Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1092 keer bekeken

ANDERE DIENSTEN, sociale diensten, BKR etc.

 • dinsdag 07 juli 2020 @ 01:28
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, BOETE VOOR BKR: ZIJ MOGEN GEEN GELD VRAGEN voor inzage van uw gegevens!!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •TECH • GISTEREN, 14:29 • AANGEPAST GISTEREN, 17:21

  Geld vragen voor inzien dossier mag niet, boete voor Bureau Krediet Registratie

  Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft 830.000 euro boete gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Volgens de privacywaakhond belemmerde het bureau mensen bij het opvragen van hun dossier. Niet eerder legde de AP zo'n hoge boete op.

  Het BKR is het niet eens met de boete. De organisatie zegt dat het zich naar eigen weten altijd aan de wet hield. "De wet stelt duidelijk dat inzage verschaffen binnen een maand verplicht is. En daar heeft het BKR altijd aan voldaan", aldus de instantie.

  28 dagen wachten

  Het BKR registreert schulden zoals leningen en betalingsachterstanden. Een negatieve notering bij het bureau kan een grote belemmering zijn bij bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek of lening.

  Wie snel zijn dossier digitaal wilde inzien, moest tot ruim een jaar geleden 5 tot 12 euro betalen, afhankelijk van de hoeveelheid details die ze wilden weten.

  Mensen die dat niet wilden, moesten tot 28 dagen wachten. In de regel was dat korter, gemiddeld 22 dagen. Wie wel betaalde had een wachttijd van een paar minuten tot maximaal een paar dagen.

  Eén keer per jaar

  Bovendien mocht gratis inzage hooguit één keer per jaar, terwijl dat onbeperkt kon voor betalende gebruikers. Dat mag niet volgens de privacywetgeving, is het oordeel van de Autoriteit Persoonsgegevens.

  "Je moet altijd snel en makkelijk te weten kunnen komen wat een organisatie aan data over jou heeft", zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. "Het gaat om jouw eigen gegevens."

  Wat BKR over jou registreert, kan grote gevolgen hebben. Als de informatie niet klopt, kun je bijvoorbeeld geen lening of hypotheek afsluiten.

  Aleid Wolfsen, Autoriteit Persoonsgegevens

  In dit geval is dat volgens hem bovendien extra belangrijk. "Wat BKR over jou registreert, kan grote gevolgen hebben. Als de informatie niet klopt, kun je bijvoorbeeld geen lening of hypotheek afsluiten, of betaal je een hogere rente", zegt Wolfsen. "Dit raakt echt miljoenen mensen."

  Als de informatie in het BKR niet klopt, moet die instantie de informatie bovendien corrigeren, stelt Wolfsen. Dat doet het BKR nu niet: mensen moeten daarvoor contact opnemen met de instantie die de schuld of betalingsachterstand heeft geregistreerd, vindt het BKR.

  "Dat is een beetje makkelijk. Als je informatie in het BKR niet klopt, dan moet het BKR dat aanpassen", zegt Wolfsen. Of het BKR op dat punt ook de wet overtreedt, heeft de autoriteit nog niet formeel onderzocht. "Maar als het bij het inzien van je gegevens al misgaat, kun je bij de rest misschien ook vraagtekens zetten."

  Het BKR laat weten het 'opmerkelijk' te vinden dat Wolfsen daar iets over zegt. "De AP heeft dit helemaal niet onderzocht. Als informatie bij Stichting BKR niet klopt, dan moet dit uiteraard worden aangepast. Dit is in ieders belang", aldus een woordvoerder.

  De hoogte van de boete kan volgens Wolfsen verklaard uit de gevolgen van de overtreding voor miljoenen mensen, maar ook door de draagkracht van het BKR.

  Gratis

  In april vorig jaar veranderde het BKR de werkwijze en werd inzage in alle gevallen gratis. Dat gebeurde nadat de Autoriteit Persoonsgegevens het bureau op de vingers tikte; toen was dat besluit nog niet openbaar. Het BKR ging in beroep, maar verloor die procedure. Wel loopt er nog een bodemprocedure over de boete.

  Dat je je eigen dossier niet gratis kon inzien, was onder meer lastig voor mensen met een betalingsachterstand, legde schuldhulpverlener Anne Ferkinghoff eerder uit aan de NOS. "Om mensen te helpen, moeten we weten hoeveel schulden ze hebben", zei ze toen. "Maar die 5 tot 12 euro hebben ze dan vaak simpelweg niet meer." De gratis inzagemogelijkheid leidde tot veel vertraging bij de hulpverlening.

  Recordboete

  De boete voor het BKR is de hoogste die de AP ooit heeft opgelegd. De vorige recordboete was in mei, voor een bedrijf dat medewerkers met een vingerafdruk liet inchecken op het werk. Dat bedrijf moet 725.000 euro betalen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 augustus 2014 @ 07:16
  #1

  Goedemorgen, de Rotterdamse Sociale Dienst, daar lijkt veel op organisatories niveau mis te zijn? Clienten vaak de dupe door de problemen hiermee, heeft u ervaringen of wetenswaardigheden daarover?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3718181/2014/08/14/Rotterdammers-in-problemen-door-gebrekkige-sociale-dienst.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-24 06:28:58
  handtekeningafbeelding