (32) is gehandicapt, hoe ging dat vroeger?

    "We moeten voorkomen dat ouders, broers of zussen alleen nog maar mantelzorgers zijn, hulpverleners in het eigen gezin. Dat ze de hele dag bezig zijn met het regelen van zorg", zegt minister De Jonge. Het gaat om gezinnen met een kind dat een heel ernstige beperking heeft, zoals een verstandelijke handicap of autisme in combinatie met gedragsproblemen.

    In een gezin waar één kind alle aandacht vraagt, is meegaan naar de voetbalwedstrijd van een ander kind moeilijk te organiseren.

    Minister De Jonge

    De Jonge wijst erop dat wat voor andere ouders, broers en zussen vanzelfsprekend is, voor gezinnen met een gehandicapt kind moeilijk te regelen is. "Het gaat om de normale dingen van het leven, zoals meegaan naar de voetbalwedstrijd van een ander kind. Of eindelijk eens toekomen aan dat personeelsuitje. In gezinnen waar één kind alle tijd en aandacht vraagt, is dat gewoon heel moeilijk te organiseren."

    De komende twee jaar gaat het ministerie in 450 gezinnen experimenteren met een cliëntondersteuner, als onderdeel van een breder plan om de gehandicaptenzorg te verbeteren. Als de proef een succes is, kan die worden verlengd.

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 22 november 2013 @ 17:23
    #12
    reactie op (#11) herman_dad

    goedenavond, nee ik weet hier weinig van, maar kan me indeken dat het voor de gehandicapten geen pretje is, als er geen hulp maar voor ze is

    Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
  • dinsdag 06 augustus 2013 @ 13:48
    #9
    reactie op (#8) herman_dad

    Quote: herman_dad

    dinsdag 06 augustus 2013 @ 07:14

    Goedemorgen, 2/3 gehandicapten-zorginstellingen voldoet niet aan de norm? Dit nav een uitzending op tv Nieuwsuur over de dood van een gehandicapte in een zorginstelling. Wat vindt u hiervan of heeft u zelf voorbeelden?Zie art. uit AD (bron)http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3487499/2013/08/05/Tweederde-instellingen-gehandicaptenzorg-voldoet-niet-aan-de-norm.dhtmlZie verder nog in het nieuws:http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4638050_ruzie-gb-en-spanje-om-gibraltarhttp://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4625475_recessie-nieuwsartikelen?p=1#r25809741http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum/topic/4638084_onderzoek-gevraagd-naar-om-ivm-te-lage-eis

    Goede middag. Ik heb het op tv gezien en volgens mij werd er gewoon iemand doodgeslagen of gedrukt dan. En de afspraak was dat de betrokken vrouw er VRIJWILLIG was en altijd weg kon daar?? Dan is er echt iets goed mis in de gehandicaptenzorg!

  • dinsdag 06 augustus 2013 @ 07:14
    #8
    reactie op (#7) herman_dad
    Gewijzigd op 2018-06-06 07:04:44
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 13 juni 2013 @ 07:21
    #7
    reactie op (#6) catootje

    Goedemorgen Catootje, ik denk ook dat de ouderen en/of gehandicaptenzorg binnenkort écht failliet is? En dan is de maatschappelijke ramp niet te overzien. Zijn er nog meer leden die voorbeelden hebben of kennen?

    Gewijzigd op 2018-06-06 07:04:57
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 12 juni 2013 @ 14:06
    #6

    goede middag, ik hoorde vanmorgen dat een vriendin van mij, van 6 uur naar 4 uur is gegaan en dan mag ze zelf ook nog niet beslissen of ze 2 x 2 uur wil of 4 uur achter elkaar, nee ze krijgt 1 x 3 uur en 1 x 1 uur, wat kan je in dat ene uur dan doen?


    ook vertelde ze mij, dat ze ws. volgend jaar zelf voor de hulp moet betalen, dan zullen er wel vele ontslagen komen, is dat niet veel duurder, al die mensen in de ww. ipv. werken

    Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding