Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1169 keer bekeken

EERSTE KAMER en perikelen

 • dinsdag 31 mei 2022 @ 09:01
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, UNIEK IN 1e KAMER, VERGADERING GAAT NIET DOOR, te weinig leden om te vergaderen. Vooral Theo Hiddema, voormalig FvD lid en vriend pur sang, zou spreken ('maidenspeech'!) en WAS NERGENS TE BEKENNEN. Hij vooral heeft 'niets met de politiek' maar dat geldt dus  voor velen..??  

  Oud: 

   Homo sapiens#COWP#FBPEgeen#nexitdrammersalsFvD/PVV 

  @Homosap97831912 2 u

  #FvD gaat HET PARTIJKARTEL aanpakken! (Baudet) Nu ja 1 van de 2 #nexitdrammers is er al niet meer, @PVV van 4 naar O...veel meer nieuws over EP verk. etc. ook o.a. op: (link: http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4720172_europese-verkiezingen?p=1#r43373473) europese-unie.clubs.nl/forum/topic/47… uitspraak van Eppink lang geleden, -240.000 kiezers #FvD in 2 mnd...

  Afbeelding

  Tweet citeren

   Nicky Bouwers @NickyBouwers 3 u

  FvD doet voor hoe partijkartel werkt. (link: https://twitter.com/nickybouwers/status/1133082846502031360) twitter.com/nickybouwers/s…

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 20:53

  Uniek: debat in Eerste Kamer kan niet doorgaan omdat er te weinig leden zijn

  De tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer ANP

  Het is voor zover bekend nog nooit eerder voorgekomen in de Eerste Kamer: een vergadering die niet kan beginnen omdat er te weinig senatoren aanwezig zijn. Toch gebeurde het vanmiddag. Om 17.30 uur stond er een debat gepland over de staat van de rechtsstaat, maar toen bleek dat er geen 'quorum' was om te beginnen.

  Volgens de regels moeten er 38 leden de presentielijst hebben getekend om een geldige vergadering te houden. Dat is de helft van het totaal aantal senatoren (75) plus 1. Maar voorzitter Jan Anthonie Bruijn telde er maar 35.

  Excuses voor bewindslieden

  Hij stelde de vergadering tot twee keer toe uit, maar toen er om 19.00 uur nog steeds één Kamerlid te weinig aanwezig was, besloot hij het hele debat uit te stellen tot morgenochtend 9.00 uur. De drie bewindslieden ( Yesilgöz, Weerwind en Uslu) die de hele tijd voor niets hadden zitten wachten, bood hij excuses aan.

  Volgens een woordvoerder van de Eerste Kamer gaat voorzitter Bruijn de kwestie morgen bespreken met de fractievoorzitters.

  Onder de afwezige senatoren was opvallend genoeg ook een van de aangekondigde sprekers tijdens het debat: Theo Hiddema (fractie Frentrop, ex-Forum voor Democratie) zou zijn maidenspeech houden als Eerste Kamerlid. Waarom hij er niet was, is niet duidelijk.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-31 14:56:24
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 mei 2019 @ 01:47
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, UITSLAG EERSTE KAMER NIEUWE SAMENSTELLING, een beetje als verwacht, echter GEEN 13, MAAR 12 ZETELS VOOR FvD - Coalitie op 32 van 75 zetels in Eerste Kamer, Forum en VVD beide op 12  - die daarmede met de VVD gelijk staat als de 2 grootste partijen. Want één FvD Statenlid heeft op een SGP kandidaat gestemd, vermoedelijk om te voorkomen dat FvD lid Baljeu, in onmin levend met de partij, in de Eerste Kamer komt en daarmede met zijn vriend Henk Otten een eigen fractie mogelijk kan vormen? FvD vormt daarmede met de SGP dan al een eerste.. KARTEL-politiek...

   Homo sapiens#COWP#FBPEgeen#nexitdrammersalsFvD/PVV 

  @Homosap97831912 2 u

  #FvD gaat HET PARTIJKARTEL aanpakken! (Baudet) Nu ja 1 van de 2 #nexitdrammers is er al niet meer, @PVV van 4 naar O...veel meer nieuws over EP verk. etc. ook o.a. op: (link: http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/4720172_europese-verkiezingen?p=1#r43373473) europese-unie.clubs.nl/forum/topic/47… uitspraak van Eppink lang geleden, -240.000 kiezers #FvD in 2 mnd...

  Afbeelding

  Tweet citeren

   Nicky Bouwers @NickyBouwers 3 u

  FvD doet voor hoe partijkartel werkt. (link: https://twitter.com/nickybouwers/status/1133082846502031360) twitter.com/nickybouwers/s…

  DE SP VOORAL IS IN PROBLEMEN NA DE EP VERKIEZINGEN, zie ook club Europese Unie, partijvoorzitter stapt op, vooral na het debacle van het 'Hans Brusselmansfilmpje'... dat geheel tégen de SP lijkt te hebben gewerkt? SP-voorzitter Meyer kondigt vertrek aan na nieuwe verkiezingsnederlaag Zie onder het gehele artikel!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De samenstelling nieuwe Eerste kamer (NOS) 

  Wat staat nieuwe Eerste Kamerleden te wachten?

   GISTEREN, 23:21

  POLITIEK

  De leden van Provinciale Staten hebben 75 Eerste Kamerleden gekozen, onder wie veel nieuwkomers. Die zullen niet precies weten wat hen te wachten staat als zij straks, op 11 juni, aan de slag gaan. Wij vroegen het aan drie senatoren die volgende week afscheid nemen. CDA-fractieleider Brinkman: "Op de uitersten wordt niet vaak een compromis gevonden. Of je nou SP'er of CDA'er bent, je moet elkaar een beetje opzoeken."

  Margo Andriessen is pas sinds eind september Eerste Kamerlid voor D66. Zij volgde Thom de Graaf op, die vice-president werd van de Raad van State. Andriessen krijgt vaak de vraag wat een senator nou eigenlijk doet.

  Vaak reageren mensen verbaasd dat een lid van de Eerste Kamer alleen op dinsdag vergadert:

  Video afspelen

  01:14

  'Het is echt veel meer dan een dag werken'

  Op woensdag kunnen de senatoren weer even ademhalen, vertelt Andriesse. "Donderdag komen vanuit de griffie alweer mededelingen over wat we in de commissies gaan behandelen en moet je je afvragen wat je daarmee gaat doen. En dan is het weekend, het moment waarop je overlegt met fractiegenoten."

  Het is twee à drie dagen fulltime werken voor één dag salaris. Je moet dit echt willen.

  Margo Andriessen, afzwaaiend D66-senator

  Hans-Martin Don, in het dagelijks leven directeur van het Leger des Heils in Limburg en Noord-Brabant, zit sinds 2015 voor de SP in de Eerste Kamer. Hij heeft ervoor gekozen om zich niet meer kandidaat te stellen, mede omdat het in de praktijk zwaar is om die twee functies met elkaar te combineren.

  Maar hij heeft het werk voor de Eerste Kamer altijd met veel plezier gedaan. Het belangrijkste vindt hij om steeds voor ogen te houden: wat betekent een wetsvoorstel in de praktijk?

  Don en andere vertrekkende senatoren hameren op het contact met de praktijk:

  Video afspelen

  00:59

  Vertrekkende kamerleden quotes

  Als woordvoerder zorg en sociale zaken voor de SP hield Hans-Martin Don altijd contact met de mensen die ermee te maken krijgen. "We hebben hier bijvoorbeeld de wet Verplichte GGZ gehad en dan stond ik in nauw contact met Mind, een organisatie die de belangen vertegenwoordigt van mensen met een psychiatrisch probleem. En dan stel ik steeds van: goh, ik ben maar senator, ik ben niet inhoudsdeskundig op alle onderwerpen en het is goed als ik wat vragen mee krijg die ik kan stellen."

  Je moet niet proberen er een meerderheid doorheen te persen, maar pogen een breder draagvlak bij elkaar te polderen.

  Elco Brinkman, vertrekkend CDA-fractievoorzitter

  Daarnaast moet je als senator ook met mensen uit andere fracties spreken, zegt oudgediende Elco Brinkman. Hij is sinds 2011 fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. Eerder was de oud-minister dat ook in de Tweede Kamer. Hij ziet een groot verschil tussen de twee delen van het Nederlandse parlement. "In de Tweede Kamer gaat het meer om de opvatting van dag of het compromis dat in een regeringscoalitie is gevonden. Maar hier zitten we uiteindelijk toch voor het algemeen belang."

  "Het uiteindelijke 'ja' of 'nee' tegen een wetsvoorstel is natuurlijk een politiek oordeel", zegt hij. "Maar wij hebben wel de stelling - niet alleen bij het CDA, maar Kamerbreed - dat het algemeen belang ook vereist dat je zo nu en dan over de schaduw van je eigen oordeel heen stapt, Je moet niet proberen er een meerderheid doorheen te persen, maar pogen een breder draagvlak bij elkaar te polderen. Op de uitersten wordt niet vaak een compromis gevonden. Je moet elkaar ook een beetje opzoeken."

  Als we er hier niet met elkaar uitkomen, hoe moet het dan verder met het land?

  D66-Kamerlid Andriessen

  Alle drie de vertrekkende senatoren adviseren hun opvolgers om altijd goed te blijven nadenken over hoe een wet in de dagelijkse praktijk werkt. "Soms is het ook handig om een tegengesteld advies te vragen", tipt Don zijn opvolgers. "Iets waar je zelf een andere mening over hebt. Dat houdt je scherp. Zorg in elk geval dat je in verbinding blijft met de samenleving."

  Andriessen pleit ervoor om soms ook politieke tegenstanders op te zoeken. "Hier komt eigenlijk alles samen", zegt ze. "Als we er hier niet met elkaar uitkomen, hoe moet het dan verder met het land? Dat gevoel houd ik er aan over. Hier moeten echt al die verschillende stromingen en gedachten en meningen en ervaringen samenkomen."

  Brinkman richt zich nog even tot leden van de oppositie die het kabinet willen laten merken dat ze de meerderheid hebben. "Dan hadden ze zich moeten kandideren voor de Tweede Kamer, denk ik. Ik waarschuw voor het oplopen van frustraties. Een senaat die het ene wetsvoorstel na het andere verwerpt, zaagt aan zijn eigen stoelpoten. Maar daar komen ze nog wel achter."

  BEKIJK OOK

  Coalitie op 32 van 75 zetels in Eerste Kamer, Forum en VVD beide op 12

  Deel dit artikel: 

  SP-voorzitter Meyer kondigt vertrek aan na nieuwe verkiezingsnederlaag

   GISTEREN, 21:03 AANGEPAST GISTEREN, 23:55

  POLITIEK

  Voorzitter Ron Meyer van de SP treedt eind dit jaar af, aan het einde van zijn termijn. Meyer zegt dat hij ervoor zorgt "dat het stokje in het najaar op een waardige manier wordt overgedragen".

  Hij is niet meer verkiesbaar, zo heeft hij het partijbestuur laten weten. "Het is een persoonlijk besluit", zei Meyer in een toelichting. Hij voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor de "pijnlijke" nederlaag van afgelopen week bij de Europese verkiezingen.

  Na afloop van het crisisberaad lichtte Meyer zijn besluit toe:

  Video afspelen

  00:52

  SP-voorzitter: 'Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk'

  De partij worstelt na vier verkiezingsnederlagen met de koers. Het partijbestuur kwam bijeen in Amersfoort voor een ingelaste bijeenkomst.

  Eerder vandaag noemden Meyer en fractievoorzitter Lilian Marijnissen de definitieve uitslag van de Europese verkiezingen "een harde dreun, een grote teleurstelling". "Wij voelen de pijn en teleurstelling van SP'ers in het hele land. Het zal niet eenvoudig zijn, maar wij zullen dat gevoel zo snel mogelijk omzetten in de absolute overtuiging en vastberadenheid om de weg omhoog weer te vinden."

  Binnen en buiten de partij klonk veel kritiek op de campagne van de SP, vooral op het Hans Brusselmans-filmpje. Ook schoof de SP een relatief onbekende politicus naar voren als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen.

  Brusselmans-video

  Marijnissen zegt dat ze niet heeft overwogen op te stappen. "Ik barst van de energie om samen met andere SP'ers de weg omhoog te vinden", zei ze bijPauw.

  Volgens Marijnissen zijn er fouten gemaakt in de campagne. Op de vraag of het Hans Brusselmans-filmpje ook een fout was, zei ze: "Het is helder dat dat niet het effect heeft gehad dat we hadden beoogd."

  'Geen houwen meer aan'

  Politiek verslaggever Ron Fresen zegt dat er na vier verloren verkiezingen geen houden meer aan was voor Ron Meyer. "Hij is een protegé van oud-partijleider Jan Marijnissen en was binnengehaald om van de SP weer een actiepartij te maken. Meyer was van de harde lijn. Maar zolang-ie er zat bleef er discussie over de koers en of hij dochter Lillian Marijnissen niet te veel in de weg zat."

  De 0 zetels bij deze verkiezingen waren een mokerslag voor de partij. Fresen: "In de SP blijft kritiek eigenlijk altijd binnenskamers, maar nu niet en na vier verloren verkiezingen op rij."

  BEKIJK OOK

  PVV en SP likken wonden na mislopen Europese zetels

  Deel dit artikel: 

      

  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 mei 2019 @ 00:55
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, MAANDAG WORDT EERSTE KAMER SAMENGESTELD DOOR STATENLEDEN. RESTZETELS KUNNEN GROOT VERSCHIL MAKEN nog wie de GROOTSTE WORDT? Een interessant artikel voor uw inzicht hoe e.e.a. tot stand komt, het draait ook hier weer 'om de poppetjes', om de PARTIJEN en niet om of over de meest belangrijkste maatschappelijke onderwerpen in algemeen belang.... angry 'Koehandel' om zetels Eerste Kamer is begonnen kissZelfs de kiescollege's in de overzeese Caribische Rijksdelen kunnen nog het verschil maken. 

  En maandag weten we ook zeker hoe de samenstelling, uitslag verkiezingen EP wordt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Senaatsverkiezingen: zit Denk Forum dwars en kaapt coalitie 2 zetels?

   ANP

  VANDAAG, 16:48

  POLITIEK

  GESCHREVEN DOOR

  Ben Meindertsma redacteur

  Het gaat maandag een spannende dag worden in Den Haag. 570 Provinciale Statenleden en 19 leden van kiescolleges in Caribisch Nederland kiezen dan de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer.

  Wordt Forum voor Democratie de grootste partij met dertien zetels? Kunnen de coalitiepartijen er een of misschien zelfs twee zetels bij veroveren? En wat gaan de vier Statenleden van Denk doen met hun stem? Een ingewikkeld spel, waarbij partijen van elkaar niet weten wat ze gaan doen. Dat maakt dat er nog van alles mogelijk is.

  Van 67 zetels is het nagenoeg zeker naar welke partijen die toe gaan. Dat zijn de zetels die deze partijen hoe dan ook binnenhalen als hun Statenleden op hun eigen partij zouden stemmen.

  De overige 8 zetels zijn restzetels. De partijen met een restzetel hebben onvoldoende stemmen over voor een volledige zetel, maar krijgen deze zetel omdat ze net iets meer stemmen overhouden dan de andere partijen.

  Als alle Statenleden maandag op hun eigen partij zouden stemmen, is de uitslag helder. Forum voor Democratie wordt dan de grootste met 13 zetels en de coalitie (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) krijgt 30 van de 75 zetels.

  Scenario 1, in het donkerrood de restzetels die zeer waarschijnlijk gaan verschuiven NOS

  Toch is de kans dat de uitslag hierboven ook de daadwerkelijke uitslag wordt klein. Er hoeven maar een paar Statenleden anders te gaan stemmen en de restzetelverdeling ziet er heel anders uit. Vooral de tweede restzetel van Forum voor Democratie en de restzetels van de PvdA en GroenLinks zijn heel onzeker.

  De restzetel van de Onafhankelijke Senaatsfractie, de vertegenwoordiging van provinciale partijen in de Eerste Kamer, en de eerste restzetel van Forum voor Democratie zijn juist stevig in handen van deze partijen. Er moet wel heel wat gebeuren willen ze deze zetel nog verliezen.

  De ene restzetel is 'zekerder' dan de ander, hoe zit dat?

  Dat heeft te maken met hoe de restzetels worden verdeeld. Eerst wordt voor alle partijen berekend hoeveel stemmen zij per zetel gehaald zouden hebben, als ze één zetel extra zouden krijgen. Uit die berekening komen gemiddelden. De eerste restzetel gaat naar de partij met het hoogste gemiddelde. Dat is in dit geval Forum voor Democratie.

  Voor de volgende restzetel wordt voor deze partij eerst opnieuw het gemiddelde berekend. Daarin wordt ook de toegewezen eerste restzetel meegenomen. De tweede restzetel wordt vervolgens toegewezen aan de partij die nu het hoogste gemiddelde heeft.

  Dit gaat door totdat alle acht restzetels zijn verdeeld. Het kan gebeuren dat sommige partijen meerdere restzetels krijgen toegewezen en andere geen. In ieder geval zijn de eerst toegewezen restzetels 'zekerder' dan de laatste.

  Op twee manieren kunnen de restzetels nog gaan schuiven. Er zijn namelijk Statenleden en leden van kiescolleges in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba die niet een eigen partij in de Eerste Kamer hebben om op te stemmen, en dus op een andere partij kunnen gaan stemmen. Of ze hebben zelf te weinig stemmen voor één zetel en gaan daarom voor een andere partij.

  Dat laatste kan bijvoorbeeld gelden voor Denk. Die partij heeft met vier Statenleden (Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht) te weinig stemmen om zelf een zetel in de Eerste Kamer te bemachtigen. Als die Statenleden op Denk stemmen, gaan hun stemmen verloren. Zouden ze bijvoorbeeld op de SP stemmen, dan krijgt die partij er een restzetel bij en verliest Forum voor Democratie of de PvdA een restzetel.

  De Denk-politici willen niet prijsgeven wat ze gaan doen, omdat ze daarmee de andere partijen in de kaart zouden spelen. Maar de partij heeft dus een belangrijke troef in handen.

  Ruzie in de partij

  Ook van de Partij van het Noorden met twee zetels in Groningen (heeft gebroken met de OSF), een 50Plus-Statenlid in Drenthe en een PVV'er in Zeeland (beiden gebrouilleerd met de partij) is niet bekend wat ze gaan stemmen.

  Dat geldt ook voor de negentien leden van de kiescolleges in Caribisch Nederland. Hun stemwaarde is heel erg klein, maar kan net het verschil maken om te bepalen of de PvdA of Forum voor Democratie de kleine restzetel heeft die als eerste afgepakt kan worden.

  Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu moet maandag ook een ingewikkelde afweging maken. Hij is de fractie van Forum voor Democratie uitgezet, maar is nog altijd nummer vijftien op de lijst van de partij in de Eerste Kamer. Het is niet duidelijk wat hij gaat doen.

  Bondgenoten in de coalitie

  De coalitiepartijen hebben in bovenstaand scenario samen 30 van de 75 zetels in de Eerste Kamer. Als ze het slim spelen, kunnen ze daar 31 of zelfs 32 zetels van maken. Voor de coalitie kan die 32ste zetel erg belangrijk zijn. Dan kunnen ze namelijk niet alleen met Forum voor Democratie en GroenLinks een meerderheid halen in de Eerste Kamer, maar ook met de PvdA. Zelfs als de PvdA blijft steken op 6 zetels (en dus geen restzetel haalt).

  Om de ChristenUnie aan een extra zetel te helpen, hoeft er niet veel te gebeuren. Als een CDA-Statenlid uit bijvoorbeeld Noord-Holland op de ChristenUnie zou stemmen, zou de vierde zetel al binnen kunnen zijn. Dat zou ten koste gaan van de PvdA of Forum voor Democratie, waardoor de teller voor de coalitie op 31 komt te staan.

  Nog een extra zetel voor de coalitie is ingewikkeld, maar niet onmogelijk. Een VVD-Statenlid zou bijvoorbeeld nog op D66 kunnen stemmen, maar daarbij wordt de eigen restzetel ook kleiner. In het ergste geval zou de VVD een restzetel verliezen en D66 er een winnen, waardoor de coalitie onder aan de streep niet wint. In het gunstigste geval winnen ze een zetel van GroenLinks en komt de coalitie op 32.

  De rekenmeesters van de coalitiepartijen moeten de stemmen dus samen zo verdelen dat de vier restzetels van de coalitiepartijen net iets groter zijn dan de restzetels van GroenLinks en de PvdA. Die laatste twee partijen hebben in ieder geval weinig aan elkaar, omdat ze allebei een heel magere restzetel hebben en er weinig valt weg te geven.

  Scenario 2, donkerrood zijn de restzetels die in dit scenario zijn verschoven NOS

  Tot slot zouden de SGP en Forum voor Democratie elkaar ook nog kunnen helpen. Het zou de SGP een tweede of Forum voor Democratie een dertiende zetel kunnen opleveren. SGP-leider Kees van der Staaij zei op zijn recentste partijcongres dat hij er "niet op zit te wachten" dat GroenLinks en de PvdA in de Eerste Kamer het kabinetsbeleid "verder naar links trekken". Hij hoopt op een constructieve houding van Forum voor Democratie, zei hij toen.

  Maandag zullen we weten welke partijen het spel het slimst hebben gespeeld.

  BEKIJK OOK

  'Koehandel' om zetels Eerste Kamer is begonnen

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 mei 2014 @ 07:26
  #1

  Goedemorgen, 20% van de Eerste Kamerleden geven hun 'bijbanen' niet op. Letterlijk en figuurlijk en dat moet dan het goede voorbeeld voor de bevolking zijn? Het kan leiden tot een ongewenste 'belangenverstrengeling'?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3652440/2014/05/09/20-procent-van-de-senatoren-in-Eerste-Kamer-geeft-niet-alle-functies-op.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-06-09 08:52:33
  handtekeningafbeelding