Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1968 keer bekeken

St.Maarten o.a. 'Corruptie Sint-Maarten groter dan gedacht'

  • dinsdag 16 augustus 2022 @ 08:49
    #15

    Goedemorgen, TOTAAL ONBEGRIJPELIJK DIT, AL EEN KEER EEN zwaar gewonde. WAAROM STRAND BIJ LANDINGSBAAN GRIEKSE SKIATHOS én ook op St. Maarten NIET MET EEN GROOT HEK ONBEREIKBAAR GEMAAKT, AFGEZET VOOR 'STRANDGANGERS, TOERISTEN?' Het zou een 150 meter stuk in breedte moeten zijn maar ook een paar honderd meter in zee doorlopend anders zwemmen er totale gekken nog omheen? 'Het kan gevaarlijk zijn'??? 

    Overigens ook dezelfde situatie op St. Maarten ook daar al eens een dode gevallen, hoevelen moeten er nog vallen?

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS Nieuws•Gisteren, 22:51

    Vliegtuigspotten op 'Sint Maarten van Europa' kan gevaarlijk zijn

    Het lijkt maar net goed te gaan, de landing van een Airbus A321neo van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air op het vliegveldje van het Griekse eiland Skiathos. Vlak voordat het toestel de landingsbaan bereikt, zoeft het over de hoofden van nieuwsgierige toeristen die zich voor de landingsbaan hebben opgesteld. Het vliegtuig lijkt hen op een haar na te raken. Een man doet verschrikt nog een stapje opzij als de rechtervleugel over hem heen scheert.

    Beelden van de landing zijn de afgelopen dagen massaal gedeeld. Gespeculeerd wordt dat het "de laagste landing ooit" is op het vliegveld, dat slechts één landingsbaan heeft.

    Bekijk hieronder de landing van de A321neo op Skiathos:

    0:30 Zie video in oorspronkelijke artikel

    Vliegtuigspotten op Skiathos populair onder toeristen

    Die landingsbaan strekt van kust naar kust. "Precies groot genoeg om middelgrote vliegtuigen op te laten landen", zegt Griekenland-correspondent Thijs Kettenis, die zelf ook ooit bij de spottersplek is geweest. "Het staat daarom ook wel bekend als een moeilijk vliegveld. Een Airbus heeft de volledige lengte nodig van de baan."

    Die baan begint direct achter de branding, en heeft een lengte van 1628 meter. Ter vergelijking: de gemiddelde lengte van vliegvelden in Europa is 2500 meter, 1,5 keer zo lang dus.

    'Spectaculair fenomeen'

    Vlak voordat vliegtuigen op het asfalt landen, vliegen ze nog over een autoweg. Dat is dan ook de plek waar toeristen en vliegtuigspotters samenkomen om het spektakel te bekijken.

    Het is dan ook niet voor het eerst dat dit soort beelden naar buiten komen. "Maar het blijft een spectaculair fenomeen natuurlijk."

    Het Griekse eiland wordt vanwege de laagvliegende toestellen ook wel het Sint-Maarten van Europa genoemd. Want ook op dat laatste eiland komen toeristen samen om vliegtuigen van dichtbij te spotten.

    Dat kan bij Maho Beach, een strandje dat vlak voor de landingsbaan ligt van het Prinses Juliana Vliegveld. Die baan is een stuk langer, zo'n 2300 meter.

    Ongelukken

    Hoewel spectaculair, kan het voor toeristen ook gevaarlijk zijn om zich zo dicht bij de landingsbanen te begeven. Zo zijn er op beide eilanden al ongelukken geweest.

    Het meest recente was vorige maand op Skiathos. De luchtstroom die bij het opstijgen van een vliegtuig vrijkwam was zo sterk, dat een Britse toerist omver werd geblazen. Beelden daarvan zijn door een lokale nieuwssite gedeeld. De vrouw raakte ernstig gewond, onder meer aan haar hoofd en schouder.

    Ook op Sint-Maarten komen vaak sterke luchtstromen vrij die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Een paar jaar geleden kwam een toerist uit Nieuw-Zeeland er zelfs door om het leven. Zij stond bij het hek dat Maho Beach van de startbaan scheidt, en werd weggeblazen bij het opstijgen van een vliegtuig. Daarbij viel ze met haar hoofd tegen een betonblok.

    Sla de carrousel over

    • Editorial  Mensen worden omver geblazen door de jetblasts van een vliegtuig op Maho Beach, Sint Maarten

    • Editorial  Een vliegtuig vliegt over Maho Beach op Sint Maarten

    • ANP   Badgasten kijken naar een vliegtuig dat over het strand van Maho Beach vliegt

    Daarop ontstond discussie over mogelijke maatregelen die Sint-Maarten moest nemen om gevaarlijke situaties bij het vliegveld te vermijden. Zo werd overwogen of de weg bij het strand gesloten moest worden.

    Die weg is echter nog steeds toegankelijk, net als het strandje. Het toeristenbureau van Sint-Maarten prijst Maho Beach aan als "een van de meest vermakelijke plekken" van het eiland.

    Wel staan er waarschuwingsborden bij het hek dat de weg van het vliegveld scheidt. Daarop staat de tekst "Gevaar: de luchtstroom van vertrekkende en arriverende vliegtuigen kan tot ernstig fysiek letsel leiden".

    Het vliegveld op Skiathos is net als op Sint-Maarten te bereiken via een openbare weg. "Je kunt er gewoon staan. Er zijn verder geen veiligheidsmaatregelen", zegt Kettenis. Wel staan er borden, eveneens om vliegtuigspotters te waarschuwen voor de gevaren van de luchtstromen.

    Gewijzigd op 2022-08-16 08:51:56
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 20 mei 2020 @ 02:00
    #14
    reactie op (#13) herman_dad

    Goedemorgen, UNICEF STELT IN RAPPORT DAT VEEL KINDEREN OP ST. MAARTEN SLACHTOFFER ZIJN VAN KINDERMISHANDELING. Dit mede oorzaak door rampen als de tornado´s en nu dan weer coronavirus. Hier zou´Den Haag´ moeten ingrijpen, zij het dat St.Maarten een eigen deel van het Koninkrijk is.   

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    HOLLANDSE HOOGTE

    NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 12:55

    Unicef bezorgd: 'Veel kinderen slachtoffer van geweld op Sint-Maarten'

    Op Sint-Maarten komt veel fysiek en seksueel geweld voor tegen kinderen, stelt Unicef in een rapport. De VN-kinderrechtenorganisatie maakt zich zorgen, nu veel van deze kwetsbare kinderen door de coronacrisis met hun belagers onder één dak zitten.

    Unicef sprak met bijna vijftig jongeren en honderd volwassenen op Sint-Maarten. Bijna iedereen noemde geweld tegen kinderen als een groot probleem. "Daar schrokken we wel van", zegt Marieke Roelfsema van Unicef. "Bijna alle vijftig jongeren die we spraken, op een na, zeggen dat ze slachtoffers kennen van huiselijk geweld. Of dat ze als kind zelf slachtoffer waren."

    Toename van kindermishandeling na rampen

    Roelfsema benadrukt dat het niet gaat om een representatief onderzoek. "Maar we weten dat bij rampen in het algemeen stress toeneemt en agressie ook kan toenemen. Er gebeurt natuurlijk heel veel met mensen als ze in zo'n moeilijke situatie zitten."

    Zo zag Unicef huiselijk geweld en verwaarlozing van kinderen toenemen na orkaan Irma in 2017. Daarom is Unicef toen al begonnen met het opzetten van een hulpverleningsprogramma. "We hebben ons toen vooral gericht op psychosociale hulp, dat kinderen praten over hun emoties en hoe ze zichzelf beter staande kunnen houden."

    Schande in de familie lijkt erger gevonden te worden dan misbruik zelf.

    correspondent Dick Drayer

    Correspondent Dick Drayer, die zelf op Curaçao woont, herkent het beeld dat Unicef schetst. Op de eilanden speelt volgens hem de cultuur van schaamte een grote rol. "Schande in de familie lijkt erger gevonden te worden dan het misbruik zelf."

    Ook speelt 'de macho-cultuur' mee, zegt Drayer. "En het totale gebrek aan samenwerking tussen maatschappelijke organisaties is hier een heel groot probleem."

    Er zijn de afgelopen jaren wel meer stappen gezet om het leven van kinderen op de eilanden structureel te verbeteren, zegt Drayer. Maar volgens hem zet dat nog weinig zoden aan de dijk.

    "De nadruk hier op de eilanden ligt op het geweld stoppen en niet op het aanpakken van de daders. En ik heb meegemaakt dat kinderen niet geloofd werden bij de politie en dat oudere kinderen werd verweten dat ze er zelf om hadden gevraagd."

    We zijn het actieplan nu stapje voor stapje aan het uitrollen.

    Marieke Roelfsema van Unicef

    Unicef werkt sinds orkaan Irma aan een meerjarenplan. Zo heeft de kinderrechtenorganisatie gekeken naar hoe de jeugdzorg en kinderbescherming zou kunnen worden ondersteund en hoe vaders meer kunnen worden betrokken bij de opvoeding van hun kinderen. "Dat zijn dingen die nu nog niet gebeuren, maar wel heel hard nodig zijn", zegt Roelfsema. "Daar willen we aan werken."

    Lokaal is een werkgroep opgericht waar ambtenaren van verschillende ministeries in zitten. "We hebben met elkaar een actieplan gemaakt voor de kortere en de langere termijn. Dat zijn we nu stapje voor stapje aan het uitrollen."

    In hoeverre de coronacrisis invloed heeft op toename van fysiek en seksueel geweld op Sint-Maarten, is nu nog niet met cijfers te zeggen. Roelfsema: "Daar is het nog te recent voor."

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2020-05-20 02:00:55
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 24 september 2019 @ 01:13
    #13
    reactie op (#12) herman_dad

    Goedemorgen, REGERING ST.MAARTEN VALT WEER, NEGENDE KEER IN 10 JAAR...kissHet lijkt wel op Italie waar een regering ook nooit lang standhoudt. Het lijkt er steeds meer op dat St.Maarten kennelijk onbestuurbaar is? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    Regering Sint Maarten valt voor negende keer in tien jaar.

    Een parlementariër zegt regeringssteun op uit onvrede over de wederopbouw van Sint Maarten ANP

    De regering van Sint Maarten is gevallen. Het kabinet van premier Leona Marlin-Romeo had al geen meerderheid meer na het vertrek, begin deze maand, van parlementslid Franklin Meyer en verliest nu nog twee zetels in de volksvertegenwoordiging.

    Marlin-Romeo heeft het parlement naar huis gestuurd en er komen nieuwe verkiezingen. Het is nog niet bekend wanneer die zullen zijn.

    Sint Maarten is sinds 2010 een zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk. Het is de negende keer in tien jaar dat de regering van het land valt. Het parlement heeft maar vijftien zetels, en coalities steunen vaak op een krappe meerderheid. De macht van een zetel is daardoor groot.

    De twee parlementariërs die nu hun steun hebben opgezegd, zijn Chanel Brownbill en Luc Mercelina van de United Democrats. Beiden gaan met behoud van hun zetel verder als onafhankelijk Statenlid.

    Brownbill heeft dat naar eigen zeggen besloten vanwege de "onzekerheid in het land". Mercelina vindt op zijn beurt dat er nauwelijks vooruitgang wordt geboekt in de wederopbouw van het eiland. Volgens hem is de armoede op het eiland toegenomen.

    Oud-premier

    Oud-premier William Marlin, nu in de oppositie, kondigde na de bekendmaking van het tweetal meteen een nieuwe coalitie aan. Zijn National Alliance zou een meerderheid hebben samen met Brownbill, Mercelina en de USP van Francis Richardson, die deze maand werd opgepakt op verdenking van machtsmisbruik, omkoping en valsheid in geschrifte.

    Maar doordat premier Marlin-Romeo het parlement naar huis stuurde, ging het plan van de oud-premier niet door.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • donderdag 06 september 2018 @ 00:45
    #12
    reactie op (#11) herman_dad

    Goedemorgen, 1 JAAR GELEDEN RAMP IN ANTILLEN. EU belooft ook geld voor St.Maarten dat zwaar is getroffen, hoewel officiceel geen EU lid, verbonden wel aan het Koninkrijk. Maar nog steeds geen geld beschikbaar gesteld door de EU, wel voor het Franse (EU!) gedeelte van het eiland.

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Agnes Jongerius: waar blijft EU-geld voor Sint Maarten?

    GISTEREN, 08:40

    AANGEPAST GISTEREN, 10:19

    BINNENLANDBUITENLAND

    Agnes Jongerius in het Europees Parlement ANP

    PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius wil weten waar het beloofde EU-geld voor Sint-Maarten blijft. Het is een jaar geleden dat het eiland werd getroffen door de orkaan Irma, die grote schade aanrichtte. Daarna werd internationale steun toegezegd, maar daarvan zou weinig zijn terechtgekomen.

    "Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft de eilandbewoners afgelopen jaar een belofte gedaan en die moet hij nakomen. Het belangrijkste is dat de inwoners van Sint-Maarten een veilig onderkomen hebben", zegt Jongerius.

    Het orkaanseizoen is weer begonnen en daarom moet volgens de oud-vakbondsvrouw snel worden begonnen met de wederopbouw van het eiland. Veel schade is nu nog niet hersteld.

    Nederlands hulpgeld

    Er is dit jaar al wel Nederlands hulpgeld aan Sint-Maarten betaald. Het ging om 110 miljoen euro. Dat geld was eind vorig jaar al beschikbaar, maar de Nederlandse regering had voorwaarden gesteld waaraan Sint-Maarten moest voldoen.

    Het autonome land binnen het koninkrijk moest een integriteitskamer instellen om corruptie tegen te gaan en het moest extra grensbewaking instellen. Pas na een paar maanden stemde Sint-Maarten daarmee in.

    Agnes Jongerius heeft de Europese Ombudsman gevraagd om in te grijpen en de Europese Commissie tot actie te bewegen.

    BEKIJK OOK

    Een half jaar na Irma komt het Nederlandse hulpgeld naar Sint-Maarten

    Rutte: Sint-Maarten niet klaar voor orkaanseizoen

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 25 mei 2018 @ 00:39
    #11
    reactie op (#9) herman_dad

    Goedemorgen, OM WIL ONDERZOEK NAAR MISSTANDEN IN HAVEN VAN ST.MAARTEN. De corruptie lijkt daar ook groot te zijn, feiten zijn al bekend daarover? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    OM wil onderzoek naar misstanden haven Sint-Maarten

    GISTEREN, 16:14

    BINNENLAND

    Haven van Sint-Maarten ANP

    GESCHREVEN DOOR

    Remco Andringa redacteur Politie en Justitie

    Het Openbaar Ministerie vermoedt omvangrijke corruptie en jarenlang wanbeleid in de haven van Sint-Maarten. Vandaag vraagt het OM aan de rechter om een onderzoek te gelasten naar misstanden.

    Het gaat niet om een strafzaak, maar om een civiele procedure. Die moet leiden tot meer inzicht in de gang van zaken bij het havenbedrijf.

    Het OM denkt dat er veel mis is met aanbestedingen, leningen en interne controles. Het OM zegt geen opheldering te krijgen van het havenbedrijf zelf, dat volledig in handen is van de staat. Daarom probeert justitie nu onafhankelijk onderzoek af te dwingen via het gerechtshof.

    Mogelijk is de haven door corruptie en wanbeleid in grote financiële problemen geraakt, stelt het OM. Als het havenbedrijf failliet zou gaan, heeft dat grote gevolgen voor het eiland. De haven is namelijk de belangrijkste inkomstenbron van Sint Maarten, een zelfstandig land binnen het koninkrijk.

    Fraude

    Het OM heeft meerdere aanwijzingen voor fraude in de haven. Zo loopt er een strafzaak tegen de voormalige directeur van het havenbedrijf. Hij zou hebben getekend voor valse facturen en zo bijna zeven miljoen euro achterover hebben gedrukt.

    Ook worden twee parlementsleden verdacht van belastingontduiking en het aannemen van smeergeld. Een van hen is vorige maand veroordeeld tot enkele maanden cel.

    Peperdure brug

    Het OM vermoedt ook wanbeleid bij verschillende projecten waar de haven bij betrokken was. Zo financierde het havenbedrijf in 2013 een peperdure brug op het eiland, om te zorgen voor een betere verbinding naar de haven. Het OM twijfelt aan het nut van die brug.

    Ook ging het mis met een bouwplan bij de pier, waar cruiseschepen aanleggen. De haven was miljoenen kwijt door een conflict met een projectontwikkelaar. Details over de lening die het havenbedrijf daarvoor moest afsluiten, kwamen niet op tafel.

    Dubieus is volgens het OM ook de lening bij een onbekende Panamese holding in 2009. Die holding bleek in handen van de broer van de voorzitter van de raad van commissarissen van de haven. Dat riekt naar belangenverstrengeling, meent het OM.

    Genoeg gedaan

    Het havenbedrijf vindt dat inmiddels al genoeg maatregelen zijn genomen om corruptie tegen te gaan en dat misstanden al aan de orde komen in de lopende strafzaken. Een breder onderzoek zou daarom niet nodig zijn. De haven zegt ook altijd te hebben meegewerkt met het OM.

    Vandaag wordt op Sint-Maarten de civiele zaak behandeld. Het gerechtshof zal later bepalen of er daadwerkelijk een uitgebreid onderzoek komt.

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 15 mei 2018 @ 01:03
    #10
    reactie op (#9) herman_dad

    Goedemorgen, ST.MAARTEN NIET KLAAR VOOR KOMEND ORKAANSEIZOEN? Dát verbaasd ons niets... en de daarna komende jaren, seizoenen? Toch laten we ook daar nu eens 3, 4 grote woontorens bouwen voor alle bewoners daar, zodat niemand meer om het leven komt, gewond raakt en er een enorme schade is... daklozen etc.. etc.. Zie en lees zelf eens voor ideeen weer boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...(ook voor NL en héle wereld een idee?)! 

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Rutte: Sint Maarten niet klaar voor orkaanseizoen

    VANDAAG, 00:44

    BINNENLAND

    Rutte bezocht op Sint Maarten wederopbouwprojecten ANP

    Sint Maarten is nog niet klaar voor het orkaanseizoen dat eind deze maand begint. Hij bezocht de afgelopen dagen wederopbouwprojecten op Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten die zijn opgezet nadat orkaan Irma vorig jaar een enorme ravage aanrichtte.

    Rutte zei in Met het Oog op Morgen dat Sint Maarten het nieuwe orkaanseizoen niet aan kan, omdat veel huizen nog niet gerepareerd zijn. "Ik verwacht niet dat voor het orkaanseizoen begint alle huizen zijn opgeknapt. Daarom is het nu prioriteit dat er voldoende opvangcapaciteit is voor bewoners van wie de huizen nog onvoldoende orkaanbestendig zijn. En zelfs die opvangcapaciteit is nog niet te garanderen."

    Afvalprobleem

    Een ander probleem is het afval op Sint Maarten. Rutte: "Er ligt een enorme stapel rotzooi. Alles is na de orkaan op een hoop gegooid. Bij een nieuwe orkaan kan die troep zo weer over het eiland verspreid worden met enorme gevaren voor mensen en gebouwen. Dus dat is de tweede prioriteit. Die afvalhoop moet weg voor er orkanen komen."

    De eilanden Saba en Sint Eustatius staan er beter voor. Daar is al veel gedaan om de schade te herstellen. De impact van de orkaan was er ook minder groot.

    Geld voor wederopbouw

    Dat de situatie op Sint Maarten zoveel slechter is, komt door politiek geruzie. De Nederlandse regering stelde voorwaarden aan het geven van geld voor de wederopbouw om te voorkomen dat het door corruptie op de verkeerde plek terecht zou komen. De vorige regering van Sint Maarten weigerde daarmee in te stemmen.

    Inmiddels is er wel een akkoord en gaat er geld naar Sint Maarten. Volgens Rutte is er bij de lokale bevolking veel waardering voor de Nederlandse hulp. "Men realiseert zich dat Nederland twee keer het hele jaarbudget van Sint Maarten in het eiland steekt. Dat is ook logisch, gezien de enorme puinhoop. Dat moeten we gewoon doen."

    BEKIJK OOK

    Een half jaar na Irma komt het Nederlandse hulpgeld naar Sint-Maarten

    Inwoners Sint-Maarten wachten niet op eigen overheid

    Drie maanden na apocalyps Sint-Maarten: 'Nasleep erger dan orkaan zelf'

    Deel dit artikel: 

     

     

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 18 april 2018 @ 06:34
    #9
    reactie op (#8) herman_dad

    Goedemorgen, FRAUDERENDE POLITICUS ST.MAARTEN veroordeeld voor drie maanden cel. Mogelijk komt er nog een veroordeling, zie onder de berichten.

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Frauderende parlementariër Sint-Maarten drie maanden de cel in

    VANDAAG, 04:12

    BINNENLAND

    Chanel Brownbill in het parlement op Sint-Maarten ANP

    Parlementariër Chanel Brownbill op Sint-Maarten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk. Brownbill is schuldig bevonden aan het doen van valse belastingaangiften.

    De politicus kreeg verder een werkstraf van 240 uur opgelegd. Hij heeft volgens de rechter opzettelijk onjuiste informatie verstrekt bij het invullen van de aangifte voor de inkomstenbelasting en de btw-aangifte.

    Brownbill beriep zich tijdens het proces op zijn zwijgrecht. De rechter vond het "onbegrijpelijk en onaanvaardbaar" dat hij geen verantwoording heeft afgelegd en spijt heeft betuigd.

    Fraude in de haven

    Eerder dit jaar werd in hetzelfde onderzoek een andere parlementariër van Sint-Maarten opgepakt: Frans Richardson. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en belastingfraude. De Belastingdienst zou door corruptie en fraude in de haven van Sint-Maarten zo'n drie miljoen euro zijn misgelopen.

    Vorig jaar brak Brownbill met zijn toenmalige partij, omdat premier Marlin niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden die Nederland stelde voor de wederopbouw van het land na de verwoestingen door orkaan Irma. Daarop viel de regering van Marlin.

    Brownbill werd via een andere partij bij de verkiezingen opnieuw gekozen voor het parlement.

    BEKIJK OOK

    Politicus Sint-Maarten opgepakt om fraude en corruptie

    Premier Sint-Maarten moet weg, noodhulp opgeschort

    Deel dit artikel: 

    Gewijzigd op 2018-05-20 06:43:55
    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 27 februari 2018 @ 05:53
    #8
    reactie op (#7) herman_dad

    Goedemorgen, de opkomst bij de VERKIEZINGEN op St. Maarten is vrij laag. Net als hier zien velen 'het politieke systeem' niet meer zitten? Wat moeten we er nog mee, WELKE politiek, van welke kleur of... etc. dan ook!? 

    Zie en lees het art. van NU.nl (bron)

    Dinsdag 27 februari 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Opkomst verkiezingen Sint Maarten slechts iets lager dan in 2016 

    Foto: ANP

    Gepubliceerd: 27 februari 2018 02:40

    • In tegenstelling tot wat vooraf werd gevreesd, is de opkomst maandag bij de parlementsverkiezingen op Sint Maarten niet extra laag. Uiteindelijk is 62 procent van de 22.559 kiesgerechtigden gaan stemmen.

    In de meest recente verkiezingen in 2016 was de opkomst nog 65 procent.

    Door de verwoestingen die orkaan Irma in september vorig jaar aanrichtte, zijn veel mensen van het eiland vertrokken. Veel eilandbewoners wonen ook niet meer in hun eigen huis maar op een ander adres.

    De verspreiding van de stembiljetten verliep daardoor niet vlekkeloos en gevreesd werd voor een extra lage opkomst. In de praktijk viel dat mee. De verkiezingen verliepen verder zonder incidenten.

    De stembureaus sloten op Sint-Maarten om 20.00 uur. Voor middernacht (5.00 uur Nederlandse tijd) wordt de uitslag verwacht.

    William Marlin

    Sint Maarten heeft een interim-regering nadat president William Marlin in november is afgezet.

    De regering van Marlin, een coalitie van de partijen National Alliance en USP, verloor haar steun toen deze niet akkoord ging met de voorwaarden die Nederland stelde voor 550 miljoen euro aan noodhulp. Er werd toen een motie van wantrouwen tegen Marlin ingediend.

    Marlin zelf was het niet eens met het wantrouwen in zijn regering. Hij doet weer mee aan de verkiezingen maandag.

    De wederopbouw van het eiland na orkaan Irma zal een groot aandachtspunt voor de nieuwe regering worden.

    Door: ANP/NU.nl

    Lees meer over: 

    Sint Maarten

    Gewijzigd op 2018-05-20 06:44:40
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 15 februari 2018 @ 06:09
    #7
    reactie op (#6) herman_dad

    Goedemorgen, na de enorme ramp op St.Maarten is er nu ook ee politicus opgepakt voor corruptie. Het zou voornamelijk gaan om belastingfraude in een omvangrijk onderzoek.

    Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

    Donderdag 15 februari 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Politicus Sint Maarten opgepakt voor corruptie in grootschalig onderzoek 

    Foto: ANP

    Gepubliceerd: 15 februari 2018 03:40 Laatste update: 15 februari 2018 03:40

    • Een speciaal anti-corruptieteam heeft op Sint Maarten parlementariër Frans Richardson opgepakt. Richardson is leider van de politieke partij USP, die bij de laatste verkiezingen in 2016 drie van de vijftien zetels kreeg en deelnam aan de regering van toenmalig premier William Marlin.

    De arrestatie van Richardson is onderdeel van een grootschalig onderzoek naar fraude en corruptie in de haven van het eiland, onder de naam Emerald. De eerste verdachten stonden vorige week voor de rechter. Later deze maand verschijnen ook andere verdachten voor de rechtbank. Het gaat onder meer om parlementariër Chanel Brownbill.

    De fraude in de haven gaat voornamelijk om belastingfraude. De Belastingdienst zou zo’n 6 miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 3 miljoen euro) zijn misgelopen door schimmige deals. Richardson wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen. Hij zou ook betrokken zijn bij het kopen van stemmen.

    Door: ANP

    Lees meer over: 

    Sint Maarten Misdaad

    Gewijzigd op 2018-05-20 06:45:28
    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 20 november 2015 @ 07:02
    #6
    reactie op (#5) herman_dad

    Goedemorgen, op Sint-Maarten is in de nacht van donderdag op vrijdag een nieuwe regering geïnstalleerd onder leiding van minister-president William Marlin. Twee maanden eerder nam het parlement een motie aan tegen de toenmalige regering van Marcel Gumbs, waarna er een formatieronde werd gestart.

    Zie en lees verder art. AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4191089/2015/11/20/Nieuwe-regering-geinstalleerd-in-Sint-Maarten.dhtml

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/800001360/Sint-Maarten/actua/index.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

    .

    Gewijzigd op 2018-07-02 06:27:52
    handtekeningafbeelding