Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

8491 keer bekeken

PVV perikelen, oa Al-Qaida / Geert Wilders

 • zaterdag 14 mei 2022 @ 00:27
  #81
  reactie op (#80) herman_dad

  Goedemorgen, PVV LEIDER WILDERS EN VLAAMS BELANG FILIP DEWINTER WILDEN voorstad Brussel de 'ISLAMISERING' SAMEN GAAN BEKIJKEN voor wat zij een 'islamsafari' noemden,angry maar dat bezoek is gewijgerd door de burgemeester Brussel, ivm mogelijke onrust. Zo'n bezoek heeft overigens ook een opruiend karakter...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 16-02-22 09.00 uur: 

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 13:53

  Geert Wilders en Filip Dewinter tegengehouden door Brusselse politie

  Filip Dewinter en Geert Wilders in Brussel ANP

  Tijdens een bezoek aan de Brusselse wijk Sint-Joost-ten-Node is Tweede Kamerlid Geert Wilders met zijn Vlaamse collega Filip Dewinter door de politie tegengehouden. Daarop keerden ze terug naar het Vlaamse parlement, waarvandaan ze waren gelopen.

  Gisteren werd al bekend dat het tweetal niet welkom was in de deelgemeente Molenbeek om de 'islamisering' te bekijken. In beide wijken wonen veel moslims.

  Dewinter (Vlaams Belang) gaat het besluit aanvechten bij de Raad van State, zei hij meteen. Nadat het ze werd verboden om Molenbeek te bezoeken voor wat zij een 'islamsafari' noemden, maakte het tweetal met succes bezwaar.

  "We gaan het op een nette, juridische manier aanvechten", zei Wilders tegen de politieagent die ze tegenhield op de grens van Sint-Joost-ten-Node. "Ik heb heel wat landen in de wereld bezocht, maar preventieve verboden heb ik nog nooit eerder meegemaakt."

  Op Twitter noemt hij het besluit 'schandalig'.

  profielfoto Geert Wilders @geertwilderspvv

  En zo werd ons preventief verboden te wandelen door eigen land. Schandalig. Maar we gaan gewoon door. De socialisten en hun islamitische vrienden zullen dit gevecht uiteindelijk verliezen en vrijheid zal winnen!

  9 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-06-16 08:36:18
  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 november 2021 @ 00:22
  #80
  reactie op (#79) herman_dad

  Goedemorgen, SCHEURING BINNEN DE PVV? PVV ROTTERDAM DOET NIET MEE AAN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN, althans niet meer onder die naam. Eerder deze maand veranderde hij de naam van zijn twitteraccount van @Meeuwissen_PVV in @MeeuwissenNL. De lokale PVV leiding  heeft onmin gekregen omdat Wilders de rellen laatst ook weer toeschreef aan o.a. 'de Marokkanen' dus stigmatiserend. Ook andere PPV leden zijn daar ongelukkig mee. De lokale PVV, slechts één gemeenteraadslid was dit al, doet nu mee onder andere naam. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 30-4-22 09.00 uur: En weer opgeheven. geschorst, opgeheven...

  UPDATE 24-4-22: TWITTERACCOUNT WILDERS VOORLOPIG GESCHORST...

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 11:55

  Geen PVV-lijst in Rotterdam, lokale PVV-leider valt Wilders af

  PVV-raadslid Maurice Meeuwissen RIJNMOND

  De PVV doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De officiële verklaring is dat er te weinig geschikte kandidaten zijn gevonden om een lijst samen te stellen.

  Het lijkt er echter op dat het ook te maken heeft met onenigheid tussen partijleider Wilders en het Rotterdamse PVV-gemeenteraadslid Maurice Meeuwissen.

  Regionale omroep Rijnmond wijst erop dat Meeuwissen de partijleider openlijk is afgevallen. Kort na de hevige rellen op de Rotterdamse Coolsingel wees Geert Wilders met de beschuldigende vinger naar "Marokkanen" als relschoppers.

  De tweet is door Twitter onzichtbaar gemaakt, maar leidt nu toch tot een afkeurende reactie van Meeuwissen. "Met eigen ogen zag ik dat het tuig bestond uit alle lagen van de bevolking met alle mogelijke achtergronden. Triest dat mensen dit soort tuig 'éénzijdig framen", schrijft hij op Twitter.

  MeeuwissenNL

  Het blijft niet bij deze tweet. Meeuwissen kwam ook al met een poll waarin hij zich afvroeg of er behoefte bestaat aan een kopie van de PVV Rotterdam, als de PVV niet meedoet aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Eerder deze maand veranderde hij de naam van zijn twitteraccount van @Meeuwissen_PVV in @MeeuwissenNL.

  Meeuwissen is op dit moment de enige PVV-er in de raad van Rotterdam. Hij werd vier jaar geleden lijsttrekker toen de aanvankelijke lijsttrekker Géza Hegedüs het veld moest ruimen. Een dag nadat Hegedüs was aangesteld als lijsttrekker, doken racistische uitspraken uit zijn verleden op. Ook bleek hij sympathisant van de Britse Holocaust-ontkenner David Irving.

  profielfoto Maurice Meeuwissen@MeeuwissenNL

  Exact een week geleden was ik op de #Coolsingel en zag ik de #2G demonstratie ontaarden in een vreselijk slagveld. Met eigen ogen zag ik dat het tuig bestond uit alle lagen van de bevolking met alle mogelijke achtergronden. Triest dat mensen dit soort tuig ‘éénzijdig framen’.👇 https://t.co/PkbObNnqFN

  een dag geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond 

  Gewijzigd op 2022-04-30 08:27:30
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 02 juli 2021 @ 00:57
  #79
  reactie op (#78) herman_dad

  Goedemorgen, WEER (POLITIEKE) OPHEF WEGENS PVV UITSPRAAK OVER min. Kaag. Opvallend in deze is dat toevallige 2e (VICE) VOORZITTER KAMER, zijn partijgenoot NIET TERECHT RIEP.... vriendjespolitiek weer te over en VOORBEELD DÁT WE VAN DE (PARTIJ) POLITIEK AF MOETEN, hoe dan wel. lees en zie boek Van Homo Sapiens naar homo galacticus, SAMEN OP WEG.... 

  Wilders beticht Kaag van IS-sympathie, wordt zelf aangevallen op Graus

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  OS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 12:26 • AANGEPAST GISTEREN, 16:42

  Kamer valt opnieuw over uitspraken PVV over minister Kaag

   

  PVV-Kamerlid Markuszower ANP

  Een groot deel van de Tweede Kamer vindt dat PVV-Kamerlid Markuszower te ver is gegaan met uitspraken over minister Kaag. "We weten toch allemaal dat mevrouw Kaag heel graag terroristen om zich heen heeft", zei hij in een debat over het terughalen van een IS-vrouw uit Syrië. GroenLinks heeft zich teruggetrokken, omdat de Kamervoorzitter niet ingreep.

  Denk-Kamerlid Kuzu noemde de uitspraak van de PVV'er "walgelijk", "abject" en "de Tweede Kamer onwaardig". Hij vroeg Kamervoorzitter Bosma in te grijpen. Maar die zei dat hij geen inhoudelijk oordeel wilde vellen over de woorden van Markuszower. Hij wees erop dat die geen scheldwoorden had gebruikt.

  Kuzu kreeg steun van een groot deel van de Tweede Kamer. SGP-leider Van der Staaij zei dat het goed is als er stevig wordt gedebatteerd. "Maar we moeten ons onthouden van persoonlijke beledigingen en giftige uitlatingen over personen." SP-Kamerlid Van Nispen vond de uitspraak "ver, ver, ver over de schreef".

  GL verlaat debat

  "Ik ga niet verder met dit debat onder een voorzitter die niet ingrijpt", zei GroenLinks-Kamerlid Ellemeet, die inderdaad opstapte. Zij kreeg kritiek van onder anderen de Kamerleden Van Haga (fractie-Van Haga) en Van der Plas (BBB), die vinden dat hiermee de suggestie wordt gewekt dat Kamervoorzitter Bosma (PVV) partijdig is door niet op te treden tegen zijn fractiegenoot. "Die ondertoon vind ik stuitend", zei Van der Plas.

  1:54  Zie video in oospronkelijke artikel

  Kamer opnieuw boos om PVV uitspraken over Kaag

  Het debat over het terughalen van de IS-vrouw is niet geschorst en is nog bezig. Minister Kaag van Buitenlandse Zaken zei voor ze aan haar beantwoording begon dat zij de uitspraak van Markuszower ten zeerste betreurt en verre van zich werpt. Ze bedankte de Kamerleden die ertegen ingingen.

  Vorige week was er een harde confrontatie tussen PVV-leider Wilders en een groot deel van de Tweede Kamer. Wilders betichtte D66-leider Kaag van sympathie voor de terroristen van IS. Kaag zei toen: "Ik veracht uw woorden, met alle kracht die ik in mij heb."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 juni 2021 @ 01:01
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, UITSPRAKEN IN TWEET GEERT WILDERS: 'JOURNALISTEN IS TUIG van de richel', DE NVJ WIL EEN GESPREK MET HEM.... Helaas alleen maar een gesprek? In feite WEER smaad/laster, generaliseren en vooral ook OPRUIING in die zin en ook gezien het artikel dat journalisten niet meer veilig zijn en vaak worden bedreigd, nog dat laatste juridisch te aanvaarden?

  Een politicus ONWAARDIG weer en, maar dat verbaasd niet, vriendje Baudet was het direct via Tweet met Wilders eens....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Geert Wilders staat de pers te woord op het Binnenhof ANP

  NOS NIEUWS • POLITIEK •CULTUUR & MEDIA • GISTEREN, 18:47

  Journalistenvakbond NVJ wil in gesprek met Wilders over tweet

  Het hoofdbestuur van journalistenvakbond NVJ wil een gesprek met PVV-leider Wilders. Directe aanleiding is een tweet van Wilders, afgelopen zaterdag. Daarin noemde hij journalisten "tuig van de richel".

  profielfoto Geert Wilders @geertwilderspvv

  Journalisten zijn - uitzonderingen daargelaten - gewoon tuig van de richel.

  2 dagen geleden

  "Journalisten zwartmaken is de rechtstaat zwartmaken", reageerde NVJ-secretaris Bruning gisteren al op de tweet. "Het maakt het journalisten onmogelijk om hun werk te doen. Politici zouden beter moeten weten. Benader elkaar op inhoud, nooit op ongefundeerde stigma's."

  Legitimatie

  De NVJ vreest dat mensen dergelijke uitspraken kunnen zien als rechtvaardiging voor agressie tegen journalisten. Wilders plaatste zijn tweet op de dag dat uit een onderzoek van PersVeilig bleek dat acht op de tien journalisten weleens te maken hebben met een vorm van agressie of bedreiging.

  "Dat onderzoek maakt duidelijk hoezeer de journalistiek in brede zin te maken heeft met intimidatie en geweld. Als iemand die een belangrijk deel van het Nederlandse electoraat vertegenwoordigt met zo'n tweet een legitimatie geeft aan zijn achterban om journalisten niet te vertrouwen en ze als tuig van de richel te beschouwen, wat betekent dat dan voor de zorgelijke situatie waar journalisten nu al in verkeren?", zegt Bruning tegen de NOS.

  "We willen in het gesprek graag duidelijk maken dat Wilders daarin een verantwoordelijkheid heeft. Juist hij zou moeten weten hoeveel last je kan hebben van intimidatie en bedreiging."

  Verschillende journalisten uitten zaterdag hun kritiek op de tweet van Wilders:

  profielfoto Sjors van Beek@SjorsvanBeek

  @geertwilderspvv Geachte heer Wilders. Als journalist voel ik me onprettig aangesproken door deze generalisatie. Ik heb u jaren geleden voor Binnenlands Bestuur geïnterviewd, en dat ging over en weer netjes - dacht ik. Dus deze tweet vind ik wel vervelend...

  een dag geleden

  profielfoto Maarten Edelenbosch@maartenedel

  @geertwilderspvv Door het gros van de journalisten (zonder feiten) zo neer te zetten creëert u bij een groep mensen een gevaarlijk beeld van journalisten. Geweld/intimidatie zijn helaas al geen uitzondering. Met uw functie en uw ervaringen met bedreigingen zou u beter moeten weten

  2 dagen geleden

  Ook ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers reageerde op de uitspraak van Geert Wilders, en op die van Thierry Baudet. De FvD-leider onderschreef de tweet van Wilders met de woorden "Is zo.".

  profielfoto Gert-Jan Segers @gertjansegers

  De Kamer is een ‘nepparlement’. Rechters zijn ‘neprechters’. En journalisten zijn ‘tuig van de richel’. Als alles wat essentieel is voor onze vrijheid zo wordt aangevallen, dan gaat het ze niet om de Kamer, rechters en de pers. Dan hebben ze het op onze vrijheid zelf gemunt.

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 januari 2021 @ 00:48
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, ook de PVV, GEERT WILDERS ZELF DAN, presenteert verkiezingsprogramma en wordt steeds extremer en eenzijdiger. De grote boosdoener zijn nog steeds de moslims, en verschillende maatregelen wil hij tegen hen instellen? Lezende het verkiezingsprogramma valt op dat hij nog iets vergeten is, namelijk verboden voor hen zich ergens te bevinden, b.v. in parken of andere openbare ruimten.... o nee, die tijd hadden we toch al gehad? 'Eh...'Verboden voor Joden"....? O nee, andere naam nu.... dat was in een andere tijd. Hoewel dit lezende ANDERE tijd?

  Tsja maar ja het GELOOF in bredere zin, zie andere forumtopics hierover is langzaam maar zeker aan het verdwijnen bij steeds  meer jongeren ook, dus 'hoofddoekjes' of andere geloofsuitingen in welk geloof ook verdwijnen ook vanzelf, je loopt 'voor gek' ergens in te geloven omdat we eigenlijk al beter beginnen te weten ALS MENSHEID IN HET UNIVERSUM....lees forumtopic daar!! En weer het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg..... heer Wilders, SAMEN en niet in partijpolitiek, is helaas niet mogelijk....

  Ook al bij topic over FvD gezegd, een potentieel van 30 Kamerzetels (?) te verdelen over 3 ultra-rechtsepartijen, FvD, FvD 2.0 (JA21) en de PVV.... En deze laatste daar wil al geen enkele andere partij mee samenwerken...   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 08:34 • AANGEPAST GISTEREN, 10:45

  PVV wil ministerie voor De-islamisering en Remigratie

  De PVV heeft vandaag zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. In ruim 50 pagina's worden de standpunten uiteengezet, met trefwoorden als cultuur en tradities, zorg en veiligheid, en klimaatrealisme.

  In het voorwoord schrijft Geert Wilders dat zijn partij trots is op de eigen cultuur. "We laten ons geen racisme aanpraten." Hij wil terug naar "een land zonder hoofddoekjes, maar met oer-Hollandse gezelligheid", zoals de sinterklaastraditie met Zwarte Piet.

  De PVV wil Nederland "de-islamiseren", onder meer door het verspreiden van de "islamitische ideologie" te verbieden. De partij wil de grenzen kunnen sluiten voor "gelukzoekers en immigranten uit islamitische landen". Er moet een "ministerie van Immigratie, Remigratie, en De-islamisering komen" en mensen met een dubbele nationaliteit mogen geen stemrecht meer krijgen. Tijdelijke asielvergunningen van Syriërs worden ingetrokken.

  Nederlandse vlag

  Verder moet op scholen dagelijks de Nederlandse vlag worden gehesen. Artikel 23, waarin de vrijheid van het bijzonder onderwijs is vastgelegd, moet worden behouden. Maar onderwijs op islamitische grondslag moet worden afgeschaft, vindt de PVV.

  De PVV wil verder onder meer "baas worden over ons eigen geld" en uit de Europese Unie stappen. Ook moet de publieke omroep worden afgeschaft.

  Verder moet er veel meer geld naar de zorg, onder meer voor een forse, structurele salarisverhoging. Ook moeten er tienduizenden zorgmedewerkers bijkomen en tienduizenden nieuwe plekken in de verpleeghuizen. Het eigen risico moet worden afgeschaft.

  Veel meer agenten

  Daarnaast moeten er 10.000 agenten bijkomen, en het leger "waar nodig" worden ingezet om "de straten van Nederland terug te veroveren".

  Opnieuw zet de PVV zich af tegen verandering van het pensioenstelsel. De AOW-leeftijd moet terug naar 65 jaar. Ondernemers die de dupe zijn van de coronacrisis moeten 100 procent schadeloos worden gesteld. Verder moet de BTW op boodschappen worden verlaagd en de energierekening omlaag.

  Wilders wil verder dat na de verkiezingen de grootste drie partijen verplicht met elkaar gaan onderhandelen. Dit moet voorkomen dat de PVV van coalitiebesprekingen wordt uitgesloten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 februari 2019 @ 01:00
  #76
  reactie op (#75) Vomie

  Goedemorgen Vomie, zie even andere antwoord op PROVINCIALE VERKIEZINGEN, ik denk daar ook uw antwoord. Als PVV 1e wordt of zou worden in de Kamer? Dan zouden zij formeel en zal ook wel gebeuren de eerste kans krijgen te formeren. Maar ik denk niet dat zij daar in zullen slagen, alleen FvD mee (heel missschien bv nog een partij als SGP (??) .. en 'minderheidskabinet van 40 zetels, 50 zetels??  Dan komen de andere partijen weer aan de beurt na een mislukking...

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 februari 2019 @ 10:34
  #75
  reactie op (#74) herman_dad

  Goede dag alle lede, als meneer Wilders nu wel nummr 1 wordt in het land dat moet hij toch wel aan het regeren  gaan? Wat denkt u daar over. ik ben meer humanist nu wel geworden hoor ik zie het boek van de Homo sapiens wel als de bijbel van de Humanistische mense? ik antwoord wel niet meer zoveel hier want er zijn maar weinige lede? nou ik wens u toch wel een goed week einde toe hoor. 

 • zaterdag 16 februari 2019 @ 01:26
  #74
  reactie op (#73) herman_dad

  Goedemorgen, PVV LEIDER WILDERS WIL 'DENK' DE POLITIEK UIT HEBBEN, via een verbod MENSENRECHTEN (gekozen mogelijkheid VOOR ELKE BURGER) in een 'democratie'. Dit geldt GRONDWETTELIJK ook voor 'mensen met een dubbele nationaliteit'. De Grondwet zal hiervoor dan moeten worden veranderd en dat zal uiteindelijk niet gebeuren, waarom?

  Omdat alleen partijen als PVV en waarschijnlijk ook FvD hier VOOR zouden zijn. Beide partijen zijn al druk bezig een KARTEL te vormen. (Baudet...is daar furieus tegen (!!!) als het niet in ZIJN politieke straatje past!!!.. doordenkertje, KIEZERSBEDROG, slechts één van de vele...) En zij samen, PVV/FvD krijgen zoals nu in de peilingen ligt, gezamenlijk slechts maximaal ong. 30-40 Kamerzetels** en zullen door de overige partijen, zoals nu al bij de PVV, zelfs al wordt deze de 2e of 1e partij in de Kamer formeel, 'geboycot worden', 'cordon sanitaire'.

  We krijgen dus duidelijk de komende tijd een TWEEDELING in de politiek, aan de ene kant een KARTEL* PVV-FvD en aan de andere kant de meeste overige partijen, Eigenlijk de vraag aan ieder uit boek Van Homo sapiens naar... weer: GAAT U OOK MEE, naar een nieuwe wereld? Bij verkiezingen kunnen de kiezers zelf die vraag beantwoorden....

  * WIKIPEDIA:   

  Kartel kan verwijzen naar:

  ** Van: https://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/p/laatste-cijfers.html LATEN WE NU EENS AANNEMEN dat hier géén complot achter zit... VOOR de doemdenkers onder ons, steeds weer (?!!) en dus accuraat is: PVV 18-20 zetels en FvD 12-16 zetels...  

  We zouden dus ook voorzichtig kunnen stellen: 'Een stem op de PVV is alleen proteststem maar tevergeefs om de 'politieke ideeen echt te realiseren' al vele jaren nu gebleken? Gaat nu ook gelden voor het FvD?  

  Vele TWITTER BERICHTEN ook hierover, enkelen dan, opvallend: 

  Corrie van Rooijen @cvrooijen 8 u

  Ik wil van PVV af. Grondswetwijziging niet nodig. Anti discriminatie regel staat er al in. (link: https://nos.nl/ttapp) nos.nl/ttapp

  🌍🇳🇱Mineke⭐️🌷🇪🇺 Mineke â€‹@Omnia_Cadunt

  Uitspraken van Wilders kloppen nooit. In 99% van de gevallen liegt hij, overdrijft hij of klets hij gewoon onzin. Daarom, nooit PVV. Hij wil ons land naar de vernieling helpen. (link: https://twitter.com/eennederland/status/1095734064613597184) twitter.com/eennederland/s…

  Als antwoord op @DDStandaard Wilders is niet te betrappen op onwaarheden, altijd goed onderbouwd. Daarom kiezen wij massaal voor de PVV! 6:18 p.m. · 13 feb. 2019 · Twitter for Android

  Rob Jetten @RobJetten

  Dit is niet alleen onsmakelijk. Het is onnederlands. Hier wil ik geen ruimte aan bieden. Hier trek ik een streep. Ik zeg nee. Lees (link: http://facebook.com/684205995075734/posts/1201951093301219) facebook.com/68420599507573…

  Zie en lees verder artikel van NOS-NIEUWS Twittter (bron)

  Wilders wil Denk de Tweede Kamer, de provincie en de gemeenteraad uit

  VANDAAG, 17:01

  POLITIEK

  Video afspelen

  01:45

  Denk moet de Tweede Kamer uit, zegt Wilders. Kuzu laat zich de mond niet snoeren.

  Na het openlijke geruzie in de Tweede Kamer tussen Kamerleden van de Partij voor de Vrijheid en Denk, nemen de aanvaringen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen alleen maar toe. PVV-leider Wilders dient een wetsvoorstel in dat het mensen met een dubbele nationaliteit onmogelijk moet maken te stemmen of gekozen te worden in de politiek.

  Wilders wil dat hiermee de partij Denk verdwijnt uit de Tweede Kamer. Wilders: "Ze zitten hier omdat ze ook Nederlander zijn, maar het is voor iedereen glashelder dat ze vooral opkomen voor de Turkse belangen. Het zijn de grootste verdedigers van dat regime van Erdogan in Nederland."

  Als wij hiermee de lieden van Denk uit de Kamer en uit alle gemeenteraden en Provinciale Staten zouden kunnen weren...

  PVV-leider Wilders

  Wilders noemt Denk "een vijfde colonne", een term die wordt gebruikt voor geheime aanhangers van de vijand. Het middel dat Wilders tegen Denk wil inzetten is een grondwetswijziging waardoor mensen met een dubbele nationaliteit dus niet meer verkiesbaar mogen zijn en niet meer mogen stemmen.

  "Het principe is voor iedereen gelijk, met een dubbele nationaliteit mag je niet stemmen en gekozen worden", zegt Wilders. "Maar als wij hiermee de lieden van Denk uit de Kamer en uit alle gemeenteraden en Provinciale Staten zouden kunnen weren, voor zover ze een dubbele nationaliteit hebben, dan zou dat een geweldig resultaat zijn van deze wet."

  Wat staat er in het voorstel?

  In het wetsvoorstel worden mensen met een dubbele nationaliteit voor een deel uitgesloten van de democratie. Ze mogen niet stemmen en ze mogen niet verkozen worden.

  Er staat bijvoorbeeld "Tot minister-president of minister wordt niet benoemd degene die naast zijn Nederlanderschap tevens een andere nationaliteit bezit." Dezelfde bepaling geldt ook voor staatssecretarissen, functies bij de Raad van State, de Algemene Rekenkamer, de Nationale Ombudsman, commissarissen van de koning en burgemeesters.

  Met een tweede nationaliteit mag je volgens het voorstel ook niet stemmen. Het gaat om elke tweede nationaliteit, dus bijvoorbeeld de Zweedse, Canadese, Belgische, Duitse maar dus ook de Turkse of Marokkaanse nationaliteit.

  ...dan zien we dat meneer Wilders in de afgelopen periode vaker op de Israëlische ambassade was dan in de Tweede Kamer.

  Denk-leider Kuzu

  Denk-leider Kuzu zegt in een reactie dat de PVV zich steeds meer ontpopt als een partij voor de vrijheidsbeperking. "Je ziet dat hij het in de Kamer niet voor elkaar krijgt om ons de mond te snoeren, nu probeert hij het via de grondwet en dat gaat hem ook niet lukken", zegt Kuzu.

  Kuzu heeft een dubbele nationaliteit en hij is niet de enige in de Tweede Kamer. "Dus het gaat niet alleen om Denk of om mij als persoon", zegt hij. "Het gaat om meerdere mensen die actief zijn in de politiek. Dat zijn mensen die dag in dag uit proberen een bijdrage te leveren in gemeenteland, in provincieland, in de Tweede Kamer, in de Eerste Kamer, in Europa, op een democratische manier."

  Wilders vindt dat mensen met een dubbel paspoort niet goed voor de Nederlandse belangen op kunnen komen, maar dat vindt Kuzu onzin. "Het gaat om het gedrag dat iemand vertoont. En als we kijken naar het gedrag, dan zien we dat meneer Wilders in de afgelopen periode vaker op de Israëlische ambassade was dan in de Tweede Kamer."

  Hoe wijzig je de Grondwet?

  Het wijzigen van de Grondwet is een langdurig proces. Dat is omdat de wijzigingen zo ingrijpend kunnen zijn, dat de volksvertegenwoordigers er goed over moeten kunnen nadenken. Ze moeten ook bij de meeste kiezers draagvlak hebben.

  De Tweede en Eerste Kamer moeten een grondwetswijziging twee keer goedkeuren. De tweede keer moet dat met twee derde van de stemmen. Tussen die twee keer moeten er Tweede Kamerverkiezingen zijn geweest. Het duurt dus sowieso jaren.

  Ik weet nog niet of dit voorstel geen meerderheid haalt.

  PVV-leider Wilders

  Los van de lange procedure van een grondwetswijziging kan Wilders tot nu toe niet rekenen op veel bijval voor zijn voorstellen om dubbele nationaliteiten aan te pakken, die hij al vaker heeft gedaan. Hij wijst op Australië, waar zo'n wet al geldt en waar onlangs een vicepremier die ook een Nieuw-Zeelands paspoort heeft moest aftreden.

  Wilders is daar positief over: "Ik denk dat heel veel partijen, heel veel collega's van mij hier in de Tweede Kamer en ook heel veel kiezers dat voorbeeld van Australië ook in Nederland ingevoerd zouden willen zien. Dus ik weet nog niet of dit voorstel geen meerderheid haalt."

  Dat ziet Kuzu niet zo snel gebeuren. Hij vindt het voorstel bovendien opruiend. "Als je voorstellen gaat doen waarbij je echt specifiek mensen gaat pakken met een dubbele nationaliteit, hun de mond wil snoeren, de muil wil korven door het stemrecht af te nemen, dan is dat opruiend ja."

  De clash vorige week tussen Denk-Kamerlid Öztürk en PVV-Kamerlid De Graaf:

  Video afspelen

  03:53

  Harde clash De Graaf (PVV) en Özturk(Denk)

  En ook deze week waren er confrontaties in de Tweede Kamer in een debat over de bedreiging van vijf Kamerleden van Turkse afkomst. Denk-Kamerleden Azarkan en Kuzu vinden het hypocriet dat niemand op deze manier voor hun partijgenoot Özturk is opgekomen na de harde clash met PVV'er De Graaf vorige week.

  Video afspelen

  04:13

  PVV en Denk in de Tweede Kamer

  BEKIJK OOK

  Arib over clash in Kamer: 'Dit kan niet, zo ga je niet met elkaar om'

  Denk mikt op twee zetels in Eerste Kamer

  Op weg naar verkiezingen: 'Rutte moet weg', Genee bij de SP en 'het beschaafde midden'

  Wilders: dubbele nationaliteit? Niet meer stemmen

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2019-02-16 05:44:25
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 februari 2019 @ 00:40
  #73
  reactie op (#72) herman_dad

  Goedemorgen, 'HET KAN VERKEREN', OUD-PVV'ER VAN KLAVEREN BEKEERT TOT DE ISLAM.... Tsja wij zeggen maar niets meer, wordt al genoeg gedaan hierover in de (social)media... Zie de zwarte accenten in het artikel en DES TE VERBAZENDER IS DIT... Over een politieke 'daling' gesproken, al zat, zit hij nu niet meer in de politiek. En nu nog afwachten of hij 'radicaliseert'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Oud-PVV'er Van Klaveren is moslim geworden

  VANDAAG, 16:39

  POLITIEK

  ANP

  Als PVV-Kamerlid had Joram van Klaveren keiharde kritiek op de islam en noemde hij de Koran vergif. Nu is Van Klaveren zelf moslim geworden, zegt hij in interviews met Tijs van den Brink op NPO Radio 1, en met NRC Handelsblad. In het boek Afvallige vertelt hij waarom hij de islam niet langer bestrijdt en zelf tot het geloof is bekeerd.

  Aanvankelijk wilde Van Klaveren een kritisch boek over de islam schrijven. Tijdens dat proces kwam hij steeds meer dingen tegen die zijn visie veranderden, zegt hij tegen Van den Brink in het radioprogramma Dit Is De Dag.

  "Als je gelooft dat er één God is en dat Mohammed een van de profeten was, naast Jezus en Mozes, dan ben je formeel moslim", aldus van Klaveren, die steeds meer interesse kreeg in de godsdienst en zich realiseerde niet meer achter al zijn oude denkbeelden te staan.

  Ik dacht: als alles wat ik tot nu toe heb geschreven klopt, als ik dat allemaal geloof, dan ben ik de facto moslim.

  Joram van Klaveren in NRC

  Van Klaveren komt uit een protestants-christelijk gezin en zat tussen 2010 en 2014 voor de PVV in de Tweede Kamer. De 'minder Marokkanen'-uitspraak van Wilders en de volgens hem te linkse koers van de partij zorgden voor een breuk met de PVV.

  Van Klaveren gaf zijn Kamerzetel niet op en richtte samen met Louis Bontes een nieuwe rechtse partij op: VoorNederland. Bij de verkiezingen van 2017 kreeg de partij geen zetels.

  Geen verrijking voor de samenleving

  Voor zowel de PVV als VoorNederland uitte hij veel kritiek op de islam. Zo zei hij in een interview met Marjolein Koster: "In de westerse open samenleving moet de overheid haar burgers beschermen tegen het gevaar van politieke islam."

  Van Klaveren vertelt aan NRC over zijn veranderende gedachten tijdens het schrijven van zijn boek. "Ik dacht: als alles wat ik tot nu toe heb geschreven klopt, als ik dat allemaal geloof, dan ben ik de facto moslim."

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 februari 2019 @ 01:14
  #72
  reactie op (#71) herman_dad

  Goedemorgen, DIT IS NU WAT MEN NOEMT NEPNIEUWS EN STEMMINGMAKERIJ. De verkiezingen komen er weer aan... en dus plakt en tovert men teksten uit de politieke eigen hoge hoed voor de stemmingmakerij. Het ergste is dat velen dit nog geloven ook, dat in dit geval Frans Timmermans dan, dit gezegd zou hebben of zelfs die mening zou hebben?

  Onder dit bericht zie je dan nog commentaren ook weer, van mensen die voetstoots zonder verder eigen nadenken dan naar de stembus gaan.. in 1933 was dat ook zo...als we toen al geen instituut politiek hadden gehad, was Hitler, het Nazisme en uiteindelijk STEMMINGMAKERIJ TEGEN DE JODEN toen ook al, o.a. nooit aan de macht gekomen zelfs. En vele miljoenen Europeanen en Joodse burgers het leven gespaard. We zitten wéér in hetzelfde schuitje, alleen zijn het nu niet de Joden maar 'de Islam'...'Willen jullie meer of minder..' etc. het is al weer geroepen, ook IN EEN VERKIEZINGSBIJEENKOMST.....het volgende is, ALLE MOSLIMS, MAROKKANEN, die zijn fout te lui om te werken etc...dan maar in een 'werkkamp', met boven de poort ARBEID MAAKT VRIJ...? En we zijn er weer....

  Met enkele populistische en vooral NATIONALISTISCHE politieke partijen die voorop lopen daarin. Ook de gedachte 'Nexit'(?) uitdragen zelfs nog bij het voorbeeld van GB nu... de grootste puinhoop scheppend én in het VK én overige EU landen, zie hiervoor ook http://europese-unie.clubs.nl/ .... PARTIJpolitiek, de ergste vorm van onderlinge discriminatie en verdeeldheid tussen de mens Homo sapiens (boek!)

  En daarin ook HET GELOOF in heel brede zin, dus OOK DE ISLAM zal binnen enkele decennia verdwijnen dus daarvoor hoeven we niet bang te zijn, zeker op enkele fundamentilische groepen na... ook vaak IN ALLE GELOVEN, welke ook. Want 'God', of hoe we die verder ook benoemen, BESTAAT DIE wel, of is onze bron het UNIVERSUM, we zijn niet alleen, verre van dat, en dus niet persé één persoon, de omni-creativiteit bepaalt. Zie en LEES EENS daarvoor de boeken hier vaak genoemd o.a. Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg... Zie Maatschappelijke belangen Info, forum/Universum/Sccokkende ontdekkingen... http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  de link naar YouTube compilatiefilmpje.

  Zie en lees verder art. gevonden op Facebook:

  Bron: Ron Duister lees daar verder en nog een duidelijk gemanipuleerde foto daarbij...

  1 februari om 21:16 · 

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen

  Ron Duister

  1 februari om 00:26

  @RevolutieNL: ''EU maakt zich zorgen over IS-strijders en hun gezinnen.''

  Over de veiligheid van Europese volkeren maakt de EU zich blijkbaar geen zorgen. Ze ...

  Meer weergeven

  Gewijzigd op 2019-02-03 01:29:29
  handtekeningafbeelding