Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1457 keer bekeken

Qbuzz

 • zondag 13 juli 2014 @ 13:50
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Dat wij Nederlanders erg mopperen kunnen dat is een fijt ja  ..
  Een winkelketen had ooit een onder zoek …. Men vroeg de mensen voor de kassa hoe lang wacht u al ? als ze langer als een minuut moesten wacht beweerde men al dat men al 10 minuten stonden te wachten . Als ze 10 minuten in de rij stonden te wachte riep 90% al wel een half uur

 • zondag 13 juli 2014 @ 07:11
  #8
  reactie op (#7) niet-meer-in-gebruik

  Goedemorgen, nog meer 'busnieuws' ditmaal uit Rotterdam waar de RET een hoge boete krijgt voor te vroeg vertrokken bussen. En dan moet de boete voor te laat rijdende bussen nog komen? Is dit een oplossing voor het ook landelijke vervoersprobleem, mogelijk ook voor Qbuzz? Vroeger reden bussen en trams toch ook lang niet altijd op tijd? En toen mopperden wel velen maar leken het ook te aanvaarden als een soort overmacht, wat het in die zin soms ook wel is of kán zijn (ongevallen b.v.)voor vervoerders?

  Zie art. uit AD (Bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3688446/2014/07/12/Bussen-vertrekken-te-vroeg-hoge-boete-RET.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-02-28 07:21:59
  handtekeningafbeelding
 • maandag 07 juli 2014 @ 10:50
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Ik weet nog dat ik mijn rijbewijs haalde en daarna dor ging voor vracht auto rijbewijs .
  Daarna kon ik nog een rijbewijs halen voor een bus  . Dat laatste word nu gedaan door Qbuzz zelf . En ook het Examen word interen geregeld .  En met aller respect dat is te zien op de weg . Van een aspirant Qbuzz chauffeur weet ik dat hun geleerd word door te drukken  . Hen word geleerd hoe ze fietsers aan de kant kunne krijgen en geen voor rang verlenen . Erg in het nieuws is hier nu een rolstoelgebruiker uit Australië . De heeft de Qbuzz chauffeur laten staan en ook nog eens  een zeer intimiderende houding  getoond jegens de rolstoel gebruiker en zijn mede reizigers .

  Die chauffeur is nu met  verplichte vakantie gestuurd . En dat is toch wel vreemd .
  Als ik zwaar de fout in ging kon ik wel met onbetaald verlof worde gestuurd of ontslag .
  Maar met vakantie ? … De man heeft voor velen dan ook gehandeld zo als het hem geleerd is want ze hebben geen tijd om een rolstoeler  me te nemen .  De vroeger Gado zag je nog wel eens  een paar minuten stil staan bij een halte omdat ze te vroeg waren , Dat zie je Qbuzz niet meer doen .

  Hoe vaak ik wel niet achter een Qbuzz aan rijd  en netjes 50 aan houd .
  Maar de bus loopt mij dan ver ver uit . Zie ze met de zelfde snelheid voor een school lang vliegen . Kindertjes staan langs de kant te wachten . Je krijgt toch zin om zo iemand voor zijn bakkes te slaan . Ik heb de maatschappij al een paar keer uit genodigd hier te komen kijken op de spit uren .  Dan kunnen ze met schaamrood om de kaken zien wat hun personeel uit vreet  . Maar boeit ze niet . Ja ze reden te max toegelaten snelheid op de traject . En dat liegen ze dat ze barsten . Als ik tegen de 70 moet rijden on ze bij te houden .. dan rijden ze te hard ! punt uit !  . we wachten ook op een zwaar ongeluk . ze hebben goed geleerd op te passen en in te schatten wat nog net kan maar gaat en net niet goed . Maar dat wel met grootte gevolgen .

 • maandag 07 juli 2014 @ 07:15
  #6
  reactie op (#5) niet-meer-in-gebruik

  Goedemorgen, nee zeker geen chauffeur, ik had alleen de afgelopen dagen een nieuwsitem gezien over een vervoersmaatschappij (bussen) waarin reizigers veel klachten hebben, misschien wel over dezelfde Qbuzz maar daar had ik nog niet direct op gelet. En een gelede bus is een bus met een 'harmonica' in het midden, dus een tweedelige (verlengde) bus en daar moet je veel ervaring in hebben, denk ik, om mee te rijden en dat hadden deze chauffeurs kennelijk niet?  Onverantwoord van deze vervoerder om deze chauffeurs er dan mee te laten rijden.

  Ik vond wel nog dit artikel over Qbuzz:

  http://ovnieuwsuitgroningen.wordpress.com/2013/07/03/ov-bureau-negeert-kritiek-nieuwe-busdienstregeling/

   

  Gewijzigd op 2018-02-28 07:21:09
  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 juli 2014 @ 11:12
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Op de Groningse  site dat ben ik ook .  Stond er ook al eens eerder toen ik ook van de weg werd gerost . Moet effen zoeken wat een  GELEDE BUS is  had geen idee dat men die zo noemt . Maar jij bent zelf  chauffeur begrijp ik hier uit ?

 • zondag 06 juli 2014 @ 06:58
  #4
  reactie op (#3) niet-meer-in-gebruik

  Goedemorgen, dank voor het plaatsen, het is een consumentenprobleem met QBuzz als ik dit lees. Ik heb het even naar deze rubriek verplaatst, mogelijk komen er nu nog meer mensen, meldingen die op hetzelfde probleem of andere problemen daarmee zijn gestuit? Volgens mij is er ook al iets over gezegd op de Groningen Club? Zag gisteren ook nog een item op 'een journaal' dacht RTL over mensen die problemen hebben met een busvervoersmij, weet niet meer welke, maar de buschauffeurs daarvan moesten door de PASSAGIERS de weg soms worden gewezen, 102.gifbovendien een keer 'beste mensen, hoop dat het gaat, IK RIJ VANDAAG VOOR HET EERST MET EEN GELEDE BUS'?? 104.gif(Een huilende chauffeur bijna?) Wie heeft van dergelijk ervaringen of anderszins?


    

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 juli 2014 @ 19:31
  #3
  reactie op (#2) Gotspe

  Ik was er van overtuigd dat het bij Waarschuwingen tegen (-?) zou komen ...
  Geen hoe ik dat hier kreeg

 • zaterdag 05 juli 2014 @ 12:57
  #2
  reactie op (#1) niet-meer-in-gebruik

  Goede middag. Een heel verhaal? Ik zal dat later wel eens goed doorlezen, volgens mij is dit op eerste gezicht meer consumenten nieuws of  daaraan verwant? Dan zal het wel verplaatst worden door Herman? Maar ik heb nu even geen tijd. Voor allen nog een goed weekeinde en vanavond veel plezier.

 • zaterdag 05 juli 2014 @ 11:41
  #1

  Ik gok maar dat het ik het hier goed plaats .

  Ik ben van de week begonnen met een soort en met van kruistocht tegen de Qbuzz vervoersmaatschappij .  Dat staat geheel los van het verhaal rond om de gehandicapte man die men niet mee wou nemen . Maar direct naar de komst van Qbuzz als vervoersmaatschappij  had ik een zeer onaangename  aanvaring met deze maatschappij . Ik werd zo van de weg af gedrukt omdat de chauffeur moest uit wijken voor een tegen ligger . Op een punt waar het dus echt niet kan werd ik op mijn brommertje in gehaald . Kon een val voor komen door voet op de grond te zetten die ik daar mee lelijk bezeerde . Gaf een klap op de bus  MAAR zonder ook maar vaart te minderen  reed de bus door .  

  Ik heb contact gezocht met Qbuzz en antwoord staat me als de dag van gisteren bij . Men had er niet harder gereden als 50  … en de chauffeurs stond onder tijdsdruk . Men kon der weinig meedoen . Een jaar tot 2 jaar later op zelfde punt nadere  ons van achter een Qbuzz . Dat punt is berucht een flauwe bocht waar nooit wat gebuurde dus moest het veilige gemaakt worden omdat er te hard geweren werd .  Resultaat .. men rijd er nog net zo hard maar gebuut er regelmatig een ongeluk en elke  dag wel een bijna ongeluk . Het is er veel te smal geworden . Standaard fietsen wij daar achter elkaar .. beter was met 4 man naaste elkaar zo dat men echt niet in gaat halen .  MAAR ja  ook dat zal een Qbuzz niet tegen houden . Ik roep nog naar mijn eege "pas  op" daar heb je weer zo een wegpiraat . Want Qbuzz was al snel beroemd en berucht al hier . En ja hoor de GEK haalt in en weer een tegen ligger die je niet ziet aan komen .. En we worden zo weer de stoep op gerost . Die gelukkig dan op gelijkte hoogte licht op dat punt .  Weer contact gezocht weer zelfde antwoord .

  Vorig jaar word ik op mijn brommer  een 150 meter veder op ingehaald  door weer een qbuzz . Weer op een plek waar het smaller is gemaakt en je met een bus NIKS kan in halen . Maar voor Qbuzz ben je niets .. dus die haalt in . Ook daar heeft men het voor uit ziende blik gehad en is de stoep gelijkvloers . Alleen staan der wel paaltjes waar ik ternauwernood om heen kon komen . Mijn Brommer rijd 50 KM per uur  voor de wint .en ik haalde die 50 KM maar de bus liep mij in de bebouwde kom ver uit . Maar goed ook want is was erg boos en wou zo wat bloed zien . De zelfde man reed een paar week later achter mij , zat nu echter in de auto .Kon zijn bumper niet meer zien  in de acteruitrijspiegel zo dicht zat hij op mij  . Ging hem niet hard genoeg blijkbaar . Maar mag er niet harder dan 60 . Heb heel langzaam aan de auto stil gezet . En wou op die man af .. is die nou heel maal gek . Nog geen 5 meter afstand met zijn grootte bus ?  maar ja boos worden is een .. eer je slaat is verstand wel weer terug .

  Maar ze hebben status aparte want al bel je de Politie dan hoor je , dat je dat moet op lossen met Qbuzz . Dus dacht ik nu los ik dat dan ook op met Qbuzz . Maar hij  begreep het maakte  een sorry gebaar en reed zo waar stukje achter uit . Heeft nog KMs achter mij gezeten moest paar keer stoppen haalde mij weer ruimschoots in . Maar kwam niet weer op mijn bumper rijden . Deze week  naar  ik vermoed had weer de zelfde man mij  te grazen op mijn fiets . Ik kan niet een na vertellen zo ben ik geschrokken .Dacht nog nu zal die toch wel zien dat er niet in gehaald kan worden .. maar ja gas er op om te proberen der net voor langs te kunnen . tegenligger gaat op de remmen maar hij stampt door . En voor wielen zijn me net voorbij en zie dat die  indraaien mijn kant op . Volgen mij heeft hij mij nu echt ( licht ) geraakt stond weer naast de fiets maar de moordenaar reed door  . Tijdens een gesprek met mijn vrienden beschreef men mij haarfijn hoe die man er uit zag  . En hoe al die anderen er uit zagen die je geen voorrang geven . Men heeft zelfs een weddenschap lopen hoe lang het duurt eer er op nog een  berucht punt een dode valt door Qbuzz .  

  Weer belooft Qbuzz beterschap .. maar met hun kont van de stoel komen een eens te kijken hoe het hier in de hooft straat aan toe gaat …  Ik heb alles aan geschreven wat ik maar kon aan schrijven . En verzekerd dat ik het als mijn plicht beschouw mijn naaste te beschermen . Die al standaard de stoep op fietst  als ze een Bus van Qbuzz ziet naderen . Maar nog vaak versta word door een wegpiraat van deze maatschappij . En dat beschermen gaat mij ver .. word ze geraakt dan is er een grens over schreden . En is te hopen dat Politie de dader eerder heeft als ik . Maar eens  knapt er eens iets ..En komt verstand niet weer op tijd terug .  Gisteren waren we weer getuige hoe men een fietser op de stoep drukten . En scheerde hij rakelings bij ons langs . Het was niet de afstand maar de snelheid waar dat mee gebuurde .

  We wachten dan ook op het eerste slachtoffer  op de weg van Winschoten tot Veendam .
  de tijdsdruk is gewoon te  groot  . En als er op eens meer in stappen als gemiddeld is het stressen voor de chauffeurs .  En der uit lig je zo het nieuwerwetse slavenbedrijf .