Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

8906 keer bekeken

CONTANT GELD MOET BLIJVEN!!!

 • woensdag 07 november 2018 @ 00:39
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, 'DWINGEN BANKEN OP SLINKSE WIJZE TOCH AF' DAT HET PINNEN IN WINKELS UITEINDELIJK meer en meer wordt en het contante geld verdwijnt?

  DOOR B.V. DRIE BANKEN DIE NU GEZAMELIJK PINAUTOMATEN gaan beheren. Want: b.v. eigen ervaring, winkelcentrumpje vlakbij zijn twee automaten, RABO en ING. En als de RABO eens 'buiten gebruik is' dan is altijd nog voor kleine bedragen tot 250 euro bij andere bankautomaat pinnen mogelijk. Nu verdwijnen als er b.v. drie banken zijn, althans pinautomaten in een centrum er TWEE en blijft er één over.

  Dat lijkt heel logisch, maar... ALS DIE ÉNE AUTOMAAT DUS BUITEN GEBRUIK IS, dan kan men in de wijde omgeving dus niet meer ergens anders pinnen om CONTANT TE BETALEN. Bij boodschappen doen, stel je hebt geen geld meer behalve datgene wat je wilde pinnen, dan MOET JE DUS WEL PINNEN in de winkel. En daarna dan stel dat een automaat enkele dagen defect blijft al zal men proberen binnen enkele uren weer...? Doordenkertje, maar het kan niet, contant geld weg, te veel mensen afhankelijk daarvan nog. Zie overige berichten hier eerder.

  EN ZIE DE POLL HIEROVER OP CLUBHOME, HEEFT U, LEDEN OF DE VELE, VELE BEZOEKERS HIER AL GESTEMD? U kunt gratis lid worden van Clubs.CSM!! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, NU.nl Twitter (bronnen )

  ING, Rabo en ABN werken samen met nieuwe gele geldautomaat

  MAANDAG, 06:00

  AANGEPAST MAANDAG, 06:33

  ECONOMIE

  GELDMAAT

  Nederland krijgt vanaf komend jaar gele geldautomaten zonder verdere banknaam. Deze 'flappentappers' gaan de geldautomaten van de drie grote banken Rabobank, ABN Amro en ING vervangen.

  De banken beloven dat er mogelijk ook zogenoemde white label-geldautomaten komen in plaatsen waar nu helemaal niet meer kan worden gepind. Uiteindelijk zal het aantal geldautomaten wel verder dalen. Hoeveel er precies verdwijnen, is nog onduidelijk.

  En zo ziet de nieuwe geldautomaat eruit:

  GELDMAAT

  Volgens de banken is een nieuwe strategie noodzakelijk. "Het gebruik van contant geld in ons land wordt steeds minder", zegt Geert Eikelboom van Geldservice Nederland. "Maar er blijft natuurlijk wel een behoefte aan cash geld, mensen moeten geld kunnen blijven pinnen. Om de beschikbaarheid te kunnen blijven garanderen in de toekomst, gaan de banken hun krachten bundelen."

  Er zijn in Nederland 3000 locaties waar geldautomaten dicht bij elkaar staan, zoals in het centrum van Breukelen. In een straal van amper honderd meter staan nu negen automaten, zoals bij supermarkt Albert Heijn en bij filialen van de Rabobank, ING en ABN Amro. "Daarvan verdwijnen er vijf. Negen is echt te veel, ook als je kijkt naar het aantal transacties. We kunnen met minder automaten toe."

  Geen bezuiniging

  In het NOS Radio 1 Journaal spreekt Eikelboom tegen dat het om een bezuinigingsoperatie gaat. "We willen de beschikbaarheid op peil houden, maar dat moeten we wel kunnen blijven betalen. Als we nu niet ingrijpen, zouden de kosten juist enorm omhoog gaan. Dat willen we voorkomen."

  Volgens Eikelboom heeft de nieuwe gele automaat alleen maar voordelen: "De apparaten werken nu allemaal verschillend. Straks niet meer." Dat is onder meer voor ouderen van belang, zegt hij. "En uit alle automaten komen straks desgewenst ook kleine coupures van 10 en 20 euro. Dat vinden winkeliers weer heel fijn."

  Evenwichtige spreiding

  Het aantal geldautomaten neemt al jarenlang af. In 2017 waren er bijna duizend minder geldautomaten in het straatbeeld dan vijf jaar eerder.

  Maar het feit dat we er minder gebruik van maken is niet de enige reden dat het aantal geldautomaten daalt. Ook plofkraken leiden ertoe dat pinautomaten op sommige plekken worden weggehaald. En dat is voor sommige mensen een vervelend probleem.

  Geldautomaten verdwijnen en worden steeds minder gebruikt. (Bron: Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer Rapportage 2017)

  JAAR AANTAL AANTAL KEER GEBRUIKT
  2012 8795 419 miljoen
  2013 8633 395 miljoen
  2014 8811 379 miljoen
  2015 8319 351 miljoen
  2016 8052 328 miljoen
  2017 7814 302 miljoen

  Deel dit artikel: 

  Woensdag 07 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  We betalen minder contant: Waar blijven al die euro's?

  We betalen minder contant: Waar blijven al die euro's?

  06 november 2018 23:20 Laatste update: 49 minuten geleden

  We gaan naar een cashloze samenleving, waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) onlangs. Dat is slecht nieuws voor kwetsbare groepen, maar goed nieuws voor kwaadwillende hackers. Nieuwe cijfers van DNB laten zien dat nog vier op de tien mensen in Nederland contant betalen. Waar zijn al die munten en biljetten gebleven? En waarom slaan we nog Nederlandse euro's?

  De Nederlandse euromunt wordt nog net zo hard geslagen al voorgaande jaren, weet Bert van Ravenswaaij van de Koninklijke Nederlandse Munt. "In februari waren we al klaar met het slaan van alle euro's voor De Nederlandsche Bank en voor België. Nu slaan we munten voor Jamaica, Honduras, noem maar op."

  Er was zelfs een kleine toename van euromunten dit jaar, zegt Van Ravenswaaij. "Dat is niet echt verklaarbaar. Vooral de 5 eurocenten slaan we bij, want die verdwijnen gewoon. In een potje, in je auto, de voering van de bank, in een oude sok. Euro's verslijten, die moeten we bijmaken. We krijgen gewoon nog orders van De Nederlandsche Bank, en die munten worden geslagen."

  Ook bankbiljetten zijn als vanouds in omloop, zegt Tobias Oudejans, woordvoerder van DNB. Vorig jaar kwam de Europese Centrale Bank (ECB) zelfs met een gloednieuw ontworpen 500 eurobiljet.

  “Munten slaan we nog steeds bij. Die verdwijnen in oude sokken, tussen banken en in potjes”

  Bert van Ravenswaaij, KNM

  "Waar al dat briefgeld blijft, weten we eigenlijk niet. Dat wordt opgepot. Blijkbaar houden mensen graag een stapel bankbiljetten onder hun hoofdkussen."

  Ook buiten de eurozone wordt de euro steeds interessanter: in China, Zuid-Amerika of landen met een zwakke munt hebben mensen graag een stapel euro's liggen, aldus DNB.

  Criminelen bewaren de bankbiljetten

  We staan volgens Wim Boonstra voor een raadsel dat we met gezond verstand eigenlijk best kunnen oplossen. Boonstra is Rabobank-econoom en bijzonder hoogleraar economische en ­monetaire politiek aan de VU.

  "Die grote bankbiljetten verdwijnen in het criminele circuit. Onlangs liet onderzoek zien dat mensen hoogstens een vijftigje in huis hebben, niet hoger. De honderdjes en vijfhonderdjes liggen in koffers, op de zolders van criminelen", meent Boonstra.

  "Als je een weekendje naar Keulen gaat met je koffer vol, en daar met een 500 eurobiljet betaalt, kijkt niemand je raar aan. Er zijn veel plekken in Duitsland waar je nog steeds niet kunt pinnen. Het is een echt cashland."

  “'Stel dat er oorlog uitbreekt. Dan ben je blij met wat contant op zak.'”

  Tobias Oudejans, DNB

  Een Amerikaanse econoom kwam onlangs met een interessant idee, vertelt de hoogleraar: alleen nog maar muntgeld in omloop en alle bankbiljetten afschaffen. "Zo maak je het criminelen een stuk lastiger. Om munten te vervoeren, moet je echt een stevige vrachtauto hebben."

  Een plan met een lange adem dat niet snel zal aanslaan in Europa, denkt Boonstra. "De 5 eurocent zal juist verdwijnen, de 1 en 2 eurocent al helemaal. Het koper heeft meer waarde dan de munt zelf."

  'Anoniem geld uitgeven moet kunnen'

  Fysiek geld verdwijnt voorlopig niet, zegt Oudejans van DNB. "Het woord zorg was misschien wat overdreven in onze berichtgeving. We liggen hier niet wakker van. Pinnen is efficiënt, veilig, milieuvriendelijk en gemakkelijk. Maar we weten ook dat mensen behoefte blijven hebben aan geld, niet alleen die kwetsbare groepen."

  “De 500 eurobiljetten liggen op de zolders van criminelen”

  Wim Boonstra, econoom

  "Iedereen moet geld kunnen uitgeven zonder dat gelijk traceerbaar is waar je je geld aan uitgeeft. Dat maakt je geen crimineel. Stel dat er oorlog uitbreekt en je wil een gezin helpen onderduiken. Ik noem maar wat. Dan ben je blij met wat bankbiljetten."

  Door: NU.nl/Elise Vermeeren | Beeld: Politie

  0 reacties  

  Lees meer over: 

  Geld

   

  Gewijzigd op 2018-11-07 00:42:14
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 oktober 2018 @ 00:31
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, OOK DE DNB MAAKT ZICH ZORGEN OVER 'VERDWIJNEN' CONTANTE GELD. In het artikel komt men met verschillende redenen waarom dit gewoon NIET KAN op deze manier, bovendien is het een wettig betaalmiddel in ALLE EUROZONE landen. En ook al zouden mensen intelligent genoeg zijn - het is niet alleen ouderen of 'minder geletterden' - dan zijn er velen ook die slechts per maand een bepaald bedrag kunnen pinnen voor levensonderhoud en verder is de rekening weer (nagenoeg) maandelijks leeg door vaste lasten etc. Zij ook kúnnen dus niet pinnen al zouden ze willen. We moeten ook aannemen dat het percentage mensen dat wel pint, kan pinnen, ook zal gaan afnemen en een zeker aantal blijvend overblijft die alleen contant kunnen betalen.

  ZIE OOK DE POLL OP CLUBHOME HIEROVER, VOOR leden EN DE VELE BEZOEKERS DAGELIJKS HIER...dank!

  Zie verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Dinsdag 30 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  DNB maakt zich zorgen over afnemend gebruik contant geld

  DNB maakt zich zorgen over afnemend gebruik contant geld

  29 oktober 2018 07:11vLaatste update: 12 uur geleden

  De Nederlandsche Bank (DNB) is bezorgd over het afnemend gebruik van contant geld in de samenleving. Nieuwe cijfers van DNB en Betaalvereniging Nederland laten zien dat nog slechts vier op de tien mensen contant betalen. Volgens de bank is een cashloze samenleving "kwetsbaar".

  Dat zegt directeur cash Coen Voormeulen van DNB maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad (AD). Aanleiding voor het interview zijn nieuwe cijfers over de hoeveelheid pinbetalingen in Nederland.

  Nederlanders doen voor het eerst minder dan vier op de tien betalingen contant. Volgens Voormeulen moet het mogelijk blijven om contant te betalen. "Veel mensen hebben moeite met pinnen, zoals ouderen en visueel gehandicapten", stelt Voormeulen. "Ook zijn er 2,5 miljoen laaggeletterden."

  Verder wijst de directeur op het gevaar van hackers en storingen in het betalingssysteem. "Cashloos maakt je als samenleving kwetsbaar."

  Volgens het onderzoek van DNB en Betaalvereniging Nederland zijn 39 procent van de betalingen sinds mei met contant geld gedaan. In 2014 stelden banken, verzekeraars en betaaldienstaanbieders nog als doel om 60 procent van de Nederlanders elektronisch te laten betalen. Toen betaalden we nog in zes op de tien gevallen met contant geld.

  De DNB wil dat er afspraken worden gemaakt door banken, de detailhandel en belangenverenigingen over het gebruik van contant geld. Dit moet volgens de centrale bank algemeen geaccepteerd blijven. "Wij hopen op de poldermanier", zegt Voormeulen tegen het dagblad. "Lukt dat niet, dan kun je aan regels denken. Dat zie je in Scandinavië ook. Het is aan de politiek om dat te bepalen."

  Elektronisch betalen veel groter in Scandinavië

  In Zweden wordt ongeveer 1 procent van de betalingen met cash verricht. In juni riep een comité van de Zweedse overheid de banken op contant geld breed beschikbaar te houden. Anders zouden meerdere delen in het land volledig cashloos worden, wat voor kwetsbare groepen leiden tot een verminderde toegang tot contant geld.

  Volgens het voorstel van het overheidscomité zouden er voor 99 procent van de Zweden binnen 25 kilometer pinautomaten beschikbaar moeten zijn. Het plan zou de banken 8 tot 15 miljoen Zweedse kronen (760.000 tot 1,44 miljoen euro) kosten.

  Het elektronische betalen in Zweden gaat zelfs zo ver, dat de Zweedse centrale bank, Riksbanken, vanaf 2019 een digitale munt, de e-krona, gaat testen. Mocht de proef een succes zijn, dan zou de e-krona in 2021 ingevoerd kunnen worden, aldus Riksbanken.

  Door: NU.nl | Beeld: ANP

  508 reacties  

  Lees meer over: 

  DNB Geld

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 juni 2018 @ 00:48
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, NU SLUIT OOK DE MINISTER VAN BiZa, Ollongren, zich hierbij aan, GEMEENTEN DIENEN CONTANT GELD TE HANDHAVEN, bv een nieuw paspoort, rijbewijs en andere zaken dan ok, dienen ook met contant geld betaald te kunnen worden en niet alleen nog maar met 'pinnen'. Een goede zaak, wat vindt u? ZIE OOK NOG EENS DE POLL HIEROVER OP CLUBHOME.. heeft u lid of een bezoeker hier al op gestemd? Dank!

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  03 juni 2018 16:15

  'Paspoort moet je ook met contant geld kunnen betalen'

  • Met cash betalen bij de gemeentebalie moet kunnen, vindt de minister.

  Iedereen moet een paspoort of rijbewijs contant kunnen afrekenen, vindt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. "Als mensen alleen contant kunnen of willen betalen, dan moet een gemeente daar een oplossing voor bieden."

  Steeds meer gemeenten hebben een pin only-beleid. Mensen die een rijbewijs en paspoort komen ophalen, kunnen dan niet meer met cash betalen. Minister Kajsa Ollongren gaat in overleg met de gemeenten, want ze vindt dat alleen pinnen niet moet kunnen.

  Oplossen

  "In de toekomst gaan we misschien die kant op als er niks anders bestaat. Op dit moment mag je ook gewoon met contant geld betalen. Ik denk dat de meeste mensen voor pinnen kiezen maar voor mensen die om wat voor reden dan ook daar niet voor kiezen, moeten we de mogelijkheid openhouden om met contant geld te betalen", zegt de minister tegen RTL Nieuws. 

  Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze het oplossen. Gemeenten hoeven niet altijd en overal kassa's te hebben, maar er moet wel de mogelijkheid zijn om met cash te betalen. "Dat kan met maatwerk. Bijvoorbeeld één loket waar nog wel cash betaald kan worden. Iemand die niet kan pinnen, kan ook aan de balie een eenmalige machtiging afgeven om het bedrag af te laten schrijven van de bankrekening."

  Mensen zonder pinpas

  De ouderenbond ANBO is daar blij mee. "Er zijn best wel veel groepen die hier last van hebben, bijvoorbeeld dak- en thuislozen die geen pinpas hebben", zegt Liane den Haan van de Ouderenbond. "Mensen die in de schuldsanering zitten die geen pinpas hebben. Maar ook mensen die het lastiger vinden om te pinnen, zoals ouderen. Als je tegen die mensen zegt: je kunt alleen met een pinpas betalen, dan kom je toch in de problemen."

  Leiden is één van de gemeenten waar bezoekers niet meer met contant geld kunnen betalen. Een woordvoerder laat weten: "Een belangrijke reden is de veiligheid van de medewerkers. Bovendien bleek vóór invoering al 94 procent van de mensen vrijwillig met pin te betalen." Voor wie echt niet wil pinnen is het mogelijk om een eenmalige machtiging door de gemeente te laten uitgeven. Of iemand mee te nemen die wel kan pinnen."

  Alleen pinnen voorkomt overvallen:


  Wie contant wil betalen in de bus heeft pech in Amsterdam. Om overvallen op bussen te voorkomen kan je in Amsterdam vanaf volgend jaar alleen nog betalen met je ov-chip, pinpas of credit card.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Europa betaalt met cash, maar Nederlanders pinnen liever

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-10-29 13:12:07
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 maart 2018 @ 00:48
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, ook GEMEENTEN moeten contante geldbetaling mogelijk blijven houden, volgens de POLITIEKE PARTIJEN in de Kamer - worden zij ineens verstandig ...- en o.a. de Nederlandse Bank. ZIE OOK NOG EVEN ONZE POLL HIEROVER OP CLUBHOME!!? Mocht u, leden of BEZOEKERS HIER...?? DANK!!

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws Twitter (bron)

  Kamer: contant betalen bij gemeenten moet mogelijk zijn

  GISTEREN, 17:27

  AANGEPAST GISTEREN, 18:05

  POLITIEK

  ANP

  De Tweede Kamer vindt dat mensen bij gemeenten ook in de toekomst met contant geld moeten kunnen betalen. Bij een groeiend aantal gemeenten is alleen nog betaling met een pinpas mogelijk. Die gemeenten doen contant geld in de ban, omdat pinnen veiliger is of omdat het tijd en kosten bespaart.

  Volgens een ruime Kamermeerderheid moeten gemeenten die cash-betalingen in de ban doen, worden teruggefloten. Een meerderheid benadrukt dat contant geld een wettig betaalmiddel is. VVD-Kamerlid Van den Bosch noemt het heel raar als juist de overheid een wettig betaalmiddel weigert. "Ik ben ervoor als gemeenten pinnen propageren, maar er zijn altijd mensen die dat niet kunnen of willen."

  Vooral ouderen getroffen

  CDA-Kamerlid Van der Molen zegt dat vooral ouderen door de gang van zaken worden getroffen. "Die zijn vaak nog gewend om uit de portemonnee te betalen." Ook volgens hem zal het gros van de mensen graag met pin betalen, maar dat als enige mogelijkheid handhaven gaat hem te ver. Kamerlid Paternotte van coalitiepartner D66 sluit zich daarbij aan.

  SP-Kamerlid Leijten komt nog met een ander argument. Volgens haar is het voor mensen die bijvoorbeeld in de schulden zitten de eerste les om alleen contant geld bij zich te hebben en geen pinpas mee te nemen. "Dan zou het gek zijn dat gemeenten aan de ene kant schuldhulpverlening aanbieden en tegelijk pinnen verplichten."

  Trein die doorrijdt

  50Plus-woordvoerder Van Rooijen benadrukt dat niet iedereen een pinpas bij zich heeft. "Het is een trein die maar doorrijdt en het is hoog tijd dat die even wordt stilgezet."

  Ook PvdA-woordvoerder Nijboer heeft er begrip voor dat je op bepaalde punten alleen met pin kunt betalen, maar ook hij vindt dat je bij elke gemeente met contant geld terecht moet kunnen.

  Wettelijk toegestaan

  De Kamer wil opheldering van het kabinet. Minister Hoekstra van Financiën moet met een brief komen. Hij heeft al laten weten dat gemeenten de wettelijke mogelijkheid hebben om alleen pinbetalingen toe te staan.

  Maar ook hij heeft bedenkingen bij de gang van zaken en hij benadrukt dat gemeenten toegankelijk moeten blijven voor alle groepen. Hij zal dat ook nog eens onder de aandacht brengen bij het 'Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer'.

  BEKIJK OOK

  Groeiend aantal gemeenten weigert contant geld aan balie

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:25:01
  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 januari 2018 @ 05:57
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorrgen, dit BEWIJST het ook al weer, contant geld moet blijven, DDOS aanvallen op de Banken de laatste tijd en winkeliers klagen ook al daarover (niet meer mogelijk om te pinnen dan) en dus ZORG ALTIJD DAT U VOLDOENDE CONTANT GELD BIJ U HEEFT als u boodschappen gaat doen! Of betaal weer contant dan ´áltijd prijs´...  Zie het nieuwbericht van NU.NL

  Storingen bij ABN Amro en ING verholpen na DDoS-aanval 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 28 januari 2018 19:50 Laatste update: 29 januari 2018 02:11

  • De storingen bij ABN Amro en ING als gevolg van een DDoS-aanval zijn zondagavond verholpen. Bij beide banken konden klanten moeilijk of niet gebruik maken van diensten als  internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal.

  Een woordvoerder van ABN Amro laat zondagavond weten dat de storing 2,5 uur duurde. De bank maakte dit uit voorzorg pas later bekend. ABN Amro biedt de klanten nogmaals excuses aan voor het ongemak.

  Zondagavond rond 19.00 uur kreeg de bank te maken met de derde aanval van het weekend. Zaterdagavond duurde de storing ruim vier uur en zondagmiddag konden gebruikers twee uur lang geen gebruik maken van diverse diensten.

  Ook ING biedt excuses aan voor het ongemak. Maandagochtend, net na middernacht liet de bank weten dat online bankieren weer beschikbaar is.

  Het ging niet om een hack en dus is geen sprake van inbreuk op de banksystemen of op klantgegevens, stellen de banken. Bij een DDoS-aanval wordt een website bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer. Daardoor raakt de server overbelast en is de website moeilijk of helemaal niet te bereiken.

  Dagelijks

  Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), zijn dit soort cyberaanvallen voor banken tegenwoordig aan de orde van de dag. Dat zei Knot in het tv-programma Buitenhof. Op de website van DNB zelf vindt bijvoorbeeld elke seconde wel zo'n aanval plaats, aldus de president.

  "Dat is de realiteit anno 2018", aldus Knot die spreekt van een "serieuze zaak". DNB is hierover ook met banken in gesprek, om ervoor te zorgen dat die hun systemen na zo'n aanval snel weer in de lucht hebben. Knot kon nog niet zeggen wie de DDoS-aanval op ABN AMRO heeft veroorzaakt.

  Detailhandel Nederland liet zondag weten naar aanleiding van dit soort storingen zich steeds meer zorgen te maken om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer.

  Door: NU.nl/ANP

   

   

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:25:46
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 januari 2016 @ 00:40
  #23
  reactie op (#22) gerrit72

  Goedemorgen, ZIE OOK DE POLL op clubhome... Indien u nog niet heeft gestemd? Ook niet leden, bezoekers kunnen gratis (gewoon) lid worden, zijn van clubs.nl! En de mensen dan die alleen maar kleingeld bij zich hebben, die kunnen lopen? Overvallen kunnen toch niet worden tegengehouden door 'geen muntgeld meer'? Discriminatie...?? Om gewapende overvallen in het openbaar vervoer in Amsterdam te bestrijden, wordt het betalen met muntgeld in bussen mogelijk afgeschaft. Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan vrijdagavond op AT5. Hij wil cashloos betalen onderzoeken na vijf gewapende overvallen op buschauffeurs in korte tijd.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4230563/2016/01/22/Muntgeld-in-Amsterdamse-bussen-mogelijk-afgeschaft.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPE Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  LIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 december 2015 @ 01:40
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Ik betaal het liefste contant. Denk dat ik in 95% van de gevallen contant betaal

 • vrijdag 06 november 2015 @ 01:00
  #21
  reactie op (#20) mona2

  Goedemorgen, ZIE OOK DE POLL op clubhome... lContant geld is nog altijd erg populair. Dat blijkt donderdagmiddag uit een poll op AD.nl. Bijna zestig procent van de 5800 respondenten geeft aan het jammer te vinden als overal alleen nog maar zou kunnen worden gepind. 's Ochtends bleek uit onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank dat de pinpas het steeds vaker wint van contant betalen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4179172/2015/11/05/We-hebben-nog-altijd-best-graag-contant-geld-op-zak.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/  xtra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ .

  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 maart 2015 @ 09:47
  #20
  reactie op (#18) jeroen007

  ja Jeroen kontant moet blijven alles wordt maar door apparaten vervangen bah geen mensenwerk meer aan


  helaas ik moet nog 8 jaar in de supermarkt werken maar of dat nog haalbaar is !!!! vrees het ergste

   
  groetjes ♥Mona2♥
   https://hsjoke.clubs.nl/ mona,s clubhuis
 • maandag 23 maart 2015 @ 09:45
  #19
  reactie op (#15) Gotspe

  Gots[pe  ik vrees dat ze daar echt mee doorgaan  en oudere werknemers sters zullen eruit moeten zijn te duur

   
  groetjes ♥Mona2♥
   https://hsjoke.clubs.nl/ mona,s clubhuis