Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

867 keer bekeken

RENTE, SPAREN, KOSTEN BANKEN MOETEN GOEDKOPER?

 • dinsdag 14 januari 2020 @ 00:50
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ABN-AMRO EERSTE BANK DIE 'SPAARRENTE' OP 0% ZET, sterker, GROTE SPAARDERS moeten nu zelf wat 'rente' betalen??? De Banken lijken zélf steeds meer in de problemen te komen? Sparen op de Bank 'loont in ieder geval niet meer'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   ANP

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 21:36

  ABN is eerste grote bank zonder spaarrente, komt die rente ooit nog terug?

  Het hing al even in de lucht: vanaf april keert ABN Amro als eerste grote bank in Nederland geen spaarrente meer uit. De bank had het rentetarief al verlaagd naar een zo goed als symbolisch tarief van 0,01 procent, een percentage dat de andere grootbanken ook hanteren. Nu zakt ABN dus naar nul. Komt de spaarrente ooit nog terug?

  De gedachte dat sparen serieus geld oplevert is allang geen vanzelfsprekendheid meer. De spaarrente daalt al tientallen jaren. Sinds juni 2016 staat de rente bij alle Nederlandse banken onder de 1 procent. De reden daarvoor is dat banken zélf een negatieve rente moeten betalen voor het geld dat zij dagelijks verplicht moeten stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB).

  Van ruim 3,5 miljard tot 'maar' een paar honderd miljoen: zo veel kregen Nederlandse spaarders de afgelopen jaren uitgekeerd aan rente.

  NOS

  De kans dat de spaarrente zich zal herstellen, is op korte termijn nihil, zegt financieel redacteur André Meinema. "We zitten al een tijd met een economie die wel groeit, maar waarin de inflatie achterblijft. Door de rente telkens te verlagen en geld bij te drukken, wil de ECB de economie een schop geven. Door de vraag naar geld aan te wakkeren en de uitgaven te verhogen."

  Maar tot nu toe hebben de renteverlagingen van de ECB niet het gewenste effect. Afgezien van een korte inflatiepiek, door stijgende olieprijzen of zoals dit jaar de BTW-stijging in Nederland, krijgt de ECB de inflatie maar niet op de gewenste 2 procent.

  Verder omlaag

  Zolang dat het geval is, blijft de rente laag zegt Meinema. "Voorspeld wordt dat de ECB de rente deze zomer nog verder gaat verlagen. ECB-watchers zeggen dat het nog jaren gaat duren. Dat is vervelend voor spaarders, lastig voor banken, maar fijn voor hypotheekrentes."

  Ook de Nederlandse staat profiteert ervan; die krijgt er door de negatieve rente geld bij als geld wordt geleend. NOS op 3 maakte er eerder deze uitlegvideo over:

  NOS op 3: hoe Nederland gratis geld binnenharkt

  Intussen leggen banken dus bij op spaargeld. Toch hoeven gewone spaarders, met tegoeden tot 100.000 euro, niet bang te zijn dat zij op korte termijn ook moeten gaan betalen voor hun spaargeld. Hoewel mensen met vermogens vanaf 2,5 miljoen euro bij ABN Amro te maken hebben met een negatieve rente van 0,5 procent, lijkt een negatieve rente voor 'normale' spaarders een taboe.

  ABN-topman Kees van Dijkhuizen zei onlangs de klanten "de komende jaren niet lastig te gaan vallen met een negatieve rente". ING doet geen uitspraken over toekomstig beleid, maar zegt dat 0 procent niet aan de orde is.

  'Niet in je sok stoppen'

  Ook de Rabobank zegt nu geen renteverlaging door te voeren. "Wat je niet wil is dat mensen geld uit het bancaire systeem gaan halen en in hun sok stoppen", zei Rabobank-topman Wiebe Draijer. "Je kan het gedrag van spaarders bij een negatieve rente niet voorspellen."

  De angst is dat mensen hun geld van de bank gaan halen of dat geld zich massaal gaat verplaatsen tussen banken, zegt Meinema. "Banken raken dan in de problemen, omdat ze hypotheken en leningen niet meer kunnen financieren."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 oktober 2014 @ 07:10
  #6
  reactie op (#5) Gotspe

  Goedemorgen, de ABN-AMRO en RABOBANK verhogen volgend jaar de kosten van bankieren voor de klanten...andere banken doen dit niet nog? De Consumentenbond stelt ook grote vragen hierover. u ook? Ook onbegrijpelijk dat je bij enkele banken als je GELD STORT OP EIGEN REKENING... je daar ook wat voor moet betalen, je stopt het in automaat en...? Wat vindt u?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3778888/2014/10/30/ABN-Amro-en-Rabobank-verhogen-kosten-bankieren.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-06-06 12:37:16
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 mei 2013 @ 14:04
  #5
  reactie op (#4) Seraphine

  Quote: Seraphine

  zaterdag 11 mei 2013 @ 11:47

  Mark rutte heeft een goed idee: gaat hij het ontslag van dit kabinet aanbieden aan de koning? Dat zou een goed idee zijn.
  Berichten kan ik niet lezen, ben geen lid van de andere club.

  Goede middag. Dat zal wel niet neem ik aan, het ontslag indienen. Ja ik ben wel lid van de club Europese UNie daar en ik zie er meer leden van hier Begrijp ook een beetje dat de clubs bij elkaar horen en nog enkele van Herman? Omdat het anders te veel is hier dat denk ik ook?


  Het is wel veel te lezen en niet altijd tijd ook dat ken ik maar ben er toch maar lid van, ik heb maar 5 clubs ook hoor waar ik lid van ben en verder surf ik ook wel eens in de rubriek, ik wil er ook niet té veel hebben. En ik zie nog enkele clubs ook die interessant zijn als je er van houdt dan natuurlijk zoals de UFO club. Wat je ook vindt toch wel eigenaardige artikelen en interessant, 'zeg het maar'? Zal weer even links plaatsen dan?


  http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4133517_nederland-voorzitter-van-de-eurolanden-groep?p=1#r24576790


  http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/

 • zaterdag 11 mei 2013 @ 11:47
  #4

  Mark rutte heeft een goed idee: gaat hij het ontslag van dit kabinet aanbieden aan de koning? Dat zou een goed idee zijn.


  Berichten kan ik niet lezen, ben geen lid van de andere club.

 • donderdag 09 mei 2013 @ 18:27
  #3
  reactie op (#1) herman_dad

  Hallo meneer herman nou een goed idee van Rutten dat hij heeft moet ook hij ook in Brussel blijven dan maar zei ik ook al op de andere club hoor! Nou een goede avond verder nog ook voor u. 

 • donderdag 09 mei 2013 @ 13:07
  #2

  Goede middag. Ja daar net gelezen en geantwoord, onze Rutte kan beter daar blijven dan als je het leest?

 • donderdag 09 mei 2013 @ 07:26
  #1

  Goedemorgen, BANKEN moeten goedkoper en MARK RUTTE heeft goed idee.... beide artikelen GEPLAATST OP CLUB EUROPESE UNIE...het is Europees nieuws en graag ook daar in het forum uw (vrije)mening of ideeen erover? DANK!

  (Verder vandaag op deze club lijkt het weinig nieuws.... behalve de 2 broertjes die nog gezocht worden, ziet er niet zo goed uit?)

  LEES VERDER OP:

  http://europese-unie.clubs.nl/forum/euro-nieuws-en-de-eu-financien

   

  Gewijzigd op 2020-01-14 00:44:14
  handtekeningafbeelding