Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1289 keer bekeken

KINDERRMISBRUIK, UITBUITING VEEL KINDEREN, ook in NL slachtoffer misbruik

 • dinsdag 18 oktober 2022 @ 00:08
  #6

  Goedemorgen, OOK HIER WEER EVEN EXTRA AANDACHT VOOR: OUDERS VAN ÉÉN OP DE 6 UITBUITINGSSLACHTOFFERS kunnen als daders worden aangemerkt, ook in NL! Afschuwelijk en ook een groter maatschappelijk probleem dus dan we denken. Vaak wel maar hoeft niet alleen op sexueel gebied te zijn maar ook in bredere zin! Volgens het rapport gaat het om seksuele uitbuiting waarbij één of beide ouders betrokken zijn. "Er wordt betaald om seks te hebben met een derde, waarna het geld naar de ouders gaat. De dader is dus een pooier of mensenhandelaar", legt woordvoerder Shamir Ceuleers uit in het NOS Radio 1 Journaal.

  Zie ook club: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ >> Forum/Burgers boos op politie/justitie... /Opmerkelijke zaken, onderzoeken.. oudere artikelen daar over de MISBRUIKZAAK JEHOVA's Getuigen o.a. En ook algemene art. hierover in forum/Jeugdzorg-kinderopvang: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  LET OP! Ook veeel nepsites/complotdenkerssite's wereldwijd zijn op internet te vinden of site's die zich laten misbruiken door de complotdenkers en meest wilde veronderstellingen. ZiE HIER DEZE LINKValse nieuwssites - De Hoax-Wijzer - Google Sites naar de meest bekende en onbekende site’s die voor mogelijk wel 80% fakenieuws verspreiden? En de overige 20% waarheid of wellicht iets van waar, maar soms ook verdraaid naar eigen inzicht? Aan deze lijst kan ook een Duitse site worden toegevoegd: https://traugott-ickeroth.com/liveticker/ Traugott-Ickeroth Blog.      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 10:59

  Meldpunt: één op zes slachtoffers mensenhandel uitgebuit door ouders

  Bijna een op de zes mensen die zich melden bij de chatlijn van Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) is slachtoffer van zijn of haar eigen vader of moeder. Dat blijkt uit een rapport van het centrum.

  Volgens het rapport gaat het om seksuele uitbuiting waarbij één of beide ouders betrokken zijn. "Er wordt betaald om seks te hebben met een derde, waarna het geld naar de ouders gaat. De dader is dus een pooier of mensenhandelaar", legt woordvoerder Shamir Ceuleers uit in het NOS Radio 1 Journaal.

  Onzichtbaar

  De groep, waarvan één op de vijf jonger is dan 15 jaar, is amper in beeld bij politie of hulpverleners. Volgens Ceuleers zijn slachtoffers van mensenhandel doorgaans onzichtbaar.

  "De slachtoffers hebben angst of schamen zich en zullen zich daarom niet uit zichzelf melden bij de politie of een hulpverlener." Volgens het rapport zijn slachtoffers extra lastig te bereiken wanneer er een ouder bij betrokken is. De kans dat het daardoor tot een strafrechtelijke vervolging van de dader komt is klein.

  Het blijkt dat het probleem groot is

  Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel

  Via een anonieme chatlijn van behandel- en expertisecentrum Fier kunnen slachtoffers zich melden bij het CKM en in gesprek gaan met een professionele hulpverlener. De organisatie kan zo laagdrempelige zorg aanbieden en een beter beeld krijgen van wie de onzichtbare slachtoffers zijn.

  Vrijwel alle slachtoffers die contact opnemen, zijn nog niet in beeld bij hulpverlening of politie. Het merendeel wordt al een jaar of langer uitgebuit, een kwart zelfs al vijf jaar of meer.

  Ceuleers: "Drie jaar geleden zagen we voor het eerst dat ouders betrokken zijn en dat aantal is elk jaar gestegen. Het blijkt dus dat het probleem groot is."

  Onderzoek

  Het CKM dringt er bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om te onderzoeken hoe deze kinderen beter in beeld kunnen komen en hoe ze beter beschermd kunnen worden.

  In totaal namen vorig jaar 285 slachtoffers van mensenhandel contact op met de anonieme chatlijn. Volgens het rapport bevond driekwart van hen zich op het moment van chatten in een uitbuitingssituatie. Naast seksuele uitbuiting kan het bijvoorbeeld ook gaan om criminele uitbuiting.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 januari 2022 @ 00:16
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, KINDERMISBRUIK, DUITS KINDERMISBRUIKNETWERK ONDERZOCHT, OOK 2 NEDERLANDERS BIJ DE 429! verdachten.  Zij zijn nog niet aangehouden maar hun dossiers zijn naar de NL overheid, politie gezonden, wellicht komt daar nog meer uit?  

  Zie ook club: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ >> Forum/Burgers boos op politie/justitie... /Opmerkelijke zaken, onderzoeken.. oudere artikelen daar over de MISBRUIKZAAK JEHOVA's Getuigen o.a. En ook algemene art. hierover in forum/Jeugdzorg-kinderopvang: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  LET OP! Ook veeel nepsites/complotdenkerssite's wereldwijd zijn op internet te vinden of site's die zich laten misbruiken door de complotdenkers en meest wilde veronderstellingen. ZiE HIER DEZE LINKValse nieuwssites - De Hoax-Wijzer - Google Sites naar de meest bekende en onbekende site’s die voor mogelijk wel 80% fakenieuws verspreiden? En de overige 20% waarheid of wellicht iets van waar, maar soms ook verdraaid naar eigen inzicht? Aan deze lijst kan ook een Duitse site worden toegevoegd: https://traugott-ickeroth.com/liveticker/ Traugott-Ickeroth Blog.      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 24-05-22 09.00 uur: Ook en wéér in de VS nu grootschalig kindermisbruik jarenlang in de doofpot gestopt, omwille van De Heer', nemen we aan?

  UPDATE 26-02-22 08.00 uur: ER WORDEN DUS TOCH NOG DADERS GESTRAFT.... Goede zaak!

  UPDATE 16-02-22 07.00 uur: Uiteraard ook in Italie: 

  UPDATE 09-02-22 07.00 uur: 

  NIET ALLEEN IN RK-KERK DUITSLAND, ook FRANKRIJK en waar dan ook elders in Europa en daarbuiten.... uiteraard.

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 19:46

  Onderzoek Duits misbruiknetwerk klaar: 429 verdachten, twee Nederlanders

  Hoofdverdachte Jörg L. in de rechtbank AFP

  Bij het Duitse politieonderzoek naar het kindermisbruiknetwerk rond Jörg L. zijn in totaal 65 kinderen gered. Ook zijn 429 verdachten geïdentificeerd, onder wie twee Nederlanders. Dat maakte de politie in Keulen bekend op een persconferentie die werd gehouden vanwege het einde van het onderzoek.

  Het misbruiknetwerk kwam eind 2019 aan het licht, toen hoofdverdachte Jörg L. werd gearresteerd voor misbruik van zijn toen 2-jarige dochter. In het onderzoek stuitte de politie op enorme hoeveelheden beeldmateriaal van kindermisbruik. Alleen al op L.'s telefoon stonden 130.000 foto's en 12.000 video's.

  De politie kreeg duizenden verdachten in beeld. Sommige zouden hun eigen kinderen hebben misbruikt en de beelden daarvan online hebben verspreid. Ook wisselden ze tips uit, bijvoorbeeld over het toedienen van kalmeringsmiddelen aan kinderen.

  Dossier naar Nederland

  Na 26 maanden zit het politieonderzoek erop en wordt het onderzoeksteam opgeheven. Van de duizenden verdachten die in beeld waren, zijn er dus 429 geïdentificeerd. De twee Nederlandse verdachten zijn volgens de Duitse politie nog niet gearresteerd. Wel zijn onderzoeksgegevens overgedragen aan de Nederlandse opsporingsdiensten.

  Alleen al het geschreeuw van de kinderen op de video's... niet iedereen kan dat verdragen.

  De politiechef van Keulen over de impact van het onderzoek

  Tien mannen zijn tot nu toe veroordeeld, onder wie de 43-jarige hoofdverdachte. Hij kreeg in oktober 2020 12 jaar cel en tbs. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar de meeste verdachten en slachtoffers vandaan komen, zitten zeven verdachten vast in afwachting van hun proces.

  Baby van 3 maanden

  Van de bevrijde slachtoffers waren er 64 in Duitsland en een in Oostenrijk. Het ging vaak om jonge kinderen, onder wie een baby van drie maanden oud. Volgens de politie was het hoofddoel van het onderzoeksteam om de slachtoffers zo snel mogelijk te redden.

  Het onderzoek was voor de betrokken politiemensen psychologisch buitengewoon zwaar, zei de politiechef van Keulen, Uwe Jakob, op de afsluitende persconferentie. "Alleen al het geschreeuw van de kinderen op de video's... niet iedereen kan dat verdragen."

  Van de ongeveer 350 leden van het onderzoeksteam hebben drie zich langdurig ziekgemeld, "vanwege de vreselijke dingen die ze moesten aanzien".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-24 08:23:04
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 oktober 2021 @ 00:24
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, KINDERMISBRUIK, 330.000 (!) kinderen misbruikt in RK-KERK FRANKRIJK. DEZE WEEK WERD AL BEKEND DAT ER OOK IN DE FRANSE RK-KERK veel kindermisbruik WAS Onderzoeker: 3000 pedofielen in Franse katholieke kerk sinds 1950 maar nu de cijfers bekend,,,, zie ook VORIGE ARTIKELEN....!!! Er zijn geen woorden voor....  

  OOK in Duitse RK-kerk was dit het geval en o.a. Bisdom Keulen er aan tenonder gegaan. 

  Zie ook club: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ >> Forum/Burgers boos op politie/justitie... /Opmerkelijke zaken, onderzoeken.. oudere artikelen daar over de MISBRUIKZAAK JEHOVA's Getuigen o.a. En ook algemene art. hierover in forum/Jeugdzorg-kinderopvang: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  LET OP! Ook veeel nepsites/complotdenkerssite's wereldwijd zijn op internet te vinden of site's die zich laten misbruiken door de complotdenkers en meest wilde veronderstellingen. ZiE HIER DEZE LINKValse nieuwssites - De Hoax-Wijzer - Google Sites naar de meest bekende en onbekende site’s die voor mogelijk wel 80% fakenieuws verspreiden? En de overige 20% waarheid of wellicht iets van waar, maar soms ook verdraaid naar eigen inzicht? Aan deze lijst kan ook een Duitse site worden toegevoegd: https://traugott-ickeroth.com/liveticker/ Traugott-Ickeroth Blog.      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 02-01-2022 08.00 uur:

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 09:55 • AANGEPAST VANDAAG, 15:11

  330.000 slachtoffers van misbruik binnen Franse katholieke kerk

  EPA

  Binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Frankrijk zijn tussen 1950 en 2020 naar schatting 330.000 kinderen seksueel misbruikt. Zo'n 216.000 van hen waren het slachtoffer van priesters en andere geestelijken. Dat staat in een uitgebreid rapport van een Franse onderzoekscommissie, dat vanochtend is gepresenteerd. De slachtoffers waren vooral jongens tussen de 6 en 15 jaar.

  De kerk wordt daarmee verantwoordelijk gehouden voor 4 procent van de gevallen van seksueel misbruik in die periode in Frankrijk. Het onderzoek is gebaseerd op archiefmateriaal van de kerk, rechtbanken en politie, en op interviews met getuigen. Een lid van de onderzoekscommissie zei eerder dit jaar al dat ze gechoqueerd was door de wreedheid en het sadisme waarmee het geweld gepaard ging.

  Zondag werd al bekend dat van de 115.000 priesters en andere religieuze functionarissen binnen de Franse Rooms-Katholieke Kerk sinds 1950 er 2900 tot 3200 pedofiel waren.

  Hervorming nodig

  In het rapport van 2500 pagina's staan 45 aanbevelingen. De onderzoekers zeggen dat een grondige hervorming van de katholieke kerk nodig is om seksueel misbruik in de toekomst te voorkomen.

  "Er is de afgelopen jaren al wel veel gebeurd in de Franse katholieke kerk, maar vooral door druk van buitenaf", zegt correspondent Frank Renout. "Het was niet de kerk zelf die meteen in actie kwam. In heel veel landen waren er de afgelopen jaren al onderzoeken, maar dat leidde in Frankrijk nog niet tot beweging bij de kerk. Toen slachtoffers zich begonnen te roeren en de aartsbisschop van Lyon werd aangeklaagd omdat hij zaken zou hebben toegedekt, kon de kerk er niet meer onderuit."

  De meeste misbruikzaken speelden tussen 1950 en 1969. Tussen 1970 en 1990 was er sprake van een aanzienlijke daling. Volgens de commissie komt dat doordat de kerk toen veel minder belangrijk was geworden in de samenleving en er minder mensen, dus ook kinderen, naartoe gingen. De afgelopen jaren is het aantal misbruikzaken binnen de kerk stabiel gebleven.

  Mensen moeten niet de illusie hebben dat er nu geen groot probleem meer is, zei commissievoorzitter Sauvé tijdens de presentatie van het rapport. "Het probleem blijft. Er zou sprake moeten zijn van een nultolerantie, maar binnen de kerk beschermen mensen elkaar", zei Sauvé.

  Bisschoppen persoonlijk aansprakelijk

  De Franse commissie is 2,5 jaar bezig geweest met het onderzoek. Er zaten 22 mensen in, onder wie juristen, historici, sociologen en theologen.

  Er werd besloten tot instellen van de commissie nadat paus Franciscus had gezegd dat bisschoppen persoonlijk aansprakelijk gesteld zouden worden voor het verdoezelen van misbruikzaken. Hij maakte een wet die medewerkers van de kerk verplicht om misbruik te melden als ze ervan op de hoogte zijn. Ook zijn de straffen voor plegers zwaarder geworden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-02 08:16:14
  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 augustus 2021 @ 10:29
  #3

  Goedemorgen, KINDERMISBRUIK, een groot kwaad DAT WERELDWIJD zich (heeft) voorgedaan en nog doet of zal doen, helaas. Meestal komt dit voor in HUISELIJK-, GEZINSVERBAND in vaak diep religieuze kringen ook in geloofsgermeenschappen. Daarover al eerder o.a. veel de laatste tijd bekend over de RK-Kerk, o.a. het Bisdom Keulen is hierdoor kapot gegaan, WERELDWIJD overigens ook tot in het Vaticaan aan toe, maar ook hier o.a. bij de Jehova's getuigen, maar ook anderszins soms.

  Ook WERELDWIJD bij o.a. ook kinderopvangsituaties of eerder in de geschiedenis bij WEESKINDEREN of kinderen 'afkomstig' van inheemse bevolkingsgroepen, (minderheden).

  En in de VS is de zaak Jeffrey Epstein: Filthy Rich laat je als kijker achter met je eigen ... https://www.volkskrant.nl › cultuur-media › jeffrey-eps... meer dan bekend. En ook enkele namen van 'bekenden' zoals prins Andrew van Engeland daarbij genoemd. Zeker er zullen nog enkelen (wereldbekenden) bij betrokken zijn (geweest) en dat zal mogelijk nooit naar buiten komen.

  Toch hierbij opgemerkt dat er van 'satanische kinderporno-misbruik organisaties' zoals o.a. hier in NL in de 'Bodegravenzaak' beweerd (zie hier forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws etc.,) En op grote schaal links- en rechts bekenden, vaak politieke- of zoals in de 'anti-corona' groepering (maatregelen of tegenstanders vaccinatienbeleid, anders dan om medische redenen) daarbij het (be)noemen en 'aanwijzen als ook dan wel behorend tot...(??!!) is een complottheorie die slechts ten doel heeft de goedgelovigen onder ons schrik, angst aan te jagen of tegendraads gevaar juist te laten veroorzaken voor de (wereld) maatschappij. Terecht dat deze groep, voornamelijk in de VS maar ook daarbuiten en een kleine 'gemeenschap' hier die dit voetstoots geloofd en bv. dat er vele 'onderaardse gangen zijn',  de aanjagers daarvan strafrechterlijk aan te pakken indien mogelijk. Overigens gelukkig maar en klein deel van de bevolking die dit allemaal voetsstoots geloofd als de 'grote waarheid'.... 

  En je kunt er op wachten, degenen die hen tegenwerken met tegenspraak daarin, worden direct zelf vaak ook weer direct aangewezen als 'zal ook wel deel uitmaken van...' Pure strafrechtelijke laster en gevaarlijke beweringen zelfs, (levens- !!)bedreigingen tegen hen, zoals mensen die het coronabeleid wel proberen zo goed mogelijk uit te voeren, en politici die ze niet bevallen, aanstaan, niet van hun politieke richting zijn, er van beschuldigen dat..... etc..? 

  Overigens ook vele vragen wereldwijd hierover en 'b.v. de laatste tijd graven ontdekt van mogelijk in het verleden ontvoerde, mogelijk ook misbruikte, kinderen. Terecht dat de gemeenschap, wereldmaatschappij hier onderzoek naar doet. ZOALS RECENT IN CANADA en ook in de VS aangetroffen is, zie artikelen onder. 

  Zie ook club: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ >> Forum/Burgers boos op politie/justitie... /Opmerkelijke zaken, onderzoeken.. oudere artikelen daar over de MISBRUIKZAAK JEHOVA's Getuigen o.a.   

  Ook veeel nepsites/complotdenkerssite's wereldwijd zijn op internet te vinden of site's die zich laten misbruiken door de complotdenkers en meest wilde veronderstellingen. ZiE HIER DEZE LINKValse nieuwssites - De Hoax-Wijzer - Google Sites naar de meest bekende en onbekende site’s die voor mogelijk wel 80% fakenieuws verspreiden? En de overige 20% waarheid of wellicht iets van waar, maar soms ook verdraaid naar eigen inzicht? Aan deze lijst kan ook een Duitse site worden toegevoegd: https://traugott-ickeroth.com/liveticker/ Traugott-Ickeroth Blog.      

  Enkele artikelen voor u hierover: 

  BEKIJK OOK

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De Phoenix Indian School, een voormalige kostschool voor inheemse kinderen NOS

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 19:18

  Onderzoek in VS naar kostscholen: 'Ook hier zijn kinderen verdwenen'

  "Er was geen keuze. De kinderen werden meegenomen en verloren hun identiteit. Ze kregen een andere naam en verdwenen." Rosalie Talahongva zat op de Phoenix Indian School, een voormalige kostschool voor inheemse kinderen in de hoofdstad van Arizona. Ze is nu beheerder van het bezoekerscentrum in een gebouw van haar vroegere school, en vertelt er verhalen van een onverwerkt verleden.

  Minder makkelijk praat ze over de vondsten die de afgelopen maanden zijn gedaan in Canada. Op het terrein van drie voormalige internaten werden in totaal meer dan duizend naamloze graven blootgelegd. Het heeft de geschiedenis van de kostscholen voor inheemse kinderen in heel het Noord-Amerikaanse continent op scherp gezet.

  Ook de Amerikaanse regering kondigde een onderzoek aan naar de oude kostscholen. Minister Haaland van Binnenlandse Zaken, zelf Native American, wil net als in Canada gaan vaststellen waar mogelijk verborgen begraafplaatsen zijn op de oude kostschoolterreinen. Het systeem van internaten voor inheemse kinderen was in de Verenigde Staten lange tijd vrijwel identiek aan dat in Canada.

  Rosalie Talahongva NOS

  "In dit gebouw zaten vroeger klaslokalen, hiernaast was de eetzaal", vertelt Talahongva terwijl ze richting een kleine expositieruimte loopt die in haar gebouw is ingericht. Er staan vitrinekasten met jaarboeken uit de jaren 60 en 70 en er hangen klassenfoto's aan de muur uit het begin van de 20e eeuw. De gezichtjes zijn overduidelijk van oorspronkelijke bewoners van Amerika, maar de kinderen zijn in westerse kleding gestoken.

  "Hun haar werd hier afgeknipt, ze mochten hun eigen taal niet spreken en hun religies werden verboden." Ze vertelt over de tijd waarin haar oma op de school zat, rond 1900. "Zij zat hier twaalf jaar lang en zag in die tijd nooit haar vader en moeder. Mishandeld worden omdat je in je eigen taal sprak, nooit naar huis kunnen, dat was allemaal onderdeel van het leven hier."

  De school draaide bijna honderd jaar, van 1891 tot 1990, en was een van de naar schatting 350 van dit soort internaten in de Verenigde Staten. Het doel was wreed en simpel: "Dood de indiaan, behoud de mens", zegt Talahongva. "Dat was de intentie van Amerika's federale overheid. Wij moesten onze identiteit verliezen en opgaan in de westerse beschaving."

  Assimilatiepolitiek

  Eind mei werden op het terrein van een voormalig internaat in het Canadese Kamloops 215 kinderlichamen gevonden. De graven waren naamloos en de dood van de kinderen is vermoedelijk nooit gedocumenteerd. Canada was in shock, zeker toen bij bodemonderzoek met radarapparatuur op nog twee kostschoolterreinen honderden lichamen werden ontdekt.

  Stammen van oorspronkelijke bewoners in Canada waren minder verrast; de verhalen over verdwenen kinderen zijn er bekend. Maar de vondsten roepen wel de vraag op wat Canada nog te wachten staat. Op tientallen voormalige schoolterreinen wordt nog bodemonderzoek gedaan.

  "Voor het eerst in de geschiedenis heeft Amerika een minister van inheemse afkomst," zei minister Haaland in een reactie op de vondsten in Canada. "Mijn eigen voorouders ondergingen de assimilatiepolitiek die werd uitgevoerd door het ministerie dat ik nu onder mij heb. Het ministerie dat probeerde onze cultuur, onze taal en onze mensen uit te roeien."

  De volle omvang vaststellen

  Haaland noemde het onderzoek dat gaat komen moeilijk en pijnlijk. "Nog nooit is alle beschikbare documentatie over het kostschoolprogramma bij elkaar gebracht en geanalyseerd om de volle omvang ervan vast te stellen, en de blijvende gevolgen." Maar de Amerikaanse regering wil dit doen, omdat nog altijd niet alle wonden geheeld zijn, zei Haaland.

  Rosalie Talahongva is het daarmee eens, maar met twijfel in haar stem. De schok over de vondsten in Canada en het idee dat ook op de Phoenix Indian School een onderzoek komt, is nog immens. "Dit is heel moeilijk. Want straks doe je inderdaad ook hier een ontdekking, maar dan begint het pas. Wie zijn deze kinderen, bij welke stam horen ze? Dat zijn hele ingewikkelde vragen die mogelijk niet te beantwoorden zijn."

  Over de mogelijke betekenis van deze vondsten is Talahongva wel beslist. Dit kan een moment worden waarop het ware verhaal van Amerika's oorspronkelijke bewoners verteld gaat worden, zegt ze. "Als er echt begrip komt in de samenleving over wie wij zijn, over de trauma's die wij met ons meedragen, als die geschiedenis verteld en onderwezen kan worden, dan kan het proces van herstel echt beginnen."

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-04 12:49:20
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 maart 2014 @ 16:57
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goedenavond, dat geloof ik graag want ze worden vaak gedwongen tot seks en bedreigt

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 maart 2014 @ 07:06
  #1

  Goedemorgen, een onderwerp dat ook een maatschappelijk belang heeft, is. Veel vrouwen in NL ook slachtoffer van geweld. Zoals art. is geplaatst op club:

  http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4700797_europese-gezondheidszorg-en-medisch?p=1#r28777136

  Heeft u mogelijk meer informatie hierover?

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek    

  Gewijzigd op 2018-05-30 09:52:42
  handtekeningafbeelding