Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2597 keer bekeken

PRIVACY en bestrijding Cybercrime in strijd met mensenrechten?

  • woensdag 03 april 2019 @ 01:01
    #30
    reactie op (#29) herman_dad

    Goedemorgen, AIVD WAARSCHUWT TEGEN 5G NETWERK van Chinese makelij. Dit ivm mogelijke 'cybercrime'... die landen als China en Rusland dan eenvoudiger kunnen plegen. Tsja het is een doordenkertje?

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

    AIVD waarschuwt voor Chinese apparatuur

     VANDAAG, 16:09

    TECH

    Nederland moet niet te afhankelijk worden van Chinese apparatuur. Dat stelde AIVD-baas Dick Schoof bij de presentatie van het jaarverslag van de geheime dienst.

    Het zou gevolgen hebben voor de aanleg van het 5G-netwerk en het C2000-systeem, dat hulpverleners met elkaar laat communiceren. Bij beide netwerken spelen Chinese bedrijven een grote rol.

    "We moeten niet afhankelijk zijn van landen die een offensieve cyber-strategie hebben tegen onze belangen, in het bijzonder Rusland en China", zegt Schoof. "Zorg dus dat je dat soort software niet in de kern van je systeem hebt, want dan ben je daar afhankelijk van."

    Schoof vreest dat bijvoorbeeld Rusland en China via hun bedrijven toegang krijgen tot het nieuwe 5G-netwerk of andere belangrijke infrastructuur. "Dan kunnen ze die infrastructuur beïnvloeden, stopzetten of precies weten wat er in Nederland allemaal speelt."

    5G-netwerk

    Telecomproviders kiezen graag voor apparatuur van het Chinese telecombedrijf Huawei, omdat het bedrijf uitstekend werk levert voor een prima prijs. Ook voor de bouw van het nieuwe 5G-netwerk kijken ze naar Huawei-apparatuur. Een deel van het nieuwe C2000-systeem wordt door het eveneens Chinese Hytera uitgevoerd.

    Schoof zegt geen 'banvloek' over bepaalde bedrijven te willen uitspreken, maar vindt wel dat op de belangrijkste plekken in een netwerk geen Chinese apparatuur zou moeten worden gebruikt.

    Providers gebruiken nu al veel Huawei-apparatuur. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald", zegt Schoof daarover. Volgens hem moeten die bedrijven kijken of ze al bestaande Chinese apparatuur uit hun netwerk kunnen verwijderen.

    Eerder waarschuwde onder meer de Amerikaanse overheid tegen Chinese apparatuur. Volgens Schoof heeft zijn advies daar niets mee te maken.

    China-strategie

    Of Nederland Huawei-apparatuur gaat weigeren voor de aanleg van het 5G-netwerk, zoals de Verenigde Staten en Australië, is nog niet bekend. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk besloten eerder dat het gebruik van Huawei-apparatuur wel door de beugel kan, tot onvrede van de Amerikaanse regering.

    Dit voorjaar komt het kabinet met een China-strategie, waarin ook duidelijkheid over beleid tegen Chinese spionage moet komen. De meeste telecomproviders willen daarna pas inhoudelijk reageren.

    Waar Rusland zich vooral bezighoudt met het achterhalen van overheidsgeheimen en beïnvloeding, zijn Chinese overheidsspionnen ook actief op het gebied van economische spionage. Zo braken Chinese spionnen in bij de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML.

    Geen band met Chinese overheid

    In een reactie zegt Huawei-Nederland dat het een private onderneming is die op geen enkele manier is gelieerd aan de Chinese overheid. "De Chinese wetgeving stelt de overheid niet in staat om enige toegang te krijgen tot informatiestromen of netwerken die Huawei levert aan welke klant dan ook", aldus een woordvoerder. "We hebben geen enkele relatie met de Chinese overheid."

    Huawei noemt zichzelf een transparante organisatie die klanten openheid geeft over hoe hun producten worden beveiligd, zonder dat iemand daar bij kan. C2000-bouwer Hytera was niet bereikbaar voor commentaar.

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 29 juni 2018 @ 00:45
    #29
    reactie op (#28) herman_dad

    Goedemorgen, WET VOOR 'HACKEN' PC EN SMARTPHONE van WIE DAN OOK (?) wordt voor de politie en opsporingsdiensten door de politiek aanvaard. Dit dan ter opsporing van strafbare feiten, zonder dat U EN IK DIT DOORHEBBEN. Ook de 'gewone' mens dus wordt dan zeker 'meegenomen' hierin? Toch, zekere zin te begrijpen ALS het échte misdaad' betreft doch PRIVACY? je zou bijna INTERNET DE DEUR WEER UITDOEN, maar dat kan helaas niet meer, weer de gewone bankafschriften ontvangen? Bijvoorbeeld...? Ook een groot maatschappelijke belang.  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS twitter (bronnen)

    Wet aangenomen waardoor politie verdachten mag gaan hacken

    DINSDAG, 16:46

    AANGEPAST DINSDAG, 16:46

    POLITIEKTECH

    ANP

    De politie mag straks, zonder dat mensen het doorhebben, op afstand hun computer of smartphone hacken. De wet die dit mogelijk maakt, de Wet computercriminaliteit III, is vanmiddag door de Eerste Kamer aangenomen. Hij moet extra slagkracht geven bij opsporingsonderzoeken. Dit moet het dus voor de politie makkelijker maken om in te breken op het systeem van een verdachte.

    De hackbevoegdheid is niet het enige wat er met deze wet verandert, maar het is wel de meest controversiële verandering. De politie mag straks zowel bekende als onbekende lekken gebruiken om digitaal in te breken op iemands computer. Het gaat daarbij niet alleen om pc's of laptops, maar ook om smartphones of servers.

    Weerstand tegen zerodays

    Het gebruik van onbekende kwetsbaarheden, zogeheten zerodays, stuit daarbij op weerstand. De fabrikant weet er nog niet van af, waardoor kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken als zij de lekken ontdekken, en ze zijn veel waard op de zwarte markt.

    Verder mag de politie gebruik gaan maken van hacksoftware. Er zijn wereldwijd verschillende bedrijven die zich in het ontwikkelen van dergelijke software hebben gespecialiseerd en deze te koop aanbieden.

    Maatregelen zijn nodig

    Volgens minister Grapperhaus zijn deze vergaande maatregelen nodig omdat computercriminelen steeds meer kunnen en steeds moeilijker zijn op te sporen door de snelle technologische ontwikkelingen. Hij zegt dat de privacy van burgers voldoende is gewaarborgd.

    Vooraf moet de rechter commissaris toestemming geven. Die toestemming wordt vervolgens getoetst door de Centrale Toetsingscommissie van het Openbaar Ministerie. Als er een zaak van komt moet de rechter ook toestemming geven voor het gebruik van dit bewijsmateriaal. De Inspectie Veiligheid en Justitie beoordeelt het hele proces ook.

    "Er zijn de afgelopen jaren veel verbeteringen doorgevoerd, maar wij houden zorgen over het gebruik van onbekende kwetsbaarheden en bij het inzetten van hacksoftware", zegt Ton Siedsma van Bits of Freedom. De politie is verplicht het vinden van zerodays te melden, maar dat hoeft niet als deze worden gebruikt in hacksoftware. "Dat vinden we zorgelijk", zegt Siedsma. Want dan blijft het lek bestaan.

    In de ogen van Siedsma wordt daarmee een duistere markt in stand gehouden. "Deze wet moet Nederland veiliger maken, maar hierdoor wordt ons land juist onveiliger."

    Video afspelen

     06:53

    Moet de politie kunnen hacken in computers van criminelen?

    Naast de hackbevoegdheden zorgt het wetsvoorstel ook voor andere veranderingen. Het vervolgen van zogeheten groomers, personen die via internet minderjarigen benaderen om bijvoorbeeld seks met hen te hebben, moet makkelijker worden. Ook wordt het mogelijk om hier lokpubers voor in te zetten. Het verkopen van gestolen computerdata wordt daarnaast strafbaar.

    BEKIJK OOK

    Eerste Kamer kritisch over 'hackwet' na aanvallen gijzelvirus

    Tweede Kamer stemt in met hackwet politie

    Deel dit artikel: 

    •  

    Gewijzigd op 2018-06-29 00:47:06
    handtekeningafbeelding
  • maandag 21 mei 2018 @ 00:40
    #28
    reactie op (#27) herman_dad

    Goedemorgen, DE NIEUWE EUROPESE PRIVACYWETGEVING voor bedrijven en instellingen. Dit is vooral voor de kleine zelfstandige soms een administratief probleem. Overigens vinden de meeste mensen dit wel een goede wetgeving, we krijgen er allemaal mee te maken. U heeft er al mee te maken gehad, waarschijnlijk indien u het internet opgaat.

    Zie en lees art. van NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS Twitter (bron)

    Veel bedrijven halen privacydeadline niet, maar er komt geen uitstel

    GISTEREN, 16:10

    AANGEPAST GISTEREN, 18:20

    BINNENLANDTECH

    ANP

    GESCHREVEN DOOR

    Joost Schellevis en Thomas Spekschoor

    Veel bedrijven gaan de 'privacydeadline' van aanstaande vrijdag niet halen. Dan treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. Maar er komt geen uitstel, waarschuwt Eurocommissaris Vêra Jourová van Justitie. "De datum van 25 mei is vastgelegd in een overeenkomst die we in december 2015 hebben gesloten", zegt Jourová.

    Uit onderzoek van consultancybureau PwC blijkt dat zes op de tien bedrijven de deadline niet gaat halen, en zijn privacyzaken dus niet op orde heeft. "Ik kan me voorstellen dat het voor EU-landen en bedrijven moeilijk is om aan de wetgeving te voldoen. Maar we kunnen uitstel niet accepteren", zegt Jourová.

    Als EU-landen niet genoeg maatregelen nemen tegen bedrijven die zich niet aan de wet houden, neemt de Europese Commissie zelfs juridische stappen.

    Een van de zaken waar bedrijven mee worstelen, is een zogeheten verwerkingsregister. Daarin moeten bedrijven vastleggen welke gegevens ze verwerken; verplicht onder de nieuwe privacywet, maar minder dan een op de vijf bedrijven heeft dat geregeld. Bij krap een kwart van de bedrijven is zelfs niemand die zich bezighoudt met privacybeleid.

    Wat verandert er voor mij?

    De hoop is dat mensen met de nieuwe privacywet meer controle over hun data krijgen. Zo moet je beter worden geïnformeerd als je toestemming geeft voor de verwerking van je persoonsgegevens.

    Ook kun je die toestemming achteraf weer intrekken, en kun je inzage eisen in de administratie van een bedrijf over jou.

    Video afspelen

     01:29

    Hoe werkt de nieuwe Europese privacywet?

    Een van de bedrijven die worstelen met invoering van de privacywet is online marketingbureau We Have A Plan uit Apeldoorn. "Ik heb vandaag nog drie nieuwe verwerkersovereenkomsten gesloten", zegt directeur Jan Wouter Offringa. Dat soort contracten moeten bedrijven sluiten met andere bedrijven die data namens hen verwerken.

    Offringa vindt de nieuwe privacywet in principe een goed initiatief. "Je kwam onder de oude wet wel erg makkelijk weg met een vage disclaimer." Maar de nieuwe wet is onduidelijk, klaagt hij. "De EU heeft niet of nauwelijks gekeken wat de impact van de wet bij bedrijven is."

    Te veel zorgen

    Veel bedrijven maken zich wel te veel zorgen over de wet, zegt Jourová. "Ze zijn in paniek geraakt door de consultants die hen adviseren", zegt Jourová. "Ik hoor soms ongelofelijke verhalen, zoals voetbalclubs die toestemming zouden moeten vragen voor het maken van foto's tijdens wedstrijden. Dat is niet waar."

    De nieuwe privacywet kan tot hoofdbrekens leiden - soms zoveel, dat bedrijven en organisaties met een bepaalde dienst of werkwijze helemaal stoppen. Is dat bij u zo, of weet u van een organisatie waar dat zo is? Tip ons!

    De grootste impact is er voor bedrijven die geld verdienen met het verwerken van data, aldus de Eurocommissaris. Hoewel ze geen namen noemt, doelt ze daarmee waarschijnlijk op techbedrijven als Google en Facebook. "Ze verdienen geld met onze data en in ruil daarvoor moeten ze iets teruggeven: de zekerheid dat de privacy wordt gerespecteerd."

    'Goed te doen'

    Volgens ict-jurist Arnoud Engelfriet is het op zich 'goed te doen' om te voldoen aan de nieuwe privacywet. "Je moet alleen even in kaart brengen wat voor data je hebt", zegt hij. "Ik denk dat veel bedrijven de dagelijkse werkzaamheden wel op orde hebben, maar de randzaken zijn lastiger." Denk aan de marketingorganisatie die een eigen nieuwsbrief blijkt te hebben of de leraar die een slim tooltje gebruikt.

    Ook is er sprake van veel achterstallig onderhoud, stelt Bram van Tiel van PwC. "Het merendeel van de bedrijven had geen goed beeld van wat voor informatie ze precies verwerkten", zegt Van Tiel. Dat moet dan nu opeens allemaal gebeuren. Ook onderschatten veel bedrijven hoeveel werk het is.

    Grote boetes, kleine kans

    Bedrijven kunnen forse boetes krijgen als ze zich niet aan de privacywet houden: tot 20 miljoen euro of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet. Tegelijkertijd is de vraag hoe groot de kans is dat dat gebeurt: de Autoriteit Persoonsgegevens vreest te weinig middelen te hebben om de wet goed te kunnen handhaven.

    De privacywaakhond heeft nu 'ruim 130' mensen in dienst. Volgens een onderzoek dat de AP zelf heeft laten uitvoeren, moet de dienst over minimaal 185 mensen beschikken om de wet goed te kunnen handhaven en mogelijk zelfs nog bijna 100 mensen meer.

    Hoe dan ook loopt Nederland voor op acht andere EU-landen, die het niet gaat lukken om op tijd zogenoemde uitvoeringswetten door het parlement te loodsen. Daarin wordt de Europese wetgeving verder uitgewerkt. Onder meer België, Litouwen en Tsjechië krijgen dat niet voor elkaar. Zij krijgen dus mogelijk te maken met de juridische stappen van de Europese Commissie waarvoor Eurocommissaris Jourová waarschuwt.

    Deel dit artikel: 

    Maandag 21 mei 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    'Zelfstandigen krijgen niet meteen boete bij overtreding nieuwe privacyregels' 

    Foto: 123RF

    Gepubliceerd: 20 mei 2018 12:28 Laatste update: 20 mei 2018 12:38

    • Zelfstandigen hoeven niet bang te zijn meteen een boete te krijgen als ze vrijdag nog niet voldoen aan de nieuwe Europese privacyregels. Dat zegt Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland.

    "Maar het is wel belangrijk dat ze eraan werken. Maak je geen zorgen, maar maak wel af waar je mee bezig bent'', aldus Alfrink.

    Alle bedrijven moeten vanaf komende vrijdag voldoen aan de zogeheten Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dat geldt dus ook voor de ongeveer één miljoen zelfstandigen zonder personeel.

    Ze moeten bijvoorbeeld precies bijhouden welke gegevens van hun klanten ze registreren en hoelang ze die data bewaren. Vertrouwelijke informatie mag niet direct gekoppeld zijn aan de persoon. Die informatie moet veilig worden opgeslagen, ondernemers moeten een beleid hebben en ze moeten hun klanten daarover informeren.

    ZZP Nederland krijgt naar eigen zeggen tientallen telefoontjes per dag. Alfrink: ''Mensen dachten: dit geldt niet voor ons, dit is voor de grote jongens. Ze vragen ons: 'Moet ik hier ook wat mee?' Er is geen ander antwoord dan ja. Veel zzp'ers voldoen nog niet aan de regels. Ik hoop een op de tien, maar ik vrees acht op de tien.'' Ook MKB-Nederland vreest dat veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf nog niet klaar zijn.

    Lastig

    Het is lastig voor een zzp'er om het werk voor de AVG voor elkaar te krijgen. Alfrink: ''Je bent daar wel gauw een uurtje of dertig, veertig mee bezig. Maar je hebt ook je gewone werk, na afloop moet je thuis eten, je kinderen hebben een proefwerk gehad, de kleine moet naar bed, en daarna moet het in de verloren uurtjes worden geregeld. Dus het kost je zo twee weken.''

    Mensen beseffen ook niet hoe complex het is. ''Je moet ook overeenkomsten hebben met iedereen die informatie voor jou verwerkt. Veel zzp'ers denken: maar dat doe ik allemaal zelf. Ja, en je Dropbox dan? En wat als je samenwerkt met de Sociale Verzekeringsbank of het UWV? Wij hebben zelf ook een lijstje gemaakt, wij komen tot 92 organisaties waarvan wij als stichting een overeenkomst moeten hebben.''

    Alfrink gaat ervan uit dat de Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, coulant is. ''Het gaat erom dat je ermee bezig bent. Als je er maar bewust van bent dat het er is en dat je begonnen bent, dan laten ze je voorlopig met rust. Ze helpen de kleintjes om te zorgen dat dit lukt, in plaats van meteen al boetes op te leggen.''

    De Autoriteit laat in een reactie weten dat de regels voor iedereen gelden, maar ''we zullen niet direct naar de bakker of slager op de hoek gaan. We zijn een redelijke toezichthouder''.

    Door: ANP 31 reacties  

    Lees meer over: 

    AVG Privacy

     

    Gewijzigd op 2018-05-30 12:16:10
    handtekeningafbeelding
  • zondag 22 april 2018 @ 00:26
    #27
    reactie op (#26) herman_dad

    Goedemorgen, steeds meer CYBERCRIME, MINISTER SLAAT ALARM. Het is ook een groot maatschappelijk probleen aan het worden. 

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Grapperhaus slaat alarm over cyberdreiging

    VRIJDAG, 22:18

    AANGEPAST VRIJDAG, 23:05

    BINNENLANDPOLITIEKTECH

    ANP

    Nederland heeft steeds meer te kampen met cyberdreiging vanuit het buitenland en er is al belangrijke informatie gestolen, waarschuwt minister Grapperhaus. Hij komt met een pakket maatregelen, waarin "digitale dijkbewaking" wordt uitgewerkt. Grapperhaus' ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving daarover van De Telegraaf.

    Volgens de minister is er een directe dreiging voor de nationale veiligheid. Ook zegt hij dat Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven "structureel doelwit" zijn van digitale aanvallen door andere landen. De aanvallers willen Nederland niet alleen bespioneren, maar ook saboteren, zegt Grapperhaus.

    In de plannen die het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd staat dat "onze weerbaarheid achterblijft ten opzichte van de ontwikkeling van de dreiging".

    Afschrikwekkend voor hackers worden

    "Zo zijn bijvoorbeeld multinationals en onderzoeksinstellingen in de energie-, hightech-, en chemische sector het slachtoffer geworden van digitale spionage. Bij deze digitale inbraken zijn terabytes aan vertrouwelijke gegevens gestolen die een substantiële economische waarde vertegenwoordigen", staat in het kabinetsstuk.

    Het kabinet trekt jaarlijks 95 miljoen euro extra uit voor de cyberveiligheid. Dat moet ertoe leiden dat Nederland op cybergebied afschrikwekkend wordt. Het is de bedoeling dat aanvallers zich bedenken omdat ze weten dat er vergelding kan volgen.

    Certificaten

    In het plan worden bedrijven in gevoelige sectoren, zoals water- en energiebedrijven, verplicht om hun beveiliging tegen hackers aan hoge normen te laten voldoen. De overheid gaat vervolgens controleren of die beveiliging deugt.

    Ook komen er extra campagnes om burgers en bedrijven beter in te lichten over cyberdreiging. En er komen certificaten voor computerprogramma's en elektronische apparaten. Daarmee kan de koper zien of een product makkelijk te hacken is.

    Deel dit artikel: 

    Gewijzigd op 2018-05-21 00:39:34
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 08 maart 2018 @ 00:31
    #26
    reactie op (#25) herman_dad

    Goedemorgen, de Politie mag informatie spionagesoftware geheim houden, volgens uitspraak Raad van State? Big brother is gedekt hiermede door ons 'hoogste rechtsorgaan'?

    Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

    Donderdag 08 maart 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Politie mag informatie spionagesoftware geheim houden 

    Foto: Thinkstock

    Gepubliceerd: 07 maart 2018 11:24

    • De politie mag bepaalde informatie over het gebruik van spionagesoftware geheim houden.

    Dat concludeert de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, woensdag.

    Privacyorganisatie Bits of Freedom wilde weten hoe vaak de politie gebruik maakt van zogeheten spyware. Met de software kan de politie de computer van een verdachte infecteren om het apparaat nader te bekijken.

    Openbaar maken

    Om informatie over het gebruik van de spionagesoftware boven water te krijgen, deed de stichting een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

    De politie gaf op basis van deze wet een deel van de informatie vrij. Bits of Freedom vond dat niet genoeg en stapte naar de rechter om de politie te dwingen meer documenten openbaar te maken.

    In 2016 oordeelde de rechter in het gelijk van de stichting: de politie moest meer informatie vrijgeven. Daar was de korpschef het op zijn beurt niet mee eens, waarna een beroep bij de Raad van State volgde.

    De hoogste bestuursrechter oordeelt dat het openbaar maken van sommige documenten onderzoeken naar strafbare feiten kan belemmeren. De politie hoeft deze documenten daarom niet openbaar te maken.

    Door: ANP/NU.nl

    Lees meer over: 

    Spionagesoftware Politie

    Gewijzigd op 2018-05-21 00:40:28
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 05 mei 2016 @ 00:40
    #25
    reactie op (#24) herman_dad

    Goedemorgen, het ene overheidsorgaan tikt dan toch het andere op de maatschappelijke vingers? De Raad van State heeft minister Ronald Plasterk woensdag opnieuw huiswerk meegegeven aangaande de tapstatistieken van de Algemene inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). In een door burgerrechtenorganisatie Bits Of Freedom aangespannen zaak stelde de raad dat het kabinet moet aantonen waarom deze cijfers zo geheim zijn dat zij niet kunnen worden vrijgegeven.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4294615/2016/05/04/RvS-tikt-Plasterk-op-vingers-over-geheime-taps-AIVD.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/707974332/AIVD/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

    handtekeningafbeelding
  • zaterdag 30 april 2016 @ 00:34
    #24
    reactie op (#21) herman_dad

    Goedemorgen, het kabinet trekt zich niets aan van de vele kritiek op zijn plan voor het massaal aftappen van internetverkeer en zet dat ongewijzigd door. Dat blijkt uit de tekst van de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, die nog geheim is maar die in handen is van de Volkskrant en de NOS.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4291627/2016/04/29/Plan-massaal-aftappen-internetverkeer-blijft.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

     

     

     

    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 29 april 2016 @ 01:01
    #23
    reactie op (#22) herman_dad

    Goedemorgen, ook een hedendaags maatschappelijk gegeven, privacy groot goed maar ook de 'social media' deelnemers die zich niet aan de regels houden? De Nederlandse autoriteiten hebben weer vaker gevraagd om informatie over Facebook-gebruikers. Dat heeft het social network donderdag bekendgemaakt. In de tweede helft van vorig jaar kreeg Facebook 158 verzoeken over 190 accounts.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4291398/2016/04/29/Facebook-Nederlandse-justitie-wil-meer-persoonsgegevens.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707973951/Social-media/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

     

     

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 27 april 2016 @ 01:53
    #22
    reactie op (#18) herman_dad

    Goedemorgen, INTERNETPESTERS, ook een maatschappelijk belang. Peter R. de Vries heeft enkele uren na uitzending van zijn programma Internetpesters Aangepakt al meer dan genoeg handtekeningen verzameld om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

    Slachtoffers beschermen
    ,,Slachtoffers worden niet beschermd en daders komen overal mee weg", zegt de Vries. De misdaadverslaggever wil dat er een wet komt die slachtoffers gaat beschermen en dat er iets wordt gedaan met de aangiftes die volgens hem nu veelal op een stapel blijven liggen. ,,Het is een illusie dat er iets met aangiftes wordt gedaan. (...) De aangifte wordt wel genoteerd, maar er wordt vervolgens niks mee gedaan. Het ontbreekt de politie vaak aan mankracht en kennis. Ze begrijpen vaak de fundamentele basisbegrippen van het internet niet."

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4290139/2016/04/26/Peter-R-de-Vries-heeft-handtekeningen-tegen-internetpesters-al-binnen.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

     

     

    handtekeningafbeelding
  • donderdag 21 april 2016 @ 01:03
    #21
    reactie op (#20) herman_dad

    Goedemorgen, verontrustend: Plasterk heeft ook chat-apps en wifi-hotspot in het vizier. Nietsvermoedende burgers komen door de nieuwe afluisterwet van minister Plasterk mogelijk in de 'netten' van geheime diensten terecht die, met de nieuwe wet in de hand, breder mogen aftappen. Uit een vertrouwelijk document dat NOS in handen heeft, zou dat bijvoorbeeld kunnen als van een bepaalde chat-app gebruik wordt gemaakt.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4286278/2016/04/20/Gebruikers-van-chatdiensten-in-netten-van-afluisterwet.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/11710/Internetprivacy/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

     

     

    handtekeningafbeelding