Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1513 keer bekeken

INTERNETOPLICHTING GEVALLEN, webshops, SCHOLEN en anders...

 • donderdag 15 april 2021 @ 08:02
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, MINDER CRIMINLITEIT MAAR WEL MEER CYBERCRIME EN OOK OPLICHTING DAARMEDE GEPAARD GAANDE. Waarchuwingen te over maar toch blijven er mensen intrappen. Maar ook niet alles is te voorkomen, soms is de cybercrime zo 'echt' lijkend dat...???? Maar ook BEDRIJVEN hebben hun internetzaakjes vaak niet op orde en dat nodigd uit. Een steeds groter wordend maatschappelijk probleem ook. Zie ook hier http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nep-sms ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •TECH • VANDAAG, 06:00

  Politie: minder criminaliteit, maar meer cybercrime en oplichting

  Op veel vlakken is de geregistreerde criminaliteit in het eerste kwartaal afgenomen, maar digitale criminaliteit nam juist flink toe. Dat concludeert de politie. In absolute aantallen nam fraude waarbij individueel burgers worden opgelicht, enorm toe: van 25.500 geregistreerde gevallen in het eerste kwartaal van vorig jaar, tegen 37.000 gevallen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is een toename van 45 procent.

  Ook het aantal gevallen van cybercrime, zoals ransomware en DDOS-aanvallen, steeg. Daarbij ging het vorig jaar nog om 2000 gevallen in het eerste kwartaal, tegen meer dan 3800 gevallen dit jaar. Dat is bijna een verdubbeling.

  De politie denkt dat de stijging deels komt door de coronacrisis. "Mensen zijn meer online en doen vaker online-aankopen", zegt Theo van der Plas, bij de politie belast met de bestrijding van cybercrime. Dat er meer cybercrime is, is niet nieuw, stelt hij. "Maar meestal was de toename bescheidener, zo rond de 25 procent. Dit is een forse tegenvaller."

  Minder criminaliteit

  Op veel andere vlakken nam de geregistreerde criminaliteit juist af. In de eerste drie maanden van dit jaar lag het aantal geregistreerde misdrijven 13 procent lager dan een jaar eerder.

  Van der Plas vindt dat de politie meer geld moet krijgen om digitale criminaliteit op te sporen, zo'n 300 miljoen euro. Er zouden onder meer hoogopgeleide rechercheurs bij moeten komen.

  Daarnaast ziet hij graag dat het moeilijker wordt om onder de radar te blijven. "Iedereen kan nu een anonieme simkaart kopen en onder de radar blijven", zegt hij. "De pakkans op internet is een stuk kleiner dan in de fysieke wereld, dus je ziet nu dat sommige criminelen de overstap maken."

  Vorige week constateerde de Cyber Security Raad al dat het de politie over de schoenen loopt, doordat veel bedrijven hun beveiliging niet op orde hebben.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 februari 2021 @ 07:08
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, steeds meer toename IN DE CYBERCRIME, SCHOOL BETAALT LOSGELD na het slachtoffer te zijn van hacken en het dichtgooien  van bestanden waardoor er online ook geen les mer kon worden gegeven... Misdaad mag niet lonen maar toch een steeds groter wordend ook maaatschappelijk probleem....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:38

  Middelbare school in Lochem betaalt losgeld na cyberaanval criminelen

  Het Staring College, met vestigingen in Lochem en Borculo, heeft losgeld betaald aan cybercriminelen die bestanden hadden vergrendeld. Schoolbestuurder Carlien Krist-Spit zegt tegen Omroep Gelderland dat er betaald is om te voorkomen dat er langere tijd geen onderwijs kan worden gegeven.

  De school merkte de aanval dinsdag op. Veel gegevens bleken opeens versleuteld en daarmee waren de bestanden niet meer toegankelijk. "De continuïteit van het onderwijs en de examens kwamen in gevaar", aldus Krist-Spit.

  Ze wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. "We hebben aangifte gedaan bij de politie en die doet nu onderzoek." Ze benadrukt dat de situatie voor alle betrokkenen voelt als een nachtmerrie. "Het besluit dat we hebben genomen gaat in tegen al onze principes, het voelt heel slecht. Echter, het belang om het onderwijs doorgang te laten vinden, juist in deze tijd, heeft de doorslag gegeven", zegt ze.

  Maandag geen lessen

  Er wordt volgens haar hard gewerkt om het onderwijs snel te kunnen hervatten. Zo krijgen alle leerlingen nieuwe inloggegevens om digitaal les te kunnen volgen.

  Maandag blijft de school dicht. Ook online kunnen nog geen lessen worden gegeven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 juli 2018 @ 00:23
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, INTERNETOPLICHTING, JAREN GELEDEN AL VOOR GEWAARSCHUWD EN OOK NU WEER ECHTE ACCOUNTS GESTOLEN DOOR CRIMINELEN en zij bestellen via internet, bekend internetshops als Zalando, Bol.com, Wehkamp etc. De spullen worden afgehaald bij ophaalpunt en DE REKENING NAAR DE ECHTE acooutnhouder gezonden, kunnen u en ik zijn, die echter helemaal van niets weten. WEES OP UW HOEDE....Ikzelf kreeg eergisteren van ZIGGO een mail 'dat ik mijn bestelling nog niet had afgerond', ben overigens wel klant daar...? Vandaag een mail dat er een vergissing was, want inderdaad ik hád niets besteld? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Criminelen shoppen bij webwinkels met gestolen accounts'

  GISTEREN, 16:59

  BINNENLANDECONOMIE

  ANP

  Internetcriminelen bieden gehackte accounts van Bol.com, Wehkamp, MediaMarkt en Zalando te koop aan. Daarmee kunnen vervolgens dure spullen worden gekocht met de optie om ze achteraf te betalen. De rekening gaat naar de oorspronkelijke eigenaar van het account als het product al door de besteller is ontvangen, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

  De criminelen bemachtigen de accounts via datalekken bij bijvoorbeeld LinkedIn en Yahoo. Omdat veel mensen dezelfde wachtwoorden gebruiken, werken die vaak ook bij webshops. De gekraakte accounts worden vervolgens aangeboden voor een euro per stuk. Toegang tot het bijbehorende e-mailadres kost een euro extra. De betalingen verlopen met bitcoins, de digitale betalingsmunt.

  RTL bestelde zelf ook een aantal accounts. Daarmee lukte het om onder meer iPhones, draadloze koptelefoons en dure merkkleding te bestellen. De spullen werden binnen een dag geleverd op afleverplekken waar je geen identiteitsbewijs nodig hebt om de spullen in ontvangst te nemen, zoals kluisjes van DHL.

  Controle is wisselend

  De politie zegt tegen RTL Nieuws dat het jaarlijks gaat om vele honderden slachtoffers. De spullen die via de gehackte accounts zijn gekocht, worden meestal snel weer doorverkocht via Marktplaats of pandjeshuizen.

  De controle bij de webshops is mager, concludeert RTL. Redacteuren bestelden spullen bij Zalando, Wehkamp en Bol.com. Alleen Wehkamp belde in een aantal gevallen de oorspronkelijke eigenaar van het account om te controleren of er wel echt voor zo'n groot bedrag was besteld. De andere webshops ondernamen geen actie.

  Een slachtoffer van de account-fraude zegt tegen RTL dat ze er toevallig achter kwam dat haar account was gebruikt om onder meer een dure jas en een Playstation te kopen. Toen ze 's avonds bevestigingsmails van de bestelling zag, heeft ze snel nog alles kunnen annuleren.

  Verkopers van de accounts geven dan ook de tip om vlak voor middernacht te bestellen, als de meeste mensen al in bed liggen. Wordt ook het e-mailadres gekocht, dan kan de crimineel de mails in het account zelf verwijderen.

  Pizzapunten

  RTL Nieuws liet ook een pizza bezorgen op de redactie. Die was betaald met 'pizzapunten' van New York Pizza. De accounts bij het fastfoodbedrijf worden vaak misbruikt, vertelde een van de verkopers aan RTL. New York Pizza zegt dat er inmiddels een 'grootschalig politieonderzoek' loopt.

  BEKIJK OOK

  Datalek bij Ticketmaster: 'geen bewijs' dat Nederlanders zijn getroffen

  Zoekmachine voor wachtwoorden: schrikken, maar er staat niets nieuws op

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-07-21 00:27:48
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 januari 2014 @ 07:45
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Goedemorgen, het aantal MELDINGEN VAN INTERNETFRAUDE is zeer sterk gestegen. Het is dus inderdaad oppassen geblazen. Helaas moeten we verwachten dat de pogingen ertoe nog wel verder zullen stijgen?

  Zie art. uit AD (Bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3581119/2014/01/21/Aantal-meldingen-internetfraude-verdrievoudigd.dhtml

  Zie vandaag verder in het nieuws: o.a. PVV wil een 'referendum over EU' en EU stuurt troepenmacht naar Centraal-Afrika. Diplomagten die boete's niet betalen krijgen geen tankpas meer en gevangeisbewaarder wegens hennepteelt nu zelf in de cel.  

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek   

  Gewijzigd op 2018-05-30 12:47:37
  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 juli 2013 @ 17:14
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  dan wordt het dus dubbel uitkijken geblazen

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 juni 2013 @ 07:17
  #1

  Goedemorgen, internetoplichting verplaatst zich naar 'malafide' webshops'? Heeft u ervaringen ermee, ook serieuze webshophouders kunnen worden opgelicht! Laat ons uw ervaringen eens weten? Dank!

  Zie art. uit AD (bron):

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3464303/2013/06/24/Internetoplichting-verschuift-naar-webshops.dhtml 

  Zie ook verder nieuwe artikelen op: (o.a. Berlusconi, agent niet vervolgd voor- , toename klachten advocaten, regeringsvliegtuig vaker leeg dan vol?... etc.)

  http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4227164_italie-en-berlusconi?p=1#r25261967

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum/topic/4546927_agent-niet-vervolgd-voor-neerschieten-collega

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum/topic/4546969_toename-klachten-tegen-advocaten

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum/topic/4546999_regeringsvliegtuig-vaker-leeg-dan-vol

   

  Gewijzigd op 2018-05-30 12:48:01
  handtekeningafbeelding