Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1876 keer bekeken

WONEN(TEKORT): WETGEVING Sociale huurwoningen WONINGZOEKENDEN

 • maandag 13 september 2021 @ 00:23
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg WONINGEN TEKORT: GROTE DEMONSTRATIE WONINGZOEKENDEN EN TEGEN HET GEHELE POLITIEKE BELEID VANDAAG IN AMSTERDAM. De demonstratie zelf verliep vrij rustig maar na afloop probeerde een groepje een woning te KRAKEN en liep het wel uit de hand. 

  De wooncrisis wordt gezien als een van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd.

  Het hele woningbeleid is een steeds groter wordend POLITIEK  sociaal en maatschappelijk in feite groot discriminerend probleem.... degenen die GELD hebbem komen namelijk nog wel in aanmerking voor een woning, meestal koopsector dan...

   Oververhitte huizenmarkt: deze mensen wijken uit naar een plan B

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:43 • AANGEPAST VANDAAG, 19:32

  Duizenden betogers vragen met protestmars naar de Dam aandacht voor wooncrisis

  Van het Westerpark trokken de demonstranten naar de Dam ANP

  Duizenden tegenstanders van het huidige woonbeleid hebben in Amsterdam geprotesteerd tegen het woonbeleid. Ze spraken zich uit tegen de exploderende huizenprijzen, de stijgende huren in de vrije sector en het tekort aan sociale huurwoningen.

  De actievoerders liepen met borden met daarop teksten als 'Huizen voor mensen, niet voor prinsen' en 'huisjesmelkers functie elders'. Ook scanderen de deelnemers gezamenlijk leuzen als 'mensen boven markt' en 'Fuck de woningmarkt'.

  Volgens de directeur van de woonbond stonden er circa 10.000 mensen op het veld. De organisatie zegt over de opkomst: "Dit protest laat zien dat het een breed gedragen onderwerp is en dat er veel mensen zijn die geloven dat we als collectief verandering kunnen opeisen."

  Volgens de gemeente Amsterdam waren er ruim 15.000 mensen aanwezig bij het protest. Een woordvoerder zei eerder op de dag dat er een goede sfeer was en dat alles goed verliep. Na afloop van de demonstratie probeerden tientallen mensen volgens de politie een pand te kraken in de Gravenstraat. Er zou daarbij geweld tegen agenten zijn gebruikt. Er zijn enkele tientallen arrestaties verricht. De politie noemt het "een beetje een smet op een heel goed verlopen demonstratie".

  Onder de betogers waren ouders die hun kinderen willen steunen en mensen die zelf maar moeilijk aan een woning kunnen komen:

  1:10 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik wil een normaal huis straks en geen doos'

  Het protest was om 14.00 uur in het Amsterdamse Westerpark begonnen, vandaaruit trokken de betogers in een protestmars naar de Dam. Eerder was de bedoeling om de betoging op de Dam te houden. Door de verwachte drukte werd in overleg met de gemeente besloten om de demonstratie te verplaatsen.

  Een groot aantal organisaties steunde het protest. Onder hen zijn linkse partijen, vakbonden en milieuorganisaties.

  Dit filmpje van onze verslaggever is vooraan bij het podium gemaakt.

  profielfoto Eva Wiessing @evawiessing

  Lekker druk nu. #woonprotest

  9 uur geleden

  Verslaggever Marc Hamer zei rond 15.30 uur op NPO Radio 1 dat er duizenden mensen in het park stonden. "Zo ver ik kan kijken, staan er mensen, maar het precieze aantal kan ik niet zeggen. De boodschap van de aanwezigen bij het woonprotest is dat de nood hoog is en dat de tijd van praten voorbij is."

  Een van de studenten die aanwezig waren in het Westerpark zei dat het lang duurde voordat ze een kamer had gevonden. "Nu woon ik op dertien vierkante meter en betaal ik 500 euro in de maand."

  'Huismelkers functie elders' ANP

  Het woonprotest is het begin van diverse acties in het hele land. Op 17 oktober volgt de 'woonopstand' in Rotterdam.

  De wooncrisis wordt gezien als een van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd. Er is een tekort van rond de 300.000 woningen, er zijn jarenlange wachttijden voor sociale huurwoningen en op koophuizen wordt regelmatig enorm overboden, waardoor minder kapitaalkrachtige kopers weinig kans hebben.

  NOS op 3 legt in onderstaande video uit hoe de wooncrisis is ontstaan.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  https://youtu.be/-S5IopCV0Ro

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 september 2021 @ 08:55
  #6
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg WONINGEN TEKORT: OUDEREN KUNNEN NIET ZO MAAR IN EEN ZORGCENTRUM WORDEN GEPLAATST indien zij dat 1e ZELF nog niet willen en 2e daar ook nog niet aan toe zijn. Ouderen mogen wéér niet de dupe worden van de maatschappij, DE politiek etc.... Om zo weer een grotere woning ter beschikking te krijgen en bovendien kan er dan met die verkoop weer GELD VERDIEND WORDEN? Oververhitte huizenmarkt: deze mensen wijken uit naar een plan B

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Een serviceflat, zoals de Groningse Vondelflat, is niet snel een aantrekkelijk alternatief voor ouderen ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 09:15

  'Meer nodig dan standaardflatje om ouderen uit te groot huis te krijgen'

  Het wordt al jaren gezien als deel van de oplossing in de wooncrisis: senioren die hun grote woning inruilen voor een kleiner alternatief, zodat er plek komt voor jonge gezinnen. Die doorstroom komt alleen lastig op gang. Volgens economisch geograaf Petra de Jong moet er meer met de ouderen worden gepraat, en niet over.

  De Jong, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveert morgen op het onderwerp. Ze legde voor haar proefschrift onder meer een vragenlijst voor aan senioren en dook in eerdere wetenschappelijke onderzoeken naar motieven om te verhuizen of juist te blijven.

  'Toneel van dierbare herinneringen'

  Steeds vaker worden ouderen in de wooncrisis aangemerkt als degenen die huizen 'bezet' houden, zei De Jong in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar zolang er geen gevoel van urgentie is, bijvoorbeeld vanwege lichamelijk ongemak, is de noodzaak om te verhuizen niet heel groot", zei ze over haar bevindingen.

  "En ja, het huis is misschien wat aan de grote kant en de tuin wordt wat bewerkelijker, maar vaak is men erg gehecht aan de woning en leefomgeving. Het is het toneel geweest van vele dierbare herinneringen."

  Daar komt bij dat een woning door de bewoners meestal voor een groot deel is afbetaald of al voor een lange tijd wordt gehuurd. "Daardoor zijn de kosten laag. En los van die kosten is verhuizen ook een hele opgave, dus het wordt zo lang mogelijk uitgesteld."

  Aantrekkelijk én betaalbaar alternatief

  Het is dus niet gemakkelijk om iemand aan te moedigen naar een kleinere woning te verhuizen, zegt De Jong. Ook omdat de aangeboden alternatieven vaak niet toereikend zijn of überhaupt niet beschikbaar vanwege de schaarste op de woningmarkt.

  "Want dat alternatief moet aantrekkelijker en betaalbaar zijn. Daarnaast willen mensen het liefst in de buurt blijven van waar ze wonen. Verder blijkt uit mijn onderzoek: de ene oudere is de andere niet. Dat vertaalt zich in hoe men graag zou willen wonen."

  Met standaard seniorenwoningen worden de meeste ouderen daarom niet over de streep getrokken, zegt De Jong. Er is vanuit dat perspectief nog genoeg te winnen als het gaat om het op gang brengen van de doorstroom.

  "En dan is het gewoon beter om ouderen vanaf begin af aan mee te nemen in een op hen gerichte ontwikkeling", zegt De Jong. "Ga vooral met ze in gesprek en laat ze zelf vertellen hoe ze graag willen wonen en wat hun eisen en voorkeuren zijn. Maar pretendeer vooral niet te weten wat ouderen willen, want daarvoor is die groep echt te divers."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:12
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg WONINGEN TEKORT, AKTIEVOERDERS, POLITIEKE PARTIJEN EN VAKBOND IN AKTIE en protest tegen het gehele WONINGBELEID, starten een eigen website  .... een steeds groter wordend maatschappelijk probleem zie ook vorige artikel...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:34

  Actievoerders, politieke partijen en vakbond in het geweer tegen woningtekort

  Protest tegen sloop huurwoningen in Rotterdam ANP

  Onder de naam Het Woonprotest hebben 54 actiegroepen, politieke partijen en organisaties besloten om gezamenlijk stelling te nemen tegen het tekort aan betaalbare woningen, stijgende huurprijzen en speculatie met woningen door beleggers. De groep wil opkomen voor huurders en voor starters op de markt voor koophuizen. Op een eigen website kondigt het samenwerkingsverband twee protesten aan voor september en oktober in respectievelijk Amsterdam en Rotterdam.

  Onder de deelnemers zijn woonactiegroepen zoals de Woonbond, bewoners- en huurdersplatforms uit de grote steden, de FNV en partijen als PvdA, GroenLinks, Bij1, SP en de Haagse Stadspartij. Ze richten hun oproep aan het nieuwe kabinet en alle politieke partijen die de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar voorbereiden.

  Nederland heeft een tekort van 315.000 woningen. Voor een sociale huurwoningen geldt in zeker negentig gemeenten een wachttijd van meer dan zeven jaar. Voor een sociale huurwoning in Amsterdam moet dertien jaar en tien maanden worden uitgetrokken.

  Henk Nijboer, PvdA-fractielid in de Tweede Kamer vatte bij BNR Nieuwsradio de hoofdpunten samen: "Er moeten een heleboel huizen worden gebouwd. Starters moeten er weer tussen kunnen komen. En de huren moeten worden gereguleerd, want huisjesmelkers vragen torenhoge huren."

  Ook spreekt Het Woonprotest zich uit tegen de gevolgen van gentrificatie in de steden, het fenomeen dat stadswijken gerenoveerd worden of met dure nieuwbouw worden verfraaid, waardoor de woningen te duur worden voor de oorspronkelijke bewoners en zij hun toevlucht moeten nemen tot goedkopere wijken. De actiebeweging spreekt hierbij van "racistisch en klassistisch woonbeleid".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 augustus 2021 @ 00:23
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, WONINGEN TEKORT, 'PLAN' VOOR MEER SAMENWONEN, 'DELEN' VAN WONINGEN omdat te veel mensen, alleenstaanden b.v. in een 'te grote' woning wonen voor hen alleen? En dan de vraag HOE WIL MEN DIT REALISEREN, AFDWINGEN...  PRIVACY? Dat kan niet en dus een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Of toch niet, zie eens boek Van Homo sapiens naar homo galacticus. Ook daarin een aangedragen OPLOSSING wereldwijd zelfs om dat op te kunnen lossen alleen dan komende eeuw wereldwijd al..... maar we moeten 'érgens' beginnen! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 07:27

  Idee tegen woningtekort: plaats meer mensen in bestaande huizen

  Een woonwijk in Leeuwarden ANP

  Ellenlange wachtlijsten voor sociale huurwoningen en een ton overbieden om nog een koophuis te kunnen bemachtigen: er is een woningtekort in Nederland en daarom is de maatschappelijke druk groot om er snel huizen bij te bouwen.

  Maar je kunt ook anders naar dit probleem kijken, zegt onderzoeksbureau Platform31 in een recent rapport: in 40 procent van de huizen woont nog maar één persoon, en dat percentage was nog nooit zo hoog.

  In Nederland hebben we gemiddeld 65 vierkante meter woonruimte per persoon, meer dan ooit en ook meer dan in omliggende landen. In Duitsland is het gemiddeld 47 m2 per persoon, in Vlaanderen 47 in eengezinswoningen en 43 in appartementen. Volgens deskundigen zijn er dan ook heel wat huizen waar meer mensen in passen.

  Gemiddeld wonen er maar iets meer dan twee mensen in een huis. In de jaren 70 waren dat er meer dan drie:

  NOS/CBS

  Die 65 vierkante meter woonruimte per persoon is natuurlijk een gemiddelde. Er zijn hele gezinnen die op 50 m2 wonen, maar ook alleenstaanden die een groot huis 'bezetten'. Voor veel mensen is zoveel ruimte hebben een bewuste keuze. Toch zijn er allerlei maatregelen mogelijk om mensen te 'verleiden' en zo meer personen in een huis te krijgen. "Vaak worden huizen maar weinig efficiënt gebruikt. Samenwonen moet meer lonen", zegt Frank Wassenberg van Platform31. "Hoe meer mensen in bestaande woningen terechtkunnen, hoe minder je hoeft te bouwen."

  Uitkering en samenwonen

  "Er zijn nu een aantal zaken die het belemmeren om woonruimte met meer mensen te delen", zegt Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management aan de TU Delft. "Hypotheekverstrekkers maken het bijvoorbeeld lastig om een verdieping in je huis te verhuren. En de wetgever stelt bepaalde voorwaarden aan een uitkering."

  Zo loont het voor twee mensen met een uitkering en allebei een eigen sociale huurwoning vaak niet om te gaan samenwonen en een woning op te geven: een alleenwonende krijgt 1075 euro, dus twee alleenwonenden 2150. Samenwoners krijgen samen 1535 euro, terwijl ze netto aan hun huur (dus inclusief toeslag) maar zo'n 350 euro minder kwijt zijn.

  Onder meer de Woonbond en vakbond FNV vinden dat die regel moet verdwijnen. Want dan zullen mensen met een uitkering sneller gaan samenwonen en komen er meer woningen vrij, vindt ook Platform31. "Waarom zou je nu die tweede woning niet aanhouden? Als reserve voor als het samenwonen niet gaat, als opslag, enzovoorts", aldus Wassenberg. "Je kunt je afvragen of je als samenleving wel die paar honderd euro wil besparen door een lagere uitkering, terwijl je tegelijk extra woningen moet bouwen die zo twee, drie ton kosten."

  Wachttijd optellen

  En zo zijn er meer ideeën om meer mensen in een huis te krijgen. Op een sociale huurwoning moet je vaak ook jarenlang wachten. Om te stimuleren dat meerdere personen een huurwoning betrekken kun je bijvoorbeeld de wachttijd van mensen bij elkaar optellen als ze samen gaan huren. Dan ben je dus met zijn tweeën of drieën sneller aan de beurt.

  Corporatie Zayaz in Den Bosch is sinds 2019 iets soortgelijks aan het uitproberen. De corporatie maakt huizen geschikt voor woningdelen, bijvoorbeeld met een tweede badkamer. Woningzoekenden kunnen daar samenwonen met een bekende of onbekende. "Het vraagt wel een zorgvuldig matchingsproces om mensen te vinden die zo willen samenleven", aldus de corporatie. Inmiddels zijn er zes huurders in drie huizen die woningdelen.

  Mensen die een sociale huurwoning achterlaten vanwege samenwonen, kun je ook de tijdelijke garantie geven dat ze naar een andere woning kunnen als de relatie mislukt. Dan zijn ze ook minder geneigd om een eigen woning te behouden.

  Terugkeer van de hospita?

  Vroeger was het best normaal om een kamer in je huis te verhuren, aan een student bijvoorbeeld. Maar dit inwonen bij een hospita gebeurt nog maar weinig. Volgens Platform31 kan, naast privacy-verlies, de angst voor strenge huurbescherming van de huurder een belemmering zijn.

  De regel is nu dat in de eerste negen maanden de verhuurder de huur mag opzeggen. Daarna heeft de huurder huurbescherming. "Het heeft een imagoprobleem", zegt Wassenberg. "Met het idee: je haalt een leuke student in huis, die zich ontpopt tot tiran die je niet meer uit je huis krijgt. Maar met voorlichting en enthousiasmerend beleid, bijvoorbeeld met meer bescherming voor de verhuurder, zou dit weer kunnen groeien. Er zijn steeds meer ouderen die alleen wonen en eenzaamheid ervaren. Dan denk je toch: één plus één is twee?"

  Friends-contracten en verkamering

  Er zijn andere manieren om woningen beter te vullen, schrijft Platform31: bij friends-contracten (vernoemd naar de populaire tv-serie) huur je met meerdere mensen een woning en ben je samen verantwoordelijk voor de huur. Bij 'verkamering' huur je individueel een kamer in een grotere woning en heb je je eigen huurcontract.

  Sommige gemeenten nemen juist maatregelen om deze vormen van verhuur tegen te gaan: appartementen met veel, vaak jonge mensen bij elkaar kunnen in een wijk tot overlast leiden. Gemeenten vrezen ook dat verhuurders steeds meer verkameren om meer aan woningen te verdienen. Zo blijven er voor gezinnen minder woningen over.

  "Het is een beetje een makkelijke reactie: meer mensen leidt tot meer overlast", zegt Wassenberg van Platform 31. "Het zijn echt niet allemaal losgeslagen feestende studenten. Neem als gemeente dan specifiek maatregelen tegen overlast, maar verbied niet dat mensen samen in een huis wonen. De meeste verhuurders zijn geen huisjesmelkers die alleen maar voor de maximale huur gaan. Dat zijn excessen, pak die dan aan."

  Hoeveel woningwinst?

  Het is moeilijk om te voorspellen hoeveel minder woningen je hoeft te bouwen door meer mensen in bestaande huizen te krijgen. "Het is de moeite waard om allemaal maatregelen uit te proberen, want het kan op korte termijn verlichting geven", zegt Ellen van Bueren van de TU Delft. "Het ingewikkelde is wel dat er niet bij iedereen evenveel urgentie is om het woningtekort te verlichten."

  Platform31 schat dat het woningtekort jaarlijks met zo'n 15.000 woningen omlaag kan gaan door bestaande woningen meer te benutten. Dat tekort is nu zo'n 279.000 woningen, dus ook hiermee heb je dat niet snel opgelost. Maar het kan de situatie wel iets minder nijpend maken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 juli 2020 @ 01:41
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, VELE, VELE DUIZENDEN ALLEENSTAANDE WONINGZOEKENDEN GEDUPEERD DOOR NIEUW WETSVOORSTEL VAN MINISTER OLLONGREN... .Zij komen niet meer in aanmerking voor een betáálbare huurwoning. DE POLITIEK... dénkt deze aan de mens? Of werkt de politiek uitsluitend TEGEN de mens Homo sapiens... zoals het boek o.a. daarover al aanduidt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 14:35

  'Wetsvoorstel Ollongren dupeert 140.000 alleenstaande woningzoekenden'

  Minister Ollongren ANP

  Een wetsvoorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken dupeert tienduizenden alleenstaande woningzoekenden. Dat zeggen de branchevereniging van woningcorporaties Aedes en de huurdersbelangenorganisatie Woonbond in een reactie op een wetsvoorstel.

  Als het voorstel wordt aangenomen, komen 140.000 alleenstaande woningzoekenden niet langer in aanmerking voor een betaalbaar huurhuis, schrijven Aedes en Woonbond in een gezamenlijke verklaring.

  Toewijzingsgrens

  De minister wil dat meerpersoonshuishoudens met een laag middeninkomen sneller in aanmerking komen voor een betaalbare huurwoning. In het voorstel dat gisteren naar de Kamer is gestuurd, gaat de toewijzingsgrens voor meerpersoonshuishoudens omhoog van 39.055 euro naar 43.126 euro. Daardoor komen meer mensen uit deze inkomensgroep in aanmerking voor een sociale huurwoning.

  Voor eenpersoonshuishoudens gaat de toewijzingsgrens voor een sociale huurwoning omlaag van 39.055 euro naar 35.938 euro. Daardoor komen uit deze groep dus juist minder mensen voor een sociale huurwoning in aanmerking.

  Hogere kosten

  Ollongren rechtvaardigt de maatregel met een onderzoek van het Nibud, waaruit blijkt dat meerpersoonshuishoudens minder aan woonruimte kunnen besteden dan eenpersoonshuishoudens; meerpersoonshuishoudens zijn meer kwijt aan boodschappen, verzekeringen, vervoer en de energierekening.

  Aedes en Woonbond maken ook bezwaar tegen Ollongrens voornemen om huurders met een hoog inkomen meer huur te laten betalen: 50 of 100 euro per maand meer, afhankelijk van hun inkomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 oktober 2019 @ 00:19
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, OUD-MINISTER ELLA VOGELAAR OVERLEDEN. Zij leedt al geruime tijd aan depressies en besloot zelf een einde aan het leven te maken. Zij is vooral bekend van de 'Vogelaarwijken'.. Sociale wijken welke eerst als a-sociaal bekend stonden, achterstandswijken die zij probeerde te verbeteren. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 21:42

  Oud-minister Ella Vogelaar (69) onverwachts overleden.

  Oud-minister Ella Vogelaar ANP

  Voormalig minister Ella Vogelaar (69) is gisteren overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. "Zij leed al geruime tijd aan depressies en heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt", staat in een verklaring.

  Ze was minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV voor de Partij van de Arbeid. Vogelaar moest eind 2008 na ruim anderhalf jaar ministerschap opstappen, nadat de PvdA-top het vertrouwen in haar had opgezegd.

  Bekend werd Vogelaar onder meer door de 'vogelaarwijken'. Een terugblik (zet je geluid even aan):

  Video afspelen

  01:27

  Terugblik op ministerschap Ella Vogelaar

  Tijdens haar korte ministerschap introduceerde ze een lijst van veertig probleemwijken in de grotere steden die in de kabinetsperiode extra investeringen kregen. Die wijken kregen al gauw de naam 'vogelaarwijken'. De bedoeling was dat het binnen tien jaar aanzienlijk beter zou moeten met de leefbaarheid in de wijken. Over het resultaat verschillen de meningen.

  Ze botste tijdens haar ministerschap onder meer met PVV-leider Wilders die haar 'knettergek' noemde, omdat ze in een interview met dagblad Trouw had gezegd dat we ooit over een 'christelijk-joods-islamitische traditie' zullen spreken in Nederland.

  GeenStijl-interview

  Ook bracht een interview met GeenStijl haar in verlegenheid. In dat interview ontkende ze dat ze een spindoctor had. Ze liep uiteindelijk weg bij verslaggever Rutger Castricum, maar hij bleef haar met zijn cameraman volgen, daarna volgde een ongemakkelijke, minutenlange stilte van de kant van Vogelaar.

  Vogelaar werd als minister opgevolgd door de latere Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Na haar ministerschap was ze lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie Mitros en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk. Eerder was ze vicevoorzitter van vakcentrale FNV.

  Heb jij hulp nodig?

  Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 maart 2014 @ 07:44
  #1

  Goedemorgen, SOCIALE HUURWONINGEN in Utrecht en Amsterdam o.a. fors omhoog? Tot 100 euro per jaar. Is dit nog 'sociaal' of weer een gevolg van de 'huurpolitiek' die steeds meer huizen in de verkoop wil, o.a.? Heeft u (al) ervaringen?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3615464/2014/03/17/Sociale-huurwoningen-fors-duurder.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek    

  Gewijzigd op 2021-08-02 00:08:00
  handtekeningafbeelding