Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2314 keer bekeken

'BASIS'INKOMEN VOOR IEDER VOORKOMING TWEEDELING of erger?

 • zondag 14 november 2021 @ 00:20
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, D66, DE POLITIEKE PARTIJ OM TWEEDELING AAN TE PAKKEN? De GEHELE POLITIEK zou de TWEEDELING MOETEN AANPAKKEN, en dat is niet alleen met 'het geld', MONETAIR maar ook op vele andere maatschappelijke gebieden, WERK, WONEN, LEVEN, sport., KLIMAAT,.... Te veel om op te noemen hier MAAR HET IS MOGELIJK OM TE REALISEREN, uitgelegd in EN HOE DAN??? 

  OVERIGENS (Tip!) wéér, in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... staat een uitgewerkt BASISPLAN daarvoor, lees het zelf daar dat het ECHT TE REALISEREN IS! ('Politiek'!!!) Zie ook nog Algemeen/BOEKENTIP voor de Kerst, maar Sinterklaas is vandaag ook weer in het land dus vraag het hem?? TIP!!! De 'geest van de mens moet om' in denken en doen, de TWEEDELING is het grootste gevaar voor de gehele maatschappelijke wereldsamenleving, een MUST voor de wereldvrede: 

  Bovendien, WEL EEN BASISINKOMEN - tot aan einde leven, incl. 'pensioenleeftijd'.... - als je aantoonbaar werk hebt of studeert vanaf 18 jaar, maar een 'verplicht basiswerk' is niet goed, dat bepaalt het individue zelf, welk werk... studie, etc.. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 18:27

  Kaag: D66 moet voortouw nemen bij aanpak tweedeling in de samenleving

  Vanwege de oplopende coronabesmettingen is het D66-congres alleen online te volgen ANP

  D66-leider Kaag roept partijleden op het initiatief te nemen om een eind te maken aan de verdeeldheid in de samenleving. Kaag sprak op het partijcongres in Den Bosch over de noodzaak om de "vicieuze cirkel van polarisatie in de samenleving" en de versplintering in de politiek te doorbreken.

  Het D66-congres werd digitaal gehouden vanwege de oplopende coronabesmettingen. Kaags sloot de bijeenkomst met haar speech af. Ze zei dat de "verharding, de verruwing, de kunstmatige, opgeklopte tegenstellingen en de agressie die daarmee gepaard gaat" haar zorgen baren. Ze kwam in haar speech niet met concrete voorstellen wat de D66-politici daar dan precies tegen moeten ondernemen.

  Ze wees op de bedreiging van verpleegkundigen, wetenschappers, journalisten. Ook de politiek draagt bij aan de verharding, aldus Kaag: "Kamer en kabinet houden zichzelf gevangen in een hamsterwiel van hypes."

  'Weet niet of formatie slaagt'

  Kaag ging kort in op de formatie. Ze herhaalde dat ze het in het landsbelang vond om mee te doen aan een kabinetsformatie met VVD, CDA en de ChristenUnie vanwege de ontstane impasse. Ze zei niet te weten of de kabinetsonderhandelingen rond komen. "We doen het goed of we doen het niet."

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-11-14 00:21:52
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 januari 2020 @ 00:51
  #3
  reactie op (#2) Gotspe

  Goedemorgen, EEN BASISINKOMEN VOOR IEDEREEN? Dit is al enige tijd in de POLITIEK aan de orde o.a. en ook in en bij andere maatschappelijke instellingen? Het zou een heel goed idee zijn om voor ALLEN, zonder enige vorm van onderlinge discriminatie te realiseren?! WAT DENKT U OF VINDT U DAARVAN? En uw 'vaste lasten' zijn daarmede 'gedekt' in vrijwel alle gevallen. Scheelt weer 'bijstand' en schuldhulpverlening etc... OVERIGENS (Tip!) wéér, in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... staat een uitgewerkt BASISPLAN daarvoor, lees het zelf daar dat het ECHT TE REALISEREN IS! ('Politiek'!!!) 

  Bovendien, WEL EEN BASISINKOMEN - tot aan einde leven, incl. 'pensioenleeftijd'.... - als je aantoonbaar werk hebt of studeert vanaf 18 jaar, maar een 'verplicht basiswerk' is niet goed, dat bepaalt het individue zelf, welk werk... studie, etc.. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 16:55

  Geen basisinkomen, maar basisbaan: 'Goed voor zekerheid en eigenwaarde'

  ANP

  De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) komt vandaag met een dik rapport over de kwaliteit van onze banen. Daarbij is de groep mensen die al lang werkloos is en weinig kans heeft op de arbeidsmarkt niet vergeten. Voor deze mensen zou er een 'basisbaan' moeten komen.

  De manier waarop we werken is volgens de WRR aan het veranderen. Door toenemende flexibilisering en inzet van technologie wordt de arbeidsmarkt onzekerder en veeleisender. "Daardoor is er een groep die geen baan gaat vinden", vertelt onderzoeker en bijzonder hoogleraar actief burgerschap Monique Kremer.

  Er bestaan veel re-integratietrajecten waarbij mensen die een uitkering ontvangen, worden geholpen om een baan te vinden. Maar die trajecten leveren volgens de raad te weinig op. "Werklozen krijgen nu steeds een tijdelijk traject. Maar de hulp zou structureel moeten zijn. Geef deze mensen permanent werk", zegt Kremer.

  Daarom adviseert de WRR 'basisbanen' met minimumloon voor mensen die weinig kans maken op een reguliere baan. Die fulltime of parttime basisbaan komt in plaats van een uitkering. Het gaat bijvoorbeeld om werk als schoolconciërge, buurthuisbeheerder of ondersteunende kracht in een verpleeghuis. Werk dat anders niet of te weinig gebeurt.

  Grip op werk

  "Als werk psychologisch en sociaal zo belangrijk is, kunnen we mensen niet 'afschepen' met een uitkering", staat in het rapport. Geen basisinkomen, maar basisbanen dus. Kremer: "Je geeft mensen hiermee grip op werk, en daarmee zekerheid. Het is enorm goed voor hun eigenwaarde. In dat opzicht is het beter dan vrijwilligerswerk - het voelt nu eenmaal goed om een salaris te ontvangen."

  In Amsterdam, Den Haag en Heerlen wordt al geëxperimenteerd met zulke banen. De nadruk ligt daar op eenvoudig werk als opstapje naar een reguliere baan.

  Charise Weij (36) doet in Amsterdam mee aan de Werkbrigade: een project met gesubsidieerde banen, lijkend op basisbanen. Weij was barista in een koffiezaak, maar raakte werkloos. Nu werkt ze al een jaar in het groenbeheer. "Het is fijn om lekker bezig te zijn, want ik kan niet stilzitten. Ik ben graag onder de mensen en buiten werken blijk ik heerlijk te vinden."

  Ze is blij met het project, want aan de slag gaan, is niet altijd makkelijk als je al een tijdje uit de running bent. "Vroeg opstaan is bijvoorbeeld even wennen. Maar mijn collega's en ik zitten in hetzelfde schuitje en we weten elkaar te motiveren." Volgens de regels van de gemeente mag Weij nog een jaar blijven. Ze volgt intussen al een opleiding tot assistent hovenier en wil doorgroeien tot hovenier.

  Toch is het faciliteren van een opstapje, zoals de Werkbrigade doet, expliciet niet wat de WRR adviseert. "Basisbanen zijn niet bedoeld om door te stromen naar regulier werk, al mag en kan dit soms gebeuren", schrijven de onderzoekers.

  Basisbanen vs. Melkertbanen

  Dat maakt de basisbanen in theorie anders dan de vroegere Melkertbanen en id-banen (instroom- en doorstroombanen). Zulke banen werden in 1994 geïntroduceerd door toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ad Melkert. Doorstroom naar regulier werk was het doel. Maar dat doorstromen gebeurde niet genoeg. Bovendien konden en wilden gemeenten de kosten niet meer opbrengen. In 2003 werden de Melkertbanen daarom afgeschaft.

  Bij de stadsreiniging in Amsterdam waren er tot 2003 een heel aantal Melkertbanen ANP

  Volgens de WRR zijn de basisbanen ook geen tegenprestatie voor het ontvangen van een uitkering. Het kabinet wil dat zo'n tegenprestatie voor bijstandsgerechtigden in alle gemeenten verplicht wordt. Maar dat levert de maatschappij en de bijstandsgerechtigden weinig op, zegt de raad.

  "Bij mensen die ver van de arbeidsmarkt af staan heeft dwang of verplichten geen zin. Een klein beetje dwang mag, maar deze groep moet vooral geholpen worden. Geef mensen die dat willen een basisbaan. Die biedt ze bescherming tegen de onzekerheid van de arbeidsmarkt", aldus Kremer.

  Grote investeringen

  Blijft de vraag of gemeenten de kosten van basisbanen langdurig op zich willen nemen. Het gaat om grote investeringen: de gemeente Amsterdam trekt jaarlijks 11 miljoen euro uit om maximaal 500 mensen deel te laten nemen aan de 'Werkbrigade'. Daar staat tegenover dat de opbrengst van basisbanen groter kan zijn dan de kosten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen. Zo zouden zorgkosten onder deelnemers kunnen dalen en hoeven gemeenten waarschijnlijk minder aan onderhoud uit te geven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 juli 2013 @ 18:15
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Quote: herman_dad

  maandag 01 juli 2013 @ 06:53

  Goedemorgen vanaf 1 juli vandaag alles anders in uw portemonnnaie?Zie art. AD (bron)http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3467753/2013/06/30/Vanaf-1-juli-is-alles-anders---vooral-in-uw-portemonnee.dhtml

  Goede avond. Mij benieuwen of het anders wordt financieel dan, goed dat de ouderen er wat bij krijgen maar verder?

 • maandag 01 juli 2013 @ 06:53
  #1
  Gewijzigd op 2020-01-16 00:38:56
  handtekeningafbeelding