Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1440 keer bekeken

GELDAUTOMATEN o.a. plofkraken en locaties

 • dinsdag 17 december 2019 @ 00:49
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, ALLE GELDAUTOMATEN IN DE NACHT DICHT, uit voorzorg voor een 'plofkraak'. Velen zijn hierdoor ook maatschappelijk gedupeerd, als je na 23.00 tot 07.00 u b.v. ineens toch wat contant geld nodig hebt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 01-03-22 08.00 uur:

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 14:59 • AANGEPAST VANDAAG, 17:37

  Geldautomaten vanaf vandaag 's nachts uitgeschakeld tegen plofkraken

  De gevolgen van een plofkraak in Groningen april dit jaar ANP

  Om plofkraken tegen te gaan, zetten alle banken voorlopig hun geldautomaten 's nachts uit. Alle automaten die buiten staan, zijn vanaf vandaag tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's ochtends buiten werking.

  Het is een van de maatregelen uit het overleg tussen minister Grapperhaus van Justitie, minister Hoekstra van Financiën en de Vereniging van Banken (NVB). Volgens de NVB verkleint het uitschakelen van de automaten de kans op succes voor criminelen. Hoe dat precies werkt, wil een woordvoerder niet zeggen.

  Maar een van de manieren om een automaat te kraken is een explosief de geldlade inschuiven op het moment dat die opengaat. Om de geldlade te openen, pinnen de criminelen een klein bedrag met een gestolen bankpas. Dat gaat niet als de automaat uit staat.

  De NVB zegt dat minder dan twee procent van de geldopnames 's nachts is en noemt daarom de gevolgen van de maatregel beperkt. "Hoewel dit voor sommigen hinderlijk kan zijn, staat de veiligheid voorop."

  Woningen

  Banken gaan ook geldautomaten verplaatsen naar minder dichtbevolkte plekken om de veiligheidsrisico's voor omwonenden te verkleinen. Een aantal automaten verdwijnt helemaal, maar de beschikbaarheid van contant geld mag daardoor niet in het gedrang komen, zegt de NVB.

  "Plofkraken ondermijnen onze samenleving," zegt Chris Buijink, voorzitter van de NVB. "We kunnen er niet in berusten dat er elke paar dagen een explosief afgaat in Nederland, niet zelden in de buurt van woningen."

  Criminelen zijn de afgelopen jaren steeds zwaardere explosieven gaan gebruiken. In oktober raakte er iemand gewond bij een plofkraak in Amsterdam, toen de ruiten van een woning waren gesprongen. Ook hebben ondernemers vaak schade, waar ze zelf voor moeten opdraaien.

  ANP

  De banken willen verder de kans op buit zo klein mogelijk maken door bankbiljetten onbruikbaar te maken op het moment de een automaat wordt opgeblazen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met verfpatronen, lijmpatronen of door de biljetten te verbranden als er een explosie is. De NVB, de politie en toezichthouder De Nederlandsche Bank gaan de komende tijd onderzoeken wat de beste manier is.

  Begin deze maand besloot ABN Amro al 470 geldautomaten te sluiten. De machines werden leeggehaald en met planken dichtgetimmerd. De laatste maanden was er een forse toename van het aantal plofkraken, vooral bij geldautomaten van ABN Amro. Dit blijkt te liggen aan het type geldautomaat dat vooral bij die bank in gebruik is, en dat blijkbaar makkelijker te kraken is.

  Dit jaar zijn er tot nu toe 71 plofkraken geweest . In 2018 waren het er 43 en het jaar daarvoor 87.

  Ouderenbond ANBO noemt de sluiting van automaten een vreemde maatregel. "Het zorgt ervoor dat mensen niet meer op elk moment kunnen pinnen en dus niet kunnen beschikken over contant geld", zegt directeur Liane den Haan. "Maar minstens zo belangrijk: dit is schijnveiligheid. Wat als plofkraken nu overdag gebeuren? Dat is toch veel gevaarlijker? Dan is de kans immers groter dat er mensen in de buurt zijn en er slachtoffers vallen. Een slechte zaak, vinden wij."

  Wat vinden mensen in Den Haag van de maatregel? Bekijk hieronder enkele reacties:

  1:01 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Geldautomaten 's nachts uitgeschakeld: 'Het schiet allemaal écht niet op'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-03-01 08:52:00
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 december 2019 @ 01:07
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, ABN-AMRO SLUIT MEER DAN HELFT PIN-AUTOMATEN. Deze worden wel vervangen door een veiliger systeem zegt de Bank, maar opvallend veel plofkraken waren bij dit type pin-automaten van ABN-AMRO. Toch komen er een aantal niet terug en deze operatie duurt enkele maanden? Velen worden weer getrofffen bij het niet kunnen pinnen, contant geld opnemen. Overigens is het bij andere automaten van andere Banken wel mogelijk tot 250 euro maximaal.

  De misdaad krijgt dan weer 'zijn zin' in deze. Tientallen geldautomaten dicht door plofkraken

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 18:00 • AANGEPAST VANDAAG, 20:07

  Noodmaatregel ABN Amro: honderden geldautomaten dicht vanwege plofkraken

  SQ VISION

  ABN Amro heeft 470 geldautomaten gesloten als noodmaatregel tegen plofkraken. Dat is meer dan de helft van de automaten van de bank in het land. Vorige week gingen al enkele tientallen geldautomaten op slot.

  De betreffende machines zijn inmiddels allemaal leeggehaald en worden met planken dichtgetimmerd. De sluiting is volgens ABN Amro tijdelijk en duurt naar verwachting enige weken tot maanden.

  De laatste maanden is er een forse toename van het aantal plofkraken, vooral bij geldautomaten van ABN Amro. Dit blijkt te liggen aan het type geldautomaat dat vooral bij ABN Amro in gebruik is, en blijkbaar makkelijker te kraken is. De bank was structureel doelwit bij plofkraken door criminele bendes, meldt ABN Amro zelf. Dit veroorzaakt angst en onrust bij omwonenden en winkeliers.

  "We begrijpen dat deze noodmaatregel wel tot ongemak kan leiden bij iedereen die geld wil opnemen bij de gesloten geldautomaten, maar de veiligheid van omwonenden en ondernemers gaat voor", aldus de bank.

  Al 50 kraken dit jaar

  ABN Amro is dit jaar tot dusver al 50 keer slachtoffer geworden van een plofkraak. Bij de concurrerende grootbanken ING (1430 geldautomaten) en SNS (300 geldautomaten) zijn dit jaar nog geen plofkraken geweest, alleen een paar pogingen daartoe.

  Rabobank (1887 geldautomaten) meldt drie pogingen, waarvan een met buit. Dit jaar zijn tot nu toe 62 plofkraken bekend, waarvan het leeuwendeel dus bij ABN Amro.

  De bank heeft in totaal zo'n 900 geldautomaten in het land. Onder de 470 afgesloten machines zijn 380 ABN Amro-geldautomaten; de 90 andere waren al omgebouwd tot de gele universele Geldmaat.

  Alternatieven

  Over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van geldautomaten zijn afspraken gemaakt tussen banken, De Nederlandsche Bank en organisaties, in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer. Zo is de afspraak dat er voor consumenten in een straal van 5 kilometer een geldautomaat moet staan. De tijdelijke sluiting van de 470 ABN Amro-geldautomaten brengt de gemaakte afspraken niet in gedrang, verzekert de bank.

  Bij ouderenorganisatie KBO-PCOB is er begrip, maar vindt men de situatie wel vervelend. "We snappen het gevaar. Zeker als het om automaten gaat die bij woningen geplaatst zijn, mogen mensen niet in gevaar komen", zegt directeur Manon Vanderkaa. "We vinden het wel van belang dat er over alternatieven nagedacht wordt, zoals het plaatsen van automaten in supermarkten, die tegenwoordig ruime openingstijden kennen."

  Seniorenorganisatie ANBO noemt veiligheid eveneens cruciaal. Maar de bond maakt zich ook zorgen over de bereikbaarheid van contanten. "Nederland heeft tussen de 2 en 4 miljoen mensen die niet kunnen internetbankieren en daarom sterk afhankelijk zijn van contant geld", zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Dat zijn niet alleen ouderen, maar ook mensen die niet kunnen lezen of schrijven, laaggeletterden of mensen met een beperking."

  Het aantal geldautomaten en geldopnamen is de afgelopen tien jaar fors gedaald. Mobiel en digitaal betalen en pinnen heeft de rol van contant geld teruggedrongen. Vergeleken met tien jaar geleden zijn er een kwart minder geldautomaten en is het aantal opnamen bijna 40 procent gedaald.

  Geldautomaten in Nederland: hoeveel en aantal geldopnames

    AANTAL GELDAUTOMATEN AANTAL GELDOPNAMES (MILJOENEN KEREN)
  2009 9304 455 miljoen
  2010 8356 434 miljoen
  2011 9012 437 miljoen
  2012 8795 419 miljoen
  2013 8633 395 miljoen
  2014 8811 379 miljoen
  2015 8319 351 miljoen
  2016 8066 328 miljoen
  2017 7847 302 miljoen
  2018 7113 276 miljoen

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 november 2019 @ 00:31
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, PLOFKRAAKSCHADE IS ENORM, ONDERNEMERS DRAAIEN ER MEESTAL ZELF VOOR OP. Teven wordt en is dit dus een groot maatschappelijk probleem. Overigens wil Amsterdam wil af van geldautomaten in de buurt van woningen o.a. veel geldautomaten bij WONINGEN verwijderen en bij of IN winkelcentra o.a. samenvoegen. De winkelcentra, de kleinere afzonderlijke zijn overigens in de avond en nacht afgesloten voor publiek, dat dan ook weer geld kan 'trekken' in noodzaak.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 21:42

  'Plofkraakschade is enorm, en veel ondernemers draaien er zelf voor op'

  Plofkraak in Zundert SQ VISION

  • Annemieke van Put en Joris Zwetsloot

  Explosies bij plofkraken richten geregeld een ravage aan. Maar als de schrik wat gezakt is, begint de nasleep en schadeafhandeling. En dat is geen sinecure, blijkt uit een rondgang onder getroffen ondernemers.

  Het aantal plofkraken neemt fors toe. Met 61 kraken staat de teller nu al ruim 40 procent hoger dan vorig jaar, blijkt uit een inventarisatie van de NOS. En het jaar is nog niet voorbij.

  'Dit was een bomaanslag'

  De schade loopt vaak in de duizenden euro's. Hele gevels worden eruit geblazen en regelmatig moeten appartementen worden ontruimd vanwege instortingsgevaar.

  Bij Ronald Kraayeveld werd de gevel aan twee kanten verwoest. Hij is als galeriehouder eigenaar van een oud-bankgebouw van ABN Amro in Noord-Scharwoude, waar de pinautomaat maandagochtend werd opgeblazen. "Een plofkraak is een zwak woord, dit ging om een bomaanslag. Brokstukken zijn de straat door geslingerd en hebben sterren geslagen in ruiten van de buren tot 45 meter verderop."

  Zo zag dat eruit:

  HANS VRENEGOOR

  De schade aan het pand moet nog worden vastgesteld, maar van acht kunstwerken weet hij al dat ze niet meer te verkopen zijn. "Het gaat om een verkoopwaarde van enkele duizenden euro's", zegt Kraayeveld. "De schilderijen zijn door mijn zaak gevlogen: een lag over een stoel, de ander over een schildersezel. Toen ik binnenkwam, dacht ik dat ik gek werd."

  Kraayeveld kocht het pand, waarin zijn partner ook atelier houdt, in 2013 en verhuurt sindsdien de ruimte voor de pinautomaat van ABN Amro. "Er zit woonbestemming op het pand, maar ik wilde er bewust niet gaan wonen."

  De ondernemer kon aanvankelijk geen verzekeringsmaatschappij vinden die het risico van een plofkraak wilde dekken. "Uiteindelijk zijn we bij ABN Amro terechtgekomen, omdat de pinautomaat van dat bedrijf was."

  Aparte clausule

  Daarom maakte ABN Amro een uitzondering voor Kraayeveld, door een aparte clausule in de verzekering op te nemen. "Tot nu toe ben ik tevreden over hun inzet, maar het is natuurlijk nog even afwachten wat we terugkrijgen."

  Bij particulieren zit een 'plofkraakpolis' vaak standaard in de opstal- en inboedelverzekering, zegt het Verbond van Verzekeraars. Maar ondernemers moeten dit vaak expliciet afspreken met een verzekeraar, als de verzekeraar die optie überhaupt aanbiedt.

  Niemand belt me om te vragen hoe het met me gaat.

  Amsterdamse ondernemer

  Een ondernemer uit Amsterdam (hij wil niet bij naam genoemd worden), die samen met zijn vrouw een schoonheidssalon runt in Amsterdam, voelt zich behoorlijk in de steek gelaten. Hij werd twee keer in korte tijd slachtoffer van een plofkraak.

  De eerste poging in september mislukte. Maar deze maand, toen de poging wel 'slaagde', kwam daar ook materiële schade bij. "Een ruit is gesneuveld, er zitten scheuren in de muur en een meubelstuk is verpest. Er wordt niets geregeld, dat is wat mij dwarszit. De verzekeraar zegt doodleuk niets te vergoeden en van de eigenaren van de pinautomaten heb ik niets gehoord. Niemand belt om te vragen hoe het met me gaat."

  Onze hele voorruit ligt aan diggelen.

  Ondernemer Rob Lamers

  Ondernemer Rob Lamers, die een brillenzaak heeft in Zundert, zit met hetzelfde probleem. Hij werd afgelopen week de dupe van een plofkraak een paar meter verderop. "Onze hele voorruit ligt aan diggelen", zegt Lamers.

  Het was de tweede keer in een paar maanden in de Molenstraat in Zundert. Met een pinautomaat naast de deur was Lamers al bang dat hem zoiets zou overkomen. Hij had daarom speciaal veiligheidsglas laten zetten, waardoor het nu met de schade relatief meevalt.

  "Het is een mooie ster, want het is veiligheidsglas, dus dat blijft wel aan elkaar hangen." Ook zijn de kozijnen wat ontzet en is de muren een beetje gescheurd.

  De plofkraak in Zundert SQ VISION

  De verzekeraar van de winkeleigenaar gaf niet thuis, en bevestigt aan de NOS dat plofkraken nooit worden vergoed. Lamers: "Er staat ergens dat de schade altijd wordt gedekt, behalve bij een ontploffing."

  Ook de verhuurder van het pand dat hij huurt, wil niet voor de kosten opdraaien. "De verhuurder doet allerlei dingen, behalve als het van buitenaf aangebrachte schade is. Dus ik voel aan m'n water dat ik zelf opdraai voor de schade."

  Lamers' buurman heeft meer schade. Hij heeft een cafetaria die direct grenst aan het pand van de plofkraak. Zijn ruiten en lichtbak zijn verwoest. Tijd voor een interview heeft hij door al het gedoe niet, maar hij laat de NOS wel weten dat hij alle schade vergoed krijgt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 november 2014 @ 07:20
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, de overheid sluit met de REGIOBANK (SNS) een deal voor het behoud van pinautomaten in dunbevolkte gebieden, steeds meer bankfilialen maar ook zelfs pinautomaten verdwijnen uit veel dorpen? Dat nu is geen goede ontwikkeling en komt 'men kennelijk achter'? Heeft u een pinautomaat, tenminste één nog in uw dorp?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3796945/2014/11/24/Overheid-sluit-deal-voor-behoud-pinautomaten.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:43:59
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 27 mei 2014 @ 07:06
  #1

  Goedemorgen, er komt toch een proef met GELD- PINAUTOMATEN in dorpen, in kleine dorpen en leefgemeenschapen verdwenen steeds meer pin-automaten van de banken. Dit wordt nu kennelijk onderkent, dat dit onwenselijk is voor met name veel ouderen ook. Goede zaak als deze weer terugkomen?

  Zie art. uit De Telegraaf (bron)

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22669334/__Proef_met_dorpsgeldautomaten_kan_doorgaan__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2019-11-29 00:30:07
  handtekeningafbeelding