Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2187 keer bekeken

OVERHEDEN en CYBERCRIME..... 'hacken' sites.

 • donderdag 28 januari 2021 @ 00:45
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING NAV DE GGD en andere overheden, LET  EXTRA OP NU, nu bleek dat vele privacygevoelige gegevens in handen van criminelen is gekomen n.a.v de CORONAVACCINATIES..... zie ook algemene corona-updateberichten - http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ -  dagelijks daarover, maar apart hier extra aandacht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •TECH • GISTEREN, 20:30

  Waarschuwingen na GGD-datadiefstal: 'Wees extra alert'

  ANP

  Te koop: namen, adressen, burgerservicenummers en andere persoonsgegevens van mensen die zich de afgelopen periode hebben laten testen op corona. Het nieuws dat deze data zijn gestolen en verhandeld, ontdekt door RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan, doet flink wat stof opwaaien.

  Welke gegevens liggen op straat?

  De gestolen gegevens komen uit twee databases van de GGD: het systeem waarin medewerkers test- en vaccinatieafspraken registreren (CoronIT) en het dossier waarin ze informatie uit bron- en contactonderzoeken vastleggen (HPZone).

  Als je je laat testen, worden in CoronIT je naam, adres, contactgegevens (zoals telefoonnummer of e-mailadres), bsn, geslacht en geboortedatum vastgelegd. Na een positieve test volgt een bron- en contactonderzoek, waarvan de resultaten in het HPZone-systeem terechtkomen. Denk aan informatie over waar je bent geweest, over je nauwe contacten en je klachten ("noodzakelijke medische gegevens").

  Wat kunnen criminelen met die data?

  In het algemeen geldt: hoe meer je van iemand weet, hoe gemakkelijker het is om je voor die persoon uit te geven, zegt Frederik Borgesius, hoogleraar ICT en Recht aan de Radboud Universiteit. Bij zogeheten identiteitsfraude gebruiken criminelen jouw gegevens onder meer om producten op jouw naam te zetten.

  Ook het risico op phishing en oplichting neemt toe. "Oplichters kunnen bijvoorbeeld iemand bellen en zodanig veel persoonlijke informatie noemen dat die persoon denkt: het zal inderdaad mijn bank wel zijn", legt Borgesius uit.

  Volgens NOS-techredacteur Joost Schellevis is alleen al de combinatie van iemands geboortedatum en postcode interessant voor criminelen. "Daar kom je bij sommige bedrijven al heel ver mee. En die gegevens zijn ook handig als je iemand wil lastigvallen."

  De gegevens uit het bron- en contactonderzoek van de GGD maken bovendien gerichtere fraude mogelijk, zegt Schellevis. "Stel dat je kunt achterhalen met wie iemand allemaal contact heeft gehad. Dat maakt WhatsApp-fraude makkelijker. Denk aan oplichting als: 'Ik heb een nieuw nummer, kun je duizend euro overmaken?'"

  Hoe weet je of jouw gegevens zijn gestolen?

  Dat is nog niet zo makkelijk, zegt ICT-hoogleraar Borgesius. Hij legt uit wat de gang van zaken is bij een datalek. Eerst moet de organisatie in kwestie, de GGD dus, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) inlichten. Als er een serieus risico is voor een individu, moet de organisatie ook die persoon op de hoogte stellen. Volgens RTL wordt er grootschalig gehandeld in miljoenen adresgegevens en andere persoonlijke data. De AP onderzoekt de precieze omvang nog.

  "Even afwachten dus, je hoort het vanzelf", zegt Borgesius. Zelf zegt de GGD in een verklaring dat de dienst nu nog niets kan zeggen over welke gegevens op straat liggen. "Op het moment dat vast komt te staan dat uw gegevens gestolen zijn, dan is het onze plicht u daarover te informeren en dat zullen wij dan ook doen."

  Wat kun je dan nu doen?

  Tot die tijd luidt het advies van de Autoriteit Persoonsgegevens: wees extra alert. "Let op bijvoorbeeld appjes, je bankrekening of abonnementen die op jouw naam worden afgesloten", zegt voorzitter Aleid Wolfsen.

  De AP is deze week volgens hem overspoeld door telefoontjes van bezorgde burgers. "En dat is terecht, want dit is zeer ernstig", zegt Wolfsen. "Ik hoop ook echt niet dat mensen zich nu minder laten testen. Dat risico maakt dit probleem extra urgent."

  Wat doet de GGD zelf?

  Minister De Jonge van Volksgezondheid zei gisteren in de Tweede Kamer dat het gebruik van de GGD-databases "continu" wordt gecontroleerd. Nu wordt alleen nog steekproefsgewijs gecontroleerd of mensen zonder toestemming in de persoonlijke dossiers van geteste mensen kijken. In de verklaring die de GGD vandaag heeft gepubliceerd, staat dat systemen die "automatisch en continu" controleren pas eind maart in gebruik worden genomen.

  In de GGD-verklaring staat ook dat de dienst nieuwe maatregelen neemt om persoonsgegevens beter te beschermen. Maar wat die maatregelen inhouden, kan de GGD nog niet zeggen "in het belang van het politieonderzoek". Of er een GGD-informatielijn komt voor bezorgde mensen, wat de Autoriteit Persoonsgegevens wil, is niet bekend.

  Techredacteur Joost Schellevis snapt dat mensen zich zorgen maken over de huidige beveiliging van persoonlijke data bij de GGD. "Dat geldt zeker zolang die automatische monitoring er nog niet is, die nu dus voor eind maart gepland staat. Het lastige is dat je slachtoffer kunt zijn van datalekken zonder dat je het weet. Je merkt het pas als er iemand misbruik van maakt. Houd dus gekke mailtjes en appjes in de gaten."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 januari 2020 @ 01:07
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING, OVERHEIDSSITE'S beperkt oproepbaar, SCHAKELT 'CITRIXSYSTEEM' uit, omdat daar een groot veiligheidslek in is ontdekt. Een aanzienlijk deel van de maatschappij is daardoor enigszins 'lamgelegd', na de waarschuwing ook aan b.v.vitale organisaties als energiebedrijven

  Schiphol, Tweede Kamer en Amsterdam en Rotterdam zetten Citrix uit

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •TECH • VANDAAG, 22:37

  Dringend overheidsadvies: schakel Citrix uit

  De Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energiebedrijven en de telecom- en financiële sector, worden geadviseerd Citrix uit te schakelen. Dat is de nieuwe aanbeveling van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

  Eerder schakelden Schiphol, de Tweede Kamer en verschillende onderwijsinstellingen en gemeenten het systeem al uit, dat onder meer wordt gebruikt om thuiswerken mogelijk te maken.

  Het abrupt uitschakelen van Citrix kan grote gevolgen hebben voor de uitvoering van belangrijke taken van de bewuste organisaties, waarschuwt het NCSC. De organisaties zullen zelf moeten beoordelen of Citrix kan doordraaien met aanvullende veiligheidsmaatregelen.

  De 'Chief Information Officier' van het Rijk zal in overleg met de organisaties binnen de overheid beoordelen welke systemen worden uitgeschakeld of met aanvullende beveiliging overeind kunnen blijven.

  Lek in beveiliging

  Vorige maand bleek dat er een lek zit in de beveiliging. Hackers zouden dat kunnen gebruiken om bedrijfsnetwerken binnen te komen en te infecteren. Ook zou persoonsgevoelige informatie op straat kunnen komen te liggen.

  Het NCSC zegt de situatie nauwlettend te volgen en zal de adviezen blijven actualiseren. De ernstige kwetsbaarheid in het systeem is voor het centrum reden om te spreken van een waarschuwing in de hoogste klasse.

  Wat is Citrix en waarom zijn deze problemen zo ernstig?

  Software van het Amerikaanse bedrijf Citrix maakt het mogelijk om op afstand in te loggen op computersystemen, bijvoorbeeld een bedrijfsnetwerk. Dit wordt onder meer gebruikt om op afstand te werken, zoals vanuit huis of een hotel, maar ook in kantoortuinen met flexibele werkplekken.

  Het beveiligingslek dat in december aan het licht kwam, zorgt ervoor dat kwaadwillenden zeer eenvoudig een Citrix-server kunnen binnendringen en daarmee vervolgens kunnen doen wat ze willen. De gevaren daarvan gaan veel verder dan een tijdje niet kunnen thuiswerken.

  Het lek kan bijvoorbeeld worden gebruikt om (geheime) informatie of dossiers te stelen, maar ook om gijzelsoftware te installeren. Hierbij wordt een computersysteem door criminelen vergrendeld, en wordt deze vergrendeling pas opgeheven als het slachtoffer betaalt. De schade van gijzelsoftware kan in de tonnen of miljoenen lopen.

  Citrix werkt aan een software-update die het gat moet dichten, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Die update moet nog wel door alle getroffen bedrijven en instellingen worden geïnstalleerd. Zo lang dat niet gebeurt, blijven de servers kwetsbaar. Er zijn gevallen bekend van bedrijven die vergelijkbare beveiligingslekken maanden later nog steeds niet hebben gedicht.

  In de NOS op 3 Tech Podcast vertelde Frank Breedijk, oprichter van het Nederlands Security Meldpunt, uitgebreid over de problemen bij Citrix.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 30 november 2015 @ 00:50
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, SPIONAGE en CYBERCRIME: De Algemene Inlichtingendienst en Veiligheidsdienst (AIVD) komt steeds vaker gevallen van cyberspionage tegen. Hackers en buitenlandse inlichtingendiensten die op zoek zijn naar waardevolle informatie, dringen de systemen van Nederlandse bedrijven binnen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4197798/2015/11/29/Steeds-meer-cyberspionage-ontdekt-door-AIVD.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2285/Internetcriminaliteit/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  .

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 oktober 2015 @ 06:44
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, de bedreigingen op het internet zijn onverminderd groot en de kwaadwillenden worden steeds geslepener. Niet aflatende alertheid op en aanhoudende aandacht voor de beveiliging tegen cybercrime, spionage en sabotage zijn geboden. ,,Je kunt vandaag op peil zijn, maar morgen moeten bijschakelen

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4162829/2015/10/14/Virusscanner-en-firewall-niet-altijd-genoeg.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2288/Internet/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2015-11-30 00:46:50
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 augustus 2014 @ 07:10
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, NL op de zesde plaats bij 'veilig internetten', op zich geen gekke plaats, toch blijft het oppassen bij het internetten.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3712308/2014/08/04/Nederland-op-6de-plek-veilige-internetlanden.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-05-30 12:30:49
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 januari 2014 @ 07:36
  #11
  reactie op (#10) Vomie

  Goedemorgen, het lijkt er op dat geen grote infectie van NL computers. n.a.v. een grote diefsstal van vele internetgegevens als e-mailadressn en inloggegevens. Toch maar oppassen weer.  

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3581456/2014/01/21/Geen-grote-infectie-Nederlandse-computers.dhtml

  Zie vandaag verder in het nieuws: o.a. Politie bewaakt huis burgemeester Aboutleb, oud topambtenaar Justitie, JORIS DEMMINK KRIJGT TOCH EEN onderzoek tegen hem, gevangenisstraf als je veel geld (onverklaarbaar) bij je hebt? EU: nieuws over Duitsland en geen steun voor referendum over de EU in Kamer.  

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek     

  Gewijzigd op 2018-05-30 12:30:58
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 mei 2013 @ 09:22
  #10
  reactie op (#9) Gotspe

  hallo Gospe dat ben ik wel met u eens hoor dat de ING bank geld moet teruggeven aan mensen die hun slachtoffer zijn geworden bij internetfraude, ze hebben dat recht niet om dat van die mensen weer adf te pakken ook nog eens? Ik weet de berichten daarover hier nog. Nou nog een goed dag verder hoor'


   

 • donderdag 30 mei 2013 @ 12:41
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Quote: herman_dad

  donderdag 30 mei 2013 @ 07:22

  Goedemorgen, BANKEN MOETEN ALTIJD GELD TERUGSTORTEN BIJ CYBERCRIME'... vindt de PvdA fractie in de Kamer. Een goede zaak, MAAR... nu zal dat voor nog méér mensen mogelijk problemen gaan opleveren want denkelijk zullen de banken hier niet veel voor voelen dus blijven zoeken naar ´onregelmatigheden-onrechtmatigheden´zogenaamd van de klant zelf, waardoor ZIJ de banken niet hoeven te betalen. Denkt u ook niet?Citaat:'Huidige regelgeving is een lappendeken'Nijboer doet zijn pleidooi nu de Tweede Kamer vanmiddag een rondetafelgesprek met banken, toezichthouders, webshops en andere experts houdt over het online betalingsverkeer. Aanleiding voor de sessie is de recente reeks storingen bij ING en andere banken. Door DDos-aanvallen van cybercriminelen werd het betalingsverkeer in april veelvuldig lamgelegd. (AD) (dit onderwerp hoort (zou) ook tot rubriek 'banken etc  .' kunnen behoren)Zie art uit AD (bron):http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3449321/2013/05/30/Altijd-geld-terug-bij-internetcrime.dhtml

  Goede middag. Banken en vooral de ING moeten zeker geld teruggeven aan gedupeerden van internetfraude! Ik ben het met je eens dat er zeker ook meer gezocht wordt naar onregelmatigheden volgens hén dan meestal zonder enige ander bewijs meer eigen intepretatries en ´aannames´ dat de klant zelf er schuldig aan is en dus hoeven ze je niet terug te betalen sterker nog ze pakken het van jou terug weer! De wet daarin is méér dan een lappendeken het is een schending van menssenrechten als je het zelf overkomt! Ik lees de berichten in het forum hier maar na en de bloggers berichten al heel vele! daarover ook gezegd hier Helemaal mee eens ik hoop meer mensen. 

 • donderdag 30 mei 2013 @ 07:22
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, BANKEN MOETEN ALTIJD GELD TERUGSTORTEN BIJ CYBERCRIME'... vindt de PvdA fractie in de Kamer. Een goede zaak, MAAR... nu zal dat voor nog méér mensen mogelijk problemen gaan opleveren want denkelijk zullen de banken hier niet veel voor voelen dus blijven zoeken naar ´onregelmatigheden-onrechtmatigheden´zogenaamd van de klant zelf, waardoor ZIJ de banken niet hoeven te betalen. Denkt u ook niet?

  Citaat:

  'Huidige regelgeving is een lappendeken'
  Nijboer doet zijn pleidooi nu de Tweede Kamer vanmiddag een rondetafelgesprek met banken, toezichthouders, webshops en andere experts houdt over het online betalingsverkeer. Aanleiding voor de sessie is de recente reeks storingen bij ING en andere banken. Door DDos-aanvallen van cybercriminelen werd het betalingsverkeer in april veelvuldig lamgelegd. (AD)

   
  (dit onderwerp hoort (zou) ook tot rubriek 'banken etc  .' kunnen behoren)

  Zie art uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3449321/2013/05/30/Altijd-geld-terug-bij-internetcrime.dhtml

  Gewijzigd op 2018-05-30 12:31:20
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 03 mei 2013 @ 07:39
  #7
  reactie op (#6) Gotspe

  Quote: Gotspe

  donderdag 02 mei 2013 @ 20:26

  Goede avond. Ik zag het net ook op het nieuws. Ik denk dat we daar niet blij mee moeten zijn, volgens mij zal de overheid veel meer gaan meekijken, gewoon in je computer en kom daar maar eens achter? Ook je privé vakantiefoto's kunnen ze zien als ze willen? Het wordt wel aan 'regels' gebonden maar daar is altijd wel doorheen te komen voor hen? Ik kan begrijpen dat ze de daders van cybercrime willen pakken maar mogelijk is BIG BROTHER nu dan echt BIG BROTHER! Een beetje beangstigend vindt ik het wel, u ook?

  Goedemorgen, ik heb ook grote twijfels over de goede 'privacy' bij dit plan van de overheid. 99.gifIk denk ook dat veel meer computers en de inhoud wordt bekeken van mensen als jij en ik? Wat denken anderen hierover?

  handtekeningafbeelding