Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3287 keer bekeken

VREEMDELINGEN - ASIELZOEKERSBELEID - KINDERPARDON DWALINGEN

 • zondag 03 januari 2021 @ 07:13
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, OVERLASTGEVENDE ASIELZOEKERS EEN hier en daar groot maatscheppelijk probleem en daar gaat nu wat aan gedaan worden. We zijn daarin veel te tolerant vinden uiteraard ierecht degenen die daar last van hebben en dat komt ook weer de terechte asielzoekers ten goede.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De extra begeleiding en toezichtlocatie EBTL voor overlastgevende asielzoekers in Hoogeveen. ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:17

  Aanpakkers overlastgevende asielzoekers: 'Er is een zerotolerancebeleid'

  Overlastgevende asielzoekers uit veilige landen zijn gemeenten en Rijk een doorn in het oog. Ze verpesten het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen. Het is een belangrijke reden waarom gemeenten nu geen nieuwe opvanglocaties aanbieden, terwijl die vanwege de overvolle asielzoekerscentra hoognodig zijn.

  Sinds een jaar worden de gemeenten met azc's bijgestaan door speciale functionarissen die overlast van asielzoekers moeten aanpakken. Deze zogenoemde ketenmariniers hebben van het ministerie van Justitie opdracht gekregen om lokale problemen snel aan te pakken. We spraken hen over hun ervaringen.

  Voormalig directeur COA Noord Nederland Henk Wolthof, nu ketenmarinier NOS

  Henk Wolthof is sinds vorig jaar ketenmarinier en gaat over de centra in het noorden van het land. "In de meeste gaat het uitstekend", stelt Wolthof. "In Sneek zijn weinig problemen doordat bewoners meehelpen met het onderhoud van het azc", beschrijft hij zo'n positief voorbeeld. "Ze verzorgen bijvoorbeeld gezamenlijk de plantenbakken, daardoor is er sociale controle". Op andere locaties zijn weer wijkagenten actief, wat ook helpt bij het beperken van overlast.

  Aangifte

  Winkeliers uit Ter Apel hebben gezegd dat ze geen aangifte deden omdat het te veel tijd kost om naar het politiebureau te rijden in een dorp kilometers verderop. Daarom richt Wolthof zich ook op winkeliers.

  "We geven veel voorlichting over de mogelijkheden om diefstal te voorkomen. Als het wel gebeurt, adviseren we ze aangifte te doen. We wijzen ze op de Soda-regeling." Winkeliers kunnen daarmee 181 euro krijgen als onkostenvergoeding voor de tijd die aangifte doen kost.

  Wolthof wil dat er genuanceerd naar wordt gekeken. "Op de lijst van grootste overlastgevers staan zo'n 350 mensen. Op een totaal van 27.000 mensen in de asielopvang is dat dus maar een heel klein deel."

  Het aantal aangiftes stijgt omdat nu alles geregistreerd wordt, zegt Wolthof. "Er is een zerotolerancebeleid in de azc's. Vroeger werden mensen misschien met te zachte hand aangepakt, maar dat is niet meer zo. Alles wordt gemeld. Door de betere registratie lijken de overlastcijfers te stijgen. Maar dat is vertekend."

  Petitie

  Dankzij de ketenmariniers zijn er in Ter Apel en Budel sobere opvanglocaties gekomen voor overlastgevers. In Ter Apel leidt dat niet tot nieuwe problemen, maar er komen wel klachten uit Budel.

  Inwoner Peter Looijmans is initiatiefnemer van een petitie die aandacht vraagt voor toegenomen onveiligheid, vooral sinds de komst van de overlastgevers. Volgens Looijmans worden incidenten als winkeldiefstal en inbraken onderschat en zelfs gebagatelliseerd. Hij heeft nog weinig vertrouwen in de ketenmarinier.

  Looijmans houdt de incidenten bij:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  2:11

  'Cijfers zijn anders dan het gevoel over aanpak overlastgevende asielzoekers'

  Dat vertrouwen is er wel bij burgemeester Roland van Kessel. Hij is blij met de snelle aanpak van problemen door de mariniers en de speciale toolkit met maatregelen die zij hebben ontwikkeld. Van Kessel hoopt dat overlastgevers voortaan wegblijven, zodat het draagvlak voor asielopvang niet verder wordt ondermijnd.

  70 maatregelen

  Volgens ketenmarinier Wolthof denken gemeenten bij overlast vaak ten onrechte dat ze niks kunnen doen. Hij somt op: "Gebiedsverboden, winkelverboden, een ov-verbod. We wijzen hen daarop en kijken of we bestaande maatregelen kunnen aanpassen". De mariniers hebben 70 maatregelen op een rij gezet voor lokale partijen.

  Wolthof is ervan overtuigd dat de aanpak aanslaat. "We zien dat mensen verdwijnen voordat ze naar de speciale sobere opvang moeten. En die mensen treffen we ook later niet meer aan in Nederland. Dat wijst erop dat ze ons land hebben verlaten".

  Voormalig chef vreemdelingenpolitie Cor de Lange, nu ketenmarinier NOS

  Cor de Lange, oud-chef van de vreemdelingenpolitie in Noord-Nederland, is sinds 2019 als ketenmarinier betrokken bij de aanpak van overlastgevende asielzoekers. "De meesten komen uit Marokko, Algerije en Tunesië. Zij kennen elkaar vaak, een deel van hen is minderjarig."

  De Lange probeert te achterhalen of er een organisatie achter zit. "Die minderjarigen zijn dat daders? Is dat mobiel banditisme? Of zijn het slachtoffers? Je hoort immers ook steeds meer verhalen over uitbuiting van minderjarigen in Europa."

  Hij vraagt zich af waarom de Marokkaanse jongens van de derde en vierde generatie, vaak niet eens in Marokko geboren, door Europa trekken. "Doen ze dat allemaal uit vrije wil?"

  Omdat er nog zoveel onbekend is, ziet De Lange een oplossing voor de problemen in nauwere Europese samenwerking: "Het lastige van Europese uitwisselingsinformatie is dat je alleen informatie krijgt als mensen een onherroepelijk vonnis hebben. Of ze eerder zijn aangehouden of betrapt, wordt nergens bijgehouden."

  Oud-officier van justitie Sibel Yildez is de nieuwste ketenmarinier voor het zuiden van het land NOS

  Sibel Yildiz, tot voor kort officier van justitie, is in september begonnen als ketenmarinier. Samen met Jur Verbeek houdt zij het zuidelijke deel van het land in de gaten.

  Yildiz wil meer zicht krijgen op de alleenstaande minderjarige vreemdelingen die overlast veroorzaken. "Als je geen ander leven gewend bent, dan is dit misschien normaal voor je. Sommige jongeren zijn zo beschadigd, die zijn moeilijk aan te spreken en ze leven van dag tot dag. Er is vaak sprake van verslavingsproblematiek."

  Juist die groep is lastig aan te pakken. "Jongeren genieten meer bescherming", legt Yildiz uit. "Ze mogen vanwege het jeugdrecht niet worden opgevangen in de speciale sobere opvang. De straffen zijn ook milder."

  Ook uitzetting is veel ingewikkelder: "Iemand die nog geen 18 is, kun je alleen uitzetten als hij zelf meewerkt of als er adequate opvang is in het land van herkomst, bijvoorbeeld bij familie. Ze kunnen vanaf 16 jaar wel naar de versoberde opvang, maar het is niet wenselijk om ze tussen volwassenen op te vangen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-01-03 07:17:57
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 december 2019 @ 01:06
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE JONGEN IN VRIJHEID GESTELD, EN  DIE DOOR VREEMDELINGENDIENST/IND was opgepakt, van huis letterlijk gehaald verklaarde hij vanavond in 'Pauw'... omdat er in het verleden 'iets met zijn identiteit was misgegaan'... Zie vorige artikel hierover en LATEN WE HOPEN DAT HIJ dan toch zijn NL nationaliteit terugkrijgt die hij in het verre verleden wél had gehad... en nu in een procedure wordt rechtgezet door de rechter.

  Kennelijk helpen protesten en AANDACHT IN DE (SOCIALE) MEDIA hierover en hiervoor wel degelijk en ook de burgemeester heeft zich ingezet voor deze één van de meest grootste juridische en misdadige intermenselijke dwalingen van de laatste tijd! 

  Overigens ook vandaag nóg een OPMERKELIJK MAAR GOED BERICHT OOK, over de zaak LilY/Howick, de 2 kinderen die ook... ZIE VORIGE BERICHTEN O.A. OF OP http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ hierover. De KLM weigerde destijds mede te werken aan hun UITZETTING en cancelde de tickets... vandaar dat zij diezelfde dag nog konden 'vluchten' en een dag later de staatssecretaris besloot dat ze toch mochten blijven!  

  KLM weigerde Lili en Howick te vervoeren bij uitzetting

   04:01 IN BINNENLAND

  Ze zouden met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij vertrekken, maar hun tickets werden op de valreep geannuleerd.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:45 • AANGEPAST VANDAAG, 16:36

  Amsterdammer (19) die dreigt te worden uitgezet vrij: 'Zo snel mogelijk naar huis'

  Daniël Buter na zijn vrijlating ANP

  De 19-jarige Amsterdammer Daniël Buter, die dreigt te worden uitgezet, is vrijgelaten. Hij komt vrij omdat er een nieuwe aanvraag is ingediend voor een verblijfsvergunning. Die procedure mag hij in vrijheid afwachten. Het betekent niet dat hij in Nederland mag blijven, maar nu is de opluchting groot, zegt zijn juridisch adviseur Maroua Bensalah.

  "Ik heb hem het nieuws verteld dat hij naar huis mag", vertelt Bensalah bij de vreemdelingendetentie in Rotterdam. "Ik kan niet beschrijven hoe blij hij was, hij sprong over de balie. Zijn oma was rondjes aan het dansen. Zij is morgen jarig en wilde niets liever dan haar kleinzoon mee naar huis nemen."

  Begin van de avond verliet Daniël Buter het detentiecentrum in Rotterdam waar hij vast zat. Hij was opgelucht:

  1:49 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik wil echt zo snel mogelijk in m'n bed liggen nu'

  Buter is geboren en getogen in Amsterdam. Hij zat sinds begin vorige maand vast, volgens zijn raadsvrouw omdat de IND hem wil uitzetten naar de Dominicaanse Republiek. Dat is het geboorteland van zijn ouders. Zij lieten hem als peuter achter bij zijn opa en oma, die allebei de Nederlandse nationaliteit hebben.

  Tienduizenden handtekeningen

  Het ging mis toen Buter zich wilde inschrijven voor een mbo-opleiding. Hij moet dan een paspoort aanvragen, maar bij de gemeente bleek dat dat niet kon omdat hij de Nederlandse nationaliteit niet heeft. Zijn moeder, bij wie hij in het paspoort stond, had afstand gedaan van haar Nederlandse nationaliteit, waardoor die van hem ook was vervallen.

  Buters verhaal leidde op sociale media tot verontwaardiging en het bereikte ook de Amsterdamse burgemeester Halsema. Zij sprak zich gisteren uit over de zaak. "Daniël hoort niet in detentie", zei ze toen. Halsema beloofde contact te leggen met verantwoordelijk staatssecretaris Broekers-Knol en de IND.

  De juridisch adviseur begon een petitie om Buter vrij te krijgen. Die werd in een paar dagen door zo'n 30.000 mensen ondertekend.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 december 2019 @ 00:54
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, KAN HET NÓG GEKKER EN VOORAL MENSONWAARDIGER'? 19 JARIGE IN AMSTERDAM GEBOREN JONGEN IN VREEMDELINGEN DETENTIE... OMDAT HIJ, ALTHANS ZIJN OUDERS IN DE DOMINICAANSE REPUBLIEK zijn geboren.... Hij is in Amsterdam geboren en opgegroeid, stond als NEDERLANDER bij paspoort ingeschreven van zijn NEDERLANDSE moeder destijds en kwam pas bij aanvraag studie erachter dat hij vermoedelijk 'ongedocumenteerd' was. Kort gezegd, lees het verhaal. Dus... teruggestuurd zal worden naar Dominicaanse Republiek? 

  Ook burgemeester Halsema houdt zich met deze zaak nu bezig en aandacht ervoor in 'Pauw' vanavond. Een grote juridische dwaling en maatschappelijk ongenoegen hierover.  

  Weer de VOLGENDE ZAAK, na de Belastingperikelen, Banken, Verzekeringmaatschappijen en andere (semi-overheids) instellingen die ernstig in de fout gaan of zijn t.a.v. MENSENRECHTEN. Zie en lees nogmaals het boek eens daarover hoe te verbeteren, Kerstcadeautje? TIPO!! Zie in forum boekentip topic! Ook club: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:08 • AANGEPAST VANDAAG, 13:28

  In Amsterdam geboren Daniël (19) als illegaal vastgezet

  • Joris Zwetsloot redacteur Online

  Daniël Buter EIGEN FOTO

  Hij werd 19 jaar geleden geboren in Amsterdam-Noord en groeide op bij zijn oma, die al jaren de Nederlandse nationaliteit heeft. Zijn opa is altijd Nederlander geweest. Toch zit Daniël Buter sinds november vast, volgens zijn raadsvrouw omdat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hem wil uitzetten naar de Dominicaanse Republiek. Dat is het geboorteland van zijn ouders, die hem als peuter achterlieten bij zijn grootouders.

  Zijn moeder, die jarenlang buiten beeld bleef, heeft bij haar vertrek begin deze eeuw haar eigen Nederlandse nationaliteit opgegeven, en daarmee die van Buter ook, vertelt Maroua Bensalah. Zij heeft zich het lot van Buter aangetrokken en staat hem bij als juridisch adviseur. Ook is ze een petitie gestart. Buter is volgens haar als het ware door het systeem geglipt door een opeenstapeling van fouten en toevalligheden.

  Het relaas van Buter komt uit de mond van Bensalah. De IND wil er niet op reageren omdat de dienst niet ingaat op individuele gevallen.

  'Het is onmenselijk'

  "Daniël is dubbel slachtoffer", zegt Bensalah. "Eerst is hij verlaten. Nu wordt hij aan zijn lot overgelaten door de IND. Die wil hem uitzetten naar een land waar hij nog nooit is geweest, waar hij geen familie kent, geen woning heeft, geen opleiding of baan en ook de taal niet spreekt. De IND wil zelfs geen plek voor hem regelen om te overnachten bij aankomst. Ook de ambassade wil niet helpen. Het is onmenselijk."

  Buters verhaal leidt op sociale media tot grote verontwaardiging. Tot 2016 leidt hij zijn leven als zo veel anderen. Hij gaat naar de basisschool, rondt de havo af en heeft hobby's. Hij draait graag muziek als dj, en geeft als vrijwilliger ook dj-workshops. Maar als hij zich wil inschrijven voor een mbo-opleiding gaat het mis.

  Daniël moet dan een paspoort aanvragen, maar bij de gemeente blijkt dat dat niet kan omdat hij de Nederlandse nationaliteit niet bezit, zegt Bensalah. Zijn moeder, bij wie hij in haar paspoort stond, had die nationaliteit opgegeven, waardoor ook die van hem verviel.

  Niet opgemerkt

  Gek genoeg is dat jarenlang niet opgemerkt, zegt de juridisch adviseur. Zijn oma had voogdij moeten aanvragen, maar heeft dat niet gedaan. "Ze wist überhaupt niet dat dat kon. Voor zijn inschrijving is zij geholpen door een gemeentemedewerker. Maar met de voogdij is ten onrechte niets gedaan."

  En ook later had niemand er erg in dat Buter officieel geen Nederlander is, zegt Bensalah. "Bij de basisschool en middelbare school schreef hij zich in met een kopietje van het vervallen paspoort van zijn moeder, waarin hij stond bijgeschreven. Dat had gecontroleerd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Hij ging ook nooit op vakantie, omdat daar geen geld voor was."

  Fout op fout

  Rond dezelfde tijd, in 2016, wil zijn vader, die in België een nieuw gezin heeft gesticht, naar Nederland komen. Om Buter van zijn paspoortprobleem af te helpen, dient hij een gezamenlijke aanvraag in voor gezinshereniging. "Dat was een fout", zegt Bensalah. "Er was geen sprake van gezinshereniging, dus de aanvraag werd afgewezen."

  In 2017 krijgt Buter een advocaat toegewezen. Zij maakt volgens Bensalah weer een fout: in plaats van een nieuwe procedure te starten, gaat zij in bezwaar tegen de afgewezen gezinshereniging. Gevolg: Buter zit nog steeds zonder nationaliteit.

  Weer een jaar later, in 2018, krijgt Buter een uitnodiging om bij de IND op gesprek te komen in 2019. "Zijn advocaat raadt hem af daarheen te gaan, omdat volgens haar de kans groot is dat hij dan wordt aangehouden. Ze belooft een nieuwe aanvraag in te dienen, maar doet dat vervolgens niet. Daniël heeft meerdere malen gevraagd hoe het ervoor stond, maar heeft niets van haar vernomen."

  Het verhaal van Bensalah verifiëren lukt vooralsnog niet. De advocaat, die op haar website stelt specialist te zijn in asiel- en immigratierecht, was niet bereikbaar voor commentaar. Advocaten die de NOS om een reactie vraagt, zeggen dat het verhaal kan kloppen, maar willen niet worden geciteerd omdat ze de juridische details niet kennen.

  Tussen verdachten van doodslag

  Begin november wordt Buter opgepakt als hij bij zijn opa op bezoek is. Ook bij zijn oma komt gelijktijdig een arrestatieteam langs, om er volgens Bensalah zeker van te zijn dat ze hem vinden. "Plotseling belandt hij als vrije 19-jarige in de cel met verdachten van doodslag en witwassen. Te bizar voor woorden."

  In februari dient zijn zaak. Er loopt nog een verzoek om hem de rechtszaak in vrijheid af te laten wachten. Volgens Bensalah is er kans dat hij in Nederland mag blijven, als hij aannemelijk maakt dat hij altijd door zijn grootouders is verzorgd.

  Bensalah hekelt de opstelling van de IND, die volgens haar geen oor heeft voor Buters persoonlijke omstandigheden. "Ik vind het heel stoer hoe hij zich eronder houdt. Als hij verdriet heeft, is dat vooral om zijn oma. Ze is oud, heeft suikerziekte en heeft het emotioneel heel zwaar."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 juli 2019 @ 00:46
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, WOEDE OP IND OVER UITZETTEN GEZIN NAAR AFGHANISTAN. Mensenrechtenorganisaties spreken over een ernstige bedreiging en een schending van deze mensenrechten. Verschillende bronnen echter en overheden, rechtelijke organisaties spreken elkaar tégen hierin, wel of niet veilig (genoeg)? Dan zou je toch het voordeel van de twijfel moeten geven aan hen die asiel hebben, ook in maatschappelijk opzicht?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gezin uitgezet naar Afghanistan, mensenrechtenorganisaties woedend.

  DEFENCE FOR CHILDREN

  VANDAAG, 16:32

  BINNENLANDBUITENLAND

  Een gezin met vier minderjarige kinderen is vandaag uitgezet naar Afghanistan. Tien kinder- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Defence for Children en Amnesty International, probeerden tevergeefs de uitzetting te voorkomen. Volgens die organisaties is Afghanistan onveilig.

  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) oordeelde dat het wel verantwoord is het gezin terug te sturen en de rechter stelde de IND in het gelijk. De kinderen vallen ook niet onder het kinderpardon, omdat het gezin nog geen vijf jaar in Nederland is, maar vier jaar.

  Volgens kinderrechtenorganisatie Defence for Children is Afghanistan te gevaarlijk voor de kinderen. "Aanslagen en geweld komen er iedere dag voor", zei Martine Goeman, jurist bij Defence for Children, in het NOS Radio 1 Journaal. "Er komen burgers om. Het gaat hier om een kwetsbaar gezin. We maken hier ons grote zorgen over."

  Niet onveilig

  Afghanistan is niet voor iedereen onveilig, vindt de Nederlandse overheid. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, gaf het kabinet in maart vorig jaar gelijk. Het land is volgens de RvS veilig zolang iemand "geen banden heeft met de strijdende partijen in Afghanistan".

  Daarom kunnen ook gezinnen worden uitgezet als daar geen sprake van is. Om hoeveel Afghaanse gezinnen het nu gaat, is niet bekend. Afgelopen september antwoordde toenmalig staatssecretaris Harbers op Kamervragen dat er 120 gezinnen met minderjarige kinderen op de lijst stonden om te worden uitgezet.

  'Geweld neemt alleen maar toe'

  De Raad van State deed de uitspraak op basis van observaties van de Verenigde Naties, Vluchtelingenwerk Nederland en Amnesty International. "Uit hun rapporten blijkt dat normale burgers geen risico lopen", zei Gert-Jan Klapwijk van de Raad van State daarover.

  Opmerkelijk genoeg zet Amnesty zelf vraagtekens bij die argumentatie. "Wij hebben geconcludeerd dat Afghanistan te onveilig is", zegt Emile Affolter, woordvoerder van Amnesty. Volgens de Global Peace Index is Afghanistan het gevaarlijkste land ter wereld, vorig jaar was dat nog Syrië. "En het geweld neemt alleen maar toe", zegt Affolter.

  Mensenrechtenorganisaties wijzen erop dat Nederland, Denemarken en Noorwegen de enige landen in Europa zijn die gezinnen uitzetten naar Afghanistan. Ook ligt het toekenningspercentages voor verblijfsaanvragen voor Afghanen veel hoger in andere landen. In Italië ligt dat bijvoorbeeld op 98 procent, in Frankrijk op 67 procent, terwijl het in Nederland op 35 procent ligt.

  De Afghaanse migratieminister verzocht dit voorjaar de Nederlandse overheid te stoppen met het uitzetten van asielzoekers naar zijn land. "Het publieke domein is onveilig", zei minister Balkhi tegen Nieuwsuur. "Er was bijvoorbeeld iemand die uitgezet was uit Zweden, die omkwam bij een bomaanslag. Dit kan ieder ander die uitgezet wordt, overkomen." Het ministerie van Justitie en Veiligheid reageerde daarop dat Afghanen die teruggestuurd worden, dat op een veilige manier kunnen.

  Zie video in oorpsronkelijke artikel

  Nieuwsuur: Zo leven uitgezette Afghanen

  Wel blijven

  Er zijn verschillende Afghaanse risicogroepen die wel in Nederland mogen blijven. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die actief zijn in de publieke arena, zoals politici, journalisten of mensenrechtenactivisten. Ook lhbtq'ers en mensen die tot een onderdrukte etnische of religieuze minderheid behoren mogen blijven.

  Begin deze maand kwam het ministerie van Justitie en Veiligheid met een extra risicogroep. Het gaat dan om mensen die betrokken waren bij de Afghaanse regering, gewapende pro-regeringsgroepen, het Afghaanse maatschappelijke middenveld en de internationale gemeenschap, waaronder internationale strijdkrachten. Ook Afghanen die als tolk hebben gewerkt voor Nederlandse militairen behoren tot een risicogroep.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 januari 2019 @ 00:50
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, TOCH NIEUWE REGELING 'KINDERPARDON'. hET KABINET EN DE POLITIEKE COALITIEPARTIJEN ZIJN ER UIT. Er wordt toch opnieuw gekeken naar de ongeveer 700 gevallen van kinderen, hier geboren en al langere tijd verblijvend etc...maar degenen dan die wel zijn teruggezonden al, worden die dan ook teruggehaald??

  Eerste reacties op akkoord kinderpardon positief

   22:59 IN BINNENLAND, POLITIEK

  Defense for Children, Tim Hofman en Inlia zijn blij met het akkoord, maar hebben nog wel vragen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Akkoord over kinderpardon, 700 kinderen opnieuw beoordeeld

  VANDAAG, 20:03

  AANGEPAST OM 21:56

  BINNENLANDPOLITIEK

  Partijleiders Jetten (D66) en Buma (CDA) met achter hun VVD-fractievoorzitter Dijkhoff ANP

  De vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over het kinderpardon. Er komt een ruime regeling voor 'bestaande gevallen' van ouders met gewortelde kinderen die eigenlijk geen recht hebben op verblijf.

  Bronnen melden dat deze hele groep, bestaande uit 700 kinderen, opnieuw zal worden beoordeeld. De verwachting is dat zo'n 90 procent van hen mag blijven. Omdat de ouders dan ook niet meer kunnen worden uitgezet, zal het totaal uitkomen op 1300 kinderen en volwassenen.

  Op de lange termijn, als deze gevallen zijn behandeld, wordt de kinderpardonregeling afgeschaft. Dit is een wens van de VVD.

  Dit verandert er, in het kort:

  1. De groep kinderen wordt opnieuw beoordeeld op basis van het meewerkcriterium. De verwachting is dat 90 procent van die groep mag blijven.
  2. Het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) krijgt voortaan de discretionaire bevoegdheid in plaats van staatssecretaris Harbers.
  3. De IND krijgt extra geld voor snellere asielprocedures.
  4. De vrijwillige overname van vluchtelingen uit oorlogsgebieden gaat van 750 naar 500.

  "We moeten een nieuwe balans vinden en ik denk dat dat gelukt is", aldus VVD-fractievoorzitter Dijkhoff. "Als je beslist dat je het regeerakkoord wil veranderen, komen er flinke gesprekken. In de toon was het allemaal wel gelaten en ging het over de inhoud, maar je weet wat er op het spel staat."

  Video afspelen

  01:22

  Coalitie over kinderpardon

  Voor schrijnende gevallen zou de optie voor de overheid om in te grijpen blijven bestaan, bijvoorbeeld als er volgens de regels geen recht is op een verblijfsvergunning. Deze zogenoemde discretionaire bevoegdheid gaat dan van de staatssecretaris voor Asielzaken naar het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die zal worden geadviseerd door een onafhankelijke commissie.

  Ook krijgt de IND er 13 miljoen euro bij om procedures in de toekomst sneller te maken, zodat er geen nieuwe groep van gewortelde kinderen ontstaat die niet kan blijven.

  Aangezien er door het nieuwe akkoord meer mensen in Nederland mogen blijven, zal Nederland minder vluchtelingen overnemen van de VN-organisatie UNHCR. Die vrijwillige overname van mensen uit oorlogsgebieden gaat van 750 naar 500.

  Ruime regeling

  Eerder vandaag werd duidelijk dat de VVD bereid was om te onderhandelen. In ruil voor een tijdelijke stop op het uitzetten van gewortelde kinderen zouden er nieuwe afspraken over toekomstige gevallen worden gemaakt. Dat is dus gelukt.

  BEKIJK OOK

  VVD bereid te praten over compromis kinderpardon

  Crisissfeer rondom kinderpardon, waar gaat het om?

  Deel dit artikel: 

   

   

   

  Gewijzigd op 2019-01-30 00:51:38
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 22 januari 2019 @ 00:44
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, KINDERPARDON VERDEELT COALITIE. Toch 2 kinderen vanmorgen UITGEZET, dankzij de VVD die voet bij stuk houdt. De andere drie coalitiepartijen zijn inmiddels voor stopzetting en herziening, die ook wel gaat komen bij nu een KAMERMEERDERHEID, maar toch 2 KINDEREN... kinderen die hier geboren en opgegroeid zijn maar toevallig de pech hebben dat hun ouders uit een ander werelddeel kwamen... die mogelijk enkele weken, maand later wel hadden kunnen blijven?! INTERMENSELIJK MISDADIG... wat dat inhoudt, de definitie daarvan, gelezen weer in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg.... SAMEN?.. VVD??? Leest u dit boek ook eens!! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  VVD: uitzettingen niet stopgezet

  VANDAAG, 13:37

  POLITIEK

  Dijkhoff na het coalitieoverleg maandagochtend ANP

  Tijdens de gesprekken over het verruimen van de regels rond het kinderpardon gaan de uitzettingen van gezinnen voorlopig gewoon door. Dat heeft VVD-fractievoorzitter Dijkhoff gezegd na overleg met zijn coalitiegenoten.

  "Er zijn altijd discussies over hoe dat uitwerkt in individuele gevallen. Ik zeg niet dat dat niet pijnlijk is, maar het regeerakkoord is verder duidelijk", aldus Dijkhoff. Het Armeense gezin dat vandaag via Schiphol zou worden uitgezet, heeft Nederland intussen verlaten en is op weg naar Armenië.

  Verruiming

  CDA, D66 en ChristenUnie willen opnieuw om de tafel om te kijken hoe de regels rondom het kinderpardon verruimd kunnen worden. Dit weekend lieten CDA en D66 weten met een een plan naar staatssecretaris Harbers te gaan om dat te bereiken. Door de verruiming van de regels moeten meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

  Video afspelen

  02:46

  Uitzettingen voorlopig niet stopgezet

  De ChristenUnie pleitte vanmorgen bij monde van Kamerlid Voordewind voor een onmiddellijke stop.

  De coalitiepartijen hebben afgesproken dat ze nog verder zullen doorspreken over het kinderpardon, maar volgens VVD fractievoorzitter Dijkhoff betekent dat niet dat er nu uitzettingen worden stopgezet. Volgens CDA-leider Buma was er "een goed gesprek" en zullen er verdere gesprekken en ook een debat volgen.

  Niet netjes

  Premier Rutte, die nu op bezoek is op de Nederlandse Antillen, wilde nog niet veel kwijt over de kwestie. "Ik vind het niet netjes om daar van een afstand op te reageren, als de collega's in Den Haag aan het vergaderen zijn en ik daar niet bij ben."

  CDA, ChristenUnie en D66 willen onder meer dat de staatssecretaris opnieuw kijkt naar de 400 tot 700 zaken die tot nu toe werden afgewezen voor het kinderpardon, zoals Lili en Howick. Een groot deel van die kinderen woont al jaren in Nederland, of is hier geboren.

  De VVD is fel tegenstander van die plannen. De keerzijde van verruiming is volgens Dijkhoff dat er weer veel nieuwe generaties zullen denken te kunnen blijven.

  Heel Nederland weet dat een coalitie bestaat uit partijen met verschillende meningen.

  Klaas Dijkhoff, VVD

  Volgens Dijkhoff is er geen sprake van een slechte sfeer in de coalitie en heeft niemand met een kabinetscrisis gedreigd. Ook de ChristenUnie vond het een goed gesprek.

  Volgens politiek verslaggever Ron Fresen wordt de komende dagen koortsachtig naar een oplossing gezocht. "Nu lijkt er niets veranderd, maar er zijn drie partijen voor verruiming van de regels en die willen niet dat het nog maanden gaat duren. Ze wilden de VVD vandaag niet over de kling jagen maar er zullen de komende dagen nog zeker gesprekken plaatsvinden, maar dan met staatssecretaris Harbers en premier Rutte erbij. Het kan nog heel spannend worden".

  BEKIJK OOK

  Onduidelijk of uitzettingen doorgaan tijdens ruzie over kinderpardon

  ChristenUnie voert druk op over kinderpardon

  'Het kinderpardon is een catch-22'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 januari 2019 @ 00:55
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, KAMERMEERDERHEID VOOR VERRUIMING KINDERPARDON, de staatssecretaris wacht nog een onderzoek af. Toch zien we ook hier weer dat MENSEN, KINDEREN DIENEN als POLITIEKE RUILOBJECTEN vanwege PARTIJPOLITIEKE DOELEINDEN.

  CDA wil verruiming  Harbers: regeerakkoord blijft leidend bij kinderpardon RTL NIEUWS 

  Kinderpardon  Hoop voor Armeens gezin? GroenLinks wil uitzetting tegenhouden RTL NIEUWS 

  Ook in de VS is dit en meer plaatsen op de wereld waarschijnlijk, aan de orde. Ook daar is een groep kinderen, 1,8 miljoen die tussen wal en schip vallen en nu 'biedt Trump, REPUBLIKEINEN, aan dat een gedeelte van hen nog 3 jaar mag blijven, in ruil voor OVEREENKOMST MET DE DEMOCRATEN vanwege de omstreden bouw van de muur tussen de VS en Mexico' in ruil voor beeindiging 'overheids shutdown', waar ook weer vele ambetenaren ernstig in de financiele probelemen komen... De democraten hebben dit overigens afgewezen en willen ook daar een soort algeheel pardon voor de HELE GROEP. Een nog steeds zeer primitief maar zeer discrimerend handelen van de MENS HOMO SAPIENS (boek!) Maar ja, DEZE MENS(HEID) heeft het INSTITUUT POLITIEK ZELF in de wereld gezet in de onzinnige mening dát dit de wereld vooruit helpt en het beste. meest RECHTVAARDIGE SYSTEEM IS? Landen, staten, genzen, nationaliteiten.... UITZICHTLOOS voor grote delen vn de wereldmensheid.   

  Trump stelt 'compromis' voor over grensmuur om 'shutdown' te beëindigen Trump stelt 'compromis' voor over grensmuur om 'shutdown' te beëindigen Nu.nl 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Kamermeerderheid voor verruiming kinderpardon, Harbers wacht onderzoek af

  GISTEREN, 12:13

  AANGEPAST GISTEREN, 13:16

  POLITIEK

  Mark Harbers (VVD), staatssecretaris voor asielzaken ANP

  Staatssecretaris Harbers wil de uitkomsten afwachten van het onderzoek naar de mogelijkheden om het kinderpardon te verruimen. Dat zegt hij in reactie op het nieuws dat coalitiepartijen CDA en D66 een versoepeling van de regels willen rond het kinderpardon. Daardoor moeten meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

  "Het is geen geheim dat er binnen de coalitie verschillend over dit onderwerp wordt gedacht", zegt Harbers. "Daarom zijn er afspraken gemaakt over het kinderpardon, zoals vastgelegd in het regeerakkoord. Dat is voor mij leidend."

  Strenge regels

  Het zogenoemde kinderpardon was een regeling uit 2012, waardoor kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland woonden en eigenlijk het land uit moesten, toch konden blijven. Er kwam een jaar later een tijdelijke overgangsregeling, maar nog steeds kunnen kinderen ervoor in aanmerking komen. Wel moeten ze dan aan specifieke voorwaarden voldoen.

  De regels zijn zo strikt dat bijna niemand er gebruik van kan maken. CDA en D66 willen de regels versoepelen, door de eis dat mensen moeten meewerken aan hun eigen uitzetting aan te passen. Linkse partijen pleiten hier al langer voor.

  Onwenselijk

  Staatssecretaris Harbers zegt dat het langdurig verblijf in Nederland zonder zogenoemd duurzaam verblijfsrecht, in alle opzichten voor iedereen onwenselijk is, ook voor kinderen. "Daarom heb ik de onafhankelijke commissie onder leiding van Richard van Zwol ingesteld. Hij doet onderzoek naar alle aspecten die eraan bijdragen dat vreemdelingen, ondanks afwijzing van hun verblijfsaanvraag en de daaruit voortvloeiende vertrekplicht, vaak langdurig in Nederland blijven."

  De uitkomsten van dat onderzoek worden voor de zomer verwacht.

  De ChristenUnie en de PvdA zeggen het voorstel van CDA en D66 om de regeling aan te passen te steunen. Samen met GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en Denk, die al langer voor zijn, tekent zich nu een Kamermeerderheid af voor een verruiming van het kinderpardon.

  BEKIJK OOK

  Nieuw 'bommetje onder coalitie': CDA, D66 willen soepeler kinderpardon

  Armeense tieners Lili en Howick zijn terecht en mogen blijven

  Armeense asielgezinnen laten zich nauwelijks uitzetten

  'IND-medewerkers gefrustreerd over besluit Lili en Howick'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-01-20 00:56:07
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 november 2018 @ 00:59
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, IND MOET, HEEFT AL MEER DAN MILJOEN BETAALT AAN BOETE'S WEGENS HET TE LAAT BEHANDELEN VAN ASIELAANVRAGEN. De dwangsommen worden aan de asielzoekers betaald. Een groot maatschappelijk belang hier ook, én voor de Nederlanse samenleving, voor de IND, overheid, zelf en ook voor de asielzoekers zelf. Totaal onbegrijpelijk dit weer... 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Woensdag 14 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'IND betaalt meer dan 1 miljoen euro aan dwangsommen aan asielzoekers'

  'IND betaalt meer dan 1 miljoen euro aan dwangsommen aan asielzoekers'

  13 november 2018 02:41 Laatste update: 12 uur geleden

  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft tot 1 oktober al 1.036.438 euro betaald aan asielzoekers die te lang moeten wachten op een beslissing van de organisatie, bevestigt de IND in de Volkskrant.

  Volgens de Volkskrant kan het bedrag dit jaar nog zeker vier keer zo hoog worden, omdat er nog duizenden zaken lopen.

  De IND heeft zes maanden om te beslissen of iemand een verblijfsvergunning krijgt. Als het langer duurt, kan een ingebrekestelling worden ingediend. De IND heeft door de achterstand nu bijna een jaar nodig om te laten weten of een asielzoeker een verblijfsvergunning kan krijgen.

  Als de IND niet binnen twee weken op de ingebrekestelling reageert, dan krijgt de indiener geld. Dat bedrag loopt elke dag verder op. Het maximale bedrag na 42 dagen is 1.260 euro. 

  Naast asielaanvragen, gaat het ook vaak om familieherenigingen. Die aanvragen kunnen pas worden ingediend als iemand een verblijfsvergunning heeft. Daarna duurt dat ook zeker een jaar in plaats van de zes maanden die ervoor staan.

  Volgens de Volkskrant worden de problemen veroorzaakt door onderbezetting. Bij het inkrimpen van het personeelsbestand na de drukke periode in 2015 is geen rekening gehouden met familieherenigingen, zegt de krant.

  VluchtelingenWerk noemt de boetes in een reactie "ronduit schokkend".

  In 60 seconden: Asielprocedure in Nederland

   In 60 seconden: Asielprocedure in Nederland

  Beeld: In 60 seconden

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: NU.nl/ANP | Beeld: ANP

  142 reacties  

  Lees meer over: 

  Asielzoekers

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 februari 2018 @ 06:45
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, AMNESTIE INTERNATIONAL ZIET WEINIG VERBETERING IN DE VREEMDELINGENDETENTIE... Het staat nog steeds op gespannen voet met de mensenrechten. Maar één oplossing, zie en lees ook hier weer het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... naar één wereld toe zonder landen, grenzen, staten en nationaliteiten zelfs... dan IS ER GEEN VREEMDELINGENWET meer nodig... welke idioot heeft bedacht dat er 'vreemdelingen' zijn op deze AARDE? Juist ja, het krankzinnige INSTITUUT (niet de mens zelf) dat we POLITIEK NOEMEN... Gaat u ook mee daarnaar toe? Vraagt het boek aan ELKE HOMO SAPIENS? (zie clubhome o.a. voor boek)

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Dinsdag 20 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Amnesty ziet weinig verbetering in vreemdelingendetentie 

  Foto: Hollandse Hoogte

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 01:56Laatste update: 20 februari 2018 01:57

  • De Nederlandse vreemdelingendetentie staat nog steeds op gespannen voet met de mensenrechten. Dat schrijft Amnesty International. 

  De mensenrechtenorganisatie heeft twee onderzoeksrapporten opgesteld over de maatregel die wordt ingezet om vreemdelingen uit te zetten of te voorkomen dat ze het land binnenkomen.

  Sinds er in 2005 elf vreemdelingen omkwamen bij een brand in een cellencomplex op Schiphol, vraagt Amnesty aandacht voor het detentiebeleid. Er is weinig vooruitgang geboekt, aldus de mensenrechtenorganisatie.

  Een wetsvoorstel voor nieuw detentiebeleid ligt bij de Tweede Kamer.

  Kopie oude wet

  "Hoewel er op onderdelen sprake is van verbeteringen, is de wet op veel punten een kopie van de oude wet en is er nog onvoldoende vooruitgang", schrijft Amnesty.

  Volgens internationale mensenrechtenstandaarden mag vreemdelingendetentie niet gelijkstaan aan een gevangenis, aldus Amnesty. Nederland moet daarom stoppen met vreemdelingen opsluiten in cellen en ze een zinvolle dagbesteding geven, stelt de organisatie.

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Vreemdelingendetentie Amnesty International

  Gewijzigd op 2018-05-27 07:47:04
  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 februari 2015 @ 07:18
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WIE BEDENKT ZOIETS? Regeltjes rukken jong gezin uit elkaar? Een gezinnetje dat uit Afghanstan is gevlucht moet moeder missen omdat ze terug moet naar Afghanistan om daar eerst het INBURGERINGSEXAMEN af te gaan leggen? Wij zwijgen hier dan ook stil bij deze intermenselijke misdaad uit naam van de democratie? Leest u ook even, alleen maar de 'koppen' in het blokje over Afghanistan voorzover u ook de nieuwsberichten over het land al niet volgt...?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3870949/2015/02/22/Regeltjes-rukken-jong-gezin-uit-elkaar-buurman-grijpt-in.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/203280/Afghanistan/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-02-20 06:44:49
  handtekeningafbeelding