Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2585 keer bekeken

POSTBEZORGING: REKLAMEPOST voor overleden persoon?

 • zondag 24 november 2019 @ 00:49
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR POSTSTUKKEN GEDUMT IN BOS. De postbezorging is al hele lange tijd niet meer accuraat, zie ook vorige berichten. En hoevele malen ontvangt u en ik ook, post bestemd voor anderen? Soms in of een geheel andere woonplaats zelfs OF HELEMAAL NIET dus?

  Door de 'privatisering' het grote GOED van de maatschappij in de jaren '80, '90 begonnen door warhoofden..? 'Vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans'... En dit is nog maar een klein gedeelte, zie de ZORG, LANDBOUW, OUDERENZORG, MILIEU etc etc...  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:19

  Enkele honderden gedumpte poststukken gevonden in Oldenzaal.

  SPS MEDIA

  In een wandelgebied in Oldenzaal is vanmorgen een grote hoeveelheid gedumpte post gevonden. Er zitten veel brieven en een paar kleine pakketten tussen. De poststukken zijn door PostNL opgehaald. Wanneer ze bezorgd hadden moeten worden, weet het bedrijf niet.

  Na een waarschuwing van een wandelaar heeft een teamleider van PostNL de honderden poststukken opgehaald. Ze waren bedoeld voor mensen in Hengelo, meldt RTV Oost. Hoe lang de spullen al op de grond lagen, is niet bekend.

  Op dit moment worden de brieven en pakketten gedroogd. Daarna wordt bekeken hoe de post zo snel mogelijk bij klanten kan worden bezorgd.

  De spullen worden overdragen aan bezorgbedrijf Sandd, want de post werd via dat netwerk verstuurd. "Wij hebben de brieven opgehaald omdat we werden gebeld. Dan moet je snel handelen. Het gaat erom dat de post zo snel mogelijk bij mensen thuis wordt bezorgd", zegt een woordvoerder van PostNL. Volgens de woordvoerder is het uitzonderlijk dat er zo veel niet-bezorgde post in een keer wordt gevonden. Sandd was niet bereikbaar voor commentaar.

  PostNL en Sandd zijn nu nog twee netwerken, maar hebben aangekondigd te gaan fuseren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 11 juli 2019 @ 01:11
  #12
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg#7: DUIZENDEN POSTSTUKKEN BEGRAVEN IN BOS LAREN... ontvangt u ook wel eens géén post of hoevele malen ook VERKEERD bezorgd of helemaal niet? Dit is dus één van de redenen,.o.a. op de foto ook te zien, de bekende BLAUWE ENVELLOPPEN Belastingdienst... en deze maar 'BOETE'S OPLEGGEN bv bij het niet reageren op hen b.v.??? Schandalige zaak, maar ook het internet gebeuren. b.v. digitale post is niet altijd veilig, bovendien zijn er nog steeds (oudere) nensen die geen digitale post kunnen ontvangen en dan nog bij een grote IC STORING? Ligt ook daar alles 'plat'... . 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Duizenden poststukken begraven in bos Laren

  Een agente bij de in een bos in Laren gevonden poststukken CASPAR HUURDEMAN FOTOGRAFIE

  VANDAAG, 14:37

  BINNENLANDOPMERKELIJK

  In een bos in Laren zijn duizenden poststukken gevonden die waren begraven in acht verschillende kuilen. De brieven en tijdschriften lagen er waarschijnlijk nog niet zo lang, omdat ze nog in zeer goede staat verkeren, schrijft de politie Gooise Meren op Facebook.

  De politie werd vanmorgen getipt door iemand die had gezien dat er in het bos was gegraven. Alles was weer netjes achterlaten. Ook lag er een deel van een schep.

  Omdat de melder het niet vertrouwde, hebben agenten de gaten geopend en vonden daar duizenden poststukken. Het gaat om zeker acht kuilen van een meter diep.

  Op foto's is te zien dat er tussen de post ook blauwe enveloppen van de Belastingdienst en tijdschriften zitten. De poststukken worden op dit moment opgehaald postbedrijf Sandd.

  Beoordelen

  "Helaas is de post van ons", zegt woordvoerder Margot van de Coterlet van Sandd. "We halen de post nu op en zullen dan beoordelen of de stukken nog bezorgbaar zijn. Is dat het geval, dan zal dat ook gebeuren. Zo niet, dan zullen we dat onze klanten moeten laten weten."

  Sandd heeft nog niet kunnen uitzoeken wanneer de post is verstuurd, om hoeveel consumenten in welke regio het gaat en van welke klanten de post afkomstig was.

  Ook is niet niet duidelijk wie de postbezorger is die verzuimde zijn rondje te maken. "Is het een van onze eigen bezorgers, dan zullen we natuurlijk passende maatregelen nemen", zegt Van de Koteletter. "Maar ik wil nog niet op de zaken vooruitlopen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 10 juni 2019 @ 01:03
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, BELASTING (MEE)BETALEN VOOR POSTBEZORGING POST.NL? Het wordt steeds gekker, LAATST ZEKER BIJ 3 SCHOLEN moest examen over omdat de EXAMENPOST, kennelijk via Post.nl verzonden niet was aangekomen?! En hoevele malen hebben u en ik niet 'verkeerd bezorgde post' of later blijkt helemaal geen post ontvangen? ZIE OOK VORIGE BERICHT HIEROVER... maar inderdaad moeten we niet weer het oude 'staatsbedrijf' PTT weer terug? Zeker ook daar kwam 'weleens voor' dat er een brief verkeerd bezorgd werd en/of soms te laat.. kan gebeuren maar op deze schaal? WAT VINDT U, DE OUDE PTT WEER TERUG?  

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Maandag 10 juni 2019 |

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  PostNL: Belastingbetaler moet mogelijk gaan meebetalen aan postbezorging

  PostNL: Belastingbetaler moet mogelijk gaan meebetalen aan postbezorging

  08 juni 2019 09:43 Laatste update: 1 dag, 14 uren geleden

  403  

  Het kan niet worden uitgesloten dat de belastingbetaler in de toekomst moet gaan meebetalen aan het in stand houden van de postbezorging in Nederland. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van de inbreng van het postbedrijf in een consultatie over een wijziging van de postwet uit 2009.

  "Het is echter niet realistisch om uit te sluiten dat de overheid op enig moment een afweging zal moeten maken over de financiering van de UPD", aldus PostNL in de reactie. UPD staat voor universele postdienstverlening, de postbezorging aan particulieren in Nederland.

  Een van de opties daarbij zou zijn om de belastingbetaler te laten bijspringen. Er is een grens aan het compenseren van de teruglopende postbezorging door de postzegelprijs te verhogen en door besparingen door te voeren, stelt PostNL.

  Om de krimpende postmarkt het hoofd te bieden, willen PostNL en branchegenoot Sandd samengaan. Dat plan ligt nu ter beoordeling bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

  PostNL wijst erop dat het samengaan met Sandd "noodzakelijk is voor het behoud van de postbezorging in Nederland en het daarmee samenhangende maatschappelijke belang".

  Door: NU.nl  Beeld: ANP

  403  reacties     

  Lees meer over:

  Geld  postnl 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 februari 2019 @ 01:02
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, POST.NL NEEMT PRIVATE SANDD postbezorging over. NU WEER ÉÉN POSTBEDRIJF DAARMEDE in hoofdzaak. WANNEER KRIJGEN WE DE PTT, semi overheidsbedrijf destijds weer terug kunnen we ons afvragen. Nu dan eindelijk toch terugkeer in deze grote dwaling van de jaren ´80 en ´90 vorige eeuw. MARKTWERKING EN PRIVATISERING dat is het grote toverwoord! Dat hebben we dus ´gezien´. winksad  

  Zie ook de ZORG, NUTSVOORZIENINGEN, etc... wat daar van over is en CONSUMENTEN zijn meestal de grote verliezers. In welke vorm dan ook. 

  Uit het boek Buitenaardse Beschaving en overgenomen daaruit kennelijk weer in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus. ´Vrije markteconomie is een woord uit het junglerecht en biedt geen enkele overlevingskans voor een planeet met leven zoals de onze´...

  We nemen aan dat het verhaal uit Buitenaardse Beschaving waar is gebeurd en dan moeten we dat geloven. Voor degenen die nog niet geloven in ´buitenaards leven´ ZIE FORUM TOPIC UNIVERSUM HIEROVER en speciaal de LINK NAAR YOUTUBE COMPILATIE van eerder opgenomen BEELDEN van Ufo´s, buitenaarsdsen en ontvoeringen... ZIE EN LEES DAAR en oordeelt u zelf. Maar een ieder en vooral elke wetemschapper die dan nog zegt ONZIN, een ´filmopname´, manipulatie´ etc. die is het woord wetenachapper feitelijk niet waard in ongeloofwaardigheid. Leest u daar verder!      

  Nu dan, hier achter komend als mensheid, wanneer weer het GEB in plaats van NUON, ENECO, ENGIE... en zo nog een 35 tal in dit land alleen al... En ook in boek Van homo sapiens naar... het voorbeeld, voorstel weer om zelfs GRATIS de Nutsvoorzieningen te regelen voor een IEDER VAN ONS. En dan nog de ZORG idem...MENZIS, CZ, ZORG EN ZEKERHEID... dat laatste, ZEKERHEID vooral, zie en lees in genoemde boek HOE!!!

  RTLZ  PostNL schaft goedkope postzegel Sandd af na overname

  ZIE EN LEES VERDER ARTIKEL NOS NIEUWS TWITTER bron

  Eén groot nationaal postbedrijf: PostNL neemt Sandd over

  VANDAAG, 06:59

  AANGEPAST OM 09:24

  ECONOMIE

  HOLLANDSE HOOGTE | FLIP FRANSSEN

  PostNL neemt concurrent Sandd over. Daarmee komt nagenoeg de hele postmarkt in handen van één partij: PostNL heeft nu 70 procent in handen, Sandd bijna de hele rest. PostNL-bestuursvoorzitter Herna Verhagen gaat het gecombineerde bedrijf leiden.

  PostNL betaalt 130 miljoen euro voor Sandd. Het postmonopolie moet nog wel de goedkeuring krijgen van mededingings- en consumentenautoriteit ACM. PostNL wijst erop dat als de autoriteit de overname tegenhoudt, staatssecretaris Keijzer alsnog groen licht kan geven. Dit zou dan gebeuren op basis van het publieke belang.

  De twee concurrerende postbedrijven kijken al bijna een jaar naar elkaar. Sandd opperde open te staan voor een fusie, PostNL vond dat ook de beste oplossing voor de problemen op de postmarkt. Die leende zich niet goed voor concurrentie en ging eraan kapot, volgens PostNL.

  Goedkope zegels

  In tegenstelling tot de pakkettenmarkt krimpt de geadresseerdepostmarkt elk jaar met 10 procent. Beide postbedrijven kampen met name met de kosten van de bezorging. PostNL heeft ondanks de krimpende postmarkt de wettelijke verplichting om vijf dagen per week post rond te brengen en brievenbussen te legen.

  PostNL was bovendien enige tijd gedwongen om de post van Sandd te sorteren tegen een laag kostendekkend tarief. De rechter haalde hier overigens onlangs een streep door, waardoor Sandd meer zou moeten betalen. Ook werd Sandd gedwongen om postbezorgers een arbeidsovereenkomst te geven.

  PostNL en Sandd vechten om contracten in de zakelijke postmarkt en beconcurreren elkaar met tarieven. Sandd kwam met een eigen goedkope postzegel, en PostNL zag zich elk jaar genoodzaakt de postzegelprijs te verhogen om de teruglopende omzet op te vangen.

  Kostenbesparing

  Het samengaan gaat een hoop schelen in de kosten. Verhagen verwacht een voordeel van 50 à 60 miljoen euro te halen uit de overname. "Na drie jaar, zo blijkt uit een eerste berekening. Maar er zijn eerst nog implementatiekosten om de netwerken daadwerkelijk te integreren."

  De werknemers van Sandd die geen postbezorger zijn, daar heeft PostNL niks over gezegd.

  Ger Deleij, FNV

  Volgens Verhagen is het onduidelijk of de prijzen na de overname gaan stijgen. "Wij zullen op een reële wijze kijken naar welke verhogingen noodzakelijk zijn", zegt de topvrouw.

  Werknemers

  Sandd nam vorig jaar al Van Straaten Post over, zodat op de postmarkt feitelijk maar twee spelers overbleven. Bij Sandd werken nu 19.000 mensen, van wie 16.000 postbezorgers. PostNL heeft 38.000 werknemers. 18.000 van hen bezorgen de post.

  PostNL laat weten dat postbezorgers, ook die van Sandd, niet hoeven te vrezen voor hun baan. FNV-bestuurder Ger Deleij is daar blij mee, maar hij heeft ook zorgen. "De vraag is nog wel onder welke voorwaarden dat is."

  En er is nog een andere groep waar de vakbond bezorgd over is. "De werknemers van Sandd die geen postbezorger zijn, daar heeft PostNL niks over gezegd. Dat zijn de medewerkers van personeelszaken, de staf, het ondersteunende personeel. Dus daar gaan we nog over in gesprek."

  De overname zorgt voor opgetogen beleggers. Het aandeel PostNL staat bijna 10 procent hoger op 2,48 euro.

  Postbedrijven PostNL en Sandd

  POSTBEDRIJF POSTBEZORGERS POSTOPBRENGSTEN POSTVOLUME  
  PostNL 18.000 1,7 miljard euro 1,8 miljard poststukken  
  Sandd 16.000 201 miljoen euro 720 miljoen poststukken  

  BEKIJK OOK

  FNV blij 'dat overheid eindelijk keuze maakt' over Postwet

  Kan een ander postbedrijf de ondergang van de brief stoppen?

  'Postbezorging op platteland in gedrang door toezichthouder'

  Deel dit artikel: 

   

      

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 december 2018 @ 01:06
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, KERSTPOST STAKING BIJ POST.NL? FNV bond stelt ultimatum. Het valt mij op, verwachtte brief al, nog steeds niet binnen, DAT DE POST NU AL NIET MEER GOED LOOPT? En wat de 'pakketpost' betreft, was dit al bekend, te veel deze dagen... Ook hier zien we weer 'privatisering en marktwerking' destijds, het grote maatschappelijke goed, maar zie de MAATSCHAPPELIJKE GEVOLGEN DAARVAN... Bij het verdwijnen van de 'overheids PTT'.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  PostNL gaat niet in op cao-ultimatum, FNV dreigt met kerststaking

  GISTEREN, 12:48

  AANGEPAST GISTEREN, 16:07

  BINNENLANDECONOMIE

  De periode rond de feestdagen is de drukste van het jaar ANP

  Er is nog geen cao-akkoord voor PostNL-medewerkers. Vakbond FNV had een ultimatum gesteld dat om 12.00 uur afliep. Maar PostNL gaat er niet op in. FNV bereidt nu acties voor.

  "Deze week komen er waarschijnlijk al werkonderbrekingen", zegt Ger Deleij van FNV. "En we gaan net zolang door totdat er een akkoord is." De vakbondsman sluit niet uit dat er met de Kerst ook gestaakt wordt.

  Wat het gevolg van die acties voor de consumenten zal zijn, is nog niet bekend.

  PostNL reageert ontsteld op het besluit van het FNV. "Het ultimatum was onverstandig en onbegrijpelijk", stelt een woordvoerder van de postdienst tegenover de NOS. "We zijn nog geen maand geleden begonnen met praten. Er liggen meer dan 20 onderwerpen op tafel."

  Tegen ons wordt gezegd dat het slecht gaat met het bedrijf, terwijl aandeelhouders wel een flinke graai uit de kas krijgen.

  Ger Deleij van de FNV

  FNV vond dat praten niet snel genoeg gaan. "PostNL schuift de echte onderhandelingen zo lang mogelijk voor zich uit, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden", zegt Deleij.

  "Dan moet er weer een financieel deskundige opgeroepen worden, dan weer een onderzoek. Wij hebben lang genoeg overlegd. PostNL weet al een jaar lang wat we willen. Dit is geen verrassing."

  "Tegen ons wordt gezegd dat het slecht gaat met het bedrijf, terwijl aandeelhouders wel een flinke graai uit de kas krijgen", zegt de FNV-man.

  FNV alleen

  De FNV wil nu acties voeren, maar de bond staat daarin alleen. De drie andere vakbonden, CNV, BVPP en VHP2, stellen in een gezamenlijke brief dat het te vroeg is voor acties. "We hebben nog geen vijf uur met elkaar onderhandeld", zegt Patrick Fey van CNV Publieke Diensten.

  Acties negatief uitpakken

  Bovendien zouden acties op dit moment juist negatief voor werknemers uitpakken. "Het is de drukste tijd van het jaar voor PostNL", zegt Joost Bol, bestuurder bij BVPP. "Als je nu gaat actievoeren, gaat het klachten regenen en dat gaat PostNL klanten kosten en uiteindelijk verliezen mensen dan hun banen."

  Maar op een punt geeft BVPP FNV wel gelijk: "Het gaat wel erg langzaam. De cao loopt 1 januari af. Wij willen ook graag een cao voor die tijd, maar niet ten koste van alles."

  Woensdag

  Woensdag praat het postbedrijf met de drie vakbonden verder over de cao. "We verzoeken FNV af te zien van acties en woensdag ook aan de onderhandelingstafel aan te schuiven." Maar de FNV is dat niet van plan. "Wij zien geen aanleiding om aan tafel te gaan", zegt Deleij.

  De bonden praten sinds november met PostNL over een nieuwe cao die 1 januari moet ingaan. FNV eiste in hun ultimatum onder meer 5 procent loonsverhoging en een gelijke beloning voor uitzendkrachten en medewerkers met een contract.

  De kans dat er voor 1 januari een nieuwe cao op tafel ligt is klein, zeggen bonden tegen de NOS.

  BEKIJK OOK

  Recorddrukte bij pakketbezorgers, honderden klachten bij Consumentenbond

  Meer pakketten, minder post en duurdere postzegel

  Deel dit artikel: 

   

   

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 04 september 2018 @ 00:34
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, DE GEWONE POSTBEZORGING loopt door o.a. personeelstekort steeds meer in het honderd. Nu wordt kantoorpersoneel van POST.NL (vroegere STAATS PTT vóór de privatisering van dit overheidsbedrijf...) gevraagd om ook post te gaan lopen, bezorgen. Zelfs de 'topvrouw' van Post.nl doet mee... 'PRIVATISERING'...?? Dodelijk voor de samenleving in dit opzicht. 

  Zie en lees verder art. vam RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  03 september 2018 15:21

  PostNL vraagt kantoorpersoneel om post te bezorgen, ook topvrouw gaat lopen.

  PostNL-ceo Herna Verhagen. 

  © ANP

  PostNL kampt met een bezorgerstekort en daarom moet ook het kantoorpersoneel de straat op. Sterker nog: ook topvrouw Herna Verhagen moet er in september aan geloven.

  In een brief, die in handen is van RTL Z, roept het bedrijf de hulp van het personeel van het hoofdkantoor in om de tekorten op te vangen. "Concreet is de vraag of iedere stafmedewerker in de maand september een wijk wil bezorgen", staat in de mail. Zelfs topvrouw Verhagen gaat in september de straat op, bevestigt een woordvoerder.

  750.000 brieven op tijd

  Als alle 500 medewerkers van het hoofdkantoor aan het verzoek gehoor geven, worden daarmee 750.000 brieven op tijd bezorgd en dat is al een 'groot verschil'. "Ik besef dat ik met deze mail een flink beroep op jullie doe”, dankt de afzender van de mail alle stafleden al bij voorbaat voor hun inzet en betrokkenheid. PostNL zegt dat ook andere directieleden al gehoor hebben gegeven aan de oproep.

  Probleem

  Het probleem is volgens het postbedrijf een combinatie van drie factoren. Er zijn nog veel mensen op vakantie, maar omdat de zomervakantie voorbij is, wordt er door bedrijven en overheidsinstellingen wel meer post verstuurd. En de laatste reden is dat het bedrijf in sommige gebieden simpelweg niet genoeg geschikt personeel kan vinden, legt de woordvoerster uit.

  Maar dat laatste is volgens vakbond FNV de schuld van PostNL zelf. "Dank je de koekoek: ze betalen maar net meer dan het minimumloon", aldus Ger Deleij. Volgens hem heeft het bedrijf te weinig respect voor de werknemers.

  Chaos met kerst

  Dat PostNL al in september het kantoorpersoneel moet inzetten voor de bezorging, voorspelt volgens Deleij weinig goeds. "Ik voorzie chaos. Als het op deze manier gaat en er niets verandert, dan ontstaat een groot probleem met kerst", zegt hij.

   

  RTL Z

  Gewijzigd op 2018-12-11 01:10:23
  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 mei 2018 @ 00:28
  #7
  reactie op (#6) Vomie

  Goedemorgen, POSTBEZORGING loopt sinds de PRIVATICERING VAN DE OUDE PTT steeds minder goed. Niet alleen onderstaande, maar de laatste tijd ook steeds meer post voor andere personen, soms zelfs een 'andere woonplaats'... of ook post dat geheel niet aankomt. HEEFT U OOK VAN DIE ERVARINGEN, DEEL ZE EENS HIER? Dank! 

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  3 mei 2018 17:23

  Over de schutting of in de vuilnisbak: grote ergernis over pakketbezorgers.

  DHL gooide een tuinset met tafel met glazen plaat over de schutting. 

  © Justin Evers

  Het is een ergernis van veel mensen. Je bestelt iets online en vervolgens wordt dat pakketje niet goed bezorgd. Het ligt in de stromende regen voor de deur, of er is al getekend door de bezorger.

  Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij Jordy Nijenhuis. Toen hij een week op vakantie was, werd op de dag van zijn vertrek een pakje voor de deur gezet, schrijft hij onder onze Facebookoproep. "Toen ik na week thuiskwam, was mijn splinternieuwe filmcamera naar de Filistijnen. Volgens de bezorger heb ik gewoon opengedaan en zelf getekend. Knap, want de handtekening die werd getoond, was niet de mijne."

  En Jordy is niet de enige die klaagt. Op onze oproep kwamen duizenden klachten binnen. De Consumentenbond herkent de ergernissen. "Pakketjes die door de brievenbus gepropt worden en daardoor beschadigd raken. Soms raakt zelfs de brievenbus beschadigd of tekent de bezorger zelf. We zien ook een toename in het aantal klachten, ik ben bang dat dat alsmaar oploopt", laat een woordvoerder weten.

  Klachtenkompas

   

  PostNL staat geregeld op nummer één in de Klachtenkompas, het online-klachtenplatform van de Consumentenbond. Volgens PostNL, een van de grootste pakketbezorgers, zijn er de laatste tijd juist minder klachten binnengekomen. Volgens hen worden bezorgers ook altijd op fouten aangesproken.

  Wat kun je doen als het misgaat met de bezorging?

  De Consumentenbond adviseert om er altijd melding van te maken als een pakketje verkeerd is bezorgd. Niet alleen op Twitter of bij het bedrijf waar je het product hebt besteld, maar ook bij de bezorgdienst.

  PostNL heeft een topic op de site gewijd aan wat je kunt doen als er iets is misgegaan bij de bezorging van het pakket. Bij bezorgdiensten als DHL en UPS moet je contact opnemen met de verzender van het pakket. Zodra de afzender contact opneemt met de bezorgdiensten wordt er een onderzoek gestart.

  Toch nemen ook veel mensen het onder onze oproep voor de postbezorgers op. "Laat de RTL-verslaggevers een week meegaan met een bezorger, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe het eraan toegaat", schrijft Bianca Van Breen. "Respect voor al die mannen en vrouwen die elke dag met onze pakketjes lopen te slepen."

  Eerder lieten twee postbezorgers aan RTL Nieuws weten dat het werk zwaar is en dat klanten niet altijd lieverdjes zijn. "We krijgen per pakketje betaald", zei pakketbezorger Elwin Hammer. "Als je bij mensen zelf of bij hun buren bezorgt, krijg je 100 procent van het bedrag. Als mensen niet thuis zijn en je het pakket weer mee terug moet nemen, krijg je maar 50 procent. Dus als niemand de deur open doet, kan dat wel even zuur zijn. Ik denk dat veel mensen er niet bij stilstaan dat we per pakketje betaald krijgen. Anders zouden ze wel voor ons klaarstaan, toch?"

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-12-11 01:13:47
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 april 2013 @ 17:07
  #6
  reactie op (#5) Gotspe

  Hallo meneer gospe een goed idee ik heb daar een tijdje gelede ook eens gekeken en zal daar weer  even kijken voor die opzeg brieven. Je wordt nog gek van die rekalmes ook op je naam tegenwoordig. Nounog een goede avond verder hoor.

 • vrijdag 26 april 2013 @ 14:36
  #5
  reactie op (#4) Gotspe

  Goede middag. Ik zag dit onderwerp op de club We moeten bezuinigen staan en hier al een onderwerp dat er op aansluit denk ik, ivm de reklame post voor overleden personen? Een lijst met opzegformulieren abonnementen per internet, je moet wel veel doorklikken daar maar toch ook een maatschappelijk belang en ik zal het even kopieren voor u hier ook?

  http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/nieuws#!/f=920960&p=1&i=2022557&u=http%3A%2F%2Fwemoetenbezuinigen.clubs.nl%2Fnieuws%2Fdetail%2F2022557_abonnement-opzeggen 

  Gewijzigd op 2018-05-14 00:23:23
 • vrijdag 12 april 2013 @ 10:22
  #4
  reactie op (#3) catootje

  Quote: catootje

  donderdag 11 april 2013 @ 18:59

  goeden avondhet is vreselijk als je post krijgt op de naam van iemand die overleden is, en daar maakt ook de gemeente zich schuldig aan en zelfs ziekenhuizen 

  Goede morgen. Catootje dat lijkt me echt niet leuk nee en de gemeente zou het toch als eerste echt moeten weten, ze krijgen toch de OVERLIJDENSAKTE van de uitvaart verzekeraar? Daar hoef je geloof ik als 'klant' niet zelf achteraan zelfs.