Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

3188 keer bekeken

BEDREIGINGEN WERELDVREDE

 • vrijdag 08 november 2019 @ 01:19
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, EUROPA AAN RAND AFGROND EN NATO IS ´HERSENDOOD´ VOLGENS president Macron van Frankrijk. Heeft hij gelijk en is inderdaad steeds meer een gevaarlijker situatie ontstaan door DE POLITIEK ZELF... In veel landen in Europa en daarbuiten zijn politieke ontwikkelingen als ´nationalisme´, eigen volk eerst en leiders gekomen daardoor soms, VS en Turkije o.a.!, die door hun handelen of nalaten DE WERELDVREDE ZELFS IN GEVAAR BRENGEN EN IS 70 JAAR VREDE EN VEILIGHEID IN EUROPA dan voorbij, kunnen we ons zelfs afvragen ... Tsja we zeggen maar niets meer, maar toch zeer ernstig in maatschappelijke wereldbelang zelfs voor deze Homo sapiens op Aarde, boek, inderdaad daar staat ook al, gelezen, deze voorspellende ontwikkeling in! 

  Zie ook club http://europese-unie.clubs.nl/ hierover o.a. en meer Europees nieuws. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 15:44

  Macron: NAVO is hersendood en Europa staat aan rand van de afgrond

  President Macron REUTERS

  Volgens de Franse president Macron is de NAVO "hersendood" en staat Europa aan "de rand van de afgrond". Tegenover tijdschrift The Economist uit hij zijn zorgen over het gebrek aan afstemming tussen Europa en de VS en over de unilaterale actie in Noordoost-Syrië door NAVO-lid Turkije.

  Het Franse staatshoofd stelt dat Amerika de Europese lidstaten de rug toekeert. Dat liet het land volgens Macron zien toen het zijn troepen uit Noordoost-Syrië weghaalde, waarmee het de Koerdische partners liet vallen.

  Macron zegt verder dat Europa met president Trump voor het eerst te maken heeft met een Amerikaanse president die "ons idee van het Europese project niet deelt". En dat terwijl het continent zich moet zien te verhouden tot een groeiend China, autoritaire regimes in Rusland en Turkije, en van binnenuit verzwakt wordt door de brexit en politieke instabiliteit. Deze mix was vijf jaar geleden nog ondenkbaar, zegt Macron.

  Europa moet daarom niet langer rekenen op bescherming van NAVO-bondgenoot Amerika en zichzelf meer als geopolitieke macht gaan zien, zegt hij. Anders zal Europa "niet langer zijn lot in eigen hand hebben".

  Turkije in Syrië

  Hij noemt de inval van vorige maand een "ongecoördineerde agressieve actie" van Turkije in een gebied waar "onze belangen op het spel staan". "Er is totaal geen coördinatie in het strategische besluitvormingsproces tussen de VS en zijn NAVO-bondgenoten", stelt Macron.

  Op de vraag of hij nog gelooft in artikel 5 - een aanval op één lidstaat is een aanval op alle lidstaten - antwoordt Macron dat hij dat niet weet.

  Wat wilde Turkije eigenlijk met de inval bereiken?

  1:22 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Wat wil Turkije met het offensief in Noord-Syrië bereiken?

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 oktober 2019 @ 00:56
  #54
  reactie op (#53) herman_dad

  Goedemorgen, SITUATIE IN M.OOSTEN DREIGT TE ESCALEREN? SYRIE STUURT TROEPEN NAAR HET NOORDEN OM DE TURKSE INVASIE TE KEREN. Bovendien zijn er verschillende strijdgroepen ook bij betrokken wederzijds. De VS (Trump) trekt zich terug uit Koerdisch gebied en daarmede de steun in vóór de Koerden, 'verraad' zeggen sommigen. De Koerden sluiten zich nu aan bij 'eerdere vijand', de Syrische troepen weer.... Rusland steunt als van oudsher Syrie... De NAVO zit hier ook in, Turkije als NAVO-LID nog steeds al zouden we dat niet zeggen. Verontrustend dus nogmaals ook voor ons, een wereldconflict in de maak? En zeker ook verontrustend: 'Zeker 785 IS'ers ontsnapt uit kamp in Syrisch grensgebied' ......

  EU denkt aan sancties tegen Turkije, hoe groot zijn de gevolgen? 

   GISTEREN, 22:55 IN BUITENLAND, ECONOMIE 

  Verschillende landen willen dat de EU sancties oplegt aan Turkije vanwege de inval in Syrië.

  Deze tweet zegt ook al genoeg over 'Trump', maar ook Erdogan valt in dit rijtje en wie nog meer? En het INSTITUUT POLITIEK, landen grenzen, staten...nationaliteiten, de perfecte mix voor wereldvernietiging, nogmaals o.a.boek Van Homo sapiens naar Homo galacticus, samen (?? op weg.... (Bol.com oa.) Hoe nu verder met ons op Aarde of géén vooruitzichten meer?? Wat denkt U, een zeer gevaarlijke situatie voor de wereldvrede? Bezoekers en lezers van deze artikelen op de nieuwsclubs u kunt GRATIS AANMELDEN, inloggen voor clubs.nl en uw mening geven, stemmen op de polls etc...!!!      

   Ronald Smallenburg #FBPE  @RonSmallenburg 6 u

  Herstel: Trump trekt alle troepen terug voor oprukkende Turkse leger. 99% van alle Amerikaanse politieke en militaire experts is tegen. In het belangrijkste politieke huis ter wereld zit een gevaarlijke gek. -

  Amerika trekt alle troepen terug voor oprukkende Turkse leger

  "De situatie verslechtert met het uur", aldus Defensieminister Esper tegen Amerikaanse tv-zenders. Volgens hem is de situatie voor zijn militairen onhoudbaar.

  nos.nl 11 27 68

  'Rusland bombardeerde bewust vier Syrische ziekenhuizen'

   GISTEREN, 18:18 IN BUITENLAND 

  Dat stelt New York Times na een onderzoek waaruit blijkt dat Russische bommenwerpers gelinkt kunnen worden aan de tijd en plaats van de explosies.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 19:27

  Syrië stuurt troepen naar noorden om Turkse aanval te stoppen.

  Rook stijgt op bij gevechten in de Syrische grensstad Ras al-Ain AFP

  De Syrische regering heeft het leger naar het noorden van het land gestuurd om de Turkse inval te stoppen. Dat meldt de Syrische staatstelevisie, die spreekt van "Turkse militaire agressie". Details over de legerinzet worden niet gegeven.

  "Dit is een grote wending," zegt correspondent Lucas Waagmeester. "Er is een deal tussen de regering van president Assad en de Koerdische YPG-strijders dat het Syrische leger de steden Manbij en Kobane binnen 48 uur zal binnentrekken."

  Voor de Koerden is dat een hard gelag. Waagmeester: "Kobani is een hele belangrijke stad voor de Koerden waar ze zwaar hebben gevochten tegen Islamitische Staat. Op die plek gaan ze zich overgeven aan het leger van Assad, alleen maar om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen door het Turkse leger."

  Russische luchtmachtbasis

  Eerder op de dag meldde onder meer de Amerikaanse minister van Defensie Esper de door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) het regime van Assad en Rusland hadden gevraagd om steun.

  Volgens een Koerdische functionaris hebben het Syrische regime en de Syrische Democratische Strijdkrachten onderhandeld op een Russische luchtmachtbasis in het land.

  De situatie in Manbij en Kobane kan een blauwdruk zijn voor heel Noordoost-Syrië, denkt Waagmeester. "Assad's leger kan zich daar vestigen met wellicht luchtsteun van de Russen. Dat zou wel betekenen dat de Koerden hun droom van een eigen entiteit moeten opgeven."

  President Trump gaf eerder vandaag de opdracht om alle resterende Amerikaanse militairen uit het noorden van Syrië weg te halen. In heel Syrië zitten zo'n duizend Amerikaanse militairen, het gros van hen zit in de noordelijke regio.

  Vluchtelingen

  Bij de gevechten zijn volgens verschillende bronnen in ieder geval tientallen burgers omgekomen. Volgens de Verenigde Naties zijn na de Turkse inval 130.000 mensen op de vlucht geslagen. Gevreesd wordt dat nog eens honderdduizenden mensen de komende tijd hun huis moeten verlaten.

  De EU-ministers van Buitenlandse Zaken komen morgen bijeen in Luxemburg. Bij dat overleg wordt gepraat over de invasie in Syrië. Afgelopen dagen kondigden onder meer Duitsland, Frankrijk en Nederland een exportstop af naar Turkije van wapens die gebruikt kunnen worden bij de strijd in Syrië.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 oktober 2019 @ 00:55
  #53
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, FRANKRIJK EN DUITSLAND SCHORTEN WAPENLEVERANTIES AAN TURKIJE OP. Niet iedereen is ook blij met de houding, optreden VAN TRUMP MET NAME WEER hierbij, NAVOBONDGENOTEN (??) kunnen dus niet meer op elkaar 100% rekenen? Verontrustende situatie, ook voor ons hier. En de verhouding tussen NL en VS is ook veranderd? Zie ook club:  http://europese-unie.clubs.nl/ 

  Nederland schort wapenexport naar Turkije op

   GISTEREN, 20:04 IN POLITIEK, ECONOMIE

  Nederland levert vooral onderdelen van wapens en stopt ook daarmee. Vorig jaar exporteerde ons land voor 29 miljoen euro aan wapens naar Turkije.

  Defensieminister Bijleveld over Trump: zo ga je niet met elkaar om

   16:45 IN POLITIEK

  Trump waarschuwde niet dat hij de Amerikaanse troepen terug zou trekken uit het noorden van Syrië. Dat is geen manier van doen, zegt Bijleveld.

  Minister Blok toch maandag naar Luxemburg om over Turkije en Syrië te praten

   GISTEREN, 15:04 IN POLITIEK

  De Tweede Kamer wil dat hij erbij is als de EU-landen een standpunt over Turkije bepalen. Blok vliegt vervolgens woensdag naar India voor het staatsbezoek van het koningspaar.

  De bekoelde relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten

  Internationale betrekkingen De bekoelde relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten RTL-NIEUWS 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 18:18 • AANGEPAST VANDAAG, 21:48

  Frankrijk en Duitsland leveren Turkije geen wapens meer voor Syrië-inval.

  Door Turkije gesteunde Syrische rebellen AFP

  Frankrijk stopt per direct met het exporteren van wapens die Turkije bij de inval in Noordoost-Syrië zou kunnen inzetten. Eerder vandaag kondigde Duitsland dezelfde sanctie aan. Een exportstop op alle wapens naar Turkije is er niet.

  Italië gaat alle EU-landen vragen te stoppen met het uitvoeren van wapens naar Turkije, schrijft minister Di Maio van Buitenlandse Zaken. Italië is zelf een belangrijke exporteur van wapens aan Turkije.

  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Maas zegt in Duitse media dat er al sinds 2016 restricties gelden voor wapenexporten naar Turkije. Evengoed is Turkije Duitslands grootste wapenafnemer. Vorig jaar kocht Turkije voor 242,8 miljoen euro wapens van Duitsland, goed voor een derde van de totale Duitse wapenexport.

  In de eerste vier maanden van dit jaar exporteerde Duitsland voor 184,1 miljoen euro aan wapens naar Turkije. Cijfers over de Franse wapenexport naar Turkije waren niet direct beschikbaar.

  Erdogan 'zet geen stap terug'

  Woensdag viel Turkije Noordoost-Syrië binnen. De militaire operatie, die volgens de Turken alleen gericht is tegen de Syrisch-Koerdische milities in het grensgebied, oogstte brede internationale kritiek. Volgens de Verenigde Naties zijn zeker honderdduizend mensen op de vlucht geslagen voor het geweld. Desondanks zei president Erdogan gisteren "geen stap terug" te zetten.

  Diverse landen zeggen sancties tegen Turkije te overwegen. Gisteren schortte Nederland de uitvoer van wapens naar Turkije op, Finland deed dat eerder al. Maandag overleggen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen over de situatie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 februari 2019 @ 00:40
  #52
  reactie op (#51) herman_dad

  Goedemorgen, TRUMP ZEGT INF-VERDRAG OP, WAPENWEDLOOP TERUG? WERELDVREDE WEER IN GEVAAR? Een grote bedreiging voor deze wereldvrede en terugkeer Koude Oorlog nu echt?  

  Oud-president Gorbatshov - Gorbatsjov: 'Plan Trump terugtrekken wapenverdrag fout' - heeft destijds met de overleden oud-VS president Ronald Reagan dit verdrag gesloten waardoor de ontspanning ontstond. Vermoedelijke redenen waren dat er door de VS én de Russen in de ruimte, op de Maan o.a. in diepste geheim onderzoek is gedaan omdat daar meer is gevonden dan wereldkundig is gemaakt. O.a. de samenwerking in de Apollo18 en 20 vluchten, die OFFICIEEL nooit zijn uitgevoerd?! Hierdoor ontstond een wederzijds vertrouwen. Zie voor deze verhalen o.a. rubriek Universum en ook weer het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, het gehele Apollo 20 verhaal o.a... zie clubhome plaatje en Bol.com o.a. en dat dit mogelijk waar kan zijn nu EN DAT ER MEER LEVEN is en ook hier kan komen (doodeng, ontvoeringen door Aliens gefilmd door mensen als u en ik.. zie rubriek Universum, schokkende ontdekkingen op Maatschappelijke Belangen Info...http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/   delen, delen...!)    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Na opzeggen INF-verdrag door Trump is wapenwedloop terug van weggeweest'

  GISTEREN, 21:59

  BUITENLAND

  REUTERS

  GESCHREVEN DOOR

  Wim Kopinga redacteur Online

  Het INF-wapenverdrag was in 1987 historisch en zorgde voor stabiliteit in Europa. De Sovjet-Unie en Verenigde Staten stopten met de productie van nucleaire middellangeafstandsraketten, maar vandaag besloot de Amerikaanse president Donald Trump dit verdrag stop te zetten. Critici zijn bang dat we hierdoor terugkeren naar de overheersende dreiging van de jaren 80.

  "De echte gevolgen moeten we nog zien", zegt Sico van der Meer, onderzoeker aan Instituut Clingendael op het gebied van niet-conventionele wapens. "Maar dit verdrag was een rem op het type wapens dat ze niet mochten bouwen. Met het opzeggen van dit verdrag hebben beide landen de handen weer vrij. Nu is de wapenwedloop terug van weggeweest."

  Historisch

  In de jaren 80 bleven de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie raketten bouwen om elkaar te kunnen overtroeven. Europa werd met de plaatsing van honderden nucleaire middellangeafstandsraketten ongevraagd onderdeel van de strijd tussen de wereldmachten.

  Met de ondertekening van het INF-verdrag in 1987 gingen de landen akkoord dat dit type raket niet meer gebouwd mocht worden. Bestaande raketten werden vernietigd. Het historische verdrag, dat een einde maakte aan de wapenwedloop van de Koude Oorlog, werd ondertekend door Amerikaans president Ronald Reagan en Sovjet-leider Michail Gorbatsjov.

  In overtreding

  De huidige president Trump dreigt al sinds oktober met het stopzetten van het verdrag, omdat Rusland zich volgens hem niet aan de regels houdt. Onderwerp van het conflict is een Russische kruisraket waar de Amerikanen in 2017 al melding van maakten. In 2014 had de regering-Obama al geprotesteerd toen deze raket nog in een testfase zat. De Amerikaanse president is er, ondanks waarschuwingen dat het stopzetten van dit verdrag desastreus kan uitpakken, nu klaar mee.

  Grootste demonstratie ooit

  Nederland was een van de landen waar in de jaren 80 veel te doen was rond kruisraketten. Het plan van de NAVO was om verschillende kruisraketten in Nederland te plaatsen als verdediging tegen de Sovjet-Unie. Nederlanders kwamen hiertegen in opstand en demonstreerden massaal. In 1981 kwamen er 400.000 mensen naar het Museumplein in Amsterdam. In 1983 was de grootste demonstratie in Nederland ooit: 550.000 mensen demonstreerden in Den Haag tegen de komst van kruisraketten naar ons land.

  Trump geeft de Russen nog één dag bedenktijd. Als er morgen geen reactie komt uit Moskou, beëindigt hij het verdrag. De opzegtermijn is vervolgens zes maanden. Binnen die tijd kan er nog naar eventuele oplossingen gezocht worden. Anders komt het INF-verdrag in augustus definitief te vervallen.

  Geen politieke wil

  Dat is iets dat makkelijk voorkomen had kunnen worden. Binnen het verdrag is namelijk een soort geschillencommissie opgenomen, waar eventuele conflicten uitgepraat kunnen worden. Toch is geen van de partijen daarheen gestapt. "De politieke wil om er samen uit te komen ontbreekt nu", zegt Van der Meer.

  Deels komt dat door de huidige Amerikaanse politiek. "President Trumps nationale veiligheidsadviseur John Bolton is tegen alle verdragen die de VS belemmeringen opleggen, want dan vindt hij het een slecht verdrag. Bovendien heeft ook Trump zelf een hekel aan verdragen en bilaterale afspraken. Daar trekt hij het liefst de stekker uit." Trump zei vandaag nog dat hij "met iedereen in een mooie, grote kamer" tot een "veel beter verdrag" wil komen.

  Toch heeft het beëindigen van dit verdrag ook met een andere ontwikkeling te maken. In 1987 waren de VS en Sovjet-Unie grootmachten die het militair voor het zeggen hadden, maar inmiddels kunnen ook andere landen, als China en India, de raketten produceren waar voor hen een verbod op ligt.

  Vrijheid

  "Deze belemmering voelt daarom oud. Beide partijen willen weer meer vrijheid hebben." Maar volgens Van der Meer komt die vrijheid met een risico. Hij is bang dat we met het opheffen van het verdrag in eenzelfde situatie komen als in de jaren 80. "Vooral Europa heeft last van het omvallen van het INF-verdrag, omdat het binnen dit verdrag precies om raketten gaat die de reikwijdte hebben om Europa te bereiken."

  Voor Europa en het militaire bondgenootschap NAVO is dit dus "vervelend nieuws", zegt de wapenexpert. "Binnen de EU en de NAVO zou dit ook voor onrust en verdeeldheid kunnen zorgen. Dat is voor de Russen fantastisch."

  BEKIJK OOK

  VS beëindigt Koude Oorlog-wapenakkoord met Rusland

  Gorbatsjov: 'Plan Trump terugtrekken wapenverdrag fout'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 23 december 2018 @ 07:28
  #51
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, WELLICHT GROOTSTE VREDESOPROEP KERST 2018 OOIT? Dan, 'moet de geest van de mens om' geheel in denken en vooral doen. Zoals beschreven in de boeken o.a. hier heel vaak genoemd en gelezen: 'Buitenaardse Beschaving' van Stefan Denaerde - (speudoniem voor Ad Beers) Google de namen eens en oordeelt u dan zelf, waarheidsgehalte 99% of  wellicht 100%? Voor de echte 'believers' dan... 

  bol.com | Buitenaardse beschaving, Stefan Denaerde ...

  https://www.bol.com/nl/f/buitenaardse-beschaving/39925067/ Beoordeling: 5 - ‎7 reviews

  Stefan Denaerde was werkzaam als leidinggevende van een bedrijf. Zijn ontmoeting met de Jarganen tijdens een boottrip, veranderde zijn leven dusdanig dat ...

  En: Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...

  bol.com | Van homo sapiens naar homo galacticus, Homo Sapiens ...

  https://www.bol.com/nl/p/...homo-sapiens-naar-homo-galacticus/9200000087078573/

  Van homo sapiens naar homo galacticus (paperback). Is er nog een kans voor de homo sapiens van de planeet Aarde? Wat moeten we doen om de planeet ...

  Voor wat betreft dit boek enkele korte aanhalingen, maar de tekst en achterzijde boek zijn maar een fractie van de gehele inhoud. Ook U komt er in voor... op de één of andere wijze! Vervolg op het 1e genoemde boek? Alle onderlinge discriminaties - en dat zijn er vele, ook de positieve die waarvan we denken zelfs, een 'groot goed'...op een rustige wijze elimineren en de planeet sociaal maatschappelijk groot belang voor de gehele wereldvrede, veranderen zoals aangegeven in dit boek! LEES HET EENS van a tot z... 2x zelfs van anderen ook gehoord, dan dringt de GROOTSTE VREDESOPROEP OOIT (?!) pas tot je door.

  En ook het Universum, het geheel waar wij ook toe behoren, niemand kan dat toch ontkennen... zijn er velen meer en houden velen, wetenschappers en astronauten veelvoor ons achter dát al bekend is? Er zijn er velen en er speelt zich al veel meer af, sinds ons bestaan op Aarde als... dan we anno 2018-2019 denke of weten. Zie ook de rubriek UNIVERSUM VOORAL DAAROVER IN DIT FORUM! Er zijn gewoon TE VEEL MELDINGEN om dit opzij te schuiven als... ONZIN, niet waar.. ZOALS nog wetenschappers in NL en astronauten nog doen...?! 

  Drie hoofddiscriminaties genoemd: Het Geloof, in meest breedste zin van het wereldwoord: 

  Velen, 'met alle respect hevig gelovigen in 'een' God, Jaweh, Allah' of hoe dan ook we 'Hem'(?) noemen is die er wel? #bestaatGodwel? Of de OMNI-CREATIVITEIT, lees in de boeken wat dat is, het ongrijpbare energieveld dat het gehele Universum beheerst bepaalt ons bestaan en steeds weer terugkomend op Aarde, na het overlijden en dan begint alles weer opnieuw, foetus, baby, kleuter, school, opleiding, volwassenheid, relaties, zelf kinderen, werk, uiteindelijk weer ouderdom en sterven... en... binnen 5 minuten al weer 'de geest geactiveerd in een nieuwe foetus, ergens... waar ook ter wereld? Andere huidskleur wellicht dan nu? Etc... lees het boek!?  

  POLITIEKE INSTITUTEN: 

  Politiek, het meest onderlinge en discriminerende en bepalende maatschappelijke verafschuwende en de totale mensheid splijtende INSTITUUT dat we hebben gecreeerd... En vooral het meest 'rechtvaardige systeem', 'partijpolitiek of te wel 'democratie'??? Of juist het meest ONRECHTVAARDIGE? In feite de grootste DICTATORIALE INSTITUTIE DIE ER IS, de meerderheid 51% heeft het voor het zeggen over de minderheid 49%? Zie als voorbeeld de BREXIT, de grootst mogelijke maatschappelijke en financiele ellende door een 'bindend referendum'? Het meest slechtste dat er is dus. Eén voorbeeld wat mogelijk is zelfs: 

  Moeten we omdat we een eigen nationaliteit hebben (???) oorlog voeren met die andere nationaliteit? Weet je wat, WE HOUDEN EEN BINDEND REFERENDUM DAAROVER en 51% zegt: JA OORLOG! En heden anno 2019 is de wereld er al niet meer... doordenkertje... Maar ja het houdt ook in, over 20, 30 jaar, we hebben dan nog de Europese, of Afrikaanse of... enz. 'nationaliteit'? Dan ook geen staatshoofden meer, gekroond of niet gekroond... Dus Willem-Alexander bij ons dan, wellicht de laatste zelfs in opvolging?        

  En discrimineert hiermede de helft van de wereldbevolking? En verwoest de Aarde, MONETAIR GEZIEN ZEKER, in zijn totaliteit en dat is al geruime tijd aan de gang, elke 4 jaar weer als we weer andere goden en godjes kiezen die wel weer even...? Landen, grenzen, regeringen, parlementen, NATIONALIITEITEN? Er is er maar één die we hebben en dat is die van Homo sapiens... in welke huidskleur, geloof, politieke 'kleur' of wat dan ook. 'Het hebben van een nationaliteit is een grove belediging voor de ander, die toevallig niet jouw nationaliteit heeft.'Politiek ook het meest INEFFICIENTE INSTITUUT om de wereld sociaal maatschappelijk voor elke ziel, 7 miljard dus nu, anno 2019, gelijkwaardig te maken in welk maatschappelijke belang dan ook.

  Tsja... OOK in dat opzicht de 3e 'poot' van de grootste onderlinge discriminaties:

  En, DE GROOTSTE VOORWAARDE VOOR WERELDVREDE IS: LOONNIVELLERING VOOR ALLEN, EEN 'BASISINKOMENMODEL' is al omschreven in Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... dat kan binnen een jaar voor 17  of 18 miljoen al geregeld zijn... ook voor U, en U en... Hoe dan? Lees daar...En daarna voor alle EU landen en dan wereldwijd etc... voor iedereen binnen 10-20 jaar zelfs... 

  MONETAIR, het grote gelds- en beleggingsysteem dat we als mens ook weer in uiterst discriminerende vorm hebben bedacht en nog steeds uitvoeren, BEURZEN, BANKEN, GELD VERDIENEN, BELONINGEN, vooral in de sport, bedrijven, en top van deze instellingen? Weg er mee op een goede en verantwoorde manier 'ombouwen naar'... LEES HOE DAT KAN in het 2e genoemde boek! 'Over de top' die voorstellen, wellicht in het 'denken van de Mens anno 2019' maar lees het boek en in 2020 denken en doen velen, ook politici... al anders daarover?  

  VOOR ALLEN DIE DIT LEZEN EN VOOR UZELF MAAR OOK UW MEDEMENS BETER WILLEN? Lees vooral genoemde boeken en bereidt u vast in alle rust voor....

  Indien niet veranderd vóór einde deze eeuw? Dan wellicht IS ALLES VERANDERD OP AARDE, ook weer één van die vele, donkere en levensloze planeten in het oneindige en voor ons nog net niet te bevatten heelal. In dien wel, van Buitenaardse beschaving, 'Iarganen', planeet Iarga', de omni-creativeit stelt zijn eigen onvoorwaardelijke regels, en indien niet geluisterd, dan blijft de 'geest' (Heilige geest in het geloof'?) voorgoed rond de Aarde zweven en kan deze nooit meer bereiken, een tussenweg is er niet... TOCH EEN OVERWEGING WAARD VOOR ALLEN WEER, DEZE DAGEN... Gelovig of niet gelovig of in welke zin dan ook... We komen dan allen in de HEL terecht of... we moeten gezamenlijk een HEMEL OP AARDE creeren zoals weer omschreven in Van Homo sapiens naar homo galacticus... Want na dit leven bent u er weer, of u leeft maar enkele maanden omdat de moeder die u dan heeft geen eten voor u heeft? Bedenk dat eens... Door 2 van de meest discriminerende organisaties die we nog hebben: POLITIEK EN MONETAIR anno 2019 heers en verdeel maar vooral onder de eigen 'kerk', de eigen gemeenschap?     

  Wij wensen allen een goede kerst- en bezinningstijd, en vooral dit bericht delen via en retweeten etc... Het zou deze dagen HET MEEST GEDEELDE EN GERETWEETE MOETEN ZIJN EN WORDEN...

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2018-12-23 08:00:23
  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 november 2018 @ 01:22
  #50
  reactie op (#49) herman_dad

  Goedemorgen, GEVAARLIJK: RUSLAND EN UKRAINE MILITAIRE INCIDENTEN BIJ DE KRIM: UKRAINE ROEPT OORLOGSKABINET BIJEEN EN KONDIGT 'STAAT VAN BELEG AF', volgens RTL-Nieuws. 

  Rusland beschiet Ukrainse boot en neemt drie schepen in beslag. Steeds meer escalatie tussen Rusland en de Ukraine, levensgevaarlijk als dit incident, nauwelijk incident te noemen nog, niet SNEL WORDT OPGELOST. Ook voor ons en daarmede de NAVO, immers Ukraine ligt maar drie grenzen van ons af. Je weet het nu nooit maar laten we hopen blijven op een gezond verstand van de Homo sapiens in deze.

  Het toont echter weer des te meer aan de inhoud, strekking van het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg, (zie clubhome plaatje) dat dit, althans al voorspelt, 'WE', zijn er al niet meer aan het einde van deze eeuw, Aarde, de mens, heeft zichzelf vernietigd door instituten als POLITIEK, GELOOF, MONETAIR, landen, grenzen, sataten, nationaliteiten? TENZIJ we...(lees het boek eens..! Leuk om als ST.KLAAS- of KERSTcadeautje te geven/krijgen! )

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oekraïne claimt te zijn beschoten door Rusland, roept 'oorlogskabinet' bijeen

  GISTEREN, 21:52

  AANGEPAST GISTEREN, 22:28

  BUITENLAND

  Een Russisch vrachtschip blokkeert de toegang tot de Zee van Azov REUTERS

  De Oekraïense president Porosjenko heeft zijn oorlogskabinet bijeengeroepen. Aanleiding is een incident vandaag op de Zwarte Zee tussen de Oekraïense marine en Rusland.

  De Oekraïense marine beschuldigt Rusland ervan het vuur te hebben geopend op zijn schepen. Drie bemanningsleden raakten gewond en drie schepen, een sleepboot en twee artillerieschepen, werden door Rusland in beslag genomen.

  Rusland bevestigt dat het wapens heeft gebruikt bij de operatie. De gewonden zijn volgens Rusland buiten levensgevaar.

  Het incident gebeurde toen Oekraïense marineschepen de Straat van Kertsj, die de verbinding vormt tussen de Zwarte Zee en de Zee van Azov, wilden passeren. De Russen wierpen een blokkade op, door een vrachtschip in de nauwe Straat van Kertsj te leggen. Volgens Oekraïne maakten de schepen vervolgens rechtsomkeert, maar werden ze desondanks beschoten.

  'Provocatie'

  Volgens de Russische veiligheidsdiensten staken de Oekraïners zonder toestemming de grens over en bevonden de schepen zich in Russische wateren. Volgens Oekraïne was Rusland van tevoren geïnformeerd over het verplaatsen van marineschepen.

  De Russische geheime dienst FSB zegt "onomstotelijk bewijs" te hebben waaruit blijkt dat Oekraïne de provocatie heeft voorbereid. De Oekraïners zouden stopseinen hebben genegeerd en gevaarlijk hebben gemanoeuvreerd. Het bewijs zal volgens de FSB snel openbaar worden gemaakt. Oekraïne noemt het incident van vandaag een daad van "Russische agressie".

  Strategische plek

  De Straat van Kertsj, waar het incident gebeurde, is strategisch een cruciale plek, zegt correspondent Geert Groot Koerkamp in Met het Oog op Morgen. "De Zee van Azov is een binnenzee en ligt tussen Oekraïne, Rusland en de Krim. En om er te komen moet je door de Straat van Kertsj."

  De Krim is in 2014 geannexeerd door Rusland, maar Oekraïne en veel andere landen erkennen dat niet. "En dat is een beetje de crux van het probleem", zegt de correspondent in het radioprogramma. "Rusland beschouwt die Straat van Kertsj als een Straat die dwars door Russisch grondgebied loopt en behoudt zich daarom het recht om schepen te controleren wanneer men dat wil."

  Tegelijkertijd beschouwen de Oekraïners de Krim als Oekraïens grondgebied. "Zij vinden daarom dat ze het volste recht hebben om heen en weer te varen naar de Zee van Azov", zegt Geert Groot Koerkamp.

  NOS

  BEKIJK OOK

  Rusland sluit Zee van Azov af na incident met Oekraïens schip

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 oktober 2018 @ 01:08
  #49
  reactie op (#48) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE WAPENWETLOOP? LATEN WE HOPEN DAT DE INTERNATIONALE DIPLOMATIE WEER GAAT WINNEN. E.e.a. spreekt voor zich....

  Macron: veiligheid Europa in geding als Trump verdrag opzegt

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Rusland zinspeelt op wapenwedloop als VS nieuwe kernraketten ontwikkelt.

  GISTEREN, 20:31

  BUITENLAND

  John Bolton spreekt met het hoofd van de veiligheidsraad in Moskou EPA

  De veiligheidsadviseur van president Trump heeft in Moskou te horen gekregen dat Rusland direct "militair-technische" stappen zal zetten als de VS weer kernraketten gaat ontwikkelen, in strijd met een verdrag uit 1987. John Bolton is vandaag en morgen in het Kremlin om tekst en uitleg te geven bij het dreigement van Trump dat hij de VS uit het INF-kernrakettenverdrag uit 1987 wil terugtrekken.

  "Zulke maatregelen maken de wereld gevaarlijker", zei Dmitri Peskov, de woordvoerder van de Russische president Poetin, vandaag. "Als de VS dergelijke wapensystemen gaat ontwikkelen, moet Rusland ook handelen om het evenwicht in dit deel van de wereld te herstellen."

  'Samen problemen oplossen'

  Bolton sprak vanmiddag met het hoofd van de Russische veiligheidsraad. Die sloeg een minder harde toon aan met de verzekering dat Rusland met de VS wil samenwerken om te zien waar de wederzijdse pijnpunten zitten in de uitvoering van het verdrag, zodat die problemen opgelost kunnen worden. Vanavond spreekt Bolton nog met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Morgen maakt hij zijn opwachting bij Poetin, die een gedetailleerde uitleg eist van de woorden van Trump.

  Trump zegt zich niet meer gebonden te voelen aan het verdrag, omdat Rusland en China de afspraken hebben geschonden door nieuwe raketten te bouwen. China is echter geen verdragspartner. Rusland heeft vermoedelijk nieuwe raketten geplaatst in Kaliningrad, een Russische stad tussen Polen en Litouwen, maar van een type dat niet onder het verdrag valt.

  Peskov wees erop dat de Verenigde Staten zelf in strijd met het INF-verdrag handelen met de inzet van drones die doelen kunnen aanvallen en met de bouw van antiraketsystemen.

  BEKIJK OOK

  'Trump riskeert veel meer met openlijk dreigen over atoomverdrag'

  Macron: veiligheid Europa in geding als Trump verdrag opzegt

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 21 oktober 2018 @ 00:41
  #48
  reactie op (#47) herman_dad

  Goedemorgen, NOG VERONTRUSTENDER? TRUMP DREIGT KERNWAPENVERDRAG MET RUSLAND op te zeggen? Omdat Rusland, volgens zeggen dan van de VS 'dit verdrag zolu schenden', zie artikel. We komen dan weer in een KERNWAPENWEDLOOP en is er niet alleen een cyber'oorlog' maar de werkelijkheid van totale wereldvernietiging weer een stap dichterbij?  Dit gegeven zien we dan weer bij het verkiezen van een 'populist' die Trump bij veel Amerikanen toch was en nog steeds IS? Over het algemeen 'politiek, het instituut' ZAL deze wereld en zijn 'meest intelligente diersoort, die deze 'bestuurt' vernietigen voor einde deze eeuw? Heeft het boek -  https://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3282 … - dan toch gelijk en een voorspellende kracht? Laten we hopen van niet, leest u het eens rustig, zie Universum forum topic ook hier op club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Zondag 21 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Trump: 'VS trekt zich terug uit kernwapenakkoord met Rusland'Foto: AFP

  Trump: 'VS trekt zich terug uit kernwapenakkoord met Rusland'

  20 oktober 2018 23:13 Laatste update: 26 minuten geleden

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag gezegd dat zijn land zich terugtrekt uit een kernwapenverdrag met Rusland. De VS beschuldigen de Russen ervan de afspraken te schenden. 

  Het gaat om het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty uit 1987, waarin de VS en de toenmalige Sovjet-Unie afspraken geen nieuwe raketten voor de middellange afstand (500 tot 1.000 kilometer) te zullen ontwikkelen. Raketten die vanaf zee worden gelanceerd vielen niet onder het verdrag, dat na de val van de Sovjet-Unie werd overgenomen door Rusland.

  Volgens de Amerikanen ontwikkelt Rusland een kruisraket voor de middellange afstand en schendt het land daarmee de bepalingen van het akkoord. Moskou ontkent dat. 

  "We gaan niet toestaan dat zij een kernwapenovereenkomst schenden en wapens maken die wij niet mogen maken", zei Trump zaterdag tegen journalisten na een campagnebijeenkomst in Nevada, melden Amerikaanse media. "Wij hebben de afspraken gerespecteerd, maar Rusland heeft dat helaas niet gedaan, dus we gaan het verdrag beëindigen, we gaan ons eruit terugtrekken."

  De president sluit zich daarmee aan bij de standpunten van zijn nationale veiligheidsadviseur, John Bolton, die al langer aandringt op een einde aan het akkoord. Bolton brengt zondag een bezoek aan Moskou om te spreken met zijn Russische tegenhanger, Nikolai Patrushe. Het is waarschijnlijk dat het kernwapenverdrag ook ter sprake zal komen.

  Trump voegde daaraan toe dat er voor de VS niets anders op zit dan zelf ook dergelijke wapens te gaan produceren, tenzij "Rusland en China naar ons toekomen en zeggen: 'Laten we allemaal de slimme keuze maken dat niemand van ons deze wapens ontwikkelt.'"

  Deskundigen waarschuwen dat het Amerikaanse besluit kan leiden tot een nieuwe kernwapenwedloop tussen de VS en Rusland.

  VS wil ook meer antwoorden van Saoedi-Arabië in kwestie-Khashoggi

  Trump sprak zich tijdens het persmoment op zaterdag ook nog even uit over de vermissing van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, die volgens de Amerikaanse bondgenoot Saoedi-Arabië om het leven kwam bij een ruzie op het Saoedische consulaat in Istanboel.

  Toen hem werd gevraagd of hij genoegen neemt met dat verhaal, antwoordde de Amerikaanse president dat het een "goede eerste stap" is, maar dat er nog steeds onbeantwoorde vragen zijn. Aanvankelijk noemde Trump de Saoedische verklaring nog "geloofwaardig".

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: NU.nl 0 reacties  

  Lees meer over: 

  Rusland Verenigde Staten 

  Trump dreigt met opzeggen kernrakettenverdrag

   GISTEREN, 23:27 IN BUITENLAND

  Het INF-verdrag is sinds 1 juni 1988 van kracht, maar Rusland houdt zich niet aan de afspraken, zegt de Amerikaanse president.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 oktober 2018 @ 00:27
  #47
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, VERONTRUSTEND: 'KOUDE (CYBER) OORLOG' Rusland versus 'Westen', MIVD, BRITSE DIENST, VERIJDELEN EEN 'HACKAANVAL' door 'Russische toeristen'. Groot in het nieuws vandaag, ook grote openheid hierin, zeer ongebruikelijk door inlichtingendiensten. Maar het gaat 'over en weer' al een heel tijdje. Laten we hopen een ECHTE OORLOG achterwege blijvend omdat alle partijen wéten dat het dan de LAATSTE OORLOG en totale vernietiging van al het leven op Aarde wordt. Dan nu maar 'virtueel', moderne tijd en waarom dit alles is ontstaan en ook andere mediaberichten hier, is het feit dat de NAVO in tegenstelling tot aspraken destijds na het opheffen van het 'IJZEREN GORDIJN' tóch de Oost-Europese landen bij de NAVO en ook EU kwamen, verder leest u daar veel over in boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, zie clubhome verder plaatje. 

  Deze zaak gaat ook de EU en de VS aan, vandaar op meerdere clubs hier geplaatst.  

  En waarom zijn zij niet 'aangehouden'? Omdat we geen KRIJGSGEVANGENEN WILLEN MAKEN, en Rusland - Rusland waarschuwt Nederland voor ernstige verslechtering relaties - dan weer eigen 'spionnen' daarna weer 'krijgsgevangenen' zullen maken...? 

  Zie verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Russische hack-operatie voorkomen door MIVD, dit is wat we weten.

  VANDAAG, 22:50

  BINNENLANDBUITENLAND

  Deze vier Russische officieren zijn Nederland uitgezet MINISTERIE VAN DEFENSIE

  Vandaag werd bekend dat de militaire inlichtingendienst MIVD op 13 april in Den Haag een Russische cyberoperatie heeft verstoord. Doelwit van de operatie was de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens.

  De Russen die de aanval moesten uitvoeren waren vier officieren. Ze blijken onderdeel van de Russische inlichtingendienst GROe en heten Aleksei Sergejvitsj Morenets, Jevgeni Michajlovitsj Serebrjiakov, Oleg Miajlovitsj Sotnikov en Alexej Valeryvitsj Minin.

  Alexey MininMIVD

  Oleg SotnikovMIVD

  Evgenii SerebriakovMIVD

  Aleksei MorenetsMIVD

  De Russen zijn eerst een tijd gevolgd voor de MIVD. Als ze op 13 april hackapparatuur activeren wordt er ingegrepen. De mannen blijken alle benodigdheden voor een cyberaanval bij zich te hebben. "Hierdoor weten we zeker dat ze niet in Nederland op vakantie waren", zegt MIVD-directeur Onno Eichelsheim. De mannen hebben verschillende telefoons bij zich van verschillende merken, ook beschikken ze over 20.000 euro en 20.000 dollar in contanten.

  Lees hier een uitgebreide reconstructie van de zaak of bekijk de onderstaande video:

  Video afspelen

  04:19

  Reconstructie: hoe de Russische hackaanval werd verstoord

  De MIVD maakt opvallend veel over de operatie bekend. Normaal vertelt de dienst het liefst zo weinig mogelijk. Volgens onderzoeker Sico van der Meer van Clingendael moeten alle details worden gezien als een signaal aan de Russen. "Je komt er niet mee weg, we nagelen je aan de schandpaal, houd ermee op!"

  Leein dit artikel hoe andere experts denken over de loslippigheid van de MIVD.

  Rutte: geen leuke dag voor Moskou

  Ook premier Rutte noemt het naar buiten brengen van de normaliter geheime operatie een krachtig signaal aan de Russische regering. "Ik denk dat Moskou geen leuke dag heeft door dit ernstige gestuntel", zegt Rutte. "Het is natuurlijk onmogelijk om dit nog te ontkennen."

  Nederland gaat met bondgenoten bespreken wat de vervolgstappen moeten zijn. "Het feit dat we dit naar buiten brengen laat zien dat we er met zijn allen klaar mee zijn." Er zijn volgens hem allerlei vervolgacties denkbaar, maar daar wil hij niet over speculeren.

  Lees hier een uitgebreidere reactie of bekijk de onderstaande video:

  Video afspelen

  01:51

  Rutte: 'Ik denk dat Moskou geen leuke dag heeft'

  Ook de Britten en Amerikanen komen vandaag met beschuldigingen over hack-operaties door RuslandDe Britse regering zegt dat de Russische geheime dienst achter een reeks van wereldwijde cyberaanvallen zit die zijn bedoeld om westerse democratieën te ondermijnen.

  "Ze proberen verkiezingen in andere landen te ondermijnen en beïnvloeden", zegt minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken. "Samen met onze bondgenoten zullen we met een antwoord komen op deze pogingen van de GROe om de internationale stabiliteit te ondermijnen."

  VS klaagt zeven Russen aan

  Justitie in Amerika klaagt zeven Russen aan voor cyberaanvallen op doelen in Nederland, Engeland, Canada, Zwitserland en Amerika. De Amerikanen willen dat ze naar de VS komen en daar worden berecht. Onder de zeven zijn ook de vier Russen die de OPCW in Den Haag probeerden te hacken.

  De Russische inlichtingenofficieren zouden wereldwijd antidopingagentschappen en sportorganisaties, waaronder wereldvoetbalbond FIFA, digitaal hebben aangevallen. Daarbij zouden ze gegevens van honderden atleten uit tientallen landen hebben buitgemaakt, onder meer met het doel nepinformatie te verspreiden over 'schone' atleten.

  REUTERS

  Over de vier Russische inlichtingenofficieren die betrokken waren bij de verijdelde hackaanval in Den Haag, komen ondertussen steeds meer details naar buiten. De mannen mogen dan deel uitmaken van een van de meest geheime inlichtingendiensten in Rusland, op internet valt toch veel over hen te vinden.

  Twee van de vier waren cyberexperts. Een van die twee, de 41-jarige Aleksei Sergejvitsj Morenets zou de wereld over reizen om hackoperaties uit te voeren. De inlichtingenofficier is opvallend genoeg ook terug te vinden op een Russische datingsite. Op zijn profiel staat dat hij op zoek is naar vrouwen uit Moskou van tussen de 21 en 30 jaar oud.

  Het profiel van geheim agent Moronets op de Russische datingssite mylove.ruMYLOVE.RU

  Over de andere cyberexpert, Jevgeni Michajlovitsj Serebrjiakov, weten we dat hij een document tekende als de plaatsvervangend hoofd van de afdeling cyber warfare van de Russische geheime dienst GROeThe Moscow Times meldt dat hij naast zijn spionage-activiteiten ook een tijdje voor een voetbalclub in Moskou speelde. De gegevens van Serebrjiakov zijn terug te vinden op een website van de amateurcompetitie in de Russische hoofdstad.

  Lees hier wat we nog meer weten over de vier Russische officieren.

  Russen niet aangehouden, OM start onderzoek

  De vier Russische agenten hebben Nederland verlaten. Ondanks het feit dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar de mannen is gestart, zijn ze destijds niet aangehouden.

  MIVD-directeur Onno Eichelsheim zegt in Nieuwsuur dat dit te maken heeft met de manier waarop de dienst operaties uitvoert. "Op dat moment was de afweging: ik wil verstoren. Door het onderzoek dat we erna hebben kunnen doen, hebben we gegevens aan de Amerikaanse justitie kunnen geven. Terugkijkend zou ik het niet anders doen."

  Dat de Russen niet zijn aangehouden, heeft dus te maken met de inlichtingenoperatie die aan de gang was. Verslaggever Lex Runderkamp legt het verder uit in de onderstaande video:

  Video afspelen

  00:43

  'Dit was een inlichtingenoperatie, er was geen justitie bij betrokken'

  Rusland heeft intussen ook gereageerd. In een officiële verklaring waarschuwt het land voor een ernstige beschadiging van de relatie met Nederland. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Nederland bezig is met een anti-Russische campagne, die gepaard gaat met doelbewuste lekken in de media over vermeende cyberaanvallen.

  NOS-correspondenten Groot Koerkamp David Jan Godfroid benadrukken dat de glasharde ontkenning een bekende Russische reactie is. Hoe gedetailleerd aanwijzingen en bewijzen ook zijn, het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent en beweert dat het Westen er alleen op uit is om de verhoudingen nog slechter te maken dan ze al zijn.

  BEKIJK OOK

  Rusland waarschuwt Nederland voor ernstige verslechtering relaties

  Russische geheim agenten verborgen identiteit nauwelijks op internet

  Waar komt de 'ongekende openheid' van de MIVD vandaan?

  Reconstructie: hoe een grote Russische hackoperatie in ons land voorkomen werd

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-10-05 00:49:28
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 juni 2018 @ 06:47
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG TOPC 43, TRUMP EN KIM-JONG-un TOP VS-NRD.KOREA zijn in ieder geval 'on speaking terms' EN DAT IS AL HEEL WAT. In ieder geval dus niet direct mislukt door een weer 'zakendoende' Donald Trump, die alleen maar zou eisen dat Nrd.Korea ale kernwapens wegdoet? Hetgeen zij zeker niet zullen doen, maar op langere termijn...? Bovendien zijn er ook gesprekken op hoog niveau tussen BEIDE KOREA'S en laten we hopen op de langere termijn weer één land zelfs? Een beetje hoopvol blijven maar voor de wereldvrede.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  3 uur 38 minuten geleden

  Historische handdruk: Trump en Kim Jong-un ontmoeten elkaar.

  Trump en Kim schudden elkaar de hand. 

   

  © AFP

  Het is nu al een historisch moment. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, de hand geschud. De twee spreken elkaar op dit moment in Singapore.

  Rond 02:20 uur kwam president Trump aan op het eiland Sentosa. Even later arriveerde ook Kim. Het eiland is alleen nog te bereiken met één brug. Het is voor het eerst dat een zittende Amerikaanse president praat met de leider van Noord-Korea.

  ZIE OOK: Bijzondere taferelen rond top Trump en Kim: 'Noord-Korea betaalt hotelrekening niet'

  Trump en Kim spraken ongeveer 45 minuten met elkaar onder vier ogen. Er waren bij dat gesprek wel tolken aanwezig. Trump en Kim praten nu verder, met daarbij ook delegaties van de Verenigde Staten en Noord-Korea.

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Sjoerd den Daas@sjoerddendaas

  Hier wordt geschiedenis geschreven. In een enorme overwinning voor Kim Jong-un, die - voor zover we weten - zonder substantiele toezeggingen nu facetime krijgt met Trump.

  04:30 - 12 jun. 2018 · Central Region, Singapore

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Kim Jong-un zei voor het gesprek dat 'woorden en praktijken' uit het verleden als een obstakel werken. Maar dat die obstakels wel te overwinnen zijn. Trump zei dat het tijd is 'om de grote problemen op te lossen'.

  Video: de eerste handdruk tussen Trump en Kim

  Zie oorspronkelijke artikel

  Ambtenaren spraken al met elkaar

  Aan het begin van de nacht begonnen de besprekingen in Singapore. President Trump liet via Twitter weten dat ambtenaren van beide landen al met elkaar spraken. "De vergaderingen gaan goed en snel", schrijft hij. "Maar uiteindelijk doen ze er niet toe. We zullen allemaal snel genoeg weten of een echte deal mogelijk is."

  Donald J. Trump✔@realDonaldTrump

  Meetings between staffs and representatives are going well and quickly....but in the end, that doesn’t matter. We will all know soon whether or not a real deal, unlike those of the past, can happen!

  23:27 - 11 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Trump belde Japan en Zuid-Korea

  President Donald Trump heeft voor de topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gebeld met president Moon Jae-in van Zuid-Korea en de Japanse minister president Shinzo Abe.

  Met Zuid-Korea sprak Trump af dat de twee landen hun 'nauwe samenwerking zullen voortzetten na de ontmoeting'. Met Abe kwam hij overeen dat de leiders elkaar nauwgezet op de hoogte zullen houden van de ontwikkelingen na de top.

  RTL Nieuws

   

  Gewijzigd op 2018-10-05 01:03:00
  handtekeningafbeelding