Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1316 keer bekeken

TYPISCH NEDERLANDS en artikelen

 • vrijdag 03 januari 2020 @ 00:47
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, ZO KÁN NEDERLAND ER OVER 100 JAAR UITZIEN? Meer groen en minder 'landbouw, veeteelt'? Maar ook méér inwoners:   

  Bevolking groeit naar ruim 17,4 miljoen inwoners, vooral door migratie

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:53

  Zo kán Nederland er over 100 jaar uitzien


  Nederland in 2120 WAGENINGEN UNIVERSITY &RESEARCH

  De beleidsmakers van Nederland staan voor een immense opgave. Hoe bereid je dit dichtbevolkte land voor op de gevolgen van de klimaatverandering, zoals de stijging van de zeespiegel, hete droge zomers en extreem zware regenbuien? Hoe maak je de overstap naar schone energie en een duurzame landbouw, die ook nog eens meer voedsel produceert? Hoe zorg je voor herstel van de biodiversiteit?

  Zeventien wetenschappers van de Wageningen University & Research (WUR) hebben over een "denkrichting" nagedacht. Het resultaat is samengevat in een rapport met daarin een kaart van Nederland zoals dat er over honderd jaar uit zou kunnen zien.

  "Veel scenario's gaan ervan uit dat een derde van Nederland over honderd jaar onder water zal staan", zegt initiatiefnemer en programmaleider klimaat bij de WUR Tim van Hattum. "Wij willen een positief en aantrekkelijk perspectief neerzetten."

  Nederland nu en een kaart met hoe Nederland er in 2120 kan uitzien WAGENINGEN UNIVERSITY & RESEARCH

  Een paar zaken vallen op. Om met de natuur te beginnen: het Nederland van 2120 heeft veel meer bos en veel meer water dan het Nederland van nu. De bekkens van rivieren zijn breder om hoogwaterpieken beter op te vangen. Langs de rivieren en rond de steden vinden we groenbuffers. Die zorgen voor een aantrekkelijk landschap, vergroten de biodiversiteit, zorgen voor verkoeling en vergroten de recreatiemogelijkheden.

  De hoeveelheid landbouwgrond is in 2120 gehalveerd tot de helft van wat er nu is. De landbouw concentreert zich op vruchtbare kleigronden, zoals in Groningen, Friesland en de IJsselmeerpolders. De productie in de veehouderij is nog maar een derde van de huidige productie. Door inzet van technologie zijn gewassen beter beschermd tegen ziekten en klimaatverandering. Rond zon- en windparken in zee worden mosselen, oesters en zeewier geproduceerd. Ook staan insecten op het menu.

  De bevolkingsgroei, van bijna 17,5 miljoen nu naar 20 miljoen in 2100, wordt voor een belangrijk deel opgevangen in middelgrote, deels nieuwe steden in Zuid- en Oost-Nederland.

  Als bescherming tegen de stijgende zeespiegel wordt de duinenrij langs de Noordzee verbreed en worden zandsuppleties uitgevoerd. Dat moet volstaan bij stijging van 1,5 meter aan het eind van deze eeuw.

  Schets, geen blauwdruk

  Van Hattum benadrukt dat het rapport geen blauwdruk is, maar een schets die richting geeft voor de lange termijn. "De politiek is bezig met kortetermijnoplossingen, zoals we zien bij de aanpak van de stikstofcrisis. Wij willen alle partijen, ook de landbouw, uitnodigen om na te denken over de lange termijn en zo het gesprek op gang brengen."

  Het rapport is kort voor de Kerst op een congres gepresenteerd. Van Hattum is tevreden over de ontvangst. "Daar waren ook mensen van de ministeries bij. Die toonden heel veel interesse."

  De lidstaten van de Verenigde Naties hebben zich in 2015 in het Klimaatakkoord van Parijs verplicht om de opwarming van de aarde tot onder de 2 graden te beperken, en liefst in de buurt van 1,5 graad te houden. Als ze dat niet doen, kan de mondiale temperatuur in 2100 met 3,2 tot 5,4 graden zijn toegenomen en de zeespiegel met 61 tot 110 centimeter zijn gestegen.

  Deel dit artikel:

  Ook hier weer: boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...  sluit hier ook enigszins op aan... zie het boek!

    Bol.com, BRUNA winkels etc.... 

   

  Gewijzigd op 2020-01-04 12:48:27
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 januari 2020 @ 00:55
  #3
  reactie op (#2) Gotspe

  Goedemorgen, WENNEN AAN 'THE NETHERLANDS'...'HOLLAND' BESTAAT NIET MEER... Dit was voor vele 'buitenlanders', vaak wel het begrip over ons land 'Holland'... nu ja wij weten dat Holland inderdaad uit méér bestaat dan de kustprovincies van die naam.... Toch, had het zóveel moeten kosten, DIE NAAMSVERANDERING EN LOGO...Nieuw internationaal logo: NL met gestyleerde oranje tulp dat weer bijna hetzelfde is?? Tsja... The Netherlands toch...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 15:54

  Wennen aan The Netherlands, want Holland bestaat niet langer

  ANP

  25 jaar lang was het simpel. In het buitenland zei je voor het gemak I'm from Holland, dat kende immers bijna iedereen. Maar Holland is niet meer. Vanaf morgen zeggen we, als het aan de overheid ligt, The Netherlands. Dat is onderdeel van een internationaal marketingplan.

  Als een doel van die rebranding meer aandacht voor ons land creëren is, dan is dat in ieder geval gelukt. De plannen werden enkele maanden terug al gepresenteerd, afgelopen dagen werd de naamsverandering ook internationaal opgepikt.

  Bedrijven, ambassades, ministeries en universiteiten gebruiken vanaf 1 januari 2020 alleen nog die officiële benaming van ons land. Een kwart eeuw lang presenteerde instanties zich in het buitenland als Holland. Ook het bijbehorende logo, nu nog de speels geschilderde naam Holland met een tulp, wordt vervangen door een strakker ontwerp.

  De Britse krant The Sun bijvoorbeeld kopt Holland no longer exists en besteedt aandacht aan het prijskaartje van die naamsverandering: 200.000 euro. Daarnaast legt de krant de Britten uit dat Holland feitelijk slechts stond voor twee provincies, en dat The Netherlands alle twaalf omvat.

  Nog even het oude en het nieuwe logo naast elkaar:

  Volgens het ministerie combineert het nieuwe beeldmerk twee symbolen: NL en de tulpRIJKSOVERHEID

  Zo zag het oude logo eruit; dit is vanaf morgen passé HOLLAND BRANDING

  De BBC meent dat Nederland op een strategisch moment van merknaam verandert, zo vlak voor de Olympische Spelen van Tokio en het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De omroep denkt dat Nederland een nieuw imago wil neerzetten dat "minder focust op promotie en meer op inhoud".

  De Australische Sydney Morning Herald weet dat de Nederlandse overheid met de nieuwe naam wil inspelen op meer duurzaam toerisme. Het moet het aanzienlijke aantal toeristen dat jaarlijks op goedkope vluchten naar Hollandstapt verkleinen, aldus de krant.

  Afscheid van kaas, klompen en tulpen

  Doel van de switch is inderdaad het imago van Nederland in het buitenland te veranderen. "We moderniseren onze aanpak", zei het Nederlands Bureau voor Toerisme eerder. "We willen Nederland profileren als open, vindingrijk en inclusief." Inclusief de tien andere provincies, dus.

  Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel, zei eerder dat dit nieuwe, moderne design een "praktisch middel is om Nederland te presenteren in het buitenland op een moderne manier".

  Holland-promotie op een beurs, met oud-staatssecretaris Van Dam (PvdA, m) EPA

  Volgens retaildeskundige Kitty Koelemeijer van Nyenrode Business Universiteit is een naamsverandering niet zo vreemd wanneer je andere associaties met een merk wilt creëren. "De naam Holland roept beelden van kaas, klompen, tulpen, Frau Antje en Cruijff op. Ik kan me voorstellen dat Nederland zich juist meer wil profileren als een land dat voorop gaat in technologie - bijvoorbeeld in de agrarische sector - sport en cultuur. Ze willen een actuelere lading geven aan het merk Nederland."

  "Bij een rebranding investeer je dus in het vormen van andere associaties", zegt Koelemeijer. "Dat kost veel geld. Je moet het tussen de oren krijgen van anderen. Dat de naamsverandering nu ook in het buitenland wordt opgepikt, is alvast een mooi teken. Je kunt dit namelijk maar één keer goed doen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 september 2013 @ 13:39
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Quote: herman_dad

  woensdag 18 september 2013 @ 07:42

  Goedemorgen, het paspoort 10 jaar geldig maken ipv nu 5 jaar, vindt de ANWB, vindt u dat ook?Zie art. uit AD (bron)http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3511632/2013/09/18/ANWB-Maak-paspoort-10-jaar-geldig.dhtmlZie verder vandaag in het nieuws:http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4625475_recessie-nieuwsartikelen?p=1#r26399193 - http://europese-unie.clubs.nl/forumhttp://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum/topic/4687246_adamse-politie-wordt-geholpen-door-roemeense-collegas?p=1#r26399055 - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum/topic/4734083_marechaussees-ontslagen-om-racisme - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forumhttp://justittieledwalingen.clubs.nl/forumEXTRA wetenswaardig en tips:http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - 

  Goede middag. Ik denk een goed idee om paspoorten idd 10 jaar geldig te laten zijn. In die 10 jaar veranderen de meeste mensen toch niet zo veel denk ik?