Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3286 keer bekeken

VREEMDELINGEN - ASIELZOEKERSBELEID - KINDERPARDON DWALINGEN

  • zaterdag 18 juni 2022 @ 00:11
    #21
    reactie op (#19) herman_dad

    Goedemorgen, DE 'ASIELCRISIS' OPVANG vervolg: NU GEKENMERKT DOOR REGERING ALS NATIONALE CRISIS. Noodmaatregelen en crisisopvang worden dan zo geregeld dat het volgens wetten 'moet'.... Er komt een landelijk crisisorganisatieteam om de opvang van asielzoekers te verbeteren, heeft het kabinet besloten. De organisatie komt onder coördinatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te staan.

    Zie en volg vooral ook dit onderwerp in forum club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en maatschappelijk http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    OPVANGCRISIS

    NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 14:56 • AANGEPAST VANDAAG, 17:11

    Kabinet pakt vastgelopen asielopvang aan als nationale crisis

    Mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, eerder deze week ANP

    Er komt een landelijk crisisorganisatieteam om de opvang van asielzoekers te verbeteren, heeft het kabinet besloten. De organisatie komt onder coördinatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te staan.

    Er zitten onder anderen verschillende bewindspersonen in het team, onder wie de premier, de minister van Justitie en Veiligheid en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Zij komen vanavond voor het eerst bijeen.

    "We gaan kijken wat er nu moet gebeuren om te zorgen dat we die beelden niet meer zien uit Ter Apel", zei minister Yesilgöz na afloop van de ministerraad. "We willen onder hoge tijdsdruk duidelijke besluiten kunnen nemen."

    Ze hoopt op een snelle "doorbraak" en verwacht dat er de komende dagen veel contact is met provincies, gemeenten, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

    "All systems in a room, dat is de manier waarop wij in Nederland de problemen oplossen", lichtte premier Rutte toe in zijn wekelijkse persconferentie. Hij denkt dat er "bijna dagelijks" overleg zal zijn tussen de betrokkenen.

    Onmenselijke situatie

    Er is al maanden een structureel tekort aan opvangplekken. Het aanmeldcentrum in Ter Apel is overvol. Gisteren noemde het Rode Kruis de situatie daar onmenselijk. Mensen die in tenten van de hulporganisatie zijn ondergebracht, zouden onvoldoende te eten en drinken krijgen.

    Vanmorgen, voor aanvang van de ministerraad, was er al overleg met onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de veiligheidsorganisaties en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Staatssecretaris Van der Burg zei toen dat duidelijk dat is het zo niet langer gaat. "Het is duidelijk dat het COA het niet meer aankan."

    Het kabinet schrijft nu in een brief aan de Tweede Kamer dat het noodzakelijk is om vanaf vandaag "tijdelijk op hoog ambtelijk en politiek bestuurlijk niveau" te besluiten hoe de opvang en doorstroom geregeld moet worden.

    Specifiek voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen kwam er eerder dit jaar ook al een crisisaanpak. En ook na de wateroverlast in Limburg was er een tijdelijke crisisstructuur.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Lees alles over

    Opvangcrisis

    BEKIJK DE COLLECTIE

    Gewijzigd op 2022-06-19 08:49:15
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 28 april 2022 @ 00:43
    #20
    reactie op (#18) herman_dad

    Goedemorgen, NIEUWE EU VOORSTEL MAAKT HET WAT MAKKELER VOOR MENSEN BUITEN DE EU om hier werk te krijgen o.a. EEN GOEDE STAP OP WEG NAAR MENSELIJKE INTEGRATIE? En ook minder discriminatie, vreemdelingenrecht, minder werk voor overheidsorganen als politie en justitie en ga zo maatschappelijk maar door. 

    Zie en volg vooral ook dit onderwerp in forum club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en maatschappelijk http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 20:15

    EU wil met plan voor legale migratie drie vliegen in één klap slaan

    De Europese Unie gaat het makkelijker maken voor mensen van buiten de EU om hier te komen werken, staat in een nieuws werkgelegenheidsplan dat de Europese Commissie vandaag heeft gepresenteerd. Daarin wordt voorgesteld om mensen uit landen als Marokko, Egypte en Tunesië voortaan makkelijker een werkvergunning in de EU te geven. Het initiatief moet eind dit jaar van start gaan.

    De Commissie hoopt hiermee drie vliegen in één klap te slaan: de overspannen Europese arbeidsmarkt ontlasten, arbeidsmigranten beter beschermen en het vastgelopen migratiedebat in de EU vlottrekken.

    Zo is er momenteel een hoge drempel voor bedrijven om vacatures te vervullen met mensen van buiten de EU. Eerst moet een bedrijf aantonen dat niet alleen in eigen land, maar zelfs in de hele EU geen geschikte kandidaat te vinden is. Daarna volgt een complexe procedure.

    Margaritis Schinas, de Eurocommissaris met migratie in zijn portefeuille, bij de presentatie van het voorstel AFP

    De voorstellen van de Europese Commissie:

    • Zogenoemde 'talentenpartnerschappen' aangaan met derde landen. In eerste instantie gaat het om Egypte, Tunesië en Marokko. Later moeten er met meer landen afspraken worden gemaakt over legale migratie en het beperken van illegale migratie.
    • Opzetten van een talentendatabase waar de vraag van Europese werkgevers snel gekoppeld kan worden aan het aanbod van een werknemer in een land van buiten de EU.
    • Versoepeling en vereenvoudiging van aanvraagprocedures.
    • Verruiming van de mogelijkheid van een arbeidsmigrant om van baan te wisselen en binnen de EU te reizen.

    Het Nederlandse UWV verleende vorig jaar 10.000 werkvergunningen aan mensen van buiten de EU, op een totaal van 400.000 vacatures. Vacatures die open blijven staan, bijvoorbeeld in de bouw, drukken het economisch herstel of maken de economische weerbaarheid in tijden van bijvoorbeeld oorlog minder groot.

    De zogenoemde 'talentendatabase' die de Europese Commissie met andere landen wil sluiten, zou de vraag van een werkgever in bijvoorbeeld Nederland heel gericht moeten gaan koppelen aan het aanbod van een potentiële werknemer van buiten de EU.

    Eurocommissaris Johansson (Binnenlandse Zaken) benadrukte dat bij het afsluiten van die partnerschappen niet over quota gesproken zal worden. "De lidstaten bepalen uiteindelijk nog steeds hoeveel mensen ze nodig hebben en hoeveel ze toelaten", zei Johansson.

    Risico op uitbuiting verkleinen

    In het werkgelegenheidsplan gaat het ook over betere bescherming voor arbeidsmigranten. Werknemers van buiten de EU zijn nu te afhankelijk van het bedrijf dat ze laat overkomen, vindt de Commissie. Als het contract afloopt, moet de werknemer de EU verlaten. Dat werkt afhankelijkheid in de hand en daarmee het risico op uitbuiting.

    De Commissie stelt in het nieuwe plan voor dat bij beëindiging van het eerste contract de werknemer de tijd heeft om een nieuwe baan te zoeken. Dat kan dan ook in een ander EU-land zijn. Ook de verblijfsperiode wordt langer.

    'Hoop op vergemakkelijken migratiediscussie'

    Door het makkelijker te maken om migranten toe te laten die de EU nodig heeft, hoopt de Europese Commissie verder dat het aantal illegale migranten afneemt.

    Dat lijkt enigszins op het Australische model van immigratie, maar daar wil Eurocommissaris Schinas, die het migratiedossier in zijn portefeuille heeft, niets van weten: "We zijn al sinds 2020 bezig om het Europees migratiebeleid vorm te geven. Dit is daar een stap in."

    In 2020 presenteerde de EU een voorstel - het migratiepact - om alle kwesties rond de aankomst en het verblijf van migranten in de EU Europees te regelen. Sindsdien zit de discussie over met name de verdeling van migranten over lidstaten muurvast.

    Door nu afspraken te maken met landen van herkomst probeert de Commissie migratie naar de EU bij de bron af te remmen. Het verlagen van de drempel voor legale migratie past in die lijn. Schinas erkende vandaag dat het de discussie over migratie in brede zin kan vergemakkelijken.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2022-04-28 00:46:10
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 12 januari 2022 @ 00:18
    #19
    reactie op (#18) herman_dad

    Goedemorgen, DE 'ASIELCRISIS' OPVANG vervolg: VERTROUWEN IN DE POLITIEK HERSTELLEN? Gemeente POLITIEK IN DE CLINCH MET 'DEN HAAG' alleen al, de gedwonngen asielopvang voor aantal gemeenten KON NIET GAF GISTEREN OOK SCHEIDEND Staatsecretaris toe. Zie ook vorige berichten. Broekers-Knol geeft toe: vijf gemeenten dwingen tot noodopvang kon niet

    Zie en volg vooral ook dit onderwerp in forum club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en maatschappelijk http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 19:02

    Gemeenten boos na onthulling over niet-verplichte noodopvang asielzoekers

    ANP

    Gemeenten die door het Rijk zijn gedwongen om noodopvang in te stellen voor asielzoekers, reageren onaangenaam verrast op het nieuws dat er geen juridische basis blijkt te zijn om die opvang af te dwingen. Gisteren schreef toenmalig demissionair staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer dat het nu gaat om een "dringend bestuurlijk verzoek".

    In december kregen Enschede, Gorinchem, Venray en de regio Rotterdam van het Rijk te horen dat ze noodopvang voor asielzoekers moesten verzorgen. Broekers-Knol gebruikte daar toen de term 'aanwijzing' voor, en wekte daarmee de indruk dat de landelijke overheid een wettelijke bevoegdheid heeft om gemeenten tot opvang te dwingen. Deskundigen en gemeenten hadden daar al direct twijfels bij.

    Albrandswaard schort medewerking op

    Die twijfels blijken nu dus terecht. Voor de gemeente Albrandswaard, bij Rotterdam, is het reden om de medewerking aan de acute noodopvang op te schorten. Er zouden maximaal 40 asielzoekers worden opgevangen in de gemeente, maar dat gaat voorlopig niet door nu blijkt dat er geen sprake is van een aanwijzing, maar van een verzoek.

    Voorzitter Aboutaleb van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vindt de bekentenis verbazingwekkend en noemt de gang van zaken slecht voor de bestuurlijke verhoudingen. "Ik las al dat juristen de juridische basis van de aanwijzing betwisten. Het blijkt dus waar te zijn. In het telefoongesprek met mij wekte de staatssecretaris de indruk dat ze een aanwijzing geeft in juridische zin en niet in bestuurlijke zin."

    Moreel kompas

    In Gorinchem worden nu ruim 200 asielzoekers opgevangen in een voormalig kantoorgebouw. Burgemeester Melissant vindt dat "een herijking van het moreel kompas op topniveau" nodig is, nu blijkt dat het Rijk zich ten onrechte op juridische gronden heeft beroepen.

    "Dat de juridische onderbouwing van het aanwijzingsbesluit gammel was wisten we al", zegt ze. "We hebben er bewust voor gekozen om ontheemden in onze stad een veilige plek te bieden. De maatschappelijke urgentie was hoog."

    Venray: situatie is nu veranderd

    Burgemeester Kompier van Venray, de Limburgse gemeente die van het Rijk 500 asielzoekers moet opvangen, is verrast over de verklaring van Broekers-Knol. "Wij handelden steeds vanuit de urgentie van de aanwijzing en het acute vraagstuk om mensen in nood te helpen. Wij konden niet anders dan erop vertrouwen dat het aanwijzingsbesluit op juiste gronden is genomen, zoals we ook eerder aan het ministerie hebben bericht."

    Volgens haar verandert de situatie nu blijkt dat de aanwijzing juridisch niet in de haak is. De gemeente wil met het kabinet in gesprek over de ontstane situatie. In Venray worden nu nog geen mensen opgevangen.

    Ultiem drukmiddel

    Ook in Enschede, waar op Vliegveld Twenthe inmiddels ruim 100 mensen worden opgevangen, kwam eerder al kritiek op de aanwijzing van Broekers-Knol. De gemeente ziet die dwang als "ultiem bestuurlijk drukmiddel". Burgemeester Bovens liet de toenmalige staatssecretaris weten dat een aanwijzing niet zal bijdragen aan goede bestuurlijke verhoudingen.

    De gemeente wil in gesprek met de andere gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om te komen tot een meer structurele oplossing voor de opvang van vluchtelingen.

    Kamervragen

    Tweede Kamerleden Van Dijk (SP) en Omtzigt hebben vragen gesteld aan het nieuwe kabinet over de kwestie. Ze vragen zich onder meer af of medeoverheden voortaan nog op het Rijk kunnen vertrouwen.

    Ook willen ze meer weten over een passage uit het regeerakkoord. Daarin staat de zin: "Wanneer het algemeen belang dit noodzakelijk maakt, zal het kabinet, met inachtneming van de lokale autonomie en passende waarborgen, gebruikmaken van de mogelijkheid een aanwijzing te geven aan de medeoverheden".

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • donderdag 30 december 2021 @ 00:18
    #18
    reactie op (#17) herman_dad

    Goedemorgen, DE 'ASIELCRISIS' OPVANG vervolg: GEDWONGEN OPVANG VAN MIGRANTEN VOOR AANTAL GEMEENTEN INGEGAAN. Niet iedere gemeente is het hier mee eens, zie ook vorige artikelen, maar 'Den Haag' besliste anders bij dit ook grote juridische en maatschappelijke (wereld) probleem.... Maar vooral INTERMENSELIJKE....

    Zie en volg vooral ook dit onderwerp in forum club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en maatschappelijk http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE 11-01-22 09.00 uur: INMIDDELS OUD-STAATSSECRETARIS ANKIE-BROEKERS-KNOL GEEFT NU TOE, NA 1 DAG AFTREDEN:  

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:09

    Start asielopvang in gemeenten die verplicht zijn dat te doen

    De eerste asielzoekers zijn vanmiddag aangekomen in de noodopvanglocatie in Gorinchem. Dat is een van de gemeenten die deze maand door staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie verplicht werden om in totaal 2000 asielzoekers op te vangen. In totaal komen er vandaag negentig asielzoekers aan in Gorinchem.

    Er is een groot tekort aan plekken in de asielzoekerscentra. Er is al noodopvang in gemeenten die dat vrijwillig aanboden, maar dat was niet genoeg.

    Aanwijzing

    Daarom greep de staatssecretaris naar het middel van de aanwijzing. Dat kan volgens Broekers-Knol omdat Nederland op grond van Europese afspraken verplicht is asielzoekers onderdak te bieden. Ook Venray, Enschede en de regio Rotterdam moeten verplicht noodopvang bieden aan asielzoekers.

    Alkmaar ontspringt de dans nog, maar opvangorganisatie COA treft wel voorbereidingen om daar een gebouw klaar te maken als er nog meer opvang nodig is.

    In alle aangewezen gemeenten hebben de gemeenteraden en het college van B en W laten weten dat ze niet gelukkig zijn met de gang van zaken. Er zijn veel vragen over de rechtmatigheid van de aanwijzing.

    Enschede zegt de opvang niet te kunnen weigeren, omdat er afspraken zijn gemaakt tussen de eigenaar van het evenemententerrein op de voormalige vliegbasis in Enschede en het COA. Daar kan de gemeente niets tegen doen, al kan de gemeente wel voorwaarden stellen. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen met het verzoek juridisch te onderzoeken of de aanwijzing mag.

    Niet rechtmatig

    Hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer en hoogleraar staatsrecht Solke Munneke, beiden van de Rijksuniversiteit Groningen, zetten grote vraagtekens bij de rechtmatigheid van de aanwijzing. Brouwer vraagt zich af op basis van welke wet de staatssecretaris dit besluit heeft genomen. Hij ziet dat nergens terug in de brief die aan de gemeenten is gestuurd. Munneke schrijft in een blog over de aanwijzing dat er zonder wettelijke grondslag medewerking is gevorderd.

    Volgens Brouwer is waakzaamheid geboden, omdat uit het regeerakkoord blijkt dat er wel eens vaker een aanwijzing kan komen. Hij wijst op de passage: "Wanneer het algemeen belang dit noodzakelijk maakt, zal het kabinet, met inachtneming van de lokale autonomie en passende waarborgen, gebruikmaken van de mogelijkheid een aanwijzing te geven aan de mede-overheden."

    Omtzigt

    Kamerlid Pieter Omtzigt heeft het kabinet inmiddels om opheldering gevraagd over de juridische basis waarop gemeenten, zoals ook zijn woonplaats Enschede, gedwongen worden asielzoekers op te vangen.

    Volgens hem suggereert de staatssecretaris onterecht dat zij aanwijzingsbevoegdheden heeft. Dat draagt volgens hem niet bij aan het vertrouwen en aan de oplossing van het huisvestingsvraagstuk van zowel asielzoekers als statushouders. Ook vraagt hij premier Rutte om opheldering over de passage in het regeerakkoord over het overrulen van lokale bestuurders.

    Meewerken

    Toch lijkt het erop dat de gemeenten zich neerleggen bij de aanwijzing. Rotterdam laat weten noodopvang te bieden omdat het nu eenmaal moet. In de stad zelf zijn vanaf deze week vijf boten beschikbaar voor noodopvang. Daar komen in totaal 250 mensen. De andere plekken komen in Schiedam (50) en Barendrecht (50).

    Alleen Venray heeft direct na de aanwijzing in een brief aan de staatssecretaris laten weten nog een hoop vragen te hebben. Ook wil de gemeente een haalbaarheidsonderzoek. Daar is tot op heden nog niet op gereageerd door de staatssecretaris. Daarom heeft het college van B en W vrijdag laten weten nog geen besluit te nemen over de opvang in een evenementenhal in Oostrum.

    Enschede zegt begin januari de eerste mensen op te kunnen vangen.

    Sinds 24 augustus is al vrijwillige noodopvang in deze gemeenten:

    Alkmaar, Almelo, Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Dronten, Emmen, Ede, Farmsum, Goes, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Heeg, Hellevoetsluis, Leeuwarden, Meppel, Middelburg, Middelharnis, Nijmegen, Ridderkerk, Rotterdam, Schinnen, Utrecht, Vlaardingen, Zaanstad, Zoutkamp.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2022-01-11 09:03:25
    handtekeningafbeelding
  • maandag 25 oktober 2021 @ 00:22
    #17
    reactie op (#16) herman_dad

    Goedemorgen, DE 'ASIELCRISIS' OPVANG van de laatste maanden ook een lokaal maatschappelijk probleem, vervolg. Er zijn toch wel mogelijkheden nog bij verschillende gemeenten om noodopvang te bieden en het AZC Ter Apel te ontlasten. E.e.a. komt mede door de aanwas van Afghaanse asielzoekers met een NL paspoort of NL 'banden' hulp in het land destijds en gevaar voor henzelf, familieleden. Maar ook door de WONINGMARKT crisis, het gebrek aan doorstroom naar huisvesting.

    Zie en volg vooral ook dit onderwerp in forum club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en maatschappelijk http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE dd 27-10-21 08.00 uur: 

    Middelburg maakt 250 plekken vrij voor noodopvang asielzoekers

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:47

    Dringende oproep kabinet levert bij vijf provincies extra plaatsen voor asielzoekers op

    ANP

    Tot nu toe hebben vijf provincies gehoor gegeven aan de dringende oproep van het kabinet om nog dit weekend met extra opvangplekken voor asielzoekers te komen. Dat zijn Zeeland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Utrecht.

    Friesland en Groningen vinden dat nu andere provincies aan de beurt zijn en de overige provincies komen in ieder geval vandaag niet met een aanbod.

    Het kabinet riep de provincies vrijdag op om dit weekend elk honderd extra opvangplekken aan te bieden. Dit vanwege de noodsituatie in het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel waar mensen deze week op de grond moesten slapen omdat er 750 asielzoekers verbleven, terwijl er er maar plek is voor 275.

    Half jaar beschikbaar

    In Drenthe zijn sinds gisteren 150 asielzoekers ondergebracht in een voormalig hotel in Emmen. Deze opvangplek zou eigenlijk pas volgende week opengaan, maar dat is nu dus een week vervroegd.

    In Zeeland komen zo'n 100 asielzoekers aan in een evenementencentrum in Middelburg. Eind volgende week volgen nog eens 100 tot 150 mensen.

    Overijssel, Flevoland en Utrecht meldden zich met respectievelijk 100 plekken in Hengelo, 90 in Dronten en 100 in hotels in Amersfoort en Utrecht.

    Het verschilt per locatie hoe lang de plekken beschikbaar zijn. Zo is het voormalige hotel in Emmen tot 8 januari vrij voor de opvang. In Zeeland is het evenementencentrum in elk geval het komende half jaar beschikbaar, met een optie voor een half jaar extra.

    Meer dan zou hoeven

    Friesland en Groningen komen met niets. Friesland vindt dat het nu de beurt is aan andere provincies, "omdat wij met 1250 asielzoekers al meer doen dan zou hoeven", aldus een woordvoerder.

    Groningen zegt vrijgesteld te zijn vanwege de aanwezigheid van het nu overbevolkte aanmeldcentrum in Ter Apel en de recent geregelde opvang op andere plekken.

    Noord-Holland is optimistisch dat het streefgetal gehaald gaat worden. "We hebben meerdere locaties op het oog. Dat getal van 100 moeten we zeker halen", zegt een woordvoerder.

    Gelderland, Limburg, Zuid-Holland en Noord-Brabant zeggen nog niets bekend te kunnen maken.

    NOS op 3 zocht uit hoe het komt dat er momenteel geen bed over is in de asielopvang:

    8:59 Zie video in oorspronkelijke artikel

    Waarom onze asielopvang propvol zit

    Morgen is er opnieuw overleg tussen staatssecretaris Broekers-Knol van Asielzaken, de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Ollongren van Binnenlandse Zaken en de commissarissen van de koning.

    Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid was de oproep van het kabinet voor alle provincies bedoeld. Van vrijstellingen is geen sprake. "Wel is vooral een appèl gedaan op provincies en gemeenten die nog weinig hebben gedaan tot nu toe."

    De gevraagde opvangplekken komen boven op de 4000 waar Broekers-Knol eind augustus om vroeg. Van die 4000 zijn er pas 1000 gerealiseerd.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2021-10-27 08:29:08
    handtekeningafbeelding
  • maandag 23 augustus 2021 @ 00:59
    #16
    reactie op (#14) herman_dad

    Goedemorgen, 'HONDERDEN ASIELKINDEREN' DREIGEN ZONDER OUDERS OP TE GROEIEN? De POLITIEK gaat hier weer tegen ALLE ADVIEZEN IN?  

    Bronnen melden tegen NRC dat demissionair staatssecretaris van Justitie Broekers-Knol de maatregel tegen het advies van de IND-top doordrukt en dat juristen van de immigratiedienst grote twijfels hadden bij de juridische haalbaarheid ervan. De Tweede Kamer is niet over het nieuwe beleid geïnformeerd, schrijft de krant.

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    'Honderden asielkinderen dreigen zonder ouders op te moeten groeien'

    Het azc in Ter Apel ANP

    Door nieuw beleid van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dreigen honderden asielkinderen in Nederland zonder hun ouders op te moeten groeien. Dat schrijft NRC op basis van IND-stukken die de krant heeft ingezien.

    Het nieuwe beleid heeft betrekking op de gezinshereniging van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Zij gelden sinds november niet langer als alleenstaand, wanneer ze na hun aankomst in Nederland door een ander familielid, zoals een tante of neef, zijn opgevangen. Ze hebben daarom sinds kort, als ze in Nederland mogen blijven, niet automatisch het recht op hereniging met hun ouders, broers en zussen. Volgens NRC worden nu al zo'n 200 kinderen door de regel getroffen.

    Met de nieuwe regel moet een einde worden gemaakt aan het vooruitsturen van minderjarige kinderen door ouders, die zo hopen makkelijker asiel in Nederland te kunnen krijgen. De afgelopen jaren zijn vele duizenden kinderen voor dit doel ingezet, schrijft de krant. Wel daalde het aantal alleenstaande kinderen dat hier asiel aanvroeg de afgelopen jaren sterk: van 3860 in 2015, het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, tot 985 vorig jaar.

    Bronnen melden tegen NRC dat demissionair staatssecretaris van Justitie Broekers-Knol de maatregel tegen het advies van de IND-top doordrukt en dat juristen van de immigratiedienst grote twijfels hadden bij de juridische haalbaarheid ervan. De Tweede Kamer is niet over het nieuwe beleid geïnformeerd, schrijft de krant.

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 02 juni 2021 @ 00:56
    #15

    Goedemorgen, BEHANDELING ARBEIDSMIGRANTEN MENSONTEREND.... komt helaas nog voor ook hier in Nederland. Ook t.a.v andere arbeidsmigranten uit de EU. 

    AANVULLING: 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Een van de ruimten waar de arbeidsmigranten moesten slapen GEMEENTE MAASGOUW

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:44 • AANGEPAST GISTEREN, 18:02

    Migranten in 'mensonterende situatie' aangetroffen op boerderij in Limburg

    Op een boerderij bij Linne in Limburg zijn vorige week meer dan vijftig Roemeense arbeidsmigranten gevonden, die daar onder erbarmelijke omstandigheden woonden en werkten als aspergestekers. Dat meldt de gemeente Maasgouw, waar Linne onder valt.

    De gemeente voerde samen met de vreemdelingenpolitie en de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een controle uit. "We zagen veel te veel mensen die op een te kleine ruimte woonden en het ontbrak aan veiligheidsvoorzieningen", zei burgemeester Strous op NPO Radio 1. Tegen het ANP sprak hij over een "mensonterende situatie".

    Zo waren er geen brandmelders en geen blusmiddelen, waren vluchtwegen en ramen gebarricadeerd en stonden overal gasflessen en gasbranders. De keukens waren verder smerig.

    Geslagen

    Volgens de burgemeester maakten de Roemenen een schuwe indruk. Ze hadden een voorman die "intimiderend gedrag" vertoonde, zowel richting de ambtenaren als de arbeidsmigranten. Sommige migranten gaven via tolken aan dat ze soms geslagen waren.

    De arbeidsmigranten werkten behalve op deze boerderij ook op landbouwgronden elders in Limburg van dezelfde eigenaar.

    De eigenaar kreeg van de gemeente de opdracht om de migranten binnen twee dagen elders onder te brengen. Als deze situatie zich nog eens voordoet, moet de eigenaar van de boerderij een boete betalen; hij heeft een voorwaardelijke dwangsom opgelegd gekregen.

    Wiens verantwoordelijkheid?

    De gemeente kreeg later te horen dat de migranten "met de noorderzon" vertrokken waren. "We weten niet waar ze nu ondergebracht zijn. In ieder geval hebben we bereikt dat ze niet meer in die gevaarlijke situatie zitten."

    De gemeente is volgens een woordvoerder niet verantwoordelijk voor deze migranten. "Het klinkt hard, maar dat is een zaak voor de vreemdelingenpolitie en de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wij zijn verantwoordelijk voor de huisvesting en brandveiligheid. Daar is nu op ingegrepen."

    Een woordvoerder van de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat weten dat ze nog onderzoek doen of deze arbeidsmigranten werden onderbetaald en hoe er werd omgegaan met de arbeidstijden. "We hebben ook gekeken of ze wel in Nederland mochten werken, maar daar hebben we geen overtredingen geconstateerd."

    In principe kunnen de arbeidsmigranten nu dus op een andere plek in Nederland weer aan het werk.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

     

    Gewijzigd op 2021-06-02 13:07:28
    handtekeningafbeelding
  • zaterdag 22 mei 2021 @ 08:33
    #14

    Goedemorgen, DE IND OOK STEEDS MEER ONDER 'VUUR'? Ook dat melden wij al eerder, de POLITIEK HEEFT HIER OOK WEER EEN BEDENKELIJKE ROL IN.... kiss

    EN 'Behandeling migranten lijkt op die van slachtoffers toeslagenaffaire' Toch wel dus??? 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Demissionair staatssecretaris Broekers-Knol ANP

    NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 19:56

    'Immigratiedienst heeft geen weerwoord tegen onrealistische politiek'

    De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) krijgt te maken met onrealistische vragen vanuit de politiek en de organisatie is te slecht op orde om tegengas te geven. Dat staat in een vandaag gepubliceerd onderzoek van EY in opdracht van demissionair staatssecretaris Broekers-Knol over de problemen bij deze dienst.

    De IND ligt onder vuur vanwege achterstanden in de verwerking van asielaanvragen. De wachttijden zijn al jaren veel te hoog. Wettelijke beslistermijnen worden niet gehaald, waardoor miljoenen aan dwangsommen moesten worden uitgekeerd aan asielzoekers. Bovendien leidt het tot overvolle asielzoekerscentra, omdat mensen niet uitstromen.

    Personeelstekort, gebrek aan ervaring

    In november vorig jaar beloofde verantwoordelijk staatssecretaris Broekers-Knol een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de asielketen, met speciale aandacht voor de IND. Uit dat onderzoek blijkt dat er onvoldoende zicht is op de werkvloer, vanuit de leiding. Ook zijn er onvoldoende ervaren medewerkers.

    Bovendien is er nog steeds een tekort aan personeel, met de huidige lage instroom ruim 60 voltijdbanen. Er ligt geen plan klaar om dat bij pieken op te vangen. De onderzoekers adviseren de huidige tijdelijke medewerkers langer aan te houden en meer te investeren in ervaring op de werkvloer. Ook is een noodplan nodig voor het opvangen van korte pieken en crises, stellen de onderzoekers.

    'Vicieuze cirkel'

    Volgens Broekers-Knol bieden de rapporten een goede basis voor verbetering en versterking van de migratieketen en de organisatie. Zij gaat er deze zomer op studeren en komt daarna met een reactie.

    Vluchtelingenwerk roept in een reactie Broekers-Knol en het volgende kabinet op om dit plan ter harte te nemen. "De jarenlange vicieuze cirkel van gebroken beloftes en opstapelende problemen moet nu eindelijk worden doorbroken", vindt Vluchtelingenwerk.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • zondag 07 maart 2021 @ 07:52
    #13
    reactie op (#10) herman_dad

    Goedemorgen, vervolg #10: NOG STEEDS VEEL MENSEN WAARVAN DE OVERHEID ZEGT: GÉÉN NATIONALIITEIT, want u bent 'vreemdeling' EN heeft dus zelfs geen bestaansrecht op deze AARDE.... geen paspoort. inkomen ook dan dubieus, ook een HUIS, een onderkomen, werk..... etc. etc.... 

    Hoewel velen HIER TE LANDE GEWOON ZIJN GEBOREN....  Hoezo RECHTSSTAAT, RECHTSWERELD? Nogmaals weer eens aangehaald Van Homo sapiens naar homo galcacticus, SAMEN op weg (Zie clubhome of Bol.com bv) .... nu SAMEN? Voor de overheid dus niet!!! Ja maar.... blijft deze zeggen en een POLITIEKE BESLISSING DUS OOIT EENS.... geweest... Hebben we het ook al over gehad en nog steeds in andere forumtopics hier ook. POLITIEK het grootste ONDERLINGE discriminerende orgaan, instituut ter wereld (zie boek!) 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    PRIVÉ FOTO

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:11

    Generaal pardon, maar geen paspoort: 'Voel me derderangsburger'

    Ruim 10.000 asielzoekers die in 2008 een verblijfsvergunning kregen, kunnen geen Nederlander worden. Het gaat om mensen die in aanmerking kwamen voor een generaal pardon. Het lukt hen door aangepaste regelgeving niet om aan vereiste documenten te komen die nodig zijn om een Nederlands paspoort te kunnen krijgen. Tot grote ergernis van een meerderheid in de Tweede Kamer. Die vindt de eisen te streng.

    Kamerleden en de Nationale ombudsman vragen al jaren dit op te lossen. Vorige maand gebeurde dat opnieuw, maar staatssecretaris Broekers-Knol van Vreemdelingenzaken legt de oproep naast zich neer. Ze wil eerst meer onderzoek. Kamerleden Van Dijk (SP) en Van Toorenburg (CDA) reageerden verbolgen. Zij vinden weer een nieuw onderzoek niet nodig.

    Pardonregeling

    De Kamerleden vallen over de aangepaste regeling sinds het pardon. In februari 2007 kondigde het kabinet Balkenende-IV een eenmalige pardonregeling af voor een specifieke groep asielzoekers. Die gold voor mensen die voor 1 april 2001 hun eerste asielverzoek hadden ingediend. Voorwaarde was verder dat ze nog in Nederland verbleven, geen oorlogsmisdaden hadden begaan en geen strafblad hadden.

    Zo'n 27.500 mensen deden een beroep op de regeling. Zij kregen zo alsnog een verblijfsvergunning. Maar toen zij na vijf jaar het Nederlanderschap aan mochten vragen, bleek dat voor de meerderheid onmogelijk.

    De regels waren in die vijf jaar aangescherpt. Ze moesten een paspoort en nu ook een geboorteakte overleveren. Het bemachtigen van zo'n geboorteakte uit het land van herkomst blijkt in veel gevallen onmogelijk. De Ombudsman trok daarover in 2017 al aan de bel.

    Ongelijke rechten

    "Het hebben van de Nederlandse nationaliteit is nodig om hen dezelfde rechten te kunnen geven als andere Nederlanders", zegt advocaat Vera Kidjan. Ze staat met het Amsterdamse advocatenkantoor Everaert 500 gedupeerden bij. Ze wil de groep zonder de vereiste papieren laten naturaliseren. Kidjan vindt het kwalijk dat ook de kinderen van deze mensen nooit Nederlander kunnen worden. "Dat belemmert hen in hun toekomst, bij het vinden van werk en het reizen buiten Nederland."

    Opeenvolgende bewindspersonen hebben de eisen voor naturalisatie niet aan willen passen. De belangrijkste reden is dat ze willen voorkomen dat naturalisatie tot Nederlander plaatsvindt op basis van onjuiste persoonsgegevens of nationaliteit. Nu is dat moeilijk, want er kan niet getoetst worden of de aanvrager echt de persoon is die hij zegt te zijn.

    Nationaliteit onbekend

    Een van de cliënten van Kidjan is Christy Bedika. Hij is geboren in 1998 in Baarn. Zijn ouders zijn naar Nederland gevlucht vanuit Angola en kregen een verblijfsvergunning dankzij de pardonregeling. Bedika staat bij de gemeente geregistreerd met "nationaliteit onbekend". Bedika is feitelijk sinds zijn geboorte staatloos. En dat lijkt onmogelijk om te veranderen.

    Zijn ouders zeggen te zijn gevlucht uit Angola. Van de Nederlandse autoriteiten heeft hij daarom een geboorteakte uit dat land nodig, maar zegt Bedika: "De autoriteiten in Angola kennen mij niet. Ik kan daar geen paspoort aanvragen."

    Hij vraagt zich af waarom Nederland aan de huidige eisen blijft vasthouden. "Mijn identiteit staat vast. Die is ontstaan bij mijn geboorte in Nederland. Bij de Belastingdienst en andere overheidsinstanties is er geen twijfel over mijn identiteit. Maar als ik een Nederlands paspoort wil krijgen wordt er opeens moeilijk gedaan". Bedika voelt zich een "derderangsburger". "Moet ik de rest van mijn leven rondlopen zonder nationaliteit?", vraagt hij zich vertwijfeld af.

    Staatssecretaris Broekers-Knol heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum gevraagd alle bestaande onderzoeken nog eens op een rij te zetten. De IND moet inventariseren bij welke mensen er om welke reden nog problemen zijn. Ze wil die inventarisatie voor de zomer klaar hebben.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 19 januari 2021 @ 06:42
    #12
    reactie op (#11) herman_dad

    Goedemorgen, GEGEVENS ASIELZOEKERS JARENLANG ONRECHTMATIG GEDEELD DOOR POLITIE. Na de Belastingafaire komen steeds meer POLITIEKE EN JURIDISCHE DWALINGEN AAN HET LICHT en blijkt het dus dat de gehele maatschappij niet meer echt functioneert..... POLITIEK en alles wat daar omheen hangt, ook aan dit handelen zal ongetwijfeld weer wetgeving aan vooraf zijn gegaan die niet deugt en waarop de politie in deze is afgegaan maar inmiddels dit handelen heeft gestopt.  

    Overigens dit alles, niet exact aangeduid in alle voorkomende gevallen uiteraard, maar IN ALGEMEENHEID al voorspeld dat dit niet meer werkt DE POLITIEK, MONETAIR, 'GELOOF' - wereldwijd, zie de VS o.a maar waar dan ook - in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN OP WEG (Bol.com of elke boekensite/handel) maar ook HOE VERDER NU?.... zie ook elders in alle forums van de nieuwsclubs vermeld op clubhome rubriek Algemeen BOEKEN TIP!  Aanrader! Speciaal ook voor alle complotdenkers onder ons.... 'viruswappies' ("VS -Trump is onze grote redder"??) en alle ellende die zij veroorzaken. Maar één instituut daarvoor verantwoordelijk, IDD DE ECHTE LEZER snapt het al DE (partij) POLITIEK in de basis....

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:38

    'Gegevens asielzoekers jarenlang door COA onrechtmatig gedeeld met politie'

    ANP

    Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft jarenlang onrechtmatig gegevens van honderdduizenden asielzoekers in ons land gedeeld met de politie. Dat blijkt uit een conceptbrief aan de Tweede Kamer van van demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie, CDA) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie, VVD), ingezien door NRC.

    In de brief aan de Kamer staat dat hier nu definitief mee wordt gestopt. Het ministerie van Justitie reageert niet op vragen van de krant, omdat het eerst de Kamer over dit onderwerp wil informeren.

    Het delen van de gegevens gebeurde zeker zeven jaar lang. Alle gegevens van bewoners van asielzoekerscentra werden door het COA met het Nationaal Vreemdelingen Knooppunt van de politie gedeeld. Persoonlijke informatie van asielzoekers als godsdienst, etniciteit, naam, leeftijd en land van herkomst werden gedeeld. Dat is in strijd met de wet.

    Het is onbekend wat de politie met deze gegevens deed. Omdat ze onrechtmatig zijn verkregen moeten ze nu uit alle politiesystemen worden gewist. Het is onbekend of dat al gebeurd is.

    Geen keuze

    Net na hun aankomst kregen asielzoekers van COA-medewerkers een toestemmingsverklaring. Daarin stond dat het COA gegevens deelt met de politie. Ook hun medische informatie zou met betrokken organisaties gedeeld kunnen worden. Op het formulier van april 2020 kon volgens NRC alleen 'ja' worden aangekruist. Asieladvocaten wisten niet van de toestemmingsverklaring, omdat asielzoekers het formulier ondertekenden voor zij rechtsbijstand kregen.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding