Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1749 keer bekeken

STUDIE FINANCIERING, STUDIE ADVIEZEN, STUDENTEN

  • zaterdag 04 september 2021 @ 08:19
    #11

    Goedemorgen, ONTGROENINGEN?? AMSTERDAMSE STUDENTENVERENIGING STOPT NA G E W E L D S I N C I D E N T E N -  PER DIRECT HIERMEDE. Het is de tijd weer daarvoor, nieuwe studiejaar. MAAR: DE ZOVEELSTE KEER, eerder al in andere jaren o.a. GRONINGEN en elders ook bij dit soort 'rituelen', zwaar achterhaald nu anno 2021 en niet alleen mensonwaardig, ook volstrekt onnodig en uitermate discriminerend. Nog buiten de vele geweldsincidenten de afgelopen decennia en/of eerder al vele malen....ooit zelfs ook de DOOD tengevolgen hebbend, en ook in Belgie enkele jaren geleden, zie club http://europese-unie.clubs.nl/ / forum / Belgie.... 

    WE, de 'Homo sapiens' moet direct stoppen hiermede met dit uitermate primitieve mensgedrag, of 'beestenboel'...??? Bovendien degenen die dit ondergaan en ook UITVOEREN, oudere jaars- ()...worden later veelal DIEGENEN DIE HET VOOR HET ZEGGEN KRIJGEN in de maatschappij, DE POLITIEK, het BEDRIJFSLEVEN of anderszins hoge functies en dan vinden we het nog gek dat er ZO'N UITERMATE DISCRIMINERENDE MAATSCHAPPIJ is op Aarde?   De LEIDERS alleen al zijn in begin van hun leven, studie met iets geconfronteerd dat 'normaal' lijkt te zijn?? yesDISCRIMINATIE, UITSLUITING EN G E W E L D , vernederingen.... en ga maar door b.v.: 'Mensonterend, slapen in een kelder waarin is gepoept'

    'ÓNTGROENEN' IS NIET NORMAAL MENSELIJK GEDRAG.... dus STOPPEN in het geheel hiermede..??? (boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... en nog  veel meer daarover, leest u zelf, zie clubhome o.a.) 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    AANVULLING dd 9-9-21: 'Gewoon doorgaan'....??? 

    "Machtsverhoudingen en groepsdynamieken zullen altijd een gevaarlijke cocktail blijven"

    Liesbeth Mann, docent en onderzoeker Universiteit van Amsterdam

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:45 • AANGEPAST GISTEREN, 18:24

    Amsterdams studentencorps staakt ontgroening na geweldsincidenten

    De sociëteit van het Amsterdamsch Studenten Corps ANP

    Het Amsterdamsch Studenten Corps (ASC) staakt per direct de kennismakingsactiviteiten na meldingen van geweldsincidenten deze week bij ontgroeningen. Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk.

    "We zijn hiervan geschrokken", zegt een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam over het nieuws. "Volgende week gaan we met het corpsbestuur om de tafel en sancties worden niet uitgesloten."

    De UvA bevestigt dat het corps vanmiddag een aantal geweldsincidenten heeft doorgegeven. "Dit soort incidenten horen gelijk bij ons gemeld te worden, maar het lijkt erop dat dit te laat is gedaan", zegt een UvA-woordvoerder.

    'Meerdere gewonden'

    Volgens de Volkskrant zijn meerdere studenten gewond geraakt bij ontgroeningen deze week. De krant baseert zich op anonieme bronnen. De politie zegt dat nog te veel details ontbreken om te kunnen achterhalen of, en zo ja hoeveel gewonden er zijn gevallen.

    Een ASC-woordvoerder bevestigt tegenover de NOS dat de kennismakingsactiviteiten zijn geschrapt en zegt dat een uitgebreide reactie later volgt.

    Herhaaldelijk verbetering beloofd

    De krant schrijft op basis van een persverklaring van het corpsbestuur: "Op studentenverenigingen is geen enkele plaats voor geweld of intimidatie. Helaas hebben wij wel een aantal meldingen over incidenten ontvangen. Dat is volstrekt onacceptabel", wordt rector Jack G. Koopman geciteerd.

    Het corps is vaker in opspraak gekomen vanwege grensoverschrijdende ontgroeningsrituelen. In 2016 belandden drie studenten in het ziekenhuis na zulke incidenten. Hoewel er herhaaldelijk verbetering is beloofd, raakten in 2019 twee nieuwe leden onderkoeld bij de ontgroening in een dispuut, schrijft de Volkskrant.

    Met 2700 leden en 35 disputen is het ASC de grootste studentenvereniging van Nederland.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2021-09-09 09:17:15
    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 14 februari 2020 @ 01:11
    #10
    reactie op (#9) herman_dad

    Goedemorgen. STUDIEADVIEZEN verder onderwijs: ÉÉNDERDE LEERLINGEN kiest uiteindelijk, of kómt uiteindelijk terecht ineen andere studierichting dan het oorspronkelijke advies was. 

    Schooladviezen: bekijk hier de verschillen per school

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS/JEROEN VAN EIJNDHOVEN

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:04

    Een derde van scholieren na drie jaar op ander niveau dan schooladvies

    • Winny de Jong en Laura Steenbeeke 

      Redactie Binnenland

    Spannende dagen voor achtstegroepers: rond deze tijd krijgen zij hun advies voor de middelbare school. Een belangrijk moment, al is zo'n schooladvies niet in beton gegoten. Vorig schooljaar zat een op de drie derdeklassers op een ander niveau dan de basisschool geadviseerd had. Dat blijkt uit een analyse van de NOS.

    Zo zat ruim een kwart van de leerlingen op een hoger niveau dan hen in eerste instantie is geadviseerd. Een op de tien zat juist op een lager niveau. De meerderheid, zo'n 65 procent, zat op het niveau van het schooladvies.

    De data zijn afkomstig van 'Scholen op de Kaart', een site waar scholen informatie delen. Het gaat om leerlingen van meer dan 1242 vestigingen van middelbare scholen die in het schooljaar 2018 - 2019 in de derde klas zaten.

    Op het Arentheem College Titus Brandsma in Velp kregen veel leerlingen een lager schooladvies, blijkt uit deze reportage:

    2:02 Volume 0%

    Zie video in oorspronkelijke artikel

    Veel leerlingen na advies naar ander schoolniveau: is groep 8 te vroeg om te kiezen?

    Dat een derde van de leerlingen boven of onder het basisschooladvies scoort, hoeft niet te betekenen dat het advies destijds verkeerd was. "De eerste drie jaar van de middelbare school kan een leerling nog flinke stappen maken", legt onderwijssocioloog Sara Geven uit. "Een schooladvies kon in groep acht op dat moment best passend zijn, maar later kan blijken dat een leerling meer in zijn mars heeft."

    Bovendien zijn in deze dataset alleen de eerste adviezen meegerekend. Bij ongeveer 8 procent van de leerlingen wordt het advies na de eindtoets nog naar boven bijgesteld, omdat ze die boven verwachting hebben gemaakt.

    Een andere verklaring voor de afwijkende adviezen zijn de zogenoemde dubbeladviezen. Basisscholen adviseren leerlingen soms vmbo-(g)t/havo of havo/vwo. Leerlingen met bijvoorbeeld vmbo-(g)t/havo advies, worden geteld als 'boven schooladvies' als zij na drie jaar op het havo zitten. Zitten de scholieren in leerjaar 3 in een vmbo-(g)t klas, dan scoren zij op het niveau van het basisschooladvies.

    Onderstaande tabel laat precies zien wanneer scholieren onder, op of boven het basisschooladvies scoren:

    NOS/Harm Kersten NOS

    Het voortgezet onderwijs kent verschillende niveaus:

    • voortgezet speciaal onderwijs
    • praktijkonderwijs (PrO)
    • vmbo basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-b)
    • vmbo kader beroepsgerichte leerweg (vmbo-k)
    • vmbo (gemengd) theoretische leerweg (vmbo-(g)t)
    • havo
    • vwo

    Zelfvertrouwen

    Een verkeerd schooladvies kan gevolgen hebben voor het zelfvertrouwen van een leerling, zegt Geven. "Als je een vmbo-advies hebt gekregen en het je lukt om uiteindelijk naar de havo te gaan, kan die lage verwachting van je leraar wel altijd in je hoofd blijven zitten. Die kinderen krijgen mogelijk niet alle kansen die ze wel zouden verdienen."

    De kans op 'opstromen' of 'afstromen' hangt ook af van het opleidingsniveau van de ouders. Leerlingen met hoog opgeleide ouders stromen vaker op, en leerlingen met laag opgeleide ouders stromen vaker af, volgens de onderwijsinspectie.

    Brede brugklas

    Er zijn op dit moment meer initiatieven om schooladviezen passender te maken. Zo stijgt het aantal zogenoemdtienerscholen, waar de keuze voor een niveau wordt uitgesteld tot 15 jaar. Ook zijn er brede brugklassen waar kinderen binnen één klas verschillende niveaus doen. Na een of meerdere jaren in deze brugklas wordt bepaald welk niveau het kind uiteindelijk gaat doen.

    Uit de data-analyse blijkt dat het hoogste percentage (66,6 procent) leerlingen dat boven het schooladvies zit in het derde leerjaar in een zogenoemde 'brugklas' zit. Vaak wordt hiermee een gemengde of brede brugklas bedoeld. Dat twee derde van de leerlingen opstroomt, is opvallend veel: het vwo (35,1 procent) en vmbo-k (31,7 procent) volgen op grote afstand.

    Op niveau

    Zowel in het praktijkonderwijs als op het vmbo-basis zitten de meeste leerlingen direct op de juiste plek; vrijwel alle leerlingen zitten daar op het niveau van hun basisschooladvies. Omdat het vwo het hoogste schoolniveau is, zitten daar vanzelfsprekend geen leerlingen onder hun basisschooladvies. Aan de andere kant van het spectrum is dat niet zo: op het vmbo-b en in het praktijkonderwijs zijn lage percentages 'opstromers', leerlingen die boven hun basisschooladvies zitten.

    Bekijk in de grafiek het gemiddeld percentage leerlingen dat onder, op of boven het schooladvies scoort per niveau:

    NOS

    Discussie over selectiemoment

    Er is al langer discussie over het moment waarop leerlingen een keuze moeten maken voor een schoolniveau. Zo pleitten onderwijsorganisaties zoals de PO-Raad, de VO-Raad en het LAKS er vorige maand voor dat leraren pas na de derde klas een definitief schooladvies geven aan kinderen.

    Zo wil de PO-Raad, belangenbehartiger van basisschoolbesturen, het liefst dat kinderen pas als ze 15 zijn, kiezen uit twee leerwegen: een theoretische en een praktische. "Nu duwen we kinderen op hun twaalfde als een sjoelsteen in een vakje."

    Verantwoording

    Voor deze analyse zijn data van Scholen op de Kaart gebruikt. Scholen op de Kaart corrigeert de data, in tegenstelling tot de onderwijsinspectie, niet op individueel niveau. Dat komt omdat Scholen op de Kaart niet per individuele leerling naar de data mag kijken.

    De gegevens van Scholen op de Kaart komen daarom niet één op één overeen met de data van de onderwijsinspectie. Wel corresponderen de gegevens met de trends die de onderwijsinspectie de afgelopen jaren signaleert. Ook laat de VO-raad, mede-initiatiefnemer van de website, weten dat klassen die als 'brugklas' op de site staan, niet altijd daadwerkelijk gemengde brugklassen zijn.

    Verder worden sommige leerlingen buiten beschouwing gelaten, zoals leerlingen die uit het buitenland komen of leerlingen waarvan geen basisschooladvies bekend is. Hier meerinformatie over de schooladvies en plaatsing indicator van Scholen op de Kaart.

    Het schooladvies dat Scholen op de Kaart hanteert is het advies dat de school geeft, voordat de eindtoets is afgenomen.

    Steeds meer leerlingen krijgen een dubbeladvies. Basisscholen geven zo'n advies omdat er twijfel bestaat over het precieze niveau van de betreffende leerling. Daarom kiest de redactie ervoor om leerlingen die in jaar drie op de middelbare school op het hoogste niveau van hun dubbeladvies zitten, mee te rekenen bij de leerlingen die boven het geadviseerd niveau scoren.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 04 september 2019 @ 01:04
    #9
    reactie op (#8) catootje

    Goedemorgen, EN NOG EEN absurd politiek BERICHT: LEENSTELSEL STUDENTEN OP DE SCHOP wil de politiek DIE DAT ZELF ENIGE TIJD GELEDEN wettelijk heeft ingesteld. In een andere samenstelling van partijen en dat werkt dus niet, nu dus weer veranderen, 'terug naar af' De 'basisbeurs' weer terug...maar voorlopig niet. Zie ook opmerking bij andere net geplaatste artikel over 'ARMOEDE NEEMT AF'...??? Etc... POLITIEK, HET INSTITUUT..??yes

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Politieke steun leenstelsel op dieptepunt, 'maar wéér omgooien onverstandig'

    Studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam ANP

     VANDAAG, 16:33

    BINNENLANDPOLITIEK

    "De belangrijkste onderwijshervorming in dertig jaar", zo kondigde toenmalig minister van Onderwijs Jet Bussemaker de invoering van het leenstelsel in 2015 aan. Daarmee moest de kwaliteit van het onderwijs worden verbeterd. "Het is dus geen bezuiniging", benadrukte de minister.

    Maar na vier jaar staat het leenstelsel meer dan ooit onder druk: naGroenLinks keerde ook de PvdA zich er vandaag van af. Daarmee zijn twee van de vier ondertekenaars van de onderwijshervorming afgehaakt. Alleen VVD en D66 staan er nog achter.

    Het leenstelsel voor nieuwe studenten op het hbo en de universiteit werd in het regeerakkoord van 2012 tussen VVD en PvdA vastgelegd. Het kwam er met steun van de toenmalige oppositiepartijen D66 en GroenLinks in de Eerste Kamer, op voorwaarde dat het onderwijs met het bespaarde geld zou worden verbeterd en dat ook de ov-jaarkaart ongemoeid zou worden gelaten.

    "Het leenstelsel is een oude wens van de PvdA", zegt Pieter Slaman, onderwijs- en beleidshistoricus aan de Universiteit Leiden. "Al in de jaren 70 werd er gezegd dat een basisbeurs de rijke mensen bevoordeelde, omdat studenten vooral uit de hogere inkomensgroepen kwamen." In 2007 pleitte toenmalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) ook voor het afschaffen van de basisbeurs, om zo hogere lerarensalarissen te kunnen financieren.

    Pas in 2015 kwam het leenstelsel erdoor in de Eerste en Tweede Kamer. "De slager moet niet meebetalen aan de studie van de advocaat", was het argument dat de PvdA naar voren bracht.

    Kwaliteit onderwijs

    In 2015, een periode van grote bezuinigingen onder het kabinet-Rutte II, werd het leenstelsel nadrukkelijk niet als bezuinigingsmaatregel gepresenteerd, maar als een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. "Daar is te weinig van terechtgekomen", zegt Slaman nu. "Met geld dat werd bespaard zijn vooral personele zaken opgelost. Als we de universiteiten mogen geloven zijn er nu niet meer docenten op het aantal studenten."

    De Sociaal-Economische Raad (SER) stelde vorige week in een rapport dat jongeren tussen de 18 en 35 jaar minder snel zelfstandig worden dan voorheen: ze kopen minder snel een huis, starten later met een gezin en het opbouwen van pensioen. Volgens SER-voorzitter Mariëtte Hamer speelt het hebben van een studieschuld daarbij een rol. Ze pleitte voor een evaluatie van het leenstelsel. "Wat betekent het voor het krijgen van een baan? Wat betekent het voor je psychische gestel dat je een schuld opbouwt?"

    Het kopen van een huis is moeilijker met een schuld. Een studieschuld wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), maar vorig jaar werd duidelijk dat het hebben van een studieschuld wel degelijk van invloed is op de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

    Ook leidt het leenstelsel tot andere belemmeringen: zo is het aantal studenten dat op kamers gaat sinds de invoering van het stelsel sterk gedaald.

    Eind vorig was de gemiddelde studieschuld van studenten zo'n 13.000 euro. Volgens het CPB zal dat door de invoering van het leenstelsel stijgen naar minimaal 21.000 euro.

    Zitten er ook voordelen aan het leenstelsel? Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het geld dat door de kostenbesparingen blijft liggen? Volgens het ministeriekrijgen hogescholen en universiteiten dit jaar 184 miljoen euro te besteden aan plannen die het onderwijs moeten verbeteren. Dat bedrag loopt op tot 550 miljoen euro in 2024.

    Moeten we niet nog wat geduld hebben om de vruchten te plukken van het leenstelsel? "Dat zou kunnen, maar de beloofde bedragen voor investeringen in het onderwijs zijn veel lager uitgevallen. Het is heel onduidelijk wat er precies met het geld gaat gebeuren", zegt Slaman. "Een groot deel gaat naar reguliere kostenstijgingen, zoals salariskosten, inflatie, groei door de studentbevolking."

    Partijen haken af

    Hoe de balans ook uitslaat, politiek is de steun voor het leenstelsel op een dieptepunt beland. Coalitiepartijen CDA en ChristenUnie waren altijd al tegen, maar beloofden steun aan VVD en D66 in het huidige regeerakkoord. In maart maakte de partijen toch een statement: de studielening moest in een volgende kabinetsperiode worden afgeschaft. "Het leidt tot extra stress bij studenten", zei toenmalig CDA-leider Buma. "Ik hoop oprecht dat het leenstelsel zijn langste tijd heeft gehad", zei CU-voorman Segers, die die woorden vandaag herhaalde.

    Ook GroenLinks, in 2015 nog voorstander, sprak zich eerder dit jaar uit tegen het leenstelsel. Ook die partij wees op toegenomen studiestress en leenangst. Verder zou er weinig terechtgekomen zijn van de beloofde kwaliteitsimpuls voor het onderwijs.

    En nu dus ook de PvdA. De partij vindt dat de basisbeurs in deze "stressvolle tijd" beter is voor de zekerheid van studenten. "De afgelopen decennia is de PvdA heen en weer gegaan tussen die twee argumenten", zegt Slaman. "Het verhaal van de slager die niet moet meebetalen aan de opleiding van de advocaat, en het verhaal over de financiële zelfontplooiing van jongeren."

    Wat nu?

    Minister van Onderwijs Van Engelshoven (D66) zegt het leenstelsel te gaan evalueren. Dat zou toch al gebeuren na vier jaar. Afhankelijk van de uitkomsten zal er naar mogelijke aanpassingen worden gekeken. Ze is geen voorstander van het opnieuw omgooien van het stelsel, omdat dat weer veel geld zal kosten. Coalitiepartners CDA en CU zijn met het leenstelsel akkoord gegaan in het regeringsakkoord en zullen wachten tot een volgende kabinetsperiode.

    Dat is verstandig, zegt Slaman. "Voor de continuïteit en voor de financiële zekerheid van studenten zou het slecht zijn de boel wéér om te gooien." Ongeacht of je voor- of tegenstander bent een leenstelsel, zou de overheid één betrouwbare lijn moeten uitzetten, betoogt hij.

    "Ik zou nu even van het leenstelsel afblijven. Zorg dat je de knelpunten zo snel mogelijk oplost: studenten die niet meer op kamers gaan, moeilijkheden bij het kopen van een huis door schulden, een lage rentestand en lange looptijd waardoor de staat veel moet bijleggen en te weinig investeringen in de kwaliteit van het onderwijs."

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel: 

     

     

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 23 februari 2016 @ 17:36
    #8
    reactie op (#7) herman_dad

    goedenavond, gewoon het geld terug laten betalen, en anders maar onbetaald werk laten doen

    Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
  • maandag 22 februari 2016 @ 00:25
    #7
    reactie op (#6) herman_dad

    Goedemorgen, update Een groep studenten in het mbo maakt misbruik van studiefinanciering. Dat constateert de gemeente Rotterdam. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker laat uitzoeken hoe groot deze groep is.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4249089/2016/02/21/Groep-mbo-studenten-misbruikt-studiefinanciering.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2012/Onderwijs/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

    handtekeningafbeelding
  • maandag 24 augustus 2015 @ 07:05
    #6
    reactie op (#5) catootje

    Goedemorgen, toch blijkt ook weer, door de hoge studiekosten veel schulden bij oud-studenten die deze niet (meer) kunnen aflossen? Overigens ook voor hen BELANGRIJK: andere forumtopic hier over Incassobureaus/deurwaarders...! - http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum/topic/1872844_deurwaarders-en-oa-incassobureaus-onrechtmatig?p=1#r34219184 -

    Ruim een op de vijf oud-studenten die een studieschuld moet afbetalen, heeft een betalingsachterstand. Van die wanbetalers krijgt twee derde met een deurwaarder te maken. Voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die de studieleningen verstrekt, zijn 32.000 studenten die geld leenden onvindbaar. Zij moeten in totaal 88 miljoen euro terugbetalen.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4127827/2015/08/23/Een-op-vijf-oud-studenten-wanbetaler.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

    Gewijzigd op 2016-02-22 00:18:19
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 29 juli 2015 @ 11:49
    #5
    reactie op (#4) herman_dad

    goeden middag, nog veel harder aanpakken deze lui, want daardoor moeten de goeden dus weer onder de slechten lijden

    Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
  • woensdag 29 juli 2015 @ 06:50
    #4
    reactie op (#3) herman_dad

    Goedemorgen, FRAUDE: jezelf als thuiswonende student op een ander adres inschrijven, zodat je tóch die hogere studiebeurs kan ontvangen voor uitwonende studenten. Handig, als je net te weinig geld hebt om op vakantie te gaan. Maar het is fraude en het gebeurt volgens DUO vaak genoeg. In 2012 en 2013 betrapte de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bijna 3400 studenten die fraude hebben gepleegd met hun studiefinanciering.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4109578/2015/07/28/Duizenden-studenten-fraudeerden-met-studiebeurs.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

    Gewijzigd op 2018-05-30 06:37:51
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 21 januari 2015 @ 07:34
    #3
    reactie op (#2) niet-meer-in-gebruik

    Goedemorgen, het nieuwe LEENSTELSEL voor studenten is ook door de 1e Kamer aangenomen en wat veranderd er voor hen? Waarschijnlijk weer een aantal grote financiele risico's voor hen o.a.? Heeft u of denkt u hiermee ook ervaringen te krijgen?

    Zie art. uit AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3833741/2015/01/20/Wat-verandert-er-door-het-leenstelstel.dhtml -

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/2012/Onderwijs/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

    Gewijzigd op 2016-02-22 00:21:02
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 29 mei 2014 @ 19:34
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Ja ik erger mij dood  aan dit soort onder werpen ..
    Wie betaalde mijn opleiding ? Met bijna  17 jaar  van school af en kon aan het werk .
    Werd wel effen geacht mijn montuur diploma te halen via de streek school . En toen ik 18 werd , werd ik geacht mijn rijbewijs te halen . En zo gaat dat nog voor die wie de techniek in willen . 230 gulden in de maand had ik als lering montuur , over dag aan het werk een dag in de week naar school .  In de avond uren LEREN !! Niet feesten !! Op mijn zelf gaan wonen … waar van ?? Uit gaan ?? waar van ??  Reiskosten vergoeding was er wel voor woon werk verkeer maar daar reed mijn brommer niet elke dag 15 km heen en , en 15 km terug . En een keer in de week naar stad … mocht ik zelf betalen . Moest geld lenen van mijn ouders om mijn school geld en boeken te betalen .

    Maar als je BV arts wil worden mogen de belasting betalers daar wel aan mee betalen ??
    Die voor max een 1600 in de maand aan het werk moeten hebben zelf hun op leiding betaald . Die zo wie zo het dubbele gaan verdienen mag dat betaal krijgen ? En ja de studenten ze hebben het al zo krap .. kan je voor al zien als ik eens door onze studenten stad loop  .Daar vloeit de drank blijk baar gratis uit de kraan .

    Een discriminatie van arm rijk ??  Dat is er nu ook … of dacht men echt dat men met die 280 euro in de maand uit wonende kan zijn en je op leiding kan betalen .  Enige wat straks ander gaat is dat wij niet meer hoeven mee betalen om de kinderen van de rijken naar school te  sturen .