Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2382 keer bekeken

KONINGSDAG en lintjesregen, zo houden?

 • woensdag 27 april 2022 @ 00:28
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, KONINGSDAG 2022: IS NU NET WEER INGEGAAN EN AFGELOPEN AVOND AL EN VANNACHT DE EERSTE FEESTEN, HET KAN WEEER na de coronatijd, 2 jaar. EN OOK WEER VEEL KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN UITGEREIKT VANDAAG....

   

  Een compilatie van de artikelen uit LIVEBLOGS van NOS-NIEUWS en ook voor politie, handhaving en later Justitie mogelijk weer extra werk. Maar laten we het rustig houden en ook gelet op de totaal andere wereld die zich niet zo ver van ons vandaan afspreelt. UTRECHT IS NU AL TE DRUK!!! 

  Zie ook de LIVEBLOGS hierover in dit forum en op de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ 

  Volg hier vandaag dit LIVEBLOG indien.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 27-4-22 23.00 uur: OVER HET ALGEMEEN (TE) DRUK MAAR RUSTIG VERLOPEN KONINGSDAG...

  UPDATE 27-4-22 08.00 uur: Nu al zeer druk in enkele grote steden.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Gewijzigd op 2022-04-27 22:54:40
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 28 april 2021 @ 01:07
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, KONINGSDAG 2021: eigenlijk ook dit jaar CORONA verband houdend, MAAR DE POLITIE EN HANDHAVING HADDEN DE HANDEN MEER DAN VOL, veels te DRUK OP VEEL PLAATSEN IN DIVERSE GEMEENTEN i.v.m. coronamaatregelen. Zie ook hiervoor de dagelijkse update op club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ . Onder andere hierover en hieruit:  

  Helaas maar mogelijk ook zien we over 1 of 2 weken weer een enorme toename in de ziekenhuizen en op de IC's en kunnen we dit terugvoeren naar deze dag.... Bovendien de cijfers wijzen uit, de meeste besmettingen vinden momenteel plaats onder JONGEREN en dat zijn veel van de feestvierders van o.a. vandaag ook.... 

  Een comnpilatie van de artikelen uit twee LIVEBLOGS  Koningsdagliveblog EN ZIE BOVEN DE LINK naar het algemene UPDATE LIVEBLOGBERICHT CORONA.... 

  AVONDKLOK e.d.: - Dit zijn de versoepelingen (en de coronaregels die blijven gelden) - WEER TE DRUKKE PARKEN, PLEINEN zie ook Koningsdagliveblog -  Amsterdam: 'Kom niet meer naar de stad' • Koning: 'Koningsdag om nooit te herhalen' Drukte in Amsterdam, Vondelpark gesloten  < en ook weer demonstraties: 1000 demonstranten op de Markt in Arnhem - Politie Amsterdam deelt 150 boetes uit aan bezoekers illegale feesten - Ook te druk in andere steden en in veel plaatsen parken of anderszins ontuimd soms met geweld en aanhoudingen met boete's - Avondklok voor de laatste keer ingegaan

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  22 MINUTEN GELEDEN

  Politie bekogeld met flesjes in Sonsbeekpark Arnhem

  Bij de ontruiming van een feestje in het Sonsbeekpark in Arnhem zijn rond 20.00 uur twee mensen aangehouden. Agenten werden bekogeld met flessjes.

  Video afspelen 00:57

  Politie bekogeld met flesjes in Sonsbeekpark Arnhem

  2 UUR GELEDEN

  Politie: rust lijkt wedergekeerd in Amsterdam

  Sinds het ingaan van de avondklok om 22.00 uur is het in de hoofdstad relatief rustig, meldt AT5. Eerder op de avond trad de Mobiele Eenheid nog enkele keren op, maar volgens een politiewoordvoerder zijn er geen grote groepen meer bij elkaar.

  De ME kwam voor het eerst in actie toen het Vondelpark 's middags werd ontruimd. 's Avonds werd er opgetreden bij een vechtpartij in de Westerstraat. In de loop van de avond bezocht de ME verschillende plekken waar het druk was.

  Op video's op sociale media was te zien dat er op verschillende plekken buurtfeesten waren. Afstand houden was op deze plekken vrijwel onmogelijk.

  Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat ze met zorg heeft gekeken naar de Koningsdagdrukte in sommige steden en parken. "We zijn er echt nog niet", reageerde Koopmans in Nieuws en Co op NPO Radio 1.

  Zorgen bij viroloog Koopmans over drukte op straat

  Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat ze met zorg heeft gekeken naar de drukte in sommige steden en parken. In het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co zei ze dat grote bijeenkomsten "zorgelijk" zijn met het oog op de coronapandemie.

  "Want we zijn er echt nog niet", zei Koopmans. "Het is begrijpelijk dat er wat ruimte moet zijn voor wat meer activiteiten, maar we kunnen ons niet heel veel permitteren."

  Volgens de virusexpert maakt het niet veel uit dat de drukte vooral buiten was. "Buiten scheelt, maar buiten met heel veel hutjemutje is ook een risico. Hoe dichter bij elkaar, hoe groter de groepen en dan ook nog zingen. Dat is een zeker risico nemen."

  ANP

  3 UUR GELEDEN

  Zo ging het er aan toe bij een van de straatfeestjes in Amsterdam

  Rond 21.00 uur werd in Amsterdam nog op meerdere plekken feest gevierd, zoals hier in de Binnen Oranjestraat. Verderop in de Westerstraat traden agenten op; de politie meldt dat er onderlinge gevechten waren tussen aanwezigen.

  Video afspelen 00:27

  Straatfeestje in centrum van Amsterdam

  • 4 UUR GELEDEN

   ME treedt op in Westerstraat Amsterdam

   De mobiele eenheid treedt op in de Westerstraat in Amsterdam. De politie meldt dat er onderlinge gevechten waren tussen aanwezigen. Honderden mensen worden weggestuurd.

   Eerder op de dag werd in de stad het Vondelpark ontruimd. Ook daar hadden grote groepen mensen zich verzameld en werden de coronaregels genegeerd

  8 UUR GELEDEN

  Beelden van drukte in Vondelpark en ingrijpen door politie

  Video afspelen 00:33

  Drukte in Amsterdam, politie grijpt in

  • 5 UUR GELEDEN

  • Horecabond: niet slim dat sommigen in Amsterdam vandaag regels overtreden

   De Amsterdamse tak van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) waarschuwt ondernemers om één dag voor de heropening van de terrassen geen gekke dingen te doen. Volgens de belangenvereniging houdt het merendeel van de ondernemers zich aan de regels. "Maar er zijn ook zaken waar de regels worden overtreden, waaronder versterkte muziek en zelfs terrassen in gebruik. Dit is niet de bedoeling en niet slim."

   "Juist nu de terrassen morgen weer open mogen, is het niet fijn met een officiële waarschuwing te beginnen", vervolgt het persbericht. Volgens KHN Amsterdam registreren gemeenten de overtredingen, maar wordt er vanwege de drukte niet gelijk opgetreden. Horecazaken die de coronaregels aan hun laars lappen, zullen daar over enkele dagen over te horen krijgen.

  • 5 UUR GELEDEN

   Vijf arrestaties bij protest tegen coronamaatregelen en kabinet in Arnhem

   Bij het protest tegen de coronamaatregelen en het kabinet in Arnhem zijn zeker vijf mensen aangehouden, zegt burgemeester Marcouch. In de Gelderse hoofdstad werd vanmiddag gedemonstreerd door zo'n duizend mensen, veel meer dan het afgesproken maximumaantal van 500. Ook trokken betogers, tegen de afspraken in, door het centrum voor een protestmars.

   "We hadden hier meer mensen dan afgesproken, maar alles bij elkaar opgeteld en gezien de omstandigheden is het toch goed verlopen", vindt Marcouch. "Het is altijd een afweging die je maakt om ook te voorkomen dat er grotere escalaties plaatsvinden, en daarom heb ik ervoor gekozen gecontroleerd meer mensen toe te laten dan was afgesproken." Volgens hem is vanwege de openbare orde en veiligheid ook besloten de protestmars door de stad toe te staan. Marcouch zegt dat dat in de evaluatie wel besproken zal worden met de organisatie van de demonstratie.

   Bij het protest hielden veel mensen zich niet aan de coronamaatregelen, zoals de anderhalvemeterregel. Marcouch sluit niet uit dat mensen achteraf, op basis van beelden, alsnog een bekeuring kunnen krijgen. "Maar voor nu hebben we ervoor gekozen om de demonstratie door te laten gaan."

  • Te druk in park Maastricht, coronaboetes uitgeschreven

   In het Stadspark in Maastricht zijn volgens de regionale zender 1Limburg meerdere boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Zo'n 200 mensen hadden zich vanmiddag verzameld in het park, maar de politie vond het er te druk. Bezoekers moeten het park daarom verlaten.

   Een verslaggever van de regionale omroep heeft al op meerdere plekken boetes uitgedeeld zien worden. Om hoeveel bekeuringen het gaat, is niet bekend. Maar of bekeuren veel zin heeft is de vraag. "Terwijl de politie mensen verzoekt te vertrekken, komen er alweer andere mensen aanlopen", stelt de verslaggever.

  • 4 UUR GELEDEN

   ME opnieuw in actie in Breda: 100 boetes uitgeschreven

   De ME in Breda heeft volgens de politie fors moeten optreden. Eind van de middag en begin van de avond werden bij elkaar zo'n honderd boetes uitgeschreven voor het overtreden van de coronaregels. Twee mensen werden opgepakt.

   De politie meldt op Twitter dat een van de arrestanten geweld heeft gebruikt tegen ME-ruiters. Eerder op de dag werd al een park in het centrum ontruimd vanwege drukte. In het centrum van de stad geldt sinds vanmiddag een noodverordening.

   Agenten in de binnenstad van Breda SQ VISION

  • 4 UUR GELEDEN

   Arrestaties bij vechtpartij in Deventer

   In Deventer zijn tientallen mensen met elkaar op de vuist gegaan, schrijft RTV Oost. De politie heeft meerdere mensen opgepakt. Volgens ooggetuigen heeft een van hen een fles naar agenten gegooid.

   De vechtpartij gebeurde op de Wellekade, waar het eerder vandaag al te druk was. Een groot deel van de aanwezigen was vertrokken op verzoek van de politie. Een groep van ruim honderd mensen had die waarschuwing genegeerd. Begin van de avond sloeg volgens de regionale omroep even de vlam in de pan. De omgeving wordt nu ontruimd.

  ZIE VERDER NOG MEER BERICHTEN IN DE GENOEMDE LIVEBLOGS, OP DE CLUBS  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ EN  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 27 april 2021 @ 07:06
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, SPECIAL - LIVEBLOG - OVER KONINGSDAG 2021. Ook vandaag NOG ENIGSZINS BIJZONDER ivm corona. VORIG JAAR: zie vorige: Eén van meest BIJZONDERE... hopelijk ook de laatste THUISDAG stelt ook koning Willam-Alexander zelf in zijn toespraak vanmorgen op tv en internetmedia. Maar dat is helaas niet geheel uitgekomen, OOK DIT JAAR WÉÉR DUS, ZEI HET DAT KONINGSPAAR EN KINDEREN NU WEL naar een stad gaan (Eindhoven) dit jaar, marr zo geregeld dat er GEEN PUBLIEK NOG op grote schaal bij aanwezig is, Ook nu weer via de TV of anderszins internet te volgen.....

  Opmerkelijk ook Koningsdagpeiling: vertrouwen in koning en draagvlak monarchie staan onder druk zie bericht hieronder....

  EN OOK GISTEREN WAS HET DE JAARLIJKSE 'LINTJESREGEN' DAG.....

  Van RTL-NIEUWS: 

  Het regent lintjes: deze 2828 mensen krijgen een onderscheiding  Zoek op Het regent lintjes: deze 2828 mensen krijgen een onderscheiding

  EN VAN NU.nl: 

  Koningsdag

  Nederland maakt zich op voor weer een ingetogen Koningsdag

  Nederland maakt zich op voor weer een ingetogen Koningsdag

  Koningsdag

  Meer Koningsdag

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •KONINGSHUIS • VANDAAG, 06:00

  Koningsdagpeiling: vertrouwen in koning en draagvlak monarchie staan onder druk

  Koning en koningin openen de Koningsspelen in Amersfoort ANP

  Het vertrouwen in koning Willem-Alexander is sinds de ophef over zijn vakantie naar Griekenland licht hersteld, maar nog altijd fors lager dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de jaarlijkse Koningsdagenquête (.pdf) die bureau Ipsos in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd. Het draagvlak voor de monarchie is eveneens significant gekrompen en ook de waardering voor koningin Máxima heeft te lijden gehad onder de slecht getimede uitstap naar de vakantievilla en andere onvrede over het koningshuis.

  Een tussentijdse peiling die Ipsos in opdracht van Nieuwsuur eind vorig jaar uitvoerde, liet een stevige daling zien in het vertrouwen in de koning, van 76 procent in april 2020 naar 47 procent. Nu is dat vertrouwen gestegen naar 57 procent, maar nog altijd duidelijk lager dan in voorgaande jaren.

  Een andere opvallende uitkomst van de peiling is dat driekwart van de ondervraagden vindt dat prinses Amalia straks, als ze 18 wordt, een te hoge toelage (1,6 miljoen euro) krijgt.

  Voorafgaand aan de reis in de herfstvakantie naar Griekenland, die na alle publieke consternatie werd afgebroken, was er ook ophef over een foto uit de zomervakantie waarop het koninklijk paar stond met een Griekse restauranteigenaar, zonder afstand te houden. In juni was er ophef over de aanschaf van een jacht ter waarde van 2 miljoen euro door de koning.

  Na de Griekenlandreis hebben koning en koningin in een video spijt betuigd over de gang van zaken. Sindsdien zijn ze nauwelijks in de openbaarheid geweest. Werk- en andere bezoeken vinden grotendeels online plaats.

  Willem-Alexander heeft meermaals gezegd een meelevend en betrokken koning te willen zijn. Die eigenschappen worden nu minder vaak toegeschreven aan het staatshoofd dan voorheen. Vorig jaar kende circa 70 procent die eigenschappen nog toe aan de koning, nu zegt krap de helft Willem-Alexander betrokken en meelevend te vinden.

  Over het optreden van koningin Máxima, al jarenlang het meest geliefde lid van de koninklijke familie, is 68 procent van de ondervraagden tevreden, tegen 83 procent vorig jaar.

  Minder steun voor monarchie

  Nog altijd is de steun onder Nederlanders voor een monarchie groter dan de steun voor een republiek, maar ook op dat vlak heeft het koningshuis een flinke deuk opgelopen. De steun voor de monarchie nam af van bijna 75 procent in 2020 tot 58 procent nu. Bijna een kwart van alle ondervraagden is van mening dat Nederland een republiek moet worden, tegen 15 procent in 2020. Vooral veel jongeren vinden het tijd voor verandering.

  Nederlanders zijn ook kritisch over de rol van het koninklijk paar in coronatijd. Vorig jaar vond bijna de helft van de ondervraagden nog dat de koning en koningin voldoende zichtbaar waren in de crisis, nu geldt dat voor 26 procent. Van de 40 procent die zich gesteund voelde door het koninklijk paar is nog 23 procent over. Vier op de tien ondervraagden zijn van mening dat koning en koningin niet goed weten wat er speelt in de samenleving in coronatijd.

  In het licht van de moeizame start van de formatie van een nieuwe regering, is het opmerkelijk dat meer mensen dan vorig jaar (41 procent nu, 33 procent in 2020) vinden dat de koning weer een rol moet spelen in de formatie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-27 09:20:07
  handtekeningafbeelding
 • maandag 27 april 2020 @ 16:21
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemiddag, SPECIAL LIVEBLOG OVER KONINGSDAG 2020. Eén van meest BIJZONDERE... hopelijk ook de laatste THUISDAG stelt ook koning Willam-Alexander zelf in zijn toespraak vanmorgen op tv en internetmedia.

  We volgen hier extra BUITEN HET CORONA UPDATEBERICHT elke dag, morgenochtend weer.  

  Toch, een COMPLIMENT VOOR ALLEN tot nu toe 16.00 uur, niet te vroeg juichen, maar er zijn - op Rotterdam en Groningen na - weinig incidenten gemeld waar men zich niet aan de huidige coronamaatregelen hield en kennelijk de meesten thuis gebleven!  De lokale bakkers en supers hadden het drukker, een opsteker voor hen in financieel opzicht.

  Maar foto's en opnamen laten vrij stille straten, pleinen, stations zien.

  ECHTER UPDATE net op Twitter deze foto: wink..... e.e.a. zegt al genoeg weer?

   André Krouwel @AndreKrouwel 6 m

  Social Distancing Amsterdam Style!!! #COVID19 #coronavirus

  2 2 4

  Zojuist 16.00 uur, heeft de koning met het uitbrengen van een toost, in een directe uitzending, ook met familieleden, 'virtueel' Koningsdag THUIS weer 'gesloten'...  

  Van RTL-NIEUWS: 

  Feestje thuis Stoepkrijt en oranje taarten, dit is Koningsdag

  Politie grijpt in bij meerdere feesten op Koningsdag Boetes en waarschuwingen Politie grijpt in bij meerdere feesten op Koningsdag

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:28 • AANGEPAST OM 15:29

  Koningsdag 2020: soms beetje stress maar meestal is het gezellig, zegt prinses

  • Door het hele land worden activiteiten georganiseerd waarmee feestgangers - online of op anderhalve meter afstand - zich niet hoeven te vervelen.
  • Het officiële Koningsdagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met een thuistoost op de jarige koning.
  • Hoe vier jij Koningsdag dit jaar? Mail jouw foto's naarnoskoningsdag@nos.nl of deel 'm via #noskoningsdag.

  Liveblog gesloten

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Jullie foto's van Koningsdag 2020

   Dan maar koningsspelen in de achtertuin LINDA MEIJER

   "Gelukwensen voor onze jarige dochter op Koningsdag in Corona-stijl", mailt Diny Dijkhuizen DINY DIJKHUIZEN

   In deze straat in Leidschenveen werden ook koningsspelen gehouden KARIN ZUIDBERG

   Ook sommige honden 'vieren' vandaag KoningsdagANDREA MAASLAND

   Een toost op de koning WILMA VERHAGEN

  • 2 UUR GELEDEN

   Zo klinkt het Wilhelmus met een elektrische gitaar

   Video afspelen 00:56

   Heel de buurt geniet mee van het Wilhelmus van Ed Struijlaart

  • 2 UUR GELEDEN

   'Oranje Jet' wordt helemaal blij als ze ergens oranje ziet

   De auto, koelkast, kleren, stoelen, gordijnen: bij Jet in Sint-Michielsgestel is alles oranje. En niet alleen vandaag omdat het Koningsdag is, zag NOS-presentator Winfried Baijens. Op zijn tour door alle provincies sprak hij ook 'Oranje Jet'. Zij vertelde waarom ze zo verzot is op deze kleur:

   Video afspelen 02:32

   'Als ik oranje zie, word ik helemaal blij'

  • 2 UUR GELEDEN

   Vanaf 19.00 uur: NOS Koningsdag 2020

   Nu de traditionele Koningsdag door de corona-crisis is afgelast, ging Winfried Baijens op onderzoek uit. In alle vroegte vertrok hij uit Groningen voor een roadtrip door alle twaalf provincies. Rond het begin van de uitzending, om 19.00 uur, eindigt de rit in Maastricht, de stad waar koning Willem-Alexander oorspronkelijk zijn 53ste verjaardag zou komen vieren met koningin Máxima en de prinsessen.

   Aan presentator Amber Brantsen brengt Winfried verslag uit van zijn observaties en belevenissen op deze in alle opzichten unieke Koningsdag. Kun je wel wat vieren als je anderhalve meter afstand van elkaar moet houden? In een periode dat alle horeca is gesloten, grote evenementen zijn verboden en de klassieke vrijmarkten dus ook uit den boze zijn. In reportages is te zien hoe Nederland er toch wat van probeert te maken.

   De speciale uitzending is te volgen via NPO1, NPO Start en via deze livestream.

  • 3 UUR GELEDEN

   Tot 16.00 uur 65 mensen bekeurd

   De politie laat weten dat Koningsdag dit jaar vooralsnog erg rustig verloopt. Tot 16.00 uur waren er landelijk 65 mensen bekeurd. Verreweg de meeste mensen houden zich volgens de politie aan de coronamaatregelen. Alleen op de fietspaden lukte dat niet altijd, vooral bij stoplichten.

   In Koningsnacht, dit jaar in de nacht van zondag op maandag, werden 309 bekeuring uitgeschreven. Dat waren er opvallend genoeg minder dan op zaterdag (345). Normaal gesproken is Koningsnacht juist een extra drukke avond voor de politie.

   Op een diverse plekken maakte politie afgelopen weekend een einde aan feestjes in woningen of tuinen. Jongeren geven ook niet altijd gehoor aan de richtlijnen, schrijft de politie.

  • 3 UUR GELEDEN

   Koningsdag zonder afstand houden, het kan in Taiwan

   In de Taiwanese hoofdstad Taipei is het coronavirus goed onder controle. In het dagelijks leven ondervinden inwoners relatief weinig hinder en mensen hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

   Een groep Nederlanders maakt daar vandaag dankbaar gebruik van, vertelt Maxine Derksen, die in Taiwan op uitwisseling is. "Koningsdag mag, kan en moet eigenlijk wel gevierd worden!" De Nederlanders gingen in het oranje op de foto bij de Taipei 101, een iconisch gebouw in de hoofdstad.

   Koningsdag vieren zonder afstand te houdenMAXINE DERKSEN

  • 3 UUR GELEDEN

   Burgemeesters tevreden: mensen houden goed afstand

   Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad waarin de verschillende regio's zijn verenigd, is tevreden over het verloop van Koningsdag. "Het was vandaag relatief rustig in het hele land."

   Volgens Bruls is de feestdag goed verlopen vanuit het oogpunt van het bestrijden van corona. "Over het algemeen houden mensen zich heel erg goed aan de 1,5 meter-regel."

   BEKIJK OOK

   Tevredenheid over Koningsdag, 'anderhalvemeterboodschap ook bij jongeren aangekomen'
  • 3 UUR GELEDEN

   Optocht voor bewoners van woonzorgflat

   Speciaal voor de bewoners van woonzorgflat De Grutto in Strijen werd een alternatieve koningsdagoptocht gereden. De traditionele truckersoptocht kon namelijk niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Maar op deze manier konden de bewoners met een verstandelijke beperking toch op hun balkon genieten van een show:

   ANP

   ANP

   ANP

   ANP

   ANP

  • 4 UUR GELEDEN

  • 3 MINUTEN GELEDEN

   Op het balkon aftellen tot het nationale proostmoment

   Video afspelen 00:18

   "Vier, drie, twee, een: proost!

  • 28 MINUTEN GELEDEN

  • 19 MINUTEN GELEDEN

   Koningsdag verloopt 'rustig en beheersbaar'

   Koningsdag verloopt in de vier grote steden vooralsnog rustig, laten woordvoerders van de burgemeesters in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag weten.

   "De drukte in de parken is goed beheersbaar in Amsterdam. Voor een Koningsdag is het erg rustig op de grachten en het vaarverbod dat daar geldt wordt goed nageleefd", zegt een woordvoerder. In het Vondelpark en op de Noordermarkt kwamen wel groepjes mensen op afstand bijeen. Daar riep de politie bezoekers op zich te verspreiden om te grote drukte te voorkomen. "Die waarschuwingen worden serieus genomen en opgevolgd.

   Het Noorderplein in de middag KAROLIEN HOEVENAEGEL

   Ook in Utrecht is er sprake van een "rustig en beheersbaar beeld". Een woordvoerder laat weten dat "het in het Maximapark, Griftpark en Lepelenburg wel extra druk is, net als de voorgaande weekenden." Mensen die daar zitten, wordt verzocht door te lopen. "Het is de bedoeling dat mensen een ommetje maken, niet dat ze neerstrijken en blijven zitten."

   In Groningen moest de politie eerder vandaag wel ingrijpen bij een feest in een jeugdhonk, waar ongeveer vijftig man bijeen was gekomen zonder afstand te houden. Omdat de waarschuwingen direct werden opgevolgd, werden er geen boetes uitgedeeld.

  • 32 MINUTEN GELEDEN

   Zo vieren jullie Koningsdag 2020

   Koekhappen op afstand: passanten gooien papieren koeken in de mond van een kartonnen Willem-Alexander LAURENS VAN HEERDE

   Een vrijmarktje, veilig achter glas INGRID HOGENBERG

   Een vioolconcert, op afstand REMY VAN HORSSEN

   "Wij hebben onze trotse driekleur uit de garage's gehaald om toch een prachtige Koningsdag te vieren in deze rare tijd", schrijft Niek Helden NIEK HELDEN

   Broekhangen, in de achtertuin PASCAL BOERE

   Deze oranjeridders zijn "helemaal klaar om thuis te blijven", mailt Noel Tholen NOEL THOLEN

    Carlo Stevering @carlostevering

   #noskoningsdag lynthe met een uitdagend potje sjoelen vandaag in de achtertuin. Eens wat anders dan op de trampoline.

   2 uur geleden

    Robert Buurke @BuurkeRob

   #noskoningsdag 2 uur geleden

    Alex  @alexjuuhh

   #noskoningsdag 2 uur geleden

   Hoe vier jij Koningsdag dit jaar? Mail jouw foto's naarnoskoningsdag@nos.nl of deel 'm via #noskoningsdag.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Het Wilhelmus in gebarentaal

   Leden van het online ontmoetingsplatform Let's Talk hebben vanochtend het Wilhelmus getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Het platform voor doven en slechthorenden is opgericht na de uitbraak van de coronacrisis.

   En zo ziet het Nederlandse volkslied eruit in gebarentaal:

   Zie video in oorspronkelijke artikel

   Wilhelmus in gebarentaal

  • 2 UUR GELEDEN

  • 10 MINUTEN GELEDEN

   Koning brengt toost uit op boeren, vakkenvullers en schoonmakers

   Koning Willem-Alexander heeft zojuist een toost uitgebracht op zijn familie, "maar ook op de Nederlanders die het land op dit bizarre moement draaiend houden." Hij noemde onder meer de boeren, zorgmedewerkers, schoonmakers en vakkenvullers.

   De toost van de koningNOS

  • 24 MINUTEN GELEDEN

   Koningsdag officieel warm: 20,3 graden in De Bilt

   Voor het eerst sinds het aantreden van koning Willem-Alexander in 2013 is Koningsdag officieel een warme dag. In De Bilt werd het vanmiddag 20,3 graden, iets boven de 20 graden die nodig is om van een warme dag te kunnen spreken.

   In 2007 was het op 27 april nog warmer: met 27,3 graden was het zelfs zomers warm, maar toen werd nog Koninginnedag gevierd op 30 april. De koudste 27 april werd gemeten in 1985; toen werd het niet warmer dan 7,4 graden.

   De eerste Koningsdag, in 2014, was tot vandaag meteen de warmste: in De Bilt werd het toen 15,3 graden. De koudste editie was in 2016 met 10,7 graden. De koning was toen in Zwolle, waar het droog bleef, maar veel andere plaatsen hadden last van buien met onweer, hagel en windstoten.

  • 38 MINUTEN GELEDEN

   Prinses Alexia: soms is er wel stress, maar meestal is het gezellig

   Prinses Alexia vindt dat Willem-Alexander en Máxima het goed doen als ouders. Dat heeft ze gezegd in een livestreamgesprek samen met haar moeder en youtuber Enzo Knol.

   Knol vroeg hoe Máxima is als moeder. De koningin zei gekscherend: "Die is vast heel erg streng." Maar volgens de middelste dochter valt dat wel mee.

   "Aangezien hoeveel werk ze doet, vind ik dat ze het als moeder heel goed doet. Ze moet veel tijd besteden aan haar baan, maar ze is toch vaak thuis." Volgens Alexia brengen zij en haar zussen nog steeds veel tijd met elkaar door.

   "Soms is er wel een beetje stress. Maar ik denk dat elke ouder soms betere en soms slechte dagen heeft. Over het algemeen is het altijd wel gezellig."

   Video afspelen 02:28

   Prinses Alexia: 'Ik vind mijn ouders hele goede ouders'

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Het is stil in Amsterdam, voor een Koningsdag

   Video afspelen 00:54

   Het is stil in Amsterdam, voor een Koningsdag

  • 2 UUR GELEDEN

   Politie Groningen maakt einde aan Koningsdagfeest

    Politie Groningen @polgroningen

   Zojuist hebben wij een feest aan de Zuiderweg in Groningen beëindigd. Tientallen mensen waren hier bijeengekomen voor een Koningsdagfeest en negeerden daarmee de noodverordening.

   1 uur geleden

   De organisatoren hebben een waarschuwing gekregen en moesten het feest binnen 30 minuten beëindigen. Dat is volgens de politie ook gebeurd.

  • 2 UUR GELEDEN

   Nostalgie op Koningsdag

   Koningsdag is een dag vol tradities en daarbij mogen oud-Hollandse spelletjes niet ontbreken. Van koekhappen tot sjoelen en stoelendans, het zijn allemaal spelletjes die je ook prima thuis kunt doen.

   Koekhappen in Deventer NOS OOGGETUIGE | KARIN VISSER

   Zaklopen in Rotterdam HOLLAND HOOGTE | ROBIN UTRECHT

   Stoelendans in Edam HOLLANDSE HOOGTE | BARTON VAN FLYMEN

   Koningsdag in Emmeloord, stroopwafelhappenNOS OOGGETUIGE | FAMILIE KORF

   Koekhappen in Katwijk aan zee NOS OOGGETUIGE | ES DE JONG

   Ook de Hollandse hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken.

    Vera Weterings-van Dijk @VeraWeterings

   👑 🇳🇱 #koningsspelen in de achtertuin met sjoelen, kegelen, vrijmarkt en heerlijke Hollandse hapjes 😋 #oranjesokkenmomenten 🧦 #ikblijfthuis ðŸÂ¡

   3 uur geleden

  • 3 UUR GELEDEN

   'M'n hele snufferd zit onder de room'

   In het Zuid-Hollandse Zuidland geen feestjes, geen aubade en geen zeskamp. Toch was het in het dorp om 10.00 uur even 'druk' op straat: massaal werd het volkslied gezongen. En er waren natuurlijk oranje-tompoucen.

   Video afspelen 01:34

   Zuidland 'viert' Koningsdag: jammer dat het zo moet, maar we gaan vrolijk door

  • 3 UUR GELEDEN

   Eerste officiële warme Koningsdag sinds 2014

   Sinds 2014, het jaar waarop we Koningsdag op 27 april zijn gaan vieren, is het op Koningsdag nog niet zo warm geweest, zegt Weerplaza.

   Om 12.00 uur werd in De Bilt 18 graden gemeten. Inmiddels loopt de temperatuur verder op en is de kans groot dat het landelijk een warme dag gaat worden, met 20 graden of meer.

   De warmste 27 april ooit gemeten in De Bilt was in 2007. Toen was het zomers warm met 27.3 graden. Het kan ook anders; diezelfde dag in 1985 was met 7.4 graden recordkoud.

  • 3 UUR GELEDEN

   Tompouce drive-in

   Een ludieke actie van een bakker in Ommen: de tompouce drive-in. Tientallen auto's rijden stapvoets door het centrum van de Overijsselse plaats om op de valreep nog even een Hollands gebakje te bemachtigen.

   NOS OOGGETUIGE | INEKE BEZEMER

   NOS OOGGETUIGE | INEKE BEZEMER

   NOS OOGGETUIGE | INEKE BEZEMER

   NOS OOGGETUIGE | INEKE BEZEMER

   3 UUR GELEDEN

  • Koningin en prinsessen openen digitale kleedjesmarkt

   Koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben een digitale kleedjesmarkt geopend.

   In plaats van een rondje te lopen over de vrijmarkt in je woonplaats, kun je een foto uploaden van een kleed met daarop spullen die je verkoopt. Rondneuzen kanhier.

    Koninklijk Huis @koninklijkhuis

   Koningin Máxima en de Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane openen een digitale kleedjesmarkt. Neem een kijkje op de #vrijmarkt: https://t.co/FoBXPjeeFj #koningsdag #koningsdagThuis

   3 uur geleden

  • 4 UUR GELEDEN

   Ridderkerkse scholieren feliciteren de koning

   Leerlingen van groep 7 van de Ds. G.H. Kerstenschool uit Ridderkerk hebben een video opgenomen voor de koning, omdat ze het jammer vinden dat hij zijn verjaardag "niet met alle andere kinderen uit Nederland kan vieren."

   Video afspelen 02:10

   Ridderkerkse groep 7 feliciteert de koning

  • 4 UUR GELEDEN

   Rustig op de stations

   Op Utrecht Centraal is het uitgestorven, zo zag Marijke Drogt:

    Marijke Drogt @MarijkeD87

   Weet je nog, vroeger? Toen stations op zo'n dag tot de nok toe waren gevuld met mens en wimpel?

   5 uur geleden

   De NS bevestigt dat er maar weinig mensen met de trein reizen vandaag. "We hebben nog geen meldingen van drukte gehad en ook op onze camerabeelden zien de stations er leeg uit", zegt een woordvoerder. "Het is zelfs rustiger dan de afgelopen zondagen."

   De NS is heel tevreden, maar benadrukt dat de trein nu even geen uitje is. "We rijden de treinen voor noodzakelijke ritten, bijvoorbeeld voor mensen met een vitaal beroep."

    NS Hoofdconducteur/Trainmanager Jan @Conducteur_Jan

   Koningsdag 2020 11.09 Leiden, wat gaat het tot nu toe goed, mooi dat mensen zo om/aan elkaar denken .... Foto en tekst collega Jaco #treinleven @NS_online #nsonderweg

   4 uur geleden

  • 4 UUR GELEDEN

   Burgemeester Maastricht dubbel verdrietig

   Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht, is "een beetje verdrietig", nu de koning zijn verjaardag niet in de Limburgse hoofdstad viert.

   "Ik ben verdrietig om al het leed dat er toch al is in de wereld, maar natuurlijk ook over de dag waarop wij op een prachtig koningsfeest gehoopt hadden", aldus Penn-te Strake.

   Video afspelen 00:44

   Burgemeester Maastricht dubbel verdrietig: heel jammer dat het niet doorgaat

  • 5 UUR GELEDEN

   Koningsdag officieel begonnen met klokgelui

   In het hele land is om 09.45 uur Koningsdag begonnen met het luiden van de kerkklokken, als teken van 'verbinding, verdriet en vreugde'. Daarna werd op veel plekken het Wilhelmus gezongen en gespeeld.

   Dat zag er zo uit:

   Video afspelen 01:25

   Koningsdag: Kerkklokken geluid en Wilhelmus gezongen

  • 5 UUR GELEDEN

   Duizenden muzikanten spelen Wilhelmus vanuit huis

   Aan de oproep van het Koninklijk Concertgebouworkest om met muzikanten in heel Nederland om 10.00 uur het Wilhelmus te spelen, is massaal gehoor gegeven. De partijen voor verschillende instrumenten en bezettingen die het orkest beschikbaar stelde, zijn meer dan 100.000 keer gedownload.

   En dat is terug te zien op sociale media:

    NS online @NS_online

   Fijne #koningsdag2020! 👑 Om het te vieren geeft @NSHarmonie graag gehoor aan de oproep van het Koninklijk Concertgebouworkest om vanuit huis het #Wilhelmus2020 te spelen. ðŸÅ½¼ https://t.co/jhvkEc8fvG #Woningsdag #blijfthuis #sameNSterker

   6 uur geleden

    Petra @AbmaPetra

   Koningsdag=woningsdag inclusief #wilhelmus thuisconcert door @rubenkok 🇾🇪👑🇾🇪👑🇾🇪👑🇾🇪

   5 uur geleden

    LaurensdeGraaf @GraafLau

   Majesteit, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag namens alle inwoners van @GemLopik! #wilhelmus@home #blijftthuis

   5 uur geleden

  • 5 UUR GELEDEN

   Premier Rutte feliciteert de koning

   De premier deed tegelijkertijd een oproep aan iedereen om vandaag thuis te blijven. "Het mooiste cadeau dat wij de koning kunnen geven, is om zijn voorbeeld te volgen."

    Mark Rutte @MinPres

   Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 53e verjaardag. Ik feliciteer hem van harte en wens hem een fijne, feestelijke dag toe met zijn gezin. Net als de rest van Nederland viert hij #Koningsdagthuis. Het mooiste cadeau dat wij hem kunnen geven is om dat voorbeeld te volgen.

   6 uur geleden

  • 5 UUR GELEDEN

   Terugkijken: de toespraak van de koning

   Video afspelen 03:54

   De toespraak van koning Willem-Alexander

  • 6 UUR GELEDEN

   Koning: 'Hopelijk de allerlaatste Koningsdag thuis'

   "Het coronavirus laat zich niet de les lezen. Hou dus vol, ook na deze Koningsdag." Dat zei koning Willem-Alexander in zijn tv-toespraak, waarin het ging over het coronavirus. "We doen het voor onszelf, maar ook voor de zwakkeren in de samenleving."

   "En om de zorgprofessionals wat rust te gunnen. Rust die ze verdienen om bij te komen en om zich klaar te maken voor de aankomende topprestaties die geleverd moeten worden om de uitgestelde medische zorg weer in te halen. En ook, onverhoopt, voor het moment dat het virus weer de kop opsteekt en de ziekenhuizen weer volstromen met covid-19-patiënten."

   Het was de bedoeling dat hij Koningsdag dit jaar met zijn gezin in Maastricht zou vieren, maar vanwege de maatregelen tegen het coronavirus blijft hij vandaag thuis in Paleis Huis Ten Bosch. Hij noemt het triest en onvermijdelijk dat het niet doorging. "Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en 'Leef Maastricht!' zit al in ons hart gesloten."

   Willem-Alexander sprak van een unieke Koningsdag. "En dan vooral uniek, omdat ik hoop dat het de allerlaatste Koningsdag thuis van de geschiedenis zal zijn. Probeer er daarom het allerbeste van te maken, zodat u later altijd zich zult herinneren hoe u thuis, en toch samen, deze dag hebt beleefd."

   Ondanks de maatregelen, hoopt hij op een mooie feestdag. "Geniet ervan, op afstand, maar samen." Willem-Alexander noemde Koningsdag "een van die dagen waarop doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg even niet opgaat. Maar het heeft niet zo mogen zijn."

   De koning zei dat hij zich kan voorstellen dat mensen hadden gehoopt op meer bewegingsvrijheid. "Ook hier in huis was de teleurstelling voelbaar." Hij riep op om respect te betuigen aan zorgprofessionals door vol te houden. "Doe het voor jezelf en doe het voor hen."

  • 6 UUR GELEDEN

   Thuis, maar toch feestelijk gekleed

   Het koninklijk gezin gaat dan wel niet de deur uit, ze hebben zich wel extra feestelijk aangekleed voor deze speciale dag.

   Zo is te zien op foto's die de RVD heeft geplaatst op sociale media:

   RVD

   RVD

   6 UUR GELEDEN

  • 'Het blijft Koningsdag, dus tompoucen moeten altijd'

   De eerste stop van Winfried Baijens op zijn tocht door Nederland was het Friese Surhuisterveen. Hij ging vanochtend vroeg langs bij bakker Willem Biertebs, die bezig was met het maken van onder meer oranje-tompoucen.

   Video afspelen 01:03

   Winfrieds eerste stop: tompoucenbakker Willem

  • 6 UUR GELEDEN

   Drukte bij banketbakkers

   Net als op veel andere plekken in Nederland staan er lange rijen bij banketbakkers in Baarn. Tientallen mensen proberen op de valreep nog een doos oranjetompoucen te bemachtigen.

   In Baarn heeft de lokale banketbakker sowieso een extra oranje tintje omdat Juliana daar regelmatig inkopen deed. Oudere inwoners van Baarn denken volgens de bakker met weemoed terug aan de keren dat de bevolking op Koninginnedag massaal uitliep naar Paleis Soestdijk.

   CASPAR HUURDEMAN

   CASPAR HUURDEMAN

   Ook op andere plekken in Nederland was het druk bij de banketbakkers, zoals hier in Gouda:

   Video afspelen 00:24

   'Ik moest even wachten, maar het was de moeite waard'

  • 7 UUR GELEDEN

   Radiostations draaien muziek van Nederlandse bodem

   Veel radiozenders grijpen Koningsdag aan om Nederlandse artiesten tegemoet te komen in de coronacrisis. Veel artiesten zien momenteel een groot deel van hun inkomsten wegvallen, doordat hun optredens niet doorgaan.

   Bijna alle zenders draaien daarom van 07.00 tot 19.00 uur uitsluitend muziek van Nederlandse bodem.

   Radio 538 zendt vanmiddag een 'coronaproof oranjefeest' uit met optredens van onder anderen Tiësto, Martin Garrix, Chef'Special en DI-RECT. Het feest is zowel op de radio als online te volgen.

   BEKIJK OOK

   Oproep aan radiostations: draai zo veel mogelijk muziek van Nederlandse bodem
  • 7 UUR GELEDEN

   'Je mist de vrijheid, je wil op pad'

   De avond en nacht voor Koningsdag stortten veel mensen zich normaal in het uitgaansleven. Maar dat was dit jaar natuurlijk wel anders.

   In Den Haag werd gisteravond een online pubquiz gehouden waar veel mensen thuis, op de bank en met eigen drank, aan meededen.

   Video afspelen 00:43

   Koningsnacht 2020: geen biertje in de stad, maar een pubquiz op de bank

  • 7 UUR GELEDEN

   Bruls: 'Blijf thuis, in binnensteden is niets te doen'

   De winkels in de binnensteden zijn vandaag misschien wel open, maar daar kun je ook prima een andere dag naartoe. Dat zei Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, in het NOS Radio 1 Journaal.

   Dit weekend was het in veel steden alweer een stuk drukker. "Mensen probeerden wel de anderhalve meter goed aan te houden, maar in smalle straten is het moeilijk om elkaar te ontlopen".

   Hij roept iedereen nogmaals op om zo veel mogelijk thuis te blijven. "Kom in zo'n binnenstad nou niet bij elkaar, er is daar niets te doen. Alles gebeurt online. Kijk daarvoor op Koningsdagthuis.nl."

  • 8 UUR GELEDEN

   Roadtrip door Nederland

   Nu de traditionele Koningsdag is afgelast, gaat presentator Winfried Baijens op onderzoek uit. In alle vroegte is hij vanuit Friesland vertrokken voor eenroadtrip door alle provincies om te kijken hoe daar Koningsdag wordt gevierd.

   Kun je wel wat vieren als je anderhalve meter afstand van elkaar moet houden? In een periode waarin alle horeca is gesloten, grote evenementen zijn verboden en de klassieke vrijmarkten dus ook uit den boze zijn.

   Bekijk hier de route die Winfried aflegt:

   Video afspelen 00:30

   Dit is de route van Winfried vandaag

   Rond 19.00 uur eindigt de rit in Maastricht, de stad waar koning Willem-Alexander oorspronkelijk zijn 53ste verjaardag zou komen vieren.

   "We hebben veel berichten gekregen van mensen die toch iets doen", vertelt Winfried terwijl hij onderweg is van Groningen naar Friesland:

   Video afspelen 01:25

   Winfried Baijens bezoekt mensen die toch iets aan Koningsdag doen

  • 8 UUR GELEDEN

   Nationale driekleur gehesen tijdens zonsopkomst

   Met het morgenrood op de achtergrond is even voor 06.30 uur voor het stadhuis op de Markt in Gouda de Nederlandse vlag gehesen. Het is windstil, waardoor de vlag niet wapperde.

   Video afspelen 00:25

   Nationale driekleur tijdens zonsopkomst gehesen in Gouda

  • 9 UUR GELEDEN

   Enquête: koning heeft meerwaarde in tijden van crisis

   Het vertrouwen in de koning is in zijn hele ambtsperiode nog nooit zo hoog geweest als nu. Willem-Alexander krijgt in de jaarlijkse Koningsdag-enquête een 7,7. Mensen noemen hem menselijk, betrokken en meelevend.

   Nederlanders zijn wel negatiever over zijn salaris, ietwat stijve houding en geërfde titel. Koningin Máxima krijgt in de enquête een 8; dat cijfer is al jaren ongeveer hetzelfde.

   Tweederde van de ondervraagden vindt dat de koning en het koningshuis een meerwaarde hebben in tijden van crisis. De meeste mensen snappen dat Koningsdag vanwege corona niet doorgaat.

   Het vertrouwen in de koning heeft alles te maken met zijn rol in de coronacrisis, zegt koningshuisverslaggever Kysia Hekster:

   Video afspelen 00:22

   'Alles wat Willem-Alexander nu doet, staat in het teken van corona'

   BEKIJK OOK

   Enquête: koning heeft meerwaarde in tijden van crisis
  • 9 UUR GELEDEN

   Politie beëindigt huisfeest van studenten in Rotterdam

   In Rotterdam heeft de politie vannacht een eind gemaakt aan een feest op de begane grond van een studentenflat aan de Rochussenstraat. Veertien feestvierders kregen een bekeuring van 390 euro wegens het overtreden van de noodverordening in verband met het coronavirus, meldt de politie.

   Volgens de wijkagent kreeg de politie een tip dat er een luidruchtig feest aan de gang was. Daarop omsingelden agenten het pand en dwongen de feestvierders naar buiten te komen, waar ze op de bon gingen.

  • 9 UUR GELEDEN

   Oproep: Stuur je foto naar de NOS

   Hoe vier jij Koningsdag dit jaar? Heb je iets leuks of creatiefs bedacht om er vandaag - op gepaste afstand- toch een mooi oranje feestje van te maken? Mail jouw foto's naanoskoningsdag@nos.nl of deel 'm via #noskoningsdag.

   De orgineelste foto's laten we vanavond zien in ons programma Koningsdag 2020 om 19.00 uur op NPO 1.

  • 10 UUR GELEDEN

   Zo viert Nederland Koningsdag

   Door het hele land worden activiteiten georganiseerd waarmee feestgangers - online of op anderhalve meter afstand - zich niet hoeven te vervelen.

   Allereerst is er het officiële (nationale) programma van de Oranjebond. Dat begint 's ochtends met klokgelui. Op deze website kun je zien of en hoe laat de klokken in jouw gemeente luiden.

   Om 10.00 uur spelen musici van het Koninklijk Concertgebouworkest het Wilhelmus - vanuit huis. Ze roepen iedereen op om vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te doen en dat onder vermelding van de hashtag #Wilhelmus2020 met iedereen te delen. Alle bladmuziek is te vinden op de website van het Concertgebouworkest.

   De musici draaiden deze week alvast warm:

   Zie video in oorspronkelijke artikel

   #Wilhelmus2020 - Concertgebouworkest

   Iets na tienen houdt koning Willem-Alexander, die zijn verjaardag thuis viert in plaats van zoals gepland in Maastricht, een korte toespraak.

   In plaats van een rondje te lopen over de vrijmarkt in je woonplaats kun je dit jaar terecht op een digitale kleedjesmarkt - de VrijMarktplaats. Je kunt daar ook een foto uploaden van een kleed met daarop spullen die je verkoopt.

   Liever een feestje bouwen? Dat kan al vanaf vanavond. Normaal gesproken zijn er in zo'n Koningsnacht duizenden mensen op de been om feest te vieren. In meerdere steden wordt nu een digitaal alternatief georganiseerd. Zo draaien dj's in onder meerAssenArnhem en Delft hun koningsnachtplaten dit jaar via een livestream.

   Het officiële Koningsdagprogramma van de Oranjebond wordt om 16.00 uur afgesloten met een thuistoost op de jarige koning.

   BEKIJK OOK

   Koningsdag 2020: 'Misschien een beetje rommelig, maar dat hoort erbij'
  • 10 UUR GELEDEN

   Koningsdag bij de NOS

   Een speciale editie van Koningsdag bij de NOS dit jaar, met aangepaste programma's vanwege de coronacrisis.

   De koning en zijn gezin vieren Koningsdag thuis omdat hun geplande bezoek aan Maastricht niet door kan gaan. Koningsdag begint daarom om 10.00 uur op NPO 1 met het spelen van het Wilhelmus door het Concertgebouworkest, gevolgd door een korte toespraak van de koning.

   De NOS zendt daarna een terugblik uit op de hoogtepunten van alle zes de afgelopen Koningsdagen. Van De Rijp en Amstelveen, via de edities in Dordrecht, Zwolle, Tilburg en Groningen, tot de laatste, vorig jaar in Amersfoort.

   Winfried Baijens maakt op Koningsdag een roadtripdoor Nederland, die eindigt in Maastricht. Hij begint deze ochtend bij een bakker in het Friese Surhuisterveen die al vroeg begon aan het maken van de traditionele oranje tompoucen.

   Bij een bakker in het Friese Surhuisterveen waren ze er al vroeg bijNOS | MARTIJN BINK

   BEKIJK OOK

   Koningsdag bij de NOS
  • Begin van het liveblog.

  Deel dit liveblog: 

   

   

   

  Gewijzigd op 2020-04-27 21:31:32
  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 april 2019 @ 01:57
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, KONINGSDAG VRIJ RUSTIG VERLOPEN, slechts kleine incidenten, op één of 2 na, een trein bij Castricum na vernielingen ontruimd b.v. Nu zat het weer vandaag ook niet bepaald mee, vrij fris en soms veel regen en harde wind tussen de mooiere opklaringen na. Koningsdag in Amersfoort waar de familie op bezoekwas heeft het tijdens het bezoek althans vrij droog gehouden...

   Ook dit was Koningsdag 2019...NH-Nieuws

  Massale vechtpartij Koningsnacht Boxmeer

   18:57 IN BINNENLAND

  Agenten vonden zeker twee gewonden op straat.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Koningsdagblog: tienduizenden vierden 'fantastisch feest' in Amersfoort

   VANDAAG, 18:08 AANGEPAST OM 18:08 

  BINNENLAND, KONINGSHUIS

  • De koninklijke familie vierde vandaag Koningsdag in Amersfoort. Lees hier de samenvatting.
  • 45.000 mensen vierden de verjaardag van de koning in Amersfoort met hem mee.
  • Koningsdag 2019 was koud en regenachtig en is rustig verlopen.

  Liveblog gesloten

  • 7 UUR GELEDEN

   Nog één keer nagenieten van Koningsdag in Amersfoort

   Video afspelen

   04:10

   Terugblik: Koningsdag in Amersfoort

  • 8 UUR GELEDEN

   Weinig aanhoudingen in Amsterdam

   De viering van Koningsdag in Amsterdam verloopt vooralsnog zonder grote incidenten. Vanmiddag werden drie personen aangehouden, twee minder dan vorig jaar, meldt de politie aan NH Nieuws.

  • 8 UUR GELEDEN

   Selfies met de Oranjes

   Deze selfies zijn binnengekomen op het mailadrenoskoningsdag@nos.nl. Ook een selfie met een van de Oranjes? Stuur hem in!

   NOS

   NOS

   NOS

   NOS

  • 9 UUR GELEDEN

   45.000 bezoekers kwamen voor koning naar Amersfoort

   45.000 bezoekers bezorgden koning Willem-Alexander in Amersfoort "een fantastische Koningsdag", zegt burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort.

   Vanaf het moment dat de koninklijke familie in Amersfoort uit de bus stapte kwam er volgens Bolsius "veel energie en enthousiasme vrij" in de stad. Volgens de burgemeester heeft Amersfoort historie geschreven. "Je bent hier maanden mee bezig. Alles is bedacht en voorbereid, maar alles moet dan natuurlijk nog wel worden uitgevoerd. Dat is gelukt."

  • 9 UUR GELEDEN

   Amalia: het is af en toe best spannend

   Prinses Amalia en prins Maurits tijdens de regioquiz ANP

   "Enorm blij dat ik mee mag doen en ik zie er elk jaar weer enorm naar uit", zei prinses Amalia tegen RTL Nieuws. "Iedereen maakt er altijd een enorm feest van en ik ben er ontzettend trots op dat ik hier in dit land woon."

   "En ik ben dus trots dat ik zo'n dochter heb die mij kan steunen", zei Willem-Alexander als een echte trotse vader. Ze spelen "alle drie een waanzinnig goeie rol in de ondersteuning op zo'n dag als Koningsdag."

   Om op een dag als Koningsdag zo in de schijnwerpers te staan is voor prinses Amalia nog best een beetje wennen "Het is af en toe nog even onwerkelijk voor mij om te realiseren dat dit echt mijn leven is", bekende ze. "Maar ik heb het altijd heel leuk, al is het af en toe ook best spannend."

   Amalia zei verder dat ze zich eigenlijk nauwelijks had kunnen voorbereiden op deze dag, maar daar was haar moeder het absoluut niet mee eens. "Ze heeft onderzoek gedaan naar alle negen gemeenten en spiekbriefjes gemaakt want ze wou (de regioquiz, red.) winnen." Koningin Máxima verklapte ook nog dat "deze familie zeer competitief" is.

   "Ik wil mezelf hier zo goed mogelijk neerzetten en eigenlijk geen showversie van mezelf", besloot de prinses het interview.

  • 10 UUR GELEDEN

   Terugblik op Koningsdag in Amersfoort

   "Een fantastisch feest", noemde koning Willem-Alexander het bezoek aan Amersfoort. Bekijk hieronder de hoogtepunten van het bezoek van de koninklijke familie aan de keistad.

   Video afspelen

   04:10

   Terugblik: Koningsdag in Amersfoort

  • 10 UUR GELEDEN

   ME haalt vandalen uit de trein in Castricum

   De ME heeft vanmiddag een groep van 50 mensen uit een trein gehaald op het station van Castricum. Volgens een politiewoordvoerder waren ze vernielingen aan het aanrichten. Er is één arrestatie verricht.

   De beschadigde trein is door de NS afgevoerd naar de werkplaats. Wat voor schade precies is aangericht en hoeveel kosten daarmee zijn gemoeid, zal volgens een woordvoerder van de NS de komende dagen moeten blijken.

   Treinverkeer op de route Uitgeest Alkmaar is korte tijd vertraagd geweest.

    NieuwsbladCastricum.nl @NBvoorCastricum

   [UPDATE] Grote groep vandalen uit trein gezet bij Castricum; treinverkeer rond 15.00 weer hervat CASTRICUM Een groep vandalen is bij station Castricum uit een stilstaande trein gehaald. Dat meldt ProRail. Hierdoor rijden er veel mi... https://t.co/shPG1yrbEq via @NBvoorCastricum

   7 uur geleden

  • 10 UUR GELEDEN

   Koude en regenachtige Koningsdag verloopt rustig

   Traditiegetrouw waren veel vrijmarkten ondanks de regen vanmorgen voor dag en dauw al open. Op veel plekken ging dit door het slechte weer gepaard met omwaaiende spullen en heel veel regen, maar dit weerhield verkopers er niet van om toch op de vrijmarkt te staan.

   Zoals in Beverwijk en Zoetermeer, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. Veel uitgestalde spullen lagen daarom onder zeilen. Maar dat maakt het verkopen wel een stuk lastiger. In Beverwijk kon er worden geschuild onder een partytent.

   Sommige organisaties hebben ingespeeld op het slechte weer. Zo schrijft RTV Drenthe dat de vrijmarkt in Rolde is ondergebracht in een sporthal. Ook in Lelystad bleven de spullen op de vrijmarkt lekker droog, daar werd hij georganiseerd in het overdekte Lelycentre, meldt Omroep Flevoland.

   Lees hier het hele artikel.

  • 11 UUR GELEDEN

   Vandalen leggen treinverkeer stil

   De ME heeft zaterdagmiddag 'vandalen' uit een stilstaande trein gehaald bij station Castricum, schrijft het Noordhollands Dagblad. Tussen Uitgeest en Alkmaar rijden hierdoor veel minder treinen. De politie is massaal aanwezig. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

   De NS verwacht dat het treinverkeer rond 15.00 uur weer volledig kan worden hervat.

    Treinverkeersleiding ProRail @ProRail_VL

   Castricum>hier wordt een groep vandalen door de ME uit een stilstaande trein gehaald. Overig treinverkeer is beperkt uitvoerbaar. Check de reisplanner.

   8 uur geleden

  • 11 UUR GELEDEN

   Koningsdagcursus op Schiphol

   Steeds meer toeristen weten ons land ook te vinden tijdens Koningsdag, maar wie de koning precies is weten ze niet altijd. "Hij is in Duitsland geboren en spreekt Frans", zegt een toerist tegen NH Nieuws. "Hij heet Leopold", zegt een ander. Om de toeristen te helpen bood Schiphol een spoedcursus Koningsdag aan.

  • 11 UUR GELEDEN

   Nog niet erg druk in Amsterdam

   In Amsterdam lijkt het vandaag vooralsnog niet erg druk. "Maar een goede inschatting maken van het aantal mensen blijft lastig", zegt verslaggever Gerri Eickhof. "Om een indruk te geven kan ik een vergelijking maken met andere jaren: normaal loop ik vanaf mijn huis in vijf minuten naar het Centraal Station. Nu deed ik er tien minuten over, en er zijn jaren geweest waarin ik er wel een half uur over deed."

   De afgelopen jaren werd de top van 800.000 bezoekers in de stad niet meer gehaald. Nu is het meivakantie en zijn veel mensen het land uit. Het weer is bovendien erg wisselvallig. Verwacht wordt daarom dat er 500.000 tot 600.000 bezoekers naar de stad komen. "Hoe het vandaag verder verloopt hangt af van het weer."

  • 11 UUR GELEDEN

   Andere plaatsen

   Naast het bezoek van de koninklijke familie in Amersfoort wordt Koningsdag natuurlijk veel breder gevierd. In de rest van het land kleurt het ook oranje:

    Pieter Neven @JPNeven

   Gezellige Koningsdag in #Schoonhoven Prachtige oldtimers op het Doelenplein.

   9 uur geleden

    Arnout Hoekstra @arnouthoekstra

   Vandaag als een koning. Geld verdienen zonder belasting te betalen. #Koningsdag

   8 uur geleden

  • 11 UUR GELEDEN

   Tranen

    Jelle Veenstra @Veenstraaa

   Sarah is in tranen omdat ze Maxima ziet #koningsdag #koningsdag033

   10 uur geleden

  • 12 UUR GELEDEN

   Einde bezoek Amersfoort

   "We hebben gezien wie de meest fanatieke spelletjespeler in het koninklijk huis is", grapte burgemeester Bolsius net verwijzend naar de koning. Hij kijkt terug op "een fantastische Koningsdag". Ook koning Willem-Alexander was tevreden. "Namens mijn hele familie wil ik iedereen die hierbij betrokken is hartelijk bedanken", zei hij.

   Na een selfie met het publiek kwam daarmee het bezoek van het koninklijk huis aan Amersfoort tot een einde.

   Video afspelen

   02:09

   Koning bedankt Amersfoort: 'Tegen deze kei wil je je heel graag stoten'

  • 12 UUR GELEDEN

   Klimaatdemonstratie

   Terwijl de koninklijke familie langs de Eem loopt, springen demonstranten met zwemvesten het water in. Ze willen met hun actie aandacht vragen voor klimaatverandering. Want, zoals de activisten van Extinction Rebellion Nederland zeggen: "als de zeespiegel stijgt, ligt Amersfoort straks aan zee".

   Video afspelen

   00:34

   Klimaatdemonstranten springen in de Eem

  • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 28 april 2018 @ 00:37
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, KONINGSDAG 2018 GOED VERLOPEN, niet meer 'incidenten' dan vorig jaar, de normale incidenten als dronken personen b.v. vooral in Amsterdam, dat meestal veel bezoekers van buiten de stad trekt. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  1 uur 27 minuten geleden

  Koningsdag was groot feest zonder grote ongeregeldheden.

  De Amsterdamse Lindengracht nadat de meeste feestvierders waren vertrokken. 

   

  © ANP

  Koningsdag is feestelijk en zonder grote problemen verlopen. In Amsterdam, waar traditiegetrouw de meeste mensen feestvieren, werden 56 mensen gearresteerd voor 'Koningsdaggerelateerde zaken'.

  De Amsterdamse politie zegt tegen de plaatselijke tv-zender AT5 dat Koningsdag wat dat betreft rustiger was dan vorig jaar. De mensen die zijn aangehouden, maakten zich schuldig aan bijvoorbeeld openbaar dronkenschap of zakkenrollen.

  Burgemeester tevreden

  Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen, die dit jaar zijn eerste Koningsdag meemaakte als burgemeester van de hoofdstad, laat weten 'tevreden' te zijn.

  In Rotterdam werden tot dusver dertien mensen aangehouden. In Utrecht vijftien, ook daar is de burgemeester tevreden. Volgens RTV Utrecht kwamen zo'n 300.000 mensen naar de stad om het feest te vieren.

  Ook het openbaar vervoer kent vooralsnog weinig grote problemen. De NS heeft honderden extra medewerkers ingezet. "We doen er alles aan om onze reizigers weer met een schone trein via opgeruimde stations naar hun bestemming te brengen." 

   

  De Oranjes vierden in het bijzijn van zo'n 40.000 mensen Koningsdag in Groningen. De familie arriveerde rond 11.00 uur in de stad en bleef daar tot ongeveer 14.00 uur, een uur langer dan was ingepland. "We hebben een ongelooflijke ontvangst gekregen", zei de koning na afloop.

  Feest in Groningen:

  Zo verliep het bezoek van de koning en zijn familie aan Groningen.

  Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de andere leden van de familie vierden niet alleen feest, ze spraken ook met slachtoffers van de aardbevingen die de provincie Groningen door de gaswinning treffen.

  Koning Willem-Alexander: 'Deze mensen leven elke dag in angst'

  Na afloop van het bezoek aan Groningen sprak koning Willem-Alexander kort met verslaggever Sander Paulus. De koning had het daarbij over de slachtoffers van de aardbevingen. 

  Op verschillende plaatsen in het land werden muziekfeesten gehouden, waaronder het 538Koningsdagfestival in Breda en het Kingsland Festival in onder meer Amsterdam en Maastricht. Die festivals trokken vele tienduizenden bezoekers. Bij verschillende festivals werd stilgestaan bij de dood van dj Avicii vorige week.

  Emotioneel eerbetoon Avicii tijdens 538Koningsdag

  Zangeres Rita Ora stond tijdens het festival van Radio 538 stil bij de dood van Avicii.

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleerde op 43 plaatsen 'van Almere tot Zwolle' op onder meer de temperatuur en hygiëne van etenswaren. Er werden zo'n 40 waarschuwingen uitgedeeld. Bij twee verkopers was het eten er zo slecht aan toe dat controleurs het 'onklaar' maakten, acht anderen besloten zelf hun etenswaar weg te gooien.

  RTL Nieuws

   

  Gewijzigd op 2019-04-28 02:04:11
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 april 2018 @ 00:53
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, KONINGSDAG EN LINTJESREGEN, ook dit jaar weer. 2912 mensen kregen er één, en ook daarin weer verschillen in rangen en standen... Overigens zie art. onder en klikt u zelf even door bij 'lees verder', dan krijgt u de gehele lijst, zou te veel zijn voor hier...

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

   26 april 2018 19:49

  Van Edwin Evers tot Michael van Gerwen, kijk hier wie er in jouw woonplaats een lintje kreeg

   

  2912 Nederlanders hebben vandaag een lintje gekregen. De meesten van hen mogen zich sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Daarnaast telt Nederland 322 nieuwe ridders, 29 officieren en 1 commandeur. 

  Lees verder

  Gewijzigd op 2019-04-28 02:07:03
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 april 2016 @ 01:25
  #15
  reactie op (#14) catootje

  Goedemorgen. de dag verliep heel goed en het weer was zelfs beter dan verwacht, geen regen, zelfs af en toe de zon, maar wel koud, de nieuwsartikelen: Koningsdag 2016 Nederland viert woensdag Koningsdag 2016, de 49ste verjaardag van vorst Willem-Alexander. De koninklijke familie vereerde dit jaar de stad Zwolle met een bezoek. In de grote steden kwamen de festiviteiten langzaam op gang. Lees alles terug van deze gure, maar feestelijke dag in ons liveblog.

  Het meest besproken van deze Koningsdag is hoogstwaarschijnlijk het weer. De weersvoorspellingen vlogen alle kanten op. Het zou regenen, stormen, hagelen, vriezen en zelfs sneeuwen. Maar het weer viel woensdag op veel plekken mee. Sterker nog: met 10,7 graden Celsius was het niet eens de koudste Koningsdag ooit.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38741/Koningsdag-2016/article/detail/4290374/2016/04/27/Teruglezen-hossende-royals-in-Zwolle-op-Koningsdag-2016.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/38741/Koningsdag-2016/article/detail/4290538/2016/04/27/Zonnetje-brak-toch-nog-door-op-Koningsdag.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001545/Koningsdag-2016/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 april 2016 @ 09:08
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  goede morgen, jammer dat het bij zoveel bekende Nederlanders terecht komt, terwijl de "gewone "Nederlander vaak veel meer doet wat een lintje verdient

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 april 2016 @ 00:35
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, EEN GOEDE MAAR HELAAS KOUDE KONINGSDAG: Duizenden Nederlanders worden dinsdag in het zonnetje gezet met een lintje ter gelegenheid van Koningsdag. Ze horen de burgemeester van hun woonplaats zeggen ,,het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om...'' en mogen zich voortaan bijvoorbeeld lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Opmerkelijk: dit jaar worden er 2.755 lintjes uitgedeeld, het laagste aantal in 13 jaar tijd.

  Verdiensten
  Voordat iemand een lintje krijgt wordt er bekeken of diegene iets bijzonders voor de maatschappij heeft betekend. Dat kan gaan om vrijwilligerswerk, maar ook een bijzondere prestatie in iemands carrière kan een onderscheiding opleveren. 'Die verdiensten moeten dan wel een breed belang hebben voor de samenleving', schrijft de Rijksoverheid op haar informatiepagina over Koninklijke onderscheidingen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4289764/2016/04/26/Lintjesregen-2016-check-hier-wie-de-gelukkigen-zijn.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707974252/Koninklijke-onderscheidingen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding