Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1116 keer bekeken

CBR: Gezakt en toch een rijbewijs

 • vrijdag 24 juli 2020 @ 01:45
  #3
  reactie op (#2) Gotspe

  Goedemorgen, CBR WIL STRENGERE EISEN VOOR RIJSCHOLEN. Volgens hen zijn er in deze branche 'te veel cowboys'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 08:36

  CBR wil strengere eisen voor rijscholen: 'Er zijn te veel cowboys'

  Rijscholen moeten aan strengere eisen gaan voldoen en mogelijk worden gecertificeerd. Daarvoor pleit directeur Alexander Pechtold van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in het AD. Met deze maatregelen moet het slagingspercentage worden verhoogd en het aantal verkeersdoden omlaag worden gebracht.

  Volgens Pechtold is het niveau van veel rijscholen op dit moment ondermaats. Hij stelt dat er te veel "cowboys" in de sector actief zijn. "Zij lokken jongeren met turbo-opleidingen die niet opleiden tot verantwoorde chauffeurs, maar hen zo vlot mogelijk door het examen loodsen."

  Daardoor zouden veel kandidaten niet voldoende zijn opgeleid als ze aan het rijexamen beginnen. Het slagingspercentage ligt momenteel op 48 procent en moet worden verhoogd naar 75 procent, zegt Pechtold.

  Achterstand keuringen neemt af

  De voormalig D66-leider werd in november aangesteld om orde op zaken te stellen bij het CBR, dat wordt geplaagd door ICT-problemen en een tekort aan keuringsartsen. Daardoor zijn lange wachttijden ontstaan voor 75-plussers die zich voor hun rijbewijs moeten laten keuren. Het bureau staaonder verscherpt toezicht van het ministerie van Infrastructuur.

  In december werden verlopen rijbewijzen van tienduizenden ouderen met een jaar verlengd om de wachtlijsten wat lucht te geven. Ouderen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze een gezondheidsverklaring bij het CBR hebben ingediend en een afspraak hebben gemaakt met de keuringsarts. Ook is het verlopen rijbewijs niet geldig buiten Nederland.

  Pechtold zegt in de krant dat de achterstanden inmiddels snel afnemen. Hij verwacht dat aan het einde van het jaar elke klant op tijd geholpen wordt. "Belangrijk is wel dat er geen tweede golf volgt." Ook het inhalen van de afgeblazen examens als gevolg van het coronavirus ligt op schema. 220.000 van de 300.000 examens zijn ingehaald.

  Het bureau leed vorig jaar 2,4 miljoen euro verlies en verwacht ook in 2020 rode cijfers te boeken. "Door corona schieten we tientallen miljoenen euro's in het rood. Gelukkig is het contact met het ministerie goed", aldus de CBR-directeur.

  Eerder dook NOS Stories in de wereld van rijscholen. Veelgehoorde klachten waren rij-instructeurs die geen les kunnen geven, lespakketten die de indruk geven dat je 'snel' je rijbewijs kunt halen en instructeurs die je bewust te vroeg laten afrijden.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dit gaat fout bij rijlessen en examens

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-07-24 01:46:19
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 06 mei 2014 @ 13:10
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goede middag. Dat kun je geen foutje bedankt meer noemen, zo veel? De mensen die het overkomen zullen wel blij zijn, zag dat gisteravond ook op het tv journaal al, ook vrachtautochauffeurs o.a. krijgen hun 'grote' rijbewijs onterecht soms?

 • dinsdag 06 mei 2014 @ 07:25
  #1

  Goedemorgen, het CBR deelt veel rijbewijzen uit die 'een geschenk zijn'? Mensen zijn gezakt en dus nog niet toe aan deelname aan het verkeer, maar krijgen - door administratieve onvolkomendheden? - tóch hun rijbewijs of met meer bevoegdheden als aanhanger b.v. uitgereikt? Deze hebben geluk... en het is niet 'een keertje voorgekomen', 'foutje bedankt', maar al 175 keer de afgelopen 3 jaar?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1006/Auto/article/detail/3649364/2014/05/05/Gezakt-en-toch-een-rijbewijs.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -  

  Gewijzigd op 2018-06-16 06:29:23
  handtekeningafbeelding