Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1065 keer bekeken

WAARSCHUWING HORECA DRINK- OF ETENSWAREN OF 'SPELLETJES'

 • zondag 02 mei 2021 @ 00:21
  #2

  Goedemorgen, WAARSCHUWING UMCG VOOR 'SPELLETJE' MET DRANKDOPJES IN DRANK door met name jongeren. Dit wordt ingeslikt en kan in de slokdarm of maag grote schade aanrichten. Nog een wonder dat er niet ergere dingen zijn gebeurd het kan levensgevaarlijk zijn zelfs. Mogelijk door verveling bij de jongeren de afgelopen tijd? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Op deze röntgenfoto is het ingeslikte bierdopje duidelijk te zien UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •OPMERKELIJK • VANDAAG, 14:49

  Gronings ziekenhuis waarschuwt voor 'levensgevaarlijk' drankspel met bierdopjes

  Verpleegkundigen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwen op Instagram voor de risico's van een drankspel waarbij deelnemers bierdopjes in een glas bier proberen te gooien. Als dat lukt, moet iemand het glas leegdrinken. Maar volgens de verpleegkundigen is het gevaar van het spel dat naast het bier ook de bierdop naar binnen verdwijnt.

  De afgelopen twee à drie weken kwamen bij het UMCG drie jongeren binnen met een bierdopje in hun slokdarm, zegt endoscopieverpleegkundige Lisanne Kempinga. "Dat is voor ons echt veel. Dat kan geen toeval zijn. We zijn bang dat dit een rage gaat worden. Daar hebben we allesbehalve zin in."

  Schade

  Het UMCG legt op Instagram uit wat er kan gebeuren als je een bierdopje inslikt. "De dop kan vast komen te zitten in je slokdarm of in je maag. Aangezien de doppen groot en scherp zijn, kan dit schade veroorzaken aan het weefsel van de slokdarm en de maag."

  Ingeslikte bierdoppen worden verwijderd met een gastroscoop, een flexibele slang die via de keel wordt ingebracht. Verpleegkundigen proberen de dop vervolgens te pakken met een netje. "Daar zit een kapje omheen, een soort condoom, om de slokdarm te beschermen", zegt Kempinga.

  De bierdopjes worden verwijderd met een gastroscoop UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN

  De endoscopieverpleegkundige zegt dat de getroffen jongeren 's avonds of 's nachts binnenkwamen, onder invloed van alcohol. "Door de alcohol kunnen bepaalde reflexen worden uitgeschakeld. Het kan zijn dat de jongeren daardoor niet eens hebben doorgehad dat ze een bierdopje inslikten. Overigens waren ze wel snel weer ontnuchterd."

  Of ook andere ziekenhuizen te maken hebben met de 'drankrage' is niet bekend; Kempinga heeft daar van collega's uit andere ziekenhuizen niets over gehoord. Maar de boodschap van het UMCG is duidelijk: "Niet doen! Dit is levensgevaarlijk."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 05 april 2015 @ 07:36
  #1

  Goedemorgen, waarschuwing voor JOS POELL luxe toast is uitgegaan, er kan GLAS inzitten? Ook hier maar even voor de vele bezoekers, lezers even.  

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3944879/2015/04/04/Waarschuwing-voor-glas-in-toast-met-speltmeel.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ / - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/     

  Gewijzigd op 2021-05-02 00:10:21
  handtekeningafbeelding