Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

927 keer bekeken

VERTROUWEN IN POLITIEK, GEDRAG POLITICI IN DE FOUT, 'macht corrumpeert'....

  • vrijdag 20 januari 2023 @ 00:04
    #8
    reactie op (#7) herman_dad

    Goedemorgen, VERTROUWEN IN DE POLITIEK? ZELFS HET GEHEEL VAN HET INSTITUUT POLITIEK? Steeds verder weg.... bij velen, maar dat is ook een beetje in de toekomstige geschiedenis bepalend, ook al genoemd in boek Van Homo sapiens naar homo galactus, samen op weg... is daar DE POLITIEK wel voor ingericht, ja en ook daarbij de 'partijpolitiek' dat we euforistisch 'democratie' noemen bijkt steeds meer 'het eigen(politieke) straatje'... lees eens genoemde boek maar hoe dan verder?  

    Ouder: GEDRAG KAMERLEDEN ONDERLING MAAR OOK DOOR PUBLIEKE BEDREIGINGEN, SCHELDPARTIJEN, COMPLOTVERWENSINGEN, opruiend en haatdragend en ook zaken als de Toeslagenaffaire etc. meest door de populistische politici die we kennen aan banden? Een steeds groter wordend probleem en van goede voorbeelden nog nooit gehoord, maar ja aantoonbaar weer DE POLITIEK, langste tijd gehad?

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    ANP    NOS Nieuws•Vandaag, 17:58

    Kamer: toekomst rechtsstaat hangt af van terugwinnen vertrouwen

    Geen van de partijen in de Tweede Kamer is optimistisch over de staat van de democratie, de rechtsspraak en het oordeel dat burgers hebben over de overheid. Dat bleek tijdens het Kamerdebat over 'de staat van de rechtsstaat'.

    De moeizame afwikkeling van de toeslagenaffaire is voor verschillende Kamerleden daar het duidelijkste voorbeeld van.

    "Het is precies drie jaar geleden dat Rutte en Hoekstra in gesprek gingen met de toeslagenouders. Er werd zelfs een traan gelaten", zei SP-Kamerlid Leijten. "En gisteravond horen we in Nieuwsuur dat de afwikkeling nog tot 2030 gaat duren."

    Op initiatief van voormalig PvdA-Kamerlid Arib besloot de Kamer in 2021 elk jaar de balans op te maken over de rechtsstaat. Vandaag was de eerste keer. Directe aanleiding was de toeslagenaffaire en de tienduizenden gedupeerde ouders en kinderen. Maar centraal stond ook de vraag: wat mogen burgers van een zorgvuldige overheid verwachten, en krijgen zij dat ook?

    Voor veel mensen voelt contact met de overheid of instanties als een uitputtende strijd.

    CDA-Kamerlid Van Dijk

    Voor veel mensen voelt contact met de overheid of instanties als een uitputtende strijd, zegt CDA-Kamerlid Van Dijk. Zij schets het beeld van burgers die hun recht proberen te halen en pas na jaren procederen de uitspraak krijgen.

    "En dan is die zo ingewikkeld dat je hem niet begrijpt en voel je je dom", zegt Van Dijk. "Bij de overheid leeft een gebrek aan inlevingsvermogen."

    VVD-Kamerlid Ellian noemde het ministerie van VWS dat blijft procederen om bepaalde stukken niet openbaar te maken. "Dat is geen fraai beeld." Volgens Ellian kiest de overheid te vaak de gang naar de rechter tegen haar eigen burgers. "Zij verdwalen in een brij van procedures."

    Het gaat mis bij het kabinet, als leider van de verschillende ministeries die het beleid uitvoeren.

    SP-Kamerlid Leijten

    Leijten wil in de wet vastleggen dat de overheid moet handelen naar de 'algemene beginselen van behoorlijk bestuur'. Dat betekent dat burgers altijd fatsoenlijk moeten worden behandeld en dat wetten of regels dat nooit in de weg mogen staan.

    "Het gaat mis bij het kabinet, als leider van de verschillende ministeries die het beleid uitvoeren", zei zij. Ook PvdA en GroenLinks willen de afspraak met het kabinet dat beleid nooit hardvochtig mag uitpakken. De ChristenUnie wil dat de overheid de burger weer gaat zien als mens en niet als klant. Denk wil in de wet vastleggen dat de overheid stopt met selecteren op afkomst of nationaliteit.

    De PVV heeft een andere analyse. De Nederlandse rechtsstaat heeft gebreken omdat "de elites de instituties in handen hebben", zegt Kamerlid Bosma. Hij protesteerde tegen een "steeds breder wordende roep om maatregelen tegen andersdenkenden".

    Bosma is het oneens met de oproep van D66-leider Kaag tot meer "openlijk verzet tegen rechts-extremisten en complot-populisten". Hij vindt dat de gevestigde politiek zo mensen buitensluit. "De kloof zal daardoor alleen maar dieper worden en de haat groter. Want wie bepaalt wat een complottheorie is en wat niet?"

    Zo'n bestorming van het Capitool in de VS of het parlement in Brazilië, dat is hier niet aan de orde.

    JA21-leider Eerdmans

    De meeste Kamerleden zijn het er wel over eens dat een onrechtvaardige en afstandelijke overheid leidt tot burgers die hun vertrouwen verliezen of zelfs afhaken. Daar komt de financiële ongelijkheid nog bij. Maar of dit ook leidt tot een groeiende groep burgers die extreme acties op touw gaat zetten, daar zijn de meningen over verdeeld.

    "Zo'n bestorming van het Capitool in de VS of het parlement in Brazilië, dat is hier niet aan de orde", zegt JA21-leider Eerdmans. "We hebben een paar meelopers, maar die gaan dat echt niet doen."

    Hij wijst op het laatste rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Daarin wordt gesproken van tientallen extremisten die met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde willen ondermijnen.

    D66 verwijst ook naar een rapport, dat van inlichtingendienst de AIVD. Kamerlid Sneller: "Er zijn inderdaad heel veel afgehaakte Nederlanders die niet extremistisch worden. Maar over de harde kern moeten we niet doen of het normaal is." Eerdmans vindt dat D66 het overdrijft.

    Goede wil is geen garantie tegen onrecht.

    Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken

    Minister Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) wil een duidelijk onderscheid maken tussen de kleine groep die uit onvrede de rechtsstaat wil ondermijnen en burgers die zich ondanks hun boosheid nog steeds inzetten voor de samenleving. "Ik zou hen geen afhakers willen noemen, want dat zijn ze niet."

    Ze verzekerde de Kamer dat het kabinet bezig is met verbeteringen. "Ik ben ervan overtuigd dat we een overheid hebben die het beste met de burgers voorheeft. Maar goede wil is geen garantie tegen onrecht."

    Bruins slot zei verder dat "de reparatie" van de overheid nog veel inspanningen zal vragen.

    Gewijzigd op 2023-01-20 00:06:16
    handtekeningafbeelding
  • maandag 17 oktober 2022 @ 00:06
    #7
    reactie op (#6) herman_dad

    Goedemorgen, KAMERLID TREKT AAN DE BEL, VEEL POLITICI AAN HET EINDE LATIJN, VERTROUWEN IN DE POLITICI EN BEDREIGINGEN VAN BUITENAF en zo wie zo WERKDRUK? .... Maar ook ONDERLING zie vorige, maakt dat er straks niemand meer in de politiek WIL of er snel uitstapt. Ook nu weer enkele Kamerleden langdurig overspannen en onder druk van alles 'thuis' of stappen er al voorgoed uit?   

    Ouder: GEDRAG KAMERLEDEN ONDERLING MAAR OOK DOOR PUBLIEKE BEDREIGINGEN, SCHELDPARTIJEN, COMPLOTVERWENSINGEN, opruiend en haatdragend etc. meest door de populistische politici die we kennen aan banden? Een steeds groter wordend probleem en van goede voorbeelden nog nooit gehoord, maar ja aantoonbaar weer DE POLITIEK, langste tijd gehad?

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 12:57

    Zorgen om werkdruk Kamer en politieke klimaat: 'Wie wil dit straks nog doen?'

    GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet vindt dat de Tweede Kamer op zoek moet naar manieren om de werkdruk te verminderen. Veel Kamerleden ervaren stress, werkdruk en fysieke klachten, zegt ze tegen de NOS.

    Ze uit daarnaast haar zorgen over het politieke klimaat in het algemeen. "Wat er naast de extreem lange werkdagen echt inhakt zijn de haat, beledigingen, agressie en minachting", schreef Ellemeet vanochtend in een bericht op LinkedIn. Ze deelde die boodschap daarna op Twitter. Volgens Ellemeet zijn Kamerleden "speelbal van de publieke opinie" geworden.

    Corinne Ellemeet @CorinneEllemeet

    Dit moest ik kwijt

    Twitter image

    9:58 16 oktober 2022

    Ellemeet doet haar uitspraken in een week waarin VVD-Kamerlid Ockje Tellegen wegens overbelasting haar vertrek uit de Kamer aankondigde en fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren haar werk wegens overbelasting tijdelijk neerlegde.

    De problemen van deze Kamerleden ziet Ellemeet als "topje van de ijsberg" en zijn volgens haar veel breder en groter dan enkel lange werkdagen. Zo ervaart Ellemeet het politieke klimaat bijvoorbeeld regelmatig als onveilig. "Op het ene moment word je weggehoond, daarna word je weer heilig verklaard".

    Ze zegt dat het bij het vak hoort om tegen een stootje te kunnen, maar dat "de hevigheid waarmee je te grazen wordt genomen niet normaal is".

    Roofbouw

    De werkdruk in de Kamer en het kabinet zijn al langer onderwerp van gesprek. De laatste jaren zijn tal van politici uitgevallen door overbelasting. Onder anderen Kamerleden Omtzigt en Van der Molen legden hun werk om die reden neer. Ook demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Van 't Wout (VVD) kwam thuis te zitten met een burn-out. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg stortte aan het begin van de coronacrisis in, terwijl hij in de Kamer sprak.

    En dinsdag maakte Ouwehand van de Partij voor de Dieren dus bekend de komende maanden afwezig te zijn. Zij kampte eerder al eens met een burn-out.

    VVD'er Tellegen, die deze week haar vertrek aankondigde, zat elf jaar in de Kamer en was onder meer plaatsvervangend Kamervoorzitter. Zij omschreef het Kamerwerk als topsport. Net als Ouwehand sprak ze over het risico op "roofbouw" op de eigen persoon.

    GroenLinks-Kamerlid Ellemeet zegt dat ze in debatten of bij kritiek "altijd respectvol" blijft. "Want ik denk vaak genoeg: je zal maar minister zijn. Neem alleen de hoeveelheid opmerkingen die ik al krijg over bijvoorbeeld mijn uiterlijk. Kun je nagaan hoe heftig alle bagger is als minister", zegt ze.

    "Als we willen dat verstandige, normale mensen voor het vak van Kamerlid of bewindspersoon blijven kiezen, zullen we allemaal moeten bijdragen aan een respectvol klimaat. Want wie wil het vak anders nog doen?"

    Gewijzigd op 2022-10-17 00:10:11
    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 30 september 2022 @ 00:03
    #6

    Goedemorgen, GEDRAG KAMERLEDEN ONDERLINGE BEDREIGINGEN, SCHELDPARTIJEN, COMPLOTVERWENSINGEN, opruiend en haatdragend etc. meest door de populistische politici die we kennen aan banden? Een steeds groter wordend probleem en van goede voorbeelden nog nooit gehoord, maar ja aantoonbaar weer DE POLITIEK, langste tijd gehad?

    De Kamer gaat daar zelf over in instrucities maar nu dan toegevoegd dat bij EXPLICIETE BEDREIGINGEN de voorzitter kan IN FEITE MOET INGRIJPEN en de bedreiger ook het woord moet ontnemen... het is 'iets' maar we kunnen echt wachten op de volgende complottist en bedreiger want zij gaan rustig daarmede door hoor,,, 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 15:30

    Bedreiging voortaan reden voor Kamervoorzitter om in te grijpen

    Als een Kamerlid in een debat iemand bedreigt, is dat voortaan een aparte grond voor de voorzitter om de spreker het woord te ontnemen en uit te sluiten van de rest van de vergadering. Een ruime Kamermeerderheid gaat akkoord met een voorstel van D66 en ChristenUnie om dat met zoveel woorden in het Reglement van Orde van de Kamer op te nemen, bleek in een debat.

    Onder het kopje 'ongeoorloofd gedrag' staat nu bijvoorbeeld wel dat Kamerleden geen beledigende uitdrukkingen mogen gebruiken, dat ze de orde niet mogen verstoren en dat ze niet mogen aansporen tot onwettige handelingen. Een expliciet verbod op bedreiging staat er nog niet bij.

    Vrijheid van meningsuiting

    De fractievoorzitters Paternotte (D66) en Segers (ChristenUnie) benadrukten eerder in een toelichting op hun voorstel dat bedreigingen tegen een persoon de vrijheid van meningsuiting kunnen beperken en dat door dit type uitlatingen Kamerleden zich soms niet vrij voelen alles te zeggen wat ze willen.

    Het voorstel wordt behalve door de partijen van de indieners onder meer ook gesteund door VVD, CDA, PvdA, SP, GroenLinks en Volt. Dat is een zeer ruime Kamermeerderheid. De ene partij is daarbij wel enthousiaster dan de andere. De SP noemde de aanpassing vooral symbolisch.

    Een aantal partijen vroeg zich af of de voorzitter ook met het huidige Reglement van Orde niet al kan ingrijpen als personen worden bedreigd: "Het is toch logisch dat bedreigen niet mag?" Ook waren er veel vragen over de precieze reikwijdte van het verbod, want wat de een bedreigend vindt, ervaart een ander soms niet zo.

    Reacties buiten het parlement

    Uitgesproken tegenstanders van de aanpassing zijn PVV, Forum voor Democratie en JA21. Volgens hen heeft de voorzitter al genoeg mogelijkheden om op te treden.

    In het debat riepen onder meer D66 en ChristenUnie FvD op er meer rekening mee te houden dat uitspraken in de Kamer de dagen erna soms allerlei gevolgen voor de persoonlijke levenssfeer van politici kunnen hebben en dat die buiten het parlement geregeld worden bedreigd.

    FvD-Kamerlid Van Meijeren zei daarover dat Kamerleden niet mogen oproepen tot het gebruik van geweld tegen personen. "Als uitspraken in dit parlement ertoe zouden leiden dat erbuiten bedreigingen, geweld of andere onwetttige handelingen plaatsvinden, dan is dat altijd te betreuren, maar we moeten voorzichtig zijn met het direct leggen van een causaal verband."

    Het debat over de aanpassing van het Reglement van Orde wordt vandaag niet afgemaakt. De indieners van het wijzigingsvoorstel antwoorden de Kamer later en pas daarna wordt erover gestemd.

    Gewijzigd op 2022-09-30 00:05:18
    handtekeningafbeelding
  • maandag 11 juli 2022 @ 00:33
    #5

    Goedemorgen, OUD-VVD MINISTER, POLITICA EN OUD EU-COMMISSARIS NEELIE KROES lobbyde heimelijk voor destijds UBER bij belangrijke politieke leiders? Terwijl de EU commissie dat haar expliciet had verboden: Het bedrijf wilde via de oud-Eurocommissaris invloed uitoefenen op de taxiwetgeving en op een strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. Kroes zocht uit naam van Uber contact met verschillende bestuurders en topambtenaren en met premier Rutte.

    Dit gaat zeker nog een politiek staartje krijgen maar ja Neelie Kroes is 'met pensioen', hoewel je weet nooit? Voor 2 ton per jaar....

    Voor de clubs: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron), 

    UPDATE 11-07-22 17.00 uur: 

    ANP

    NOS Nieuws•Gisteren, 18:00•Aangepast gisteren, 18:27

    'Neelie Kroes lobbyde heimelijk voor Uber, negeerde verbod Europese Commissie'

    Oud-Eurocommissaris en VVD-prominent Neelie Kroes heeft in 2015 en 2016 heimelijk voor het Amerikaanse bedrijf Uber gelobbyd. Tot die conclusie komt het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) dat 124.000 interne documenten van het techbedrijf heeft onderzocht.

    In Nederland deden Platform Investico, Trouw en het Financieele Dagblad onderzoek naar de zogenoemde Uber Files. De documenten, die bestaan uit e-mails, notulen, memo's en chatberichten, werden in eerste instantie gelekt naar de Britse krant The Guardian, die ze doorspeelde aan het ICIJ.

    Kroes lobbyde voor Uber, hoewel de Europese Commissie haar expliciet had verboden om een functie bij het techbedrijf aan te nemen. Het bedrijf wilde via de oud-Eurocommissaris invloed uitoefenen op de taxiwetgeving en op een strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. Kroes zocht uit naam van Uber contact met verschillende bestuurders en topambtenaren en met premier Rutte.

    In een reactie zegt Kroes tegen Investico dat er geen sprake was van een formele of informele rol bij Uber voor haar officiële aanstelling in 2016. Ze stelt dat ze vanaf begin 2015 toestemming had om alspeciaal gezant op te treden voor een Nederlandse overheidsdienst, om in die rol start-ups naar Nederland te halen.

    Neelie Kroes was van 2004 tot 2014 lid van de Europese Commissie. Van 2004 tot 2009 was ze Eurocommissaris voor Mededinging, van 2009 tot 2014 was ze verantwoordelijk voor ICT en telecommunicatie.

    Ze werd al als lid van de Europese Commissie gevraagd om toe te treden tot de adviesraad van Uber. Vrijwel direct nadat ze in november 2014 was gestopt als Eurocommissaris begon ze met het behartigen van de belangen van het bedrijf, zij het informeel. Eind 2015 vroeg ze toestemming aan de Europese Commissie om toe te treden tot het orgaan dat advies geeft aan de hoogste baas van Uber.

    Maar de ethische commissie wees dat verzoek af omdat het in strijd was met de gedragscode voor oud-Eurocommissarissen. Ook commissievoorzitter Juncker wees het verzoek van Kroes af, met het oog op haar eerdere verantwoordelijkheden. Hij droeg haar op om een afkoelperiode in acht te nemen, die is ingesteld om belangenverstrengeling te voorkomen van Eurocommissarissen die na hun Brusselse carrière lobbyen voor bedrijven.

    Kroes bleef na de afwijzing toch informeel lobbyen en kreeg rechtstreeks opdrachten van de leiding van Uber. Zo sprak ze in 2015 met onder anderen premier Rutte, de toenmalige VVD-ministers Kamp en Schultz, staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en minister Dijsselbloem van Financiën. Direct nadat in 2016 de afkoelperiode was verstreken trad ze toe tot de adviesraad, tegen een vergoeding van twee ton per jaar.

    Speciaal gezant

    Hoogleraar Christoph Demmke, expert op het gebied van integriteit en adviseur van het Europees Parlement, vindt het een "duidelijk geval van belangenverstrengeling", zegt hij tegen Investico. Voor het schenden van Europese gedragscodes kan Kroes haar pensioen verliezen.

    Volgens emeritus-hoogleraar bestuurskunde Leo Huberts maakt het niet uit dat ze pas in 2016 formeel in dienst kwam bij Uber. Hij zegt dat er breder moet worden gekeken dan alleen naar formele dienstverbanden.

    Het ministerie van Economische Zaken, waar de dienst onder valt, zegt dat zo'n gezant helemaal geen ministers of ambtenaren hoort te benaderen uit naam van een bedrijf. Overigens werd Uber in 2014 al gewaardeerd op 51 miljard dollar en was het om die reden al geen start-up meer.

     

    Gewijzigd op 2022-07-11 17:24:11
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 17 mei 2022 @ 00:16
    #4

    Goedemorgen, BURGEMEESTER KRIMPENERWAARD TREEDT PER DIRECT AF, WEGENS 'GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG'? Hij was pas een paar maanden in functie en wat er precies aan de hand is of was is niet bekend. Maar hij treedt zelf terug. 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 19:13 • AANGEPAST VANDAAG, 19:39

    Burgemeester Krimpenerwaard stapt op om 'grensoverschrijdend voorval'

    Burgemeester Pieter Paans van de gemeente Krimpenerwaard GEMEENTE KRIMPENERWAARD

    Burgemeester Pieter Paans van de gemeente Krimpenerwaard stapt per direct op. Er is iets gebeurd dat "is ervaren als grensoverschrijdend", zo schrijft de 56-jarige CDA'er in een verklaring op de website van de gemeente.

    Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. "Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd", schrijft Paans er zelf over. "Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer."

    De burgemeester ziet hierdoor geen andere optie dan op te stappen. Paans was pas vier maanden burgemeester van Krimpenerwaard.

    'Respecteren zijn besluit'

    De commissaris van de koning van Zuid-Holland, Jaap Smit, laat weten op korte termijn een waarnemend burgemeester aan te stellen. Hij spreekt van een pijnlijke zaak. "Ik ken Pieter Paans als een integer man", citeert Omroep West hem. "Ik heb begrip voor de afweging die hij heeft gemaakt en respecteer zijn besluit."

    De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Jan Verburg, betreurt de situatie. "We respecteren het besluit om zijn ambt neer te leggen", zegt hij. "In de korte periode dat hij onze burgemeester was, heeft hij zich hard ingezet voor de inwoners van de Krimpenerwaard. We danken hem voor deze inzet en het werk dat hij heeft verricht."

    Pascal van der Hek, fractievoorzitter van de Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard, laat ook weten de situatie te betreuren. "Wij respecteren het besluit. Het is verdrietig dat het is gebeurd." Jeffrey Groen, fractievoorzitter van Leefbaar Krimpenerwaard, zegt het te betreuren dat "er met geen enkel woord wordt gesproken over de slachtoffer(s) van het voorval."

    Vanavond komen de fractievoorzitters bij elkaar om de zaak te bespreken.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Dit is een artikel van

    handtekeningafbeelding
  • zaterdag 27 maart 2021 @ 08:28
    #3
    reactie op (#2) herman_dad

    Goedemorgen, VERVOLG VORIGE ARTIKEL, DE BETROKKEN  OUD CDA STATEN GEDEPUDEERDEN IN LIMBURG verdacht van corruptie TREDEN TERUG. Diverse oud CDA en PVV promindeten worden ook genoemd in deze zaak.

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 10:19 • AANGEPAST GISTEREN, 16:30

    Limburgse CDA-gedeputeerden weg vanwege subsidieschandaal

    Ger Koopmans ANP

    De Limburgse CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus treden per direct af. Reden is een subsidieschandaal rond oud-gedeputeerde Herman Vrehen.

    Vrehen, net als Koopmans en Mackus lid van het CDA, was tot voor kort directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Die natuurstichting ontving tonnen aan subsidie van de provincie. Vrehen heeft dat geld doorgesluisd naar zijn eigen bedrijven die opdrachten uitvoerden voor IKL.

    Hij zou volgens een publicatie in NRC met behulp van de CDA-top in Limburg een netwerk van bedrijven en stichtingen hebben opgezet die in opdracht van provincie en gemeenten groen- en bosonderhoud uitvoeren. Onder meer Koopmans en Mackus zouden hierbij betrokken zijn.

    Vrehen, toezichthouders weg

    Vrehen keert definitief niet terug als directeur van de stichting, zo werd vanmiddag bekend. Naar aanleiding van een onderzoek naar het subsidieschandaal was hij aanvankelijk op non-actief gezet, maar de raad van toezicht besloot dat hij niet kon terugkeren, meldt 1Limburg.

    Ook de voltallige raad van toezicht stapt op. Het integriteitsonderzoek naar Vrehen wordt, ondanks Vrehens vertrek, voortgezet, meldt de zender.

    'Onvoldoende totaaloverzicht'

    "Er blijken in het landschapsbeheer verwevenheden te bestaan die ongewenst en onacceptabel zijn. Met telkens bestuurder Herman Vrehen als centrale persoon", verklaarde Mackus vanochtend, aldus 1Limburg. "Uit de gesprekken die ik in de afgelopen dagen hierover heb gevoerd, rijst voor mij het beeld dat er op onoorbare wijze is omgegaan met de besteding van subsidiegelden van de provincie en met het verstrekken van opdrachten door hemzelf aan hemzelf en door hem aan derden."

    Koopmans zegt dat de manier waarop Vrehen te werk ging "haaks staat op mijn morele opvatting". Hij verwijt zichzelf dat hij "onvoldoende totaaloverzicht" had, waardoor het mis kon gaan.

    Integriteitsonderzoek

    De gouverneur van Limburg Theo Bovens kondigde dinsdag een integriteitsonderzoek aan naar de gang van zaken rond Vrehen en de rol van de provincie daarin. Dat onderzoek gaat gewoon door. Koopmans en Mackus hebben hun medewerking toegezegd.

    In december besloten de Provinciale Staten in Limburg tot het instellen van een parlementaire enquête naar de manier van handelen van Koopmans in een andere zaak. Er waren volgens de gedeputeerden nog te veel vragen rond de politicus over diens betaalde nevenfunctie bij een baggerbedrijf.

    Meerderheid voor doorlichten bestuurscultuur

    De provincie had toen net de ophef achter de rug over de vele oud-politici die door Limburg werden ingeschakeld voor betaalde klussen. Onder andere demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) vroeg Limburg om opheldering.

    Zo kreeg CDA-prominent Maxime Verhagen in vier jaar tijd 105.000 euro uitbetaald als ambassadeur voor het Limburgse bedrijfsleven. Oud-gedeputeerde Antoine Janssen (PVV) had volgens 1Limburg zelfs 753.000 euro ontvangen voor advieswerk. Vorig jaar besloot Limburg de oud-politici, onder wie ook voormalig CDA-staatssecretaris René van der Linden, niet langer in te huren.

    Volgens NRC zijn de partijen in de Provinciale Staten geschokt door het nieuwste schandaal. Er lijkt volgens de krant een meerderheid te zijn voor een nieuw onderzoek naar de bestuurscultuur binnen de provincie.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Dit is een artikel van 1Limburg.

     

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 24 maart 2021 @ 07:52
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goedemorgen, NU WEER EEN OUD-CDA GEDUPEERDE IN LIMBURG verdacht van corruptie. 'Macht corrumpeert' blijkt weer als geen andere en ook dan weer de inhoud, sugestie van boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg.... hoe dan, afschaffen de politiek en bestuur op een ANDERE manier veranderen evenals MONETAIR?! Zie clubhome en ook b.v. Bol.com voor het antwoord? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Herman Vrehen in 2012 ANP

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:22

    'Oud-CDA-bestuurder in Limburg sluisde tonnen subsidiegeld naar eigen bv's'

    De voormalige Limburgse CDA-politicus Herman Vrehen heeft als directeur van een natuurstichting tonnen subsidiegeld naar zijn eigen bedrijven doorgesluisd. Dat schrijft NRC.

    Vrehen is directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) in Limburg die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van het landschap. Dat gebeurt in opdracht van de provincie en gemeenten die hiervoor subsidies verleenden. Het zou gaan om ongeveer 3 miljoen euro op jaarbasis. Een deel van het geld kwam ook van de Postcodeloterij.

    Voor de opdrachten werden statushouders en mensen met een arbeidshandicap via uitzendbureaus ingezet, maar een deel van de verleende subsidies, zo schrijft NRC, blijft via een inhuurconstructies achter in de bv's die in handen zijn van Vrehen. Ook verkocht hij producten van zijn eigen ondernemingen via de stichting.

    CDA-verleden

    De 59-jarige Vrehen leunt daarbij op zijn verleden als gedeputeerde voor het CDA in Limburg, schrijft de krant. CDA-gedeputeerden zouden hem aan opdrachten helpen.

    Vrehen trad in 2009 af als CDA-gedeputeerde in Limburg, nadat er twijfels over zijn integriteit waren ontstaan. In de zogeheten Sinterklaasaffaire zou hij als bestuurder van de CDA-afdeling in zijn woongemeente Echt-Susteren heimelijk geld hebben toegespeeld aan bevriende organisaties. Ook waren er twijfels over de verkoop van zijn woonhuis aan een projectontwikkelaar met banden met het provinciebestuur.

    Hoge beloning

    Daarnaast zou Vrehen zichzelf laten inhuren voor bijna 130.000 euro voor een parttime aanstelling. Dat is twee keer zo veel als toegestaan door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). De toezichthouder stelt IKL daarom mogelijk onder verscherpt toezicht.

    De raad van toezicht, onder leiding van CDA'er Dieudonné Akkermans (burgemeester van Eijsden-Margraten), gaf toestemming voor de hoge beloning. Het CBF gaat met de raad in gesprek. In afwachting van het onderzoek is Vrehen tijdelijk uit zijn functie ontheven.

    Tegenover de krant erkent hij zaken te hebben gedaan met zijn eigen ondernemingen en daar nog altijd achter te staan. Dat geldt ook voor zijn hoge salaris. Desondanks zegt Vrehen tegen NRC "dat het misschien wel het moment is om te zeggen: we gaan het anders doen".

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • maandag 09 december 2013 @ 07:20
    #1

    Goedemorgen, het ministerie van BuZa dwarsboomt het strafrechterlijk onderzoek naar OMKOPING, 'corruptie' in feite van Ballast Nedam en ook KPMG is hierin betrokken. Saoedische hooggeplaatsen werden en worden extra gefeteerd zulen we maar zeggen, omwille van het binnenhalen van grote orders... zo werkt dat daar in dat land en vele landen op de wereld nog...  

    Zie art. uit De Telegraaf (bron)

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/.22123478/__BuZa_hindert_onderzoek__html

    Zie vandaag verder in het nieuws: o .a. Den Haag en Rotterdam willen Roemenen en Bulgaren na overlast weren en nieuwe Jeugdwet te ingewikkeld volgens rechters?

    http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4698355_grens-open-voor-bulgaren-en-roemenen-op-1-jan?p=1#r27578906 - http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4922693_duitse-president-boycot-spelen-in-sotsji?p=1#r27578254 - http://europese-unie.clubs.nl/forum

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum/topic/4868948_politie-betaalt-uitvaart-doodgeschoten-rishi?p=1#r27578287 - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum/topic/4922705_kinderrechters-nieuwe-jeugdwet-te-ingewikkeld?p=1#r27578272 - http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ -  -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek   

     

    Gewijzigd op 2018-06-09 09:02:04
    handtekeningafbeelding